Vidlácky pragmatická...

Autor

… a trochu ironická úvaha

Předevčírem měla strana PRO svojí dlouho avizovanou tiskovku na které svolala na 11.3.2023 velkou demonstraci na Václavák. Spustili k tomu příslušné stránky, budou to propagovat jak to jen půjde, Jindra Rajchl i Jana Zwyrtek Hamplová kolem toho budou pořádně hopkat, v PRO je celá řada aktivních členů, kteří to znají a vědí, jak se roznášejí letáky, jak se dávají bannery na profily, ba dokonce i vědí, jak se organizují autobusy a pokud vím, mají domluvené i nějaké sponzory.

Proti Rajchlovi je možné mít lecjaké výhrady, ale nikdo mu nemůže upřít aktivitu. Zrovna dneska se potkáme ve Šlapanicích u Brna, v sále bude natřískáno, o demonstraci se tam bude hodně mluvit… A než přijde březen, nebude mezi dezoláty nikdo, kdo by o demonstraci nevěděl. Nějaká Česká televize na to nebude mít žádný vliv. Jejich perpetum silentium už dávno nefunguje.

Samozřejmě nevím, jestli se podaří znovu navrtat stejný pramen nadšení, jaký tu byl na začátku září. Ale tenkrát také byla celá řada škarohlídů, kteří předpovídali fiasko, aby pak po úspěšné demonstraci začali radit, jak toho nejlépe využít. Dnes jsme všichni o něco zkušenější a Rajchlův (i můj vlastní) dosah se s tím tehdejším nedá vůbec srovnat. Od té doby navíc přibylo i spolupracovníků, kteří také vědí, jak se dělá propagace. Ať to v březnu dopadne jakkoliv, rozhodně se ale nestane, že by někdo o demonstraci nevěděl. Pokud lidé nepřijdou, tak jen proto, že přijít nechtějí.

To se dá brát jako fakt, ne?

Dalším faktem je to, že Jindra Rajchl má plné sály, má plné sokolovny, má opravdu velký dosah na fejsbůku a tím pádem má opravdu hodně příznivců, kteří na tu demonstraci pojedou už jen proto, že je svolal Jindra Rajchl. Prázdno na Václaváku rozhodně nebude. Navíc se leckdo ztotožní s mojí tezí, že je to možná poslední pokus něco udělat, než přijdou ty náhubkové zákony a i když nebude věřit, že by demonstrace mohly něco změnit, prostě si řekne, že je to naposled, že to minule byl krásný výbuch sounáležitosti, že to chce ještě zažít, než nastane normalizační bezčasí… a prostě pojede. Na Václaváku možná nebude narváno, ale bude tam hodně lidí, kteří jsou aktivní, kteří to umějí s fejsbůkem, kteří chodí k volbám a kteří se o politice baví se svými sousedy.

Dál bych bral jako fakt, že Rajchl přivede na pódium dost lidí, kteří mají národu co říct. Kteří jsou známí. Bude je ohlašovat v příštích týdnech a každý z těchto hostů přivede nějakou skupinu svých příznivců, kteří dále rozmnoží dav pod tribunou, protože důležitý je hlavně počet. Množství… Největší demonstrace dezolátů všech dob. To jediné hraje roli. Plné náměstí a okolní ulice. Kolaps dopravy, přetížené vlaky, narvané autobusy. Ne, nevím, jestli to bude stačit, ale vím, že bude ke komu mluvit a půjde o lidi, kteří neseděli na gauči silní jen na hubě, ale „zvedli prdele,“ popadli české vlajky a šli alespoň zahulákat vládě do oken.

Navíc, leckdo Rajchlovi už vyjádřil podporu, fejsbůk se naplnil odezvou… ne, prázdno rozhodně nebude.

Hele, já rozumím tomu, když se proti Rajchlovi někdo vymezuje. Nikdo se nezavděčí všem a jen ten, kdo nic nedělal, nic nezkazí. Rozumím tomu, že ho někdo nemá rád, jde mu to proti srsti, považuje stranu PRO za nesmysl… a tak se na Rajchlovu akci zlákat nenechá. To tak prostě je, ještě pořád tu máme svobodu a každý se rozhoduje podle svého vědomí i svědomí.

Ale co nechápu, že se proti tomu už vymezují i ti, kteří chtějí také uspět v politice. Prý je to propagace strany PRO… no samozřejmě, že je! Strana PRO chce uspět ve volbách a potřebuje nabrat příznivce, kteří uvěří, že to Rajchl fakt může dokázat… Zatím se nemůže předvést ani výkonem ve funkci ministra, ani jako řečník u pultíku ve Sněmovně a tak se předvádí jako řečník v sokolovnách, bojovník u soudů a jako organizátor demonstrací. Jak jinak to má dělat, aby mohl uspět? Novináři k němu nepřijdou jako k Petru Pavlovi, aby si s ním přátelsky popovídali. Pokud s ním vůbec budou dělat rozhovor, tak jen, aby ho nachytali na švestkách a pak znemožnili.

Takhle se to prostě dělá. Chcete uspět ve volbách? Tož se musí politicky makat. Nestačí se scházet na ideových konferencích a napsat program. Je zapotřebí ho dostat mezi lidi. Je zapotřebí o něm s lidmi mluvit, je zapotřebí si lidi získat. Jindra Rajchl teď zúročí svojí roční práci. Za měsíc na Václaváku bude na první pohled jasné, jestli byl a nebo nebyl dobrej.

Strana PRO teď zve víceméně každého, aby se přidal. No jasně, řekli jsme si, že roli hraje množství. Rajchl se nezavděčí všem, byť tam nebude mít málo lidí. Proto vyzývá i další, aby se přidali a přišli. Aby přivedli své věrné. Nebylo by rozumné se prostě přidat, protože bude možné mluvit k opravdu hodně lidem? Protože bude možné říct něco chytrého, něco, co vezme za srdce, bude možné tam stát a říci: „podívej národe, my jsme tu také a také se ucházíme o tvojí přízeň. Také máme nápady, jak to tu zachránit.“ Pamatujete po první demonstraci, kolik nových jmen se národ naučil?

Fakt chcete někdo udělat stejnou chybu, jakou udělal loni Okamura? Že nenechal vystoupit nikoho za SPD na akci, kde bylo sto padesát tisíc lidí? Protože přece nebude pomáhat konkurenční straně, ne? Výsledek jste viděli teď v prezidentské volbě… a ve včerejší tiskové konferenci hnutí ANO, ke které se zítra vrátím samostatným článkem.

Uvědomujete si, že by Rajchl mohl uspět a vy u toho nebudete? Pro nějakou dávnou křivdu, která už teď fakt nemá žádnou relevanci…

Je lepší mít deset procent podílu v dobrém kšeftu, než mít sto procent v propadáku. Jasně, že úspěšná demonstrace pomůže straně PRO, ale pomůže také i všem, kdo tam vystoupí.

Lu-lina o mě před časem napsal, že jsem Henry Kisinger české alternativy střižený Broukem Pytlíkem. Tož si to dovolím Kisingerovsko-Pytlíkovské shrnutí:

Bude demonstrace.

Její úspěch záleží na množství lidí… takže jsou otevřené dveře, tam vystoupit. Kdokoliv, kdo má za sebou nějakou skupinu lidí, ten je potřebný.

Kdo tam vystoupí, osloví hodně lidí za pár minut. Pokud bude dobře mluvit, otevře mu to spoustu dveří. Prakticky zadarmo a bez poklonkování pravdomluvným novinářům.

Kdo bude stát opodál, ten sice nepomůže tomu šmejdovi Rajchlovi… ale sobě taky nepomůže.

Je váš spor s Rajchlem tak vážný a tak důležitý, abyste kvůli němu zahodili takovou příležitost? Dovedete si představit tu jízlivost v mých článcích, pokud Rajchl uspěje a vy budete koukat na to nadělení, jak si tam pro statisícový dav pěkně mluvil sám? Fakt to takhle chcete?

Politika, Halík… myslete politicky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (248 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ideální český občan
neremcá,
jde do lékárny, podívá se,
kterého léku je dostatek
a podle toho onemocní.

Průměrný počet slepic: 4.9 (82 hlasů)

Česká koruna - už ji nechceme, ozvali se ti „praví“

- Řada dnešních politiků a novinářů vyhlížejí evropskou měnu a doufají, že koruna brzy skončí.

- Je načase, aby Česko šlo ve šlépějích svého souseda, říká při dnešním výročí koruny senátor Tomáš Czernin (TOP 09)

Není už konečně čas zralý na euro? Novinářka Jana Hovorková: „Opravdu doufám, že 40. výročí už česká koruna jako platná měna slavit nebude“...

- Na evropskou měnu se těší exministr Daniel Herman („na české euromince se těším,“ píše na svém twitteru), a těší se i další, např. Kalousek, Rychetský, Rakušan, Pekarová…. (PROSTĚ CELÝ TEN NÁŠ PROTIČESKÝ VÝKVĚT)

--------------------------------

A my i s naší korunou zase doufáme, že se brzy dočkáme vašeho konce!!!
-----------------------------------------

Euro drahota - V Chorvatsku s evropskou měnou vystřelily ceny všeho a Chorvaté se bouří proti zvyšujícím se cenám v obchodech, službách a restauracích.

Průměrný počet slepic: 4.9 (82 hlasů)

3. září jsem šla na "Rajchla".
Ještě jsem ani nevěděla, kdo to je, jak vypadá..., přišla jsem o něco později..., a tak jsem si myslela, že je to ten, co tam mluví a uvádí ostatní. Tedy ten "můj" Rajchl byl vlastně Vrabel.
Do té doby, než přišel ten skutečný Rajchl. :-)

Takže si myslím, že lidí bude dost. Dnes už Rajchla znají, a to, že má dnes i své odpůrce, na tom nic nezmění.

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)

Někomu se víc líbí ten, někomu onen. Ale podstatné myslím je, abychom se opravdu snažili všichni držet co nejvíce pospolu!
Dnes (včera) už jsem psala, abychom všichni pokud možno zapomněli na "křivdy", "nesmiřitelné postoje", "své jediné pravdy".
A aby to chápali i ti různí "vůdcové". Aby se nepromarnila šance v hloupostech!
Aby ten měsíc "příprav" byl "produktivní".
Přečetla jsem si i shrnutí pana Krále týkající se různých kotrmelců při organizování a rozkolech při demonstracích.
On to období, které nás snad v březnu čeká nazval "Jarní vlasteneckou ofenzívou".
Zdá se mi to mile výstižné a snad to bude i úspěšné:-)!

Průměrný počet slepic: 4.8 (41 hlas)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak snad bude příznivě nakloněno i počasí..., lidi aby nebyli "nachcípaní" virózami..(jako teď).
Duben ale taky není žádná jistota a v máji už by mohlo být pozdě...
Bylo by dobré, aby přišli i skalní "Vrabelovci", doufám, že jsou rozumní, přece jen jich není málo (a nevidím se, Vrabel prostě taky umí, jen k tomu rozdělování nemělo nikdy dojít..., bylo výborně našlápnuto!).

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdravím Včelko, měsíc je dlouhá doba, může se dít ledacos.
Tak jen doufám, že to co se bude během měsíce dít, bude pro nás přínosem a ne naopak.
Aby nedocházelo za ten čas k rozhádání typu co je nejlepší a tenhle že nemůže s tímhle a tamten, že nepodpoří a nepůjde s tímhle apod. A také, aby se neobjevila třeba nějaká "rychlokvaška". To je učebnicový příklad, někoho takového předhodit a lidi už si to zařídí sami, ten rozpad.
Co se týče "Vrábelovců", mám od jedné známé, jeho stoupenkyně, info že on tu akci podporuje, tudíž i účast na ní, tak snad tomu tak je:-).
Pořád mi přijde nejdůležitější, aby se vynechalo to "mrzení" mezi sebou a řešil se zatím nejpodstatnější cíl, zachránit co se dá, zachránit naši zem a tím i naše další žití ve slušných podmínkách.
Snad by v březnu mohlo vyjít už i to lepší počasí:-) a snad nebudou lidé příliš ze všeho "otrávení" a budou mít s očekávaným příchodem jara chuť do "akce":-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Podíval jsem se znova na výsledky voleb do PS 2021. Jestli se nepodaří spojit do jednoho volebního kotlíku Přísahu, ČSSD, Trikoloru, KSČM a Rajchlovo PRO zase budou další volby prohrané protože 4,6 a 4,1 a 3,5 a..... je k ničemu, jen zahozené hlasy. Oslabí se tím SPD a nedostane se dál než k stávajícím 20 poslancům. ANO zřejmě vyhraje s obvyklými 35 %, k čemu to? Volební kolovrátek, ani k volbám nepůjdu nezmění-li se situace a nedojde k úspěšnému sjednocení sil, tedy přimknutí maličkých k velkým, nikoli velkých k malým jak namyšleně a naivně chtějí bývalí a další noví vůdcové. Tříštěním vládu pětikolky neporazíte!

Průměrný počet slepic: 4.6 (47 hlasů)

Říká někdo : volte ANO. Ale co z toho?
Volb v roce 2017 : ANO 78 mandátů, SPD 22 mandátů, KSČM 15 mandátů - dohromady pohodlných 115 mandátů!
Kdo nechtěl tuto koalici? Babišovo ANO. Vzpamatujte se lidi...

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

My nejsme fandové - jako jste vy (kterým nevadí, koho si zvolil Rychetský a kdo nám tady určil i prezidenta).
Jestli se vám tato realita líbí, a jestli se vám líbí fakt, že lidi v tomto státě pro tuto vládu nejsou důležití, že pro ni jsou důležitější jiné státy a národnosti víc než my...., no tak si dávejte ty jednoslepice kam chcete, realitu tím taky nikterak nezměníte.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

Mě že se tohle líbí? Ne, to by jste měla pochopit i vy. I když...?
Vám určitě ano, vždyť stále jedete ve stejném stereotypu a nemíníte ho změnit.

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)

Máte taky nějakou jinou větu, než že "včelka na něco jede..?"
Ta vaše věta je stereotypní a ojetá sama o sobě. Něco nového by nebylo?
Invence žádná..., štěky se holt sypou z rukávu snadno, to víme... :-))

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

A když jim nabízí KSH program národní Záchrany PNZ,,,,(+)tak se ten web tady k diskuzi nad jednotlivými postuláty vedením zastaví a uzavře a ten dav bezmocných zuboženycch dušicek se dostane do neprostupné bubliny z níž ji Šéfdirigent webu nechce a už ani snad nedokáže dostat!
Demonstrace je jen slabým prostředkem,ale nikdy cíl s to politickým amatérům prostě nedojde s tak tu máme jen kakofonii ve směru vývoje typu KOLA HRUZY pana marśala Pepeho!
No ni ?

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Včelka má problém pochopit psaný text, což jí ovšem nebrání v tom, aby poučovala a urážela jiné.

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

Co včelka chápe nebo nechápe těžko posoudí vocas jako jsi ty :-D

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

realitu ukázaly volby prezidenta. We're all living in Amerika, Amerika, Amerika, akorát za to na rozdíl od Američanů odevzdáme životní úroveň. Kombinace amerických fanatiků a pomatených Němců se zdá být pro naši republičku fatální.

Na demo půjdu, ale ty vlajky KSČ(M), pana Skálu a Paroubkovu mastnou hubu bych tam už vidět nechtěl. A nemuselo by to trvat tři hodiny, to je naprosto kontraproduktivní.

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

In reply to by Sixty (neověřeno)

Trvalý odkaz

Může to trvat klidně pět minut, než se tam dostanete k urně kam vhodíte svý potřeby a pak můžete klidně vypadnout.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Sixty (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlasím s vámi, že pokud demonstrace trvá moc dlouho, není to úplně ku prospěchu, zvláště pak když se ochladilo počasí a věkový průměr je spíš vyšší:-). To není myšleno ani trochu špatně, ale je to fakt.
A v délce demo je problém také to, že hodně velká část byla z bližších či vzdálenějších míst a je pak čeká ještě cesta domů. Před nimi o to víc "klobouk dolů".
Ale reaguji na váš příspěvek proto, že dnes jsem tu už psala, že určitě ne všem musí "sedět" všichni ti, kdo tam budou vystupovat, protože i my jsme každý také jiný a máme odlišné představy.
A psala jsem, že by to určitě nemělo být to primární, že pokud nám někdo sedět nebude, tak raději na chvíli "zatnout zuby", ale nedělat z toho problém!
Jinak se nikdy opravdu nedomluvíme. A cíl máme přece společný, zachránit co se dá, a to je primární. Tak to nehrotit na nepodstatném.
A když už tohle píšu:-), tak třeba vámi dva uvedení pánové.
Např. jenerál PP je pro mě to, co je pod hanlivým významem slova kariéristický "komunista".
Naproti tomu pan Skála je z mého pohledu velmi moudrý člověk s přehledem, znalostmi, také výborný rétor, a to že je komunista nesnižuje jeho lidskou, mravní hodnotu.
A pan Paroubek. Chápu, spoustě lidí nemusí sedět, ale osobně si myslím, že ČSSD by s ním možná byla jinde než teď je a pokud jsem si s ním přečetla rozhovor, nebo jsem ho zažila na "demošce", chápu a uznávám jeho některé argumenty, postoje. Ti co tam budou, budou tam proto, že jim záleží na naši zemi, chceme to samé.
Je to "jen" můj a odlišný názor a nechtěla jsem nějak "školit", jen díky té naší různorodosti bude každému asi někdo "vadit", ale nedělejme z toho prosím problém a buďme tolerantní a soustřeďme se na náš hlavní cíl:-)!

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

a přesně z těch důvodů, o kterých píšete. Přestože vím, že většina společnosti jde s naší současnou vládou a přestože na pódiu asi zase budou lidi názorově spjatí s minulou totalitou.

Nedávno jsem poslouchal vcelku brilantní analýzu současné geopolitické situace a teprve pak zjistil, že pan profesor (Richard Wolff) je marxista. Ona ta kritická část marxismu směrem k světovládnému imperialismu vcelku trefná byla, i dnes je a pan Skála to propracovaností svých názorů a postřehů jen potvrzuje.
Jakékoliv obhajování Stalinovy praxe při sovětském pokusu o zavedení komunismu je pro mě ale nepřijatelné. Já vím, miliony jeho obětí jsou dnes už jen zaprášenou statistikou a když se kácí les.., ale i tak.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

A to na jednotný program typu PNZ(+)pak ten tlak na tzv ,"poslední" demonstraci bude záměrne hnáni k demonstrativní prohře všech občanů voličů v republice!
Podívejte se všichni na to,že lidoví komentátoři už jsou lhostejní i k požadavku zastavení rabování dvou třetin platů a penzí a tím chtějí bojovat proti bide!Ono nepomůže už ani připomenout,že vedle sousedí v Německu si hned po válce,když se z ruin po bombardování ještě kouřilo si dali do Základního Zákona Sociální stát,který byl u nás záměrně vynechán hned v prvním članku naší Ústavy a u nás NEEXISTUJE a pak není divu,že vadný zákon o exekučních nejde a nikdy nepůjde opravit beze zmeny rezimu!
To ,že to znamená ,že naše vlády 34let lhaly a lžou dones ,že tento stát prý u nás existuje je známka,jak lehce se dají oblafnout i celé miliony voličů ,když jejich vedení odsouhlasí místo toho do zákona POLICEJNI STAT a ten nyní začne "konat"!To si přeje GŘ televize,tj funkce,která nesmí být zrušena a tak by propagandou ohlupeni nyní už voliči a nedokáží vybudovat sílu,která by rabování zastavila!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Ale prdy, Německo po válce bylo převzato do belzebubské pravdy a lásky a žádnej tamní blboň nedal nic do zákona jako Sociální stát. Voni nám dělali rudej hadr před vočima a my jako kokoti sme do teho hadru jezdili abysme byli něco víc.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

PROPASNETE a hampty dampty do televize tam budete s těmi vašimi prdy jak píšete dobře smrdět?Teď jste udeřil vasi bublinu kladivem!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Tohle když si řeknou všichni, tak se nezmění nikdy nic, protože k volbám ONI (ti, co volí pětikolku) půjdou vždycky. I kdyby jim sebrali úspory i s chalupami.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Naštěstí tu máme PRO stranu pana doktora ,ale ta prý chce bojovat proti bidnemu životu pod KOLY HRUZY v republice který se tím pádem čeka tím,že se presentují jako další standartní strana ,která Program samých voličů PNZ(+) ignoruje a působí na jejich už tak špatne nervy tím,že si dala do hlavy,že má Ustavní většinu a tedy to dokáže a tak spustila plný plyn svého programu,kde je třeba nejprve zbubnovat voliče,ale ti miglanci neví,že na to je zapotřebí změna režimu,který by už prosazoval opravdový boj za nám volicum ukradené dvě třetiny platů a penzí!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Vcelku souhlasím, jen bych z Vašeho seznamu vyřadila ČSSD, protože její směřování dlouhodobě vykazuje příklon k vládním stranám a jejich politice.

Proto ostatně nemají voliče.

Ten voličský sešup nastal právě tehdy, když byl předsedou Sobotka, tedy v době, kdy začali kdekoho vítat, schvalovat manželství stejnopohlavních párů, (manželství pro všechny právně způsobilé tu máme stále), klekat před kde kým, včetně naší všem známé menšiny.
Jejich vládní angažmá s ANO na jejich pád nemělo žádný vliv. Už proto ne, protože obě strany volili stejně smýšlející voliči. Že jim k ANO skoro všichni utekli je dáno tím, že je opravdu levicové, zatímco ČSSD již ne.

Mějte příjemný den.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by LaCasita (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlasím. Sociální demokraté začali prostě woke blbnout a chybí jim sebereflexe. Zadali si analýzu, od které si slibovali, že jim odhalí kde udělali chybu. Tak tupé jsou jejich špičky.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Problém s Rajchlem je neukázněnost, nebo záměr? Těžko říci, ale pokud se Alternativa domluvila na panu Baštovi, měla platit disciplína pro všechny. A ne aby si tři usmysleli, že bude po jejich, což nakonec ani jim nevyšlo. Tak co teď připraví ti tři? Opravdu se pan Rajchl vzhlédl v premiérské funkci? Rozmyslím si dobře, zda budu tohle podporovat. Jestli příjdu, tak jen pro to, že většinou nechybím.

Průměrný počet slepic: 3 (11 hlasů)

Presne. Aby mela demonstr uspech , nesmi se uspechat.
Mel by p.Rajchl ,neprve konzultovat narod !!
Jinak to vypada ,ze sleduje jen sve uzke karierni cile. A nespokojene smetanky akademiku na podiu.
Tedy mluvit s cleny organizaci ,spolku , hnuti , s pracujicimi v tovarnach ,s rolniky na venkove a jinde,
Aby slysel , rozhodl a vybral , ktere jsou ty nejdulezitejsi pozadavky vetsiny ,vse poctive uvazil , zjistil aby vedel presne ,co narod za nimi sjednoceny narod pozaduje.
Jestli nejde o nejakou zbrklou akci a rajtovani na podiu ..
Jestlize ma natriskano vsude kam prijede , proc nekandidoval ve volbach ?
Proc se drzi v isolaci ,proc s nami lidmi nediskutuje , abychom meli moznost se neco dozvedet o nem .
A zase se oddeli od nas na podiu?? Jako predseda MAO , z tribuny?
Veci nejdou...

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Každou demonstraci musí někdo svolat a také za její průběh potom nese zodpovědnost.

Za tou první podzimní stály osoby, které většinově nebyly lidem známy. A přesto jim na ni vyjádřit protest a svou podporu přišlo možná až 150 tisíc lidí. A jistě jste zaznamenal jak to celé dopadlo.
První dva svolavatelé neustáli tlaky médií. Také se není čemu divit, když jsme všichni viděli, kolik nenávisti a zloby na ně ta lepší, "demokratická" skupina obyvatel dokázala naplivat.

Proto teď tu další svolávají dva politici. A já jen doufám, že ty tlaky, které na jejich osoby budou činěny oba ustojí.

Jsem za to vděčná. Jsou oba politicky aktivní, a tedy znají a vědí mnohem víc než ti dva z podzimu. A mají lepší šanci na úspěch. Je mi konec konců jedno kdo je svolavatel. Důležité je, že se našel někdo, kdo se nebojí a kdo se postaví do čela. A každému člověku, který sleduje dění kolem sebe je jasné, že už to není žádná sranda, že už je to spíš odvaha.. Svolat demonstraci.

Věřím, že nás budou průběžně informovat o tom, kdo a jakým způsobem se připojí a zapojí. Budou nám říkat o čem se tam bude mluvit a kdo bude mluvit. Tak jim dejte vědět, co Vás trápí !!
I když si myslím, že to nejdůležitější už jasně včera deklarovali na tiskové konferenci.

A proč už za měsíc? No protože nám obyčejným lidem prostě dochází čas. Nechtěla bych být odstíhána za účast na demonstraci..

Přeji klidný večer.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by LaCasita (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlasím, že času máme pramálo. Může se stát, že začne být i vyhrožováno, a to spoustu lidí může odradit předem.
Takže, jak jsme říkávali, "není čas na hrdinství". Musí se konat a raději dříve než vůbec!
A ti co konají, si určitě zaslouží náš vděk nejen za tu odvahu, ale i za tu práci, kterou do toho musí vložit. A rozhodně bychom se měli snažit spíš být nápomocni, pokud zvládáme, než stále remcat a kritizovat, jak by se to mělo dělat, když to náhodou já nedělám:-).
Program a témata se určitě včas dozvíme, ale myslím že i tak jsou nám povětšinou jasná. A pokud budou třeba na demonstraci vystupovat lidi, kteří nebudou "sedět všem", tak raději pochopit, že není "na světě člověk ten, aby se zalíbil lidem všem":-) a než nad tím remcat a hrotit nesmiřitelně postoj, tak si třeba můžou na chvíli "zatnout zuby" a vydržat, být tolerantní, protože jinak ty zuby budeme mít pak zatnuté pořád s tím co nám nachystá pětiděs:-).
A pak bude pozdě..., to si asi většinově uvědomujeme...nepokazme to...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jeho politická formace si dá na sklo program jako by měla v parlamentu ústavní většinu a jakoby nevěděla ,že k té jsou potřební voliči,mnoho volicú,proč je nechce získávat všude i tady ,kde mu na stříbrném talíři je servírován návrh jejich programu!
Kde je,aby jsme mu vysvětlili,že zpívat jako osamělý tetřev hlušec může skončit nakonec broky v peřím a hezky dozlatova upecenim v troubě?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (11 hlasů)

Bašta byl nesmysl, Okamurův nápad.
Usmysleli neusmysleli..., bylo to něco jako "referendum" o tom nápadu, lidi ho prostě nechtěli, zase si nemůžeme myslet, že lidi, kteří mají vlastní mozek, budou poslouchat všechno, co jim kdo doporučí.
I kdyby mi ho doporučoval Drulák nebo Koller (a jakože tomu tak i bylo). A takových lidí, kteří toho nedbali, bylo prostě mnoho.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ani on se tu nedokázal mezi námi DODNES objevit,aby jsme se si ho poslechli jak vychvaluje řinkot naší muziky!
Proč mu pan Šéfredaktor nezavolá ,aby si vyhrnul rukávy a tady vytáhl své rozumy a my budeme křičet SLAVA SPD!Co vlastně chce,ví že jeho šéf sice má v programu prý RASANTNI změnu režimu,ale na jaký režim nepíše či to snad ani NEVI!!Teď když KSČM má jen funkcionařskou buržoasie,která se živi prodejem lukrativních nemovitosti,které možná stále patří nám lidu by to okno do světa mohl s SV za sebou rozbít!
Je pan Bašta jeho dostatečná intelektuální kapacita, nebo chtějí oba stereo jen sice pěknych 10%,ale naprosto NEDOSTATEČNYCH poctu hlasů voličů,kteří už ví že s tím srandovní programem SPD blufuje neboť ústavní většinu a posílení nedostatečného programu nechce!
Proč ten samuraj s dřevenym mečikem hodlá běhat dokola a nic z toho!Ať přejme náš program PNZ(+)a přemluví toho Babiše,který taky nic nema za programovy trhak a nechce se mu na tom dělat a pak prohrává volby a neumí prý ani řídit stát jako firmu!
My voliči něco chceme!Nelze donekonečna odevzdávat hlasy ZDARMA a on si angažuje Jourů,která jim byla nominována k zničeni námi oblibene EU na sračku tak a hraje v EU cenzurou proti nemu a on si představuje,že je am lilile nebo co nebo jak!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Jako ta televize, ANO, média, kolitici... za Babišovo nevítězství je vinna SPD! Mazánkové, Babiš prohrál o milión hlasů. Nejméně polovina voličů mu hlas dala! Já je znám osobně.
Kdo tedy nevolil? Odpůrci Evropské chujnie a NATO! ANO je zavrtané do Brusele až po kolena a všude to beze studu hlásá!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlas. Také mě překvapilo, kdo vše za Baštu loboval, sice v dobré víře, ale nerozumně, byl to "nesmysl". Na základě svých zkušeností, info, rozumu, jsme si to vyhodnotili a bylo to správně. To nemohlo vyjít... Je jedno jestli je to králíček z klobouku nebo rychlokvaška...:-)
A pak je vždy stejné ticho po pěšině...

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Moc ráda bych Vám tento názor rozmluvila. Ale obávám se, že k tomuto kroku nemám dost informací, a tedy ani relevantní argumenty.

Pan Rajchl si jistě uvědomuje, že hned tak neusedne na premiérskou židli. A pokud se tak někdy stane, bude za tím spousta práce. Ta ostatně čeká i na nás, protože nikde nelétají pečení holubi..

A tak i já se zvednu ze své teplé pece a poprvé v životě půjdu vyjádřit svůj názor mimo volby. Půjdu. A svou přítomností jednak vyjádřím to, že nesouhlasím. Ale dám najevo i svou podporu této alternativní skupině. Zklamala mne vláda, zklamala opozice. Ta třetí skupina, ta alternativa je už to poslední, co zbývá..
A tak se možná toho 11.3. i potkáme.

Mějte příjemný večer.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

a sám pan Reichl k jednotlivým postulátum povede kritickou diskusi pak nastane teprve klid,mír a hotový ráj!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.9 (12 hlasů)

z manipulaci z měnou a vyměnila je za eura ve výši prý 76 miliard eur půjde darem po měnové reformě Evropské centrální bance ECB!
A potom,že trpíte bidou ,pan Reichl to neví a nemá to v programu?MERDE!
No ne?

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Nechce nikdo z ohlupenych voličů hnout ani prstíkem směrem k nápravě a chtějí si tento program PNZ(-) tj Program Národní Zabijacky sami na vlastní kůži zažít a vyzkoušet si jak i mohutné demonstrace bez stanovení cílů a vlastního tento program zla nedokazi zastavit a nezbývá než popřát tedy všem voličům štastnou cestu do pekla a to dnes ještě na plnou pusu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

A dala tam první komentáře! Ozvala se mi tam Maneca nevím zda je to žena nebo muž a chtěla jako druhá po Anne 2 tady vysvětlit co znamenají zkratky PNZ (+)a jakyže je to ten Program Národních Zájmů plus!
Vzhledem k tomu,že to tam nesmím vysvětlit pozvala jsem ji tady na diskusní palaver.
Jsem zvědavá zda se tu objeví,informovala jsem ji co obsahuje první postulát PNZ žive a jsem zvědavá,jestli má zájem si ho diskusné probrat!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Napsal uživatel Targus a spol.: Ještě jsem neviděl, že by někdo umřel kvůli válce. Jste tu za pitomce, který neumí sestavit jedinou větu, víte o tom?
.
OSN: Kvůli válce už zemřelo skoro 7 000 civilistů.
Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/481498-kvuli-valce-uz-zemrelo-s…

DeníkN: Kvůli válce na Ukrajině už zemřelo 423 dětí

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

In reply to by Sledující (neověřeno)

Trvalý odkaz

Targus rád označuje ostatní za pitomce, přitom jím je sám.

Průměrný počet slepic: 3.3 (18 hlasů)

česky a pak můžete o někom psát, že je pitomec.

Vaše česko-hovna jsou na stejné úrovni, jako v s poslední době "oblíbené" pořekadlo " JSEM ZA TO RÁD".
Chce se mi z vašich kydanců blít.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

zkratko ajatinu.
Do řiti odejdu, až se naučíš česky a začneš tu malovat ččččááááárky a hááááčččky, soudruhu mimoni.

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

Větu "Jsem za to rád" (ale i některé další) nesnáším. A používají ji joudové i v médiích... :-(

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Děkuji, že jste potvrdil pravdivost mého komentu :-)

Jinak, když jste takový češtinář, jistě nám rád vysvětlíte význam slova "pitoměčci" a slovního spojení "jako v s poslední době". Děkuji.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

In reply to by Sledující (neověřeno)

Trvalý odkaz

A to naprosto přihlouplým i argumenty v prostředím sprosté absence Solidarity!Napište pane Čmuchale proc a s jakým cílem tu píšete řeknu vám to sproste řeči důlní odstřelovačky , jinak si asi nedáte říct, CIPOVINY!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

myšlenkové pochody člověka, který da na tento včelčin příspěvek jednoslepici. Tím říká, že tu chce mít pomluvy, hádky, prostě že chce diskusi zde rozbít. Škoda že jsou slepice anonymní.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)