Tyhle zákony se chystají i na vás

Autor
Štítky

Přátelé, když jsem poprvé začal psát o nové plánované demonstraci, svolané na 11.3.2023, setkal jsem se mailech, zprávách i komentářích se zatím největší odezvou. Kladnou i zápornou. Na jedné straně bylo hodně těch, kteří na podobnou výzvu čekali, zapsali si termín do kalendáře, začali vymýšlet transparenty, stahovali si propagační plakáty a začali je vylepovat. Dokonce si leckdo už zajistil jízdenku. Na straně druhé se ozvali ti, kteří nám vyčetli, že je to moc brzy a svolává to špatný člověk, agent s teplou vodou, který myslí jen na svůj prospěch a jeho tiskovka je toho jasným důkazem.

Situace je naprosto stejná, jako před demonstrací v září. Tehdy jsem dostával naprosto stejné maily a ty optimistické a pesimistické byly ve zhruba stejném poměru jako teď. Akorát teď je těch zpráv asi desetkrát tolik.

Stejně jako tenkrát nebudu nikomu jeho přesvědčení vymlouvat. Jste všichni dospělí, svéprávní, za svá rozhodnutí nesete odpovědnost a já nemám důvod z vás toto břímě sejmout. Sami jste strůjci svého štěstí a čtení Vidlákových kydů vám má pomoci v rozhodování. Vidlák to za vás nerozlouskne, maximálně vám může nasvítit nějaké nové pohledy.

Minulý týden jsem byl na dalším setkání příznivců strany PRO s Jindrou Rajchlem. Jak jsem už mnohokrát psal, oni jsou opravdu aktivní a nejen v jihomoravském kraji. Sokolovna byla opět naprosto plná, lidi se tlačili u vchodu a když jsem se lidí ptal, jak jsou na tom s energiemi, tak dobrá půlka si užívá vskutku vysokých záloh i vyúčtování. Proto přišli. Druhá půlka přišla, protože je štve, kam nás vláda vede. A štve je příprava náhubkových zákonů, které nás mají umlčet.

Mluvil jsem o tom skoro tři čtvrtě hodiny a oni to vydrželi poslouchat. Pak nastoupil Jindra Rajchl, mluvil další dvě hodiny a oni to opět vydrželi poslouchat. Potřebujete jiný důkaz, že se v naší zemi zásadně změnilo klima? Oni do té Prahy prostě přijedou. Přijedou, protože jim opět nejde o to, kdo to svolává, ale jde o myšlenku, že nás vláda vede do války a bídy. V tomto ohledu se od září nic moc nezměnilo. Demonstrace začaly klesat, až se z toho stala stále častěji deklarovaná osobní věc, kterou je nutné bránit před zrádci.

Tentokrát to svolává to lídr, který celý podzim objížděl republiku a všude mluvil k lidem. Naživo. Rozptyloval jejich obavy, vysvětloval svojí koncepci, jeden den tuhle, jiný den támhle. A ono je to vidět. Já jsem vlastně nezažil setkání, kde by nebylo naprosto plno. Můžete si o Jindrovi Rajchlovi myslet co chcete, můžete mu přisuzovat jakýkoliv charakter i letoru, ale on si to normálně politicky odpracoval. Místo aby jezdil po dovolených, tak jezdil po venkovských i městských sálech. A udělal všechno, aby byl úspěšný. (Například mě pozval, aby přišli i lidi, kteří chtějí mluvit se mnou a ne s ním)

Právě tato setkání mě přesvědčila, že to s demonstracemi ještě není ztracené a řekl jsem si, že se vedle Jindry na to pódium prostě postavím. Uvěřil jsem reakci lidí, uvěřil jsem jejich odhodlání, které jsem viděl na vlastní oči. Víte jak to se mnou je… dám na osobní kontakt.

Jistě, vláda kvůli demonstraci určitě nepadne. Tedy… pokud na Václaváku nebude milion lidí. Poslanecká většina pořád existuje a koryta jsou vždycky až na prvním místě. Jak jde o peníze, tak jsou všichni stejné víry. Ale stejně jako se loni vláda vyděsila k akci a k zastropování cen energií… tentokrát to bude mít ještě jednodušší. Může prostě vyhodit hentoho Klímu. Může přestat s týmem KRIT, může přestat s náhubkovými zákony. Když přijde hodně lidí, tak si Fiala bude moci spočítat, kolik to je hlasů ve volbách a třeba tomu jeho kuřecímu mozečku dojde to, že jestli to takhle půjde dál, tak jim nepomůžou ani volební podvody a po volbách je vystřídá český Trump a český Orbán…

… kteří dostanou jako dáreček všechny ty dezinformační zákony a s chutí je použijí proti České televizi a ostatním velkým médiím. I pravdomluvným novinářům to začne docházet… tedy ne Kmentovi ani Šafrovi. Ale jiným to docvakne. Jestli budou dál tlačit na pilu, tak jednou stavidla rupnou a všechny ty zákony proti dezolátům budou promtně použity proti jejich kavárnické existenci.

Nemyslete si, Babiš bedlivě sleduje, jak se Jindrovi bude s demonstrací dařit… Zatím strana PRO není nic, ale pokud uspěje, tak se jejich kontakt s Veľkým Bocianem prohloubí… Tihle dva sice nebudou mít stejné názory a nebudou chtít to samé, ale budou se respektovat. A oba pracují na tom, aby voliče oslovili. Babiš mění podpůrný tým a rozkračuje se (uvidíte) a Rajchl bude mít největší demonstraci dezolátů všech dob. Oba jsou pracovití a místo deklarací jezdí mezi lidi. Babiš má peníze, Rajchl umí mluvit…

Pokud přijdete na demonstraci, tak se tam ve Strakovce leknou. Hodně se leknou. Už si mysleli, že je po všem, že dezoláti vedení zadluženým prodavačem pizzy jsou v háji a stačí si jen počkat na jejich stále zoufalejší pokusy zvrátit situaci. Pokud teď bude Václavák plný, tak se křivka otočí. To s vládními hlavami zacvičí. Protáhnou si křivku dopředu a uvidí tam svůj vlastní konec. A přijdou na to, že ho mohou oddálit tím, že nenachystají nástroje, které by příští vláda mohla použít proti nim.

I Petr Pavel začne přemýšlet, kolik podpory válce si může dovolit.

Dumejte dumejte. Máte na to ještě skoro čtyři týdny. V mezičase uvidíte, jak se demonstrace organizuje a kdo všechno tam vystoupí. A zároveň uvidíte, co na vás chystá naše milovaná vláda. Tohle si porovnejte. Pokud dojdete k názoru, že to nemá cenu, tak se všechny ty KRITy dají do práce, začne se kriminalizovat a vy před volbami dostanete krásnou kandidátku jednotné fronty a ještě jednotnějších médií.

A vy, co nedokážete přijít Jindrovi na jméno… tyhle zákony se chystají i na vás. Česká televize si vás nevšimne a sami se neprosadíte, protože blogeři budou všichni u výslechu a budou přemýšlet, jestli jim stojí za to, si nechat ničit život kvůli národu, který se se nedokázal zvednout ani na legální demonstraci.

Pokud Jindra s tou demonstrací uspěje, udělá to se všemi škarohlídy přesně to, co udělala kandidatura Bašty s SPD. Pokud neuspěje, můžete být jízliví kolik chcete. Ale pokud budete jízliví dopředu a dezoláti stejně přijedou, tak riskujete to, co teď zažívá Samuraj.

Měli bychom tam být všichni. Úplně všichni.

PS.

Připomínám, že je dostupný portál pro zaslání předplacených knih. Najdete ho přímo na Vidlákových kydech v záhlaví pod názvem „objednat knihu“ Přímá adresa je zde: https://kniha.vidlakovykydy.cz/

V této chvíli rozesílám knihy těm, kteří mě podpořili v prosinci 2022 a v lednu 2023. Aplikace zatím nemá zadané únorové platby, takže vás nepustí dál. Předběžně počítám, že únorové objednávky vyřídím během března, ale to bude záležet na našich balicích a odesílacích schopnostech.

V prvních dvou dnech si adresu zadala zhruba polovina všech předplatitelů. Apeluji na všechny, kteří moji knihu opravdu chtějí, aby si ji nechali zaslat. Budu se snažit objet republiku, ale všichni víte, jaká je situace. Kdo chcete knihu, nechte si ji poslat. Je to nejjistější. Vy, co jste mě podpořili v prosinci a lednu, pro vás zaručeně vystačí současná zásoba knih.

Připravuji dotisk knihy, takže kdo mě chce dále podpořit, máte možnost poslat částku alespoň 350,- Kč na mé číslo účtu: 164 883 276 / 0300. Až budou nové knihy hotové, budu je rozesílat stejným způsobem.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (152 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Výměna názorů znamená,
že když jdu za šéfem s tím svým,
vrátím se s jeho.
----------------------------------------

Pavel po víc než hodinovém rozhovoru se Zemanem předstoupil před novináře a sdělil veřejnosti své dojmy ze setkání.
K výměně názorů nedošlo, alespoň ne k výměně jedněch za druhé, Pavel i Zeman si nechali ty své.
:-((

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

Stejně jako kdysi se má opakovat situace davu cinkalistiu jen v bledemodrém! Můj mentor doktor Ing J.M.CSc jeden z možná jen 5 vizionářů v republice mi řekl!
Tehdy jsem věděl do čeho ODS zavede republiku,ale kdyby to z balkonu davu řekl shodili by mě dolů,pošlapali,upekli a sežrali!To sjednocování panu Šefovi nejde a pan doktor Reichl se opájí schopnosti ohlupovat davy,kterým chce předvést své rétorické umění a sklidit hromový potlesk za to,že neví jednoduchou věc!
BEZE ZMENY REZIMU A NAVRHU JAK NA TO,JE A BUDE V PYTLI i s tom VB!,Nebo se budou vznášet ve své barevné bublině!
Ptám se dokola mých drahých voličů ! "Proč nikdo z nich a jeho posluchačů nechce změnu režimu na takový,který by nekradl dvě třetiny platů a penzí?"
Jsou příští demonstranti dále bez takového programu jen dalsi cinkalisti podobní Lumikum vedeným a futrovanym polititikou PNZ(-) tj Programu Narodni Zabijačky?Tak co je to pravda,nebo mám házet hrách na stěnu az to pánům na pódiu dojde?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (29 hlasů)

Takže je nutno vědět CO BUDE POTOM!
Doba je zla potřebujeme ranaře!Tak vám zkusím dát recept,pokud se mi to podaří v hezké pisničce!!
https://www.youtube..com/watch?v=25KJcg2hQ0
No ni

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

Na příklad !
*Naštvaný a přeplněný Václavák bude vypadat líp než nenaplněná Letnà!*
Lid odepisuje!

Navíc to bude u sochy šefa ochrany ,Václava!Lidí si zvolili totiž už jen tu ochranu shora!ANO,Vojáci pak budou vykonávat rozkazy co nařídil GŘ televize,jehož funkce zrušena nebyla a tak se stalo,že nám zbyl jen zelený mozek ten má však není jeden závit a tím se myslet nedá!Uvidíte!
Další názor!
*Kdyby na Letné nezdynamitovali tu giga sochu fronty na maso ,aktuálně totiž budeme mít pry brzy ke koupi jen ponravy a zelené kobylky,tak by ta socha tamního tehdy patrona v čele té fronty na maso byla přímo a jasně pro tuto dobu ideální!*
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Májo, ten úvodní bonmot je skvělej, čtu jej poprvé a hned mě přešla obvyklá ranní rozmrzelost. Čeština je opravdu hravej jazyk, když to s ní člověk umí!!!

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

Vzpomněla jsem si na to, když jsem včera zaslechla v TV (pak jsem raději zase přepnula...), že Pávek se sešel se Zemanem. :-))
Co mi ale hodně vadilo, že když Pávek před novináři mluvil o tom setkání se Zemanem, mluvil o "Milošovi".
Je to neuctivé.
Samozřejmě že se asi znají, ale pro lidi a novináře měl říct "prezident Zeman" nebo alespoň prezident..., takhle se projevil jako ten jednoduchý blb (to by neřekl Foldyna ani Babiš, kteří se s ním taky znají).
Prostě už se cítí, že tím prezidentem je tady ON. To IQ zkrátka vždycky někde vyleze, to neoblafneš. :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zamilovaným přeji krásného Valentýna.
Nám ostatním,
kterým je to u prdele,
přeji krásné úterý!

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

už jsem to taky rozeslal... :-)))

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

"Tri dni ma nahanali , esce ma nedostaaali."...
Balon velkej jako tri autobusy visel nad Montanou .Tri dni si vo balonu tam povidali..
Nejdrive letel pres Kanadu a taky si povidali a povidali..
Norad je obranej system cely Ameriky. Stal triliony dolaru.
Dle toho prislovi. Zkousel jsem vcera si uvarit vodu na kafe , mluvenim projevu..
Voda ani nezabublala , akorat mne za pul hodiny moje huba zacal bolet..
A jeste mne bolela delsi cas potom. Chut na kafe mne taky presla..
Jako chut na demonstrace, kde na podiu ,jsou ty podobny, jako na divadle.
Chteji pozornost lidi ,divaku a za to jim predvadeji tyatry..
Ani se nevi dopredu vo cem ten kus bude./Ale zadny prekvapeni , mluvej a poucujou porad dokola/.
Na demonstraci vas policie mlatit nebude. Jako treba v Parizi..Zadnej strach .Protoze ..
Potrebujou vas , aby ste sli bojvat za ukra. Frantiky zatim nechteji..
Nejdrive vas postupne voberou vo vsechno. Abyste dostali nazrat, to vam slibi , jen kdyz tem pudete..
Cely stoleti povidali politici akademici ,vo demokracii, vychvalovali , mirne poucne kritizovali a najednou se zjistilo ,ze demokracie je fasismus , kterej miluje nade vse nacismus.
Ze Benes nemohl pozvat Stalina na pomoc a ze dal prednost nas sverit do pece Hitlerovi ..
Typicky demokrati , oba.

Průměrný počet slepic: 3.1 (16 hlasů)

Demograti dycky něgde musej sehnat tu prosperitu, igdyby měli pozabíjet všechny dodavatele sklíček a plechovek, páč by vyšlo na jevo že sou stejní dobyvatelé jako všichni v minulosti, co vozili prosperitu z o-kupovaných území.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tolik tipuju, že 11. 3. přijde na demonstraci

Průměrný počet slepic: 1.9 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

RAJCHL:
(k tématu Dan Přibáň)

Mnoho lidí mi píše, jestli budu nějak reagovat na tento inteligencí překypující výplod notorického dvoutaktu, nebo zda jej nebudu dokonce žalovat.
Já si dovolím odpovědět v následujících bodech:

1) nemám nejmenší potřebu se snižovat na úroveň tohoto individua, jehož jedinou kvalifikací k politickým komentářům je to, že umí řídit bakelitové vozítko

2) jeho hysterický výkřik dokonale ilustruje, jak se kavárna bojí naší akce Česko proti bídě. A to je až za měsíc! Už teď se těším na to, jak hluboko budou schopni klesnout pár dnů před 11.3. To se určitě ještě přidá i Etzler s Novotným.

3) víte, co bude tou vůbec nejlepší odpovědí na jejich slaboduché výkřiky? Totálně přeplněný Václavák!

Pojďme jim společně ukázat, jak naše největší náměstí vypadá, když jej do posledního metru zaplní lidé, kteří tuhle zemi skutečně milují! To totiž tihle lepšolidé puknou vzteky.

Aneb když oni jdou pod pás, my odpovíme ctí, inteligencí a úrovní.
Příčinou chřadnutí naší země není málo peněz či špatné zákony, nýbrž morální bída lidí, kteří ji řídí a určují etalon vztahů v naši společnosti.

Pojďme se společně této bídě postavit! Jen tím můžeme naši krásnou Českou republiku vyléčit.
P.S. Moc tentokrát poprosím o sdílení - ať si každý rozumný člověk udělá obrázek o úrovni pana Přibáně sám.
-----------------------------------------------------------------
názory:
- Dan Priban- to musí být strašně nešťastný člověk se svým životem, duševní chudák a mrzák. Jste k politování, nic jiného!
- Nataša Malichová On byl velký vaxer a chtěl aby nás neočkované nepouštěli ani do obchodu. Z té doby má na Twitter obrovské množství fanoušků vaxerů. Obecně je to ubožák s nízkou schopnosti argumentovat.
- Je dobré vědět, jak ubozí, vulgární a zlí lidé podporují současnou vládu. 👍😉
- proto si zaslouzime to co se na nas zene. A to diky tady tem tupcum co jich je porad hodne
- Myslím, že nejlepší reakce na takováto individua je úplně je ignorovat. ❤🇨🇿🙋‍♂️
- Nevím, kdo je pan Přibáň. Kromě toho, ze je nenávistný primitiv. 🤷🏼‍♀️
- tak to už hodně zavání fašismem.
- ten magor co jel s trabantama po světě za cizi prachy..
- Ajóó, já hledala souvislost mezi dvoutaktem a jeho inteligencí...😀
- Pribáň je diagnóza hned po Holubové, to bude mít DžaDžamila práce se soukmenovci!
- Ano, ano... Mají strach, tak kopou! Jsou strachy zes💩!
- Přesně takhle kvičí prase těsně před porážkou
- Těmto ubožákům roste sebevědomí jenom tehdy, pokud mají dojem, že to adresáta rozhodí a začne reagovat. Pokud se jeho agresivita nebude nějak výrazně stupňovat, ignorovala bych ho. Nejvíc jim totiž vadí, když budou naprosto přehlížení.
Jó.... slušnost, to je jejich heslo 🤔🤔🤔
- Jindro, tomuto pánovi závidím jeho nesmrtelnost, neboť kde nic není ani smrt nebere. Myslím, že pám bude dobrý nabíječ u Bachmutu 🤣🤣🤣
- i průměrný inteligent ví, že toto je komentář individua bez mozku, takže jsem v klidu. Vrána k vráně,ruka ruku....aspon vime, co za magoři podporují tuto vládní politiku....klidně at se projevují dál, škodí to jim, takže cajk.…
- Jj. Projeď se žlutým trabantem a staneš se morálním arbitrem a politickou veličinou 😁 Borec. Nehodil tím žlutým peklem včera domů řeporyjce? Slovník i kvalita komentu by odpovídala. Kluci si dodali odvahu 😁
- to je mi úroveň 🤭tak tohle nás určitě odradí 🙂 Nějaký kamarád pana Novotného?😅

Průměrný počet slepic: 4.4 (41 hlas)

Už to, že bude demonstrace, a nevědí, kolik lidí přijde, tak už to je musí předem děsit.
A za to to určitě stojí.

Opravdu dobré by bylo, kdyby se jak Rajch, tak Babiš vyjádřili s respektem jeden k druhému, aby bylo vidět, že jim jde o stejnou věc, protože teď už není co ztratit, vláda, Senát, prezident i Ústavní soud je na jedné stejné straně.

Pokud se nesemele něco neočekávaného, dostavím se známými, jako vždy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (40 hlasů)

Vláda má být vyděšena z toho, že za měsíc má být demonstrace a vláda neví, kolik tam bude lidí???
:-) :-) :-)

Průměrný počet slepic: 2 (28 hlasů)

Samozřejmě, Vildo, že ty to víš naprosto přesně, trumbero.
Té tvé tipovačky by se vláda jistě neděsila.
Ale faktu, že jich může být tolik, že si to ty ve svý makovici nejsi ani schopný představit.

Průměrný počet slepic: 4 (24 hlasů)

Jo může?
Tak může být spousta věcí, včelko. Třeba že na té demonstraci zahrají tvojí oblíbení Pind Floyd.
Nemáš jejich desku? Nikdy jsem o té kapele neslyšel...
:-)
btw. napsal jsem že tipuji, ne že to vím přesně...ale tipovat šanci máš i ty.
Tak koilik tam přijde lidí? Co tipuješ?
Nebo se bojíš ?
Jasně, že jich může být

Průměrný počet slepic: 1.6 (26 hlasů)

Waters tam, včelko nebyl za Punk Floyd. Jejich názor ...
-------------------------------------------------------------------------

A že ti Vildo nevadil tento překlep (a ještě dřív než jsi napsal ty...)?
Já to v tomto případě třeba nekomentovala, i když jsem si všimla....
Pro tebe je to takový Silvestr, že z toho máš ještě dneska větry... :-),
a budeš z toho žít ještě další měsíc...?
Oukej, trumbero :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

Tak "koilik" - co to je?
A když už jsme u té gramatiky, tak "zahrají tvoji oblíbení", nikoliv tvojí!!! :-))
Jo jo - zítra budeš říkat, že 20 tisíc, pak třicet.. atd., to známe.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

Také si myslím, že by bylo docela povzbuzující:-), aby šli příkladem a zdůraznili, že navzdory některým odlišným postojům, názorům, směrům se respektují a jde jim i nám všem o stejnou dobrou věc:-), která musí být nadřazena tomu méně podstatnému, aby byla úspěšná!

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Vkládám názor právníka Jaroslava Ortmana na "duševní průjem trabanťáka", který právník už evidentně považuje velmi za hranou tzv. názoru a domnívá se, že by v takových případech mělo dojít k žalobě...

Jednou z ukázek toho, čemu může být na sociálních sítích někdo vystaven, je vyjádření novináře a cestovatele Dana Přibáně na adresu advokáta JUDr. Jindřicha Rajchla, jinak také předsedy strany PRO, prostřednictvím Twitteru. „To je projev, který je ve veřejném prostoru, je tedy učiněn veřejně, je veřejně šířen, a tak musí být postižitelný. Jednak je tady majetková sankce, samozřejmě omluva, ale mohla by tu být i trestní sankce, pokud by to byla pomluva. Pokud je ta urážka, pomluva nebo ten výpad tak velký, že jde za hranice osobní integrity, tak by to člověk neměl nechat být. Protože co se stane mně, se může stát příště někomu jinému a s daleko většími dosahy. Média a sociální sítě čtou i příbuzní takto osočené osoby, třeba děti, a já si nedovedu představit, že by se na to koukaly,“ dodává pro ParlamentníListy.cz advokát Jaroslav Ortman.

Průměrný počet slepic: 4.4 (32 hlasů)

Itkico, tady souhlasíte s názorem, že by se urážka měla trestat, o pár komentů dál sdílíte pod názvem Svobodný názor? myšlenku, že za vyslovení jiného urážlivého názoru by neměl být postih.

Chcete tedy svobodu názoru pro všechny, nebo cenzuru svých oponentů po vzoru neměckých Zelených?

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

Dan Priban
@DanPriban

Pokud by mělo být vybráno kolaboranstské prase k vycpání a vystavení v muzeu, je to Rajchl.
Zmrd, co by se připojil k nacistům, pak revolučním gardám, pak komunistům a kdyby nechcípnul, ještě by stihl rozkrást nějaký privatizovaný majetek po revoluci.
Hovno na botě totality!

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

To by mne zajímalo, co na toto ti co zde vysvětlují, jak jejich strana je slušná a mírumilovná.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Ano, 11.2. Toho se týkal můj příspěvek výše, resp. vyjádření krom k dalšímu právníka Jaroslava Ortmana a reagovala jsem ti na námitku jedné z diskutujících, která tak nějak míchala nespojitelné...
Jen si vzpomeňte na děsivé výroky "primáře" Straky, to je stejná "parketka" těch "slušných, láskyplných"

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

"reagovala jsem TÍM"

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Ono všeho moc škodí. Pokud se opravdu vláda vyděsí z demonstrace, může to mít klidně opačnej efekt, než se čeká. Může vzniknou náhubkovej zákon tak drsnej, že do příštích voleb už budou všichni, kdo by mohli před volbama agitovat, sedět v base, včetně případnejch kandidátů do sněmovny. A pole pro pravdolásku bude volné.
Do voleb je ještě daleko. Za tu dobu se to dá stihnou v pohodě ošéfovat, aby další volby proběhly hladce.

Průměrný počet slepic: 2.9 (19 hlasů)

Vidím to podobně. Když něco nefunguje, tak ještě přidáme.... seženou Klímovi další pohunky, přilejou peněz, umetou si cestu dalšími paragrafy ve svůj prospěch.....

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)

CH3,jsi normální?????? Aby se pětikolka nevyděsila???? ježíš,no vyděšená MUSÍ byt, posraná, až na patách, jinak přece demonstrace nemá žádný význam, jen ukázat tu masu lidí a její sílu!! Bože, to je strašné.co jste napsal.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

.....On ten CH3OH..(zkrátka ten zdejší Metanol) "pracuje" pro tu druhou stranu,
takže oni musí házet ten písek pod nohy, aby to aspoň trochu "brzdili"... :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co zkusit někdy ty rozhádané tábory spíš spojovat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Bolševici to spojili a říkali tomu Národní fronta. Proč národní? Protože tomu tak říkali naši současní milí přátelé v Hitlerově Německu?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Ano, když tam na Václaváku nebudeme, když se nepokusíme, když budeme lhostejní a líní, takhle to může za chvíli vypadat i u nás...
Bohužel nová "inspirace" z Německa pro naše "ministerstvo hrůzy"?

Článek:
Orwellovský svět: Pokuta 3000 eur za vyslovení čisté pravdy

SLOVANKA

Víte o tom, že v Německu je zakázáno kritizovat politiky? Za jejich kritiku či dokonce urážku můžete dostat pokutu nebo skončit až na tři roky ve vězení.

Pokud už kritizujete německou politiku, tak to nesmí být příliš adresné. Každopádně jde o zákon, který se již chystá i plošně v EU a nepochybuji, že také naše politická sebranka se velmi těší, až bude i u nás uzákoněn.

Je samozřejmé, že zákon funguje velmi obdobně jako tzv. „zákon o předsudečné nenávisti,“ který také pochází z Německa a u nás se ujal již v roce 2018, kdy jej kvitoval zejména Al Hamajda, neboť cílí na drsnější výroky směrem k muslimům.

Ovšem stejně jako muslimové mají být nyní hájeni i politici, což jen dokazuje, že 4. říše je jen pokračováním té třetí. Mimochodem, víte, že zákon, který má postupně platit v celé EU, se bude týkat i hanobení samotné EU?

Kasselský právník Markus Roscher-Meinel byl ve čtvrtek ráno pobouřen a bezmocný zároveň. Důvod: Kvůli neškodné kritice ministryně zahraničí Baerbockové (Zelení) má zaplatit 3000 eur, protože se provinil urážkou politiků podle § 188 StGB ve smyslu trestného činu.

Jedná se o trestný čin, který se trestá odnětím svobody až na tři roky nebo peněžitým trestem v případě urážky.

Takovou pokutu musí nyní zaplatit Roscher-Meinel. Baerbockovou a další členy federální vlády kritizoval v srpnu 2022 na Twitteru v tweetu o energetické politice a kritizoval výše zmíněnou ministryni zahraničí a její kolegy z kabinetu.

Konkrétně v tweetu uvedl:

Vládnou nám zlí, arogantní ztroskotanci. Nechávají své občany zahynout kvůli zeleno-černo-červené falešné morálce, cpou si vlastní kapsy a jsou příliš hloupí na to, aby zaváděli dobře promyšlené zákony.

Pro úřady bylo toto prohlášení dostatečné k vydání trestního příkazu. Právník to na Twitteru lakonicky komentoval: „Samozřejmě, že byla podána námitka. Koneckonců jsem také právník specializující se na trestní právo a bráním se proti tomuto zneužívání práv k zastrašování občanů.“

Ostatní uživatelé na Twitteru jsou zděšeni.

„Skandální. Takže byste měli držet jazyk za zuby, bez ohledu na to, co dělají v Berlíně, neuvěřitelné,“ napsal uživatel „Faxen Dicke“. „Ano, je to tak. Pokud zde řeknete pravdu, budete vyloučeni a možná potrestáni,“ řekl Michael H. Jiní jsou ohromeni: „To přece nemůže být pravda, že?“

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

Jo, jo, jde z toho hrůza.
Lidi budou ožebračováni, trestáni za názor, prachy jim budou kontrolovat, určovat a přidělovat...,
budou muset tancovat, jak pitomý bruselský úředník pískne,
a ještě mu za to budou muset tleskat, jinak ho zavřou...
A pak že Severní Korea není náš vzor!

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

Jj, je to děsivé. Aby možná kritika neodbornosti atd. byla trestána jako trestný čin, zdá se býti až neuvěřitelným...

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Dopadne to tady stejně jako v dojčlandu, protože se za ty trestané, nikdo nepostavil, nechali je v tom, žádná plná náměstí, žádný bojkot státu, jen připrděné remcání, jako tady. Všichni, chtějí být slušní a okřikujeme každého, kdo řekne jedno sprosté slovo a od těch kanálů z Prahy, si necháme ve vší slušnosti srát na hlavu a anmi si ty srajdy neutřeme, Je to směšné, to divení se furt dokola, co si pětikolka dovoluje. Dovolí si JEN TO, co jí dovolíme!!! NIC víc, nic víc. Ale chce to odvahu!!! A ta tady chybí, tak pište furt dokola, oni se chechtají a mají nás na háku.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ajo, tvoje představy o řešení problémů jsou hodně naivní a ve výsledku, kdyby na ně došlo, ti jen ublíží. Ty bys vážně chtěla, aby rozsudek soudu mohl být zrušený tím, že se za odsouzeného postaví dostatečný počet lidí. Tušíš co je to právní stát a k čemu je vlastně dobrý? Víš jak snadno by se něco takového obrátilo proti tobě samotné? Někdo tě třeba okrade o všechno a po odsouzení pachatele se svolá demonstrace a zloděje zase osvobodí a ty mu jeho lup vrátíš? Jak si představuješ bojkot státu? Jako že přestaneš platit daně, přestaneš platit za služby, nebudeš posílat děti do školy, vyženeš hasiče když ti přijedou hasit dům, budeš chodit pěšky příkopem mimo státní silnice? Nebo se odstěhuješ do jiného státu, kde nemají soudní systém nebo žádné právo nerespektují? Funkční právní stát je i tvoje ochrana a je třeba ho bránit i když třeba s některými zákony nesouhlasíš. Nevíš po čem voláš. Založ politickou stranu, získej dostatek příznivců, vyhraj volby, získej většinu v parlamentu a pak přijmi zákony, které budou podle tebe lepší. Nebo aspoň pomoz někomu jinému, kdo se o to snaží, třeba i tomu Rajchlovi. To je cesta jak se to dělá. Někteří to tak dělají, je to na dlouho a je to práce, ale funguje to. Můžeš i ty místo toho abys tady furt dokola psala jak tu jen všichni píší a nic nedělají.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Methanol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Metanole, kecáš blbosti, v r 89, se MASA lidí prošla po Václaváku a všechny komunistické šlapky kecly na prdel!!! TO, je potřeba i dneska . ČR potřebuje poslat tuto vládu do riti a to, že velmi rychle,jinak tu budeme pořád nejhorší v Evropě a žebrající národ, si každý vezme, kdy se mu zachce. Tvoření stran a vše postupně budování od základu je na velmi dlouho a kdyby se to tak dělalo v r89, , nechci ani domyslet. Pravo na odpor, má každý,když mu je ubližováno !!!!! Jinak by se svět nepohl ,ani o milimetr!!!!!!!!

Zatím bez slepic

In reply to by Methanol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Matonole, vy jste mizerný demagog. Pokud soud neslouží občanům, slouží někomu jinému! Tisíce a miliony občanů a obyvatel byly oloupeny za bílého dne a podpory soudů a justice. Politici doháněli lupiče zákony, které na ně nedosáhly a tečku za neschopnou a vsehoschopnou justicí udělal Klaus svou amnestií.
H-systém je památníkem vítězství justice nad právem, spravedlností a občany!
Nejvyšší justičník ústavní soudce Rychetskyj postavil další takový památník zvůle volební zákon!
Kdo věří justuci, je hlupák. Ten kdo víru v justici a stát podporuje je zločinec!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obávám se Ajo, že momentálně máme tu kratší sirku!
Jaké máme páky?
Moc jich není. Nemáme média, abychom dávali k posouzení i jiné zdroje, hlediska, směry atd. Nemáme veřejný prostor, kde je možné v širší míře s tím seznamovat lidi. A spousta lidí se k jiným informacím nedostane a nebo je ani nezajímají, to je bohužel krátkozraké.
A vrhat se po hlavě z věže není asi moc rozumné. O tom mohou leckteří povídat.
A popravdě ti co makají, jsou ti co objíždí republiku a mluví a pracují pro lidi i ze své "funkce" a my je pak můžeme jen podpořit, třeba tím, že půjdeme na tu svolanou demonstraci nebo podepíšeme petici, nebo o tom budeme mluvit se svými známými a přáteli atd. Jsme sice jen přicmrndávači, ale snažíme se:-)?
Máme proti sobě Goliáše, tak ať jsme tím Davidem:-)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Obdivovatelé fašistického ruska budou demonstrovat za svobodu slova :-))

Průměrný počet slepic: 2.1 (27 hlasů)

Kdo má protestovat, když demokratům na svobodě slova nezáleží?

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Víte pane Jindřichu já si myslím, že neustálé poukazování na to, že lidé, kteří se budou účastnit březnové demonstrace sympatizují s Ruskem je strach a naprostá zoufalost a nedostatek argumentace. Z Vaší strany a ze strany stejně uvažujících lidí.

Tento blog jsem začala sledovat letos, tedy není to tak dlouho. Ale ani zde ani při podzimních demonstracích - nikde se nikdo nevyjadřoval k Rusku a už vůbec se nikdo Ruska nezastával.

Opakovaně toto tvrdit ve veřejném prostoru je - jak už jsem uvedla výše - strach a nedostatek argumentů k důvodům, proč chtějí lidé demonstrovat.

Přeji klidnou noc.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

spletl sis státy, chlapče, dovzdělej se, máš mezery,jak vrata.

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)

tak fašistické rusko jo... jsem asi v dějepise zrovna chyběl, když se probíralo toto téma....

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Co je a není fašismus není otázkou dějepisu, ale spíše politologie. Podívejte se na definici fašismu https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Fa%C5%A1ismus rusko ji splňuje velmi dobře.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

novou identitu, jak vynalézavé.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Už jsem tu psala, že jak se budeme blížit k demonstraci, bude jich přibývat. A už v noci se s nimi roztrhl pytel a den to evidentně nezlepšil. Nerozumím těm nesmyslným "diskuzím"s nimi. Chápu, že to dráždí, ale o tom to je a efekt je nula, jen ta "zaflákaná" diskuze...

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)