Pořád dobrý?

Autor

Tak jsme se dozvěděli, že prezident Zelenský propůjčil 10. horské vojenské brigádě jméno Edelweiss. Tedy jméno, které nosila i nacistická protipartyzánská jednotka. Naše média to buď přešla mlčením a nebo bagatelizováním. Jde přece o jméno květiny a že se podobně jmenuje i nějaká náckovská jednotka… to je jen souhra okolností. To s ničím nesouvisí. S nacistickou symbolikou to nemá nic společného, Ukrajina je demokratický stát, který stojí na stráži proti ruským asijským hordám, nadto Rusové mají v armádě víc nácků než Ukrajinci, atd. atd.

Když se objevil prapor Azov a Jaromír Štětina vodil jeho šéfíka po ojroparlamentu, tak to bylo v pohodě. Žádný nacismus, ale stará ukrajinská runa.

Když se začaly objevovat pomníky s Banderou, tak to také nic neznamenalo, je to prostě ukrajinský patriot, který nikdy nikoho nezabil, ani nemohl, protože seděl v německém koncentráku.

Pak se ukázalo, že Babímu Jaru se nejsnáze dostanete po třidě Stěpana Bandery a navazující ulicí Romana Šuchevyče, což byl imho ten chlap, který už k tomu vraždění vydával přímé rozkazy a podílel se na tom.

Pak se ukázal vrchní velitel ukrajinských vojsk Zaalužný, který se vyfotil s portrétem Bandery za sebou.

A mezi tím se objevovaly stovky videí s ukrajinskou verzí síghajlíčku i patřičným vymršťováním pravé paže k pozdravu.

A teď tu máme brigádu Edelweiss.

Pořád dobrý? Pořád to není dost?

Můj moudrý tatínek vždycky říkával, že žádný průšvih se nestane naráz. Pánbůh ve své nekonečné moudrosti a dobrotě vždycky dává nějaká varování. Nějaké menší předprůšvihy. Ano, něco se stane, ale člověk z toho ještě vyvázne ze zdravou kůží, ztráty jsou minimální, je kolem toho mnohem větší haló, než je pak realita… A takových varování je víc. Málokdy se stává, že by se opravdu kardinální malér spustil jako blesk z čistého nebe. Takhle to dělá jen příroda. To prostě přijde zemětřesení, tsunami nebo tornádo a nenaděláte nic.

Ale lidské průšvihy vždycky předchází celá řada varování. Málokdy se vám v autě rozsype motor naráz. Většinou se nejdřív rozsvítí nějaké kontrolky, změní se zvuk, začne tam někde rachotit, ale auto pořád jede… a pokud to člověk ignoruje, přijde pak najednou velké křách… a je to v háji.

V poslední době tohle vidíme všude kolem sebe.

V Evropě najednou není dost elektriky, její cena značně vzroste, státy dělají spoustu opatření, aby se to nějak zvládlo… a ono se to zvládlo. Vyvázli jsme z toho sice pošramoceni, ale mnohem méně, než to vypadalo před půl rokem. Tohle je ukázkové varování. Něco se rozsypalo, ale jen trochu. A co byl výsledek tohoto varování?

Více grýndýlu!

Auta jsou plná čipů, které se vyrábějí na druhém konci světa. V současné krizi jsou čipy nedostatkové, výroba se zdržuje, prodražuje, uvažuje se o uzavření některých továren… Jsme pošramoceni, ale ne zase tak moc. Co byl výsledek tohoto varování?

Více elektroaut a více čipů!

Náš Tchajwanec Vystrčil si udělá jednu návštěvu, díky tomu Škodovka přišla o celý čínský trh, opět to znamenalo pošramocení, ale opět se to ještě nějak zvládlo. Co je výsledkem?

Na Tchajwan pojede ještě i Pekarová!

Od jara upozorňujeme, že vývoj války na Ukrajině není tak optimistický, jak nám ho média líčí. Od jara jsme už mnohokrát stáli před faktem, že Rusku nedochází ani jídlo, ani náboje, ani nafta, ani lidé. Putin neumřel, nikdo ho nesvrhl. Raket mají také pořád dost. Jsme konfrontováni s nekonečnými řadami ukrajinských hrobů. Co je výsledek?

Musíme vyrábět víc munice, řekl Stoltenberg!

Od jara tady naprosto zbytečně upozorňuju, že na Ukrajině vyvolávají démona. Stěpan Bandera vstal z hrobu a začíná řádit. Každou chvíli vidíme nějaký další důkaz. Každou chvíli musí nějaký studovaný ukrajinista zachraňovat situaci a vysvětlovat, že to vůbec ale vůbec nic neznamená. Stejně jako nic neznamenali ti umírnění lidojedi v Sýrii. Teď přidají ještě ten Edelweiss. Zcela otevřeně. Už se ani nesnaží to maskovat. A jak vypadá naše poučení?

To nic neznamená, ostatně soudíme, že Rusko musí být zničeno!

Už celé měsíce upozorňujeme na bojechtivost naší vlády i bojechtivost našeho nového prezidenta. Slyšíme jeho výroky, on se tím vlastně nijak netají. Vláda chystá náhubkové a mobilizační zákony, jeden vyhozený Klíma na tom nic nemění (o tom si řekneme zítra). Všechno jede nastavenou cestou, každý den slyšíme nějaké nové varování… A co je výsledek?

To nic neznamená, nic nám nehrozí, všechno je v nejlepším pořádku, už brzy zvítězíme.

Já už dlouho vlastně nejvíc zírám na to, kolik ta naše společnost vydržela. Jsem úplně unesen z toho, jak moc to v jejím soukolí rachotí, ale pořád ještě najdeme ráno v obchodě čerstvé rohlíky… (i když poněkud drahé). Ale skřípe v tom pořádně. Každý den to slyšíme, každý den to vidíme v televizi, každý den o tom čteme. Ne tady u nás dezinformátorů a dezolátů. Dozvídáme se to normálně z majnstrýmu… Ale prý to nevadí. Rozsvícené kontrolky nic neznamenají, všechno je v nejlepším pořádku.

Až budete přemýšlet, proč jdu na demonstraci, tak přesně proto.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (367 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Slabota. Tohle lidi nepřitáhne.

Průměrný počet slepic: 2.1 (62 hlasů)

A zakázal jejich žadost dát do Ústavy právo na hotovost! On ten trolík bojuje za NZP tj Nepodmíněný Základní Příjem!Myslí si,že se za ten ZDARMA obolus bude dále válet v kavárně!
To je omyl bude mu stačit jen na nákup NEOmarxisty jako on , požadovaných ponrav a mletých kobylek!Kavárny budou z důvodu úspor jako jako buržoasni přežitek a jeho komunismus za který jako Pirátský zločinec tu bojuje konečně pak zvítězí!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)

vystavil na hajzlíků na dveřé,aby jste se ho učil nazpaměť!?Zkuste jeho svaté postuláty,které Kazatele Sociálních Hodnot neboli KSH tady dávaji co pět minut ZKRITIZOVAT na sračku!
To dnes lidí zajímá!Píše se tam totiž návrh a to po lopatě ,jak konečně změnit režim vás litevských TROTTLU tj skrtiču a poslat je do petizadnice odkud vám volikum už stejně trčí jen polobotky!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Zrušili jim cenzurní trumpetu toho z našich peněz vypaseneho tlustťocha cenzurocha a teď mi tu komolí texty,že prý nemám ráda Iitevce!To jsem nenapsala já,to napsali jejich provokatéři,aby mě dostali do hladomorny!
KDEŽE,já mám Litevce rada bojovali za pana Hitlera a jsou to tedy NASI!
No ni voliku ?

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

na demonstraci.
Proč by měli?
Budou přemýšlet proč by měli jít oni.
Ty tam budeš mít svou show..poprvé na pódiu na Václaváku. Tak daleko jsi to dotáh.
Ale co z toho budou mít ti dole?

Průměrný počet slepic: 1.7 (52 hlasů)

Vilouši, ty jsi "psycholog" až to práská dveřmi, úvaha hodná pomocné školy... :-))
Dodělal jsi ji vůbec...?

Průměrný počet slepic: 4.4 (47 hlasů)

z tohoto komentáře přímo čiší. Proč by měli jít lidé na demonstraci - o těch mnoha důvodech se nejen na tomto webu píše už roky. Klasik říká, že inteligentnímu člověku stačí něco vysvětlit 1x, průměrnému 2x a napotřetí by to měl pochopit i blb...
Pokud jste od Rakušana, povedlo se mu vybudovat opravdu dream team :)

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

S kritikou Green dealu souhlas, ale s tím Banderou, on seděl v koncentráku 1941-44. Od léta, když chtěl vyhlásit nezávislou Ukrajinu, to Němci nechtěli, chtěli je mít za kolonii. Ale že s nima původně šel bylo proto, že nevěděl, co Hitler chystá s tamními Slovany, ale znal už Stalina a Stalin udělal na Ukrajině umělý hladomor kde umřelo lidí jako při holokaustu. Hlavně to postihlo Ukrajinu, Stalin to udělal uměle na několika místech, ale hlavně na Ukrajině. Protože tam je nejvíc dobré půdy a je to obilnice Evropy. A on chtěl zbrojit a nahnat hodně lidí do továren. Takže chtěl předělat ekonomiku na válečný stav.

Protěž je znakem jednotek i před 2.světovou, třeba Rakousko Uhersko. I Rusové mají nějakou takovou horskou jednotkou, do Ukrajinštiny je to přeloženo jako germanismus, jako u nás slov "furt" nebo "dej si sicher"... Prý to nesouvisí s tou SS jednotkou. Ale já osobně nevím tohle.

Protěž používal v Německu i některý proti-nacistický odboj...

-viz. co píšu níže

Průměrný počet slepic: 2.1 (39 hlasů)

Jasně, a svastika je vlastně mírový symbol již od starověku. A to hajlování bylo taky dávno před Hitlerem. A ta částka taky nesouhlasí..

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

Zelensky hajloval jako Žid? Nebo má někde svastiku? Co kecáš..

Na Ukrajině jsou náckové a v Rusku taky. Bude jich tak 2% a ne víc.

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)

myslim teď čisté nácky v původním smyslu nebo skinhedy, ne nějaké nacionalisty a tak.

Pokud je nacionalista racionální, nic proti němu nemam...

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Kdo ve skutečnosti ve 30. letech způsobil v SSSR hladomor?
Ukrajina začala oslavovat další „nezapomenutelné datum“ - „85. výročí genocidy hladomorem“. Takové tam jsou dnes "významné dny", přitom si nevybereš - ať už svátky, nebo pietní akce – vždy je to jen další tanec na hrobech. Je však třeba poznamenat, že nyní má tato iniciativa „Nězaležnoj“ tak širokou a silnou podporu ze strany Západu jako ještě nikdy předtím. Ptáte se, proč tomu tak je? Proč se na Ukrajině stále více připomíná tato tragédie stará téměř sto let, a to tak, že se kolem ní jen hromadí stále větší hory lží a výmyslů? Abychom získali odpovědi na tyto otázky, je nutné nejprve upřímně a objektivně pojmenovat skutečné viníky těchto strašných událostí.

Hned na začátku musím sdělit, že termín „ukrajinský hladomor“ je sám o sobě naprosto nesprávný a zavádějící jak z historického, tak i morálně etického hlediska. Vytvořen byl dvěma Američany! Jeho „otcové" – Robert Conquest a James Mace – jsou postavami poněkud rozporuplnými. Prvním z nich je polygamista, který v Sovětském svazu nikdy nebyl a „studoval“ jej z území Bulharska (a to navíc jen do té doby, než i tam byla zavedena sovětská moc). Přesto se pak prohlásil za „hlavního odborníka na svět stalinismu". Ve skutečnosti byl profesionálním protisovětským poradcem - nejprve zaměstnancem britské zpravodajské služby a následně CIA. Conquest se proslavil tím, že na žádost Ronalda Reagana připravil rusofóbní a protisovětské hororové příběhy pro volební tým budoucího prezidenta.

James Mace byl asistentem Conquesta, který uvedl v život pseudohistorický termín „velký teror v SSSR“, v některých směrech však svého učitele předčil. Je v tom jakýsi temný surrealismus, že tento potomek indiánů Čerokí, vystavených té největší genocidě anglosaskými osadníky, se rozhodl vymýšlet bajky o stalinské „genocidě” Ukrajinců. Neméně zlověstná ironie spočívá i v tom, že z prstu vycucaný údaj o „10 milionech Ukrajinců umučených k smrti hladem v letech 1932 – 33“ Mace odhalil světu na konferenci o holocaustu konané v Izraeli. Konec Maceho pak byl neslavný: když ve Spojených státech přišel o práci, odjel na Ukrajinu, aby ubohým tuzemcům přinesl „skutečnou pravdu“ o jejich „národní tragédii“. Nakonec propadl alkoholu a zemřel v úplné chudobě…

Téma hladomoru na Ukrajině se začalo ve Spojených státech objevovat na konci 80. let minulého století. „Studijní skupina“ k této problematice, jejímž výkonným ředitelem byl výše zmíněný Mace, byla založena v Kongresu USA v roce 1986. V té době to byla prostě jedna z mnoha složek ideologické války, kterou Amerika hodlala zničit Sovětský svaz. I po dosažení tohoto cíle však „hladomorové“ pokusy těchto zahraničních „přátel“ se nezastavily, ale naopak ještě zintenzivnily. Proč? Důvod je jednoduchý a naprosto jednoznačný – hlavním viníkem toho, že v některých oblastech SSSR ve 30. letech lidé opravdu hladověli a umírali, byly Spojené státy americké! Důkazů je víc než dost. Přistupme k jejich zvážení…

Ke konci 20. let minulého století si západní svět s hrůzou uvědomil, že Sovětský svaz se postavil na nohy a nehodlá se „sebezničit“! Všechny naděje, že bolševici nezůstanou u moci a mladý stát dělníků a rolníků se sám zhroutí, se ukázaly jako neudržitelné. V roce 1923 se zemědělství sovětského Ruska prakticky vrátilo na předválečnou úroveň a v r. 1927 překonala průmyslová výroba SSSR objem roku 1913. V roce 1923 byl zaveden „červoněc“ (zlatá sovětská desetirublovka) a stal se stabilní, konvertibilní měnou.

Současně se v zemi děly alarmující věci, které do budoucna nevěstily nic dobrého. Ano, slogan „země rolníkům!“ byl realizován. K čemu to však ve skutečnosti vedlo? Drobení půdy velkých zemědělských hospodářství probíhalo dvakrát intenzivněji než před revolucí. Menší hospodářství však znamenala horší výnosy. Současně s ožebračováním části rolníků se na venkově formovala nová buržoazní vrstva. Kulaci vůbec nebyl bolševický výmysl! Zdálo by se – komu by mohlo škodit, že někteří zemědělští výrobci bohatli a zároveň rozšiřovali svá hospodářství? Ale problém tu byl... Po vynikající sklizni v roce 1924 tito „silní sedláci“ odmítli dát obilí státu za pevnou cenu, začali ho zadržovat v očekávání „lepších časů“ a spekulovali s potravinami, jejichž ceny do konce roku prudce vzrostly.

A tehdy vznikla myšlenka kolektivizace. Ta začala být realizována v roce 1927. 400 tisíc zemědělských podniků místo 25 milionů malých hospodářství bylo prvním krokem na cestě k Velkému průlomu Stalina. Ano, právě jemu patří myšlenka, že SSSR by měl v průběhu desetiletí dohnat sto let, o které zaostával za průmyslově vyspělými zeměmi Západu. Právě tehdy zaznělo známé: „Jinak nás rozdrtí…"

Říká se, že Josif Vissarionovič byl prostě jen panikář, paranoik, o čemž se nás snažili a snaží přesvědčit mnozí západní „badatelé" a jim přisluhující domácí liberálové. Či snad naopak všechno důkladně promyslel a žádnou hrozbu pro Sovětský svaz neviděl? Kdepak! Jasně si uvědomoval nároky západních kapitalistických zemí, jejichž expediční sbory byly tak těžce vyhnány ze sovětského Ruska během občanské války. Rozsáhlá území a nesmírně bohaté přírodní zdroje SSSR jim nedávaly klid a stejně tak i „špatný příklad" vytvoření prvního socialistického státu na světě, který i nadále zůstával nakažlivý pro jejich občany.
Nebyli to však jen oni. Existovalo tu i další nebezpečí – ve 20. a 30. letech se na Rusko připravovaly hordy bělogvardějců, které nikam nezmizely, jen v tichu čekaly na svůj čas. Bohužel příliš mnoho i vzdělaných a erudovaných lidí v naší době věří idealizovaným představám o bílé emigraci, vytvořeným, mírně řečeno, ne příliš věrohodnými sovětskými filmy a literárními díly Bunina a Averčenka ("Осколки разбитого вдребезги"). Tyto „oсколки-střípky" byly velmi ostré, četné a toužily po pomstě, která bohužel měla velmi skutečné šance! „Ruská vlastenecká unie“, jedna z hlavních organizačních struktur vojenské bělogvardějské emigrace, rozhodně nebyla jen sborem fantastických klaunů. Jednala ve velmi úzké spolupráci s armádami a vojenskými zpravodajskými službami Francie, Polska, Československa, Rumunska a Japonska a byla velmi reálnou silou!
Děnikin a Wrangel neodešli pryč, a co je nejdůležitější, nezmizeli ani jejich vojáci. Jenom v Bulharsku byla v roce 1922 umístěna sedmnáctitisícová armáda Wrangela. Bílí generálové vážně plánovali přistání na Krymu, zorganizování povstání v Kubáni a další podobné kroky. V roce 1923 odhadovala sovětská rozvědka počet bělogvardějců ve zbrani na 43 000 lidí – a to jen na západní hranici!
Na Dálném východě byly také obrovské kolonie „bývalých“ – od dosud nerozehnaných kolčakovců až po bílé kozáky. A co je nejdůležitější, za nimi stálo císařské Japonsko, které je vyzbrojovalo, povzbuzovalo a řídilo. Nyní Japonci kňourají: „Vraťte nám Kurily!“ Přitom v roce 1945 byli štěstím bez sebe, že Rudá armáda nevstoupila do Tokia (a mohla!). A to předtím japonští samurajové, stále ještě nadšení vítězstvími z roku 1905, chystali velmi seriozně plány napadení SSSR a odtržení jeho území až od Uralu. Aby se ujasnila situace a taky pro napomenutí bylo jim třeba bitvy u jezera Chasan a řeky Chalchyn-Gol - nových letadel a tanků obnovené, moderní, dobře vyzbrojené Rudé armády.

Za této situace by byl SSSR bez rychlé a nelítostné stalinistické industrializace odsouzen k zániku. Na Západě to dokonale chápali, a proto proti Rusku zahájili i hospodářskou válku, kterou se současnými sankcemi nelze srovnávat. Iniciátorem byly jako obvykle Spojené státy. Jejich ministr zahraničí Robert Lansing to už v roce 1919 jasně vyslovil jako první: „Zardousit bolševiky! Rozvratem a hladomorem!“. A tak v roce 1925 (jen rok poté, co byla do oběhu uvedena zlatá desetirublovka), Amerika, Británie a Francie zavedly proti SSSR „zlatou blokádu“ a od té doby nemohl SSSR na Západě nakupovat zboží ani za zlato.
Žádné kredity „bolševikům" na Západě také nedali. Zůstala jen měna, kterou, jak víte, může země získat pouze z prodeje svého zboží nebo surovin v zahraničí. Ale i o to se nepřátelé SSSR postarali: od roku 1930 americké ministerstvo financí systematicky začalo stavět pod antidumpingové zákony téměř veškerý sovětský export – dřevo, řezivo (dokonce i zápalky!), azbest, mangan a tak dále. Ostatní kapitalistické země tato omezení plně podporovaly. A tak ve velmi blízké budoucnosti měla Sovětskému svazu zůstat pouze jedna jediná exportní položka – obilí.
Zdálo se, že chování Západu není jen nelogické, ale je prostě šílené! Od roku 1929 zuřila Velká hospodářská krize a SSSR byl připraven nakupovat zboží, které se kvůli nadprodukci likvidovalo. Nicméně Spojené státy, Británie a Francie urychleně zaváděly další a další omezení obchodu s ním. Takové chování se jeví být nevysvětlitelné pouze na první pohled – kapitalistický Západ byl ve skutečnosti přesvědčen, že hraje hru, kterou nemůže prohrát: podle něj v SSSR vypukne hlad – lidé se vzbouří a to bude konec bolševiků! Pokud by se snad sovětská vláda nerozhodla obilí do zahraničí prodat, zmařily by se její velkolepé plány industrializace a země by se stala obětí vojenské agrese, protože by nebyla schopná bojovat s mnohem lépe vybavenými a vyzbrojenými armádami kapitalistů. Západ se zkrátka postaral o jakoukoli možnost.
Všechno však dopadlo úplně jinak…

Stalin velmi dobře chápal, jak riskantní volba je před ním. Vykoupil od rolníků obilí (podrobnosti zde) a pokračoval ve Velkém průlomu. Seriózní historici už dávno prokázali, že Moskva žádné kanibalské plány na výkup obilí a jeho stahování na místa nerealizovala. Ano, ze sýpek bylo vyhrabáno vše až po poslední klásek, a to bohužel mnohdy díky přílišné horlivosti místních vůdců, kteří se snažili si odebrat také něco pro sebe, anebo si alespoň šplhnout. Na Ukrajině se pak postupovalo přesně tak, jako to bývalo u nich zvykem. (Čekali, až se o ně někdo postará. Z Ruska skutečně pomoc přišla, ačkoli zrna nebylo nikde nazbyt. Obilí však bylo rozkradeno a nakonec plesnivělo v úkrytech. Pokud se takové obilí potom za přemrštěné ceny dostalo do oběhu, lidé umírali. pozn. překl.) Tedy žádní „baskakové“ (dávní zmocněnci mongolského chána, tvrdě dohlížející na výběr daní, pozn. překl.) posílaní z „centra“ s tajným cílem zabít co nejvíce lidí, ale nepořádky v kolochozech, zlodějina, hamižnost a korupce… A jedovaté plísně.
Idiotský mýtus, že Stalin se snažil obyvatele Ukrajiny „vyhubit do základů", je snadno vyvrácen ještě jedním bodem: všechny aktivity strany i vlády ve třicátých letech byly ve skutečnosti směřovány do jedné horečné přípravy na nevyhnutelnou velkou válku. Pouze šílenec by v takové situaci úmyslně snížil počet obyvatel regionu, který tradičně dává státu obrovské množství vojáků! Stalin ani ostatní členové sovětské vlády samozřejmě šílenci nebyli a nebyli ani kanibalové. Ale Západ, který měl již vypracované dobyvačné plány vůči Sovětskému svazu, byl přesně tou možností, která na to ideálně seděla.

Koncem 30. let až začátkem let 40. se SSSR dostal na druhé místo (po USA) ve světě, pokud jde o průmyslovou výrobu, když předběhl v mnoha ukazatelích Británii, Francii i Německo, ale hlavně byl ve stavu, kdy mohl být soběstačný v jakékoli produkci ať civilní nebo vojenské. Všechny blokády a sankce byly zrušeny, protože na Západě pochopili, že je to zbytečné... Nyní jim zbyla jen válka. A Západ si začal pěstovat Hitlera. Bez Stalinova Velkého průlomu, bez tragického a drsného skoku by ztráty sovětského Ruska ve Velké občanské válce nebyly 26 milionů, ale násobně vyšší. Téměř celá populace SSSR by se nejprve stala otroky „Árijců“ a pak - hnojivem pro jejich pole.

Nikdo netvrdí, že hladomor nebyl. Nikdo nevyzývá zapomenout na oběti. Srdcervoucí výkřiky o „genocidě“, ozývající se dnes z úst washingtonských farizejů a jejich kyjevských lokajů, však mají stejnou cenu jako volání „Chyťte zloděje!“, které vykřikuje darebák, jenž právě ukradl peněženku svého souseda. Hladomor, který zasáhl SSSR ve 30. letech je dalším z nespočetných zločinů Ameriky proti ruskému lidu. Jednoho dne odpoví i na to...

autor: Alexandr Něukropnyj
zdroj: https://topcor.ru/3705-kto-na-sa

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Děkuji za výborný a zajímavý text

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Odkud jsi? UV KSČM?

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

Pane, paní, bytosti, proč se zúčastňujete diskuzí? Vykřikovat můžete z okna. Podle Vašeho pohledu může být pisatel z Hradu, tak si dávejte pozor na slovník.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Děkuji za logický pohled, je to námět ke studiu.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Vilíku, tvá babi a děda, by ti měli dát po hubě, až si všichni důchodci přečtou ne tebe, blbane, ale na KOSAS NOSTRA článek o tom, co za sviňárnu udělá tato vlády všem!!! penzistům od června t.r. Tobě zvýší odchod do důchodu až do tvé smrti, tobě to neva, tak fajn, Jestli to co chystá projde, mělo by být na Václaváku nejmíň milion trovhu soudných lidí a to zvl. okradených důchodců. Kdo si ten článek bude shnilý přečíst, patří mu vše, co tato vláda zprzní plnou měrou. Tak čauky, Vidláci, plkáte tu hlouposti a jako ovce, se necháte holit a ještě si v tom rochníte!!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Když něco vypadá jako kachna, kváká to jako kachna, tak je to KACHNA!

1/ Za prezidenta Juščenka:

V říjnu 2007 vydal ukrajinský prezident Viktor Juščenko dekret k 65. výročí vzniku Ukrajinské povstalecké armády (UPA) a udělil Romanu Šuchevyčovi titul Hrdina Ukrajiny (posmrtně).

22. ledna 2010 - Juščenko udělil posmrtně titul Hrdina Ukrajiny vůdci OUN-UPA Stepanu Banderovi;

2/ Za prezidenta Janukovyče:

2. dubna 2010 - Doněcký oblastní správní soud (východ Ukrajiny) rozhodl, že dekret předchozího prezidenta Viktora Juščenka o udělení titulu "Hrdina Ukrajiny" Stepanu Banderovi je nezákonný, a rozhodl o jeho zrušení;

2. srpna 2011 - Nejvyšší správní soud Ukrajiny potvrdil rozhodnutí Doněckého oblastního správního soudu a odvolacího soudu o zrušení hodností Hrdiny Ukrajiny udělených vůdci Organizace ukrajinských nacionalistů (OUN) Stepanu Banderovi a vrchnímu veliteli Ukrajinské povstalecké armády (UPA) Romanu Šuchevyčovi;

3/ Za prezidenta Porošenka:

15. května 2015 - Ukrajinský prezident Petro Porošenko podepsal zákon o zákazu sovětských symbolů a odsouzení komunistického režimu;

16. prosince 2015 byla zakázána Komunistická strana Ukrajiny, která od té doby působí v ilegalitě, komunisté jsou pronásledováni a zatýkáni.

18. prosince 2018 - Nejvyšší rada Ukrajiny se rozhodla oslavit 110. výročí narození Stepana Bandery na státní úrovni - oslavami, speciální výukou ve školách, televizními programy a výstavami;

4/ Za prezidenta Zelenského:

16. července 2019 - Ústavní soud Ukrajiny rozhodl o ústavnosti zákona o dekomunizaci;

16. února 2021 - Lvovská oblastní rada (západní Ukrajina) požádala ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, aby vrátil Stepanu Banderovi titul Hrdina Ukrajiny;

3. června 2021 - Nejvyšší rada Ukrajiny zamítla návrh zákona o boji proti legalizaci nacismu, který navrhoval zakázat na Ukrajině symboly formací SS;

5. července 2021 - poslanci Nejvyšší rady Ukrajiny ze stran Evropská solidarita, Služebník lidu a Baťkivščina požádali Zelenského, aby Banderovi vrátil titul Hrdina Ukrajiny;

19. března 2022 - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj udělil titul "Hrdina Ukrajiny" Denisu Prokopenkovi, veliteli neonacistického pluku Azov.

Na Ukrajině není zakázána žádná fašistická, krajně pravicová nebo neonacistická strana.

Průměrný počet slepic: 4.7 (42 hlasů)

A co gdybys za ta čísla napsal svoje životní potřeby???

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

včelko, kde jsi? Chrápeš?

Průměrný počet slepic: 2 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Edelweiss - není to "Alpská protěž"? Takový nevinný bílý kvítek...?

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Kam Tchajwanec šlápne, tam sto let tráva neporoste...
Aby Pekarovou s letadlem nesestřelili Číňani - zkrzeva zákazu přeletu přes čínské území..., tak kdoví, jak to myslí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

RUSKO je teroristický štát? MAZUREK rozsekal liberálov bod za bodom!

https://www.youtube.com/watch?v=6Njk9ZcHSxU

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Ještě bych zopakoval něčí odkaz ze včerejška, sice padesát minut, ale opravdu výživných. Amerického generála, republikána, senátora nemohou rozporovat ani zdejší trolli. Je to v angličtině, ale kdo potřebuje může si dát CC a jeho překlad do češtiny.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

V parlamentu ČR by už nejvyšší zubejda nechala vypnout mikrofon i kamery. Taková praktika z parlamentu EU.
A ještě asi zadržet a vyvléct ze sněmovny parlamentní stráží! To už tady také bylo.
Poslance Volného za úplně prosté mlčení. Takové, jako mlčící většiny české společnosti.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

dala jsem sem dobrý typ, co? Jen by mne zajímalo, kolik dezolátů jej shlédlo a trochu se jim rožlo, jak snadné, je být v Parlamentu sttsečný a nebát se říct pravdu, na plnou hubu a ne jak Okamura, ty svoje pindy naší mindy!!

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Okamura si dovolí jen to, co mu sami dovolí. Mají z něj akorát srandu, protože říká pořád to samé a není to k ničemu. Na jeho demonstraci přišlo asi tisíc lidí, už to celé taky prohlédli. Měla by to být sice opozice, ale nakonec jde na ruku vládě, stejně jako s volbou agenta Pávka.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Prosím, mám dotaz, proč už skoro týden nejde otevřít PRAVDIVĚ.je zablokován? Víte o tom něco?

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vůbec nevím, že něco takového existuje.
Občas se spíš nechávám inspirovat (jako naposled tím slovenským parlamentem, to mě "dostalo".
Že někdo takový v našich, tedy slovenských, končinách existuje..., a je to kupodivu mladý člověk.
To ten vedle sedící starý páprda, bývalý koumouš, překabátěný jako u nás Pávek..., tak to jsou přesně "ti praví", aby tady dnes mleli pantem a měli hlavní slovo. )

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je tam, na Pravdivě parádní počteníčko a soubor VŠECH alternativ a tak je snadné ,se v nich trochu projít. Zkuste, třeba vám pude spustit

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

dát odkaz ? Ten web neznám. Jinak dnes jsem se odpoledne nějaký čas nemohl dostat ani sem.

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

Našla jsem
Pravdivě.EU - informace bez lhaní.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

včelko,m šel spustit?? Zadate pravdivě a vždy naskočil, teď nuž týden NIC!

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud mi něco nejde spustit, zkusím jiný prohlížeč, třeba Microsofz Edge nebo Avast secure Browster a většinou mi to naskočí.

Zatím bez slepic

Bývalý šéf francouzské špionáže: „Všechny naše investice na Ukrajině byly ztraceny“

https://pravdive.eu/news/24258/byvaly-sef-francouzske-spionaze-vsechny-…

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

much nelapá a jednak cena náboje je vyšší než hodnota té kravky ( samozřejmě metafora ).

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

Ty jsi naprděl už sem, tak bacha na prostěradlo, aby ses z toho i nepos.al.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

čistoty, jejich Alp a bílý jako rasa. Není to náhoda, ukrajinští fašisté tvrdí, že nejsou Slované ale také nějaká čistá rasa.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by Tymákovan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oni se s tím hajlováním netají..., a těm my pomáháme!!!
Fialovej hnus!!

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Kde máš to hajlování? Skinhedi jsou v Rusku i na Ukrajině, ale že by Žid a Ukrajinec Zelenskij byl vyznavač Hitlera? To asi moc ne...

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

In reply to by Tymákovan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Náckové jsou i v ruské armádě, také jsou odkazy.

A co jako?

Taky netvrdím, že všichni Rusové jsou náckové

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

chlapče, už toho nech, bandera,byl nacionalista,jak prase a v jeho jménu, se děly věci, které jsi neviděl, ani v tom nejstrašnějším americkém hororu, možná v některé z válek, co amíci vedly ve světě,hl, Vietnama celý stř. Východ,,mrtvol, jak na jatkách a smrt, to musela být strašlivá. To, že ho pak dali do koncentráku jeho kámoši fašouni, je věc druhá.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Malé pokračování včerejšího „odstřelení“ Klím:-).
Zdá se, že dost lidí to s úlevou přivítalo:-).
Nicméně úplná výhra to asi stejně není, protože když jsem včera četla menší povídání s tím Pojarem, byly to takové kluzké, kroutící nicneříkající větičky, co že to vlastně je to šíření těch dezinformací a co, že má vlastně za úkol. Tak, že by z deště pod okap?

Jeden z komentů a článek:

Richard Brabec
Není to zas nějaká vládní dezinformace?“ napsal a svoji obavu doplnil smajlíkem.

Pozor, to není vše.“ Konec Klímy: Zásadní sdělení
Včerejší sdělení, že ve své funkci končí vládní zmocněnec pro boj s dezinformacemi, se stalo jednou z hlavních zpráv dne. Reagovali na něj politici, novináři, neziskové organizace, různá sdružení, i obyčejní lidé. Událost je spojována s vítězstvím mlčící většiny, existencí českých mantinelů nesvobody, či velkou úlevou, ale také s chystanou březnovou demonstrací. Zazněla i obava, zda nejde o dezinformaci. Boj tím prý ale nekončí, vláda to nevzdá.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Pozor-to-neni-vse-Konec-…

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám ráda nádraží a „miluji mašinky“. A pokud si můžu vybrat čím budu cestovat, vyberu si nejraději železnici.
A moc ráda jsem se svezla i „párou“ pokud to bylo možné.
Tak, když jsem se před pár dny dočetla, že „páry“ se stanou asi minulostí, jízdenka by totiž nově měla vycházet snad na dva tisíce, zabolelo mě srdce. Její kouzlo je nezaměnitelné a pokud zmizí, zmizí zase něco dalšího co nám dělalo radost a připomínalo klidnější časy.
Tento článek to ale víceméně potvrzuje. A není jen o vláčcích, je to o devastaci a ničení dalších našich firem, provozech, toho co naši předci i my jsme roky budovali.
A najednou to je pryč. Firmy co tu byly desetiletí a pak stačil rok!

DALŠÍ OBĚŤ FIALOVY VLÁDY NÁRODNÍ ZKÁZY

PETR ZDOBINSKÝ
Fialova vláda a její protiruské sankce, které mají jediný význam, tedy co nejvíce poškodit české občany, firmy a podnikatele, má svou další oběť. Nostalgické jízdy parních vlaků. Již druhý spolek železničních nadšenců prohlásil před pár dny, že končí. Tento spolek z Plzně má provozuschopnou velkou parní lokomotivu – Šlechtičnu, další lokomotivu opravuje. Důvodem ukončení nostalgických jízd je extrémně drahé černé uhlí. To se do Evropy dováželo z Ruska, nejen pro parní lokomotivy.
Spousta práce, času, dobrovolnického nadšení a záchrany technického kulturního dědictví přijde vniveč. I když se zdá, že o nic nejde, tak jde. Fialova vláda národní zkázy škodí lidem nejen finančně, aby potom hradila z našich peněz výcvik vojáků, kteří podporují banderovský režim, ostřelují civilisty v Doněcku. Fialova vláda národní zkázy páchá i nemateriální škody, bere lidem smysl života. Budujete celý život restauraci, a potom díky Fialovi, Stanjurovi, Rakušanovi a Jurečkovi najednou konec, za který nemůžete. Provozujete lyžařský vlek, někde na venkově a potom stejný konec. Vyrábíte boty a najednou nic. Vyrábíte pivo a najednou nic.
I když se zdá, že velké parní lokomotivy patří do starého železa a na pár železničních fandů či nadšených dětí a rodičů se nemusí brát ohled, tak tyto velké stroje mají stále svůj význam – zatěžovací zkoušky nových mostů.

https://pravyprostor.net/?p=156316

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)