Hodně štěstí Džordžíno!

Autor
Štítky

Zajisté vám přátelé neunikla iniciativa bývalého premiéra Jiřího Paroubka, který ohlásil založení nového spolku Nespokojení. Řeže do toho docela razantně, součástí tohoto spolku mají být bývalí úspěšní sociální demokraté a má dokonce přesahovat rámec sociálně demokratické politiky, protože jsem zaznamenal, že jednali i s Kateřinou Konečnou… Inspiraci si prý berou z francouzského Melenchona. Zároveň hned ohlásili demonstraci na úterý 28.2.2023. Čirou náhodou jsem v ten den zrovna v Praze a tak se na ně asi zajdu podívat.

Začnu jednou nepříliš dávnou vzpomínkou… bylo 28. října a já stál zhruba uprostřed davu demonstrantů na Václaváku. Tehdy jsme se s Láďou Vrabelem nedohodli na tom, co mohu říci z pódia a tak jsem nakonec oficiálně nevystoupil. Setkal jsem se ale s celou řadou svých čtenářů a samozřejmě jsem bedlivě poslouchal řečníky. Včetně Paroubka.

Jak Jiří Paroubek domluvil, byl jsem svědkem poměrně dlouhého hada lidí, kteří kolem mě procházeli směrem pryč od pódia a hlasitě si stěžovali, že kvůli tomuto reliktu z minulosti na demonstraci nejeli a cítili se být podvedeni. Dobrou hodinu kolem mě defilovali různí lidé, kteří v bledě modrém opakovali totéž – kvůli Paroubkovi na Václavák nešli. Právě na základě této zkušenosti jsem napsal článek, ve kterém jsem začal popisovat rozčarování z demonstrací a předpověděl jsem, že tudy cesta nepovede. Ne, to nebyla žádná moje genialita. To byla ta dlouhá řada lidí, kteří mi cestou z demonstrace říkali, že se na to můžou vykašlat.

Na druhou stranu… Paroubek je v podstatě poslední autentický sociální demokrat. Byl posledním premiérem, který byl vskutku levicový, představoval levicová řešení a nikdy se jim nezpronevěřil. Když neodvedl ČSSD k vítězství a ukázalo se, že Socani nebudou součástí vlády, rezignoval. Paroubek byl poslední premiér z časů, kdy se hrálo na pravici a levici a předvolebními tématy byla výše daní a sociálního zabezpečení.

Pak vyhrála globalizace. Korporace v podstatě přestaly uplácet a začaly normálně nařizovat. Takovou měly sílu. Obránci volného trhu zjistili, že jsou pro velký byznys zbyteční, protože se už prosadil a dál je nepotřebuje. I začali tržní principy cpát do všeho. Do soužití rodin, do individualizace člověka, najednou měl být každý obchodníkem se sebou sama. Volný trh začal platit všude jinde, jen ne při směně zboží.

Obránci sociálních hodnot zjistili, že pro proletariát nemohou nic udělat, protože proti globálním strukturám jsou naprosto bezmocní a tak začali zachraňovat všechny možné i nemožné menšiny od gayů po nebinární osoby. Místo spravedlivé mzdy přišly záchodky pro transgender osoby.

Už je to dlouhých sedmnáct let.

Od Paroubka už ČSSD jen klesala, až se nakonec stala stranou Šmardy a Šabatové bez jakékoliv šance na návrat do sněmovny. Každý další předseda už se jen zbavoval všeho sociálně demokratického a přijímal vše neomarxistické, zelené, a evropsky hodnotné. Šlo jim to tak dobře, že jim většinu voličů přebral Andrej Babiš, což jen poukazuje na absurditu vývoje – jeden z nejbohatších lidí v republice se ukázal být sociálně citlivější, než strana, která to měla v názvu i ve stanovách. Co jim nesebral Veľký Bocian, to jim sebral Okamura… včetně některých členů. Smrt nejstarší české strany přežili jen ti její členové, kteří ji včas opustili.

Teď jsme mnohem dál… Okamura svádí svůj vlastní zápas o přežití na politické scéně, Andrej Babiš konsoliduje svoje hnutí, Jindra Rajchl objíždí republiku a buduje stranu PRO a na internetu vzniká celá řada dalších politických či mediálních projektů… Chvílemi to u nás vypadá doopravdy jako občanská společnost. Je to paradoxní. Vláda nás dře z kůže, ale nikdy nebyla taková ochota obyčejných lidí posílat peníze, jezdit na schůze a sdružovat se. A čím více se lidé sdružují, čím víc poslouchám, o čem si povídají, tím méně slyším slovo pravice nebo levice. Stále zřetelněji je vidět, že střet jde mezi globálním a lokálním. Mezi vlastenectvím a euroobčanstvím. Mezi českým a evropským snem. Mezi typem Orbán či Trump a typem Uršula a Klaus Schwab.

Dovolím si proto několik nemístných poznámek…

Nejsem si jistý tou demonstrací. Loňský rok ukázal, že tisíce lidí už nejsou žádné číslo. Už se pohybujeme ve vyšších desítkách tisíc, aby to vůbec bylo vidět. Odborářský boss nedokázal na Václavák dostat ani desetinu počtu, který přišel za zadluženým prodavačem pizzy. A dopadl přesně podle zásluh. Síla myšlenek na alternativě je dneska celkem snadno měřitelná… kolik lidí přijede, i když Česká televize mlčí? Z tohoto hlediska si myslím, že ohlásit demonstraci týden před jejím konáním, je dneska už vysloveně chyba.

Stejně tak nechci zapomenout na to množství lidí, které loni právě jméno Paroubek znechutilo. Nemyslím si, že by to bylo samotným Džordžínem… ale v roce 2006 se hnojomety postaraly, aby na něm něco ulpělo a je to tam dodnes. Myslel bych si proto, že je zapotřebí nejprve trpělivě čistit svoje jméno. V této chvíli si nejsem jistý, jestli se tak stalo v dostatečné míře.

A do třetice nevím, jak moc pochodí s tím, že jde o levicové hnutí. Jsem teď často na politických schůzích a nemohu si pomoci, diskurz jde jinudy. Nemluvě o tom, že to není první Paroubkův pokus o comeback.

Ono je to dneska už prostě těžké… demonstrace vás buď vynese a nebo pohřbí. A po loňských Václavácích si lidi už jen tak z něčeho na zadek nesednou.

Jiří Paroubek bude potřebovat víc štěstí, než kolik mu ho můžu popřát. Pochází z časů, kdy svět byl ještě v pořádku a podle dnešních měřítek byl mimořádně kultivovaný politik schopný osobní odpovědnosti. Poslední opravdový sociální demokrat. Nejsem si ale jistý, jestli to dneska ještě něco znamená. Skuteční levičáci jsou u Babiše, skuteční pravičáci u Rajchla…

Budu jeho další kroky sledovat. Pokud mě čte někdo z jeho týmu, propojte nás. Rád se s ním potkám nad dobrým vínem a o našem setkání pro něj napíšu hezký článek.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (170 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Pokud by se elektřina

v domácnostech snížila z 230 na 115 voltů,

její cena by mohla klesnout až o polovinu
(Dvousvetrová)
---------------------------------------------------

Žádáme všechny občany,

aby se dostavili

na výtěr

konečníku!

Česká republika je v prdeli, ale neví se

ve které!

Průměrný počet slepic: 4.7 (46 hlasů)

RAJCHL:

V naší zemi žije dle ČSÚ přes milion osob s vážným tělesným postižením. Z nich 180.000 si nedokáže bez asistence ani nakoupit. Naše asociální vláda se však o ně vůbec nezajímá. S několika takovými lidmi jsem se osobně seznámil, některé jsem i finančně podpořil. Jednou z nich byla studentka (nebudu ji jmenovat, ale její případ byl i medializován), která po úrazu zůstala zcela ochrnutá. Potřebovala celodenní asistenci druhé osoby, avšak almužna, kterou dostávala od našeho státu, nestačila ani na pokrytí základních životních nákladů.

Je mi stydno z toho, že současná pětidemoliční vláda bez problémů navýší rozpočet na nákup nových zbraní o desítky miliard, posílá 900 miliónů měsíčně nejzkorumpovanější farmaceutické společnosti na světě za experimetální látky, které už nikdo normální nemůže chtít vpravovat do svého těla, neváhá zaslat 3 miliardy EUR společnosti ČEZ na navýšení likvidity na Lipské burze, ale nenajde pár desítek milionů v rozpočtu na to, aby lidé, k nimž byl osud nesmírně tvrdý, mohli alespoň slušně žít.
Zveme proto všechny tělesně postižené občany, aby se připojili k naší akci Česko proti bídě. Kdokoliv z vás bude chtít 11.3. na Václavské náměstí přijít, napište nám prosím na sekretariat@stranapro.cz. Zajistíme vám co nejlepší místo u pódia, abyste tam mohli být s námi a o nic nepřišli.

A vám i vašim rodinám vzkazuji, že až tahle protiobčanská vláda skončí na smetišti dějin, tak my vás už dál živořit nenecháme.

P.S.: Tento příspěvek si prosím zkopírujte a uložte, abyste mi jej kdykoliv v budoucnu, pokud bych tento svůj závazek nesplnil, mohli ukázat. Nicméně jsem si jist, že se to nestane - protože my se o naše občany budeme starat víc než o zájmy Washingtonu, Bruselu a nadnárodních korporací. Tím jsem si zcela jist.

Průměrný počet slepic: 4.7 (61 hlas)

RAJCHL:

Cože?

Prezidentský kandidát Jaroslav Bašta za SPD, jehož hlavním středobodem kampaně byl závazek “odvolám vládu”, prohlásil na CNN Prima News, že chválí vládu za “nátlak na státy, které se do vyzbrojování tolik nehrnuly? “
To jako fakt?

Víte, když poslanec vládní strany Dozimetr (dříve známé jako STAN) plácá nesmysly o tom, že dodáváním zbraní na Ukrajinu posilujeme vlastní bezpečnost, tak mě to ani nepřekvapuje, protože tahle politicko-podnikatelská svoloč ještě nikdy nic rozumného nevyplodila. Ale tohle?

To je snad ještě rychlejší obrat o 180 stupňů, než jaký předvedl Fiala!

Já opravdu v tuto chvíli nemám v úmyslu kritizovat kohokoliv z opozice, neboť naším hlavním cílem je pětidemoliční sebranka, která devastuje náš stát každým dnem, ovšem souhlas se zasíláním zbraní na Ukrajinu je pro mě natolik zásadní věc, že to prostě nemohu přejít mlčením. To bych se zpronevěřil všemu, v co věřím a co od prvního dne ozbrojeného konfliktu konzistentně tvrdím.

Pochválit naši vládu nejen za to, že tam ty zbraně dodávala, ale dokonce za to, že tím tlačila na státy, které se do vyzbrojování tolik nehrnuly, to je zcela epický fail, jenž snad nemůže nikdo myslet vážně.

Myslím, že otázku “proč jsem se rozhodl nepodpořit v prezidentské volbě pana Baštu”jsem včera v Poděbradech slyšel naposledy.
Opakovaně jsem totiž na ni odpovídal, že pan Bašta pro mě není konzistentní, neboť neustále mění své postoje.
Snad už teď všichni pochopil, co jsem tím měl na mysli.

EDIT: Někteří z vás se ptají, jestli ta věta není vytržená z kontextu a že by to chtělo vidět celé. Ujišťuji vás, že já to celé viděl a vytržené z kontextu to není ani trochu. Vřele doporučuji všem, aby se přsvědčili sami.
-----------------------------------
Názory:
- Když mu nevyšla prezidentská volba, tak mě již namíchl tím, že chtěl při druhém kole vhazovat prázdné lístky. Prostě já a nikdo jiný. Kdyby tak SPD šlo i to, skoncovat s pětidemoličním kandidátem Pavlem, podpořili by semknutí opozice a Pavel by na hradě neseděl. Celá SPD to podělala. Okamura umí jen štěkat. Ale pes, který štěká...jak se říká.Teď má u mě SPD definitivní konec.

- 🤦‍♀️Bez urážky, ale vždyť je to už takovej senilní jouda, placá samé nesmysly. Vždyť mlel blbosti i jako prezidentský kandidát 🤷‍♀️

- Celá SPD do hajzlu, pokrytci. Lidí slušní z SPD, patří k hnutí ANO, jen tak vznikne síla, schopná změnit tenhle humus.

- Zklamal, ale nepřekvapil.....sledujete, co se navíc petikolka chystá spáchat v legislativním stavu nouze? Nejen obrat důchodce, ale i odmítli zařadit na program jednání návrh opozice o zmrazení platu politiku na 5 let...o tom se ani bavit nebudou, prostě to smetli ze stolu a Rakušan se snaží protlačit i návrh na korespondenční volby....co ještě dokáží udělat za pohromu, vždyť každý den jejich vládnutí je jak zlý sen
- Tomu je úplně jedno jak vypadá před lidmi..🫣 Ten tam byl dosazenej jen kvůli tomu,aby ubral hlasy Babišovi ..a volby vyhrál "generál" 😡🙈

- Bašta ale byl takový vždy. I v případě Jugoslávie v r. 1999, i Iráku 2003.

- Tak doufám, že všichni baštofilové se už drží za nos. Ale asi ne. Možná ani úplně nechápou o co jde…

-Třeba ho někdo zastrašuje jako Zemana. Netvářil se přitom nějak šťastně, že to vypustil.

- Bašta mě teda zklamal obrovsky. To, co tady řekl, to je hanba!

- No a to je přesně ono.Kam vitr,tam plášť.Potom běžte k volbam.Je to jak z Cimrmana.,,Jdu na sever,jdu na jih".V tomto připadě ,,Jdu na východ,a teď jdu na západ.😁Je to tragikomické.Ještě že jsem ho nevolil.Otazka je ,,Co za ten veletoc dostal??"Nabývám dojmu ,že v korupci Ukrajině zdatně sekundujeme.......

- Tohle pomalu vypadal,jako by Bašta dostal strach,možná nějaké výhružky proběhly a nebo se už definitivně pomátl,chválit vládu mi od něho přijde jako pomatenost,podporovat vyzbrojování kohokoli jako šílenost,takže palec dolů🙄👎👎👎

Průměrný počet slepic: 4 (32 hlasů)

Každý, kdo myslí na obyčejné lidi, je vítán, ale obávám se, že i když na demonstraci byli tací, kteří Paroubka odměnili potleskem, většinově to možná spíše berou jako „návrat staré struktury“ a dvakrát do jedné řeky nevstoupíš.

Tam na té demonstraci každý, kdo promluvil o dnešních problémech, které lidi trápí, a o nespokojenosti s vládou, měl u lidí ohlas...

Ale obávám se, aby ta demoška co do počtu nebyla na úrovni Středuly.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Každopádně je to hodně narychlo...což není ideální...i když změny "proti nám" jsou také narychlo...
A ano, někteří mu "neodpustí" minulost...
A je to spolu s komunisty. Těm zas neodpustí jiní:-)
Takže uvidíme...davy asi nebudou
Půjdu se zúčastnit:-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hodne stesti, ale k cemu to stesti potrebuje?
Mezitim na pomoc a usnadneni prace vlady, mi zase smazali prispevek..
Tlacenice na podiich roste.
Vsichni chteji demonstrovat ,ale z podia..
S rostouci nespokojenosti s vladou. Prilezitost a oportunismus ...
Nekonec vlada tam nebude porad .
Jini vytvori prilezitost treba demonstracemi ,ja ji vyuziju a na jejich zadech se svezu z podia rovnou az nahoru..

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ví,že prý nejlepší by bylo,kdyby podporovali změnu režimu na takový,který by nekradl dvě třetiny přijmú tj platů a penzí!?
Pan Paroubek přece musí vědět,že sousedé,kteří takový Sociální stát si dali hned po válce do ZZ tj Základního zákona a mají ho Tamm a umnas v Ústave chybí asi prý záměrně!! Dnes tam platí na příklad pokladní v Lidlu 14 eur na hodinu a ta nic nedělá jen šoupe tovar na pásu a z toho tam ti kapitalisti mohutné bohatnou o tom napište pilná Včelko a ne stále jak nás Láďa oblbuji a okráda a vy nemáte žádný návrh proti tomu něco dělat!Pak tady píše AJA,že ničemu nerozumí a je prý z toho zblbla!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

No, až si ráno ve dvou svetrech budu lámat tvrdej chleba do lacinýho kafe, tak si vzpomenu na ANNU jak se cpe sardinkami. No ni?

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

In reply to by Petrosek (neověřeno)

Trvalý odkaz

dvě třetiny platů a penzí ocitnete se Pštrosek (to mi tu pane Pštrosek komolí furt piráti tak vaše jméno z moci svého zvolení a nejde to opravit)na sociální podpoře a to přesně podle dnešního programu vlády NEMEHEL a můžete se už dnes utešovat,že bude skrz tu inflaci opravdu,ale opravdu ciferne vysoká!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

Včera tady jeden vychcaný dobrák exhiboval pod mým názvem.

Vybral si takovou dobu, kdy věděl, že tu nejsem a nediskutuji, takže to nejspíš nezjistím.

Ale sedla jsem k tomu s tím, že si komentáře v rychlosti cvičně sjedu do konce, ačkoliv jsem to už neměla v úmyslu. Nejspíš intuice.

Vychcandíra se snažil, aby to bylo „věrohodné“ (a taky že na to někteří zareagovali…).

Jenomže to bych na to nesměla narazit já.
Samozřejmě tam pindal nesmysly, které mě ihned praštily do očí. Jak obsahem, tak formou.
Někdo se nejspíš dostal k jinému PC, aby to náhodou „neodnesl“ nebo se na to nepřišlo.

Jak jsem řekla, mám typy.
Není to žena, je to „muž“, který by si nevybral na žádný podraz muže, protože je zbabělý.
A není to typ „Vilíka“, který je všechno, ale ne podrazácká sv.ně.
Je to člověk, který je z té „druhé strany“, volič agenta Pávka.

Tímto mu vzkazuju – nenamáhej se.
Jako konspirátor jsi pohořel. Ať se snažíš sebevíc. Raději vylez s něčím sám a neschovávej se za druhé. Nebuď zbabělý Čurda.
------------------------------------------------------------------------

„Raději bych byl nikým, než abych byl někým zlým.“ (Lincoln) 

"Buď zlý, ale aspoň nebuď lhář, podvodník!“ (Tolstoj)

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Podívejte se na mě dokážu obhajovat zájmy a potřeby 8 275 752 ohrožovanych holubiček tj voličů viz požadavek zabezpečení režimu,který by nekradl dvě třetiny platů a penzí což v Ústave chybí,ačkoli je to standart u sousedu!
Přidejte se a zapomeňte na stále bezmocnému inicializaci demonstraci,které mají řešit jen jeden bod programu DEMISI což vyvolává u vlády ,která se ujišťuje signální podporou občanů ,huronský smích!
Vy jste se nepoučila z jiných demonstraci i že zahraničí , kde se ukázalo davno,źe k ničemu nevedly?Proč ŽENETE lidí bez jakehokoli opravdického programu proti betonové zdi Policejního státu!?
Napište tady srozumitelne ,kdo a čím vám ubližuje a JA mu vysvětlím,že jste dobrá žena ,nebojte se a prozradíte ,kdo vám ubližuje a jak,což opakují znovu a znovu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Jestli jste to z komentáře nepochopila, tak se neptejte a zkuste se juknout na včerejšek.
Kdyby někdo cizí psal pod vaším jménem, možná by se vám to líbilo, ale mně ne (a troufám si říct, že nikomu z diskutérů).

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak tady pode mnou máte další koment a neříkejte,že je to bluff je to prima BINGO!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Jak byste taky mohla, když to psal pod mým nickem.
Včera večer jsem to sem Vidlákovi dala.
(Myslím, že to vzal na vědomí.)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je tu hodně komentářů a on má spoustu jiné práce.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Co vlastně chcete a prosazujete mi stále uniká! Společně s SV odmitate jakékoli SJEDNOCENI a trvale na Demisi a co bude potom nenapíšete! Jen se podívejte dolů tam už se organizuje prý nová formace,doposud nevídaná ,pod objevem paní ITKICE,která zjistila možná jako první co drží pétidemolici pohromadě tak,že nepůjde NIKDY rozpojit a DEMISE jim bude k smíchu tak se přidejte tam a prosím nepište tady individuální komenty o ničem k ničemu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

A to pod výzvou k diskusi o opravdovych možnostech nápravy,kterou tam komentuje pan INZA a je tam i jak došlo k instalování možnosti vyrabovat a dále rabovat donekonečna celou republiku na kterou satanistum nikdo z intelektuálů a domorodců dodnes nepřišel a jak to vypadá ani nepřijde a proto jste saláti odsouzení vypít horký kalich zla Sjednocenych Satanistu zkrátka SS až do dna!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Pana doktora Reichla a zda se že zabývám jen já,která mu muze pomoci posílit jeho slabý program,aby se dostal do Sněmovny a tam promluvil!Je fakt dobrý retor ,ovšem jako politik je jak to vypadá začátečník!
Všimněte si všichni,že tu byli už i nejlepší špecialisti,vytvořili brliantnich 20 požadavků na vládu,odborné a skvěle a co udělala vláda Satanistú IGNOROVALA je a vysmolila se na ně jako na placaty kámen!!!
No oni totiž nevyrukovali s návrhem PNZ (+) tj Programem Národních Zájmů a potřeb,který si vláda ODMITA osvojit neboť zastupuje toho pana Satana a jeho náboženství a to chce hlavně KDU ti tam tu satanisickou agendu asi vedou a zavedli ji bo chtějí okrást kostelni babky,které je zvolili o zvýšení zebrackych penzí!
Já se tady snažím dostat to PRO do sněmovny,bo pan Reichl slíbil,že udělá to co chtějí voliči!
Copak je na tom špatného,když mu doporučuji dát do jeho slabého programu

Změnu režimu na takový,který by nekradl dvě třetiny platů,zvolení ZASTUPCI ,které my voliči platíme byli prokazatelně kontrolování systémem,který by fungoval s jejich pomocí DNEM i NOCI,odstranilo by se 34 let embarga na Zákon o referendu a ten Zákon by se dokonce mohl i častecne transformovat,aby nebyl jen klíčový,dále by zmizela funkce GŘ TV z které si ten darebák udělal za naše peníze soukromou televizi a pro něho monopolni a nakonec bommba zachraňovali by jsme všichni kapitalismus o kterém banksteři rozhodli,že padne a výměnou nám ukradnou VSECHNY naše peníze a aktiva ,čemuž stále nikdo nevěří,ale dá se to udělat za 10 dni!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

s prominutím, taková politická nula, že nějaké vyhrůžky nedávají žádný smysl. Myslím, že je prostě takový a nějaké ty "signály" o tom byly dávno. Ono to "disidentování" za komančů je vydáváno jako nějaká záruka morální integrity dotyčného, ale to je blbost - stačí se podívat na "pacifistu" Havla, a jak rychle ten jeho pacifismus splasknul. **Třeba se Bašta nabudil představou návratu do dobře placené funkce a zkouší se k nějaké takové nějak prodrat. A prodrat se může jen servilitou k těm, kdož vládnou.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Mám stejný názor. Disident, žádná morální záruka...
A ten zbytek - tak naprostý souhlas.
Sinapse, v jakém oboru vlastně pracujete. Šlo by vám i býti politologem-psychologem. :-)

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

původní profese VTEI - vědecké, technické , ekonomické informace. Pak firma - výroba reálných produktů, ne keců.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

A jo..., tak to je jasný. :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Myslím, že byl víc než cíleně zneužitý, a že mu to "zamotalo hlavu".
Což i těm, kteří ho sice s nadějí, ale nesmyslně volili.
V minulosti byl zvyklý na nějaké "funkce" a tak představa té "nejvyšší" byla asi lákavá i když nemožná.
Měl by být rád, že má teď klid a ne se nechat někam "tlačit" a motat hlavu...

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

A jsou disidenti a "disidenti". Takový Otto Černý to má v hlavě srovnané a svými moudrými rozbory mě potěší...

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

bych litoval komu jsem dal hlas, kdyby tam byl někdo lepší. Ale věděli jsme všichni, že volby bude až druhé kolo.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Víš, Májo, zatímco mírového štváče Baštu volilo 248 000 voličů,
válečného štváče Pavla Šavla Banderu volilo 3 360 000 voličů.
Nechápu, proč furt někdo musí ohovňovat Baštu a SPD a přitom mu vůbec nevadí přes tři miliony Pavlovců odhodlaných vysvléknout druhé do naha a poslat výtěžek za cizí majetek na Banderovic pohrobky.
Nevadí ani drahota surovin a výrobků i služeb - protože válka! Vláda si mastí kapsy a její voliči s Pavlovci plesají nad tímto stavem.
Otázka- KDO MŮŽE ODVOLAT VLÁDU , když ne prezident má jedinou odpověď NIKDO!
Proto se právě musí rozhýbat ti ovládaní, kterým se děje škoda.
Zabránit škodě je přece povinností každého občana. Jedni tvrdí, že čeští vojáci v cizím státě zabrání škodě v ČR (prezident Zeman o Afghánistánu či Mali), druzí že cizí právě proto přijdou vyčistit trůny až k nám.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

A není pan Rajchl a jeho PRO jen rychlokvaška asi jako Věci Veřejné? Pan Paroubek byl dost poškozen těsně před volbami a proto odstoupil, ale zůstal svůj ikdyž již neměl takový úspěch, ale na jeho webových stránkách Vaše věc je stále co číst. Právě na svém webu se snaží být k Andreji Babišovi objektivní, tvrdí že vláda A. Babiše byla jedna z nejlepších až do Covidu a naše státní zadluženost po Covidu patřila k těm nejméně zadluženým. Je starou pravdou, že neinformovaní občané se vždy chytí líbivé agitace těch nejnovějších stran s prázdými stránkami a moc je nezajímá, jak dalece to ta nová strana myslí upřímně. Do obcí a krajů jezdí celá Alternativa, ale nemá takovou hlásnou troubu jako je pan Vidlák a proto se o nich nepíše. Na druhou stranu Alternativa se snaží přesvědčit své voliče, aby na ohlášenou demonstraci pana Rajchla šli, že je třeba hájit svá práva. Naopak pan Rajchl jedná jako by to byl on kdo probudil společnost a jen on a nikdo jiný společnost nezachrání. Asi tak.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

In reply to by jarka (neověřeno)

Trvalý odkaz

to teď není podstatné, to má cenu řešit až před volbami.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

In reply to by jarka (neověřeno)

Trvalý odkaz

konkrétně to pak můžeme řešit u voleb

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by jarka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestli by nebylo efektivnější, aby Paroubek případné své voliče pozval na jednu velkou společnou demonstraci, která už je ohlášená dávno před ním. Jestli to opět nebude jen tříštění lidí a jejich rozhodování, na kterou tu demonstraci přijet spíš.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

z hlediska strategie kravina, lidé z dáli se nepoštrachají každých 14 dní na nějakou demonstraci. Ta Paroubkova skončí zřejmě ostudnou účastí a akorát to nabije pětikolce k nadšenému hýkání - vidíte, lidé jsou spokojení.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

kdyby své příznivce neposlal na Václavák 11.3.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

To snad neudělá:-). Vždyť sám v rozhovoru psal před delší dobou, že půjde, když ho pozvou.
Ale doufám, že půjde i tak, když ho ofiko nepozvou. Nemyslím, že zrovna on by se nějak proti něčemu vyhraňoval! Uvědomuje si myslím moc dobře, že jen v tom množství je síla a že se musíme primárně pospojovat, "ať to stojí co to stojí"!
Pokud by se nějak vymezil, tak to by zklamal velmi i mě:-)!

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Paroubek se dost lidem nelíbí! Ostatně mně taky ne. Je sice chytrý, to uznávám, ale lidi ho asi nemají rádi. Viz úvodní Vidlákův článek: "Jak Jiří Paroubek domluvil, byl jsem svědkem poměrně dlouhého hada lidí, kteří kolem mě procházeli směrem pryč od pódia a hlasitě si stěžovali, že kvůli tomuto reliktu z minulosti na demonstraci nejeli a cítili se být podvedeni. Dobrou hodinu kolem mě defilovali různí lidé, kteří v bledě modrém opakovali totéž – kvůli Paroubkovi na Václavák nešli."
Myslíte, že dneska by se tam už hrnuli?

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

a on to tu zcela zbytečné rozebíral!Proč se jich nezeptal co jim na tak zkušeném politikovi,který může pohnout i kostrou jak se teď SNAD i ukazuje vadí?
Co když tomu chlapovi napadne pomoct všem k novému režimu,který by nekradl dvě třetiny platů a penzí!On i Babiš to musejí znát Babiš přeci má tovarny v zahraničí a tam MUSI platit nejméně MINIMALNI MZDU a ta je tam socialni!
O čem se bavil pan Šef s tím Babišem na ZABIJAČCE to je ten co neumí řídit to Česko jako firmu a teď mu voliči už nedůvěřují,neboť se mu vymkla z ruky i obyčejná Joura s prosazováním cenzury a ta druhá s prosazování Zelneho údělu a proto se s ní dá fotit na volební plakaty a obě tam nominovalo,jak to vypadá blbě to jeho Ano!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

havlojdi a spol nenávidí Paroubka od zásahu policie proti nim na Czechteku v roce 2005, kdy bylo uzurpuváno jejich poslání dělat bordel na soukromých pozemcích.
Budoucí elity státu mu tento pořádkový zásah dávají sežrat dodnes. K nim se přidávají hlupáci, kteří věří kazatelům blahobytu a dobra.

Zatím bez slepic

In reply to by jarka (neověřeno)

Trvalý odkaz

I když by "rychlokvaška" trochu třeba byl, potřebujeme ho!.
Je na "trhu" už poměrně dlouho, dává do toho práci, srdce, z mého pohledu i upřímnou snahu pomoci, jsou za ním výsledky a je dost lidí, kteří mu důvěřují, což znamená opět potřebná voličská základna!
To že umí mluvit smysluplně a lidsky je také plus.
Další "rychlokvašky" už nejsou třeba, to by bylo opravdu jen tříštění a následné propadání hlasů.
Takže tu tak nějak máme Babiše, Rajchla, nově Paroubka + staronově Konečnou, SPD...
To by mělo stačit, abychom se v tom všichni "našli" a hlavně, abychom si nešli "po krku" v rámci těchto našich různých "lídrů" a SPOJILI SE! :-)

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

In reply to by jarka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prave Babis udelal pro soucasnou vladu hodne aby jim vydlazdil cestu k moci.
Tim, ze neudelal nic kde mel a tim ze udelal, co nejvic tam, kde nemel.
Neposkytl volicum ,aby se meli za jeho vlady vubec neceho podrzet ,co by jim dalo nejakej duvod k jeho volbe..
Jestli to delal umyslne ,nebo nemel patricne schopnosti , nebo oboji / a mel jeste ty vidiny jistyho presidentstvi/, uz nema cenu dnes rozpatlavat..

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Ohmův zákon jí asi nic neříká...

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

nejen přírodní zákony.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Nebojujeme za někoho, ale sami za sebe.
Je to boj proti totalitní fašizující "liberální demokracii"
Tedy tam budu.
https://ceskavec.com/2023/02/v-cem-se-podobala-komunisticka-totalita-li…

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Asi ze spřátelený líhně jako ta JAU JAU. No to je ta dnešní školní výuka ...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Takže to je ten Urban, který se paktoval s Topolem v Toskánsku...hm hm....
--------------------------------------
Souběžný pobyt v Toskánsku je náhoda, tvrdí Topolánek i Urban
Tajná dohoda o povolební velké koalici? Nebo poděkování energetického gigantu ČEZ za emisní povolenky? Pobyt politiků a lobbistů v jeden čas v Toskánsku byl podle Mirka Topolánka (šéf ODS) i Milana Urbana (místopředseda ČSSD) "náhoda".

https://www.lidovky.cz/domov/soubezny-pobyt-v-toskansku-je-nahoda-tvrdi…

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

party počítá i Urbana - socanského šmejda, který stál za většinou socansko-ods šmejdovin. Provalilo se to s tím Toskánskem, kde hodovali na lodi Topol, lobysti Čezu a další podivné osoby plus Urban jim tam čiperně běhal pro pizzu - byl tehdy stínovým ministrem obchodu a průmyslu za socany. A pak přišel solární tunel. Který Urban obhajoval. Pokud chce Paroubek jet s touto partou, tak ani náhodou - socanští šmejdi kteří pilně spolupracovali s ods šmejdy na tunelech a škubání českých občanů a celé ČR.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Než něco napíšete, raději si přečtěte, o co "go", když si to už nepamatujete sám z té doby.
Jinak - nepiju, maximálně jednou za čas namixuji koktejl...
Tak jestli vy jste v pořádku...
-----------------------------------------------------------

Jiří Paroubek na úvod rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz potvrdil, že veřejnost a potenciální voliči se mohou těšit na známé osobnosti ...
Jisté obrysy však někdejší předseda sociální demokracie přece jen naznačil: „Bývalý ministr Milan Urban spolu s Michalem Haškem jednají s několika desítkami našich bývalých poslanců. Mnoho z nich osobně znám z doby, kdy jsme spolu seděli v Poslanecké sněmovně. Řada z nich zcela nepochybně bude mít zájem se tohoto projektu zúčastnit.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

ve své technické profesi jsem kdysi zprostředkovaně "dodával teplou vodu", máte pravdu jako vždy : jasně že jsem agent s teplou vodou :-)))

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Možná,nám vysvětlí co je to SOCIALNI STAT!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)