Oboustranný tlak

Autor

Tak nám začala bitva ve sněmovně o valorizaci penzí. Poslanci mají nachystané spacáky, Andrej Babiš vyhlásil, že vláda zažije peklo. Opozice nemá většinu, může vládě „jen“ překážet. Samozřejmě nejde jen o valorizací penzí, ale o celou řadu dalších zákonů, které přijdou na řadu, hned jak toto bude odhlasováno. Však víte, na co se naše země chystá. Naši vrcholní představitelé o tom mluví zcela jasně. Válka velkého rozsahu ve které budeme účastníky od první minuty, což nezvládneme bez částečné mobilizace.

Stejně tak to nezvládneme bez zvýšení daní, především pak daně z nemovitosti, protože je třeba konečně svrhnout z piedestalu posvátnou krávu soukromého vlastnictví. Do toho je zapotřebí zaplatit emisní povolenky, grýndýl, je třeba živit stále rostoucí inflaci a platit levně vyráběnou drahou energii.

Jak vidíte, nejde jen o valorizaci důchodů. Těmi se jen začíná, protože důchodci jsou nejslabší článek řetězu a nejméně se mohou bránit. A každý každičký důchod teče přes státní účty a tím pádem není způsob, jak to nějak udělat. Je prostě snadné začít s šetřením právě zde. Solidarita seniorů s výrobci nadzvukových letadel…

Jediný tlak, který je k dispozici, jsou obstrukce. Politika překážení. Ono to samozřejmě není jednoduché, s přibývajícím čase ubývá chuti, dostavuje se únava a rezignace. Vládě stačí jen vydržet, protože nemusí dělat nic. Všechno leží jen na opozičních poslancích a jejich ochotě spát v kancelářích.

Všímáte si, že s demonstracemi je to podobné? Aktivitu musí projevit opozice, lidé musejí být ochotni přijet z velké dálky, je třeba odvést hodně organizační práce, vše závisí na tom, kolik sil do toho účastníci chtějí dát a jak se s těmito silami nakládá. Jestli hospodárně, nebo nesmyslně. Metoda je ale velmi podobná – nemáte moc, tož musíte překážet. Musíte ukázat odhodlání, schopnosti, musíte ukázat množství. Smyslem není, dosáhnout okamžité změny. Smyslem není převrat. Stejně jako obstrukce ve sněmovně – výsledkem zřejmě nebude stažení zákona, že by si to vláda rozmyslela.

Jak obstrukce, tak demonstrace jsou ukázkou organizačních schopností. Podívejte se vy mocní, čeho jsme schopni, i když nemáme k dispozici nic z toho, co máte vy. Nemáme vaše média, nemáme vaše funkce, nemáme vaše kompetence, ale přesto jsme schopni blokovat jednání sněmovny celé dny, protože umíme lidi včas přivolat k pultíku, protože jsme jednotní a umíme si udržet přehled. Tyhle schopnosti můžeme použít i v předvolební kampani, umíme se zviditelnit a brzy už nebude žádná Pětikoalice.

Demonstrace je totéž. Podívejte se vládo, nejsme sice ve sněmovně ani jako opozice a Česká televize o nás výmluvně mlčí, ale jsme schopní se svolat, umíme zařídit autobusy i řečníky, umíme ozvučit celé náměstí a to všechno proto, že už umíme henty podpůrné struktury. Podívejte se, tohle nedělal jeden člověk, tohle dělaly stovky a tisíce lidí v krajích i v posledních dědinách. Umíme roznášet letáky, umíme vtipné kampaně na fejsbůku, umíme mluvit a dokonce máme i sponzory, co to jsou ochotní zaplatit. Tohle všechno brzy nasadíme do voleb a čím déle to potrvá, tím lépe budeme zorganizováni a propojeni.

Platí to i směrem ven – podívej milá veřejnosti, jsme schopni zablokovat sněmovnu na čtrnáct dní, jsme schopni svolat demonstraci, vol nás. Vol nás, protože umíme politiku, protože si umíme poradit a umíme využít všechny možnosti, i když nemáme moc. Pokud nás zvolíte, tyhle schopnosti budeme využívat ve sněmovně i vládě.

Platí to samozřejmě i obráceně… podívej se vládo, obstrukce skončily po jednom dni a po demonstraci nenastalo nic dalšího, nemusíš se bát. Příští demonstrace bude menší a příští obstrukce budou bezmocnější.

Držím parlamentní opozici palce. Zkuste se svým tlakem vydržet. Co nejdéle… Nejlépe až do soboty 11.3., kdy se k vám přidá ještě Václavák. Zkuste vydržet, aby vláda zažila tlak z obou stran. Aby se potkali s organizovanou parlamentní opozicí a s organizovanou mimoparlamentní opozicí. Aby jim začalo šrotovat v hlavě, že by jejich vládnutí mohlo špatně dopadnout. Aby zjistili, že se situace nezlepšila. Že se lidi neuklidnili, jen se vytříbili lepší lídři. A když se vytříbili jednou, mohou se vytříbit i podruhé a potřetí… a pokaždé lépe. Aby zjistili, že ANO je při chuti a síle přetavit těch 2,4 milionů hlasů v prezidentské volbě do volebního výsledku ve sněmovně. Aby zjistili, ó hrůzo, že se ta opozice stále více domlouvá, vznikají další a další projekty, které spolupracují a příště to bude ještě větší tlak z ještě více stran.

PS.

Dnes je březen a prozatím končím předobjednávky na knihy. Vypořádám stávající „zákazníky“ napravím chyby a přehmaty a zbylé knihy dovezu na demonstraci v sobotu 11.3.2023. Další peníze už mi prosím neposílejte.

Prodej knihy nekončí, bude ještě k mání, ale březen chci využít k dotisku a vyrovnání se se všemi, co si knihu předplatili. Od zítřka si budou moci zadávat zasílací adresu ti, co si knihu předplatili v únoru. Kdo si knihu předplatil dřív, může samozřejmě také.

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (134 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jaký rozdíl je mezi

obilím a naší vládou?

Žádný.

Obojí je třeba vymlátit,

abychom nepochcípali hlady.

------------------------------------

Werich:
Můžete mi vysvětlit, proč si tohle volíte?

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

Rajchl:

Na níže přiložené fotografii z FB profilu ministra vnitra Víta Rakušana vidíte červeným obdélníkem označenou vlajku ukrajinské nacionalistické strany Pravý sektor navazující a barvami odkazující na Ukrajinskou povstaleckou armádu (UPA).

Pokud byste nevěděli, co je tato organizace zač, dovolím si odcitovat několik řádků z Wikipedie:

V únoru 1943 zahájily jednotky UPA etnické čištění Volyně (dnešní severozápadní Ukrajina) bestiálním vražděním tamních Poláků. Polští historici odhadují, že na ukrajinské Volyni a Haliči bylo povražděno (1943-1945) jednotkami UPA přes 100 000 polských civilistů (včetně žen, dětí a nemluvňat), dalšího půl milionu Poláků z oblasti uprchlo. Velitel UPA, Dmytro Kljačkivskij, zde nařídil likvidaci celé mužské polské populace mezi 16 a 60 let. Přesto většina z obětí byly ženy a děti.

Jinými slovy náš ministr vnitra si na svůj profil umístil fotografii, na níž je zobrazena vlajka nacistických zrůd, jež mají na svědomí jednu z nejstrašnějších genocid druhé světové války.

Pokud si jí pan ministr nevšiml (což je samozřejmě možné), pak jej vyzývám, aby fotografii ze svého profilu stáhl a veřejně se za svůj omyl omluvil.

Pokud si jí všiml, pak jej vyzývám, aby okamžitě na svůj post rezignoval.

Pevně doufám, že média budou tomuto zásadnímu prohřešku věnovat maximální pozornost a nepřejdou jej jako obvykle naprostým mlčením.

V jakékoliv demokratické zemi by totiž tenhle přešlap byl naprosto prvotřídním skandálem.

Prosím o sdílení příspěvku, aby se dostal k maximálnímu okruhu uživatelů a nebylo jej možné ututlat.

Takže drazí žurnalisté - umíte jen sprostě kopat do alternativní scény, nebo si troufnete i na ministra vnitra a ožehavé téma přehlížené propagace ukrajinské nacistické historie v naší zemi? 

https://www.facebook.com/…75/

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

Nějak nám tu úderku vystajlovali, že:-)?

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

To víte, blíží se 11. 3., tak dostali rozkaz, tak klofají, až se z nich kouří... :-))

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Poslušnost a zapálení musí být:-)!
Ale jako, kdyby nebyl, proč se jím (něčím) zabývat:-)?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je tele, musela jsem.... :-)), ale končím a vypínám!

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je rozumné:-).
Protože "to" za tohle asi dostane prémii:-)...
Poslouchám ještě obstrukce a ti naši opozičníci argumentují tak fundovaně, logicky, prostě skvěle:-). Mí favorité jsou Vondráček z ANO a paní Balaštíková:-), ale výborní jsou všichni...
Jen totální hlupci a podvodníci to nevidí a vidět, slyšet nechtějí!

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Jsem skálopevně přesvědčen, za facebook a další ANTIsociální sítě je cesta (či spíše zkratka ) do orwellovského pekla, takže tyhle blbosti, žrouty času a životní energie nemám, nechci mít a nepoužívám.

Proto děkuji uživateli včelka Mája, že sem vkládá důležité info od Rajchla a dalších.

Prosím vkládejte VŽDY odkaz (ať už se jedná o FB či cokoli jiného ), protože když pošlete odkaz, můžeme si my brontosauři bez účtu konkrétní info na FB otevřít, jinak se tam (když nemám účet ) nedostanu. Nebo možná ano, ale nechci tomuto ďáblovu vynálezu věnovat víc, než jedno kliknutí.

Prosím dejte sem znovu zprávu + odkaz od Rajchla ohledně posílání SMS v souvislosti s demonstrací.

Děkuji.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

ale profily asi mají různé režimy veřejného sdílení. A třeba u Rajchla mohou sledovat všichni všechno, nebo skoro všechno. Tedy i ti, kdo nemají účet FB. Jediný rozdíl je snad v tom, že nedostávají upozornění na novinky a nemohou lajkovat a posílat zprávy.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Ano, já také FB "nepěstuji" a u Rajchla můžu, tedy mohou i všichni ostatní.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Rajchl:

Jak už jsem v nedělním vysílání slíbil, rozjíždíme akci pro ty, kteří se nemohou naší akce Česko proti bídě zúčastnit osobně.

Byť se 11.3. na Václaváku bude počítat každý jeden účastník, a proto snažně žádáme každého, kdo jen trochu může, aby do Prahy dorazil, chápeme, že některým lidem to jejich zdravotní stav či pracovní povinnosti prostě nedovolí.

Pro všechny tyto skupiny souznící s našimi požadavky, jež budeme prezentovat na celonárodním setkání Česko proti bídě nabízíme možnost vyjádřit svou podporu zasláním vzkazu ve formě prosté SMS na níže uvedené telefonní číslo.

S ohledem na očekávané množství zpráv asi nebudeme schopni všechny přečíst, nicméně i zde bude klíčový především jejich počet, jenž samozřejmě 11.3. oznámíme.

Alespoň touto formou budete příští sobotu s námi, a i Váš “hlas” se bude počítat. Naším cílem je totiž ukázat, kolik je v naší zemi lidí, jež se nenechají zmanipulovat mainstreamovou propagandou a jsou připraveni se otevřeně postavit za budoucnost svých dětí a naší krásné České republiky.

Psát můžete kdykoliv od této chvíle až do 11.3. 13:00.
Předem za tuto projevenou podporu všem ze srdce děkujeme!
Telefonní číslo pro vaše sms:
775 177 479

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

Jindřich Rajchl

Žádná fotka nevystihuje lépe mravní bídu ovládající Českou republiku než právě tato.
11.3. se sejdeme na Václavském náměstí i proto, aby tahle vlajka už nikdy nešpinila ulice žádného z našich měst.
Nelze již nikdy více tolerovat, aby naše policie jen nečinně přihlížela odporné propagaci nacistických symbolů v naší zemi.
Vraťme naší zemi morálku.
Vraťme jí čest!
11.3.2023

https://www.facebook.com/rajchl.jindrich/photos/a.137110151871501/52495…

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

A tedy nemůžete mít k tomu žadnou sílu programem sezbiranou! Vždy se jenom roztříštěné prohraje!Proč tady dáváte jako prvá takové vtipy a nechcete navrhnout co konkrétně propagujete a na čem se podle vás máme shodnout,aby se vytvořila ústavní většina?Rozuměla jste otázce, nebo tu budete mlátít prázdnou slámu ještě dalších 34 let?!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes byl vložen odkaz na článek pana Kulhavého na toto téma.
Toto je pokračování této situace článkem na seznamu...
A já se ptám!
Jak se to u nás chovají??!
Teď to teprve začínají řešit? A už se to dělo i v listopadu?!!

Policie v Plzni řeší diskotéky s názvem Bandera party

Rozruch vzbudily v posledních dnech na sociálních sítích ukrajinské diskotéky, pořádané v plzeňském klubu Aréna pod názvem Bandera party. Řada lidí kritizuje název, který odkazuje na vůdce ukrajinských nacionalistů z dob druhé světové války Stepana Banderu.

Článek
Věcí se zabývá i policie, proti pořádání akce s takovým názvem se ohradil i plzeňský primátor Roman Zarzycký (ANO). Na případ upozornily servery Plzeňská drbna nebo Manipulátoři.cz.

Podle pozvánek na facebokové stránce se Bandera party konaly v Plzni několikrát, například v listopadu, v lednu či v únoru.
S náležitou pozorností se věnujeme případu plánované taneční zábavy pod názvem ‚Bandera party‘, která má proběhnout v Plzni. V současné době zjišťujeme a vyhodnocujeme potřebné informace,“ uvedla na twitteru policie bez dalších podrobností či termínu.

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-policie-v-plzni-resi-diskoteky-s-na…

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Diskuze samozřejmě zablokovaná:-)

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě připomínám, toto je původní článek popisující "tu" situaci, na kterou už reagovali i na seznamu...

MÁME PÁR OTÁZEK NA VNITRO

JINDŘICH KULHAVÝ

Po Praze se prochází příslušníci cizího národa, nad hlavou jim vlají cizí, a nejen státní vlajky, na nich dokonce vidíme nacistické symboly či odkazy na nacismus. Lidé vykřikují hesla spojovaná s nepříliš chvályhodnou historií Ukrajiny a vůdcem profašistických vojenských skupin Bandery. Akci pořádané k ročnímu výročí začátku speciální vojenské operace, která zavedla ruskou armádu na území Ukrajiny a jedním z jejích důvodů je její denacifikace, nečinně přihlížela Policie ČR a účastnil se jí sám ministr vnitra Rakušan.

V Plzni v Areně je pořádána Bandera párty, pozvánka na ni je v ukrajinštině a nejde o naučný pořad o zvěrstvu činěném Banderovci, ale o veselou zábavu určenou především Ukrajincům. Jedná se o veřejně propagovanou záležitost mající dokonce své facebookové stránky. Je tedy na čase se ptát, zda li se nacismus a jeho propagace staly státem podporovanou doktrínou a souběžně byly zrušeny zákony zakazující je.
Účast ministra vnitra Rakušana a dalších politiků na této akci je výsměchem všem zákonům i vlasteneckému cítění.

https://pravyprostor.net/?p=156868

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji, za Vaši včerejší reakci na článek. Na Západě začíná být tma i v pravé poledne. Vzývání sil temna jen přispívá k jeho rozkladu, kráčí po stezce zániku, tak jako kdysi starověký Řím. Spolupráce v rozmanitosti, která se začíná praktikovat ve zbytku světa naznačuje cestu vpřed. Porozumění s Čínou bude složitější, sice žijeme ve stejném světě, ale pro některé děje si hledáme jiné vysvětlení. Pokud jim v budoucnu budeme chtít více porozumět budeme potřebovat pochopit alespoň základy Taoismu. Zatím to nehrozí, ale u nás je historicky zakořeněna sinofobie (snad podle Sibylina proroctví o "žlutém nebezpečí"), a to bude problém.
Jsem přesvědčen, že 21. století bude patřit té spolupráci. Ale než se to prosadí celosvětově, budou velkým problémem ty linie střetu. Teď máme problém na Ukrajině, v blízké době se může vyklubat další na Taiwanu a tím to vůbec nemusí končit.
Ještě bych se rád zeptal, nebyla jste včera na Paroubkovi? Pokud ano, poprosil bych o krátké sdělení dojmů, dík.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

In reply to by Inza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdravím vás Inzo, děkuji.
Včera jsem "hlášení":-) z demonstrace psala do diskuze.
Výstižně to sepsal dnes Dědek z Práglu:-), ale zkopírovala jsem vám svůj příspěvek.

Máte pravdu v tom, že účast byla bohužel poměrně "tristní".
Protože jsem to předpokládala, že tak narychlo a v týdnu to žádná sláva asi nebude a psala jsem to už i předem, tak "zklamání" nebylo velké, ale radost by byla o to větší, kdyby lidí přišlo víc, protože jde o ně, o nás všechny:-)!
Je to tedy sice skoro nepochopitelné, protože se řeší to, co se nás vše bytostně dotýká, vidíme to špatné, co se děje, komentujeme to a stejně to spoustu lidí "nezvedne", ale je nutno tento fakt přijmout a bojovat s tím i nadále.
To teď momentálně myslím "jen" na Prahu, tady je to pro nás za rohem...
Většina lidí chce asi dát průchod svým postojům 11.3., hlavně ti "odjinud", takže tam to snad bude výrazně jiné:-).
Nicméně i tak to zbytečné snad nebylo. Vyslechli jsme si některé zajímavé názory a shrnutí řečníků.
Vzájemně jsme se ujistili:-), že je situace celkově hrozná a že to nechceme dál takhle "nechat" a že dál doufáme snažíme se atd.
Hezkým momentem bylo, když pan poslanec Kobza (je to z mého pohledu slušný člověk, jehož názorů si vážím) zaběhl k nám dolů a řekl z pódia, že za nás bojují, že budou dělat všechno možné, aby nám pomohli a ať vydržíme.
To potěšilo:-).
Co mi tam chybělo bylo, že nezaznělo a ani od pana Paroubka nic o nutnosti se na té naší scéně spojovat a ani nic směrem k 11.3.
Možná se to předpokládalo, všichni tam asi stejně půjdou:-), ale myslím že i na to se mělo trochu apelovat pro pěstování té "naší" soudržnosti...
Tak teď si držme pěsti i té naší opozici ať je vítězná, nemají to rozhodně lehké a ať ty kazisvěty prosím zvládnou!

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě doplním, zapomněla jsem napsat, že se tam samozřejmě podepisovaly petice.
Např. petice proti zvýšení věku odchodu do důchodu. Potřebují, aby s tím mohli operovat, 10 000 podpisů.
Tak pokud se s ní někde "setkáte", bylo by prosím dobré ji podepsat:-)
Sice něco možná bude asi i na Václaváku, ale tam doufám, že bude tolik lidí, že by mělo být těžké se někam přesunovat:-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Inza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prý proto,že to,že plán nechápete a ostatní taky,protože vám chybí snad jen ty znalosti a schoval jste se pod pancéřový zvon!Kdyby to bylo tak jednoduché,stačilo by se účastnit jen diskusi na internetu ,pak by nebylo potřeba vůbec žadnych Vysokých a nízkých škol to by se všichni mohli podívat na Aničku a zjistili by jako teď,že ničemu nerozumí!Přemýšlela jsem jak vám to napsat co nejjednodušeji!

Jde o to jak nahradit ASOCIALNI VLADU (ASV)tlupy vládních darebaku,kteří se už nikdy nevzdaji usurpovane moci,pokud se nedosáhne ZMENY režimu a musíme vědět na jaký jiný režim!To neví 34 let naší tzv zastupitelé a další "vsehoschopni"prý zastupitelé stojí v jamkách,aby se DEMISI dostali ke kočárkům a zakousli se do žlabú!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

umožnuje - návštěvníci diskoték se chovají vzorně, ani nehajlují ani nic podobného, pouze zpívají ukrajinskou hymnu. ČESKÉ OBČANY NA TUTO AKCI NEPOUŠTÍME, protože by docházelo ke konfliktům - to mi hlava nebere, proč by "docházelo ke konfliktům", když ukroše sem nasáčkované celý národ miluje a oni jsou přeci tak vzorní a hodní. "Zděšení z Bandera party se šíří především v komunitě proruských aktivistů " (Cemper, Manipulátoři) - čímž se, celkem logicky, dostáváme k závěru , že proukrajinci zděšení nejsou, tedy jim ukrajinský nacismus nevadí. **Od chvíle, kdy je sem pětikolka začala sáčkovat ve statisících, upřednostňovat je před domácími a hystericky je oslavovat bylo jasné, že ten hnědý mor sem z Ukrajiny nakráčí. A spolu s tím masivně zesílí tlak na relativizaci až ospravedlňování nacismu, který tu plíživě probíhá od 90tých let přes různé ty Havly, Kryslíky, Fialovic kámoše jako je Posselt , Hermany atd.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Tak nějak se to trochu tváří jako "tvoření státu ve státe"?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Nejhorší na tom je, že i kdyby se vyměnila celá vláda, tak už ten mor tady je a nikdo se ho nezbaví.
Spíš bude ještě hůř, protože tu už mají svoje podhoubí a budou se sem sáčkovat za kámoši.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Přátelé, hlásím že spamfiltr si všiml pana Okurka, který tu měl víc příspěvků než ostatní dohromady a smazal ho. Bohužel i se všemi odpověďmi, protože bere celé vlákno. Když už si ho jednou všiml, nikdy s tím nepřestane, takže na Okurka nemá cenu reagovat (ani když se jmenuje anonym). Je navěky označen za prodavače Viagry a bude průběžně trvale mazán až do skonání světa. 

Aneb, když vtrhneš k Vidlákovi na blog a nepřečteš si pravidla diskuse... 

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

ale hlásit se to musí o:))
V diskuzi k předchozímu článku vynechal dva kousky.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Dobrá práce. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Velmi potěšující, že to zmizelo:-)
Byl to masakr, gigantický "duševní průjem":-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem se snad poprvé v životě díky němu setkala s totálně vymytým mozkem (ale do mrtě vymytým, tam nezbyl kámen na kameni).
To, že Pavel "nechtěl, ale musel" studovat na komouškýho špicla.., u toho jsem se už nahlas smíchy řehtala.
A teď si představme, že takových jsou u nás statisíce (jen pevně doufám, že ne celé ty 3 miliony, co ho volili...)

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Byly to všechno jenom hrozné provokace, přesně v jejich duchu, které zopakoval stokrát!
Ale faktem je, že takhle "šílené" to tady ještě nebylo!
Pomineme-li, že jsou za to velmi pravděpodobně dobře placení (a peníze nesmrdí, taková klausovka), musí to splňovat i jejich "svaté přesvědčení", což je značně děsivé...
Jejich počet si netroufám odhadnout a též doufám, že ti další se jen tak hloupě beznázorově vezli:-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

jen vkládal okopírované texty vytvořené předtím. Je to rychlé a efektivní.Čas jsou peníze a soudruh nemá na starosti jenom jeden web.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

To sice ano Targusi, ale takový "fičák" a tak nenávistný a tak obsáhlý, během pár minut totálně "zaflákáno".
Je dobře, že to bylo rychle "zmizeno", ale bohužel i s vámi...
Okurka je podobná i hrvatski (chorvatština):-) krastavac

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

legraci.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

No to jste přišel, něco takového se nevidí každý den... :-), to byla hlupákova smršť :-) (a málem moje smrt od smíchu)

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Moc děkuji. Okurka na mne působil velmi rušivě a agresívně.

Přeji prima den.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by LaCasita (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jsou příliš slabá slova:-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Je jen známka,že brzy dojde i tady k mazanicí!
Domnívám,se že se voliči budou muset naučit bojovát ostrymi náboji ze svých pušek pravdy válečnickými argumenty a ne napodobovat
ASTV tj Asociální tlupu vlády,která svým voličům bude brzy nasazovat další a další jiný chvaty než jen NELSONA cenzury!
To,že se tu ta "okurka" objevila mělo svůj důvod a ten vadný filtr nedokaže pochopit a vymazal tu i protiargumenty z nichž teprve bylo patrno co znamenají slova ODSUN a VYHNANI ,jak to chápou chápou nevzdelanci na první prioritě programu vlády a jaký je mezi nimi gigantický rozdíl!
Byl tu i pan Targusi a výmazem se to všechno vykoplo do odpadu!
Nehrajme si na přesilovku,když ji nemáme a nebudeme mít dokud se nenaucime vitezit!Sami musíme rozpoznat jak na příklad pomocí panu Babišovi,když bude chtít a ne aby se sám bez programu mrcasil a nakonec musí sbalít prý všechna Vidlata ,prodat firmu a nechat nás tu jako opuštěné siroty!
Kdoví,zda by dokázal tu proskočit k nám,anebo tu poslat svého emisara !Kdy uvěří,že pro svoje vítězství potřebuje voliče a copak my tu za to můžeme,že neumí řídit nasi vlast jako firmu a teď mu to ukázal i vymaštěný GŘ televize,jehož funkci nedokázal zrušit a on mu to za jeho dobrotu spočítal a bude asi muset fakt balit vše vám,nebo si myslíte,že jste všichni tady k dostani za hubičku?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Další obludná myšlenka je,že se tzv prý opozice SOLIDARIZUJE a sjednotí do jedné vítězné strany či formace!Se stávajícími politickými "zastupiteli",kteří jsou obluzení myšlenkami,že v parlamentu kakofonie typu "slepičarny"výroby vadných zákonu
něčeho dosáhnou zvláště ,bez společného programu ,když se tam nějakým ZAZRAKEM snad dostanou!
To je chiméra! ASTV to je ASOCIALNI TLUPA VLADY nejde porazit proto,že je sjednocuje jen jedna myšlenka!
JAK ZA PENIZE vyloupit celou republiku a VYDIRANIM na nové objevené 7 prioritě rozbít republiku sračku a ukrást svým voličům satanistickým způsobem nejen všechny peníze,ale i aktiva!Vy tady to budete pozorovat bezmocně v demokracii čumilu a bez sebe radosti to budete odměňovat potleskem pro darebáky!
Jen se podívejte na KDU zvolené kostelními babičkami,no tak ty oberou ty panbickarky tak,že babky nebudou mít ani na svíčky,zatímco tady bude jakýsi prý SPAM filtr mazat plány na to,aby se to nestalo a nejen kostelní babičky,ale i ostatní budou pištět radosti,že se podařilo pomoci toho filtru vymazat kde jakého kazisuka!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Zúčastnil jsem se a pochopil jsem jí jako demonstraci nejen proti snížení valorizace důchodů. Byla především proti zneužívání demokratických principů jednání v poslanecké sněmovně. Je vcelku lhostejné, kdo tu demonstraci svolával a kdo se jí účastnil. V rozsahu ve kterém se uskutečnila na relativně malém prostoru si dovolím tvrdit, že měla svůj význam.
Byla svolávána na poslední chvíli jako reakce na překotný vývoj "nápadů" vlády, které chce protlačit svou parlamentní většinou a tím si i "kolíkuje" možnosti prosazení dalších, mnohem vážnějších opatření, která už jsou připravena k realizaci.
Tato demonstrace nemíní ohrožovat připravovanou monstrózní akci 11.3.2023. Svolavatelé ani neočekávali větší účast, než která byla, jistě ale předpokládali aspoň pomyslnou podporu dalších subjektů, které se podílí na souběhu mimoparlamentní opozice.
Domnívám se, že organizátoři různých akcí současné mimoparlamentní opozice se znají, mají na sebe telefony, vzájemně se zatím navštěvovali v různých prezentacích a vystupovali vstřícně. Asi by nebylo od věci, aby akce koordinovali, nehandrkovali se veřejně o významu a nevýznamu a ty akce naopak vzájemně podpořili s tím, že ta zásadní bude hlavním a jedinečným výsledkem společné práce. Potom se jim i do případných voleb bude lépe zaujímat společné, nebo částečně rozdílné, ale jasné pozice.
Některé reakce ale už ukazují, že se vkrádají do celé "opoziční architektury" prvky, které v příštích volbách jakéhokoliv charakteru spíš upevní pozici současné vládní a parlamentní koalice.
To považuji za nebezpečné především pro širší občanskou společnost.
Ještě drobnost k "OKURKOVÉ" sklizni.
Zaujalo mne, jak intenzivně se ten Okurka zapojil. Nejdřív jsem to viděl jako žert, v další diskusi už to na žert nevypadá, ale je to ukázka, jak někteří dobráci umí vstoupit tam, kde se diskutuje poměrně otevřeně a nehrozí zásah cenzora, pokud "státní cenzor" nezlikviduje celou stránku.
Okurka mi nestojí za další komentář, jen pro mě zvýrazňuje názor, že tam, kde nepotřebujeme pomoc cenzora, potřebujeme tím víc použití vlastního rozumu a schopnost buď průkazně odpovědět, aby další reakce nepřipadala v úvahu, nebo u takto vyhrocených jedinců, svým způsobem podobných fangličkářům s nepříčetným výrazem jakéhokoliv charakteru, je ignorovat. Člověka šíleného nenávistí se těžko dá přesvědčit o jiné předpokládané pravdě. Tito lidé jsou spíš "obdařeni nějakou diagnózou". Také může jít o provokaci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Mám pocit, že by mezi všemi opozičními subjekty měla existovat nějaká dohoda o spolupráci nebo alespoň o vzájemné toleranci. Že by se měla ujmout nějaká obecně respektovaná osoba role jakéhosi emisara dobré vůle, který by se snažil urovnávat vzájemné spory mezi těmito subjekty. Nevraživost nás oslabuje!
Asi mi něco uniklo, nějak jsem úplně neporozuměl Váší větě:
"Některé reakce ale už ukazují, že se vkrádají do celé "opoziční architektury" prvky, které v příštích volbách ... spíš upevní pozici současné vládní a parlamentní koalice."
Nemohl by jste to trochu upřesnit, díky.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

"Některé reakce ale už ukazují, že se vkrádají do celé "opoziční architektury" prvky, které v příštích volbách ... spíš upevní pozici současné vládní a parlamentní koalice."
Konkrétně se jednalo o vymezení se proti snad Skálovi, nebo jeho směru panem Rajchlem a Skálova Reakce na něj. Podobně něco proběhlo proti Paroubkovi.
Při tom se za určitých okolností někde sešli přímo, Pan Rajchl po své tiskovce spěchal jako k prvnímu k panu Burešovi, který dělá rozhovory se Skálou a v jeho prospěch....Domnívám se, že platforma Skály a Rajchla jsou skutečně výrazně protikladné, ale doposud mnohé řešili souběžně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by Dědek z Práglu (neověřeno)

Trvalý odkaz

že změnu režimu nemůžeme dělat se starými strukturami. Např. bojovat proti cenzuře s komunisty, kteří tady přes 40 let cenzurovali a šli současné vládě příkladem. A to bez ohledu na to, že se Skálou nyní samozřejmě souzním názorově více než s Pekarovou nebo Rakušanem. Totéž se týká Paroubka, byť zřejmě patřil k těm lepším polistopadovým premiérům. Ale o návrat se pokoušel již několikrát. Tudy prostě cesta nevede a rozhodující masa, která je ke změně potřeba, se k nim prostě nepřidá.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

1. se teď musíme semknout
2. každý má právo se poučit, změnit názor, pokud to není totální popření předchozího nebo jej nemění příliš často
3. bude hodně třeba zkušených lidí
Uznávám, že pokud by měli odrazovat lidi, je to jíná, ale je na Rajchlovi a ostatních, aby je podpořili, budou třeba.
Osobní poznámka, nemyslím si, že Rajchl je člověk, u něhož bych já chtěl, aby to šlo v budoucnosti hlavně podle něj, ale budu jej v rámci toho sjednocení podporovat.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Tymáku, plný souhlas s vámi.
Je nám třeba zkušeností i těch "starých struktur":-).
Každý se může "mýlit", důležité je se z chyb poučit a stále se "učit"
Bez těch zkušeností se i pořád opakují stejné chyby. Důležité je teď stále to "spojování", vstřícnost, tolerance, určitý kus pokory a snaha o vzájemné chápání...

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

že Pavel se poučil a vše si "odpracoval". Těžko mohu velebit Skálu, který schvaloval "internacionální pomoc" v roce 1968, mimochodem stejně jako Pavel. Také mi bylo proti mysli, když na demonstracích byla ta skupinka s bolševickými vlajkami. A co myslíte, že veřejnoprávní médium ukázalo jako hlavní obrázek z demonstrace. Dlouhý záběr na 10 vlajek KSČM ve stotisícovém davu. Proto se mi líbí výzva Rajchla, aby na manifestaci nebyly žádné vlajky politických stran. Pro mě není možné bojovat proti novému komunismu tím starým. Na druhé straně kdyby Paroubek sjednotil nějak levici včetně KSČM a dostal je do parlamentu, docela bych to přivítal. Ale je to velmi nepravděpodobné.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Vidím zásadní rozdíl v práci a pomoci na straně jedné oproti zaujetí nejvyššího postu ve státě na straně druhé.
Zbytek plný souhlas.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

SPOJOVAT SE:-)!
A nerozdělovat se, já nepůjdu s tím, já nechci toho, já nemůžu tohohle...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jen dodávám, možná se opakuji. Opírat se o tzv. osobnosti, (na jméně nezáleží a jejich pomyslné politické orientaci aktuálně už vůbec ne) jestliže se ty osobnosti pokusí shodnout na zásadní změně aktuálně nevyhovujícího společenského systému. Nový systém musí vycházet ze zkušeností všech období vývoje Československa/ČR je pouze boj o místo na slunci-v parlamentu.
Předpokládat, že by změny měli osobně řešit lidé ve věku 70, možná dokonce 65+ je opravdu návrat někam do...Ale všechny současné opoziční směry, i současná koalice mé ve svých řadách vzdělané mladé a už i zkušené lidi. Nejde o nic jiného, aby tito lidé hledali a našli východisko ze současného marastu. My starci ale můžeme nabídnout zkušenost i příklady přímých pamětníků, i toho, co sami můžeme posoudit jako zásadní dobrý příklad i nepřijatelné postupy. Nic než radu. Realizaci bychom zajišťovat rozhodně neměli.
Dávat komukoliv nálepku za jeho členství v konkrétní politické straně, nebo v přibližování se k jejímu směřování je ten nejhorší plán, na kterém se veze celé polistopadového období.
Ať byly celkové výsledky předválečné politiky ČSR jakékoliv, ať občané z dobrého důvodu většinově odmítli socialistický vývoj, to celé období do devadesátých let minulého století bylo spojováno s postupným zvyšováním životní úrovně občanů ve většinovém rozvrstvení.
Od devadesátek jde hospodaření státu od 10 k 5 a nejde to přehlédnout.
Odvážní lidé, kteří věkově i odborností mají tendenci jít s kůží na trh by se měli spojit v dohledávání dobrých zkušeností, možnosti propojit ty zkušenosti s nejnovějšími výsledky společenského života a potom ať řeší i konkrétnější směřování.
Neustálý boj o koryta jednotlivci zůstává cestou do pekla.
Věřte že dědek z Práglu už perspektivu za sebe řešit nemusí, jen mu není fuk, co se děje. Dědek z Práglu má dost dětí a vnoučat, aby měl zájem je vidět a hlavně ty nejmladší dorůstat ke vzdělání a odpovědnosti aspoň v rozsahu, který byl dopřán jemu. Narodil jsem se do relativně stabilnějšího systému, než do kterého jdou dnešní miminka. To neznamená, že bych musel za každou cenu zatracovat a špinit současnost. Budoucnost však za stávajícího vývoje pro docela obyčejné lidi, kterých je nás většina, už zas tak růžově nevidím, POKUD neuvidím zásadní změnu opřenou o bystré lidi v produktivním věku.
Pokud jsou mé názory chybné, prosím, ale zatím nemám důvod mlčet a stát stranou.
To je pro ty, kteří Včelku, nebo Dědka z Práglu chtějí zneviditelnit.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Pokud se nebudeme my jako Společnost Voličů starat o svůj společný a solidární program a jeho postuláty, diskuzi nad nimi bude verchuška blokovat je to konec jakýmkoli nadějím a nemá smyslu postupovat tím čím 34 let v programech ohlupuji politické formace!Dostaneme totiž vždy stejný výsledek, sračky až nám jednoho dne ta žumpa vybuchne pod nohama!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)