Pravda prostě zbude

Autor
Štítky

Dneska pod koněm…

Možná poslední pokus, než se zhmotní všechny ty zákony na potírání opozice… totiž na potírání dezinformací. Ale to je dneska už jedno a to samé. Dezinformace je každý opoziční názor, který by mohl zarezonovat… a pokud se nějaké nepřesnosti či manipulace dopustí někdo od vlády, je to metafora. Od čtvrtka už není problém, aby na tyto zákony přišel prezidentský podpis a za pár měsíců už to bude hladce zdůvodňovat i ústavní soud.

Už nějakou dobu tvrdím, že Jindra Rajchl je poslední, komu by se mohla velká demonstrace podařit. Má spolupracovníky po celé republice, neustále mu jich přibývá a neubývá, má dosah na fejsbůku i jinde, je schopný rétor, umí oslovovat masy a navíc má i konkrétní představy, jak pomocí demonstrace oslovit mlčící většinu. Dneska z toho bude skládat maturitu.

Dneska se ukáže se, jestli se staří přátelé z předchozích demonstrací jen lépe domluvili a jedou spolu autobusem, nebo jestli to znamená, že naštvaných lidí v republice přibylo. Ukáže se, jestli se skupina aktivních od loňského září zvětšila, či nikoliv. A také se ukáže, jestli bude následovat něco i po demonstraci. Ukáže se, jestli Rajchlova koncepce byla správná a nebo alespoň lepší než ty předchozí.

Směju se často vyjadřovaným obavám, že chudáci ovčané na náměstí jen poslouží Rajchlovi jako výtah k moci. Jaký výtah? Jako že se zviditelní? Vždyť je to naopak – už se zviditelnil a proto mu přijeli lidi. Jejich počet ukáže, jak moc politické práce už udělal. Nebo jako Rajchl promluví a Fiala mu předá funkci? Nebo tak něco? Nebo jsou to už tak kyselé hrozny, že vadí, že se někdo uchází o voličské hlasy? Vadí, že máme na výběr? Vždyť je to naopak – poslechněte si ho, popřemýšlejte a až budou volby, tak se rozhodněte, komu to hodíte. Díváte se v přímém přenosu na něco, co vám velká média neukáží. Takhle se to dneska dělá. To důležité se z České televize nedozvíte.

Takhle to totiž funguje, víme? K cíli se dá vytyčit hodně cest. Jsou různé způsoby, jak se pokusit o probuzení ve společnosti. Jsou různí lídři, různě obdarovaní, kteří si vytyčují různé strategie. Která je správná? To se prostě ukáže. Hodně cest se ukáže slepých a k cíli rozhodně nevede jen jedna. Ivo Budil nebude dělat demonstrace, protože je to filozof a myslitel. Nedovedu si představit, že by měl z pódia elektrizovat publikum. Petr Hampl je sociolog, dělá přednášky, vzdělává. Vidlák je bloger… píše tak, aby to pochopil i poslední Jaryn z Horní Dolní. Další natáčejí videa, dělají rozhovory… Jiní chodí se svíčkami na náměstí, další píší o ekonomice, překládají z angličtiny, vstupují do politiky…

Síla vzniká tím, že se to všechno spojí dohromady. Demonstrace nic nezmění, volají posměváčci… ano, nezmění nic, pokud zůstanou osamoceny. Pokud tlak na vládu nepůjde ze všech stran – od opozice ze sněmovny, od opozice mimo sněmovnu, od intelektuálů, blogerů, influencerů i prostých občanů, tak se fakt nic nezmění. Jestli bude důležitější, nemít konkurenci, aby se třeba neukázalo, že jsem jen břídil, tak nikdy nevyhrajeme.

Žádný počin sám o sobě nebude nikdy dostatečně revoluční, aby něco změnil. Stejně jako válku nevyhraje jedna zbraň nebo jedna jednotka i kdyby byla sebelepší. Všimněte si, že v jedné armádě spolu také vojáci soupeří. Někdy dokonce vysloveně intrikují, jednotlivé složky na sebe žárlí… ale pokud i přesto dokáží spolupracovat, tak nakonec zvítězí. Vojáci to chápou, my bychom měli taky. Zbytek je tříbení. Tříbení schopností, myšlenek i lídrů. Vybírání si toho, co funguje a odvrhování toho, co nefunguje. Strom poznáš po ovoci. Dřív to nejde.

Doba covidová v této společnosti cosi probudila. Lidé začali být aktivní. Vidím plné sály, vidím svíčky na náměstích, vidím knihy, vidím internetové časopisy, vidím malé mediální projekty, vidím jak se z hlubin internetových diskusí vynořují lidé, kteří dovedou zaujmout. Vidím úspěšné a bohaté, jak tomu fandí a také hledají způsoby, jak toto všechno podpořit. Vidím demonstrace.

Vidím i spousty chyb. Někdy i docela fatálních. Ale také vidím, že chyby na Alternativě neznamenají odchod k líbodémo. Znamenají jen hledání nového a lepšího lídra, který se podobných chyb vyvaruje. V posledních týdnech jsem viděl, jak řada lidí dokázala překročit svůj stín a byli schopní dělat dříve nemyslitelné kroky. To se projeví.

Dnešní demonstrace ukáže především trend. Ukáže, jestli jsme se za posledního půl roku někam posunuli. Především se ukáže, jestli jsme se posunuli v myšlení, protože Rajchl nedělá demonstraci jako Vrabel. Má jinou představu, jak oslovit ty, kteří nikam nikdy nechodí, o politiku se nezajímají, ale vyhrávají volby svým množstvím. Ukáže se, nakolik je tato koncepce životodárná.

Ale ať to dopadne jakkoliv, jednu věc vím jistě. Nikdy nevyhrají posměváčci. Ti, kteří vždycky vědí, co je špatně a z bezpečí svého gauče dávají panské rady. Nenadřou se. Nebudou se prodírat slepými uličkami, jen se vysmějí těm, kteří tam šli. Nebudou vyšlapávat cesty, jen budou hanět ty, kteří se pokusili. Nepřinesou nové myšlenky, jen budou mít škodolibou radost, že se jiní při hledání pravdy spletli. Z nich nikdy nevzejde nic nového. Nikam nedojdou, nikde nebudou první a ani na chvíli se svět nebude točit podle nich. Nic nezkazí, ale také nic neudělají.

Budoucnost patří těm, kteří jdou, zkoušejí a hledají. Kteří se nenechají odradit neúspěchy, kteří si z nich dokáží vzít ponaučení. Kteří dokáží snít i věřit. Kteří se dokáží otřepat ze zklamání a nevzdají to. Budoucnost patří těm, kteří vědí, že pravda nemusí zvítězit jedním velkolepým počinem. Pravda prostě zbude, až se všechno ostatní prošustruje.

Od jedenácti mě najdete u pódia.

 

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (178 hlasů)

Komentáře

vhodné by to jistě bylo, ale na druhou stranu s přihlédnutím k nevlídnému počasí a především k faktu, že klobouk patří k Vidlákovi zjevně jako doutník k Churchillovi. Image je prostě image.

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, jo.
Image pravého vlastence.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

se mně zdá býti šťastné. Ze strategického hlediska správné a hodně logické. Asi bych si dovedl představit Rajchla jako předsedu vlády a Vidláka jako ministra zemědělství. Jen nevím, zda by zaměstnal traktoristu Jurečka. Ačkoliv, zemědělství potřebuje kvalitní a obětavé dříče.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

na to podium - spojení s odbory by bylo ze strategického hlediska velmi dobré - odbory snadno zorganizují své členy na demonstrace, zařídí i zaplatí autobusy ke svozu, stáhly by s sebou na demonstraci i mladší ročníky, které se o politiku nezajímají, ale třeba by je něco trklo po tom, co by si to vyslechli z podia. A co hlavně mohou - mohou vyhlásti stávku. **Vidlákův proslov - za mne za jedna. Slušně, ale přímo na komoru zvěrstvům pětikolky i tzv západních demokratů

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

strategii má Rajchl dobrou. Je to silná politická figura. Škoda, že spojení s Konečnou a Okamurou zjevně není možné, či žádoucí. Já, jako volič Okamury jsem dost na vahách, co dál? Rajchl potřebuje voličskou podporu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Konečná prý podle jejích slov účast nabízela, nedostala žádnou odpověď a tvrdila že přijde mezi účastníky jako soukromá osoba. O Okamurovi nevím. Proč se teď na demonstrace nebere veškerá oposice ?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Také mi to připadá nedobré a vadí.
Video s Konečnou, kde se kvůli tomu se zlobila jsem viděla a také mi to přišlo nevhodné, že nereagoval.
Chápu, že ten časový prostor na demonstraci není tak velký (už takhle to bylo v té zimě dost náročné), ale nějak zakomponovat by se to asi dalo, když ne přímo všechny fyzicky, tak nějakým poukázáním na to, že musíme táhnout všichni za jeden provaz..., tak něco...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

a není to Konečné chyba.
Bylo to dlouhé, bylo tam hodně starších lidí, potkal jsem i pána, který mi říkal, že je mu 80. Kombinace zimy a délky, vzpomněl jsem si co tu psal paw. Nemyslím, že tři hodiny byla rozumná doba.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Ono je asi těžké to nějak stlačit na méně časoprostoru. To chápu.
Ale je a bylo to náročné s ohledem na počasí a i s ohledem na ty, které čeká přece jen různě dlouhá cesta domů.
A pro ty starší je to ještě náročnější...Ale je to krásné je vidět, že jim to není lhostejné co se s tou naší zemičkou děje...
A máte pravdu, pětiděs chce vidět nejednotu, a to bohužel je z videa jednoznačné.
Musí na sobě a té jednotě ještě všichni dost zapracovat:-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Ano odborář byl třeba!
Mluvil dobře a jejich "předáci" mají blízko k zorganizování odborářů jak píšete, což je velké plus.
Vidlák výborně, Rajchl výborně a "bojovně":-)
A hlavně už je nějaký program! Který by se mohl dařit uskutečňovat, což je samozřejmě výzva i pro nás, nesmíme zlenivět!
Jediné co mi vadí je, že pořád tam nějak nevidím to sjednocování!
Babiš, Konečná, Skála, Paroubek, Okamura...
To je chyba, je to nutnost...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

nedovedu si představit jeho realisaci a nevěřím, že se vláda ozve, natož aby plnila požadavky.
Se potřebou sjednocování plně souhlasím.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Popravdě, že by vláda dala najevo dobrou vůli, vzhledem k její erudovanosti, to také neočekávám:-).
Spíš jsem to viděla (ale nenapsala:-) ) tak, že dojde v dubnu k další demonstraci a pak k tomu dalšímu zmíněnému...
Nu uvidíme, doufejme v dobré:-)
I když skeptická též bývám a včerejší "diskuze" mě ve skepsi utvrzovala. Ale ten dnešek zase pomohl:-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chápu že dát plán je potřeba, ale měl by být splnitelný, jinak se otočí proti. Problám je že podle mého na ten plán není dost lidí, za současné situace je pořád více zneužitelný na poštvání dostatečného počtu lidí proti němu, nebo dokonce pod záminkou porušení zákona zasáhnout a tím plnit mainstream místo pravdivých zpráv o demonstraci, jako dnes je více psáno o událostech po demonstraci u Musea. Je to jedna z pár věcí, ze kterých mám ze dneška nedobrý pocit, al enechci jít do hloubky, nechci dělat radost úderce.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Nepřítel naslouchá...
To máte pravdu. A i v tom, že dít se může cokoli a určitě už to teď analyzují a rozpracovávají jak uškodit jak s námi "zatočit".
Proto se trochu obávám (napsala jsem to v příspěvku Alici) i té situace po u Národního muzea. To se dá strašně snadno zneužít...
A ano, tohle bylo hezké semknutí, ale zas tolik nás asi zatím není, těžko říct, navíc aby se to nerozmělnilo... Ale přiznám, připadá mi to lépe "uchopené" a do voleb je hrozně daleko, musí se něco dělat!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

zprávu. Demonstrace se nevešla mezi čtyři na první stránce. To mi bylo jasné, jak jsem to slyšel. Neviděl jsem to, ěel jsem od spodní produkce rovnou spodem na nádraží.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

No už to rozjíždí...To NM...
Ku prospěchu to asi nebude...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ten Rajchl má dobrý tah na branku. Tak třeba se urodí nějaký ten gól. Bez gólu se zápas vyhrát nedá. A s prázdným hledištěm se též špatně vyhrává.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Musím všem účastníkům dnešní demonstrace poděkovat za závěrečnou scénu spojenou s jejich impotentním vztekem kvůli vyvěšené vlajce UA.

Pobavilo. Chlastenci nezklamali.

Průměrný počet slepic: 3.5 (19 hlasů)

Onanovat celý den na fóru a přijít o celou krásnou sobotu, tomu se říká mentální postižení. ;o))

Průměrný počet slepic: 2.4 (22 hlasů)

Ale kdepak celou sobotu. Jenom ten závěr jsem viděl. A pobavil.

Impotentní vyřvávání, kterým stejně nic nedokázali. Vlajka UA pořád visí.

Průměrný počet slepic: 3.1 (20 hlasů)

Vlajka UA pořád visí? Dlouho viset nebude "impotentní" Anonyme 😀

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by DuNa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, Prigožin se nechal slyšet, že hodlá kandidovat na presidenta Ukrajina. Jak tak koukám, není bez šance.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

zvracení zde a Anonymova zvýšeného lhaní, navíc uboze průhledného, je vidět že se demonstrace povedla.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

myslet vážně. No, kdyby myslel. Pokud se ani neumíš podepsat debile, tak se nečil a hlavně tvá drzost to podávat jako mou lež, už jsi zcela mimo. Mně, a myslím že i ostatním, je zcela jedno, který z vás idiotů to napsal. Má to stejný styl, stejné lži, stejný podpis. Ale idiotský pokus nezabral, tak teď zbaběle lhát a po svazácku zapírat.
Samozřejmě končím s hovady neztrácím čas, trolly až na vyjímky nekrmím.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Vaše urážky nedávají moc smysl. Neověřený podpis nic neznamená, podepsat se můžu jako kdokoliv. Takhle jednoduchou věc jste ještě nepochopil?

Původně jsem chtěl říct, že jste mimo téma. Ale výše jsem mluvil o impotentním hněvu a když si čtu Vaše příspěvky, musím přiznat omyl.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

píšu tu minimálně, tak se mi nechtěl vymýšlet nick, což je chyba

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Tymákovane. Nakoukla jsem sem kolem 18. hodiny a to jednomu z trollů právě naskočil jeho blábol. Čuměla jsem - rovnou s 10 pětislepicemi. Přitom tady celý den zvraceli sami tři. No comment.

A ještě pro pobavení až budeme v massmediích číst o pár tisících účastníků, vzpomeňte si na tohle:
Otázka novináře k jednomu z účastníků: Jak se vám demonstrace líbila? Odpověď: No, napřed jsem byl otrávenej, protože jsem se marně snažil mezi těmi davy prodrat od Můstku nahoru ke koni a to se nedalo. Naštěstí mě napadlo dojet si tu stanici metrem k Muzeu, takže jo, jsem nadšenej.... (volný přepis rozhovoru) :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdravím Alice,
jasně že bylo nacpáno:-). Ani se nedalo projít:-).
Nakonec jsem šla, že na chvíli, že nemůžu chybět v takové chvíli:-)nakonec vydržela do konce, poněkud zničená a zmrzlá, ale nelituji ani trochu:-), nakonec se i pokochala chvíli pohledem na snahu u našeho Národního muzea.
Jen doufám, že to zdravotně ustojím...

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

fakt vlezlá zima, ješte do toho vítr.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Děkuji moc:-)!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na mou duši jsem vám všem záviděla, chtěla bych tam být. Myslela jsem na vás všechny, kdo jste se chystali. Sledovala jsem to jen chvílemi na Raptoru, až konec u Muzea jsem viděla celý. Jen jsem si hlídala Vidláka a ten se mi moc líbil. Jak víme, tak na podiu říkají všichni to samé (co dávno vím:-)) a někteří řečníci mi dokonce přišli jak úlet. Vidlák však vystoupil úplně jinak (tak ho z těch videí neznám:-)) - vtipně, přitom trefně a bylo to takové odlehčení od proslovů, kdy většina řečníků bere sama sebe moc vážně. Ale neměla bych kritizovat, když sama jsem seděla doma.

Tak držím palce, abyste to neodstonala a přeji Vám Itkico, ať ten zážitek je pro Vás na dlouho živnou půdou pro naději. Potřebujeme ji všichni.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Děkuji Alice moc:-)!
Máte pravdu po včerejší "diskuzi" jsem propadala skepsi a dnes mi to zase nalilo trochu "síly do žil":-).
Rozumím, že vás trápilo, že jste nemohla. Člověk tu atmosféru trochu potřebuje, aby se mu zvedla morálka a zvýšila naděje... Ale asi bude i "příště":-), oni asi vstříc nevyjdou...
Včera večer jsem byla také nešťastná, že to nepůjde, ale protože ráno bylo lépe a mám to kousek, zmobilizovala jsem se a nelitovala:-). Ale teď ještě musím doufat, že to nebude mít následky...
Některé řečníky bych také třeba vypustila:-), možná máme stejné nebo podobné, které úplně nemusíme:-)...
Na Vidláka jsem se těšila a jak jsem předpokládala, nezklamal:-). A bylo to odlehčení, stejně jako v jeho textech...
Líbilo se mi jich samozřejmě víc, např. odborář, Chaun a další. Chvílemi v mém místě nebylo úplně nejlépe slyšet...
A z mého pohledu Rajchl prostě jako právník mluví výborně, k věci, motivačně k následování:-).
Když jsem ho poprvé zažila na Náměstí republiky, měla jsem s nim poněkud "problém". Ale to se časem obrousilo, snaha, úsilí a um se počítá:-)
Také vám přeji ať se vám zdraví zlepší!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zapomněla jsem na mladého Gregora!
To bych si vyčítala:-).
Ten byl moc dobrý a konečně nějaké rozumné mládí:-)!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

asi jsem se netrápila, jen docela lidsky záviděla :-). A že jsem tam nebyla mě mrzí i z toho důvodu, že teď nemůžu kritizovat:-) Ale chválit snad můžu - Igor CHaun se mi taky líbil, pro mne byl docela překvapením. Celkové vyznění a co z toho vzejde zatím nehodnotím, jsem taková pomalejší na úsudky, dost mi vždycky trvá, než si udělám názor. Ale je fajn, že demonstrace byla, že se mimořádně povedla a že se ledy snad pohnou. S mou tělesnou neschopností to bude asi dloudobější, ale za odměnu na jaře asi pojedu do lázní. Tak mám i na co se těšit:-). Dobrou noc

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak jste mi napověděla, díky. CHtěla jsem se Vás zeptat, jestli nevíte jméno, ale zdálo se mi to už dlouhé. Ten se mi fakt líbil, neznala jsem ho a byl dobrý tah ho pozvat. Taky byl takový osvěžující. Jo, být takhle mladá... :-). Ne, že snad nejsem, ale už přece jen o dost déle, než on:-), Mějte se hezky, ať se Vám dobře spí po tom zážitku.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Děkuji vám také:-)
Už jsem ho někde zažila.
Ale tady byl ještě lepší a velmi osvěžující a přitom naléhavý.
Potřebujeme mládí, které přitáhne další mladé! My už si notujeme v jiné věkové kategorii. Jak jste výstižně vtipně napsala, jsme mladí už delší dobu:-)!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už jen krátce:-)!
Chaun mě také překvapil a mile, přesně jako vás:-).
Já jsem ještě asi pod dojmem euforie, možná zítra také trošku vystřízlivím:-).
Ale povedlo se, nezbývá nám než doufat v ty hýbající ledy a jaro nesoucí naději:-).
Trochu si nedokážu ještě v sobě zpracovat to Národní muzeum s očistou.
Bojím se, aby to proti nám nezneužili.
Na druhou stranu chci, aby tam visela naše vlajka, bylo to takové národní "obrození":-).
A třetí aspekt, že policie je spíš na naší straně, konat nějak museli, lidé na ně křičeli a já zatím zažila, že se k nám vždycky chovali slušně na demo a nechci, aby je to pak stavělo proti nám...
Tak dobrou noc:-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

třeba ten pán co mluvil o vodě ( doufal jsem, že někde bude plný záznam, jednak abych si napsal jména a jednak abych poslechl co jsem naživo neslyšel ) byl ohromný, Lukáš Polert se mi líbil když jsem ho slyšel, ten student i paní Zwyrtek Hamplová také. Ale byl tam jeden podle mého hrozný a pár slabších chvilek měli i jiní.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pan Novotný se vodou zabývá hrozně dlouho.
Kdysi jsme podepsala elektronickou petici.
A od té doby mi od něj chodí všechny informace o tom co dělá!
Tak bych mohla vložit nějaký odkaz a nebo myslím, že když si zadáte Pravda o vodě, tak vám hned vyskočí:-)
Gregor (student) byl výborný:-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

nemyslící aktivisté.
Já šel fotit k Museu, levou stranou, nešlo projít, vracel jsem se zase ze svého pohledu levou a ani tam to moc nešlo. Prázdněji bylo jen kde nebylo dobře slyšet.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Aktivista je člověk, který něco dělá z přesvědčení. Tihle nemůžou ani žádné přesvědčení mít, k tomu jsou potřeba znalosti a na ty nemají hardware. Zvlášť ti zdejší jsou jen provokatéři a práskači, zkrátka nejnižší dělníci té nejhorší spodiny z našeho národa, kteří to dělají za bakšiš, ti by prodali klidně i svou matku.

A dost o nich (to říkám sobě:-)), myslím si, že bychom na ně neměli vůbec reagovat, většinou se o nich ani nebavím. To jen dneska, že i když tu neměli oponenty, naklikali si slepice sami v pár minutách. Naprostá ignorance tyhle primitivy naštve úplně nejvíc, protože pak nevydělávají. Hezký večer :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Přesně tak:-).
Pěkně se tu zas rozdivočeli:-)
A jasně, že se povedla:-)

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z pohledu diskreditace alternativní scény jednoznačně souhlasím.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Novinky: Demonstranti se pokusili vniknout do Národního muzea, deset lidí skončilo v poutech.

Nebyl mezi nima Zauber?

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

Zase pozitivum je, že většina z těch lidi se poprvé v životě aspoň na pár metrů priblizila nějaké vzdělavaci instituci.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

Mohli tam jít dopoledne, ale to by museli platit.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)