Volá Vidlák z Václaváku...

Autor
Štítky

…. vypadni už modrý ptáku!

Ještě že jsem avizoval setkání s vámi čtenáři už od jedenácti hodin… Přijít k pódiu o hodinu později, už by to skoro nemělo smysl. Dav na Václaváku začal už kolem poledne pomalu houstnout a než začala demonstrace, náměstí se solidně naplnilo. Zima jak v psírně, studený vítr…. když jsem ráno jel přes Vysočinu, tak solidně sněžilo. Ale přesto lidi přijeli. Neměl jsem možnost porovnat fotky, ale z mého pohledu to vypadalo dost podobně, jako na té první demonstraci třetího září. Jednu výhodu ten vítr měl… krásně ukázal všechny české vlajky, kterých bylo požehnaně.

Publikum jako obvykle skvělé… říkají nám dezoláti, ale když jsem si s vámi podával ruku, bylo to jako zdravit rodné bratry. Všichni usměvaví, v dobré náladě. Tentokrát jsem sebou neměl svoje portské, ale Morava byla zastoupena víc než hojně a tak jsem měl možnost ochutnat, jak se kvasí a pálí jinde. Kuráže jsem tím pádem měl dost a na pódiu jsem si to vlastně docela užil. Bylo fajn mluvit k takovému shromáždění.

A když jsme pak nakonec byli na pódiu všichni a zpívali naší hymnu, byl jsem tak dojatý, že jsem zapomněl smeknout klobouk. Tímto se hluboce omlouvám všem, kterých se to mohlo dotknout. Sypu si popel na hlavu, už se to nikdy nestane…

Následuje pár dalších dojmů:

Stál jsem v zákulisí a kdykoliv jsem zaslechl slovní spojení „Strana PRO,“ dělal jsem si čárky. Ani jednou přátelé. Svolávatelem je Jindra Rajchl, předseda strany PRO. Ale od nikoho z řečníků nezazněl ani náznak reklamy pro tuto politickou stranu. Když jsem ve svém projevu řekl slovo „Vidlák“ zpropagoval jsem se víc.

Na konci demonstrace zaznělo, co bude následovat – za měsíc má dojít na další demonstraci a bezprostředně po ní má dojít na blokování vládních úřadů. Můžete začít dumat, jestli na to máte odvahu. Jestli jste ochotni v Praze tábořit, držet se kolem ramen a bránit našim pětikoaličním vládcům ve vstupu do jejich kanceláří. Nebo jestli jste připraveni tam pro jiné alespoň dovézt jídlo či vodu. Jestli jste připraveni vzít kus služby. Tohle už není jen o mávání vlajkami.

Po celou dobu se mluvilo, že demonstrace jen upustí páru. Že je zapotřebí udělat víc, protože tajtrlíkování na náměstí nemá smysl. Teď je to tady… Včera byl Václavák slušně naplněný. Jak velké procento z nich bude ochotné udělat další krok? Kolik lidí bude ochotno stávkovat a pomáhat stávkujícím? To je otázka na příštích pět týdnů. Můžete začít sbírat odhodlání.

Nebo zase uslyšíme, že to nemá smysl, že je to špatně naplánované, že takhle se to nedělá?

Organizace této demonstrace byla o level jinde, než ty předchozí. Existovali krajští koordinátoři, vypravovaly se autobusy, vylepovaly se plakáty, pracovalo se se sociálními sítěmi, propagace byla obrovská. Myslím, že to bylo vidět. V této chvíli v této zemi zřejmě není nikdo, kdo by to uměl udělat lépe.

Tohle máte. Viděli jste, jak demonstraci organizují lidé kolem Jindry Rajchla a viděli jste výsledek této práce. Za měsíc už půjde o víc. Teď máte čas se zamýšlet, jestli to přijmete a nebo si počkáte na někoho jiného. Třeba někde na střeše sedí nějací tučnější holubi. Ale musím říci, že na Alternativě v této chvíli nikoho takového nevidím. Realita vypadá tak, jak vypadal včerejší Václavák.

Více v pondělí.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (285 hlasů)

Komentáře

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, to je absurdita...
Těžko se dá věřit a přesto se to děje...

Zatím bez slepic

každá společnost má své dno. Ovšem, Forum24 je takovou obdobou hnusné bažiny, která se zdá býti bezednou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Ano, má pravdu - Každá společnost má své dno...

A to dno, které prezentuje tato vláda, jež má u lidí pouhých 28% podpory, rozkazuje a poroučí zbývajícím 72% národa, připravuje destrukci
našeho národa včetně celé ČR.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Ano, my nechceme zachránit "jen" ekonomické hodnoty, prosperitu, nezávislost!
Ale i morální hodnoty! Zastavit vymývání hlav!
Nechceme asociálnost a morální bahno!
A nechceme být součástí "panevropanství", ale součástí hrdého Českého národa!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Provokatéři? nebo nějací opilci... ti se najdou všude, však napadali babišova předvolební setkávání s občany... tam ti to nevadilo? a tam to nevypadalo na opilce, ale na zmanipulované studenty

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

In reply to by Mstitel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy jste taky nepochopil, o co jim šlo? Nebo si názor děláte jen z toho, kdo, co, kde o tom psal nebo co říkali v televizi? To jste mě tedy zklamal :-(((

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Proč bychom se tu měli bavit o něčem, co nemá s demonstrací nic společného. Co se dělo po jejím ukončení nikoho z nás nezajímá.

A kdo ví, jestli to nebyli jen obyčejní provokatéři.

Mmch. Vám připadá normální, že na státních budovách visí vlajky cizího státu, který s naším nemá nic společného? Copak nás UA už obsadila? Aby to tu vypadalo jak za protektorátu?

Jo - ještě přeji klidnou noc.

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

Ano, bylo to po skončení a policie to neustále opakovala přes megafon...
Shromáždění bylo řádně ukončeno...takže nic společného...
Lidí tam bylo ještě poměrně hodně a v podstatě se skandovalo:
Česká vlajka, Čechy Čechům
Chvíli jsem tam byla, to nijak vyhroceně nevypadalo, spíš jen požadavek, že tam má viset naše vlajka.
Vznikl jen konflikt s opilým Ukrajincem, který se potácel s plechovkou od koně nahoru a vyřvával hesla a lidé na něj křičeli a pak se ho myslím ujali policajti...
Ale pak se to asi u NM poněkud vyhrotilo...to už jsem u koně nebyla
Takže teď mají kolem čeho dělat tanečky...

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

S demonstrací to má společné to, že se této agrese zúčastnili právě tito demonstranti. Někteří z nich jsou i zde mezi námi. A mnozí další zde toto počínání hájíte. Třeba mistr Kelly tam podle všeho byl. Takže on je také provokatér?

Jak již zde bylo řečeno, ta vlajka tam visí, jako symbol solidarity s napadeným státem. Pokud solidaritu s napadeným někdo odsuzuje a navíc proti ní je ochoten násilně zasáhnout, něco to o něm vypovídá.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Velkej uspech , dostavilo se pres deset tisic tech nejvernejsich. Slava jim.
A dalsi a daleko vice lidi ,urcite daleko vice , drzeli palce doma..
To se pocita..
Tri magaziny se zminily o demo../Pocty. Od tisice do, pres deset tisic/.
Na druhy strane ..Ty ostatni...
Demo moci elit a arogantni chovani prisluhovacu nechybelo, fotky , /neco takovyho si nikdy podrztaska neodpusti, predvadet pri kazde prilezitosti/ se okazale odehravaly na podiu Hradu..
Jak si oslavuji presidenta , kterej taky neusetri obcany zadny bidy i ty nejhorsi..
Na gala recepci pri prilezitosti zvoleni , pucfleka Schwaba..
Predtim pucfleka Husaka.
Byla ta demo tam , taky vo bide , ale vo ty jiny...Horsi..
Muj pohled zdola nahoru mi prikazuje hledat neco konkretniho.
Tak jsem nasel nekoho navrh, obsadit vladni budovy za mesic.
Necham to bez povsimu.
Zajimalo mne slozeni recniku na podiu.
Rajchl, Vidlak s neserioznim, nekonkretnim a nevhodnym , ulet ptaku, dale reditel skoly , student, reporterka z CT , reditel baletu, jeden, scenarista a senatorka Zwyrtek Hamplova...
Bylo to vo bide.
Ani jeden zbidacelej duchodce , ani jeden delnik , kterej dre ,otroci za almuznu, zadnej z venkova obyc obcan,/nevim vsecko/, nedostali ani cas, ani prostor neco, rict aspon v kratkosti..
Sdelit sve autenticke a bezprostredni zazitky. O to vice cennejsi.
Jako predstavitele , sirokych a ruznorodych vrstev naroda..
Bylo to vo bide..
/Nechtel snad nekdo, tu bidu nam lidem vzit a privlastit si ji ,kdyz vznikla nouze , ohledne tema demo../.
Vidim, premyslim , zavery poznamenam..
A diky za uverejneni. To se taky pocita.
A na znameni , ze je dulezity pro poradatele na podiu ,projev solidarity jeden s druhym , nasich s nasimi. Vsichni se vsemi..Dale.
Zeny , matky deti , u prilezitosti Dne zen , jejich dominantni role v nasi spolecnosti a jejich postaveni a jejich dulezitost je mimo diskuse a neni mozne nevidet..
Kdo o nich slysel ,od nich slysel, aspon od jedne z nich , aspon kratickou zpravu a nebo aspon jednu videl..
Ziram a vocumuju , timhle smerem..
Vi nekdo, co to je solidarita ,ktera se sklada predevsim ze skutku..
A to ostatni prijde potom , ale prijde.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Vám opravdu připadá naprosto správné a v pořádku, že v hlavním městě České republiky, na českém Národní muzeu, visí jediná vlajka, a to ukrajinská? Ten "spolek inteligentů" stál před Muzeem, proti nim černooděnci, a skandoval "česká vlajka". Co je na tom tak opovrženíhodného, špatného, nelogického, nenormálního, proruského a hloupého? Hloupý jste tak akorát vy, že urážíte někoho, kdo měl odvahu proti tomu vystoupit. A jediné, co chtěl, bylo nahradit ukrajinskou vlajku vlajkou českou, t.j tou jedinou, která na české Národní muzeum patří!!

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Ten spolek inteligentů nejen požadoval českou vlajku před muzeem, ale někteří jedinci vyzývali k tomu, aby to dav i realizoval, vnikl do muzea a vlajku sundal. A to už je prosím pěkně výzva k násilí a protizákonnému jednání.
Vyvěsit cizí vlajku na muzeum je legální, žádný zákon to nezakazuje, a že existují občané, kteří s tím nesouhlasí, není dostatečný důvod tu vlajku sundávat. Všimněte si prosím, že před vtrhnutím ruska na Ukrajinu tam ta vlajka nebyla. Hádejte proč tam teď je? Já například tam tu vlajku chci, přijde mi to jako vhodné vyjádření solidarity s Ukrajinou. A teď co? Bude celostátní referendu o vlajce na muzeu, nebo necháme na zvolených orgánech státu, kam si dá jakou vlajku na státních budovách?

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Žádná pravidla "viz výše" jste necitoval ani neodkázal. Prosím o číslo paragrafu a zákona, který zakazuje na státní budově vyvěsit samostatně cizí vlajku.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

na Národním muzeu je v pořádku asi tak jako Methanolova hlava!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

U nás je to asi "obsese" to vyvěšování na každou možnou budovu, vč. národních památek?
Máme jednu z nejvyšších inflací v Evropě, ale za to asi i nejvyšší počet těch vlajek na hlavu v počtu obyvatel:-). To je trochu "na hlavu":-)?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je fakt. I ta demonstrace vypadala, že českých vlajek je tam snad víc než účastníků :)

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oni by ji vyvěsili nejraději všude, i nebožtíkům na hřbitově, třeba na Vyšehradě.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Je to prostě absurdní. Máme národní znaky, národní památky, ale ty jsou naše české!
A pravděpodobně se to děje jen u nás...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jestli se z desítek tisíců normálně demonstrujících lidí najde pár nižších stovek, kteří se projeví jako degeni, tak to o zbytku demonstrantů nic nevypovídá.
Ačkoliv Vidlák svým nekomentářem nezklamal.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

In reply to by MerryJane (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidlák fakticky zklamal nějakou Calamity Jen, tak pro mě je to dobře jen.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano souhlasím, pokud je zklamaná nějaká Kalamity Máry, je to jen dobře:-)
Jsou to stále ti "vyvolení" stejní:-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by MerryJane (neověřeno)

Trvalý odkaz

jinak nic ve zlém. Těžko jen můžeme zjistit kolik degénu, na které straně pomyslné misky vah, převažovalo.

Zatím bez slepic

In reply to by MerryJane (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty jsi taky tím svým komentem jako vždy nezklamala (metaforicky).

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Už se opakuju. Dokud opozice napříč celou zemí nepochopí, že rudá svině změnila volební zákon na většinový, veškerá snaha je pak zbytečná. To pochopila současná vládní garnitura a proto je u moci.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Trochu si nedokážu ještě v sobě "zpracovat" to Národní muzeum s očistou.
Bojím se, aby to proti nám nezneužili.
Na druhou stranu chci, aby tam visela naše vlajka, a byla to takoví chvilka národního "obrození":-).
A třetí aspekt, že policie je tak nějak spíš na "naší straně", konat nějak samozřejmě museli, lidé na ně křičeli a já zatím zažila, že se k nám vždycky chovali slušně na demo a nechci, aby je to pak stavělo proti nám...

Tohle jsem psala ve včerejší diskuzi...
A bojím se, že už dochází k tomu, že pominou tu masivní demonstraci a budou se točit jenom na tomhle:-(!
Už jen jak se kritušan rozhořčuje, že se pořadatelé distancují musí distancovat...
Přitom policie mnohokrát zopakovala, že shromáždění bylo řádně skončeno...
Takže to nesouvisí!

Nepřípustné, odsoudil akci Rakušan
Za zcela nepřípustné má násilné projevy v závěru demonstrace, kdy se část účastníků dožadovala stržení ukrajinské vlajku z budovy Národního muzea ministr vnitra a vicepremiér Vít Rakušan.

„Očekávám, že organizátoři se od těchto projevů násilí distancují. Vyvolává to totiž dojem, že celá tzv. demonstrace proti bídě byla jen zástěrkou proruské provokace, a k takovým projevům rozhodně nemůžeme být tolerantní,“ uvedl Rakušan.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/demonstrace-pro-ukrajina-vlajka-naro…

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Pokud budou vaše demonstrace poklidné, policie nebude mít důvod zasahovat. Žijeme v demokratické zemi a máte právo vyjádřit svůj názor takto veřejně na demnostraci. Pokud se všk uchýlíte k násilí, jak tomu o příspěvek níže vyzývá mistr Kelly a ostatně ve svém článku i Vidlák, policie proti vám zcela oprávněně zasáhne.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Jestli chcete vidět demonstrace "poklidné", tak se někdy podívejte na Francii a rozbíjení všeho, co přijde pod ruku, včetně policejních aut.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Doufám, že neobhajujete násilí páchané na demonstracích ve Francii (často přistěhovalci z Afriky). Jsem rád, že to u nás není zvykem a přeji si, aby to tak zůstalo. Doufám, že i vaše demostrace budou v budoucnu poklidné. Ničení majetku není nic přínosného. Jak by se vám líbilo, kdyby vám demonstranti zapálili auto nebo vymlátili okna u domu?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Pak musíte sám uznat, že naše demonstrace jsou poklidné. Vláda, jako je tato nyní, vám sem takovéto demonstranty ráda importuje, buďte bez obav. Šojdrová je pro všema deseti.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Můžete být konkrétní a vysvětlit nám, jak tyto demonstranty vláda importuje? Jakou funkci ve vládě má paní Šojdrová?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

No, obhajujete kroky této demontážní vlády, ale unikají vám důležité informace.
Šojdrová je od r. 2014 poslankyní v EP (lidovci).., a je známá tím, že chtěla nechat přes odpor veřejnosti dovézt "sirotky" (sedmnáctileté) ze Sýrie a umístit je do našich rodin. Sama si však žádného ubytovat nechtěla.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, je to poslankyně EP. Její vyjádření spadá někdy cca do roku 2015 či 2016. Vy jste však psala, že tento úmysl má současná vláda. Tak jak to tedy je? Hovořil o tom jeden z více než 500 poslanců EP před už pěknou řádkou let nebo současná vláda. To je podstatný rozdíl. Prostě opět velmi "volný" přístup k pravdě, jak je zde zvykem.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Omlouvám se za nepřesnost, vyjáření byla pozdější. Z let 2018-2020. Nic to však nemění na podstatě věci. Vláda nic takového neprosazuje.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

To hlavní přišlo pak na konci demonstrace před Národním Muzeem, tam byly vidět důkazy, že jsme připravení na konfrontaci s mocí. Včera to byl jen předkrm, jdeme do toho, nás nezastraší, vzhůru na barikády.

Průměrný počet slepic: 2.7 (17 hlasů)

xxxxxxxx

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

Podle všeho autentický účastník včerejší akce před Muzeem. Zde se vyskytuje již dlouho, pokud mě paměť neklame, tak je to ten, co různě postává s různými transparenty. A taky před časem tvrdil, že na základě jeho udání policie zrušila nějaký babišův míting. Prý mu někdo tenkrát nakecal, že se tam chystá útok.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Mistr Kelly mi utkvěl v paměti. Jeho příhody jsou takové "zvláštní". Svěřil se zde i s dalšími špeky, které radši ani nebudu opakovat, ale díky nim ho mám v paměti. Ostatně, vy si mě také jistě pamatujete. Netočí se tu moc lidí, takže pokud sem člověk párkrát zavítá, tak má přehled.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Nebo někomu jinému, kdo inicioval tu akci u muzea? Lepší investici, jak si sám sobě nahrát na smeč, Rakušan udělat nemohl.

Celá tato stupidně provedená hovadina dokonale odvedla pozornost od toho důležitého. Bravo!

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Pan Kelly to dělá zadarmo a z přesvědčení. Je jedním z vás. Provokatérů netřeba, mistrů Kellyů máte dost :-)

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Proč zde tyto osoby zmiňujete? Pán z Řeporyjí je dle mého soudu magor a pan Redl, pokud myslíte tohoto https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/michal-redl-svepravnost-kauza-dozi… nechť prokáže svoji nevinu (o čemž pochybuji) nebo ať je poprávu odsouzen.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

jak Pávek tak Nerudová je v pořádku ?
Ale ti, kteří Redlovy plány prováděli, měli z nich zisk, což je STAN jako takový a mnoho jeho politiků, to je v pořádku ? Že hlava strany tvrdí že nic nevěděla, tudíž buď lže nebo neví cose ve straně děje včetně financování je v pořádku ?
Asi opět záleží na tom kdo to je a ne na principu, že ? A přesně proto máme jiné názory.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Jako, kdybyste čekal něco jiného:-)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Kdo je vinen a jsou pro to důkazy, nechť je poprávu odsouzen. Nezáleží na tom, kdo to je. Vazby na dozimetr jdou napříč politickým spektrem přes některé další vládní strany a i do opoziční ANO. Nedělejme si iluze, politika přitahuje lidi, kteří si jdou přilepšit nepodstivým způsobem (čest těm, kteří jsou poctiví). Je třeba nepoctivce odhalovt a trestat.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Mistře Kelly, neodpustím si drobné rýpnutí. Proti "barikádě" běžel s tím megafonem jen váš nepravomocně odsouzený kamarád Slávek, vy jste mu asi jen držel palce z povzdálí a pak o tom květnatě referoval na TV Raptor a zde. Je dobře, že jste buď chytřejší nebo opatrnější. Je dobře, když využíváte své právo vyjádřit na demostraci své názory. Jen prosím žádné boje na "barikádách". Sobě tím jen přivodíte problémy se zákonem a u většinové společnosti potvrdíte pocit, že jste spolek nebezpečných magorů. Vždyť i mnozí zdejší diskutéři vás omylem považovali za vládního provokatéra.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen tak si volně přemýšlím o tom, co bude po proběhlé demonstraci dál. Blokování úřadů, stupňování nátlaku a případně až defenestrace? Registruji řinčení zbraněmi, ale chybí mi realistický „projekt výstavby“ po válce. Hesla a obecné programové deklarace takovým projektem nejsou.

Tady přece primárně nejde o svržení „stávající vlády“, tady jde hlavě a především o nastolení „vlády jiné“. A ta se bude potýkat z velké části se stejnými problémy, jako vláda současná. Jen bude hledat jiné cesty řešení.
Revoluce sama o sobě trvale nic neřeší. I „sametová“ revoluce jen vyhnala od korýtek ty „staré“ a pustila k nim ty „nové“. Kteří časem převzali manýry těch „starých“. Budeme to opakovat? Pokud nezměníme systémový přístup ke způsobu dosahování změn, tak ano.

Mám pocit, že chceme dnes nahradit jednu nenávist jinou nenávistí. Přitom i ta blbá fialová vláda má občas rozumné podněty. Třeba to, že v tom jejich zbrklém návrhu důchodové valorizace je degresivní prvek, tj. že lidé s vysokým důchodem dostanou přidáno procentově míň, než lidé s důchody nízkými. Nebo úvaha o znovu zavedení lékařských poplatků – třicet korun fakt nikoho nezabije, a přitom každému dá signál, že zdravotní péče není samozřejmostí a zadarmo. Stejně tak osobně rezonuji s tím, že by se v poskytování zdravotní péče mělo alespoň částečně zohlednit to, jestli o sebe člověk pečuje nebo ne.
To jsou příklady, které jsem u stávajícího vládního stáda zaregistroval a o kterých minimálně stojí za to uvažovat i ve vládě budoucí. Jedná se o korektivní prvky (zpětné vazby), nutné pro fungování každého systému. Nejen lidské společnosti. A bylo by dobré dát vědět jim i jejich voličům, že nejsme jen kritici. Že víme, že nic není jen černé nebo jen bílé.

Závěr..? Hledejme cesty, po kterých můžeme jít společně s našimi dnešními nepřáteli. Budeme je potřebovat.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)