Volá Vidlák z Václaváku...

Autor
Štítky

…. vypadni už modrý ptáku!

Ještě že jsem avizoval setkání s vámi čtenáři už od jedenácti hodin… Přijít k pódiu o hodinu později, už by to skoro nemělo smysl. Dav na Václaváku začal už kolem poledne pomalu houstnout a než začala demonstrace, náměstí se solidně naplnilo. Zima jak v psírně, studený vítr…. když jsem ráno jel přes Vysočinu, tak solidně sněžilo. Ale přesto lidi přijeli. Neměl jsem možnost porovnat fotky, ale z mého pohledu to vypadalo dost podobně, jako na té první demonstraci třetího září. Jednu výhodu ten vítr měl… krásně ukázal všechny české vlajky, kterých bylo požehnaně.

Publikum jako obvykle skvělé… říkají nám dezoláti, ale když jsem si s vámi podával ruku, bylo to jako zdravit rodné bratry. Všichni usměvaví, v dobré náladě. Tentokrát jsem sebou neměl svoje portské, ale Morava byla zastoupena víc než hojně a tak jsem měl možnost ochutnat, jak se kvasí a pálí jinde. Kuráže jsem tím pádem měl dost a na pódiu jsem si to vlastně docela užil. Bylo fajn mluvit k takovému shromáždění.

A když jsme pak nakonec byli na pódiu všichni a zpívali naší hymnu, byl jsem tak dojatý, že jsem zapomněl smeknout klobouk. Tímto se hluboce omlouvám všem, kterých se to mohlo dotknout. Sypu si popel na hlavu, už se to nikdy nestane…

Následuje pár dalších dojmů:

Stál jsem v zákulisí a kdykoliv jsem zaslechl slovní spojení „Strana PRO,“ dělal jsem si čárky. Ani jednou přátelé. Svolávatelem je Jindra Rajchl, předseda strany PRO. Ale od nikoho z řečníků nezazněl ani náznak reklamy pro tuto politickou stranu. Když jsem ve svém projevu řekl slovo „Vidlák“ zpropagoval jsem se víc.

Na konci demonstrace zaznělo, co bude následovat – za měsíc má dojít na další demonstraci a bezprostředně po ní má dojít na blokování vládních úřadů. Můžete začít dumat, jestli na to máte odvahu. Jestli jste ochotni v Praze tábořit, držet se kolem ramen a bránit našim pětikoaličním vládcům ve vstupu do jejich kanceláří. Nebo jestli jste připraveni tam pro jiné alespoň dovézt jídlo či vodu. Jestli jste připraveni vzít kus služby. Tohle už není jen o mávání vlajkami.

Po celou dobu se mluvilo, že demonstrace jen upustí páru. Že je zapotřebí udělat víc, protože tajtrlíkování na náměstí nemá smysl. Teď je to tady… Včera byl Václavák slušně naplněný. Jak velké procento z nich bude ochotné udělat další krok? Kolik lidí bude ochotno stávkovat a pomáhat stávkujícím? To je otázka na příštích pět týdnů. Můžete začít sbírat odhodlání.

Nebo zase uslyšíme, že to nemá smysl, že je to špatně naplánované, že takhle se to nedělá?

Organizace této demonstrace byla o level jinde, než ty předchozí. Existovali krajští koordinátoři, vypravovaly se autobusy, vylepovaly se plakáty, pracovalo se se sociálními sítěmi, propagace byla obrovská. Myslím, že to bylo vidět. V této chvíli v této zemi zřejmě není nikdo, kdo by to uměl udělat lépe.

Tohle máte. Viděli jste, jak demonstraci organizují lidé kolem Jindry Rajchla a viděli jste výsledek této práce. Za měsíc už půjde o víc. Teď máte čas se zamýšlet, jestli to přijmete a nebo si počkáte na někoho jiného. Třeba někde na střeše sedí nějací tučnější holubi. Ale musím říci, že na Alternativě v této chvíli nikoho takového nevidím. Realita vypadá tak, jak vypadal včerejší Václavák.

Více v pondělí.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (285 hlasů)

Komentáře

In reply to by Koza (neověřeno)

Trvalý odkaz

způsobem povraždili statisíce nejen Židů a Poláků , ale i volyňské Čechy - v rámci "etnické čistoty Ukrajiny" - a ti, kteří toto v reálu prováděli, jsou dnes na Ukrajině oficiální národní hrdinové, dokonce už u nás dělají v jejich jménu party a mávají tu vlajkami těch, kdo ty etnické masakry prováděli - v ostatních evropských zemích jsou oficiálně nacistickými válečnými zločinci. Takže už si srovnejte v tom svém podivně ne-fungujícím mozku, že ten , kdo se nechce z celkem logických důvodů příliš kamarádit se současnou podobou Ukrajiny a jejího vedení, nemusí být milovník Ruska.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

chválím, jak přehledně a podrobně jste to kozence a předtím Rudýnkovi sepsal,
hádám, že reagovat asi nebudou :-)
I když třeba Rudýnkovo stanovisko k výstupům řeporypáckého prasete by mě docela zajímalo. Zvláště když s tím Pavlíkem se kamarádí a přátelsky navštěvují i Fijalenka a soudruh generál. To bude asi ten "pozitivní přínos k politické kultuře", o jejíž osud se Rzdýnek obává :-)
já s těmi vypatlanými fanatiky takovou trpělivost nemám, takže děkuji, že jste to napsal i za mě

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Béďa (neověřeno)

Trvalý odkaz

A taky za mě.

Zatím bez slepic

Stejně tak já mohu odsuzovat tyto činy a zároveň podporovat současné obyvatelstvo v aktuální situaci.
Na druhou stranu chápu i tehdejší pohled na Němce z pohledu Ukrajinců jako na osvoboditelé, vzhledem k systematickému vraždění, zatykani, mučení, znárodňování, vyvolání hladomoru, kdy umřelo několik milionů lidí hlady a rodiče prosili vlastní děti, aby je snědly... To vše pod nadvládou sovětského svazu. Po takových zkušenostech mohli Němci vypadat jako zachránci, před Rusy...
Například kniha Souostroví Gulag mi celkem otevřela oči (čteno před cca 10 lety).
Historie není jednoduchá.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Koza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkuste si nastudovat třeba něco o tom, jak se Vaši ukrajinští "bratři" zachovali vůči svým rusky mluvícím spoluobčanům dne 2. května 2014 v Oděse.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Horác (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám. Smutná událost, kdy se potyčka dvou táborů vyeskakovala do tragické nehody. Napětí mezi oběma tábory mimochodem mohutně podpořeno zabráním části ukrajinského území ruskou armádou těsně před tímto incidentem. Nic takového se nikdy nemělo stát.
Samozřejmě můžete věřit verzi, jak ukrajinští nacisté vyznávajícího satana úmyslně upalovali za živa své mírumilovné proruské spoluobčany a přitom hajlovali a prováděli satanické tance...

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

bratři? to byli Kain a Ábel taky

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Visí tam spřáteleného státu, který byl napaden agresivním totalitním sousedem. Takže mu takto vyjadřujeme morální podporu.

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

pokud je to symbol přátelství a podpory, vždy má viset naše vlajka plus vlajka daného státu. Vyvěšená vlajka pouze cizího státu na ofiko státní instituci znamená , že tento stát nás obsadil, okupoval, dobyl. Když tu všude visely hákáče, tak u nich také nikdy nebyl symbol naší země - česká vlajka - byli jsme dobyti. A i za toho Sovětského Svazu vždy visela jejich vlajka plus naše vlajka.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

A považuje mylně jejich nositele za obyvatelé spřáteleneho statu,za který máme brzy bojovat a jeho zbraně zničené prý jakýmsi Puttlerem platit, kdy jim zbožnovana vláda ASvSatanistu pétidemolice si koleduje o NOVE VOLBY OHLUPOVANIM naivních VOLICU, kdy on sám ji naletěl a teď tu dělá ze sebe pepugoebelse a neumí to!Je odhalen!
Prý ,že vlada ASvS muže měnit co pět minut naprosto bez skrupulí v jeho kapitalismu bez přivlastkú , svá programová prohlášení ,za která byla ta pétidemolice zvolena
Ruda je NEOmarxista nedovzdélanec na první prioritě zacházení s davem obcanu ohlupenym GŘ televize jehož funkci nezrušil pan Babiš a za svoji dobrotu musel jít na zžebrotu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Antonin Kuzicka (neověřeno)

Trvalý odkaz

vezmi si toho psa a běž vrtět ocasem jinam! Kapišto?

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

In reply to by Antonin Kuzicka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Idiote, to nebyl žádný pokus o vniknutí do Národního Muzea, tam se shromáždil dav, který volal, sundejte ten ukrajinský hadr, než tam ten dav přišel, tak už tam dávno stály těžkooděnci s puškami s gumovými projektily, idiote, tam byla jen výměna argumentů mezi policajtama a námi, a oni si vždy jednoho z davu vybrali, a pak se na něho 4 policajti vrhli, srazili ho k zemi a klečeli na něm a tím se zvyšovalo napětí mezi námi a jimi. Já mám nejraději, když někdo, kdo tam nebyl a ni si nedal tu práci, se podívat na televizi a začíná tu šířit svoje moudra. Tento národ ještě má pár odvážných lidí, co si se sebou nenechají vytírat zadní část těla.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Byly tam výzvy z davu k vniknutí do muzea. Policie tak měla oprávněný důvod k obavám, že se to zvrhne v útok na muzeum.

Dav požadoval něco, na co nemá právo. Na muzeu může klidně viset vlajka cizího státu. Žádný zákon to nezakazuje. Ukrajinská vlajka na muzeu je symbol solidarity českého státu s ukrajinou v době, kdy je ve válce s ruskem. A i když jsou u nás lidi, kteří tuhle solidaritu nesdílejí, tak stát může tuto solidaritu tímto způsobem vyjádřit. Pokud tam vlajku nechcete a myslíte si, že je tam protizákonně, podejte podnět na policii. V právním státě se to tak řeší, ne pokusem o její násilné sundání. Násilí je nástroj primitivů, kteří nemají argumenty.
Věřím, že vy primitiv nejste a argumenty máte, takže podání na policii k sundání vlajky už máte sepsané i s důvody proč tam nesmí být, ideálně i s citací příslušných pasáží ze zákonů.

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

Napsal jste to naprosto přesně, plně s Vámi souhlasím.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

Pro používání státních symbolů jsou jasné předpisy a pravidla. Vlajka ciziho státu může samostatně viset pouze na budově patřící tomu státu, např.na velvyslanectví. Na veřejných budovách může vlajka cizího státu viset pouze společně s českou vlajkou.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Jaroslav (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jaroslave!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Jaroslav (neověřeno)

Trvalý odkaz

fascinuje mě totální patolízalství, dévotnost, plazení se po zemi a potřeba neustále zdůrazňovat, jací jsme ubožáci ve své vlastní zemi od těchto exotů, kteří nedokáží pochopit, že cizí vlajka na státní instituci (obzvláště když se jedná o jeden ze symbolů našeho národa) holt může někomu vadit.
A Putin s tím opravdu nemá nic společného

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Jaroslav (neověřeno)

Trvalý odkaz

Můžete odkázat na konkrétní paragraf, který zakazuje vyvěsit cizí vlajku samostatně? Já našel tohle:

"
Základním právním předpisem je zákon č. 352/2001 Sb., o užívání státních symbolů České republiky a o změně některých dalších zákonů. Jak už vyplývá ze samotného názvu zákona, zákon upravuje POUZE užívání ČESKÝCH státních symbolů, mezi které patří: velký a malý státní znak, státní vlajka, vlajka prezidenta republiky, státní pečeť a státní hymna.

Tento zákon nijak neupravuje, jak a kdy mohou nebo nemohou být vyvěšovány vlajky cizích států, vyjma situace, kdy je vlajka cizího státu vyvěšena současně s českou vlajkou. Nelze tedy situaci okolo samostatného vyvěšování cizích vlajek postihovat a už vůbec ne v trestněprávní rovině, jelikož se nejedná o trestný čin.

V § 8 zákona o užívání státních symbolů je uvedeno pravidlo, jakým způsobem je vyvěšována česká vlajka, pokud je zároveň s ní vyvěšována vlajka jiného státu.

Vyvěšují-li se se státní vlajkou současně státní vlajky jiných států, umístí se státní vlajka vždy na nejčestnější místo; to je z čelního pohledu na objekt:

a) vlevo při vyvěšení 2 státních vlajek,
b) uprostřed při vyvěšení lichého počtu státních vlajek,
c) v prostřední dvojici vlevo při vyvěšení sudého počtu státních vlajek,
d) první zleva, případně i poslední v řadě, při vyvěšení většího počtu vlajek než 5.

Jestliže je vyvěšena česká státní vlajka v rozporu s § 8 zákona o užívání státních symbolů jedná se o přestupek, za který lze dle § 13 uložit pokutu do výše 10.000 Kč.

Ačkoliv vyvěšování cizích vlajek na státní budovy není v rozporu se zákonem o užívání státních symbolů, neznamená to, že je toto jednání zcela nepostižitelné.

V případě, že je vlajka cizího státu vyvěšena na budovách státních institucí spolu s českou vlajkou, je nutné zkontrolovat, zda jsou dodržena pravidla uvedená v § 8 zákona o užívání státních symbolů, viz výše. Pokud tomu tak není, je možné obrátit se na obecní úřad.

Jiná situace je v případě vyvěšování samostatně vlajky cizího státu na budovách škol. V takovém případě se jedná o porušení § 32 ve spojení se zásadami vzdělávání uvedenými v § 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). Vzdělávání podle školského zákona je zásadně politicky neutrální a nesmí být vedeno ve prospěch žádné politické či jiné ideologie. Je třeba respektovat zejména právo rodičů podílet se na formování světonázoru (politického i jiného) svých dětí, přičemž tato role rodičů by neměla být školou vytlačována.

V případě, že je na budovách škol vyvěšena vlajka cizího státu je možné s odkazem na porušení § 32 školského zákona kontaktovat zřizovatele školy, což bývá nejčastěji obec, případně českou školní inspekci.
"

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Ti, co tam šli a požadovali sundání cizí vlajky a nahrazení naší českou, byli víc než odvážní v této totalitní době,
na rozdíl od vymytých poseroutků, kteří srazí paty, ať je tu totalita jakákoliv, včetně té německé.
Nevadilo by jim, kdyby se po Václaváku projížděli fašouni s jejich vlajkami a drželi by huby, protože se nejvíc ze všeho bojí výkonné moci

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemělo by se naše muzeum tedy přejmenovat na ukrajinské Národní muzeum, když tam visí jejich vlajka? Je ještě vůbec naše?
A neměla by tedy viset i na Národním divadle pod nápisem "Národ sobě"...?
Tak zfanatizovaná část národa, že to hlava nebere.
Jediný recept - běžte pomoct činy a neztrácejte čas, ať aspoň na vlastní kůži(čku) poznáte, za koho a za co klofete!

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by Antonin Kuzicka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na Majdanu nebo nyní v Gruzii bylo násilí dobře?

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Srovnávat vyvěšení vlajky s odmítnutím asociačního aktu je nesmysl.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

ti střelci na majdanu, kteří stříleli do civilistů i Berkutu tímto způsobem "odmítali asociační akt"?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Antonin Kuzicka (neověřeno)

Trvalý odkaz

ty idiote, policajti proti nám stáli s pistolemi na gumové projektily a mířil na nás, z naší strany tam nebylo žádné násilí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

ČT mezi prvníma třeba zprávama o ničem nic. JEn prý ve Francii nějaké bouře...

Žádný přímý přenos jako z Letné od Mináře. Komu asi tahle "vyrovnaná" a "vyvážená" veřejnoprávní televize patří? Neomarxistickým zaměstnancům...

Když napíše něco seznam, napíše o "tisícovkách" lidí, nikoliv desetitisíce.... taky zajímavé

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

In reply to by Mstitel (neověřeno)

Trvalý odkaz

oprava ČT mezi prvnía třeMa zprávama o ničem nic. Jen prý ve Francii nějaké bouře...

Žádný přímý přenos jako z Letné od Mináře. Komu asi tahle "vyrovnaná" a "vyvážená" veřejnoprávní televize patří? Neomarxistickým zaměstnancům...

Když napíše něco seznam, napíše o "tisícovkách" lidí, nikoliv desetitisíce.... taky zajímavé

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

In reply to by Mstitel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč se tomu divíte. Vždyť to bylo jasné, že veřejnoprávní televize nebo tisk informovat objektivně nebude. Pokud uveřejní fotky, tak jen ty, které nafotili, když se lidi teprve scházeli, aby mohli tvrdit, že tam byly jednotky tisíc lidí..

Ale mohu Vám říci, že tam bylo tolik lidí, že jsem chvílemi měla pocit, že ani nestojím na zemi. Nikdy jsem nebyla v tak husté lidské skrumáži. Chvílemi to bylo o strach.. Dokonce lidi, co procházeli kolem říkali, že odspodu nějací provokatéři do lidí schválně tlačí, aby vyvolali paniku a strach.

Někde jsem přečetla, že policie o počtu účastníků informovat nebude. Což je ve finále lepší, než kdyby uveřejnili jako konečná čísla, kdy se lidé ještě scházeli.

Přeji klidnou noc.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Tady máte odkaz jak o akci informoval web ČT:
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3571078-ucastnici-demonstrace-na-v…

Ta fotka co zveřejnili rozhodně nevypadá, že je z doby kdy se lidi teprve scházeli. Jsou na ní lidi a vlajky od kraje ke kraji. Odpovídá tomu, jak to tam vypadalo v reálu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Dezinformuješ, napsal jsem, že ČT to nedala mezi první tři zprávy od 19h... ne že to nedala na svůj web, který nečte tolik lidí jako se dívá na zprávy od 19h...

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Napsal jsi tohle: "ČT mezi prvníma třeba zprávama o ničem nic."
Nic o tom, že myslíš události v 19, ani nic o tom, že by jsi to chtěl mezi prvníma třema. Leda bys chtěl místo "třeba" napsat "třema", ale to jsem z toho fakt nepoznal, píšete tu mnozí jak hotentoti.
Skutečnost je taková, že ve zprávách v 18 hodin po skončení demostrace to bylo hned druhé téma. V událostech o tom informovali poměrně obsáhle přibližně mezi šestnáctou a devatenáctou minutou, takže tam to mezi prvníma zprávama nebylo.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Kde byl celý několikahodinový přenos na čt24 jako u Letné?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Mstitel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže, když se to tam pak začalo u Národního Muzea mlít, tak tam ČT byla první.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

ČT měla první živý vstup ve tři hodiny. Musela tam teda být už od začátku.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10101491767-studio-ct24/22341105830…

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Každá společnost má své dno. To naše bylo dnes na Václaváku, na dialog není místo
Nechybí transparenty proti USA (Pavel Hofman / FORUM 24)

Johana Hovorková
JOHANA HOVORKOVÁ / komentář
Šéfredaktorka deníku FORUM 24

Publikováno 11. 3. 2023

Průměrný počet slepic: 1.6 (21 hlas)

Ano, naše dno se dnes večer rvalo s policií před Muzeem. Prostě potřebovali projevit svůj názor a jinak to neumí.

Průměrný počet slepic: 3 (26 hlasů)

Idiote, rvala se policie, oni byli vyzbrojeni puškami s gumovými projektily šlo z počátku jen o argumentaci, než policie napadla jednoho z davu a na toho se vrhal. Já mám nejraději takovéto idioty, co o tom nic neví a kecají nesmysly, čest všem, co tam včera u Národního Muzea byli.

Průměrný počet slepic: 3.6 (17 hlasů)

Policie tam byla proto, aby zabránila vašemu neoprávněnému vniknutí do budovy, k čemuž tam z vaší strany byly výzvy. A ano, proti agresivnímu davu je policie zcela správně přiměřeně ozbrojena. Jejím úkolem je zajistit ochranu zákonů a veřejného pořádku. A není-li zbytí, je oprávněna toto vynutit přiměřeným násilím. Zřejmě patříte mezi ty duševní giganty, kteří tam včera exhibovali.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

ty svého času fanatické bijce za marxleninismus - i s tím jediným správným ideo směrem. Jste takový Jasánek, no - který si o sobě myslí, že je duševní gigant :)))))

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

nikdo z nás na policajta nesáhnul, to oni napadali nás.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Policie vyzvala lidi před muzeem k dodržování zákonů a vyhlášek. Krátce poté následovala výzva z davu k vniknutí do muzea od pána z megafonem. Zásah policie byl podle mě zcela adekvátní a předešel násilnému vniknutí do muzea.
Je to zachycené na tomhle videu, pusťte si mezi sedmou a osmou minutou videa.
https://www.youtube.com/watch?v=DYw3fu5jAw8

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

snahy kamkoliv násilně vnikat - ani náznak. V tom vámi udávaném čase je jeden starý pán s megafonem, který říká - jdeme dovnitř. A nikdo nejde. Proč tedy tvrdíte takové nesmysly? To vám fakt není trapné?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

"Jdeme dovnitř" není výzva, ani náznak? Před vchodem stál kordon policistů, který evidentně hodlal bránit ve vstupu do budovy. Pán se po této výzvě rozešel po schodech nahoru ke vchodu. Vy v tom nevidíte žádnou výzvu?
Na prohlídku tam jít asi nechtěl, muzeum v šest zavírá.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Ten pán s megafonem je jistý Slávek (příimení jsem zapoměl, je však dohledatelné), kamarád zde vystupujícího mistra Kellyho, který je nepravomocně odsouzen na 6 měsíců podmíněně se zkušební dobou 18 měsíců za dopis, ve kterém popisoval možnost násilného sundání ukrajinské vlajky z budovy Muzea. Jeho podmínka není pravomocná, protože se odvolal. Tento pán zjevně přišel uvést do praxe to, co popisoval v dopise, za který je souzen. Do megafonu vyzval k vniknutí do Muzea a pak se rozběhl proti kordónu policistů. Ti ho zadrželi. Předpokládám, že policisté tam byli právě kvůli jeho dopisu, protože panovala obava, že se vyhrůžky pokusí zrealizovat. Pán si asi vysnil takový útok na Kapitol po česku, tedy trochu švejkovsky. Budiž mu to přáno i s důsledky. Jsem zvědav, jak s tím naloží soud. Neznám obsah toho dopisu, takže nevím, co všechno v něm sliboval. Máme však případ Balda, kdy pomatený důchodce byl ochoten pro své přesvědčení zabíjet (naštěstí mu to nevyšlo). Tento je zjevně odhodlaný. Doufám, že soud správně posoudí míru jeho společenské nebezpečnosti.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Jen doplním, zdroj TV Raptor + vyjádření zde diskutujících účastníků včerejší akce. Zejména mistr Kelly.

Zatím bez slepic

... A stejně jako v 89. roce volali - "Máme holé ruce!"

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Musela jsem odejít před šestou. Stála jsem na straně u koně (kde bylo také hodně lidí) a ne přímo u Muzea. A do času mého odchodu tam nic dramatického nebylo (kromě toho opilého Ukrajin., který vymrštil ruce vzhůru, v jedné ruce plechovku s pivem, druhá by se dala vykládat všelijak? a zařval své heslo o slámě a další výkřiky o svém "přesvědčení"!) jen normální požadavky, aby na naší historické kulturní památce nevisela jiná vlajka než naše!
Pravdou je, že někteří v tom davu jsou vždycky trochu emotivnější, ale ten požadavek je přece naprosto v pořádku. Visí to všude na institucích, kam se člověk podívá, tak už je na čase to trochu zregulovat! To opravdu neuškodí!
Nemám jiné srovnání, jen to že to lidé píší, že v jiných zemích nejsou tak agilní!
Ale má osobní zkušenost z června (pak už jsem se bohužel za hranice všedních dnů, nedostala:-) ), když jsme jely s kamarádkou do Chorvatska přes vnitrozemí a samozřejmě projely pobřeží, neviděly jsme za celou dobu ale JEDINOU takovou vlajku!

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože Chorvati mají svou hrdost, tohle by tam nikdo nestrpěl.
Ať si visí jejich vlajka na jejich vyslanectví, ale ne tam, kde to znamená symbol české státnosti.
Copak je Muzeum nebo Václavák symbolem Ukrajiny? Oni by si nás tam sami nepověsili ani za nic, to
jen takhle vlezdobruselká, vlezdowhashingtonská a vlezdop.delní vláda.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokaždé, když se dostanu na Václavák a nemusí to být demonstrace, se mě dotýká, že místo krásné naší vlajky tam visí něco co k naší národní historii nemá žádný vztah! Pominu-li 68...
Ještě se dá pochopit, že občas někde nějaká visí, když někdo cítí tak silnou potřebu zrovna tímto způsobem dávat najevo své pocity!
Ale méně je někdy více tak jako ve všem, že?
Hrvati.
Sice jsou také poněkud také "vlezdoprdelkoví":-), nakonec za 2. sv., to bylo znát, Srbové byli na rozdíl od nich partyzáni.
Ale mají dostatek hrdosti na to, aby něco takového nepřipustili.
Protože také proč?
Jsou v naší zemi jen na návštěvě!!!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak možná nám to jen "nedošlo" a je tam ta jejich vlajka na "oslavu okupace" naší země v 68.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)