Volá Vidlák z Václaváku...

Autor
Štítky

…. vypadni už modrý ptáku!

Ještě že jsem avizoval setkání s vámi čtenáři už od jedenácti hodin… Přijít k pódiu o hodinu později, už by to skoro nemělo smysl. Dav na Václaváku začal už kolem poledne pomalu houstnout a než začala demonstrace, náměstí se solidně naplnilo. Zima jak v psírně, studený vítr…. když jsem ráno jel přes Vysočinu, tak solidně sněžilo. Ale přesto lidi přijeli. Neměl jsem možnost porovnat fotky, ale z mého pohledu to vypadalo dost podobně, jako na té první demonstraci třetího září. Jednu výhodu ten vítr měl… krásně ukázal všechny české vlajky, kterých bylo požehnaně.

Publikum jako obvykle skvělé… říkají nám dezoláti, ale když jsem si s vámi podával ruku, bylo to jako zdravit rodné bratry. Všichni usměvaví, v dobré náladě. Tentokrát jsem sebou neměl svoje portské, ale Morava byla zastoupena víc než hojně a tak jsem měl možnost ochutnat, jak se kvasí a pálí jinde. Kuráže jsem tím pádem měl dost a na pódiu jsem si to vlastně docela užil. Bylo fajn mluvit k takovému shromáždění.

A když jsme pak nakonec byli na pódiu všichni a zpívali naší hymnu, byl jsem tak dojatý, že jsem zapomněl smeknout klobouk. Tímto se hluboce omlouvám všem, kterých se to mohlo dotknout. Sypu si popel na hlavu, už se to nikdy nestane…

Následuje pár dalších dojmů:

Stál jsem v zákulisí a kdykoliv jsem zaslechl slovní spojení „Strana PRO,“ dělal jsem si čárky. Ani jednou přátelé. Svolávatelem je Jindra Rajchl, předseda strany PRO. Ale od nikoho z řečníků nezazněl ani náznak reklamy pro tuto politickou stranu. Když jsem ve svém projevu řekl slovo „Vidlák“ zpropagoval jsem se víc.

Na konci demonstrace zaznělo, co bude následovat – za měsíc má dojít na další demonstraci a bezprostředně po ní má dojít na blokování vládních úřadů. Můžete začít dumat, jestli na to máte odvahu. Jestli jste ochotni v Praze tábořit, držet se kolem ramen a bránit našim pětikoaličním vládcům ve vstupu do jejich kanceláří. Nebo jestli jste připraveni tam pro jiné alespoň dovézt jídlo či vodu. Jestli jste připraveni vzít kus služby. Tohle už není jen o mávání vlajkami.

Po celou dobu se mluvilo, že demonstrace jen upustí páru. Že je zapotřebí udělat víc, protože tajtrlíkování na náměstí nemá smysl. Teď je to tady… Včera byl Václavák slušně naplněný. Jak velké procento z nich bude ochotné udělat další krok? Kolik lidí bude ochotno stávkovat a pomáhat stávkujícím? To je otázka na příštích pět týdnů. Můžete začít sbírat odhodlání.

Nebo zase uslyšíme, že to nemá smysl, že je to špatně naplánované, že takhle se to nedělá?

Organizace této demonstrace byla o level jinde, než ty předchozí. Existovali krajští koordinátoři, vypravovaly se autobusy, vylepovaly se plakáty, pracovalo se se sociálními sítěmi, propagace byla obrovská. Myslím, že to bylo vidět. V této chvíli v této zemi zřejmě není nikdo, kdo by to uměl udělat lépe.

Tohle máte. Viděli jste, jak demonstraci organizují lidé kolem Jindry Rajchla a viděli jste výsledek této práce. Za měsíc už půjde o víc. Teď máte čas se zamýšlet, jestli to přijmete a nebo si počkáte na někoho jiného. Třeba někde na střeše sedí nějací tučnější holubi. Ale musím říci, že na Alternativě v této chvíli nikoho takového nevidím. Realita vypadá tak, jak vypadal včerejší Václavák.

Více v pondělí.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (285 hlasů)

Komentáře

In reply to by Chrobák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Idiote, tu roušku jsem měl já, poněvadž jsem ještě před týdnem měl Covida

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by Chrobák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak vidíte, hned se Vám ten "provokatér" přihlásil. Prostě si to přiznejte, toto je autentický obrázek účastníků demonstrace. Mistr Kelly, který v každém příspěvku oponenta označí za idiota. Co mu ti chudáci policajti udělali, že na ně tak s ostatními demonstranty řval?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě jednou pro všechny ty idioty, co si přečtou nejdříve Forum 24 a pak jsem přijdou diskutovat. Nikdo se nepokusil vniknout do Muzea, když tam dav přišel, už tam stál kordon nastoupených těžkooděnců a mířil na nás puškou s gumovými projektily. Šlo z počádku jen o diskusi, sundejte ten hadr a.t.p. policajti si ale vždy vybrali jednoho z toho diskutujícího davu, na toho se 4 vrhli a srazili ho k zemi a klečeli na něm třeba 5 minut a tím začala atmosféra houstnou. Nikdo se policajtama nerval, když byli přece ozbrojení. Kdyby neprovokovali policajti tím napadáním nás z davu, tak jsme si tam hodinu pokřičeli a šli bychom domů. Celé to bylo vyprovokováno policajty, kdyby nechali demonstrující se "unavit", tak se nic nestalo. Policajt třeba bezdůvodně hypnul do jednoho tam, ten vrazil do mě a já málem spadl z těch schodů na temeno hlavy. Zbytečně tam policajti jitřili atmosféru. Jou to hrdinové, co tam včera hájili to, aby na českém muzeu visela česká vlajka.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

Zase, ale nutno přiznat, že těžko by si mohli nechat líbit i kdyby je šimrali jen pod nosem...
Vedle nás dostal člověk asi epileptický záchvat, volalo se zdravotník, ale byl hluk, chvíli to trvalo.
A byla tam okamžitě policie a ukázkově pomáhala, pak se objevil zdravotník, pánovi se udělalo lépe, tak už s nimi byl schopen i odejít a doufám, že to celé dopadlo dobře...
Takže...

Zatím bez slepic

a kdo nevěří tak se může podívat na TV Raptor. Žarko celou demonstraci a také dění před muzeem zachytil na video. Odkaz např. zde:
https://www.facebook.com/RaptorTV.cz/

A ještě poznámku: nějací "redaktoři" na Forum24 ( což je, cituji: "názorový internetový deník pro OBRANU liberální demokracie" ) píší, že ÚTOKU na Národní muzeum. se zúčastnil i doc. Ševčík.
Na žádné fotce, kterou uveřejnil tento pravdomluvný a mírotvorný server není zachycena jediná fotka, na které by bylo vidět, že někdo na Muzeu nebo policii útočí. Ale na mnoha fotkách je vidět, že policie na někom klečí, nebo ho drží pod krkem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

on tam u Muzea byl, ale pod schodama, takže ve veřejném prostoru, já tam mluvím na Raptoru v závět o cti tohoto národa

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

tam pomalu víc, než lidí v té skupince, co stojí před Muzeem. Násilí ze strany demonstrantů nevidno, jen policajti, namačkaní na schodech hlava na hlavě

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Měl jsem tu čest si potřepat pravicí s Danem Vidlákem, příjemný, pozitivní, normální člověk a celkový dojem z demonstrace byl velice pozitivní i přes tu zimu a studený vítr, který měl to pozitivum, že krásně vlálo stovky našich českých vlajek, to byla fakt paráda. Opět mainstream nezklamal - dnes ráno v práci (včera dobře strávená dovča) čro jediné dvě věci pro ně nejdůležitější a bohužel tím osloví tradičně hodně lidí, kteří tam nebyli - nášivka "Z" Wagnerovců (jeden muž z demonstrace!!!) a pak potyčka u Muzea - kterou inicioval nějakej Slávek Popelka Holešovická výzva, který vykřikoval do tlampače před a po demonstraci - všichni co jsme tam byli jsme ho slyšeli, ale většina ho ignorovala (souhlas, že tam nepatří UK vlajka, ale né násilně) = to je vše o demonstraci v čro = úmyslná MANIPULACE!!!!!!

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by Mec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Násilná tam byla jenom policie, jak jsem výše vysvětlil, heslo sice bylo, pojďme sundat ukrajinskou vlajku, ale jak ji sundat, na to plán nebyl. V žádném případě nebylo v plánu vniknout do Muzea Když Fiala řekne, jsme ve válce s Ruskem, tak to je jenom jako by přiobrazení, a když někdo řekne, pojďme sundat ukrajinskou vlajku, tak už tím myslí, že tam vylomí dveře od Muzea a pozabíjí všechny, co se mu postaví do cesty? Víte, ono je to hodně příjemné, když proti vám stojí policajt a z metru vám míří tou pistolí s gumovými projektily na vaše srdce, tak si opravdu říkáte, jestli ten projektil proletí tou vaší bundou.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

přímo byl, tak se tuto verzi téměř nikdo nedozví. Je to šílené, ale je to tak. **Slávek Popelka snad má nedávno za sebou soud i přímo odsouzení za dopis, který dal na podatelnu Národního muzea ve smyslu, že by měli sundat tu ua vlajku, protože jinak hrozí, že naštvaní občané to zkusí udělat tak, že do muzea proniknou. Prý to dostal na tvrdo. Zda je to pravda, nevím.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Slávek dostal 6 měsíců s odkladem na 18 měsíců. ale večer ho propustili, on se Slávek odvolal, takže to zatím nenabylo právní moci

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

osolí

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

To si moc nepomohl, pokud v podmínce pokračuje v činnosti, za kterou je nepravomocně odsouzen. Tady předvedl, že to násilí hodlá podněcovat. Tak jsem zvědav, jak to posoudí soud.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

A co ta ženská co tam řvala Putina na vás... to bylo jako co ? posílat na nás Čechy diktátora a válečného zločince, opravdu úžasné.
To mi připomnělo situaci z období Druhé republiky, kdy čeští fašisté posílali na demokraticky smýšlející Čechy Hitlera, řvali "potřebujem Vůdce a vládu pevné ruky jako v Německu..."

O tomto incidentu jste jaksi zamlčel proč ? Nechodí se vám to do krámu že...

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

a jeden magor zcela určitě neohrozí naši současnou "svobodu a demokracii" - nebo že by jo? :)) ** Historicky čeští pronacisté vás zřejmě hodně iritují - jak nazíráte na současné adoranty nacismu a historických nacistických zločinců na současné Ukrajině?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Jasný napiš to tady hned, co máme dělat my co jsme tam nebyli a nemáme žádné informace - to je dobře, že se tu rozjela diskuze a mrknu i na to video a udělám si svůj názor a budu to obhajovat.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

- a proč to nejde tak zlehka, jako to šlo 5ti naprosto dle jejích programů ideo opačných stran pětikolky - u ní to jde tak snadno, protože tam je totální absence základní morálky a jde jen a jen o koryta - jinak by nikdy spolu nemohla být v koalici tzv pravicově konzervativní ODS , tvrdící, že hájí národní zájmy proti šílenému Bruselu s extrémní fanaticky probruselskou levicí typu Piráti a TOP. Voliči STANu nyní možná též s překvapením zjišťují, že jsou to extrémní euhujeři a neomarxisté - viz Rakušanům rodič 1 a rodič 2, výroba dětí na zakázku pro páry, které nemohou mít z jasných fyzických důvodů své děti atd. Obdiv Rakušana k diktátorskému řízení státu je možná také překvapil :) - brutální cenzura, ideo soudy a už i ideo basa, KRIT - systém udávání mezi státními zaměstnanci atd. Prostě pětikolka je spojená naprostou nemorálností a tím, že před volbami lidem neomaleně lže svým předkládaným programem, který vůbec nehodlá při vládnutí plnit. **Tzv opozice či alternativa nějaký ten program a morální zásady má - tedy chce své politické priority následně plnit. Proto se např, Rajchl, naštvaný na neokomunistické móresy cenzury, ideoútlaku atd - tedy toho, co dnes předvádí vláda - nemůže na tribuně spojit s reprezentantem komunistické strany - byť dnes hovoří rozumně. Je to tak zásadní rozpor, že to prostě nejde. ** Okamura se distancuje sám - distancoval se už od té první demonstrace a připadá mi, že se prostě bojí toho, že mu roste politická konkurence, tedy riziko, že už se nemusí dostat do PS. Z hlediska toho, co hlásá, měl mimořádnou příležitost odporu proti vládě loni při první demonstraci - kdy nikdo ani netušil, jak to dopadne. Okamura se veřejně a zcela oficiálně od té demonstrace distancoval. Pokud demonstrace zesílí a bude vidět, že je to už relevantní a velká síla, a Okamura se poté připojí, nebudu proti - ale také mu již nebudu věřit nezištné důvody a nikdy jej nebudu volit. Protože z mého pohledu v době, kdy demo antifiala vznikala a nikdo netušil, zda z toho něco bude, Okamura zradil (tenkrát mne tím hodně překvapil). Čímž neříkám jeho voličům, aby jej nevolili - opoziční SPD je v PS potřeba. ** A takových zásadních rozporů je tam víc - proto stále volám po zapojení odborů, které si pro tyto účely platíme . Tam prostě tyto ideopohledy a zábrany sjednocení nejsou , je to z ideopohledu neutrální síla, která má hájit zájmy českých pracujících, potažmo všech českých občanů Přes odbory je možné svolat demonstrace lidí s opačnými ideonázory, kteří prostě jen demonstrují proti současné demoliční vládě. Zbytek při volbách. Odbory na organizování demonstrací mají celou strukturu (námi placenou) i finanční prostředky a mají legální možnost zorganizovat větší sílu , než demonstraci - stávky. **Totální zradu tohoto principu, kvůli němuž vůbec odbory existují (a s nimi i nadstandartně placené fleky jejich papalášů) od Středuly a spol, považuji ze jednu z největších odporností polistopadových dějů. Ať se Rajchl a spol zaměří na spolupráci s odbory - jsou tam i jiní, než aspen hajzlík Středula. Přes odbory mohou být mohutné demonstrace (protože se přidají i ti, kdo už na Václaváku bývají) i stávky, které mají šanci shodit tuto hrůzovládu. Ostatní při předčasných volbách. Ovšem pokud si to voliči nesrovnají v hlavě , nebudou ochotní udělat volební kompromis za účelem zvolení menšího zla, tak může zase milión hlasů propadnout a do vlády se dostanou opět ti nejhorší, kteří žádné morální ani ideo zábrany nemají - tedy ti, co vládnou dnes.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

chtělo, jinak si každý bude představovat něco jiného a dojde zákonitě k nedorozuměním. Jedna možnost je, že je snaha dostat do parlamentu další/jiné strany, které budou méně proukrajinské, proevropské a zřejmě více pravicové. Druhá možnost je, větší změna, kde se pokusí více danit korporace vyvádějící od nás zisky, zajistit aby kritické zdroje byly v našich rukách jako například ta probíraná voda. Podle toho potom musejí být jiné akce a také budou jiné počty potřebných podporovatelů.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Proč to u nich jde a u opozice ne?
Však vidíme, že oni vystupují jako jedna strana (byť tomu tak dřív nikdy v minulosti nebylo), vždycky řeknou MY, NAŠE VLÁDA, a příslušnost ke konkrétní straně je akorát tak v závorce za jménem.
Zatímco všichni z opozice mluví za každou opoziční stranu zvlášť, zdůrazňují ji ve snaze snad ulovit pro tu stranu voliče těch druhých.
A proto jsou roztříštění i jejich voliči.
U pěti(šesti až sedmi)kolky, kam počítám i Rychetského s médii, tohle neuslyšíte. Z praktických důvodů táhnou za jeden provaz, akorát že občas mívají nějaký ten svůj sněm - většinou při příležitosti nějakého prů*eru jako byl Dozimetr.
Korýtka a moc jim chutná natolik, že si to ubrání za jakoukoliv cenu, i za cenu války.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Říká se, že kniha je nejlepší přítel člověka, tak mne napadlo místo blokády "obdarovat" Vládu tolika knihami co každý demonstrant unese. Knihy do sběru má většina z nás a barikády z knih u Strakovky by se dobře vyjímaly. Navíc nehrozí nařčení z násilí, vždyť je to dárek.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vlajka Ukrajiny bude na Národním Muzeu viset do doby, dokud neskončí ruská agrese proti Ukrajině, takže třeba i 10 let, to je fuk, je to projev naší solidarity s napadenou zemí a důkaz toho, že nejsme lhostejní a máme srdce.
To že se to někomu nelíbí budiž, no ale visela by tam i ruská vlajka, pokud by někdo napadl Rusko a vraždil na ruském území civilisty, znásilňoval děti apod.
Zajímalo by mě, jestli by pak Vidlák s Včelkou májou vtrhli do Prahy a pokusili se sundat ruskou vlajku z Národního Muzea...

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

voleb - pak zmizí v propadlišti dějin spolu se stranami současné vlády

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Koho solidarity? Můj a tedy náš projev solidarity to rozhodně není. Nesouhlasím s tím, aby Národní muzeum nesmyslně "zdobila" něčí, nějaká vlajka!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

jiných napadených států. A že jich bylo. Dokonce ani komunisty nenapadlo věšet někam vlajky Vietnamu a podobné, ač se pořád hlásili k internacionalismu a národy pro jejich ideologii byly nepodstatné.

A že na Ukrajině nikde nevisí naše vlajky na projev jejich díků.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Hm. Přidat tam jemenskou, Syrskou, Afghánskou, Srbskou... Aby tam bylo dost držáků...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

včelka je včelka, Mája je jméno. Proto jste měl napsat s včelkou Májou a ne obráceně.
To je ale oproti těm vašim blábolům jen taková maličkost, proto to ani nemá smysl víc komentovat.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Prý proti bídě a s hesly STOP EU, STOP NATO..., no jo NATO nás chrání před Ruskem takže pryč s ním, ale rozhodně to není proruský přístup...
A STOP EU ,tak jistě odřízneme se od evropských peněž a hned budeme bohatší, to dá rozum...:-)))

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

před Ruskem? Vy fakt věříte tomu, že Rusko se chce probojovat přes celou Ukrajinu a Slovensko nebo přes celé Polsko, aby nás přepadlo? Tedy že půjde do války s NATO? Vy opravdu nejste schopen svým mozkem vyhodnotit nesmyslnost těchto tvrzení? Nechci se vás opravdu dotknout, ale to jsou absurdní hesla určená pro manipulaci s těmi -jak to říci - snadno přijímajícími ofiko propagandu bez jakéhokoliv použití svého vlastního mozku. Zkuste sám zvážit pravděpodobnost vstupu Ruska do ofiko války s NATO a to, co by tím získalo. Aspoň to zkuste.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Tak vymytý mozek jako je "nem" je spíš k politování než komentování..., to musí být "myslivna" :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Evropské peníze jsou peníze našich občanů, které pošleme do Bruselu a oni nám je vrátí, pokud je použijeme na věci které nám oni přikážou. Pošlou nám samozřejmě o malinko víc, aby to vypadalo výhodně, ale pravda je taková, že je zřídkakdy smíme použít na věci, které skutečně potřebujeme. Jinak souhlas, že nás NATO chrání před Ruskem a vystoupit z něj v této situaci by byl čirý nerozum....

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

O tom svědčí už fakt, že všude psali "o několika tisících demonstrantů" a Jejich ČT pustila jen jednou asi na 3 minuty vstup a jinak se celé odpoledne věnovala zbytečnostem. Jó, to kdyby demonstrovali MILCHPRDI, to by o tom referovala 14 dní předem a potom celé odpoledne a večer.

K samotné demošce.

Chápu, Rajchl je antivaxer a proto lidé, kteří mají příslušné odborné vzdělání s ním nechtějí nic mít. Ale Covid je už minulá válka. Žvanící Beran z obrazovky hlasem umírajícího, úplně k ničemu.

Příště bych omezil vstupy řečníků na 5 minut. Vidlák to stihl.

Video na Facebooku neustále padalo, buď to někdo sabotoval, nebo připojení bylo slabé. Příště zajistit alespoň 5 zdrojů a zveřejnit jejich WWW.

Když demonstrovali MILCHPRDI, ptala se média providerů, mobilních operátorů, kolik jim napočítaly stroje pro Václavák. Nyní nic.

Je naivní čekat, že jedna dvě demošky zahluší vládu. Je třeba stálá práce a opakovat, opakovat. Kapka ničí kámen, ne silou, ale častým padáním.

Počasí bylo špatné, ale v 89 na Letné bylo ještě horší a bylo tam 500.000.

Bez Babiše to opozice nedá, soutěžit o jeho voliče je cesta do nikam. Tady Rajchl špatně.

Projev Vidláka, dobře připravený, ale Vidlák má slabý hlas. Nevím co s tím. Není to bastenor.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Vidlák se sice omluvil, ale stejně je to prkotina, které se chytají ti co se demošky bojí.

Ale vojáci přece pokrývku hlavy při hymně nesundávají, zejména, když nesou zbraň a to obrazně byl Vidlákův případ.

Ale jak jsem napsal, byla to prkotina.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Prostě flastenec.
Neúcta k české hymně.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

který zůstane inteligentem i když si při státní hymně nesundá klobouk. Ovšem, blb typu anonyma zůstane blbem, byť si z horlivosti sobě vlastní stáhne i ty kalhoty.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zato vaše úcta k Zelenskýmu a neúcta k české vlajce výměnou za ukrajinskou na Národním muzeu je vlastenectví až za hrob.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Mně Vidlákův klobouk za hymny vůbec nevadil. My jsme si taky nesundávali čepice.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Dámy nemusí:-)
To se týká jen pánů:-)
Setkala jsem se s tím na demonstracích mockrát (Jarkovský už asi nemá vliv:-) ).
Dokonce jsem na to párkrát pány v dobrém upozornila a budiž jim ke cti, většinou se zastyděli a smekli:-)
Ale trochu se toto "pravidlo" bohužel vytrácí.
Třeba by to mohlo být před hymnou na demonstracích taktně připomenuto:-)
A Vidlákovi to určitě "odpustíme":-), byl to pro něj vše velký silný zážitek, může se to stát:-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

To si záměrně vymýšlíte nebo jste si jen nezjistil pravdu?
ČT měla minimálně tři živé vstupy z demonstrace, aspoň co jsem dohledal já, tak první vstup byl ve tři, další ve čtyři, další v pět a další informace o demonstraci včetně rozhovorů s účastníky bylo ve zprávách v šest. Všechno je to k dohledání v archivu ČT - nejlíp najdete přes program ČT ze soboty.
Máte zkreslené vnímání reality, nedokážete si zjistit pravdu, nebo záměrně šíříte lži o ČT.

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

In reply to by Methanol (neověřeno)

Trvalý odkaz

mainstream - několik tisíc je tak max do dvaceti tisíce - pak už je to několik DESÍTEK tisíc. Tak nevím, kdo nám to záměrně lže........

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Nevím jak ostatní média, ale ve zprávách na ČT jsem nezaznamenal žádná čísla o počtu účastníků, jen že bylo zaplněná horní půlka náměstí.

Zatím bez slepic

Souhlasila bych s tím, že by stálo za to omezit výstupy různých řečníků na určitý počet minut, třeba těch 5.
Samozřejmě Rajchlovi ten čas nechat ad libitum, z fleku a bez přípravy umí vyjmenovat všechno, co lidi trápí, co je zajímá, nabudí,
a má ohromný sjednocující tah na bránu.
Vidlák neměl slabý hlas, byl slyšet pořádně.
Kdo byl pro mě slabý, tak to byla ta novinářka, která i zpívala (což bych jí zakázala, protože pro moje ucho hudební to bylo utrpení a navíc v té zimě ještě spíš za trest). A možná ještě Pollert byl pro mě nevýrazný.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Stála jsem na rohu Krakovské (nepodpírala výlohu kfc, tam už bylo plno:-) ) a tam bohužel asi kvůli větru nebylo chvílemi něco slyšet.
Takže tu kuňkající paní jsem moc neslyšela a asi to moc nevadilo jak píšete:-).
Též jsem tu napsala, zkrátit kromě těch "stěžejních", což nepochybně Rajchl je:-).
A psala jsem už včera, líbil se mi Gregor, díky za ten mladý hlas:-).
Chaun mile překvapil, nebál se nést kůži na trh, to se počítá...
Vidlák je jasný:-) "dyť je náš":-)
Ale bylo jich samozřejmě víc...:-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Souhlasím s vámi, že příspěvků na téma covid bylo až příliš:-).
Byla to na nás "velká past", která se kdykoli může bohužel zopakovat, ale teď primárně řešíme už něco aktuálnějšího.
Potěšil jste mě:-), že ve vás asi nacházím "příznivce" v názoru na pana Berana. Nikdy jsem ho nechápala jako odborníka:-)...
Byly tu mnohem fundovanější názory z jedné i druhé strany...
Vzhledem k náročnosti demonstrace (doprava, počasí, věk) by bylo lepší opravdu příspěvky trochu zkrátit, až na výjimky těch "stěžejních", snažili se o to už i ti předchozí, ale nějak se to stejně nedařilo:-).
Také souhlasím, neustávat v tlaku. Menším, větším. Jako padající kámen, nebo kapající kapka co vyhloubí důlek do skály...Musí!
A stále tu také píšu, spojit se, jediná naděje, jediná cesta. Takže je potřeba spolupracovat všeobecně, tedy i s Babišem. Má na své straně hodně voličů...
A je jasné, že čím víc nás bude pohromadě, tím bude větší naděje!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je mezinárodní kapacita, asi naše největší v tomto oboru. typický vědátor. Není to táborový řečník. Ale je dobře, že to takto podpořil a rozšířil tak spektrum odpůrců vlády i tímto směrem. Celá naše rodina se při covidu řídila jeho doporučeními a zvládli jsme to v pohodě. Kdyby jeho a další skutečné odborníky MZ a média více poslouchala, mohlo být s epidemií u nás všechno jinak

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Určitě vám nechci vymlouvat vaše přesvědčení, jen ho mám jiné a s vaším nemůžu souhlasit.
Vaše jiné příspěvky co jsem tu dnes četla víceméně vystihují i můj názor, takže tam se asi "shodneme"...
Mohla bych říct, že jsem se seznamovala s názory jiných odborníků, kteří jeho vědecké práce a odbornost poněkud zpochybňovali, ale pořád je to jen o tom, že si každý nějak vyhodnocujeme všechny poznatky, které získáváme.
A nemusí to vůbec znamenat "pravdu".
Jako řečník, mě de facto "nezajímá", ale četla jsem s ním během té doby rozhovory, články a rozhodně mě nepřesvědčil.
Některé informace a argumenty od dalších odborníků vystihovaly v té době více mé přesvědčení a i mé závěry.
I když jsem se také z nedostatků informací někdy zmýlila a byla nucena pak názor na základě dalších info třeba pozměnit, přehodnotit.
To jsou vše osobní, individuální zkušenosti, mám je jiné než vy.
Ale podstatné je, že nikdo nevěděl pořádně nic, ani nemohl, když to bylo tzv. "na zkoušku" co to s námi bude dělat, ať už vir nebo očkování a všechna řešení byla zpočátku jen metoda pokus omyl. Až pak později se dalo trochu více předvídat, více se zorientovat.
Už to bylo "vyzkoušeno", takže nastal relativně klid a jen chci doufat, že ne ten před bouří, kdy se třeba pokusí o něco dalšího...?
Co se týče toho, že vy jste s rodinou vše dobře přečkali, k tomu vám upřímně blahopřeji, protože ne všichni měli to štěstí.
Ať už prodělali vir nebo očkování. Bohužel se domnívám, že ty důsledky jsou víceméně podobné nebo stejné v obou případech.
Já tolik štěstí neměla, resp. napoprvé snad ano, podruhé už ne a s následky se potýkám dodnes.
Je to hodně o štěstí i genetické dispozici i o "ve špatnou chvíli na špatném místě" a kdoví kvůli čemu všemu ještě...
Nikdo na to nemá patent. Ti soudní přiznávají, že tápou a zkouší. Včetně různých lékařů, kteří při následném řešení problémů přiznávají, že to chce čas.
Z mého pohledu k tomu pan Beran významně nepřispěl.
Rozepsala jsem se hodně, ale chtěla jsem tím říct, že něco nebo někoho neodsuzuji "šmahem", na základě iracionálních pocitů, ale vždycky až na základě poznatků, zkušeností, informací.
Každopádně váš názor na pana Berana respektuji, ale nesdílím:-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zapomínáte na to, že v současném Rusku vládnou šílenci, podobní těm co kdysi vládli v Německu, však co by Hitler získal tím, že by napadl celou Evropu že... a stejně to udělal...
Tak jak to vysvětlíte ?
Rusáci jsou jiní než my, mají jiné uvažování, nikdy nepoznali demokracii a lidská práva, jsou to barbaři, kteří se za nějakých záhadných okolností dožili dnešní moderní doby...
Dokud bude v Rusku vládnout Putinova klika, hrozí nám bezprostřední nebezpečí.
Nejlepší cestou k zachování naší bezpečnosti, je podporovat ruský disent a demokratickou ruskou opozici proti Putinovi a samozřejmě pomáhat Ukrajině co to jde, v rámci naších možností.

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)