Volá Vidlák z Václaváku...

Autor
Štítky

…. vypadni už modrý ptáku!

Ještě že jsem avizoval setkání s vámi čtenáři už od jedenácti hodin… Přijít k pódiu o hodinu později, už by to skoro nemělo smysl. Dav na Václaváku začal už kolem poledne pomalu houstnout a než začala demonstrace, náměstí se solidně naplnilo. Zima jak v psírně, studený vítr…. když jsem ráno jel přes Vysočinu, tak solidně sněžilo. Ale přesto lidi přijeli. Neměl jsem možnost porovnat fotky, ale z mého pohledu to vypadalo dost podobně, jako na té první demonstraci třetího září. Jednu výhodu ten vítr měl… krásně ukázal všechny české vlajky, kterých bylo požehnaně.

Publikum jako obvykle skvělé… říkají nám dezoláti, ale když jsem si s vámi podával ruku, bylo to jako zdravit rodné bratry. Všichni usměvaví, v dobré náladě. Tentokrát jsem sebou neměl svoje portské, ale Morava byla zastoupena víc než hojně a tak jsem měl možnost ochutnat, jak se kvasí a pálí jinde. Kuráže jsem tím pádem měl dost a na pódiu jsem si to vlastně docela užil. Bylo fajn mluvit k takovému shromáždění.

A když jsme pak nakonec byli na pódiu všichni a zpívali naší hymnu, byl jsem tak dojatý, že jsem zapomněl smeknout klobouk. Tímto se hluboce omlouvám všem, kterých se to mohlo dotknout. Sypu si popel na hlavu, už se to nikdy nestane…

Následuje pár dalších dojmů:

Stál jsem v zákulisí a kdykoliv jsem zaslechl slovní spojení „Strana PRO,“ dělal jsem si čárky. Ani jednou přátelé. Svolávatelem je Jindra Rajchl, předseda strany PRO. Ale od nikoho z řečníků nezazněl ani náznak reklamy pro tuto politickou stranu. Když jsem ve svém projevu řekl slovo „Vidlák“ zpropagoval jsem se víc.

Na konci demonstrace zaznělo, co bude následovat – za měsíc má dojít na další demonstraci a bezprostředně po ní má dojít na blokování vládních úřadů. Můžete začít dumat, jestli na to máte odvahu. Jestli jste ochotni v Praze tábořit, držet se kolem ramen a bránit našim pětikoaličním vládcům ve vstupu do jejich kanceláří. Nebo jestli jste připraveni tam pro jiné alespoň dovézt jídlo či vodu. Jestli jste připraveni vzít kus služby. Tohle už není jen o mávání vlajkami.

Po celou dobu se mluvilo, že demonstrace jen upustí páru. Že je zapotřebí udělat víc, protože tajtrlíkování na náměstí nemá smysl. Teď je to tady… Včera byl Václavák slušně naplněný. Jak velké procento z nich bude ochotné udělat další krok? Kolik lidí bude ochotno stávkovat a pomáhat stávkujícím? To je otázka na příštích pět týdnů. Můžete začít sbírat odhodlání.

Nebo zase uslyšíme, že to nemá smysl, že je to špatně naplánované, že takhle se to nedělá?

Organizace této demonstrace byla o level jinde, než ty předchozí. Existovali krajští koordinátoři, vypravovaly se autobusy, vylepovaly se plakáty, pracovalo se se sociálními sítěmi, propagace byla obrovská. Myslím, že to bylo vidět. V této chvíli v této zemi zřejmě není nikdo, kdo by to uměl udělat lépe.

Tohle máte. Viděli jste, jak demonstraci organizují lidé kolem Jindry Rajchla a viděli jste výsledek této práce. Za měsíc už půjde o víc. Teď máte čas se zamýšlet, jestli to přijmete a nebo si počkáte na někoho jiného. Třeba někde na střeše sedí nějací tučnější holubi. Ale musím říci, že na Alternativě v této chvíli nikoho takového nevidím. Realita vypadá tak, jak vypadal včerejší Václavák.

Více v pondělí.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (285 hlasů)

Komentáře

proč nám ty své "rozumy" taháš zrovna sem? Hele, ty tele s tou tvojí teorií o ruských šílencích a ukrajinských hrdinech si zajdi na Forum24! Tam najdeš sobě rovné, co se inteligence týče. My tě tady máme v -íče!

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

přišel? Mnoho let jste tam žil a znáte to osobně do detailů? Nebo jen papouškujete ofiko propagandu - dnes již posunutou skutečně dost k nacistické ideologii o tom, že Rusové jsou primitní podlidé - evidentně nevíte, že tato definice - podřadní podlidé- platila za německých nácků pro všechny Slovany, včetně nás - a měli pro nás připravené "konečné řešení" - zdůvodnění bylo téměř totožné s tím, co vy zde píšete o Rusech. Ten slavný západ, kterému se tak servilně cpete do zadku, nás dodnes vnímá jako něco horšího, než jsou oni - a to jen z toho principu, že jsme Slované - vnímá tak všechny slovanské rasy - něco méněcenného, podřadného,určeného sloužit, případně za ně umřít v jejich válkách. Korunu tomu nasazují lidé, jako jste vy - protože podřadný člověk, , který se před těmi "nadřazenými" servilně plazí a lísá v domění, že jej pak vezmou za sobě rovného, je pro ně odpudivou karikaturou. Nemáte v sobě kousek hrdosti.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Kamarád mne upozornil ( díky Jirko :-) na zajímavý server, který jsem doposud neznal:
www.paralelne.cz
Z aktuálních článků / rozhovorů např.:
Štěpán - Jestli s tím nic neuděláme, přijdeme o naše nemovitosti
Turánek - Přepisuje mRNA vakcína naše DNA?
Skalický - Proč dopadly prezidentské volby (úplně stejně) u nás stejně jako na Slovensku a ve Francii (58/42)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Víte proč Občanské Fórum dostalo v roce 1989 na Letnou skoro 500 000 lidí, protože nikdo z organizátorů ani z účastníků nebyl proruský...
:-)

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

In reply to by nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jindřich Šídlo
@jindrichsidlo
Nejsme proruští, to je pomluva, takže my vám to teď dokážeme a půjdeme strhnout tu ukrajinskou vlajku z Národního muzea.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

které znám z čítánky, tak to šlo už tenkrát do lesa.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty víš hovno, co sere pes po neděli!

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pěkná ukázka příspěvku, který vás degraduje z jakékoli smysluplné diskuze. Možná si to neuvědomujete, ale tohle co předvádíte je slovní násilí. Nemá to žádný obsah k diskuzi, jen snaha o útok na oponenta. Zdá se, že došly argumenty.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

někdy se nechám unést emocí. Jistě je to má chyba, ale proč tu někteří aktivisté vyživovaní Forumem24, stále provokují? Methanole, ty máš pocit, že tu vedeš nějakou smysluplnou diskuzi? Jestli, ano, tak pověz ještě tu pohádku o Karkulce, tu mám moc rád. Tam totiž nejsou v hlavní roli černoši a ani buzici. Holt, stará česká pohádka.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

No popravdě samotná diskuze mi občas moc smysl nedává. Zdá se mi, že jsou všichni zakopaní na svých pozicích a argumenty druhé strany buď zatvrzele odmítají nebo je ignorují.
Ale doufám, že smysl to má pro ty, co to tu jen čtou a do diskuze nepřispívají. Že si líp udělají obrázek o tom, kde je pravda. O tu mi jde - ukazovat na vyslovené lži nebo nepodložené domněnky.
A díky žes uznal, že ses nechal unést. To oceňuju.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Volá Vidlák z Vaclaváku, vypadni už modrý ptáku! To je dobrý! Díky!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tento a podobné projevy nespokojenosti jsou k ničemu, pokud se jich účastní sotva jedno procento občanů. Demonstrace musí mít celostátní rozměr a musí se jich účastnit miliony lidí (vždyť podle voleb do PS je oprávněných voličů něco málo přes 8 milionů). Problém spočívá v tom, že lidé se stále ještě mají dobře. To si musíme otevřeně přiznat. Těch opravdu na*raných a ochotných jít třeba do generální stávky není ani procento! Prohlédněte si mainstreamová média s ČT na prvním místě - žádné není ani náhodou nakloněno protivládně, žádné sobotní demonstraci nepodpořilo a v podstatě o ní předem neinformovalo. Kolik herců, zpěváků, režisérů a dalších lidí z umělecké branže vystupuje protivládně? Kolik hvězd a hvězdiček showbusinessu se odváží ceknout něco kritického na adresu establishmentu? Všichni, kteří ovládají média a mají do nich přístup politiku vlády a její kroky podporují. Všichni jsou probruselští, proameričtí, prováleční, protiruští a co je nejtragičtější - proliberální!
Aby lidé změnili názor a své postoje, na to musí mít opravdu extrasilný motiv. Čas se ještě nenaplnil, podmínky ještě nenastaly. Zatím tedy platí, že kdo je připraven, není překvapen!

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Pesimista (neověřeno)

Trvalý odkaz

to jsou úvahy. Někdo, někdy, přece musí něčím začít. Plamen vznikne z jiskry. Co byste lidi chtěli? Aby, na březnové dosti utajované demonstraci byl hned celý národ? Já osobně, teď už to mohu napsat jsem ani nečekal, že v tomto psím počasí dorazí tolik lidí. Problém českého národa je ten, že jenom mudrcuje o tom, jak by to správně mělo být a vypadat. Samotný skutek, samozřejmě utekl.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

S kým chcete dosáhnout změny? S těmi, kteří svojí volbou dosadili do vlády tu povedenou pětikoalici? Kteří si její moc upevnili zvolením pana Pavla prezidentem? S těmi, co jsou opentleni žlutomodrými stužkami?
Uvědomte si, že k žádné vnitropolitické změně - v roce 1918, 1939, 1945, 1948, 1968 a ani v roce 1989 by nedošlo bez mezinárodních změn. Bez první války by se nerozpadlo R-U, bez toho by nevznikla ČSR, bez druhé války by neměli v roce 1948 komunisté žádnou šanci a bez změn na konci 80. let by nebyl ani konec ČSSR!
Ale nikomu nechci brát jeho víru ve změnu a zejména trpělivost. Musí se ale na to jít jinak, musí být naplněny nutné podmínky. Kdo tohle nepochopil, stal se dobrovolně a nevědomky Don Quijotem.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

jenže, Don Quijote bojoval s větrným mlýnem a ten jeho kopí i jeho samotného pochopitelně semlel. Ovšem, "boj" proti neschopné vládě má svůj význam, má svůj smysl. To není žádné bláznovství.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

u nás neproběhnou bez změn mezinárodních - na potlačení případně protlačení z venku žádoucích - nežádoucích vnitropolitických změn země velikosti ČR v současném geopolitickém uspořádání jsou připravené majdany, michprdi a spol placené a organizované těmi z "venku" a následně realizované částečně domácími kolaboranty a částečně snadno manipulovatelnými natvrdlíky. Ale, z mého pohledu, ty velké geopolitické změny právě probíhají - postupně končí světová dominance tzv západu a přichází multipolarita . Akorát uvidíme, jak dlouho, jak houževnatě a za jakou cenu se bude ještě křečovitě západ držet u moci. **Do té doby můžeme tak leda se snažit nějak kličkovat a balancovat v ochraně svých elementárních zájmů, jako třeba Maďarsko. Ale být připraveni není k zahození..........

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Kéž bychom byli jako Maďarsko!
To by byla slušná pozice a udržitelné pro obstání proti té vnější agresi tzv. západu.
Ale souhlasím s vámi, že se to asi hýbe. Proto se zkouší všechen ten chaos. Za každou cenu si i Uesmeni snaží udržet své postavení...
Covid, konflikt, gryndýl a nedostupnost energií a pošahané trendy, víme všichni.
Ale všude jsou protesty, v tom je naděje
A hází jim do toho vidle Čína i Rusové.
Takže i ti opovrhovaní Slované:-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

No není to jen mudrování...
Je to i lenost, hraběcí rady jsou snadnější než čin...
A uznávám, že tím že někteří lidé ponesou kůži na trh, můžou ohrožovat sebe, ať už ztrátou zaměstnání nebo "společenské" přijatelnosti i své blízké...
Narušuje to i vztahy. Znám to i ze své zkušenosti...
Takže i když nesouhlasím s pasivitou, do určité míry ji chápu...a asi ani nevyčítám...neznáme pozadí

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Na demošce proti bídě, jak se jí snaží prezentovat "alternativa" mimo jiné také několikrát zazněl pokřik " Čechy Čechům"
Tento nechvalně známý pokřik zazníval na agresivních demonstracích českých neonacistů proti Romům v minulých letech, naposled v roce 2013 v Českých Budějovicích na sídlišti Máj.

Tak vida... jak se vše hodí, proti bídě a s vypůjčeným pokřikem od českých nácků, kteří zde chtěli zabíjet Romy a proti agresivním českým nacistům tehdy museli zakročit těžkooděnci a ochránit naše Romy.

Na jedné takové demošce jsem byl, ovšem nešel jsem v průvodu s nácky a s pseudovlastenci ,ale účastnil jsem se protidemonstrace kterou organizovali Romové spolu s lidskoprávními organizacemi.
Takže vím, měl jsem to z první ruky, čeho je ta tahle svoloč hulákající "Čechy Čechů" schopna , asi přišlo málo lidí, tak i pár nácku se hodilo, aby fotky "plného" Václávaku byly lepší...

Pro tohle má Vidlák zajisté také vysvětlení.

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

a co takhle jít na nějakou brigádu s Romy, kterou zorganizují Romové s jejimi lidskoromskými organizacemi ? A propos, kolik těch českých nácků zavraždilo lidskoromských občanů?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud by těžkooděnci a speciální policejní jednotky nebránili Romy, došlo by ke krveprolití.
Takže poděkujte naší policii, že nedošlo k neštěstí.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Romové jsou u nás dobře chráněni. Škoda, že staré české babičky nikdo nechrání před vytrhnutím kabelky, tašky nadějnou romskou omladinou.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Xenofobní žvást od Vás, ale co taky čekat od někoho, kdo odmítá pomoct Ukrajině a nejradši by se pusinkoval s diktátorem a válečným zločincem Putlerem...

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

než nás čas oba někam veme. Sice mně vykáš, ale chováš se hnusně. Nejsem fanatikem, ale ani buzerantem, z čehož vyplývá závěr, že bych se nechtěl líbat ani s Putinem, ani se Zelenským. Oba mě zajímají, či spíše nezajímají úplně stejně. Pro mě Rus, jako Ukrajinec. Nepotřebuji se potkávat s nimi ve své vlasti a vlastně, ani nikde jinde. Tož, tak.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

A Jemenu pomáháte? Iráku? Afghánistánu?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

ach jo, vy jste papoušek s vymletým mozkem. Jste schopen si uvědomit, jak jste papouškováním těchto omletých frází a klišé, vytvořených cíleně jako propagandistické výkřiky pro hloupou manipulovatelnou masu , směšný?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Určitě není!
Takoví jsou na sebe patřičně svazácky "pyšní". Oni si připadají jako ti "vyvolení"
A když sem někdo jen tak nakoukne, musí být asi dost "diskuzí" překvapen...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Před pár dny bylo výročí toho kdy totalitní Čína vojensky napadla Tibet a do dnes Tibet okupuje, všude v České republice vlály a ještě stále vlají tibetské vlajky.
Např na Gymnáziu v našem městě visí stále tibetská vlajka, vyvěsili jí tam samotní studenti, jako projev solidarity s Tibetem a odsouzení čínské imperiální politiky.

Kolik už jste jich sundali vy Gerojové...:-))) ?

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

vyvěsit v Česku vlajku nějaké země, kterou momentálně český režim podporuje, či spíše jí podlézá. To musí být obrovské hrdinství.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

ČR podlézá Tibetu?

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

byla to ještě v v padesátých letech 20.století tvrdá otrokářská teokracie - bylo tam cca milión lidí, z toho 200 000 lámů a drtivý zbytek otroci či nevolníci, Otroci byli otroci natvrdo - mohli být zabiti, mučeni, zmrzačeni - sekání nohou, rukou, uší......... Nevolníci měli jedinou povinnost - platit. Pokud na nařízené platby i povinné odvody v naturáliích (např protraviny pro kláštery) neměli, stali se otroky -jejich dluhy se indexovaly 50-80% a přecházely na další a další generace - i ti se stali otroky, čímž "splácely". ** Není to zase až tak dlouho, aby nežil stále nějaký pamětník toho tibetského "blahobytu" za vlády lámů - možná by bylo dobré si na ten slavný gympl někoho takového pozvat. Akorát že Rakušan by jej sem možná nevpustil - neplnil by "narativ".

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Motáte páté přes deváté... argumentujete Libyi
Kdo napadl Libyi, ale pravdu, který stát vojenský napadl Libyi ?
žádný co..., takže lžete, ono to totiž bylo tak ,že sama demokratická opozice v Libyi svrhla krvavého diktátora Kadáfiho.
Tyto události nazýváme jako Arabské Jaro, kdy v těchto zemích měli tamní občané snahu zbavit se totalit.

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

Jednalo se o intervenci NATO, nikoliv o vojenský útok, navíc byli to samotní občané Libye, kteří Kadáfiho nakonec dopadli a usmrtili, nikdo z NATO neměl podíl na jeho smrti.
Mnozí občané Libye tuto intervenci NATO podporovali a dodávali také jednotkám NATO důležité informace.

Nepleťte si intervenci s vojenských útokem milý pane.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

První věta článku: "Vojenská intervence v Libyi je válečná akce..."
Ale dobrá, intervence není vojenský útok?

Tak proč všichni řeší Ukrajinu? Speciální operace jisté také není vojenský útok, ne? :D

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

"speciální operace" je výmysl chorobného putinova mozku, nikdo tento termín nepoužívá, nikdo... tedy kromě zdejších ruských švábů...

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nějaký konkrétní argument byste neměl, proč v jednom případě je vojenská akce vojenská a v jiném ne?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Intervence NATO měla snad za cíl dobýt Libyi ?
Kolik procent území Libye v současnosti okupuje NATO ? Odpovím za Vás... 0%

Putinova válka má za cíl dobýt Ukrajinu a dostat jí do ponížené pozice ruské kolonie, stejná metoda jakou kdysi použil Hitler údajný útlak sudetských Němců byl důvodem k nacistické okupaci českých zemí.
Putin také blábolil o údajně utlačovaných Rusech na Ukrajině, Rusko bohužel stále okupuje 22 % území Ukrajiny.
Takže se jedná o zcela jasnou vojenskou agresi, nikoliv o intervenci.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže rozdíl je, zda tam dosadíme loutkovou vládu, nebo přímo anektujeme?
Tj. když Rusové po obsazení Ukrajiny dosadí proruskou vládu a území ji vrátí, bude vše v pohodě?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jinak o útaku a nerovných právech Rusů na Ukrajině mluví třeba i zprávy OSN a dalších lidskoprávních organizací, ale to je jen detail.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Jj, tady je vidět jak jsou ty "diskuze" s nimi poměrně neproduktivní:-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podle mne poukázat na lež či pokrytectví není na škodu věci.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

"Mnozí občané Ukrajiny tuto intervenci Ruska podporovali a dodávali také jednotkám RF důležité informace...".

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sarkozym - ten se s Kaddáfím původně dost kamarádil, prý i pustil pěkný chlup na Sarkozyho volební kampaň. Ale frantíci dlužili Libyi docela balík za dodávanou ropu - a válka to pak smázla.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Kreml to zkoušel v Moldavsku neuspěl, zkoušel to v Gruzii neuspěl...
Poté co parlament v Gruzii navrhl ten sporný zákon o registraci nezávislých médií, gruzínský lid vyšel do ulic a řekl na plná ústa, že ten zákon nahrává Kremlu, demonstrace obrovské mnohem větší než ta vaše včerejší šaškárna...
A hned druhý den po hněvu obyčejného gruzínského lidu, ten zákon parlament stáhnul, takže další prohra Kremlu...

Moldavsko to samé, rusák tam platí demonstranty proti prozápadní prezidentce a vládě, leč neúspěšné, Moldavsko si stále udržuje proevropský směr a nyní navíc navrhli zákon o církevních restitucích, tedy že majetek co tam nakradl bolševik, bude vrácen původním majitelům, stejný zákon byl schválen u i nás v Česku...

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

Tím sporným zákonem myslíte opsaný americký FARA zákon?
Každá suverénní země má něco takového.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

My tento totalitní diskriminační zákon nemáme, a jsme suverénní zemí, tak nepřekrucujte.

FARA je něco jiného než Vy si myslíte.
Je normální, aby u nás v Česku kupříkladu působili organizace a instituce placené z Německa,USA,Belgie a dalších zemí , jednak to jsou naší spojenci a druhak tyto peníze pomáhají našim lidem a pomáhají také pečovat o naší svobodu a demokracii.

O demokracii je nutné pečovat - Karel Kryl

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, my taky nejsme suverenní země. Ale pořád jste nevysvětlil, proč je opsaný americký zákon špatně. FARTA se třeba vztahuje i kdybychom tam něco financovali my, tak se nevykrucujte.

Kryl pochopil brzy... https://www.youtube.com/watch?v=_1qqFvEQ42o

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jinak prosím uveďte, čím konkrétně jiná je FARA a onen návrh Gruzínského zákona. Dékuji.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Ten zákon v Gruzii byl namířen proti prozápadně smýšlejícím organizacím a proto lidé vyšli do ulic, báli se posilnění vlivu Kremlu.
FARA umožňuje komukoliv v USA založit neziskovku , jen musí být registrována a dokazovat příjmy a výdaje
Tento gruzínský návrh ovšem navrhoval jejich omezení...

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)