Volá Vidlák z Václaváku...

Autor
Štítky

…. vypadni už modrý ptáku!

Ještě že jsem avizoval setkání s vámi čtenáři už od jedenácti hodin… Přijít k pódiu o hodinu později, už by to skoro nemělo smysl. Dav na Václaváku začal už kolem poledne pomalu houstnout a než začala demonstrace, náměstí se solidně naplnilo. Zima jak v psírně, studený vítr…. když jsem ráno jel přes Vysočinu, tak solidně sněžilo. Ale přesto lidi přijeli. Neměl jsem možnost porovnat fotky, ale z mého pohledu to vypadalo dost podobně, jako na té první demonstraci třetího září. Jednu výhodu ten vítr měl… krásně ukázal všechny české vlajky, kterých bylo požehnaně.

Publikum jako obvykle skvělé… říkají nám dezoláti, ale když jsem si s vámi podával ruku, bylo to jako zdravit rodné bratry. Všichni usměvaví, v dobré náladě. Tentokrát jsem sebou neměl svoje portské, ale Morava byla zastoupena víc než hojně a tak jsem měl možnost ochutnat, jak se kvasí a pálí jinde. Kuráže jsem tím pádem měl dost a na pódiu jsem si to vlastně docela užil. Bylo fajn mluvit k takovému shromáždění.

A když jsme pak nakonec byli na pódiu všichni a zpívali naší hymnu, byl jsem tak dojatý, že jsem zapomněl smeknout klobouk. Tímto se hluboce omlouvám všem, kterých se to mohlo dotknout. Sypu si popel na hlavu, už se to nikdy nestane…

Následuje pár dalších dojmů:

Stál jsem v zákulisí a kdykoliv jsem zaslechl slovní spojení „Strana PRO,“ dělal jsem si čárky. Ani jednou přátelé. Svolávatelem je Jindra Rajchl, předseda strany PRO. Ale od nikoho z řečníků nezazněl ani náznak reklamy pro tuto politickou stranu. Když jsem ve svém projevu řekl slovo „Vidlák“ zpropagoval jsem se víc.

Na konci demonstrace zaznělo, co bude následovat – za měsíc má dojít na další demonstraci a bezprostředně po ní má dojít na blokování vládních úřadů. Můžete začít dumat, jestli na to máte odvahu. Jestli jste ochotni v Praze tábořit, držet se kolem ramen a bránit našim pětikoaličním vládcům ve vstupu do jejich kanceláří. Nebo jestli jste připraveni tam pro jiné alespoň dovézt jídlo či vodu. Jestli jste připraveni vzít kus služby. Tohle už není jen o mávání vlajkami.

Po celou dobu se mluvilo, že demonstrace jen upustí páru. Že je zapotřebí udělat víc, protože tajtrlíkování na náměstí nemá smysl. Teď je to tady… Včera byl Václavák slušně naplněný. Jak velké procento z nich bude ochotné udělat další krok? Kolik lidí bude ochotno stávkovat a pomáhat stávkujícím? To je otázka na příštích pět týdnů. Můžete začít sbírat odhodlání.

Nebo zase uslyšíme, že to nemá smysl, že je to špatně naplánované, že takhle se to nedělá?

Organizace této demonstrace byla o level jinde, než ty předchozí. Existovali krajští koordinátoři, vypravovaly se autobusy, vylepovaly se plakáty, pracovalo se se sociálními sítěmi, propagace byla obrovská. Myslím, že to bylo vidět. V této chvíli v této zemi zřejmě není nikdo, kdo by to uměl udělat lépe.

Tohle máte. Viděli jste, jak demonstraci organizují lidé kolem Jindry Rajchla a viděli jste výsledek této práce. Za měsíc už půjde o víc. Teď máte čas se zamýšlet, jestli to přijmete a nebo si počkáte na někoho jiného. Třeba někde na střeše sedí nějací tučnější holubi. Ale musím říci, že na Alternativě v této chvíli nikoho takového nevidím. Realita vypadá tak, jak vypadal včerejší Václavák.

Více v pondělí.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (285 hlasů)

Komentáře

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kterým paragrafem byl zamířen specificky protizápadně? Kterým paragrafem navrhoval omezení?
Pořád nejste konkrétní.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

No nic, jako obvykle... :D

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Neznám ten návrh zákona dopodrobna, ale vzhledem k tomu, že ihned poté gruzínský lid vyšel do ulic a tento návrh zákona začal označovat jako proruský.
Asi každý tuší odkud vítr foukal...

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aha. Takže jen papouškujete média. Lid vyšel do ulic, protože byl zákon špatně. A naopak v Moldávii vyšel lid do ulic proto, že je uplatil Putin, ale vláda je dobře. Protože Vám to řekli v ČT.

Co dodat... Jen se zasmát :D

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Přečtete si Farmu zvířat... Předvádíte úplně typické "4 nohy dobré... "

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Jo, není nad tušení:-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

O tom, že si Putin platí demonstranty v Moldavsku existuje již mnoho důkazů, Moldavská prezidentka světu oznámila, že Kreml chystá v její zemi násilný puč, určitě to řekla jen tak z legrace že...
Ale jestli Vám to přijde směšné prosím...
Určitě Vy znáte situaci v Moldavsku mnohem lépe než Moldavská prezidentka že...:D

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak v Moldávii je ruské počínání hodně okaté. Naštěstí jim to nevychází. Možná i proto, jak moc okaté to je. Moldavané moc dobře vědí, s kým mají tu čest.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

Okatější, než bylo USA počínání na Majdanu? Tam se k tomu hrdě přihlásili, ba i řekli rozpočet...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

jakákoliv organizace , která přijímá peníze ze zahraničí, od cizích donátorů, se musí zaregistrovat jako cizí agent a musí veřejně vykazovat od koho a kolik peněz dostala - aby bylo vidět, kdo ji platí, tedy i jaké může sledovat cíle. Myslím, že je to velice dobrý zákon - co vám na něm vadí? :)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

KLDR

BRIRANIE

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

plním slib:

https://www.facebook.com/RaptorTV.cz/videos/6065459273503640/

kdyby Vám to nenaskočilo (mělo by) přesně na Vidlákovi, tak si přejeďte na čas: 3:01:39. Mluvil jen krátce, cca do 5 minut.

Ale nebude to zadarmo, na oplátku smíte jen chválit :-)))

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dyk sem psal Alice, že z cizácké protinárodní internetové platformy nic nechcu. Voni bez teho aby mi čuměli do konečníku nic nepovolí. Ale už sem si to sehnal k ránu a Vidlák byl asi z té party nejrozumnější. Ale z teho uvaděče sem tam koukalo kopyto a vocas.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím, že by se mělo přemýšlet, jak spojit ANO, SPD, PRO a ostatní ty maličké straničky, co nedosáhnou na těch bájných 5 % , i když samozřejmě každá strana má svůj směr. Říká se tomu KOMPROMIS.
Na Seznamu a spol., mají evidentně bobky, najednou jsou tam fotky, komentáře a další. Jo a koukali jste na toho řeporyjského imbecila na you tube, tak takhle o Nás mluví. Ten musí ject lajny, že za obzor nedohlédnu.
Pan Rajchl super, nebylo co vytknout, Vidlák taky super, snad kromě toho klobouku, ale to mu odpouštím, nechal se ztrhnout davem, konečně jsem ho viděl naživo, byl jsem tam taky, takže za mně 1*.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Vitas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, ano, stále je ta podstata spojení, sjednocení!
Nebo-li kompromis:-)
I za cenu toho, že to pro ně budou trochu "kyselé hrozny"
Když jim to nedojde, tak bych chtěla vidět ten zázrak, že se to bez toho podaří!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

O jaké loutkové vládě je zde řeč ?
Poté co si to občané Libye vyřídili s Kadáfím a osvobodili všechny politické vězně , včetně mučených a znásilňovaných dívek , kadáfiho zrůdy kupříkladu unášely studentky středních škol, do kadáfího podzemního Harému, a tam je Kadáfi mlátil a znásilňoval, mnohé dívky toto mučení nepřežily, jedné dívce dokonce Kadaffí odřezal hlavu a umístil si jí jako suvenýr do své vitríny ,toto schvalujete ? Sám Kadáfi střední školy navštěvoval a signál byl takový, že tu dívku kterou Kadáfí pohladil po vlasech tu měli unést a deportovat do jeho Harému.

Představte si, že by třeba premiér Petr Fiala, posílal své lidi do středních škol, aby vybrali dívky určené k únosu a pak by je deportovali do Fialova háremu a tam je by Fiala znásilňoval a krutě mučil, souhlasil byste s tím, nebo byste raději podporoval intervenci, která by nás Fialy zbavila ?
Ale zpět k věci, prostě po smrti Kadáfiho proběhly v Libyi demokratické volby, takže žádná loutková vláda pane...

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Ach, slovník jako z padesátek a jímavé argumenty.

Nejde o to, zda schvaluji, jde o to, že NATO vybralo jednu skupinu, která vyhovovala jejich zájmům, a začalo ji vyzbrojovat zbraněmi a vojensky. Něco, jako provedlo Rusko na Donbase.

Libyjské volby se vám fakt povedly :D
https://en.wikipedia.org/wiki/Next_Libyan_presidential_election

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Nikoliv, NATO bojovalo proti krutému diktátorovi ,což je morálně správné.
A naše společnost se řídi morálními zásadami, víme, že se nemá vraždit, páchat na někom násilí, krást , znásilňovat apod. a to všechno Kadáfí dělal.
Udělali dobrou věc, vždy je dobré, když někdo zbaví svět tyranů.
Tohle se NATU povedlo.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aha, krutý diktátor, morálně správné. Ale občas kruté diktátory podporujeme, že ano. Když se to hodí. A i to násilí je občas správné, když nám to vyhovuje, že? A občas půl milionů dětí musí pochopit, že to stálo za to...
https://www.youtube.com/shorts/1T5JRVR53Eo

Inu, když říkáte, že máme právo rozhodovat, proti komu bojovat a koho sesadit... Já Vám to neberu. Ale mám pro Vás překvápko. Rusko a Čína si myslí, že také.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Vy nepoznáte rozdíl ? Náš civilizační okruh sesazuje zločince, krvavé diktátory a vrahy.
Rusko a Čína se snaží sesadit slušné lidi, demokraty, kteří nikomu neublížili a snažili se dodržovat lidská práva.

Tímto vaším komentářem dáváte rovnítko mezi náš protinacistický odboj a mezi nacisty, nacisté odstraňovali naše demokraty, náš odboj odstranil svini Heydricha, stále tam nevidíte ten rozdíl ?
Kaddáfí byl špína, to je jediná pravda, zbytek je jen omáčka a hlavně zbytečné řeči... kterých ovšem jak se zdá, máte dost...

Průměrný počet slepic: 1 (7 hlasů)

Ale kdepak. Sesazujeme tak, jak se nám to hodí. Viz Saudové. Jemen. Batista. Mohl bych pokračovat dlouho. Minsk-2 jsme přiznali, že byl jen podvod. Neštítíme se žádné lži, podvodu, podpory zločinců,,, Když nám to hraje do karet.

Ještě jednou, pusťte si ten můj odkaz na Albrightovou a přemýšlejte, zda jsme skutečně ti morální.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Kde se dodržují lidská práva a svobody, v našem civilizačním okruhu nebo v Rusku a Číně ?
Čína vězní miliony Ujgurů, v Rusku jsou statisíce politických vězňů.

My u nás máme koncentráky pro menšiny jako v Číně a kolik u nás máme politických vězňů... ?

Tak nešiřte takové bludy, my se zločinného jednání štítíme, pro Rusko je to standart.

Průměrný počet slepic: 1.3 (7 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podporujeme Saudy? Včetně jejich intervence v Jemenu? Turky v anexi severu Syrie? Vyvražďování Kurdů?

Řekli jsme, že půl milionů dětí je adekvátní cena za změnu režimu?

Političtí vězni u nás... ? No, zkuste veřejné říci, že schvalujete Ruskou invazi.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Schvalování ruské agrese, je zločin, je to schvalování genocidy a zločinů proti lidskosti a podpora a propagace hnutí které směřují k potlačení lidských práv a svobod.
No, zkuste veřejně říci, že schvalujete to co dělal Hitler a němečtí nacisté. To samé...

Navíc náš parlament schválil, že je putinovské Rusko teroristický stát, takže ještě navíc podpora terorismu... a na to jaksi také máme paragrafy a to dokonce i bez schvalování parlamentem, to bylo spíše takové gesto.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže svoboda se projevuje tím, že nemohu říkat některé věci, neboř je systém označil za zločin... Výborně, to není jak v Rusku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Popírání či schvalování genocidy a zločinů proti lidskosti je trestný čin bez ohledu na to, jaký národ je v těchto zločinech namočen, takže to vůbec není o Rusku, to si je Vy domýšlíte.

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

A co je genocida rozhoduje vláda, že... Půl milionů děti v Iráku je pohoda, 12 tisíc civilů na Ukrajiné genocida.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Samozřejmě Ukrajinských civilů. Zabíjení Ruských civilů je OK.
https://military-history.fandom.com/wiki/Alley_of_Angels

Mimochodem, z nějakého *záhadného* důvodu tohle heslo zmizlo z wikipedie. Ty záhady...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Nejednalo se o ruské civilisty, ale o putinovce o pro-putinovské separatisty, vyzbrojované putinovským Ruskem...

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslíte ty děti...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Ano, zdá se že vč. dětí z Aleje andělů...
To je celé fakt na kazajku...

Zatím bez slepic

Lidé, jak vy, kteří nebyli ochotni vidět rozdíl mezi západní demokracií a totalitními režimy, v minulosti umožnili vzestup fašismu, nacismu a rozmach komunismu (samozřejmě s dalšími faktory). Stály rovněž za špatnou a pozdní reakcí západu na expanzi zemí Osy. Když půjdeme dále do historie, lidé jako vy nadávali Mojžíšovi na poušti, že je přivedl do záhuby, zatímco v Egyptě měli plné mísy masa. Takoví lidé bohužel byli v každé době a přinesli svým současníkům i sobě mnoho trápení.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

"Po ovocí poznáte je..."
Všechny režimy se označují jako demokratické.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Náš současný režim provádí cenzuru, schvaluje nepřijatelné zákony, podporuje pachatele genocidy, omezuje svobodu slova a toleruje vyhazovy za názor. Hledej rozdíly.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Takže vaši včerejší demonstraci rozehnala policie, vy své příspěvky teď píšete z vazby (zvláštní, že vám to umožní) a vaše děti nemohou studovat? Samozřejmě, až vás propustí, tak půjdete dělat topiče.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Petr Pavel a spousta dalších dnes poslanců a dalších politiků ve věku, když studovali za komančů? Takže oni kolaborovali s komunisty, protože ty vejšky za komančů normálně dělali? Ježíš, to jsou ale kecy...............Když půjdete dneska proti jedinému povolenému "narativu", tak padáte před soud a možná i do basy, jak nám sdělil vrchní prokurátor, nebo vás vyrazí z práce, oficiální systém Rakušanova špiclování ideonázorů dle jeho KRITu tu máme zpět, cenzura jak vyšitá ....... je zajímavé, že vy , jako kovaný demokrat, nepoznáte návrat totalitních prvků, i když je máte přímo před nosem - a takoví, jako vy, umožňují následný vznik totality, protože s ní zpočtáku souhlasí a nastolování totalitních prvků omlouvají.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Mému dědovi komunisté sebrali kamenolom, následně z kamene ze svého lomu dláždil jihočeské ulice. Byl 13x vyhozen z práce, nakonec zemřel uštván 2 roky před mým narozením. Babička skončila s obchodní akademií, vysněné studium zahraničního obchodu na VŠE jí zkazila válka a následně komunitický puč. Přesto se naučila anglicky, německy, španělsky, francouzsky i rusky. Tyto své schopnosti později využívala k překladům pašované litaratury. Její bratr byl za Haydrychyády nuceně nasazen v Německu, vrátil se s podlomeným zdravím a zemřel v 70. letech. V obou rodinách je v genech dlouhověkost, prakticky všichni jejich předci překročili 80tku, babička zemřela s čilou myslí v 95 letech. Totalitní režimy je pravděpodobn připravily o mnoho let zdravého života. Můj otec a jeho bratři měli tu kliku, že na střední školy odešli v 60. letech, takže se plusmínus dostali tam kam chtěli. Nejstarší strýc ještě stihl nastoupit na lesárnu, jiný obor pro něj nepřipadal z politických důvodů v úvahu. Otec a jeho mladší bratr na vysokou školu mohli zapomentout. Otec ji vystudoval až koncem 80. let dálkově. Nejmladší z bratrů, dospěl do vysokoškolského věku až v době, kdy normalizace trochu polevila a mohl tak na hnojárnu. Já jsem v dětství chtěl být učitelem. Otec mě rovnou připravoval na skutečnost, že učit nemám žádnou šanci. Naštěstí mě rok 1989 zastihl v osmé třídě, takže gymnázium a MFF-UK již nebyl problém. Vyzkoušel jsem si i to učení, abych se posléze rozhodl pro jinou zajímavou, ale lépe placenou práci. Manželčína maminka, dcera vědeckého pracovníka a učitelky, taktéž nesměla na jinou školu než na hnojárnu. Tchám to měl jednodušší, měl dělnický původ a tak se stal prvním vysokoškolsky vzdělaným členem jejich větve rodiny. Historie zná mnoho horších případů obětí totalitních režimů. A vy tady budete plácat něco o tom, jakou zde máme totalitu. Přitom si můžete svobodně psát o vládě, co chcete, svobodně demonstrovat, děti můžou studovat dle svých schopností.

A pokud nějakej váš Slávek nejprve napíše, že pokud nebude sundána ukrajinská vlajka z Muzea, mohl by ji dav násilím sundat (nevím přesně co tam napsal, ale asi to násilí popsal dost věrohodně, když za to dostal nepravomocně podmínku) a pak si v době, kdy probíhá soudní řízení stoupne s megafonem před dav, ten vyzve k násilnému vniknutí do budovy a pak se rozběhne proti kordonu policistů, tak je s prominutím blb. Policie nemá jinou možnost, než ho sebrat a zbytek posoudí soud. A bude hodně rád, pokud mu nepřidají. Píše o trestné činosti, nabádá k trestné činnosti a následne se ji pokusí zrealizovat. Tak čemu se divíte.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Při okupaci Iráku - zabili jsme více, či méně civilistů, než by zabil Saddám?

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Řezník Saddám, zrůda která proti vlastním lidem použila mezinárodním právem zakázané chemické zbraně, zrůda která vojensky napadla 2 suverénní státy Írán a Kuvajt, zrůda která bestiálním způsobem mučila své demokratické odpůrce ?
Děkuji nechci, To bylo pro svět požehnání, že lid v Iráku za pomocí intervence USA popravil tuto zrůdu za jeho ohavné zločiny proti lidskosti.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

A co ty ostatní příklady, co uvádím? Na ty vůbec nereagujete.

Mimochodem, invaze do Iráku byla provedena v rozporu s Chartou OSN.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

A vůbec se vytáčíte, zkuste místo opakování hesel reagovat na to, co píší.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

že je toho schopen. Pořád tu žvatlá dokola naučené fráze ( že by příručka ? ) a píše zcela nepodložené citové výlevy. A nakonec neco zablábolí a zmizí. Po čase napíše podobný zvratek, ale k původnímu, kde jste jej dostal, se nikdy nevrátí.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

vláda se usnesla, že americká vojska mají vypadnout z jejich země.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mimochodem, v Rusku policie v roce 2022 vyšetřovali ca 600 lidí za příspěvky na webu. V UK 3300.
https://www.thetimes.co.uk/article/police-arresting-nine-people-a-day-i…

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

O tom, že si Putin platí demonstranty v Moldavsku existuje již mnoho důkazů, Moldavská prezidentka světu oznámila, že Kreml chystá v její zemi násilný puč, určitě to řekla jen tak z legrace že...
Ale jestli Vám to přijde směšné, prosím...
Určitě Vy znáte situaci v Moldavsku mnohem lépe než Moldavská prezidentka že...:D

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když politik něco řekne - obzvláště ohledem demonstracím proti němu - tak je to automaticky pravda? Vy se divíte, že se sméju? :D

Já jen, že v roce 89 Štěpán tvrdil, že protestují zaprodanci a ztroskotanci a jedná se o puč CIA... :Zařadil jste se důstojně.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Štěpán byl nikým nevolený totalitní papaláš, zatímco prezidentka Moldavska byla zvolena v demokratických volbách většinou občanů.
Takže opět trochu vedle...

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže, když volený politik něco řekne, tak mu automaticky a bez dalších důkazů věříte, protože je volený? :D :D :D

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)