Volá Vidlák z Václaváku...

Autor
Štítky

…. vypadni už modrý ptáku!

Ještě že jsem avizoval setkání s vámi čtenáři už od jedenácti hodin… Přijít k pódiu o hodinu později, už by to skoro nemělo smysl. Dav na Václaváku začal už kolem poledne pomalu houstnout a než začala demonstrace, náměstí se solidně naplnilo. Zima jak v psírně, studený vítr…. když jsem ráno jel přes Vysočinu, tak solidně sněžilo. Ale přesto lidi přijeli. Neměl jsem možnost porovnat fotky, ale z mého pohledu to vypadalo dost podobně, jako na té první demonstraci třetího září. Jednu výhodu ten vítr měl… krásně ukázal všechny české vlajky, kterých bylo požehnaně.

Publikum jako obvykle skvělé… říkají nám dezoláti, ale když jsem si s vámi podával ruku, bylo to jako zdravit rodné bratry. Všichni usměvaví, v dobré náladě. Tentokrát jsem sebou neměl svoje portské, ale Morava byla zastoupena víc než hojně a tak jsem měl možnost ochutnat, jak se kvasí a pálí jinde. Kuráže jsem tím pádem měl dost a na pódiu jsem si to vlastně docela užil. Bylo fajn mluvit k takovému shromáždění.

A když jsme pak nakonec byli na pódiu všichni a zpívali naší hymnu, byl jsem tak dojatý, že jsem zapomněl smeknout klobouk. Tímto se hluboce omlouvám všem, kterých se to mohlo dotknout. Sypu si popel na hlavu, už se to nikdy nestane…

Následuje pár dalších dojmů:

Stál jsem v zákulisí a kdykoliv jsem zaslechl slovní spojení „Strana PRO,“ dělal jsem si čárky. Ani jednou přátelé. Svolávatelem je Jindra Rajchl, předseda strany PRO. Ale od nikoho z řečníků nezazněl ani náznak reklamy pro tuto politickou stranu. Když jsem ve svém projevu řekl slovo „Vidlák“ zpropagoval jsem se víc.

Na konci demonstrace zaznělo, co bude následovat – za měsíc má dojít na další demonstraci a bezprostředně po ní má dojít na blokování vládních úřadů. Můžete začít dumat, jestli na to máte odvahu. Jestli jste ochotni v Praze tábořit, držet se kolem ramen a bránit našim pětikoaličním vládcům ve vstupu do jejich kanceláří. Nebo jestli jste připraveni tam pro jiné alespoň dovézt jídlo či vodu. Jestli jste připraveni vzít kus služby. Tohle už není jen o mávání vlajkami.

Po celou dobu se mluvilo, že demonstrace jen upustí páru. Že je zapotřebí udělat víc, protože tajtrlíkování na náměstí nemá smysl. Teď je to tady… Včera byl Václavák slušně naplněný. Jak velké procento z nich bude ochotné udělat další krok? Kolik lidí bude ochotno stávkovat a pomáhat stávkujícím? To je otázka na příštích pět týdnů. Můžete začít sbírat odhodlání.

Nebo zase uslyšíme, že to nemá smysl, že je to špatně naplánované, že takhle se to nedělá?

Organizace této demonstrace byla o level jinde, než ty předchozí. Existovali krajští koordinátoři, vypravovaly se autobusy, vylepovaly se plakáty, pracovalo se se sociálními sítěmi, propagace byla obrovská. Myslím, že to bylo vidět. V této chvíli v této zemi zřejmě není nikdo, kdo by to uměl udělat lépe.

Tohle máte. Viděli jste, jak demonstraci organizují lidé kolem Jindry Rajchla a viděli jste výsledek této práce. Za měsíc už půjde o víc. Teď máte čas se zamýšlet, jestli to přijmete a nebo si počkáte na někoho jiného. Třeba někde na střeše sedí nějací tučnější holubi. Ale musím říci, že na Alternativě v této chvíli nikoho takového nevidím. Realita vypadá tak, jak vypadal včerejší Václavák.

Více v pondělí.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (285 hlasů)

Komentáře

Ale platí to jen pro některé, že ano. Některým voleným politikům není radno věřit, protože říkají věci... nesprávné, že?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

a čtu to za celý den. On Vás tu jen, možná placeně možná ze zvrhlosti, jen zabavuje a zaplácává diskusi. Snad čtvrtinu denního objemu zabírá jeho trollení a reakce.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Nic jiného toho není účelem a je to katastrofa!
Ať se jmenují jak chtějí, ať se projevují jako retardi nebo jako rádobyerudovaní

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale když máte ty důkazy - sem s nimi. Konečné něco konkrétního. Ale prosím ne žádné citace Lugenpresse, jasné důkazy. Díky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Lidičky! Tady i jinde se zapomíná na strašně důležitou věc. Včerejší akce pod koněm byla nádherná psychohygienická záležitost. V přívalu špatných a ještě horších zpráv tato akce zazářila a totálně mi zvedla náladu. Těch sto tisíc lidí mě nabilo a já viděl, že na současné problémy nejsme sami. Na akci i po akci jsem se cítil nádherně, ač mě bolely nohy. Budu z toho žít do 16. dubna. Už se těším.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Máte pravdu a hezky řečeno "psychohygiena":-).
V té záplavě jednoho průšvihu za druhým, jedné nespravedlnosti za druhou, je to takové světélko v tunelu, naděje, vzájemná podpora:-).
Také asi nepočítáte s tím, že bude kazivláda reagovat vstřícně?
Já bohužel vzhledem k dění také ne, takže se tam asi zase všichni sejdeme...:-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Libor Frank

Byl jsem na všech demonstracích milionu chvilek, celkem se jich v poslednich 8 letech zúčastnilo cca 1,5-2 miliony občanů a nikdy se nestalo, že by kdokoliv byl byť pouze napomenut policií.

Za poslední půlrok jsem se byl rovněž několikrát osobně podívat na demonstracích dezolátů, hlavně kvůli zajímavým fotkám. Jedna věc vás tam ovšem okamžitě praští do nosu a do očí. Oproti prvně jmenovaným neskutečně nahuleno, zápach potu a chlastu. Zásoby plechovek piva v batozích. Při akcích MCH absolutně nemyslitelné.

Já mám tedy vybráno, i když si zcela odmyslím politický kontext. Očividně nepřizpůsobiví občané. Smutný pohled. Vlastně se to dá i pochopit. Celý život s vámi někdo orá a nakonec vás zapřáhne do chomoutu falešného vlastenectví a vy to jako vždy spolknete. Stejně jako když vás posledně okradli prodavači hrnců. To je život, který nezmění žádná vláda. Jen sebereflexe, ale té je v těchto končinách pomálu.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestli to není tím, že na některé demonstrace se nasazují provokatéři a na některé ne? :D
A tím, co jednotlivá média zprostředkují ovčanům.

Začínám si myslet, že u Vás nejde o úmysl, ale naivitu.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Ale tak navrhněte, co s těmi, co pijí pivo a jsou dle Vás méněcenní. Nějaké převýchovné tábory? Odebrání volebního práva?

A když budete potřebovat prošťouchnout hajzl nebo postavit garáž, nebo opravit auto, udělá Vám to kdo? Neboť Vy to neumíte.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Nejdříve se musejí lobotomizovat, pak dělit na menší a menší kousky. Tak například u doktora si každý zásluhově připlatí za otevření čekárny páč tak je to spravedlivé a gdo má poskoka na otevírání tak samozřejmě neplatí a nemusí si ani umejvat ruce, že. A tak podobně.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Jeden z těch "provokatérů" se vám k té akci zde hrdě hlásí (mistr Kelly). Dejte si pozor, abyste jej tak neoznačil, to jde pak všechna vidlácká sounáležitost stranou.

Prostě provokatéry nepotřebujete, jste takoví sami. Argument se zprostředkováním medii je falešný, mohu obě skupiny (chvilkaře a vidláky) posoudit na základě osobní zkušenosti. Nenapsal bych to tak příkře jako Nem, ale rozdíl je opravdu viditelný na první pohled.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Já nejsem Vidlákův podporovatel. Pouze jsem nepřítelem lhářů, propagandistů a lidi, prosazujících fašismus.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže pro dnes se rozloučím. Čtenářům doporučuji srovnat Vaší arogantní nadřazenost nad "dezoláty", bez kterých byste se ani nenajedl, a schopnosti argumentace, které jste předvedl nahoře.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jinak symboly bataliónu AZOV, nemají návaznost na 2.světovou válku, takže defacto jsou legální, to jen na vysvětlenou, takhle to alespoň definoval kandidát na ústavního soudce pan JUDr. Benda, není tam prostě návaznost.
Navíc žijeme dnes a víme čemu dnes Ukrajina čelí.
S tímto názorem se ztotožňují i další odborníci, Rajchl v tom vidí údajnou propagaci nacismu, ale není tomu tak, už to panu Rajchlovi bylo vysvětleno.

Mimochodem ukrást jakoukoliv státní vlajku je trestné, to také prohlásil pan doktor Benda, a někteří tam včera tu ukrajinskou vlajku ukrást chtěli...

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

A zase žvásty. Ale už mne to neba.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve které škole vás lobotomizovali?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Vy jste do školu, projistotu opustil po dokončení ZDŠ, že?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

jen pro info - pro jistotu se píše zvlášť a čárka má být před "pro" a za "jistotu" neb je to tam vložené :)

Zatím bez slepic

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je ten pravý odborník. V životě nic nedělal. V parlamentu sedí od 90. roku, kdy ho tam dostal tatínek. Doktorskou práci opsal a prodloužil rozšířením řádkování. Tento podvodný doktor je opravdu ten správný argument. Pobavil jste mně.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Venda Benda, sjel na vodu mělkou, spáchal v zákonech díru velkou...Venda Benda, nemožný je pravák, nemá vlohy a je nejspíš lajdák...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

zapomněl jste napsat, že jeho tatínek ( ten co se hlásil na každou uvolněnou ministerskou židli ) pro jeho dobro zlikvidoval celou stranu. Jmenovala se Křesťansko demokratická, sloučila se s ODS, do parlamentu či jiných funkcí se dostali jen oba Bendové. Nebyla to úplně malá strana, byli před sloučením ve sněmovně.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

U nás se dělají změny sametově, máme to v povaze, takže pokud by nějaký vidlákovec přešel k násilí proti lidem nebo k ničení majetku, bude to "alternativy" konec..., protože společnost tyto násilníky odsoudí a bude jimi pohrdat...

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

A přesné proto se nasazují provokatéři.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Pouze píši, proč se provokatéři nasazují.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Takže Vidlák je nasazený provokatér? Když už píše o těch blokádách?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Abyste nepodlehli mylnému dojmu: i pokud by se vám náhodou podařilo vyvolat předčasné volby (nemáte na to šanci), pravděpodobně by po nich dál vládla současná koalice. Viz https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-volby-by-vyhrala-koa…

Pro většinu společnosti jsou prostě ANO a SPD nestravitelné. A pokud náhodou vaše PRO či jiná formace přesáhne 5%, bude to z větší části na úkor ANO a SPD. Navíc Babiš s SPD jít nechce. Vládní koalice má prostě pevnou podporu navzdory obtížné situaci, která bezpochyby je. Prokázaly to opakovaně volby i průzkumy veřejného mínění. Násilné akce typu včerejší Muzeum nebo plánované blokády voliče vládní koalice jen utvrdí v přesvědčení, že něco takového nelze pustit k moci.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Je to tak, že rádoby vlastenecká opozice je v podstatě bez šance a to co se děje ve společnosti a tím v celé Evropě je beztak neovlivnitelné. I kdyby jste seděli doma, tak se to stejně stane tak jak chce mocenská skupina. To chcete dobývat nedobytnou pevnost s pár zoufalými a ovliněnými lidmi klackama ? Stejně zítra 99,9 % z Vás zase půjde poslušně do práce a bude platit daně a půjdou nakupovat do obchodů, protože si to jinak ani neuměj představit. A tak ten systém poběží dál. Ona ho vlastně ani naše vláda nedokáže ovlivnit natož se bez něj obejít. Možná až to dojde tak daleko, že budou občané plně digitalizováni včetně peněz, tak jim to možná dojde, že je konec, ale to už bude pozdě. Jediná možnost je přestat se systémem bojovat z venčí, ale infiltrovat ho zevnitř a pomalu ho rozložit jeho zbraněmi. Takzvaně na kukačku. Přemýšlejte o tom.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Budeme hezky spořádaně čekat dokud nás a tento stát totálně nezničej

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ze schvalování genocidia podezírají policisté účastníka sobotní demonstrace, který na ni přišel s nášivkami se symbolem žoldnéřské Wagnerovy skupiny a s písmenem Z. Dalších osmnáct lidí, kteří se pokusili proniknout do Národního muzea, podezírá policie z přestupku.

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3571134-ucastnika-sobotni-demonstr…

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Pokud, někdo spáchá trestný čin nebo přestupek, je správné, že je za něj dle zákona potrestán. Předpokládám, že nejste vyznavačem anarchie. Myslím, že chápete, že v takovém zřízení by se nelíbilo ani vám.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Všechny tresty za ideozločiny byly vždy podle platného práva.
Nepochybuji že i nyní se najdou skupiny ideově správných občanů, kteří budou žádat ty nejpřísnější tresty pro rozvraceče republiky.
A vrchní prokurátor Urválek - pardon teď se jmenuje Stříž, jim rád vyjde vsříc.
Republiku si rozvracet nedáme! ;o)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Zřejmě nechápete nebo spíše nechcete pochopit v čem je rozdíl. Vaše srovnání je urážkou obětí totalitních režimů. Nikdo vám nebránil svobodně se shromáždit a svobodně vyjádřit svůj názor. Tak je to v demokratické společnosti správné a žádoucí. Chtěl bych vás vidět, jak takto demonstrujete v padesátých letech :-). Myslím, že byste byl spíš k vidění na prvního máje s mávátkem.

Co již správné není a za co zcela oprávněně budou následovat tresty, jsou výzvy k násilí, pokus o neoprávněné násilné vstoupení do budovy, do které nemáte právo vstoupit, neuposlechnutí výzvy policie. Případně propagace teroristické organizace. Toto již nemá s vyjádřením názoru nic společného a společnost musí takovému jednání bránit. Jinak nám hrozí anarchie, což jak jsem již psal, by se asi nelíbilo ani vám.

Policie proti vám nijak zásadně nezasáhla. Pouze vám fyzicky bránila v neoprávněném vstupu do budovy. Cca hodinu vás vyzývala k rozchodu, což jste v rozporu s právem neuposlechli. Policie byla zcela správně tolerantní a vyhodnotila situaci tak, že vaše jednání nedosahuje takové závažnosti, aby byl nutný zásah. Ve vámi obdivovaných totalitních režimech byste tou dobou už seděl spoutaný a zmlácený v antonu a cestoval na služebnu. Musím policii vyslovit uznání za profesionální postup, protože nechat si hodinu řvát do obličeje z 10ti centrimetrové vzdálenosti od nachmelených dědků, vyžaduje značné sebeovládání. Vidíte, i to vám bylo umožněno. V rusku nebo v 50tých letech u nás by vás sebrali hned, jak byste vytáhl transparent, možná ještě před tím.

Omluvte se tedy, prosím, skutečným obětem diktatur a běžte se někam stydět.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

tu o Sněhurce a trpasličcích, treba ti půjde lépe.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Tymákovane, nepamatuji si, že bychom si potykali. Pokud se mnou nesouhlasíte, napište v čem a proč. Pokud argumenty nemáte, bývá lepší na to neupozorňovat prázdnými výkřiky.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Zklamu vás, moji hojnou dnešní účast má na svědomí chřipka, která mi zabránila v příjemější činosti. Místo hrani hokeje se svými syny ležím v posteli a mezi jiným koukám i sem. Je mi fakt blbě, takže počítejte s mojí návštěvou i v následujících dnech. Bude asi chvilku trvat, než se vrátím do pracovního procesu a na vás již nebudu mít čas.

Zatím bez slepic

A nejen to. Myslím, že byste měl takové lidi hlásit!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Nebojte, trest smrti žádat nebudu. Ty přestupky skončí pokutou do deseti tisíc max, to je podle mě přiměřené. Ten hoch s batohem netuším jak dopadne. Za genocidium nebo podněcování k němu je 12-20 let nebo i výjimečný trest, ale co jsem viděl z videa tak chlapec k ničemu nepodněcoval, jen nosil symboly. Záleží jestli se to dostane k soudu a jak to soud posoudí. Nemám informace tak víc k tomu napsat nemůžu, ale co vím jistě je, že trest smrti nedostane.

Víte, podporovat genocidu je nebezpečné, může to ve finále skončit i miliony mrtvých, máme tu takové zkušenosti, tak se nedivte, že společnost je citlivá i na náznaky něčeho takového. Já nejsem pro nějaké exemplární tresty, ale jsem za to, aby se na tohle ukazovalo a upozorňovalo na to riziko, kam až to může vést. Pokud to odradí případné následovatele tak to svůj účel splní.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

To jste vzal kde, že podporuju genocidu?

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

Nahoře si nem pochvaluje zabíjení dětí a neviděl jsem tam Vaší reakci... S ohledem na to, že víceméně podporujete, co nem ŕíká, závér je nasnadě.
Možná... tolerujete... by z mé strany bylo přesnějśí.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Neviděl jsem Vaší reakci ani u mé citace Albrightové, ani u spousty dalších pŕíkladů...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Vybírám si sám na co budu reagovat. To neznamená, že se vším na co nereaguju souhlasím. Myslel jsem, že to je jasné samo od sebe. Zdá se, že ne, tak pro vás explicitně: Pokud na něco nereaguji, neznamená to ani můj souhlas ani můj nesouhlas.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Ano. Nyní jste přesně vystihl podstatu pokrytectví našich zákonů. Na některé genocidy nebudeme reagovat, některé - ač nejsou tak úplně genocidy - ostře odsoudíme.
A klidně podpoříme toho, co ty genocidy schvaluje, či provádí.

Díky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

blbečka dobře povodil, aby si naběhl sám.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

obdivovaného "narativu", ale při své inteligenci víte, že to je taková prasárna, že to je v diskusi neobhajitelné.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)