Volá Vidlák z Václaváku...

Autor
Štítky

…. vypadni už modrý ptáku!

Ještě že jsem avizoval setkání s vámi čtenáři už od jedenácti hodin… Přijít k pódiu o hodinu později, už by to skoro nemělo smysl. Dav na Václaváku začal už kolem poledne pomalu houstnout a než začala demonstrace, náměstí se solidně naplnilo. Zima jak v psírně, studený vítr…. když jsem ráno jel přes Vysočinu, tak solidně sněžilo. Ale přesto lidi přijeli. Neměl jsem možnost porovnat fotky, ale z mého pohledu to vypadalo dost podobně, jako na té první demonstraci třetího září. Jednu výhodu ten vítr měl… krásně ukázal všechny české vlajky, kterých bylo požehnaně.

Publikum jako obvykle skvělé… říkají nám dezoláti, ale když jsem si s vámi podával ruku, bylo to jako zdravit rodné bratry. Všichni usměvaví, v dobré náladě. Tentokrát jsem sebou neměl svoje portské, ale Morava byla zastoupena víc než hojně a tak jsem měl možnost ochutnat, jak se kvasí a pálí jinde. Kuráže jsem tím pádem měl dost a na pódiu jsem si to vlastně docela užil. Bylo fajn mluvit k takovému shromáždění.

A když jsme pak nakonec byli na pódiu všichni a zpívali naší hymnu, byl jsem tak dojatý, že jsem zapomněl smeknout klobouk. Tímto se hluboce omlouvám všem, kterých se to mohlo dotknout. Sypu si popel na hlavu, už se to nikdy nestane…

Následuje pár dalších dojmů:

Stál jsem v zákulisí a kdykoliv jsem zaslechl slovní spojení „Strana PRO,“ dělal jsem si čárky. Ani jednou přátelé. Svolávatelem je Jindra Rajchl, předseda strany PRO. Ale od nikoho z řečníků nezazněl ani náznak reklamy pro tuto politickou stranu. Když jsem ve svém projevu řekl slovo „Vidlák“ zpropagoval jsem se víc.

Na konci demonstrace zaznělo, co bude následovat – za měsíc má dojít na další demonstraci a bezprostředně po ní má dojít na blokování vládních úřadů. Můžete začít dumat, jestli na to máte odvahu. Jestli jste ochotni v Praze tábořit, držet se kolem ramen a bránit našim pětikoaličním vládcům ve vstupu do jejich kanceláří. Nebo jestli jste připraveni tam pro jiné alespoň dovézt jídlo či vodu. Jestli jste připraveni vzít kus služby. Tohle už není jen o mávání vlajkami.

Po celou dobu se mluvilo, že demonstrace jen upustí páru. Že je zapotřebí udělat víc, protože tajtrlíkování na náměstí nemá smysl. Teď je to tady… Včera byl Václavák slušně naplněný. Jak velké procento z nich bude ochotné udělat další krok? Kolik lidí bude ochotno stávkovat a pomáhat stávkujícím? To je otázka na příštích pět týdnů. Můžete začít sbírat odhodlání.

Nebo zase uslyšíme, že to nemá smysl, že je to špatně naplánované, že takhle se to nedělá?

Organizace této demonstrace byla o level jinde, než ty předchozí. Existovali krajští koordinátoři, vypravovaly se autobusy, vylepovaly se plakáty, pracovalo se se sociálními sítěmi, propagace byla obrovská. Myslím, že to bylo vidět. V této chvíli v této zemi zřejmě není nikdo, kdo by to uměl udělat lépe.

Tohle máte. Viděli jste, jak demonstraci organizují lidé kolem Jindry Rajchla a viděli jste výsledek této práce. Za měsíc už půjde o víc. Teď máte čas se zamýšlet, jestli to přijmete a nebo si počkáte na někoho jiného. Třeba někde na střeše sedí nějací tučnější holubi. Ale musím říci, že na Alternativě v této chvíli nikoho takového nevidím. Realita vypadá tak, jak vypadal včerejší Václavák.

Více v pondělí.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (285 hlasů)

Komentáře

Až na poslední větu (já se opravdu necítím být nepřítel Janova ani jiných zdejších čtenářů a diskutujících) souhlas. Hesla, vlajky a obecné programové deklarace jsou krásná věc, ale reálně nic nevyřeší. Tato vláda není dobrá a její řešení (alespoň zatím) moc nefungují, navíc se vláda moc neobtěžuje své kroky vysvětlovat (nebo to neumí). To ovšem automaticky neznamená, že jiná vláda a jiná řešení budou lepší.
Na včerejší akci zazněla slova o morální bídě politiků. Je to tak. Jenže na druhou stranu platí, že "národ má takovou vládu, jakou si zaslouží." Nebo jinak totéž -"ryba smrdí od hlavy" a skutečnou hlavou v systému všeobecného volebního práva jsme my voliči. My voliči (tentokrát v celé EU) jsme zvolili politiky, kteří zavedli grýndýl, kteří nám vnucují povinnou elektromobilitu, kteří způsobili dnešní energetickou drahotu, kteří nám vnucovali očkování proti covidu, kteří nakoupili takové množství vakcín, že se dnes musí likvidovat a vznikají mnohamiliardové škody, kteří .......
Dnešní stav je primárně kritikou nás, voličů. Uvědomujeme si vlastní zodpovědnost?

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

Kdybyste včera byl na demonstraci, tak byste tam slyšel, že nám jde o nové volby, protože vše, co slíbila ODS, to také porušila. Jde nám o to, ve světle lží této 5 demolice o rozdání nových karet.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Víte Kelly, reálný život nefunguje na dodržování slibů nebo morálních pravidel. Funguje na základě základě zákonů a zákonitostí přírody. A ty si na morálku nehrají. Je zdokumentováno manipulování, předstírání, okrádání i "manželské" podvody napříč živočišnými druhy. Nebuďme k sobě tak přísní, nejsme v amorálnostech sami. Příroda je v tom s námi.

Vítěz je ten, kdo je silnější nebo kdo sežene víc spojenců. A v praxi bude jedno, jestli to bude ANO, SPD, ODS nebo někdo jiný. JDE O VĚTŠINU. Pokud tohle nebudeme respektovat, nikdy se PRO nestane vládní stranou. Chtě nechtě bude muset velmi pravděpodobně přijmout kompromisy a spojit se s aspoň s některými dnešními vládními stranami. A je zbytečné dnes vyhlašovat komukoliv nesmiřitelné nepřátelství. "Nepal za sebou mosty, nikdy nevíš, kdy po nich budeš potřebovat přejít" (Film Podnikavá dívka).
Jediné, co můžeme udělat, je požadovat po možných budoucích spojencích mechanizmy kontroly, které budou omezovat přirozenou lidskou chamtivost.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

In reply to by Janov (neověřeno)

Trvalý odkaz

V kybernetice platí, že pokud se dynamický systém dostane do lokálního energetického minima, tedy suboptimálního stavu, je potřeba s ním "zatřást". To mu dodá impuls, aby se z lokálního minima měl šanci dostat se do jiného, o něco menšího, tedy méně suboptimálního stavu. Postupně tak může doiterovat do stavu optimálního, tedy do globálního energetického minima. Přirovnat se to dá k tomu, že dynamický systém je plocha s různě hlubokými důlky a pohybuje se po ní kulička, která náhodně zapadne do některého z nich. Zatřesením s plochou kuličkiy ze stávajícího důlku vyskočí a zapadne do jiného, který bude s jistou pravděpodobností hlubší, než ten předchozí. Po dostatečném počtu zatřesení skončí kulička v nejhlubším důlku a systém dosáhne optimálním stavu.

Stejně tak je to teď v politice -- musí dostat impuls dostat se z jednoho suboptima do jiného, s jistou pravděpodobností optimálnějšího. A postupně v tom pokračovat.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

To třesení systému probíhá každé čtyři roky, pokud máte na mysli vládu této země. Někdy dokonce mimořádně i častěji. Zatřesete si zase za dva a půl roku, pokud nedojde k předčasným volbám.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Pokud by dynamické systémy měly fungovat za podmínek cheatingu, kdy jim bude Ústavní soud před volbami měnit hloubku důlků a veřejnoprávní média budou do kuličky foukat jedním směrem, žili by tu stále trilobiti, pokud vůbec.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Motor (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ústavním soudem se taky pravidelně třese a dokonce i veřejnoprávní média podléhají změnám ve svém vedení. Rozhodně to není nic statického.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

S tímhle srovnáním se částečně ztotožňuji. Rozdíl mezi kybernetickým dynamickým systémem a reálným životem ale je, že život sám se dynamicky neustále mění (hloubka důlků, jejich počet i rozmístění se může v čase chaoticky měnit). Tím pádem jsou podmínky před každým jednotlivým zatřesením pokaždé jiné, než jak by to bylo ve Vámi popsaném teoretickém modelu.

Zatím bez slepic

Nechte těch cintátů.
Gdo volil hlavu té ryby?
Blboni si myslí, že otroci v porobené zemi volí?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Moje 86ti letá maminka s myelodysplastickým syndromem, ještě před tím, než se zvrhnul v akutní leukémii, chodila k Mudr několikrát týdně a k tomu ještě jezdila na transfuze...poslední tři roky života. Muset platit blbých třicet korun, co nikoho nezabije, musím je platit já, protože ona by s tím při svém důchodu teda už problémy měla. A já mám ID, takže bychom ty tři roky byly na nízkofinanční dietě obě!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

psala

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Kromě toho, když to platilo v minulosti, byl tam nějaký strop.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

pojištění - ovšem zdravotnický systém jde stále rychleji zu grunt, takže ještě platit hotově ? Mj - to tzv Julínkovné svého času vůbec nešlo do systému zdravotnictví - šlo to do kapes těch, kdo to vybírali - jak to jako zlepší systém? Opět zaměřené na oškubání těch nejslabších - těžce nemocní, invalidé, maminky s dětmi - mladý, zdravý pracující jedinec jde k lékaři jednou za půl roku a těch 30 korun jej fakt nezabije - ale ty nejslabší ve společnosti to ještě dorazí - s trochou logiky lze konstatovat, že pokud někoho v produktivním věku doběhne nutnost chodit opakovaně k lékaři, tak to znamená, že už má ekonomické problémy - protože vážné zdravotní potíže = snížení příjmů. ** Co takhle řešit příčinu? Třeba to, že se nám do zdravotního systému během jednoho roku nasáčkovalo cca 500 000 uprchlíků v nepříliš dobrém zdravotním stavu, díky úrovni jejich péče u nich doma. Nejdříve za ně zaplatíme ze svých daní tzv zdravotní pojištění a následně platíme jejich, často dost drahé, léčení + logicky, kapacitní přehlcení. To žádný systém nemůže v klidu ustát - stejně se sype náš sociální systém - jak kapacitně, tak finančně. Ta velkorysost "pomoci" je zničující pro naše domácí systémy = pro naše české občany, kteří to všechno platí. A jak to fialovci řeší? České občany ještě trochu přidusíme. Co takhle nastavit tu pomoc tak, jak to naše systémy a státní kasa dokáží zvládnout?** S poplatky bytostně nesouhlasím - byť mne osobně se to nijak nedotkne .Protože to je další cílený útok na ty nejslabší ve společnosti. Takže na tom neshledávám nic rozumného, použe další hajzlovina vlády. ** Degrese ve valorizacích důchodů měla být zavedená dávno - ale od současné vlády to nevnímám jako něco pozitivního - protože ona nic pozitivního pro občany tohoto státu dělat nechce - jen chce vydřít z občanů ČR nějaké další prachy - takže plánuje oškubat nejen těch pár vysokopříjmových důchodců, ale především tu většinu nízkopříjmových. **Z této vlády nevypadne nikdy nic pozitivního pro ČR a její občany -protože jak naši republiku, tak její občany mají zcela u zadku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Julínkovné byl poplatek, o který dostali lékaři zaplaceno méně od pojišťovny. Tj. bylo to v oficiálních zdaněných příjmech. Částka, kterou místo pojišťovny platil pacient.
Zkuste si to ověřit !

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

a kam šly ty drastické poplaty v lékárnách - prachy za každou položku na receptu pro soukromé podnikatele v prodeji a výdeji léků? Jakpak se těm "krátily " platby od pojišťoven? ** Měli spočítáno, že za rok vydřou za poplatky u lékaře z lidí cca 4,5 miliardy - zdalipak by se o tutéž částku snížily platby od pojišťoven, protože by to bylo "v oficiálních zdaněných příjmech"? ** Dejte mi , prosím, odkaz, kde si mohu ověřite tu vaši verzi - pamatuji si, že v PS se tehdy běžně hovořilo v tom smyslu, že to nejde do systému, ale že tak vláda ods zvýšila příjmy lékařů.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Asi pozdě, ale zkusím vysvětlit. Na faktuře, vystavené lékařem a zaúčtované proti úhradě pojišťovny, byla suma za výkon celková, tj. včetně poplatku. Pojišťovna zaplatila o 30,- Kč méně. Pokud lékař poplatek nevybral, ve faktuře ho měl a platil daně i z nevybraného poplatku. Pro jeho příjem nebylo podstatné, jestli doklad vydal nebo ne. Vždy danil. Doklad se vydával jen jako potvrzení pro pacienta.
Pokud máte zájem o zdroj, potom třeba Tempus Medicorum. Je v PDF a musíte otevřít starší čísla.
U lékáren to bylo, jak předpokládám, obdobné.
Vláda zvýšila příjmy lékařů ( soukromých) navýšením ceny za vykázaný a pojišťovnou uznaný bodově ohodnocený výkon. Nemocnicím rovněž - ty to nebyly nuceny plně promítnout do mezd.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

1/ Ano, s tou velkorysou podporou půl milionu ukrajinských imigrantů máte nepochybně pravdu. To je věc, která zdravotní systém zákonitě přetěžuje, nebyl na to stavěný. Vůbec jsem si to ve svých úvahách o možnostech zdravotnictví neuvědomil. Nic to nemění na tom, že s péčí o své zdraví musí primárně začít každý sám u sebe.
2/ Já nemám nejmenší důvod ani úmysl jakkoliv ohajovat současnou vládu. Nevolil jsem je a volit nebudu. Až budou volby, volit budu Rajchla. Ale má úvaha nebyla o tom koho volit, ale o tom, že bych chtěl, aby v budoucnosti byl Rajchl ve vládě. A to se současným přístupem a konáním lidí z PRO nevidím reálně.
3/ Válka na Ukrajině není moje válka. Rozhodně ji neschvaluji a nepodporuji, ale ona prostě už je. Nicméně, nebudu zde uvádět, jestli, komu a proč v ní fandím, protože nevím, zda bych se tím nedopustil trestného činu. Hitler měl svůj hrdelní trest za schvalování atentátu na Heydricha, Fiala má svůj (mírnější) trest za nevhodné vyjádření se k válce na Ukrajině. Závidím Američanům, kde mají v ústavě zakotveno, že si každý může říkat o čemkoliv, co chce.
4/ Ano, současná vláda je skvadra složená z aktivistů, exhibicionistů, ego-centristických kariéristů, a několika málo myslících lidí se selským rozumem. Předchozí vlády byly složeny z aktivistů, exhibicionistů, ego-centristických kariéristů, ale bylo tam o něco víc lidí se selským rozumem. Jediné, o co se dá reálně usilovat, aby lidí se selským rozumem bylo v budoucí vládě co nejvíc. Vždycky jich bude menšina, ale pokud jich bude nadkritické množství, ti ostatní kazisvěti a kazišuci nebudou mít odvahu se tak vehementně projevovat. To je podle mě jediný reálný model, o který má nějaký smysl usilovat. Všechno ostatní je utopie. Proto tam musíme dostat Rajchla, bez ohledu na to, jak "morální" to celé bude.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

víte kam.

Až budu mít SVÉHO zubaře a nebudu muset jezdit do zahraničí, když chci jednou za pět let sundat zubní kámen,
až mne při AKUTNÍCH problémech nepošle specializované krajské centrum, do kterého dojíždím 70 km, do řiti - a to jsem slušný,
až nebudu čekat rok na počítačový tomograf,
až nebudu čekat čtyři měsíce na prohlídku v ambulanci kožního lékaře
pak otravujte s platbami.

Výsledkem bačování jedině demokratických soudruhů a zavádění zdravotních pojišťoven je TOTÁLNÍ ROZJEBÁNÍ zdravotní služby v Čechistánu.
A ještě by za to chtěli otravovat s platbami.

Nic více a nic méně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Když dovolíte, půjdu si vždy a se vším tam, kam uznám sám za vhodné. S cestou do vámi nepřímo zmíněného tělesného orgánu zatím nepočítám.

Jinak - stav, který jste popsal, je právě že důsledek nedostatků finančních prostředků a kapacit ve zdravotnictví. Jsou samozřejmě i další příčiny toho Vámi popsaného šíleného stavu. Jako je třeba existence šesti zdravotních pojišťoven, přičemž každá má své fixní i variabilní náklady (za mě děsivě rozhazovačný stav v deseti miliónovém státě), své manažery, kteří si chtějí každoročně rozdělit "zasloužený" zisk (generování a rozdělení zisku základní pravidlo volného trhu). A další a další …

Ale současně je dobré, ne-li nutné, nastavit zpětné (korektivní) vazby i ve vztahu k uživatelům zdravotní péče. A řekněme si upřímně - pokud by byly o své zdraví lidé nucení (aspoň trochu) pečovat, tj. pokud by třicet (čtyřicet, padesát?) procent populace netrpělo nadváhou, pokud by se lidé víc pohybovali a cvičili, omezili kouření, konzumaci alkoholu, atd. atd., tak by se dramaticky snížila návštěvnost zdravotnických zařízení. Včetně hospitalizací a prováděných vyšetření a zákroků. A Vy byste nemusel zažívat peklo, které popisujete.

Zázraky se nedějí a perpetuum mobile neexistuje. Reálný život funguje na základě dostupných možností, ne na základě osobních požadavků a nereálných očekávání. Kde není, ani smrt nebere. Nechtějme změny jen po těch druhých, začněme každý u sebe.

Vím, že se mnou stejně nebudete souhlasit, ale napsat jsem to musel. Vážím si Vás pro Vaše příspěvky a stanoviska, ale tady zůstanu u těch svých.

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

In reply to by Janov (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zbytek jsou spíše dojmy. Navštivte někdy nemocnici a podívejte se na věkový průměr čekajících. I podle statistik přes 80% nákladů na zdravotní péči čerpají osoby od 70 výše. Nejvíce 85+, kteří byli dříve už dávno mrtví.
Znáte zdravého sedmdesátníka, který nemá žádný problém? Podle statistik náklady na mladší naopak klesají.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Mno, statistickými údaji se pochlubit ani se o ně opřít nemohu, to je pravda. Ale chodím ještě normálně každý den do práce, protože by mi strašně scházel společenský kontakt. Jsem tam suverénně nejstarší, a tak se mě občas někdo z okolí zeptá na styl jako... "Hele, a jaké to bylo, když jsi s Napoleonem táhl na Rusko?"... A já opáčím na styl "Běž si to sám vyzkoušet na Ukrajinu, blbečku, teď máš jedinečnou možnost nechat si ustřelit makovici. Smrade jeden."...
Ta atmosféra je tam skvělá, nikdo se nebere příliš vážně, a pocit, že vás okolí potřebuje a respektuje, je pro duševní pohodu hodně důležitý, asi nemusím vysvětlovat. Ale to uvádím jen jako kulisu, kde čerpám informace.
Chci říct, že v mém okolí je dnes už dost předdůchodových šedesátníků (dokonce i padesátníků), kteří využívají lékařskou péči dost frekventovaně. Někteří dokonce dlouhodobě a opakovaně. Samozřejmě, že po pětašedesátce se lidský organizmus začne sypat, a každý rok je pak znát (což potvrzuji i z vlastní zkušenosti). To ale nic nemní na faktu, že když člověk nekouří, nechlastá (nebo jen přiměřeně), nepřežírá se, a celkově respektuje požadavky a potřeby svého těla, je kvalita života i v pokročilém stáří úplně jiná, než když na to celý život z vysoka kašle. A to se týká i procentního podílu čerpání zdravotní péče ve Vámi uvedených vysokých věkových slupinách. Takže pravdu mezi Vašimi a mými postoji vidím někde uprostřed.
Ale jinak, já jsem ještě těsně před covidem zažil dobu, kdy čekárna ordinace mé obvodní lékařky fungovala jako debatní kroužek postarších dam a pánů, kteří si tam navzájem vylévali své malicherné problémy, a předháněli se v tom, kdo jich má víc a větší. Sorry, neumím to napsat jinak. Evidentně jim chyběl onen společenský kontakt, který zmiňuji výše. Být tam v takové atmosféře hodinu dvě a čekat, než na vás přijde řada, bylo samo o sobě na mrtvici, a člověk mohl být jinak zdravý, jak chtěl. Tehdy jsem se paní doktorce dokonce svěřil s tím, že jsem se rozhodl raději umřít zdravý, protože to nedávám. Ale doba objednávání na konkrétní den a čas tenhle problém více méně vyřešila, takže já si nestěžuji. Zdravotnictví u nás je jedno z nejlepších na celém světě, ať si říká kdo chce co chce. Jen člověk nesmí ve všem spoléhat na doktory, primárně se o sebe musí každý postarat sám. Není to stoprocentní, ale je to vždycky lepší, než být závislý pouze na cizí pomoci.
(Asi to opět schytám od členů zdejšího katastrofického fan klubu; asi jako když jsem se v době covidu vyhranil proti očkování, a to na základě vlastních prožitků a zkušeností po dvou dávkách; ale beru to, jak je to, aspoň není nuda. Život s vámi je skvělý :-))

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by Janov (neověřeno)

Trvalý odkaz

že vy jste zdravotně ok - já také zatím lékaře potřebuji sporadicky, ale vidím kolem sebe ostatní lidi - třeba paní, která už dva roky čeká na výměnu kyčelního kloubu. Lékaři už ofiko přiznávají, že na potřebná vyšetření se čeká v lepším případě několik měsíců, na nutné operace mnohem déle. Dlouhá prodleva = zhoršení stavu = ještě dražší léčení či vznik chronické nemoci. CCa milión lidí už dnes nemá svého zubaře. Začíná být problém sehnat dětského lékaře i obvoďáka. Nic z toho se mne osobně netýká - ale vnímám ty problémy kolem sebe. Ta paní - čekačka na kyčelní kloub, před dvěma lety ještě celkem slušně fungovala - sice s bolestmi, ale normálně fungovala. Po těch dvou letech čekání už sotva chodí. ** A zajímavé jsou také údaje, že konkrétně Češi chodí do důchodu už dnes nejvíce zdravotně zplundrovaní - jsou tzv vytěžení zaměstnavateli až na dřeň. Ti, kdož spadli do té demokracie někde kolem dvaceti let, jsou na tom dnes hůře, než lidé v jejich věku za komančů - a to i s pokrokem zdravotní péče. A to já považuji za časovanou bombu - lidé začnou být zdravotně vyřízení kolem 50ti let a budou muset , dle představ pětikolky , ještě 18 let pracovat. Fyzicky pracovat. Zaměstnavatel je pro opakované nemocenské či fyzickou neschopnost pracovat na normy, vykopne a jinou práci neseženou. Co s nimi? Půjdou na sociálku a budou brát 18 let nějaké existenční minimum? A z toho jim posléze vypočítají důchod, pokud se jej dožijí? Myslím, že ani nějaká důchodová reforma nebude potřeba - ten systém ty lidi pozabíjí sám a ještě před vznikem nároku na důchod. Pokud se k tomu zpoplatní zdravotní péče, mají to ložené.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

- Moje bývalá paní čekala na operaci kyčle také velmi dlouho, ale bylo to kvůli covidu, kdy byly veškeré chirurgické zákroky (kromě těch život ohrožujících) odloženy. Ten deficitní stav přetrvává dodnes a poděkujme za jiným. Buďme ve vztahu k současné vládě objektivní: oni to prostě zdědili. Nadávejme jim za to, co opravdu způsobili.
- Jako důchodce bych byl blázen, kdybych podporoval touto vládou navrženou valorizaci důchodů. Ale budu s tím umět žít.
- Prodloužení odchodu do důchodu v 68 letech je slabomyslný nesmysl. Jen ať to udělají, a pád vlády přijde natotata. Zlatí Francouzi, pracují čtyři dny v týdnu a protestují proti zvýšení hranice odchodu do důchodu z 62 na 64 let. Kde jen dělají ti naši soudruzi chybu?
- Téma důchodu - pobavte se :-) https://www.youtube.com/watch?v=JIvo870EqFo , čas cca 25:30 až 26:10

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by Janov (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oni to nezdědili, oni si ten deficit sami vytvořili. Říkali, že to umí líp..., a to neměli na triku covid a placení všem, kteří nechodili do práce, včetně umělců (ti by dnes čuměli, nic by od nich nedostali...).
Zavinili si to sami vlastní blbostí, okamžitě se přihlásili k "naší" válce a začalo se toho zneužívat na všech frontách.
A tak cálujeme jak diví a vytváříme nehorázné dluhy kvůli válce, která není naše, jen proto, že si někdo masíruje svoje ego.
Že s tím vy budete "umět žít", je sice hezké, přeju vám to, ale spousta seniorů s tím žít ne že neumí, ale proto, že nemá za co to umět.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

A čekání na vyšetření a zákroky v době viru bylo sice způsobeno přetížeností nemocnic a množstvím pacientů, které zahlcovali nemocnice, to oddiskutovat nelze, ale to se řešilo všude!
Ale, když se stav poněkud narovnal, fungovalo to zas vše normálně vč.operací.
Pak přišla "krize" s poskytováním péče Ukrajincům, napojení na naše zdravotnictví, která trvá a tím dochází de facto ke kolabování nejen systému, ale určitě i financí!
To žádný systém nemůže dlouhodobě unést!
Zvláště, když ti lidé doma péči většinou mají minimální!
I když vím, že naše zdravotnictví bylo opravdu většinou na úrovni, ne tak všichni lékaři..., tohle nemůže jít zvládat!
Tak v současné době jsou čekací lhůty na "klasické" vyšetření tři měsíce!
A protože jsem bohužel teď musela využívat víc než bych chtěla, na mnoha místech jsem se dozvěděla, že jsou přetíženi, že nemají kapacity, že musím čekat nebo zkoušet jinde a někde mi mezi řečí sdělili, že jiní mají přednost! Proč?
A včera už jsem po demo v hloučku, kde jsme koukali na Muzeum, u koně vyslechla bývalou zdravotní sestru, která má své bývalé kolegyně na onkologii, že sem běžně jezdí využívat speciální vyšetření s terapií, která stojí 80 000,-Kč.
To je samozřejmě neověřené a tzv. někdy platí, že historka vyprávěním nabývá na obludnosti:-). Ale opět i ty nafouknutější historky vychází z reality...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ona nám byla zvolená a dosazená! Násilí nepreferuji, ale souhlasím s přiměřeným, či úměrným násilím, pokud dobře míněná slova nejsou vyslyšena,anebo jsou bagatelizována. Navíc, na české Národní muzeum nepatří ukrajinská vlajka!

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

Přiměřené násilí? Úměrné násilí? Můžete to prosím nějak rozvést? Uvést příklady?

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by Dej (neověřeno)

Trvalý odkaz

nelze - protože hrozí soud a basa - povoleny jsou metafory typu Fialy - " jsme ve válce", něco konkrétního, neprovolávajícího sláva Ukrajině atd, je už dnes trestné. Zatím je to ošéfováno jako šíření poplašné zprávy či nabádání k násilí a padají za to tresty, ale možná se blíží doba, kdy výzva k demonstrování či stávce spadne pod "vyzývání k terorismu" a bude za to od 20ti let výš - to je , prosím, METAFORA..

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Za náslilí a vyzývání k násilí zcela oprávněně hrozí postih. Nemyslím si, že byste skutečně chtěl žít v zemi, kde tomu tak nebude. Takový stát by ani nebyl schopen existence.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

už nesedí? Ti, kdož veřejně na sítích vyzývali k podřezání Zemana už bručí? Nebo někdo "smí vyzývat" - tím správným a povoleným ideo směrem a jiný "vyzývající" do basy? **Jak vnímáte povinnou nařízenou nenávist vůči VŠEM Rusům na principu kolektivní viny?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Podal jste trestní oznámení?

Jak vám sedí nenávist vůči Němcům za druhé světové války. Co Benešovi dekrety a odsun Němců? Jen dodám, že s odsunem souhlasím, nikoliv však se způsobem, jak byl proveden.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Dej (neověřeno)

Trvalý odkaz

pusťte si video, jej jich dost. Podle pozdějšího přezkoumání to bude v pořádku, tedy přiměřené násilí.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Každý z nás ví, že počasí bylo psí. Přesto přišli lidí mraky, v rukách vlajky, zatím žádné praky! Jen ať vláda proti té lidské, vlastenecké bouři, nadále jen oči mhouří. Pak jak mrazem květena, bude rychle smetena.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Demonstrace byla úžasná. Povedlo se to na sto procent. Ohromný dík všem organizátorům. Pan Vidlák byl také skvělý.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

In reply to by Jiří (neověřeno)

Trvalý odkaz

Demonstrace ano, nálada skvělá, organizace dobrá, ač paní u ohrazení nevěděla, kde najít Vidláka s knihami (šel někam dolů ... a tak jsem nenašel, nekoupil a nepodal ruku :(). Úvodní slova hodně dobrá, ostatní vystoupení dost nevyvážená od skvělých, která se uchytila a souzněla s davem ... Rajchl, CHaun, Gregor, sterostové, Vidlák (po několika Vašich rozhovorech v alt.médiích jsem měl obavu, že nepřekonáte sílu svého psaného textu, ale povedlo se) a samozřejmě nemohu opominout snahu dalších, i když jsem měl pocit, že toho anticovidismu bylo příliš ...... příště snad ubude ... závěr jsem už viděl z okna autobusu po šesté hodině ... lidí tam bylo ještě pořád víc, než na demonstraci pana Středuli :) .... díky všem, jak na podiu tak pod ním ....

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

je našemu ateistickému národu, který obecně církev nemusí, mi připadalo zvláštní. Ale vem to nešť :).** Ten anticovid je dle mne důležitý a neměl by být zapomenut - protože to byla parádní zkouška elit, jak zavést diktaturu - a všimněte si, že když zjistili, jak snadno to jde, jak poté přitvrdili - např už s ani neskrývanou cenzurou a soudy za nepovolené názory - to začalo s covidem = jiné názory = dezoláti, lháři, cenzurovat, vyhodit z práce atd. A pokračuje to - Válek svévolně stále cpe tzv covid vakcíny DĚTEM - a to v přímém rozporu s nedoporučením covid cosi (vakcína to není) pro děti SÚKLem - jediné organizace, která může doporučit - nedoporučit léčivo a léky. Nedoporučil - Válek to má na háku. ** Právě na tomto je parádně vidět, kam až jsou schopní zajít - a zapomenuto by to nemělo v žádném případě být ani u těch tzv odborníků typu Kubek a spol, kteří svým lhaním ,schovaným pod jejich "odborností", díky čemuž jim více lidí věřilo jejich lži , cíleně manipulovali lidi. Měli by nést za své jednání odpovědnost - aby si příště rozmysleli, co budou lidem cpát do hlav při vědomí, že pokud to budou lži, tak je to doběhne. Absolutně by se to nemělo vymlčet a přejít.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

z těch náboženských keců nejsem nijak nadšený, ale co už.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

pomoci zlepšit morálku společnosti. A to silně potřebujeme.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Souhlas v tom, že mezi námi všemi je určitě určité množství věřících lidí. Netroufám si odhadnout jak velké. Ale např. u starších lidí z venkova třeba to může být i více lidí a není špatné, aby promluvil i někdo z tohoto pohledu!
Nakonec i "nevěřící" stejně v sobě nějakou víru v něco také asi mají...
Spíš jde o to, že ty projevy mohly být všechny kratší, takže i tenhle.
Ale ne vždy, ti věřící mají lepší morálku:-)
Vše je o lidech...

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

překvapily leckde velké skupiny mladých věřících, ale statisticky máte asi pravdu.
Ano, ne vždy, já jsem přesvědčen, že ne všichni, kdo se za věřící vydávají, opravdu věřícími jsou. Díky jednomu ze svých koníčků se občas mezi věřící dostanu, myslím že soudím z poměrně obstojně velkého vzorku. Ale mluvím o věřících, ne o církvích, to je něco jiného.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Rozumím.
Trochu se mi do toho jen promítla myšlenka na jednu věřící známou, která je dosti nesmiřitelná a netolerantní:-), tak mě to asi trochu ovlivnilo:-)
Církev jako taková, to už je dost jiný šálek čaje...

Zatím bez slepic

Jsem stejného názoru s těmi náboženskými řečmi..., i když nevím, co to pak s člověkem udělá, když tuší už svůj konec.
Že covid byla připravená "zkouška" na lidi, o tom jsem přesvědčená od začátku.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

smrti -jak to říci - lehoučká jako peříčko. Je to zvláštní pocit takového neuvěřitelného klidu, jaký nemůžete v normálním stavu zažít. Možná je horší nekonečné udržování při životě těch , kdož nesmírně trpí - ale to je můj soukromý názor, každý to má jinak.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
nevíš jaký je osud zakleknutých osob včera před Muzeem a co k zakleknutí vedlo? Nebyla by nějaká videa?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

pana Popelky ještě večer propustili, myslím že propustiti všechny

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

nic nespáchali.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

To, že je pustili, ještě neznamená, že nic nespáchali. Kvůli přestupkům nebo méně závažným trestným činům se do vazby většinou nezavírá.
Někteří z těch zadržených klidně můžou nakonec skončit s nějakou pokutou.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Od začátku akce davem procházeli zjevní provokatéři! Covidové roušky, markantní vyzývání k násilí, opodál podobní typci, kteří zřejmě tyto “jistili”, kdyby něco… Pár lidí se je pokoušelo vytěsnit, ale zjevili se zase jinde. Takhle nějak si to představuji s tím Trumpovým “útokem na Bílý dům”. Tady se zase “zaútočilo na Museum”.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)