Volá Vidlák z Václaváku...

Autor
Štítky

…. vypadni už modrý ptáku!

Ještě že jsem avizoval setkání s vámi čtenáři už od jedenácti hodin… Přijít k pódiu o hodinu později, už by to skoro nemělo smysl. Dav na Václaváku začal už kolem poledne pomalu houstnout a než začala demonstrace, náměstí se solidně naplnilo. Zima jak v psírně, studený vítr…. když jsem ráno jel přes Vysočinu, tak solidně sněžilo. Ale přesto lidi přijeli. Neměl jsem možnost porovnat fotky, ale z mého pohledu to vypadalo dost podobně, jako na té první demonstraci třetího září. Jednu výhodu ten vítr měl… krásně ukázal všechny české vlajky, kterých bylo požehnaně.

Publikum jako obvykle skvělé… říkají nám dezoláti, ale když jsem si s vámi podával ruku, bylo to jako zdravit rodné bratry. Všichni usměvaví, v dobré náladě. Tentokrát jsem sebou neměl svoje portské, ale Morava byla zastoupena víc než hojně a tak jsem měl možnost ochutnat, jak se kvasí a pálí jinde. Kuráže jsem tím pádem měl dost a na pódiu jsem si to vlastně docela užil. Bylo fajn mluvit k takovému shromáždění.

A když jsme pak nakonec byli na pódiu všichni a zpívali naší hymnu, byl jsem tak dojatý, že jsem zapomněl smeknout klobouk. Tímto se hluboce omlouvám všem, kterých se to mohlo dotknout. Sypu si popel na hlavu, už se to nikdy nestane…

Následuje pár dalších dojmů:

Stál jsem v zákulisí a kdykoliv jsem zaslechl slovní spojení „Strana PRO,“ dělal jsem si čárky. Ani jednou přátelé. Svolávatelem je Jindra Rajchl, předseda strany PRO. Ale od nikoho z řečníků nezazněl ani náznak reklamy pro tuto politickou stranu. Když jsem ve svém projevu řekl slovo „Vidlák“ zpropagoval jsem se víc.

Na konci demonstrace zaznělo, co bude následovat – za měsíc má dojít na další demonstraci a bezprostředně po ní má dojít na blokování vládních úřadů. Můžete začít dumat, jestli na to máte odvahu. Jestli jste ochotni v Praze tábořit, držet se kolem ramen a bránit našim pětikoaličním vládcům ve vstupu do jejich kanceláří. Nebo jestli jste připraveni tam pro jiné alespoň dovézt jídlo či vodu. Jestli jste připraveni vzít kus služby. Tohle už není jen o mávání vlajkami.

Po celou dobu se mluvilo, že demonstrace jen upustí páru. Že je zapotřebí udělat víc, protože tajtrlíkování na náměstí nemá smysl. Teď je to tady… Včera byl Václavák slušně naplněný. Jak velké procento z nich bude ochotné udělat další krok? Kolik lidí bude ochotno stávkovat a pomáhat stávkujícím? To je otázka na příštích pět týdnů. Můžete začít sbírat odhodlání.

Nebo zase uslyšíme, že to nemá smysl, že je to špatně naplánované, že takhle se to nedělá?

Organizace této demonstrace byla o level jinde, než ty předchozí. Existovali krajští koordinátoři, vypravovaly se autobusy, vylepovaly se plakáty, pracovalo se se sociálními sítěmi, propagace byla obrovská. Myslím, že to bylo vidět. V této chvíli v této zemi zřejmě není nikdo, kdo by to uměl udělat lépe.

Tohle máte. Viděli jste, jak demonstraci organizují lidé kolem Jindry Rajchla a viděli jste výsledek této práce. Za měsíc už půjde o víc. Teď máte čas se zamýšlet, jestli to přijmete a nebo si počkáte na někoho jiného. Třeba někde na střeše sedí nějací tučnější holubi. Ale musím říci, že na Alternativě v této chvíli nikoho takového nevidím. Realita vypadá tak, jak vypadal včerejší Václavák.

Více v pondělí.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (285 hlasů)

Komentáře

Oba dva píšete z Reichu?

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

Alici vadí, že zde zapadne to, co sem natapetovala ona a Včelka.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Dnes je neděle, ale budiž. Nejsem li zde vítán, nemám s tím sebemenší problém.

Mějte se,

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Urážet se nemusíte, tak moc se nestalo. Hlavně se nenechte obklopit blbem, který píše na střídačku jako Methanol, Nem, či Vlastenec.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Probůh, já se neurážím. Ale když jsem někde na návštěvě, mám cit pro to, kdy jsem na obtíž. Zde prostě řešíte jiné věcí, a cítil bych se nepříjemně to kazit. Navíc s lidmi kolem Vidláka nemám mnoho společného, já jsem extrémně vpravo. Sice jsem Vidláka podpořil, ale spíše v úctě k jeho nasazení.

Děkuji všem za společnost.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

Nikdo vás nevyhazuje, jsem tu host jako vy. Ale fakt vám není divné, že jste tu s těmi trolly zůstal skoro sám? Prohlídněte si těch asi 8 stránek - některé jsou plné jen trollích a vašich příspěvků, které vy svými reakcemi živíte. Namlouvat si, když vás troll povzbudí, že všichni jen čekají, jak se předvedete, je hodně naivní.

Sem chodí psát dospělí lidé a ti radši odejdou, než tu napsat příspěvek, který už nikdo nenajde, protože je vzápětí zavalen trolími provokacemi a vašimi odpověďmi na něj. Občas se vlákno natáhne, ale zabrat celé stránky, je přece jen moc, nezdá se vám? Vy věříte, že to někdo čte?

Přestaňte myslet jen na své ego a zkuste být ohleduplný k druhým. Cit tedy určitě nemáte, to si jen namlouváte, nejen co se vlastní sebekontroly na návštěvě týká, ale ani neumíte rozeznat, když si z vás trollové dělají legraci. Samozřejmě, že troll vás podpoří, jste pro ně terč (pokud nejste taky troll) a nikdo jiný se tu s nimi skoro nebaví. Tak zkuste trochu myslet než něco píšete, vždyť některé ty jejich provokace jsou do očí bijící, ty by vás měly urážet a ne, když vám, pravda, dost naštvaně, napíši pravdu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Zdravím Alice,
tak vy jste byla v příspěvku na tu exhibici razantnější než já:-).
Musím říct, že já jsem to statečně přečetla (po včerejším excesu s demonstrací, mě zdravotní problém očekávaně "dohnal", takže celý den ležím, nic jiného moc nejde) a pak mi bylo špatně.
Tím nechci říct, že z Petera. Jeho argumenty jsou dobré, ale nemají smysl, když stojí proti něčemu takovému jako je úderka a jen jim tím umožní mnohem větší množství těch ideologických "zvratků", protože kdyby na ně nikdo nereagoval, ztrácelo by to pro ně smysl.
Chvíli by to asi trvalo:-), pak by byli asi jako jezinky, naoko jako že souhlasí s námi, protože i to se tam objevuje, ale jen jako příprava půdy, aby to znovu rozjeli:-). Tím neříkám, že to čtu. Přelétnu to, dvě tři věty či slova mi stačí a nezájem. Je to ztráta času!
Dnes jsem to četla celé, ale spíš že jsem nemohla uvěřit té děsivé propagandě jako kdybych četla nějaké ty jejich svazácké agitační příručky.
Tak snad bude lépe:-)
Dobrou noc:-)

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Pravda je, že hádat se bez viditelného výsledku, tak pak platí pravda, že jsou opravdu "blbci" oba.
Že byste byl ale "blbec", to si rozhodně nemyslím:-).
Jen si myslím, že jste dnes jednal dost nesmyslně.
S vašimi příspěvky nemusím vždy souhlasit, ale většinou ano a ráda si je přečtu, ale pokud "rozjedete" takovouhle litanii, i když třeba výborných argumentů, ztrácí to úplně smysl.
Až na to, že úderce se maximálně podařilo zaflákat diskuzi, že měli možnost prezentovat ty šílenosti i s reakcí a že normální příspěvek, abys tu mezitím pohledal, tuny demagogie a naprosté rozmělnění toho, že se tu řešila včerejší demonstrace, požadavek na sundání vlajky a trochu radostnější pocity než jindy.
Chápu, že v argumentaci máte sice pravdu!
Ale z jejich strany o to vůbec neběží, přesvědčeni být nechtějí a nepřesvědčíte je, a to je podstata! A když si chce někdo přečíst diskuzi, tak ho to odradí.
Někdy se podívám na diskuzi pod článkem co přečtu na PP a když tam vidím nadávky, nesmysly, hádky, stačí mi dvě minuty a zavřu to.
Je jich tu bohužel asi momentálně víc než jinde a když jsou ještě podporováni, vypadá to bohužel potom takhle.
Pak se z toho fakt dělá špatně...
Opravdu si nemyslím, že by to mělo nějaký přínos...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tím, že je to tu tak zahlcené, tak se ty příspěvky řadí hodně daleko od sebe a tím i jako kdyby na přeskáčku.
Takže to co jsem psala nejdřív vám a pak reagovala na Alici, je "nějak" obráceně.
Takže ještě po dalších příspěvcích na to téma doplním.
Myslím, že by bylo škoda, kdybyste nepřispíval a nechodil:-).
Jen asi možná sám vidíte, že ten dnešek byl dost extrém?
Tolik stránek diskuze si ani nepamatuji, že by bylo a jak napsala Alice, půlka bude vaše a těch výlupků různých jmen...
Tak ač jste napravo (to budou nejspíš ty příspěvky, ve kterých s vámi nesouhlasím:-) ) neměl byste tady na Kydy zanevřít:-)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Volá vidlák z Václaváku , mám jí jako z praku...
Pan Polívka píše...

Označit je mohou, jak chtějí, ale protože jsem zrovna ten den byl s dětmi v muzeu, tak jsem viděl, co se tam sešlo za lidi. Kromě klasických důchodců, kteří jsou obvykle viděni na demostracích KSČM, tam bylo i dost velice zajímavých typů a někteří i podle všecho dost pod vlivem. A samozřejmě tam byli i takoví, které by člověk čekal na divokých akcích extrémní pravice. Až se divím, že se jich do muzea snažilo proniknout jen 18.

no jo proti bídě..., ale na chlast bude vždycky... :-)))

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Idiote, 18 jich bylo zatčeno, protože policie byla jako smečka vlků, vždy jednoho oddělili od stáda a na něho se vrhli 4 policajti, dobytci, podám stížnost na zásah policie. Kdo si chce přečíst, jak to skutečně bylo, tady jsem to sepsal: https://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/tak-uz-nam-zase-zatkli-popelk…

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

To máte na mysli toho proruského aktivistu holešovská výzva..., no to víte kolaboranti se tak nějak vždycky zavírali...

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

ragujete? Zapleveluje to diskusi - on si dělá srandu, schválně provokuje, chrlí ty trapné vládní fráze a dobře se baví tím, jak někoho vytočí. Svým reagováním na něj jej v tom jenom povzbuzujete - podívejte se na jeho psaný projev, to není takový primitiv, za jakého se tupým obsahem svých příspěvků vydává - on se prostě baví. A baví se i tím, že se mu snažíte argumentačně oponovat - vychrlí na to další snůšku frází a klišé a popadá se za břicho, jak vás točí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Peter Sly dnes argumenty jasně vyvrátil mnoho jejich lží. A dobrá zpráva pro diskusi je, že protože bych to tak nezvládl, pokusím se já na trolly vůbec neodpovídat.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Ať už vás k tomu předsevzetí dovedlo cokoliv, je skvělé :-) Budu si vás vážit, když to dokážete.

P.S. Mám jednu otázku - byl jste to Vy, který, když sem začal chodit, jste se denně proti trollům vymezoval? Můžu se ale plést.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

nevedoucí diskusi s trollem, tak jsem napsal že krmí. Pořád se snažím. Ono je to těžké co dělat. Nemyslím udržet se, ale opravdu rozhodnout. Na jedné straně samozřejmě odpovědí trollovi dáme šanci plevelit, ale na druhé straně nechat tu všechny ty jejich lži ? Já si myslím, že pokud to někdo zvládne jako Peter Sly s pomocí synapse ( já dlouhodobě určitě ne ), tak to není špatné. On je dnes několikrát ukroutil v jejich vlastních lžích. Jasně špatně je umožnit jim jejich hru. Vy myslíte, že bychom na ně neměli vůbec reagovat a nechat co napíší bez obrany ? Ptám se, protože o tom přemýšlím co sem chodím, nevím co je správně. Asi by trochu pomohla registrace, ale jen trochu.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Nechci se opakovat.
Ale určitě jediná obrana je nereagovat!
Lhát a šířit propagandu budou pořád dál!
To jim nevyvrátí sebelepší argumenty!
Proto tu nejsou!
A pokud ještě dojde na dva tři příspěvky, když cítíte "potřebu" se dá chápat. Ale tohle bylo fakt moc.
Mně už to tady tak připadalo i moc před tou demonstrací jak už jsem to psala...
Ale je to samozřejmě na vás:-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Děkuji :-) A to já vždycky říkám, že jedinec sám nic nezmůže. Právě předvedl, jak se dá i v jednom udělat z diskuze kompost.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

spokojeni?

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

líbit urážky typu "Volá vidlák z Václaváku , mám jí jako z praku...". Ale troll chováním k hostiteli opět dokazuje, co je zač.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Mně ste se líbil, fakt. Ten kompars můžete příště vynechat.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vyjádřit naštvanost nad kritickou životní situaci je naprosto v pořádku. Vyřvávat u toho slogany zprofanované neonacisty je odporné a svědčí to o ztrátě soudnosti. Těch lidí, kteří se na Václaváku nechali zmanipulovat k "hondbě za stržení vlajky" mi je fakt líto.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Každej ví, že od stola v hospodě může vyhodit blboňa jen ručně. Tam za křovím v rákosí václaváku zatím mluví podle vašeho těsta, tak co vám vadí?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Nadavani, zloba, lzi, prekrucovani reality a agrese neni program, ktery by mohl nekoho oslovit. - Byl jsem se s pejskem (francouzsky buldocek) projit na Vaclavaku, uz je tam klid a mir.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

až vám soudruzi pejska zakážou (jak se to už jinde děje). Teď to zatím odsírají jiní, tak není třeba se vzrušovat, že.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

vyvěste sliby pětikolky před volbama, aby všichni mohli sledovat, jak je soudruzi plní.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

o udélostech u Musea. Dávám to i sem, aby to nezapadlo :

Přátelé, tohle je zlomová…
Přátelé, tohle je zlomová věc!!!!
Máme jasný videodůkaz, že lidé neútočili na Národní muzeum, nýbrž že pouze poklidně stáli a policie na ně nevyprovokovaně zaútočila na základě rozkazu velitele zásahu!
Jedná se o evidentní důkaz, že ministr vnitra Vít Rakušan flagrantně lhal a že se jednalo o zásah vyprovokovaný proti pokojně stojícím občanům ze strany zásahové jednotky.
Budeme požadovat okamžité odstoupení ministra vnitra!
Policejní brutalita proti občanům ČR nesmí mít v naší zemi místo! Tohle je horší než za komunistů!
Prosím maximálně sdílejte na všech kanálech!

https://www.facebook.com/rajchl.jindrich/videos/171468325650910/

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2124004#comment-2124004

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ste blázni, na názorech vás udělají školáci z první lobotomické univerzity ztraceného věku. Sem vám říkal jasně, jakmile začnete názorovat ste okamžite v prdeli. Musíte napsat deset základních životních potřeb pod sebou a to pak bude ústava mezi lidmi. A to bude na beton. Od nich se odvine řetězec událostí. Ale vy ste jako kokoti, keří se nechaj zastřelit blbým pošahaným psychorobotem. Ale na druhou stranu ani nevím kolik vás tady je. Kurva co vám udělá gdyž napíšete doprdele deset bodů, a do nich vsadíte potřeby, no dobře požadavky nebo jak to chcete menovat. A za ně začnete tlamovat. Co vám to udělá. Hrdost spadne do kanálu, nebo co jako? Ste už všichni naprosto vydlabaní nebo co jako?
Napište to, sečtěte to a spojte se na tom sečteném. Co není furt jasný?

Vám seru na dojmy pojmy a názory. S nikým bych asi nešel na pivo. Ale opravdu mě sere, gdyž i u těch mátoh, co se domnívají že jako bojují, dyk si to kurva uvědomte, ( museli byste střílet). Boj není kecání. Jó dopovím, že začnou vypisovat podvržená citování třeba vo tem, to je fakt vážně, "nekecám", pikantní, že jako nemám rád tebe, nemám rád tvoje názory a sere mě že mě okrádáš, ale udělám všechno proto aby si mě mohl dál okrádat, dál mě nemít rád, co dím aby si mě mohl nenávidět, aby si mě mohl dál pomlouvat svými názory, keré nenávidím. Toto může říkat jen nejblbější pitomec. Ale na tom stojí ta zlodějská demosgráca.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

někdo dělal blbce jako uznatelnou potřebu ? Jasně že ne první na žebříčku, ale také potřebu ?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Šmarjá co to meleš, přečti co sem napsal. Esli ani tomu nerozumíte, tak je s náma kámen.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

To co vláda slíbila, tak to také plní, např. vláda slíbila před volbami, že bude prozápadní a že bude usilovat o prozápadní směřování naší vlasti.
Což vláda plní do puntíku nebo snad ne.
Takže sliby byla naplněny, ne jako za vlád ČSSD, kde si sliby nevešly do "ekonomického rámce"... :-)

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

In reply to by anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale na to sere pes, že dělají prozápadní kašpárky. To nigdo rozumný nemůže chtít. To se musí vykynožit.
Řeknu to takhle, nechcu aby mi podíly vykrádali vaší kamarádi a nechcu aby o mě rozhodovali vaši kamarádi. A esli eště pípneš, že si to lidi zvolili, jako že narovinu, na podpis na prkno na účtenku nebo jak to říct, tak hotové. Ostatní smazáno.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Pane Vidláku, pustila jsem si Váš projev na Václaváku, neboť jsem nemohla přijet osobně, i další videa.....musím vyseknout poklonu, bylo to super...mohla bych poprosit o knihu? Kam mám napsat adresu? Máte ještě nějaké?

Zatím bez slepic