Volá Vidlák z Václaváku...

Autor
Štítky

…. vypadni už modrý ptáku!

Ještě že jsem avizoval setkání s vámi čtenáři už od jedenácti hodin… Přijít k pódiu o hodinu později, už by to skoro nemělo smysl. Dav na Václaváku začal už kolem poledne pomalu houstnout a než začala demonstrace, náměstí se solidně naplnilo. Zima jak v psírně, studený vítr…. když jsem ráno jel přes Vysočinu, tak solidně sněžilo. Ale přesto lidi přijeli. Neměl jsem možnost porovnat fotky, ale z mého pohledu to vypadalo dost podobně, jako na té první demonstraci třetího září. Jednu výhodu ten vítr měl… krásně ukázal všechny české vlajky, kterých bylo požehnaně.

Publikum jako obvykle skvělé… říkají nám dezoláti, ale když jsem si s vámi podával ruku, bylo to jako zdravit rodné bratry. Všichni usměvaví, v dobré náladě. Tentokrát jsem sebou neměl svoje portské, ale Morava byla zastoupena víc než hojně a tak jsem měl možnost ochutnat, jak se kvasí a pálí jinde. Kuráže jsem tím pádem měl dost a na pódiu jsem si to vlastně docela užil. Bylo fajn mluvit k takovému shromáždění.

A když jsme pak nakonec byli na pódiu všichni a zpívali naší hymnu, byl jsem tak dojatý, že jsem zapomněl smeknout klobouk. Tímto se hluboce omlouvám všem, kterých se to mohlo dotknout. Sypu si popel na hlavu, už se to nikdy nestane…

Následuje pár dalších dojmů:

Stál jsem v zákulisí a kdykoliv jsem zaslechl slovní spojení „Strana PRO,“ dělal jsem si čárky. Ani jednou přátelé. Svolávatelem je Jindra Rajchl, předseda strany PRO. Ale od nikoho z řečníků nezazněl ani náznak reklamy pro tuto politickou stranu. Když jsem ve svém projevu řekl slovo „Vidlák“ zpropagoval jsem se víc.

Na konci demonstrace zaznělo, co bude následovat – za měsíc má dojít na další demonstraci a bezprostředně po ní má dojít na blokování vládních úřadů. Můžete začít dumat, jestli na to máte odvahu. Jestli jste ochotni v Praze tábořit, držet se kolem ramen a bránit našim pětikoaličním vládcům ve vstupu do jejich kanceláří. Nebo jestli jste připraveni tam pro jiné alespoň dovézt jídlo či vodu. Jestli jste připraveni vzít kus služby. Tohle už není jen o mávání vlajkami.

Po celou dobu se mluvilo, že demonstrace jen upustí páru. Že je zapotřebí udělat víc, protože tajtrlíkování na náměstí nemá smysl. Teď je to tady… Včera byl Václavák slušně naplněný. Jak velké procento z nich bude ochotné udělat další krok? Kolik lidí bude ochotno stávkovat a pomáhat stávkujícím? To je otázka na příštích pět týdnů. Můžete začít sbírat odhodlání.

Nebo zase uslyšíme, že to nemá smysl, že je to špatně naplánované, že takhle se to nedělá?

Organizace této demonstrace byla o level jinde, než ty předchozí. Existovali krajští koordinátoři, vypravovaly se autobusy, vylepovaly se plakáty, pracovalo se se sociálními sítěmi, propagace byla obrovská. Myslím, že to bylo vidět. V této chvíli v této zemi zřejmě není nikdo, kdo by to uměl udělat lépe.

Tohle máte. Viděli jste, jak demonstraci organizují lidé kolem Jindry Rajchla a viděli jste výsledek této práce. Za měsíc už půjde o víc. Teď máte čas se zamýšlet, jestli to přijmete a nebo si počkáte na někoho jiného. Třeba někde na střeše sedí nějací tučnější holubi. Ale musím říci, že na Alternativě v této chvíli nikoho takového nevidím. Realita vypadá tak, jak vypadal včerejší Václavák.

Více v pondělí.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (285 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

určitě zdařilá a důležitá akce
Ale pane domácí, jestli jste zadobře s "Jindrou" a máte na něj nějaký vliv - zkuste jej přesvědčit o tom, že pokud tyto demonstrace bude pojímat jako akce Jindřicha Rajchla a nepřizve na ně představitele dalších opozičních sil jako důkaz dobré vůle ke spolupráci a sjednocení, pak celé úsilí půjde dříve nebo později do ztracena a Rajchl se zařadí ve volbách do početné skupiny těch 1,2-3,5%...
A je úplně jedno, jestli na demonstraci zaznělo slovo "PRO" dvacetkrát nebo ani jednou

Průměrný počet slepic: 4.9 (136 hlasů)

In reply to by Béďa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě bych chtěl poděkovat Vidlákovi za setkání a knížku.

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

Trošku vám závidím:-)
Já se ke koni dostala až po...

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Béďa (neověřeno)

Trvalý odkaz

S tím souhlasím.
Musí u toho být všichni, kterým na naší zemi záleží.
Když se to bude tříštit a každý si pojede svoje, dopadne to do ztracena...
V tomhle bychom si mohli vzít asi jediný příklad z pětiděsu. Ti se spojili ukázkově...bohužel

Průměrný počet slepic: 4.8 (68 hlasů)

In reply to by Béďa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chtěl jen DEMISI,tj slabé kafe v překladu jen výměnu ASvS za jiné ASvS,aby zůstali zatnuti zubami do žlabu,tady vidíte vsichni jen politika začátečníka,který se neumí opřít o SV tj Společnost Voličů mrznoucí pod tribunou,která jen závidí sjednoceným darebakum z ASvS to jest ASOCIALNI vládě SATANISTU!
Tady přes neustále výzvy SV ,aby se volálo sjednocující peníze peníze se na to zas vykašlal!
Tak holenkove a změnu režimu to též zapomněl propagovat a tedy nebude tu nikdo kdo by řekl jako po řeči ODBORU,že je třeba NOVE VOLBY tomto zmenouprogramoveho prohlášení tak chce pétidemolice !Oj,oj,zas to bude po demonstraci,když se davy rozejdou 00 a to je tak celé!
Jindro,stanete jako šturman to je slabý výkon ,radši de na to vykašlete nemáte už tah na branku a to je tak celé a sjednocující program typu PENIZEPENIZE též ne!NEOmarxisti vyhrávají a náš skvělý kapitalismus bude rozbít na sračku a vy budete muset kupovat ODPUSTKY na i na komíny jako za mistra J.HUSA!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.4 (27 hlasů)

In reply to by Béďa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je třeba pokládat všetečné a kritické otázky i výtky nejen vládě, ale i organizátorům protestů a žádat i pozitivní srozumitelný program včetně sjednocení a spolupráce opozičních sil. Jinak bude protestujících na jednotlivých na sebe navazujících stranických shromážděních logicky ubývat. Teprve když se jednotlivé slabé či silnějšín pramínky spojí vzniká silná řeka, nezadržitelný proud.
Melduji marně.
Při pohledu na to co si už dovolí fialovi ukrorakušani možná taky pozdě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (40 hlasů)

In reply to by Béďa (neověřeno)

Trvalý odkaz

....podepisuji!!!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

In reply to by Dědek z Práglu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já se furt domnívám že je ho škoda.On má pry zakázáno od s.Konečne se tu objevit, nebot ona na propagaci marxismu tady nema čas ,dala i zrušit komunikativni diskuzní rubriku na www.nasepravda.cz a asi prý i propustila šéfredaktora a tak nikdo marxismus nevyučuje ,aby jsme my z SV ho mohli obhajovst před NEOmarxisty,kteří za tak Gustava chtějí Únor 48 a tak ona prý je poslední lentilka chrastící v krabičce a "naší"když tam zatelefonuji na její sekretariát mi vyprávějí horory , říkají mi, že tam nikdo není ani v pondělí,kdy má být návštěvní den poslancu!A když se ozve jakási dušinla tak je to zázrak! Zkuste napsat, kdo je s. Konečně zástupce a co dělá v pondělí,když tam není a zda tam vede stále pevna linka, nebo co se tam robí, jaké má těm maly šef telefonní číslo,aby šlo "pracovat",aby se to "dopracovalo"!Vyřídil jste již dědku to pověření k zastupování, když doktor tu nepřijde a nema ani tady žadne zastoupení kromě vás?Dědku a co líbílo by se vám volat PNZ PNZ pod ocasem ,tj peníze peníze,abychom se sjednotili jako ASvS tj Asociální vláda satanistické pétidemolice?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

In reply to by Dědek z Práglu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pohledem na web rubriku kontakty jejich www.nasepravda.cz zjistíte že je to jakýsi -lvan.Nadberezny či co telefon 222 897 327.pokud něco chcete konkrétního dělat pane Dědku,pak si dovolím ve vší úctě doporučit,aby někdo zatelefonoval tomu Šéfredaktorovi a zeptat se proč jejich web zrušil komunikačni rubriky diskuse s voliči tvořící se formace SV a zda si myslí jim toto "opatření* pomúže dostat se do Sněmovny?
To,že jsou leví a nemají nikoho za viditelného ideologa,který by si poradil s nepřátelskou ideologii NEOmarxismu ,banksteru je známo,pokud se budou vymlouvat,že jsou v bubline individualistu ,tak se jim nebudeme vnucovat a je jejich věci ,když dopadnou na dno a tam se do něho budou tridkat krumpaci a prokopavat se sami dále a to směrem do hlubiny!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Béďa (neověřeno)

Trvalý odkaz

a ostatními, kterým to správně myslí. On to věděl už tenkrát nějaký kníže Svatopluk když zapomocí tří prutů učil své syny jednotě.

Průměrný počet slepic: 5 (28 hlasů)

Bohužel víme i co si z toho jeho synové vzali. Asi si každý musí nabít sám. Psali jsme že uvidíme na demonstraci, o co Rajchlovi jde, ale vypadá to, že jeho činy po demonstraci budou neméně zajímavé. A určitě rozhodnou o počtu lidí na další demonstraci.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Jsem taktéž pro, aby tam byli přizváni všichni, ale mělo by se dodržovat to, že tam nebudou prezentovat své strany, nýbrž mluvit pouze a jen jako opozice této vlády.
Když tam Konečná několikrát řekne naše strana KSČM, tak je to jen pro menší okruh demonstrantů, stejně jako kdyby tam kdokoliv jiný prezentoval jinou stranu.
Zkrátka bez propagace, jelikož tam jsou úplně všichni a ne každý fandí té které straně nebo hnutí.
Foldyna tam byl jako demonstrant - viděla jsem rozhovor s ním na Raptoru. I ten by tam udělal kus práce. Navíc on to SPD nikdy nezdůrazňuje jako někteří jiní.

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)

Máte pravdu, že ta "stranickost" by se měla asi trochu upozadit, protože jak je "v kurzu", já nemluvím s tím a oním a já zase "nemohu" tohohle a tohohle, spousta lidí se přes to "nepřenese".
Pravdou je, že těm ortodoxním nepomůže ani to upozadění stran.
Ale doufám, že ta většina by pak byla k té různorodosti směrů tolerantnější!
Je to de facto jediná naše možnost!
To bychom si měli přednostně uvědomovat.
O prutech jsem psala už mockrát:-), ale stále to platí, jedině v té jednotě bude síla! U nich i u nás!

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Doposud "naši" při rozhovoru s jejich vysokými funkcionáři,kterým se splnil jejich sen a stali se poté,co jim zmizeli dělníci zástupci prý tzv Střední třída tj jimi konecne vysněné "buržoasie "a tak se stalo,že havarovali a už NIKDY se do Parlamentu nemaji zájem dostat a jak to vypadá budou se živit jen prodejem lukrativních nemovitosti,které patří dost možná stále nám lidu a když nechtějí pracovat společně s námi elitou lidovych komentátoru,kteří již vztekle pracují na Programu Národních Zájmů a potřeb PNZ,který už prý brzy zahájí pochod institucemi tak bude hotovo!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.4 (5 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Úvodník dnešní Kosy – Aneb kam kolektivní Západ přivedly kolektivní lži kolem migrace a migrantů a ti vždycky a jedině správní!

Jestli mne něco opravdu hodně překvapilo v té šílené prezidentské kampani, pak absence tématu migrace a migrantů!

Tady mohl Babiš udělat zásadní body a on to téma v podstatě ani nezvedl! A Pavel, předsedající v době migrační tsunami vojenskému výboru NATO, které tehdy odmítlo chránit evropskou námořní hranici a teprve pod tlakem veřejnosti spustilo zcela neúčinnou operaci Sofie, plus dnes s rozdělením lidí na území České republiky na ty preferované, tedy Ukrajince, požívající sociální výhody o kterých se opravdu chudýma potřebným domorodcům ani nezdá a ty druhořadé – ty co mají jedinou povinnost ten komfort těm nadřazeným tiše a bez odmluv platit ze svých daní, by to nutně představovalo velmi brisantní diskusní téma.

Leč nestalo se! Nechápu štáb Andreje Babiše, ale teď už je to stejně jedno. Prezidenta už máme.

Nicméně migrace, ta legální z Ukrajiny i ta nelegální ze zbytku světa nám tu zůstala. A tím pádem i problém do budoucna, který nutně vyhřezne, že nám z toho půjde hlava kolem!!!

Tak jako si to právě „užívají“ ve Švédsku nebo ve Spojených státech!

Dnes vám nabídnu dva převzaté články, popisující, co se děje v tradičně velmi slušné , liberální a svobodné zemi Tří korunek a jak to vypadá napříč americkými městy, kde vesměs vítězili demokraté a tím i jejich představa o vítání migrantů, o multikulti obohacování a vůbec samých skvělých výhodách z migračního proudu.

Pokračování textu →
https://vlkovobloguje.wordpress.com/

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Béďa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naprosto souhlasím. Myslel jsem, že petikoalice po volbách dlouho nevydrží a oni jsou tu pořád a škodí. A proč? Protože jsou jednotni a táhnou za jeden provaz. Tohle bohužel není vidět u opozice ať už u té parlamentní nebo neparlamentni. Jen pokud se opozice dokáže sjednotit, bude mít šanci poslat 5k do propadlišti politických dějin.

Průměrný počet slepic: 5 (32 hlasů)

In reply to by Lavice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oni mají jednoho pána, který dává příkazy a ten sedí na US Embassy v Praze, to je příčina té jednotnosti

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

Tak co takhle jít jednou demonstrovat i před jejich ambasádu..., přímo k prameni.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Sou to kolaboranti s cizí mocí co se jen přeskupují mezi politickými mafiemi a dělají zlodějinám křoví. Slizcí hadi.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Béďa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vzpomínám na doby minulé, kdy nějaký Bárta se myslím jmenoval, nalil do kampaně pár melcků a 15% pro Věci Veřejné bylo z nuly na světě. Když každý dnešní skalní fanda, kterých je dle FB asi 60 000, přispěje tisícikorunou, tak bude 60 milionů na slušný výsledek ve volbách.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Tak na co to dělat stereo,stačí zdiskutovat VSECHNY svaté postuláty PNZ a pak se usneseme,jak pétidemolice by mohla uvidět všechny svaté!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

In reply to by Béďa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak pokud se člověk zajímal, tak všechny alternativní skupiny přímo doporučovali svým, aby se demonstrace 11.3.23 zúčastnili, že to naše země potřebuje. Dokonce i Ladislav Vrábel, který chtěl nějakou demonstraci opět zorganizovat, ustoupil ve jménu již oznámené demonstrace Rajchla. Takže to není ani tak zásluha PRO, jako celé alternativy. A pokud vím, zakázal Rajchl demonstrantům přinést vlajky a na Václaváku se to hemžilo vlajkami. Tak se přestaňte předvádět na úkor jiných. Nebylo mým úmyslem se zúčastnit, ale svědomí mi nedalo, mám syna a vnoučata, ale moje přítomnost nebyla kvůli vládychtivému PRO, nýbrž pro doporučení svobodného vysílače Tapin rádia, svobodného radia Beta, Tv Petra Bureše, Proudu národní hrdosti, studia Triko a jiných. Tak se přestaňte producírovat a uvědomte si, že jedině v jednotě celé alternativy je síla a naše naděje. Radost mi udělal Igor Chaun, že i on to cítí, že je třeba jít do houfu.Tak si to uvědomte dřív než všechno svou pýchou zhatíte. Není čas primadon.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

On to Rajchl myslel jinak. Nenosit vlajky jiné než české.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

Přesně tak:-)!
České vlajky jsou vždy na místě!!! Čechy, Morava, Slezsko!
Neměly se propagovat vlajky "místní příslušnosti", a to se opravdu myslím podařilo.
Ale chce to ještě o něco víc dát najevo, že "jdeme spolu" navzdory různým "rozdílnostem". Očekávání a cíle máme snad stejné?

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Béďa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přátelé, tohle je zlomová věc!!!!
Máme jasný videodůkaz, že lidé neútočili na Národní muzeum, nýbrž že pouze poklidně stáli a policie na ně nevyprovokovaně zaútočila na základě rozkazu velitele zásahu!
Jedná se o evidentní důkaz, že ministr vnitra Vít Rakušan flagrantně lhal a že se jednalo o zásah vyprovokovaný proti pokojně stojícím občanům ze strany zásahové jednotky.
Budeme požadovat okamžité odstoupení ministra vnitra!
Policejní brutalita proti občanům ČR nesmí mít v naší zemi místo! Tohle je horší než za komunistů!
Prosím maximálně sdílejte na všech kanálech!

https://www.facebook.com/rajchl.jindrich/videos/171468325650910/

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Přetrvává z dnešního hezkého zážitku i trocha "euforie":-), tak i když v dalších dnech zase víc "vystřízlivíme", prosím nevzdávejme to!
Mělo by se nám to přece podařit, chceme to pro nás, pro naše děti, pro naši zem:-)!
A opravdu se spojme všichni, kterým nám na tom záleží, " ti nahoře i dole"!

Průměrný počet slepic: 5 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

Rajchl to vzal zostra, jak ta Kosa nostra..., opravdu bijec.

A další určitě stojí za připomenutí:
Na zaplněném Václaváku: Buď potřebujeme větší náměstí, nebo lepší vládu...

„Vláda je tak úspěšná, že se její kritici nevejdou na náměstí. Potřebujeme buď větší Václavské náměstí, nebo lepší vládu,“ začal hovořit právník Ondřej Dostál.

Na Václavském náměstí pak osobně promluvil ředitel školy Petr Vrána či student Michal Gregor. „Vláda používá směrem k mladým lidem dva výrazy – demokracie a kritické myšlení. Demokracie neoznačuje oponenty za dezoláty a nebojí se jiných názorů,“ zaznělo od něj.

Já tu byl před 33 lety... Igor Chaun podpořil Rajchla.

Náměstím se ozývalo volání jako Fuj, Hanba či Demisi, vše směřované proti vládě Petra Fialy. Vystoupili mimo jiné také scenárista Igor Chaun či bývalý umělecký šéf baletu Národního divadla Petr Zuska.
Přátelé, stál jsem tady před 33 lety pod sochou svatého Václava jako studentský vůdce, nebo mluvčí. Byl jsem na balkoně Melantrichu. Viděl jsem také zaplněné Václavské náměstí, jak tamhle z boku pochodovali dělníci z ČKD" vzpomínal ve svém vystoupení scenárista Igor Chaun.
"Stojím tady a pevně věřím, že se to stává zájmem nás všech, abychom tuto zemi začali spravovat normálně, ekonomicky smysluplně,"
Jsem přesvědčený, že když zabijeme naději v nás, opravdu skončíme," podotkl Chaun. Když jsem tady stál před těma 33 lety, tak jsem si myslel, že demokracie je stav, který se nastolí a trvá. Za poslední roky jsem pochopil, že svoboda je proces, za který se musí bojovat každý den. 
„Volá Vidlák z Václaváku, vypadni už, modrý ptáku!“ Demisi, demisi, volaly desetitisíce
„Volá Vidlák z Václaváku, vypadni už modrý ptáku! Před rokem a půl náš premiér sliboval, že zatočí s drahotou, že neprodleně něco udělají s 5% inflací. Ale udělali jen jednu jedinou věc – vysílali jasné signály. Inflace je skoro 20 %, ceny energií jsou na dvojnásobku.
„Ceny jsou vysoký, zato důchodcům snížili valorizaci! Rodinám s dětmi, rodinám ani příspěvky nevalorizovali. Říká se tomu solidarita chudých s výrobci nadzvukových stíhaček,“ vyvolal smích. Ten se ale rychle proměnil v pískot, když připomněl emisní povolenky pro domácnosti. „Hovada, hovada!“ hřmělo náměstím.
Řečník se ale teprve rozjížděl. „Deficit státního rozpočtu se v únoru propadl do nejhorších čísel od roku 1989. Kde se stala chyba? A víte, co se stalo, když to zjistili? Zrevidovali programové prohlášení... Zůstaly jenom výdaje na útok, tedy na obranu,“ dodal.
Rozesmál vtipem, že jeden z těch neidentifikovatelných objektů, které nedávno Američané sestřelili, byl Fialův deštník proti drahotě.
A následovala poznámka, že ruský plyn jsme nakupovali od překupníků, kteří jej jenom přejmenovali na „molekuly svobody“.
„Dovedete si představit, jak by to vypadalo, kdyby nás pánbůh neměl rád a nedaroval by nám tak mírnou zimu? Vždyť nás zachránilo jenom pokrytectví našich vlastních elit!“ hřímal Vidlák. 
„Do Sněmovny už míří zákon na potírání opozice, tedy dezinformací. Chcete tuhle vládu?" ptal se Vidlák – a dav jednoznačně odpověděl: „Ne!“
„Slyšel jsi Fialo? Chceme demisi!“ zakončil Vidlák za aplausu náměstí.

Vystoupila také senátorka Jana Zwyrtek Hamplová.
Pokud si politici našich vlajek nevšimnou tady, můžeme jim je donést až pod nos
Říkala jsem starostům na svých přednáškách: Nenechte si od státu všechno líbit. Stát bude dělat jen to, co mu dovolíte. Stát je tu pro nás, ne my pro ně," řekla senátorka Zwyrtek Hamplová. "Mí předřečníci už skoro všechno řekli, vám je zima, i když vás hřeje láska k tomu, o co nám tady jde," sdělila dále Zwyrtek Hamplová a hovořila o tom, že se hlásí k právnímu státu.
Velký potlesk pak získala za to, když prohlásila, že už se v Senátu necítí tak osamocena, ale že je tam s 12-13 kolegy, s nimiž si rozumí...
"Mám pocit, že naši politici si toho nevšimli, ale česká země nepatří politikům, ale nám občanům. I politici, i ti nejvyšší, i šéfové Sněmovny, Senátu, ministři, týká se jich platný právní řád, nemohou jej porušovat. I pro ně platí pravidla, nejsou nad právem. Ale hlavně, co bych jim chtěla zdůraznit. Hlavním městem není Washington, Brusel, Moskva ani Kyjev. Naším hlavním městem je Praha. A naše vlast se jmenuje Česká republika. A pokud si tady nevsimnou našich vlajek, můžeme dojít k nim až pod nos, aby si jich všimli," zakončila.

Průměrný počet slepic: 4.8 (65 hlasů)

Vidláku, po demošce (během hymny) jsem se vydala s kámoškou za vámi - tedy spíš jsme se prodíraly, až jsem nejspíš přišla pozdě, řekl mi pan "ochranka", že už jste nejspíš odešel.
Přinesla jsem vám malý dárek, tož snad se povede příště.
My stály pod dolní projekcí, blíž jsme se neprodraly...

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Já tam viděla lidí.... :-), a tedy i potenciálních Tymáků, Inzů ....:-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

I když jsem byla oblečená co nejtepleji, byla taková kosa, že jsme se po Vidlákově projevu začaly pídit po svařáku, abychom rozproudily krev... A jelikož snesu jen velmi málo alkoholu, tak byla zábava. Vyžádaly jsme si klíč od WC, nejdřív šla kamarádka a řekla mi, kde to je.
Já ale nějak "nemohla" tím klíčem odemknout, protože byl tak nějak velký, tak jsem se vrátila a řekla jí, že ty dveře, kam mě poslala, jsou nějaké "divné", že ten klíč do nich nepasuje...
No a pak už jsem se smíchy málem po...., protože ten velký klíč od WC byla jen taková bakelitová ozdoba se zavěšeným malým klíčkem..., kterého jsem si nějak vůbec nevšimla.
A smála jsem se ještě cestou zpátky..., a to už byla akorát ta poslední Rajchlova řeč :-)
Ano, zima byla tedy pořádná, zvláště když já nosím ponožky i doma v létě, když je 30°.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

tak jste chodily okolo mne. Stál jsem u ukotvení v modré bundě s foťákem a báglíkem na zádech. A pokud jste staly v první řade od projekce, tak si matně pamatuji.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Vůbec nevím, stály jsme tam, kam jsme se vešly a trochu popocházely, první řada..? To jako hned pod projekcí? To určitě ne. My přišly těsně před druhou a to už tam byl nával, probojovaly jsme si místo v davu :-).

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Tenhle text byl napsán sice ještě před demonstrací.
Teď už jsme po. V nás všech to ještě asi "doznívá" a také asi víc doufáme, máme zase naději.
Tak je to třeba opravdu ten možný bod zlomu?

11.3.2023 … BOD ZLOMU?

JINDŘICH KULHAVÝ
Pokojné demonstrace se ukázaly být k ničemu. Vláda a Pětikoalice nyní již ruku v ruce jdoucí s novým prezidentem si dělají úplně vše, co si zamanou. Na úkor ožebračovaného českého národa podporují pokračování války na Ukrajině, vyživují stotisíce nově příchozích Ukrajinců, svou zahraniční politikou nás nadále odstřihují od kvalitních a dostupných přírodních zdrojů původem z Ruska, devastují ekonomiku a ukazují nám, co je to zvůle moci.
Demonstrace je pouze ukázkou nespokojenosti části společnosti. Bez určitých dalších kroků navazujících na pokud možno co největší účast by tato akce neměla žádnou účinnost. Ani plné Václavské náměstí není zárukou změny.

Ovšem bez toho plného náměstí není moc šancí udělat cokoliv. I proto je důležité se sejít, dát mandát organizátorům v pokračování vzepření se Fialovi, Rakušanovi i Pekarové, proti všem těm, kteří nás hází přes palubu. Na pódiu i v davu se mohou pohybovat osobnosti, které však bez skutečně kvalitní opory tvořené lidem nic samotné nezmohou.
https://pravyprostor.net/?p=157407

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Takže v plánu je jít do akce?

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Lide, kteri nejsou schopni uspet v demokratickych volbach, se uchyli k blokadam a dalsimu nasili? To tu jeste nebylo. Agrese se stupnuje. Dnesni pokus vtrhnout do Narodniho muzea ukazal ceho vseho jste schopni.

Průměrný počet slepic: 2.4 (38 hlasů)

Někdo po něm vyjede, protože má jiný názor? Tak si představujete demokracii?

Správně se pozastavuje nad vašimi násilnými plány a bohužel po včerejšku i násilnickou realitou. Výhodou české společnosti bezesporu je, že se věci řeší pokojně bez násilí. To co jste včera předvedli před Muzeem, spadá mezi naprosté excesy, kterých se u nás dopouští jen vyjímečně opravdoví magoři.

Ruzné blokády dosud byly zejména doménou různých zelených magorů. A nutno říci, že spíš v zahraničí, u nás jim pšenka moc nekvete. K blokádám a násilí sahají extremisté, kteří nejsou schopni uspět ve volbách. Zřejmě se mezi ně řadíte. V každém případě má vaše činnost a vaše plány záporný přínos pro politickou kulturu.

Průměrný počet slepic: 2.7 (15 hlasů)

Rudlo, jste příliš rozrušen a v důsledku toho píše kraviny

vy si pochvalujete, že se u nás věci řeší pokojně a jste zděšen "násilím", kdy pár jedinců chtělo sundat cizáckou vlajku z budovy, která patří k symbolům českého národa?
tak to jste si musel pochvalovat i situaci,
kdy tlupa slušných a demokratických dobytků řvala, pískala a snažila se ulikvidovat předvolební shromáždění Babiše a předtím i jiných opozičních subjektů, že ano?

a jste zděšen, ze záporného přínosu pro naši POLITICKOU KULTURU?
:-)))))
a kteroupak kulturu máte, prosím pěkně, na mysli? Kulturu Rakušanů a Pekáriových? Kulturu MichPrdů, kteří před soudní síň, kde probíhá proces s Babišem přinesou klec, aby ovlivnili jednání soudu?
kulturu, kdy Pětidemolice (zastupující s bídou 20% národa) při nezákonných hlasováních válcuje jakýkoliv jiný návrh? To je pro Vás "kladný přínos pro politickou kulturu"?
Jste k smíchu, Rudloušku

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Béďa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to jeho úkol!
Ty demagogické žvásty. Ten překrucováný výklad skutečností. Ta "uraženost" za nepochopení:-). To svaté rozhořčení:-)!
K smíchu:-).
Proto si jich raději nevšímat, k ničemu produktivnímu to nevede...
Ale jinak máte ve všem samozřejmě pravdu:-)!

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

In reply to by Béďa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Béďo, jako správný vidlákovec, řekněme trochu volně nakládáte s fakty (někdo trochu příkřejší by řekl, že lžete). Strany vládní koalice získali ve volbách do PS v roce 2021 cca 2,33 mil. hlasů. To je přes 22% i pokud mezi její odpůrce započtete všechny mladistvé, děti a kojence bez volebního práva. Z oprávněných voličů to je 28,38%, z voličů, kteří se obtěžovali k volbám 43, 41%. Vláda Andreje Babiše se po volbách v roce 2017 opírala o 1,88 mil hlasů.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Volby_do_Poslaneck%C3%A9_sn%C4%9Bmovny_Pa…
https://cs.wikipedia.org/wiki/Volby_do_Poslaneck%C3%A9_sn%C4%9Bmovny_Pa…

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

veřejné agresivní a hanobící projevy blázna z Řeporyjí - takto člena ODS, vládní strany, která se k tomu nijak nevyjadřuje a nechává jej stále ve svých stranických řadách - dle vaší logiky je tedy celá ods agresivní šílenec. Za mimořádný exces považuji protizákonné vypnutí vybraných webů fialovci svého času. Za velký exces považuji kauzu Dozimetr a to, že se v ní provalilo, že STAN de facto pase "nesvéprávný" podnikatel, svého času spolupodnikatel zločince Krejčíře - sahalo to až do poslaneckých lavic STAN a ministrem vnitra je člen STAN, který tvrdil, že o tom nic ani netušil - vysoce nepravděpodobné. To je zase zřejmě vaše představa demokracie. Za exces považuji Fialovo tvrzení, že jsme ve válce. Pár jedinců, kteří po ukončení demonstrace pokřikovali před muzeem "česká vlajka" je proti výše uvedenému úplná marginalita - vy evidentně nepovažujete za exces nic z toho, co uvádím výše. Vzhledem k tomu, že nejste blbý, zbývá pouze to, že jste fanatik jedné strany, který "nevidí" co se mu nehodí a bude dělat, že neexistuje chování této vlády, které je přímo v rozporu se základními demokratickými principy - viz např opětovné zavedení cenzury a ideologických trestných činů i nově vytvářený systém ideo udávání. Vše výše vyjmenované vůči současné vládě evidentně považujete za kladný přínos pro politickou kulturu a cizelování demokracie.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Starosta Řeporyjí je, jak píši i níže, magor, o tom žádná. Já bych jej za starostu naší obce nechtěl, voliči v Řeporyjích to vidí jinak. Nemám žádný problém, pokud bude kauza Dozimetr řádně vyšetřena a viníci potrestáni. Pro STAN je to minimálně ostuda, ale mohu říci, že jsem něco podobného tušil už dříve, protože mi STAN přišel jako uskupení regionálních kmotrů, kteří chtějí výtah k moci. Bude se to týkat asi menšiny, ale u strany bez ideologického ukotvení, čož jsou třeba právě STAN nebo ANO, je toto riziko větší. Mimochodem, ANO je v Dozimetru také namočeno. Nehledám mezi politiky spasitele. Jsou to lidé, teří touží po moci a moc korumpuje. Je třeba takové případy odhalovat, vyšetřit a trestat. Ale budou se objevovat stále znovu. Je třeba, aby společnost nastavila takové prostředí, ve kterém je tento proces co nejefektivnější. Vyspělé demokracie jsou v tomto většinou dále než my.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

blázna by každá normální strana dávno ze svých řad vykopla. **K té poslední větě -tzv vyspělé demokracie na tom zcela určitě nejsou lépe - viz poslední nechutný korupční skandál přímo v Bruselu, další totožný skandál našeho Zdechovského a "jeho" Bahrajnu, Skandál Leynové - podivné nákupy tzv covid vakcín, kde si "demokratičtí" eu poslanci následně odhlasovali , že se to NEBUDE vyšetřovat. Skandál v USA, kde se provaluje, že ve volební kampani proti Trumpovi plus ve lhaní o covidu se na cenzuře ve velkém podílely tajné služby a posléze i Bidenova administrativa, které říkaly net platformám, co musí vymazat Skandál s posledními volbami v USA -jejich korespondeční částí - viz film 2000 mules. **Je to shnilé úplně celé -celá ta tzv západní demkracie se naprosto vymkla z kloubů.

Zatím bez slepic

In reply to by Antonin Kuzicka (neověřeno)

Trvalý odkaz

máte naprostou pravdu.
Neuvěřitelná agrese pětidemoliční "vlády" směřující k totální devastaci této země se prudce stupňuje.
A výrazně k tomu napomáhají zpitomělí, ideologicky zfanatizovaní kůžičkové.
I když vy jste možná jenom obyčejný prachsprostý provokatér....

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

In reply to by Antonin Kuzicka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatímco vy jste schopni sklopit uši a být spokojeni i s tím, že na českém Národním muzeu nevisí česká vlajka, nýbrž už řadu měsíců vlajka jiného státu, se kterým nemáme vůbec nic společného. To by tam mohla viset i německá a vám by to taky nevadilo.

Průměrný počet slepic: 4.4 (37 hlasů)

Hele, a já jsem si myslel, že jsme ti bratři slované... Tak asi ne...

Průměrný počet slepic: 3 (11 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

tvrdí, že jsou árijci. S těmi bratry fakt nejsme. Ani prapory ostatních slovanských bratří nikde viset nevidím. Nemyslím Rusy, ale Poláky, Bulhary, Srby atd.

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

To tvrdí i někteří Češi.
Nevím o tom, že by Poláci, Bulhaři nebo Srbové byli napadeni a vražděni svými velkými bratry Rusy. Ukrajinci ano a rozhodli se svému silnějšímu bratru postavit. Co je špatného na tom, jim touto nenásilnou cestou vyjádřit podporu? Je lidské být na straně slabšího a utlačovaného.
Ale chápu, že i mezi Čechy je spousta lidí, kteří by u nás ruské vojáky vítali s otevřenou náručí a možná by se k vraždění i přidali. Myslím, že se takovým lidem říká kolaboranti. A tihle s Ukrajinci opravdu nemají vůbec nic společného. To musím dát včelce zapravdu.

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)