Nohama na zem

Autor
Štítky

Musím říci, že jsem si celý včerejší den lámal hlavu, čeho jsem byl v sobotu vlastně svědkem. Na jedné straně jsem stál před velkým davem plným českých vlajek, před kterým jsem se cítil naprosto bezpečně a v pohodě. Setkal jsem se se svými čtenáři a zjistil jsem, že mě čtou úplně normální lidi, kteří prostě mají obavy z budoucnosti, protože se dívají na svět podobnýma očima jako já a prožívají podobnou realitu jako já. Atmosféra na Václaváku byla úžasná, české vlajky se v silném větru krásně třepetaly, počet účastníků byl nepřehlédnutelný a přes některé slabší řečníky zaznělo to nejdůležitější. Pokud vláda nesplní požadavky demonstrantů, budou následovat nátlakové akce.

Odezva na ohlášení blokování státních úřadů a stávkování byla silná. Na tohle se od loňska čekalo. Tohle chtěli lidé slyšet už v září. Nechtěli snít o probouzení národa, chtěli lídry, vedení a jasné další kroky. Nechtěli se jen hemžit a dívat se, jak se jim premiér směje do obličeje. Nechtěli se dívat, jak se pořád někdo proti někomu vymezuje, jak se rozpadají jakékoliv týmy spolupracovníků, jak se všichni navzájem obviňují ze zrady a z posluhování globálním strukturám. Na tohle se dojelo loni. Hádalo se o koryta, ve kterých ještě nebyla ani melasa.

Organizace demonstrace byla také na úplně jiné úrovni než loni. Nebudu se tu znovu vypisovat o krajských koordinátorech a vydaných částkách za letáky. Jen řeknu jednu příznačnou věc – více lidí se mi svěřilo, že si natiskli letáky, vytipovali si místa, kam je vylepí a když tam došli, už tam letáky byly.

Jindra Rajchl má se svými videi stejný dosah jako Otázky Václava Moravce…

Demonstrace jednoznačně vzbudila novou naději. Vymezování se, jsou jen kyselé hrozny. Lidi se od loňska organizují lépe a radostněji. Hodně se naučili. Realizační tým není slepenec, ale je veden za jedním cílem. Dosáhnout rozšíření protestů dalším zviditelněním a nátlakovými akcemi. Dělají na tom lidé, kteří se nehoní za chimérami, že zítra Fiala podá rezignaci. Všichni jste tuto novou realitu viděli, všichni si na ní můžete udělat názor sami, nemusíte se řídit názorem Vidláka, všichni jste viděli, co můžete (a nebo nemusíte) podpořit. Jestli je v této zemi někdo, kdo by to uměl lépe, okamžitě mi ho ukažte a já se mu neprodleně začnu věnovat.

A teď si řekneme něco o překážkách:

Lidí bylo zhruba stejně jako loni v září. Tečka.

Jasně, byla zima a špatné počasí, ale stejně musím konstatovat, že počet aktivních naštvaných se od loňských prázdnin v podstatě nezměnil. Nebo ne natolik, aby přijeli. Umějí se lépe domluvit, umějí si domluvit autobusy, umějí koordinovat svojí činnost, ale není jich víc. Včerejší bitvy se zúčastnilo stejné vojsko, jako se sešlo loni v září. Jen je o něco vycvičenější, ostřílenější a zvolilo si lepší důstojnický sbor. Ovšem noví dobrovolníci se zatím nenahrnuli.

Svým způsobem se tomu moc nedivím… že bychom zažívali sérii vítězných tažení, to se říci nedá.

Na druhou stranu, Jindra Rajchl je trochu jako ta pravda… prostě zbyl. Nechal jiné, ať předvedou, co umí a přišel na řadu až po nich. A hned při první přehlídce řekl, že se to teď bude dělat poněkud jinak.

Nebudeme lítat v oblacích. Realita je sto tisíc lidí, kteří jsou bojeschopní, rozumní a celkem odhodlaní, když byli ochotni přijet i v té zimě a po všech loňských zklamáních. Není to malá síla, ale má své limity. Vládě se možná trochu stáhly půlky, ale průjem z toho nemají. Být měsíc před volbami, byli by z toho hotoví, ale teď se mohou chlácholit, že se nic moc vlastně neděje.

Ale báli se, ne že ne. Ukazuje to zinscenovaná provokace na schodech Národního muzea. Stejně jako fotky oněch záškodníků s ruskými symboly, které byly úplně nové, nikdy nevyprané a na suchý zip. K tomu měli hoši stejné boty… Vsaďte se, že kromě Ševčíka nikdo nebude obviněn, protože by museli zabásnout svoje vlastní provokatéry.

Mají strach, dělají vše pro to, aby protesty zdiskreditovali. A když si nemohou nic najít v osobních životech organizátorů, budou to dělat takhle.

Od začátku existovaly dvě cesty, jak uspět pomocí pouličních protestů. Buď musejí růst, aby si vládní moc dokázala představit okamžik, kdy už na ulici bude tolik lidí, že je to smete… Když dojdou k takovému poznání, tak se vláda předtím pokusí udělat nějaké změny, aby protesty uklidnili a nebo (v případě Vítka) udolali.

Nebo musí stejný počet účastníků ukazovat stále větší odhodlání. Samozřejmě, tady nejsme ve Francii, u nás se odhodlání neměří na zapálená auta a rozbité výlohy. Nenásilí je u nás jediná možnost. Strana, která se k němu uchýlí, ta ztratí v očích národa veškerou legitimitu. Je možné blokovat silnice, je možné stávkovat, je možné bránit vlastním tělem, ale není možné házet dlažební kostkou. Nikdy.

Za pět týdnů se musí ukázat jedno, nebo druhé, nebo obojí. Buď větší počet lidí nebo větší odhodlání. Dumejte, dumejte. Tentokrát nepostačí jen přijet do Prahy. Tentokrát to bude náročnější. V mezičase se budete dozvídat, jak je to vymyšlené. Kdo po sobě necháte sáhnout těžkooděnce? Kdo budete ochotní neozbrojeni podávat ozbrojencům karafiáty? Kdo budete ochotni snášet rozmary počasí i nepohodlí?

Na závěr řeknu jedno… pořád platí, že nejpravděpodobnější šance na úspěch je tlak na co nejširší frontě. Ve sněmovně, senátu, na ulici, od odborů, podnikatelů a dalších skupin. Jobovky pro vládu každý den. Zleva, zprava, shora, zdola. Vláda musí vidět, jak se jí to rozpadá pod rukama a zároveň vidět, jak roste opoziční spolupráce.

PS.

Přátelé, ještě před víkendem jsem odeslal všechny objednané knížky. Kdo si zadal adresu minulý týden, ten už má zásilku na cestě. Dnes odesílám poslední čtyři kusy, které jste si ještě objednali o víkendu. Jsem připraven řešit reklamace. V tomto týdnu by vám všem měly knihy dojít. Komu nepřijdou do pátku, ať se mi ozve na vidlácký mail. Budeme to řešit. Vylifroval jsem 2741 zásilek. Divil bych se, kdyby se jich několik neztratilo.

Děkuji všem, co mě podpořili. Dodali jste mi nový impuls do další práce. Více již brzy.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (217 hlasů)

Komentáře

Předně, děkuji za vaši odpověď, vážím si jí.

Vaši první otázku Vám nejprve otočím: kde Vy berete jistotu, že má pravdu Vidlák a ne já. Ano, občas na chvíli zapochybuji, co když mají pravdu... Protože některé věci, na kteé ukazujete, jsou skutečně problém. Nicméně, většina mých znalostí, zkušeností, studium historie, ... mě utvrzuje, že pravdu mám já (ale to vám tady ve zkratce opravdu nevyložím). Demokracie je křehká květinka a já o ni mám vcelku obavy. Vidlák sám samozřejmě s ní sám nepohne ani k horšímu ani k lepšímu. Ale může být součástí procesu, který to už zvládne. A on je v určitém směru velmi schopný. Někdy mi přijde, že pro stromy nevidíte les. Současný západní svět má své podstatné chyby (zelené náboženství, genderismus, ...) a já bych proti nim s radostí bojoval. Nicméně, vidím o řád větší nebezpečí. rusko se stabilozovalo a aktuálně na Ukrajině testuje své možnosti. A to je jen předehra. Čeká nás civilizační střet s Čínou, kde půjde o vše. Tamní režim se vypracoval do kvalit předválečného Německa, ale s výhodou veškerých technologických vymožeností dnešní doby. Myslet si, že se nás to netýká je hloupé, kvůli expanzi Německa umírali chlapci z Nového Zélandu, Dnešní svět je o pár řádů menší.

Za prezidentování Miloše Zemana jsme byli svědky neúspěšného pokusu o otočení kormidla směrem k Čině a rusku. Dobře si pamatuji, jak navezení Čínané mlátili naše koledníky za dozoru policie během návštěvy soudruha Si. Vše v zájmu jistého Kellnera a PPF (kde vzal ten majetek?). To byla jen drobná ukázka stavilizace společnosti po čínsku a důkaz, k čemu vede jen nepovedené přiblížení se tamnímu režimu. Moje priority jsou tedy následující:

1. rychlá (nechytejte mě pak za slovo, přeji si, aby to bylo rychlé, ale rychlé to nebude) a co největší porážka ruska, když už nám k tomu na Ukrajině svojí strategickou chybou poskytlo příležitost. Nejvýznamnější spojenec Číny v nadcházejícím střetu tak bude mimo hru.
2. zadržování čínského vlivu, odrazování Číny od rozpoutání horké fáze konfrontace se Západem. Naděje Západu je v odkladu konfliktu na co nejpozdnější dobu. Čína už nyní začíná čelit výraznému demogafickému problému a pravděpodobně bude následovat osud Japonska, které svůj vrchol zažilo koncem 80. let a od té doby stagnuje. Ve vzdálenější budoucnosti může dojít ke změně čínského režimu.

Pokud se Čína rozhodne to rozjet, tak západ nesmí uhnout. A pak buď Pán Bůh s námi.

Tak toto je ve zkratce moje vidění světa a moje motivace v politice. Možná vám to přijde "divné", věřím však, že nejsem daloko od pravdy.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

v tuto pozdní noční hodinu schopen plnohodnotné odpovědi. Myslím, že toto ukazuje, že máme stejné hodnoty, jen si jinak vysvětlujeme .... historii ? Teď si nejsem jistý, jaké slovo přesně použít, ale zeptám se. Proč si myslíte, že Čína je chtivá války ? Obzvláště proti jaderným mocnostem. To je to v čem se asi lišíme, co od koho čekáme.
Mám pro Vás asi velmi cynický názor. Všechny velmoci jou stejné, snaží se o politiku jen pro sebe. Což na druhé straně je věc, kterou by měl dělat každý politik, starat se v první řadě o svůj stát. Ve druhé řadě o co nejlepší vztahy s ostatními. Ale velmoci jsou prostě jiné. Britské imperium nebylo lepší, to musím uznat ač anglofil. Nebo mi dáte nějaký příklad z historie, kdy velmoc udělala něco nezištně, ale opravdu nezištně, pro jinou zemi ? Vy čekáte válečnou expansi od Číny a Ruska, ale ne od USA. Kdo má nejvíce válek daleko od svého území za posledních sto let ? Budu o tom ještě přemýšlet, pokusím se zítra napsat více.
Jen ještě krátká poznámka. Čína má s Japonskem opravdu hospodářským vývojem hodně společného, ale vojensky ne. Japonci, zřejmě svou stísněností na malém prostoru ( too by bylo na jinou delší diskusi ) byli a jsou daleko militantnější národ, více zvyklý poslouchat z dob císařů. Na naše poměry Číňaně také, ale v porovnání méně. Nevím že by Číňané dělali takové krutosti jako Japonci ( třeba zrovna v Číně ale i Koreji ), je to velmi jiný národ. A ač se Číňané fackují či fackovali s Rusy, Indy a jinými, jsou to spíše pohraniční spory než války. Já nevěřím, že by Číňané dnes chtěli válčit.
Vzpomněl jsem si na jednu zajímavost. EU donutila Řecko v rámci jeho krise před pár lety k privatisacím. V jejich rémci museli prodat nějaké svoje státem držené přístavy. Víte kdo je dnes má ?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Omlouvám se, už také nejsem schopen odpovídat. Pokud budeme mít chuť, zkusme se potkat zítra.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Alice, souhlasím s vámi, také jsem se občas nechávala unést, ale už jsem blíže k tomu, abych je ignorovala.
Co ale ignorovat nemůžu, je fakt, že si zde jistý magor "vypůjčí" váš nick (a není to klasický troll, který má za úkol se zabývat jinými věcmi než osobním mstěním se komukoliv) a pod vaším názvem tu oblbuje lidi vypatlanými komenty na úrovni ZŠ.
A mnohým to, bohužel, ani nedojde a reagují na to.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Víte, i mně se občas stane, že nepřemýšlím a zareaguji na trolla (viz níže) Oni mění nicky, tak je to někdy těžké. Je ale důležité, když se to zjistí, umět to i utnout, přestože on pořád provokuje. To už umím:-)

O tom zneužívání Vašeho nicku už jsem psala někdy po poledni, hned mi to bylo jasné (viz níže). Všimla jsem si i dříve, ale nikdy ještě nevytvořili celé vlákno, jako dnes. Naštěstí jsou tak pitomí, že jsem to poznala hned.
Vidlák s tím nic asi dělat nemůže, jak píše Tymákovan. Vím, že na některých webech nebylo možno se přihlásit pod už používaným jménem, ale jak to měli zajištěné nevím, jsem naprostý PC analfabet.
Já to znám z dřívějška, oni pak od toho trollové upustili, teď zavádí zase staré osvědčené praktiky. Proti tomu je člověk naprosto bezbranný. Takhle se ale můžeme dočkat naprosté virtuální žumpy pod všemi našimi nicky.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Toto ale není náhodný troll, občas už to udělal, ale jenom u mě. Dneska to zkusil pro "sichr" na Zauberovi, aby to nebylo celé jen o mně.
Tyhle zamindrákované týpky znám, jsou to ti největší zbabělci, chlapům obvykle pochlebují a na ženských se vyřádí..., mě si vybral už dávno :-) Minulý týden jsem tady napsala, že omezím svou pravidelnost zde a budu chodit jen na občasnou návštěvu, tak toho hned využil.
Takový malý hrrdina. (to dvojité r je úmysl)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

měla pár otázek k Vašim tvrzením, ale nemyslím si, že je dobré to tu probírat do detailu. Jinak bych spíš řekla, že je to podlý člověk. Zastávám názor, že je lepší na to jen krátce upozornit, ale nezabývat se tím. Větší radost totiž tomu individuu udělat nemůžeme, než když ho uděláme středem naší pozornosti. Vím, že mě se to radí, ale zkusme to :-) Hezký den.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ono by stačilo si jen představit, že někdo píše vaším jménem věci, které by jako takové člověk nevypustil z úst, natož je napsal.
To se samo o sobě hůře ignoruje. Upozornit na to zkrátka musím (v ostatním máte pravdu - nechodit do detailu). :-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Všimla jsem si, že poslední dobou trollové píší pod už zavedenými, ukradenými nicky. Zřejmě byla nasazena ta jejich nejprimitivnější sorta. Dnes vytvořili zase celé vlákno s včelkou. Prosím Vidláku, nešlo by s tím něco udělat, aby se konkrétní nick nedal použít opakovaně? Děkuji

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

To by musel každý psát pořád ze stejné adresy, takže by nejen nefungovaly VPN, ale přineslo by to i jiné problémy. Myslím že musíme vydržet do registrací.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Dá se to vyřešit přesunem na facebook. Tam Vidlák stejně všechny články taky zveřejňuje a diskuze je tam taky a bohatší než tady. Autentizaci uživatelů má facebook vyřešenou. A má to i další výhody, dají se tam vkládat multimédia a tak podobně. Tak proč držet dvě místa pro diskuzi.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

že fb pro nás je jako chtít si na odbojovou činnost za války najímat místnost od gestapa. Na fb je v pravidlech zakázáno používat přezdívky, pokud vás někdo napráší, že se mu zdá že nepoužíváte pravé občanské jméno, chtějí kopii občanky, jinak je po účtu.
Toto je uvedení názoru a faktu, ne začátek diskuse. Alespoň pro mne.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

ale to by se mi nelíbilo. Už před lety jsem FB zrušila a nechci ho. Myslím však, že je spousta lidí, kteří o FB taky nestojí. Pro mne jsou diskuze jen "odreagováním z přetlaku dění", času moc nemám, žít už bych bez nich uměla :-)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

.."Pro mne jsou diskuze jen "odreagováním z přetlaku dění"..
Původním smyslem slova diskuse je hledání řešení, Alice.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

je mi líto, ale pro mne asi ne. Připadám si jako maličký dílek vesmíru a vím, že nic moc neovlivním. Je tolik moudrých a povolanějších...Ale ráda kdykoliv podpořím :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky nepoužívám FB (možná proto, že ho používá skoro každý) a taky ho nechci.
K Rajchlovi se chodím jen "dívat".
Tady jsem to objevila náhodně, když mi jednou do mailu přišel článek, který se přeposílal a byl od "jakéhosi Vidláka".
Líbilo se mi ty názory, tak jsem zkusila vyhledat. Ale jinak nediskutuji nikde.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem FB měla, ale odhlásila jsem to před asi 2-3 roky, když mi dospívající vnuk řekl ... babi, to je ale hrozné, že ty si můžeš číst, co si píšu na můj fejs :-). Tak jsem mu udělala radost a on už je dnes stejně na jiné síti. Taky tehdy kolovaly různé řeči, zrušila jsem to bez problémů, v mém okolí se odhlašovala v té době spousta lidí.
Něco se dá přečíst na hlavní stránce a co ne, klidně najdu jinde, nebo oželím.

Vidláka znám už od Vlka, sem občas píšu, někdy ale mám pauzu i několik měsíců. Vlkovi jsem "v patách" od jeho začátků. Když začaly na netu diskuze, kolem roku 2000 jsem chodila na Lidovky, A.cz a pár dalších. Byla jsem v té době dost dlouho nemocná, tak času bylo dost. Vidíte, úplně jsem zapomněla, že jsem už takový pamětník :-) Přeji Vám, aby se ta krádež nicku rychle nějak vyřešila.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alice, díky, ale jak jsem napsala výše, asi vím, kdo to dělá (možná to víte i vy, jednou jsem si něco od vás přečetla a to by souhlasilo).

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím, že by to diskuzi jen prospělo, kdyby v ní všichni vystupovali pod svými skutečnými jmény, včetně trollů.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Tydle názory sou dycky začátkem konce.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Za sebe: nikdy jsem na netu nenapsala nic, za co bych se musela jako člověk stydět. Ale z mnoha důvodů nehodlám dát svou identitu všanc kdejakému možná i nezletilému frustrátovi, nebo psychopatovi.

Dokonce znám případ, kdy se jedna paní přihlásila pod svým jménem, psala o sobě v diskuzích dost podrobně, takže pak uráželi nejen ji, ale celou rodinu. Vím, že chtěla podat i trestní oznámení, ale nevím, jak to skončilo. V každém případě do toho byla zatažena celá její rodina. Trollové jsou bezcharakterní lidé, nevěřím, že by se pod svým jménem styděli. Navíc oni píší organizovaně, "zaměstnavatel" by je přikryl.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

při registraci by se mělo uvádět i číslo občanského průkazu, které by poskytovatel musel ihned poslat na vnitro. Oni se úderníci kdesi učili, to uz tu přeci bylo.

Ta jednoslepice, co Vám dala úderka je taková schlíplá a smutná :-)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Možná jsou to kohouti :-) Já na slepice moc nedám. Jsou tu borci, kteří si jich naklikají i 10 najednou. Občas klikám, když odpovídám, nebo když se mi něco hodně líbí. A v reálu - víte, že jsem slepici nedělala/nejedla snad 10 let? Ani kohouta :-)
Našla jsem i slípky .... 🐔🐔🐔🐔🐔, aha, to jsou jen hlavy. No co, možná za čas i za ty budeme rádi.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

ale třeba dokáže úderka dát kohouta. Toho samozřejmě jen jednoho, dva by se poprali. :-)
No mne vždy zaujme, když k nějakému naprosto nekonfliktnímu faktickému příspěvku jako byl ten Váš, dá úderka jednoslepici. Ale ti Vaši kuři i hlavy jsou také moc pěkní.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

oni by prostě souhlasili se zveřejněním jejich jmen, jsou takoví "otevření". Že mám jen jednu jednoslepici, je proto, že je tu jen jeden. Až přijdou další, tak to napraví.
Jo a taky jsem napřed četla namísto schlíplá, že ta slepice je nějaká "chcíplá". Lekla jsem se, jestli to nemyslíte dvojsmyslně, tak jsem se tím darem snažila dokázat, že to tedy nejsem. Dobrou noc :-)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Díky a dobrou noc.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Fantazírování o jakémsi přitvrzení, blokádách a jiných hovadinách, bych nechal na šílencích, agentech z vnitra sloužících Fašingtonu, případně na IMHO poněkud vyšinutém Rajchlovi.
Komu nestačila evidentní policejní provokace před Muzeem po skončení demonstrace, může si sbalit kartáček na zuby a další vězeňské propriety, než se vydá touto cestou, vyšlapanou před ním sedláky u Chlumce a dalšími podobnými zoufalci.

Nechat si useknout makovici za letáky jako jistá Sofie Scholl považuji ne za hrdinství, ale za ukázkovou debilitu, hodnou tak maximálně Darwinovy ceny.
V menším se to týká i uvažovaných blokád a jiných úplných pitomostí, na které je každý totalitní režim více než skvěle připraven, ba dokonce natěšen jak malé dětičky na Ježíška.

Doufám, že Rajchlovo doporučení blábolení o blokádách bylo jen chvilkovým poblouzněním z úspěchu sobotní demonstrace a bude rychle přehodnoceno a zapomenuto.
Pokud ne, musí být zapomenut Rajchl.

Nemá to totiž žádný smysl, kromě výroby obětí „revolučního kvasu“, což je jedna z nejodpornějším metod všech manipulátorů převratů a revolucí.
Přes zničené životy zblbnutého revolučního kanonenfutteru ke korytům moci.

Jak jsem už psal několikrát, kdo chce bojovat – tedy skončit u násilí – ať jde do armády.
Jinak ať s tím normální lidi neotravuje, je to debilní.
Pokud se situace zhorší natolik, že boj bude morálně ospravedlnitelný, jistě bude nějaká česká zahraniční armáda, jak je u nás tradičním zvykem.
Odsuzujete poblouzněné pubertální vrahy Mašínovce, a přitom se chystáte jít v jejich stopách; také začínali „nenásilně“…

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

Je mi jasný že ten pán kerému nadáváte chce pokračovat ve vykořisťování našich synů a dcer, že jim bude dál upírat podíl na zemi gde se narodily a že jim upře podíl na rozpočtu, kerej ti zasloužilí služebníci zla vytřískaly z našich ohlupených lidí majlantama každej rok a že taky nepřipustí aby všichni naši lidi mohli spolurozhodovat o svých životech. Tak vo co de? Buď ste blebej nebo nechápete konec provazu za kerej taháte.
Ani lehkoživky nerozumí co se děje. Že by světlo v tunelu?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Mohl by Rajchl aspon vyhlasit konkretne, kolik za jeho vlady dostanou duchodci na duchodech.
Kdyz je tak proti ty bide.
Zatim, nemoh..

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Sobotní demonstrace a to co následovalo krátce po ní už má první konkrétní důsledky:

Policie se zabývá mužem, který na demonstraci poškodil auto s ukrajinskou značkou. Policisté prověřují i muže, který s megafonem podněcoval k odstranění ukrajinské vlajky z Národního muzea.
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3571499-policie-se-zabyva-muzem-kt…

Rektor Vysoké školy ekonomické (VŠE) Petr Dvořák vyzval Miroslava Ševčíka k odstoupení z funkce děkana Národohospodářské fakulty VŠE. K odstoupení ho vyzvala také většina studentských členů akademického senátu VŠE.
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3571495-studenti-z-akademickeho-se…

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Demonstrace v pohodě. Proč ale ten “útok na vlajku”? K čemu? V důsledku to jen toho Rajchla a spol poškodí. Babiš s Okamurou můžou být rádi, že je s touhle verbeží nikdo spojovat nebude.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jaké potřeby volíte? Za Hitlera volili lidi v koncentráku kyslík. Jak ste na tom.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

uprchlíky - lidé s překvapením zjišťují, že v jejich nemovitostech jsou přihlášeni k pobytu ua uprchlíci. Na Seznamu píší o podobném překvapení u třech lidí, kteří to zjistili náhodou, když např šli platit za popelnice a divili se, proč po nich chtějí víc za další "bydlící" osobu. Když to chtějí zrušit, musí dotyční absolvovat úřednické kolečko a nikdo jim není ochoten sdělit, kdy a kdo a jak jim do jejich nemovitosti uprchlíka přihlásil. Po provalení průšvihu s Ukrajinkou, která z naší státní kasy vysála 1,3 miliónu přes dávky pro "uprchlíky", kteří z ua nikdy nevytáhli ani paty a podali si žádost přes internet z Ukrajiny, tipuji, že ani toto podivné přihlašování se jako uprchlík k pobytu v cizích nemovitostech v ČR nebude zcela zřídkavé - máš papírový pobyt, más všechny dávky. Zda tam reálně jsi, zda reálně vůbec jsi v ČR, Rakušanův automatizovaný systém vůbec neřešil, nic nekontroloval ani neověřoval. ** První, co mně napadlo, když Rakušan ohlásil, že se ua uprchlíci budou u nás evidovat a žádat o veškeré dávky přes internet, bylo, že to bude absolutně nekontrolovatelné a že tam potečou prachy z naší státní kasy jako přes cedník. A taky jo. Mainstream mlčí , ČT mlčí, Rakušan mlčí :))))))

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Takže jako bububu, že všichni Ukrajinci jsou podvodníci? Jedná se o několik případů. Je to samozřejmě špatně, ale svět dokonalý není a prevíti jsou všude.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

že musí financovat těch půl mega ua uprchlíků, tak by snad měl Rakušan v první řadě ošéfovat systém jejich řádné evidence a jejich registrace k dávkám by měla být aspoň trochu podobná procesu tvrdého prověřování českých žadatelů o např. příspěvek na bydlení apod. A ne že to hodí přes internet , kde není ani kontrolováno, zda jsou vůbec na území ČR a není to nijak kontrolováno přes další registry - stejné problémy se objevují u peněz pro děti ua uprchlíků - naprosto nekontrolované s reálem - a do škol nastoupilo o desítky tisíc ua dětí méně, než na kolik jich jsou vypláceny peníze. Kampak ty děti zmizely? V celém tom Rakušanově zpatlaném systému to nebude pár šlupek - bude to pěkná pálka, která byla z našich daní vyplacena neoprávněně kvůli Rakušanově neschopnosti a bordelu

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Zatím ale nikdo neví, kolik peněz se teda ztratilo. Vy to víte? Pálka říkate. Rád bych si o tom kdyžtak přečetl víc. Průšvih to samozřejmě je.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

ten přístup. Nikdo to neřeší, není to první průšvih, ale nic se neděje. Opět se vše zamete jako Dozimetr. Ale Museum se probírá nahoru a dolů celý den. To je co nám vadí.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Sem potkal jednoho co spal na lavičce, vysvětlil, že aby dostal 2100,- že ho musej dycky najít na této lavičce, že jinak mu naserou.
Sem si to přeložil tak, že esli nebude na té lavičce v době, gdy ho pudou kontrolovat, že mu nedaj nic. Gdyby šel pod most musel by to asi nahlásit aby chodili kontrolovat tam, nebo jak to je správně demosgráticky?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takze miliony ukru utekli do Polska, Slovenska, Ceska, Rumunska atd.
Velky mnozstvi ve veku , kdy by meli bojovat za Ukrajinu, na Ukrajine..
Ale snazi se schovavat jinde a co nejdal od Ukrajiny..
Ted. Vsude dostavaji velke penize , ktere by jinak dostala na pomoc Ukrajina..
Zaver . Skodi tak dvojnasob a za velke pomoci vlad tech jmenovanych statu a vlad.
Ktere krici, my vsichni a vlady musime pomahat Ukrajine..
Uprchlici z Ukrajiny pomahat ale nemusi ..Ani trochu.
A naopak vlady stedre davaji a oni vysavaji penize pro sebe ,ktere jsou potreba na Ukrajine..
A jeste na sebe upozornuji ,kdyz pobihaji po cele EU s prapory..
Proc musi pomahat jen ti , kteri nejsou ukrajinci a nemaji s valkou nic spolecneho..

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Mainstream nemlčí, tuto informaci máte ze Seznamu. Ten běžně za mainstream označujete.

V každém národě je určité procento nepoctivců. Každý systém se dá snáze či hůře "občůrat". Zde byla dle mého názoru správně preferována rychlost zavedení pomoci (kdo rychle dává dvakrát dává) před její neprůstřelností. Chyby se ladí za pochodu. Podvodníci bohužel bývají o krok napřed před spravedlností. Ostatně, obchod s chudobou u nás kvete již dlouhá léta. Jedním z jeho beneficientů je i bývalý poslanec "flákanec" Volný.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

lidí v nouzi ? Zvláště když je by v případě podvodu lehce dohledali na rozdíl od Ukrajinců, z nichž někteří u nás ani nikdy nebyli. A já vidím kardinální problém, že tyto peníze sebrali podnikavci, kteří vůbec nestrádají.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak jinak než že měla policie instrukce lidi zmlátit si to mám vysvětlit ? Během demonstrace jsem viděl mnoho policistejních vyjednavačů z antikonfliktního týmu. Přesto u Musea nebyl jediný policista, který by s lidmi mluvil. Neustálé nesmyslné opakování frází z megafonu. Chování Bartoška když oposice bránila Babiše u řečnického pultíku.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

A jako policajti je nutili běžet v davu k Museu strhávat vlajku? Co tam jako ten dav chtěl předvádět? Pár pitomců dostalo a zbytek se uklidnil. Za mě v pohodě zákrok! Představte si být na straně policistů a nechat proti sobě běžet dav. Hehe

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

... já si myslím, že to byli babralové. Měli tam jít v noci před demoškou, prapor sundat po žebříkách, jako to udělali ti borci s prezidentskou standartou. Ti pak dostali pár měsíců podmínku, protože prý byli dostatečně potrestáni publicitou. A ještě se s nimi skamarádil prezident, tak teď už prý mají na Hrad dveře otevřené. Třeba i UA prapor by se generálovi hodil. až tam pojede na návštěvu, mohl by s ním mávat vstříc lepší budoucnosti. :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

a s touhle partou chuligánů jako bude lepší budoucnost? Chápu demonstraci, prezentaci názorů, alternativní cesty, i třeba v reálu naprosto mimózní. Ta sebranka hrnoucí se na Národní Muzeum je pro mě hodně přes čáru. Násilníky v ulicích tady nechci. A ten nápad se žebříkem? To by snad vtipné bylo, i když nepůvodní myšlenka. Jenže na tohle, paní Alice, ten dav zoufalců nemá.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslíte, že kdyby tam ti policajti nebyli, že by se to tak vyvinulo, nebo že by šli dovnitř? Myslíte, že by udělali větší škodu, než ta sebranka (Váš výraz) na Hradě? Která nakonec místo stotisícové škody zaplatila jen symbolickou částku a v podstatě ji jenerál vyznamenal, čímž řekl, že takhle se to má dělat? No nic, otázky jsou jen řečnické. Dobrou noc

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

si vybírá co se mu hodí k překroucení, že jen emotivně zabarvenými a urážlivými výrazy manipuluje ? Máte pocit že Vám odpovídá, máte pocit že diskutuje ? Že dokonce párkrát přímo lže ?

Toto je pro paní Alici, není to začátek boje s trollem, vím co jsem slíbil a po dnešku začínám věřit, že to dává smysl.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Tymáku, to je jako když člověk komunikuje s ožralým puberťákem, který neví z který do který...
Ale chápu, že bude nejlepší se začít učit té ignoraci, i když se taky nechávám strhnout.
Něco mi říká, že tito lidé už na základce museli patřit k těm, kterým to prostě v té makovici dvakrát nezapalovalo
a zdržovali od pokračování k další lekci. Tady těch lekcí bude zapotřebí ještě víc.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)