Tak to je nejvíc!

Autor

Sakra, já ten zemědělský článek snad nevydám. Měl vyjít dneska, ale copak to jde, když se nám v Práglu dějí naprosto neuvěřitelné věci? V posledních dnech mám pocit, že jsem naprosto z jiné planety. Sedím si takhle na rodné hroudě a pomalu plánuju, jaká semínka zastrkat do hlíny, jako že svět se může zbláznit, ale zaseto být musí, hodnotím si svoje svoje sobotní vystoupení na demonstraci, říkám si, že to bylo dobré a že ze mě začíná být docela úspěšný vymetač takových akcí…

A do toho se dozvím, že v Praze nastává úplně nový demonstrační level, jaký tu ještě nikdy nebyl a podle mě už snad ani nikdy nebude.

Dnes ve středu 15.3.2023 bude prosím úplně první demonstrace pro nic. Studenti Vysoké školy ekonomické dnes budou demonstrovat za odvolání děkana národohospodářské fakulty Ševčíka. Proč? Protože nic neudělal.

Já vím, že všichni vědí, o co jde, ale shrnu celou situaci:

V sobotu jsme si spořádaně a pokojně demonstrovali proti vládě a proti bídě, o čemž informovala všechna zahraniční média. Jen ta česká, co jsou mnohem pravdomluvnější, z toho udělala proruskou demonstraci. Ale to jsme čekali, pravda a láska to u nás přesně takhle dělá – to je ten jejich optimismus, že co čtenář či divák, to blbec.

Po skončení této demonstrace se našlo pár lidí, kteří uspolechli výzvu Slávka Popelky a vyrazili na schodiště před Národním muzeem, kde hulákali na policisty, aby sundali ukrajinskou vlajku z průčelí muzea. Pak se stalo, co se stát muselo, došlo na strkanici, těžkooděnci začali vytlačovat dav, všechno jsme to viděli na bambilionu videí a všichni jsme si udělali vlastní názor, kdo to vyprovokoval a co byla ta jiskřička, která všechno zažehla. Už se k tomu nebudu vracet, je to zbytečné.

Někde uprostřed tohodle všeho byl i děkan Ševčík. Policajt ho přitlačil na kamenné zábradlí a tak byl vyfocen nějakým režimním intervjukem.

A co bylo dál?

Nic.

Ševčíka přitlačili k zábradlí. Tečka.

Na demonstraci nijak nevystupoval, neříkal žádný projev, neměl žádný podíl na organizaci, prostě tam jen byl. Nezaznamenal jsem, že by vnikl do budovy muzea, nezaznamenal jsem, že by mlátil do policajta, nezaznamenal jsem, že by ho zatkli nebo obvinili. A i kdyby to tak bylo, do dnešního dne nejsou známy žádné podrobnosti.

Přesto už stihl vzniknout otevřený dopis požadující děkanovo odstoupení. Je na něm hezkých pár desítek jmen. Všechno samí uvědomělí mladí lidé, kteří už děkana nechtějí. Proč ho nechtějí? Protože nic neřekl, nic neudělal, jen tam byl. První dopis vysokoškolsky vzdělávané mládeže, která chce odvolat děkana, protože je prostě sere. Nic jiného se nestalo.

Takhle nějak vypadaly hony na čarodějnice, že? Byla v blbý čas na blbém místě.

Znovu opakuji, nezaznamenal jsem, že by Ševčíka z něčeho obvinili, natož aby ho za něco odsoudili před nezávislým soudem. Chtějí ho odvolat za to, že tam byl a protože svými názory narušuje jejich ubohou mileniální rovnováhu.

Samozřejmě nestačil jen dopis, oni dneska dokonce budou demonstrovat. Já se tam snad pojedu podívat, protože tohle je nový level protestování. Ty projevy, to bude stát za to. Děkane odstup, ty hajzle jeden, protože jsi nic neudělal, nikde jsi nemluvil, nezpůsobil jsi žádnou škodu, jen ses šmejde nechal přitlačit k zábradlí od policejní gumy a u toho tě vyfotili. Ta fotka konečně ukázala, jaký jsi zmetek a i když jsi před zákonem úplně stejně čistý jako včera, odstup satane!

Soudruh rektor Petr Dvořák si také smočil a chce akademickému senátu navrhnout Ševčíkovo odvolání. Doufám, že to udělá písemně a zdůvodnění se dostane na veřejnost. To bude jak z Rudého práva roku 1950. Protože Ševčík byl u muzea, musí být odvolán. Nebo tam fakt napíšou, že jim vadí Ševčíkovy názory? Jako to udělali v tom otevřeném dopise? U milených Jálů to chápu, jsou mladí a blbí až na půdu, ale tohle pánům profesorům přeju. Leckdo z nich ještě předchozí režim zažil. A teď si ho na Ekonomické fakultě zase pěkně obnoví. Vyhodit člověka za to, že někde byl.

Páni akademici, přeji vám hluboký a trvalý zážitek, toto rozhodování se vám vpálí hodně hluboko… Bude to na úrovni podpisu Anticharty, za kterou se pak různí Svěráci stydí dodnes a snaží se svou hanbu zahalit do moralizovaného komunistobijectví… Tak hrdinně bojovali proti KSČM, až si na Hrad zvolili komunistického rozvědčíka, který byl v režimních strukturách zaháčkován naprosto dokonale a ještě to po volbách drze přiznal.

Až se jednou režim otočí a z vás budou největší bijci dnešní demokratury, tak víme proč. Protože nikdy ze sebe nesmyjete tu hanbu, kterou budete muset brzy podepsat a do konce života ji budete schovávat za horlivé posluhování nové době. Stejně jako vaši předchůdci nejprve pěkně kolaborovali s komunisty a pak, když už to nebylo nebezpečné, byli největší bojovníci proti krotké a neškodné KSČM.

Chce se mi blejt, velebnosti.

Takže se všichni dívejte. Urválci se dneska sejdou a pěkně na veřejnosti budou demonstrovat za to, že Ševčík byl u muzea a musí za to být příkladně potrestán. Dívejte se, jaké máme rektory a akademiky. Dívejte se, jestli se mezi nimi najde někdo statečný, ale silně o tom pochybuju. Dívejte se na naše elity. Ty nejelitnější ze všech. Dívejte se na naší revoluční mládež. Tohle je budoucnost, kterou nám připravují.

Vy, co nechápete, proti čemu jsme v sobotu protestovali, podívejte se na přímý přenost z dnešní studentské demonstrace proti Ševčíkovi. Nepochybuji o tom, že tam budou štáby všech televizí a hlavní řečníci budou mít možnost se vyjádřit i v České televizi.

K tomu nebude vůbec nutné něco dodávat. Oni nám to ve svých projevech řeknou sami. Podívejte se pak na výstupy z jednání akademického senátu a rektora. Všechno se od nich dozvíte. Ta mravní bída z toho přímo stříká.

A to říkám jako člověk, který by Ševčíkovi do očí vmetl, že tam blbec neměl lézt.

Jdu věnovat ředkvičkám.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (358 hlasů)

Komentáře

Tahle moje poznámka se vztahovala pouze k té poslední části Sasinova komentáře.
S tím, co souviselo se Ševčíkem nebo Vidlákem rozhodně nesouhlasím.
Podívejte se, co máme na Hradě a kdo to volil, tam je třeba namířit kritiku.
Kdo nás přivedl za rok a půl tam, kde jsme..., včetně zbytečného vyzbrojování, které k ničemu nevede.
Konec svobody slova, okrádačka lidí, statisíce cizích krků, mnozí se mají líp než my..., vlezdoprdelismus za každou cenu...
Všechno platíme my.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Metuzalém, Abrahám a další kmeti nové pidlivizace gojimů žili cca tisíc let. Jejich pravnuci již pouze 150 let. Proč, co se stalo??

Majitelé planetky a vládci gojimů zjistili, že mizerný home mozek asi za 200 let zvládne pochopit komunikační nástroj (mateřský jazyk) natolik, že se dokáže nejenom domluvit (přenášet informace), ale i pochopit a to je naprosto nežádoucí a vyloučené. Proto proběhla na startu babylonského zmatení jazyků i hromadná lobotomie šišinek mozkových všech gojů (genetickou manipulací) a tím zkrácení věku dožití gojských prasat na desetinu (už nikdy nic nepochopí).

Tzv nová pidlivizace začala asi před 12 000 lety (solární planetární systém pod rovníkem - ekliptikou Mléčné dráhy) strašnou katastrofou, která vyhubila nejenom 7mi metrové otroky těžaře zlata, rtuti, litia, diamantů aa dalších deficitním zdrojů.
Dnešní bitva o člověka je poslední a buď zvítězí Slavjané a s nimi Lidskost nebo Angláné a chazaři a s nimi satan!!!
Dejte si červí hamburger gojimové, bude poslední z organické hmoty, pak jenom plasty a sračky.
Dobrou chuť přeje Ďuro Trulo

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Všichni ho budeme zbožnovat,máme i vidle a já vytáhnu že stodoly žebri'nak a opatříme ho pancéřováním pro vozovou hradbu a spolu s panem Reichlem dame dohromady ideologicky antineomarxisticky program,neboť dopadne jinak jako všichni individualisti,kteri se zpupné distancují od SV první pomoci a se tu mezi námi neobjeví ,abychom jim jako elita lidových komentatorů dali rozumy! Nyni totiž musí vnitro ,jak vidíte začít ofenzívu a střílet ty zpívající tetřevy a tak zas potečou potoky krve jako kdysi za komunismu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

to je zaklad svobodnych vysokych skol. Koho si senat zvolil, tak toho zase muze kdykoli odvolat. Akademicky senat voli studenti a pedagogove = Akademicka obec. Pokud se clenove akademicke obce rozhodnou demonstrovat, tak je to jejich pravo stejne jako pan politik Sterzik muze mluvit na Vaclavaku, co chce. A ta demonstrace (stejne jako petice) muze byt o cemkoli, i o nespokojenosti s dekanem. Nekdo je nespokojeny s vladou a nekdo zase s dekanem. Chapu ze pan politik Sterzik, ktery nema vysokoskolske vzdelani, nevi nic o pravech a moznostech akademicke obce, ale nechapu, ze nekdo, kdo demonstraci vyjadruje svoji nespokojenost, kritizuje a vysmiva se jine demonstraci, ktera vyjadruje zase svoji nespokojenost. Ale jiz jsem si zvykl, ze smysl pro demokracii a pluralitu na techto strankach chybi. V kazdem pripade se zitra pujdu s pejskem v klidu projit na Churchillovo namesti, protoze jsem si jist, ze atmosfera zitrejsiho setkani bude mnohem milejsi nez na sobotni demonstraci vecne nespokojenych.

Průměrný počet slepic: 3.2 (31 hlas)

Představte si, že by se nějaký dekan účastnil VE VOLNÉM ČASE aktivně homosexuálního pride pochodu. Třeba i jako polonahá "tanečnice" zahalená do duhové vlajky. A mnoha lidem by se to nelíbilo a volalo by po odvolání. Může akademický senát rozhodnout o tom, že jelikož to neprospívá jménu školy a třeba morálním zásadám mnohých lidí, že takového dekana odvolá? Kdyby to přešlo, víte si představit ten povyk, co by nastal? Že chudák je stíhán za své liberální přesvědčení... apod. Může senát rozhodovat o tom, co dekan Ševčík činí ve svém volném čase, jaké bude prezentovat názory? A co když vskutku jen chtěl pomoci zraněnému člověku, kterého neozbrojeného brutálně napadlo několik ozbrojených těžkooděnců v helmách a vestách? Vy s takovým zásahem souhlasíte? Jako byste se na místě toho napadeného člověka cítil Vy? Slušné od rektora by bylo si se Ševčíkem nejdříve pohovořit a ne vyjet s veřejným vyhlášením, aniž by mohkl mít přesné informace, aniž by se Ševčík mohl k tomu vyjádřit, jak se věci doopravdy odehrály. S tím souhlasíte? Takto to vypadá spíš na tlak shora... a to je špaténka, to jako obhájce akademické svobody musíte vědět sám.

A ještě něco - loni na cestách po několika jižnějších zemích mohu říci, že nikde nebyla vyvěšena ukrajinská vlajka. Natož na institucích a památkách spojených s vlastenectvím, státnosti a státní správou. Fakt jste na ukrajinské vlajky v Praze hrdý?

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

resp fašizace naší země - názoroví oponenti jsou čím dál brutálněji zastrašováni, vrátily se nám ideosoudy a ideorozsudky, Druláka už také vyhodili z práce za "ideonesprávné" názory - a většina to už docela hodně vnímá, a proto se bojí mluvit o svých názorech - viz onen průzkum - přiznala se k tomu anonymně už více než polovina naší společnosti. Jenže stále většina společnosti buď spí, nebo se bojí - a doufá , že jich konkrétně se to nedotkne. **A akademická sféra, tzv inteligence? Můj respekt k ní je dávno fuč - čím dál víc servilních prodejných děvek - za prachy, za posty, za granty. Dorazil to covid a tzv očkování, co není očkování - a "inteligence" typu Kubek a spol, kteří do poslední chvíle popírali realitu, i když již byla nepopiratelná. Ono navracení se k době covidové už někomu připadá neaktuální - ale to byl ten začátek, zkouška tzv demokratického západu co si tzv elity mohou všechno dovolit - jak brutálně mohou lidem lhát a zda lidé uvěří , i když už ty lži budou v přímém rozporu s ověřitelnou realitou i toho, kolik prodejných děvek, tzv vědců a inteligence, je na trhu. Docela se jim zadařilo, co myslíte - tak to jede dál.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

je to tak. Co se týče stavu společnosti, naivní ochota podporovat válku připomíná situaci před rokem 1914, emotivní schvalování politiky typu "Kdo nejde s námi, jde proti nám" zase atmosféru v druhé polovině čtyřicátých let.

V obou případech bylo potřeba si nabít držku. Tak (ne)jsem zvědavej teď :-/

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Všechno souvisí se vším...
"Biologická zbraň" (viry), válečný konflikt, nedostatek energií, krachy bank, nedostatek potravin, rozklad morálky...
Nejde to tomu "jednomu procentu" tak "snadno a rychle" jak snad očekávali, musí se snažit, musí víc přitvrzovat?
"Tolik jezdců Apo..."
Čirá demoralizující hrůza...:-(

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

dlouhá období prosperity zjevně vedou k vymizení obranných reflexů. Vidím to kolem sebe- lidi prostě chtějí věřit tomu, co je jim v hezkém obalu předkládáno a nemá to nic společného s jejich IQ.

Asi si ten trochu jinej totáč budeme muset střihnout..

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Tato "inteligence" už dávno není inteligencí, je součástí dosazených těch "správných" lidí..., tituly se tu dají pořídit za peníze a máme takové týpky bez reptání i v parlamentu..., kdo to kdy viděl.
Covid byla samozřejmě uměle vyvolaná "zkouška", jak manipulovat a ovládat lidi všech zemí.
A povedlo se! Takže jen pokročili na další level.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

nikdo nema pravomoc do jeho rozhodnuti zasahovat. Dekan je volena funkce, takze plati, koho si senat zvolil, toho muze kdykoli odvolat. Muzeme diskutovat o pohnutkach clenu AS, ale to nic nemeni na tom zakladnim. Takze: akademicka obec si muzre demonstrovat, kdy chce a o cem chce, akademicky senat voli a odvolava. Zadna pravni analyza, zadny soud to nenuze zvratit.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

Gratuluji! Nakonec zjevně studenti nejlépe vědí, co je pro jejich budoucnost dobré - OK, oni budou žít ve světě, který si takhle "vybojují". Důchodci jim do toho zjevně již "pindat" nebudou.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

a prostrednictvim Akademickeho senatu rozhoduji o vedeni sve skoly nebo fakulty. Kdyz je v Akademickem senatu vetsina pro odvolani, tak je dekan odvolany. Pak to musi schvalit rektor. (Dekan vede fakultu, rektor celou skolu)

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

ZA CO jej chtějí sesadit. Chtějí jej sesadit za to, že ideově nesouzní s tím jediným povoleným vládním ideonarativem. A akademické prostředí bylo historicky tím právě názorově nejsvobodnějším - názorově svobodná akademická půda, kde jednotlivé názorové skupiny DISKUTOVALY a argumentovaly a jiné názory akceptovaly - ne, že by s nimi všichni souhlasili, ale považovali za normální, že jiné názory zcela legitimně existují. Za názor netrestaly a neodvolávaly - to bylo nemyslitelné. Dnes probíhá zase "normalizace" .

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

koho si zvoli do cela skoly a stejne tak, pokud nekoho odvolaji. Nikdo ho prece nevyhazuje z prace. Jen se nuze stat, ze vetsina Akademicke obce nechce, aby ji reprezrntoval pan Sevcik. Na to maji pravo a cela tahle hysterie je uplne mimo.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kdo-stve-studenty-proti-S…
až do konce toho článku a začněte přemýšlet o nátlaku ze strany ministerstva, o těch správných aktivistech, kteří Ševčíka znají stěží "z rychlíku" - a jestli budete plácat dál o akademické svobodě a svobodném rozhodování, tak si hoďte jeden IQ test nebo něco tvrdšího k pití. Možná se Vám pak "rozsvítí". Nebo nerozsvítí, protože jednoduše i pro Vás existuje jen jedna neochvějná a samozřejmě "výhodná" prýpravda, není-liž tak...?!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Vysoky skoly a temer vsude na na svete, si plati bohaci a jejich organizace a ti diktuji a rozhoduji o vsem..

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

O výrobě totálních ohlupenych jednozavitnika,kteří už nejsou schopni vstřebat žadny argument a chtějí ty obludné dluhy jejich ASvSatanistu platit sami!
Jeho náboženství je bezbřehý Satanismus a tam jeho ßef,kterého považuje za svého boha povoluje svým tzv "věřícím "všechno zlo co existuje REALIZOVAT!
Proto okrádají babičky o penze,vyrabovali továrny a odvezli je do šrotu,instalovali režim,který krade dvě třetiny platu má penzí,drze ohlupuji,voliče ,aby volili jen tlupu ASvSatanistu,kteří své voliče vyloupí a oloupí o všechny peníze a aktiva včetně jejich domu a bytu,aby se radovali,že změnou programového prohlášení nikdo nechce inicializovat NO(

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ví kdo jsem,demolují mi komenty zastavují je a nyní zkouší na mě tzv DIGITALNI KONCENTRAK a pokud se tento režim dřevního kapitalismu vám členum SV nepodaří změnit a vládu Satanistú zastavit požadavkem NOVYCH VOLEB musíte si všichni historii zopakovat přičemž na 6 prioritě vás čeká všechny válka a nyní jste zpracovávání prioritou č.7 zcela novou a ta má za úkol po instalaci tlupy ASvSatanistu rozmarasit republiku vydíráním voličú,kteří si to sami zvolili a za peníze jejich a nenazranych banksteru,kteří si ohli toho neboztika Marxe jak se jim zachtělo do vám neznámého NEOmarxismu a tato ideologie zničí a ničí republiku ,salámovou metodou na sracku!
To náboženství Satanistu ma jeden háček!
Nikdo z dodupanych ohlupenych holatek se nesmí dozvědět zpusoby a postupy jak to vyloženě zlo bude opakují salámovou metodou jimi zrealizováno!

V TOMTO PRIPADE SE POZOR ,pozor Pan Satan Obrátí proti těm nenažrancum a začne je sám likvidovat a stanou se mu nepotřebni a budou platit!
To učí historie a vy to všichni jistě musíte vidět jak to v historii,kterou se snaží vymazat dopadlo ,nebo taky ne!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

Předkožka, já, už jsem v tom jednou žila a přeju Vám i těm tribunálům,cha z lidu, abyste si to taky zažili a nejlíp, na vlastní "kůžičce" a se vším, co k tomu patří. Předkožka,předkožka, do roka a do dne....

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Naprosto souhlasím. A jak jsem už psala - celý zbytek demonstrace, který natáčeli živě, jsem ještě dokoukala doma, však se to jistě dá ještě zhlédnout. Ševčík byl v klidu, do ničeho se nemontoval, pouze viděl toho člověka s rozbitou hlavou a taky v klidu prohodil pár slov. Brzy potom odešel - kamera ho zabírala, jak odcházel.
A s těmi vlajkami, které nevisí nikde jinde než u nás, máte pravdu. Jen u nás máme těch pitomců hafo a za všechny prachy.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už se nediskutuje, už se jen "uřvává" ten, který se nehodí...
A i má jižní zkušenost z Hrvatske jak jsem tu psala, byla stejná. Žádná vlajka, žádná obsese, žádné papežštější než papež...
A Pětpé zdá se, že valorizaci podepíše, prý naznačil... Opravdu nám visí nad hlavou "zanechte nadějí"...

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle mě děsilo od chvíle, kdy jsem v lednu 2020 přečetla v práci první zprávy o covidu a začala si s obavami představovat různé možné důsledky.
Trvalo to sice déle, ale jistě je to také nejspíš součástí té přeměny...že?
Každopádně jak píší naši ekonomové, pokles inflace se tedy asi konat brzy nejspíš nebude...

Bouchne to? Krachující banky: Hrozí horší konec než v USA

Pád amerických bank se odrazil na cenách akcií bank evropských. Například švýcarské Credit Suisse, která nyní ve výroční zprávě přiznala chyby ve svých kontrolních mechanismech. Ekonomka Markéta Šichtařová pak míní, že doutnák další dluhové či finanční krize už byl zapálen, ale zda bouchne, je otázka. A ač se finanční problémy objevují nejdříve v USA, v Evropě mají potenciál napáchat větší škody, protože úroková míra tu byla ještě nižší a energetická krize je palčivější. Ekonom Lukáš Kovanda soudí, že zvyšování úrokových měr tedy zřejmě na čas odpadá. To ovšem znamená, že inflace brzdit nebude.
https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Bouchne-to-Krachujici-bank…

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

O tom včera mluvil právě Rajchl v živém vysílání u něj. Obával se právě těch bank. Ještě bude informovat, ale dobrého nás určitě nic nečeká. (Snad jen to, že se pejsek pana Kůžičky spokojeně vyčůrá na demonstraci proti ničemu :-).

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já s tím "plaším" už tři roky. Ale teď je to opravdu asi za dveřmi? Směřovalo to k tomu...
A nechci předjímat, že můžou být tlaky tomu "pomáhat", ale...
A efekt domina je asi dost pravděpodobný...
Teda jak to dokázali za tak krátkou dobu totálně všechno tak roze..., to musí být makovice pomazané...

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ježíši, proč zase vyvoláváte v lidech strach a paniku? Obchodníci se strachem...

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

a mezi vnímáním reality - i když se nám nelíbí. Ty dvě ami banky prostě krachly a odhad je, že další na řadě je švýcarská Credit suisse - což už je Evropa.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Rozdíl nekonečný!
Realita je daná.
Ale my nemáme vnímat realitu!
My máme hltat předkládané "příběhy".
Ať se týkají čehokoli.
Takže není správně co vidíme, slyšíme, zúčastňujeme se!
Dle nich je správně to co nám předloží! K smíchu i k pláči...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tohle je realita nebo "příběh"?!!
Kolik času uplynulo co jsem sem vkládala článek?
Tak to asi bude nejspíš realita..., tu kterou si do důsledku zatím představíme asi málo...:-(?
Kéž se to ustojí...

Credit Suisse je v obřích problémech. Akcie banky mohutně padají a berou s sebou i ty evropské
dnes 13:36
Adam Kahánek, Novinky, ČTK
Na světových trzích dál panuje neklid. Obavy z nestability finančního sektoru aktuálně vyvolává situace v Credit Suisse. Její největší investor totiž oznámil, že další finanční pomoc bance neposkytne. Akcie druhé největší švýcarské banky tak ve středu odepisovaly přes 20 procent. Na to reagovaly i evropské akcie, které rovněž prudce klesají. Obchodování s akciemi některých bank dokonce bylo přerušeno.
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-credit-suisse-je-v-obrich-probl…

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tahle banka se topila v problémech už několik let, letmo se o tom zmínili i v článku. Zatím vždycky nějakým způsobem přežila, ale - když to vezmu trochu hyperbolicky - to způsobovalo větší údiv, než kdyby krachla.

Ty Americké banky jsou všechny celkem kuriozitky. Silicon Valley Bank podnikala ve startupovém prostředí, které má specifická rizika, těm se ale nepřizpůsobili. Hodně v kostce, měli problémy s nedostatkem hotovosti, které by pravděpodobně byli schopní vyřešit. Nebýt toho, že jejich CEO je veřejně přiznal a tím vystrašil všechny investory naložené ve startupech, a najednou z toho vznikl normální run na banku.

Silvergate a Signature byly naložené v kryptu, jejich zákazníky byly často burzy, které zrovna z úplně jiného důvodu prožívají krizi důvěry. Držitelé krypta si začali peníze stahovat z burz na vlastní peněženky. Protože burzy ty peníze většinou držely v těchto bankách, musely je začít vytahovat. Tohle pochopitelně hodně zjednodušuji, je to jen na přiblížení situace.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

aby se CEO veřejně zmínil o problému s hotovostí. To je prostě úmysl, který ve svém důsledku děsí.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

On vzápětí tweetoval, že hotovost shánějí a je na cestě, tím už situaci nezachránil. Co přesně se tam dělo, po částech vyplavává na povrch. Zdá se, že si byli velmi dobře vědomi těchto problémů, jejich Chief Risk Officer odešla a prodala své akcie už snad před půl rokem. Tohle nikdo z banky nekomentoval. Potom se rozhodli pro další emisi akcií a prodej aktiv, které plánovali držet déle, což bylo rozumné.

Chtěli o tom dát vědět, ale zvolili ten nejhorší způsob. Nevidím za tím nějaký úmysl, tohle nikomu ze zúčastněných neprospěje. Spíš CEO udělal hovadinu, ale protože se nacházel v pozici CEO středně velké banky, jeho chybný úsudek měl drastické následky.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

idiot, že by nevěděl nic o tom co se o bance napsat nikdy nemůže ? To je přeci základní znalost i nás neekonomů, že žádná banka nevydrží soustředěný nápor na výběry, stejně jako přirozenou reakci lidí když prosákne informace o insolvenci. Tady jsou jen dvě možnosti, naprostá stupidita nebo úmysl, nechci ani domýšlet, která je horší.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Je pro mě mnohem snazší uvěřit tomu, že CEO prostě selhal ve své práci, i vzhledem k tomu, co se v bance poslední rok odehrávalo za rozhodnutí. Zažíváme finanční období, kdy na povrch vyplavou spousty rozhodnutí, která ze zpětného pohledu vypadají nepochopitelně. Vmanévrovali se do pozice, v níž bylo snadné udělat chybu a nadto měla každá chyba horší důsledky, než jindy. Pokud by stejný tweet vydal před dvěma lety, možná by mu ještě věřitelé zatleskali za jeho upřímnost.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Tymáku, chválím:-).
Nepolemizoval jste s tím nesmyslem víc jak dvakrát:-).
Jsou všichni stejní, stejná líheň.
Já bohužel vidím spíš ty zlé úmysly...?

Devátá nejdůležitější banka světa se potácí v problémech. Pád by byl pohroma...
Domino je potvora...

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

jíné pohledy, ale ač nejsem ekonom ani bankéř, myslím si že mám dost různých přímých pramenů z bank. A příhoda "CEO se veřejně zmínil o problému s hotovostí" je ze stejné knížky jako "parašutista omylem vyskočil bez padáku", "řezník při zabijačče místo prasete zabil psa", "krupiér přijímal sázky po zastavení kuličky na číselníku rulety", "holič uřízl zákazníkovi nohu", "hasiči bojovali s ohněm stříkaním benzínu do něj" atd.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

...jak mi kdysi dávno ještě na základní škole moje chorvatská kamarádka vyprávěla o požárním neštěstí na jejich ostrovech. Pozemní hasiči se dostávali do obležení plamenů. Záchranný vrtulník na ně omylem vyklopil benzín místo vody.
Nebo tady slečnu, která chtěla zažít bungee jumping, a skočila omylem bez lana: https://7news.com.au/news/world/horror-as-bungee-jumper-realises-midair…

Ano, chyby se dějí. Především v této fázi finančního cyklu. Jediný úmysl byl rychlý prodej akcií a vyplacení bonusů pár hodin předtím, než byla banka uzavřena.
(mimochodem, to "řekli že jim dochází hotovost" bylo, jak jsem zmínila, zjednodušení. Vypustili sérii vyjádření, kterou jako nedostatek hotovosti správně pochopili věřitelé. Byla to nerozumná vyjádření, ale samozřejmě ne doslovné přiznání problémů)

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Před přibližně třemi roky účelová a dobře sdílená stížnost, tuším na fb, na banku že odmítla vydat z účtu dolary, mimochodem výše žádané částky již podléhala povinnosti nahlášení výběru předem a byla jasná provokace, spustila útok na banky, skončilo to vládní krisí a nějací politici přišli o křesla.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ten pán si spletl "strachy". Z covidu ho měl a teď ho nemá.
Jedno bylo uměle vyvolané, to druhé je realita.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Banksteři o tom rozhodli už 29.3.2019 vyšlo to na Protiproudu a stejně tomu nikdo nerozumel,bacha na to toto rozhodnutí nejde odvolat jen posunovat v čase ,ti banksteři to chteli totiž uskutečnit ihned!
Tramp je uprosil,aby to udělali po volbách které však prohrál!Vidíte,že se jim vyplatilo dokonce zmanipulovat volby!
O rozhodnutí ví samozrejme i pan Putin a proto se začal vzpírat a nikdo neví jak to teď navleče,aby se tomu swinstvu vyhnul a to za každou cenu!!
Larry FINK majitel Black Rocku,si uvařil i Fed pro sebe a teď mu hrozí ,kvuli tisku peněz a válce giga krach s pádem dolaru a koncem jeho vlády a krize jak parnik!
Nasadil proto obvykle schéma INFLACE,brzy Hyperinflace a ty kurvy počítají s válkou , aby svoje dluhy,které už nesplatí se smazaly, jinak konec Japonec!Úroky mají stoupat klasi,Larry a že klesnou je prý jen špekulace!Tak se máme na co těšit a už se s rozvíjením začalo,škoda že pan advokat nepochopil co je cílem tohoto rozbíjení tlupou ASvSatanistu a neobjeví se tu mezi námi aby jsme mu to po lopatě vylepili!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Uz celych 15 let od posledni krize , mel cas Biden a jeho prava ruka Yellen neco napravit, ohledne bank treba.
Ale je zrejme ,ze se opakovany zkrizovani systemu , deje dle nejakych Zakulisnich umyslu porucniku.
S nadeji treba ,ze krize jako casto, povedou do velkych valek..
V systemu , kde se soutezi , kdo komu vice ukradne a vynalezaji se nove triky za tim ucelem ..
Banky se donedavna pakovaly a zakupovaly statni cenny papiry z federalni banky za stovky miliard ,ale na nizkej, prizemne nizkej urok.
/Jistota je je jistota ,papiry sou kryty statem a banka ma povinnost, aby aspon neprosustrovala penize vkladatelu , zakazniku ,investoru ..
A ted jim soukroma federalni banka zvedla uroky cennych papiru na skoro 5%.
Ty cenny papiry na nizkej urok /okolo 0.5 procenta /,ted nikdo nechce.
A akcie banky taky ne..Vsichni chteji svoje penize domu..
Aby pripadne investovali na ten lepsi urok..A vo nic neprisli..
Banka zacala prodavat ty prizemne urokovy cenny papiry, ktery nikdo nechce samozrejme s velkou ztratou..
Pocita se s retezovou reakci dalsich propojenych bank , fin. korporaci a soustredeni daleko vic kapitalu do daleko mene rukou.
Tohle je treba vedet. Jen tohle.
Bohaty bohaci chteji bohatnout jeste vice..Nemaji nikdy dost..
Ty banky jsou ctyri , ktery zkrachovat nesmi..
Mluvi se soucasne vo ty dalsi retezovy reakci nuklearni..
Protoze Putin a nebo Cina.
Trik na inflaci je uz zavedenej , natiskne se a vyhodi na narod /to se nazyva penize vyhazovany z helikoptery/ bylo to pred rokem ,okolo 8 trilionu ..
Hospodarstvi jejich je zajimave , ze se nepolozi..
Takze diskuse v kongresu probiha. Napr.
Kongresman se ptal Y. min.financi ,proc je v rozpoctu o 50 miliard vice na 89 tisic novych danovych agentu.
Celkem skoro 150 miliard se vynalozi na ne. Za jeden rok..
Za ucelem ,aby statu zvysili prijem a dodali 4.7 trilionu tez rocne..
Jak vyberou a jake metody pouziji a z koho vydrou ty 4.7 trilionu, neni jasny.
Se neresilo../Z kongresmana nic nevydrou/.
V rozpoctu na rok se planuje , ale dluh 3 triliony.
Tedy se utrati na vydaje o 3 triliony vic, nez je prijem..

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vo tech problemech jsem se zminil jinde tady , Sichtarova netusi nic , Forumove chteji rozvrat , Silikon Banka zamestnavala hlavniho ucetniho z Lehman katastrofy , to je co rict a byla multi nejvzornejsi..
Ale kdyz vam nekdo zacne rikat vo kontrolnich mechanismech zacnete rvat smichy jako nejaky velky zvire.
Jak dlouho existuji banky , jak dlouho maji ty systemy dokonale zavedene, jak do detailu fungujici ,cela oddeleni ucetnich a nekolik stupnu kontroly , mimo vlady , jsou dalsi prisne kontrolni organizace..U Svajcu snad nejvic.
A nikdo si nevsimne delsi dobu ,ze nejakejch 50 miliard je v
pr...li.. A poslete tam kazdyho kdo vam povida takovy hovadiny..
To neni vsechno , jeste se k tomu prizna bez muceni a ochotne..
A vesi tohle lidem na nos..

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dvořák - teď myslim toho šéfa ČT, byl taky v KSČ, byl tam i soudruh Petr Pavel.

Ale vadí to u Ševčíka, který byl na vlastenecké demonstraci.

Ale chyba je to i nás a Ševčíků, že jsme si vychovali tuto generaci, která přebírá nesmysly od západních generací (těch dnešních i předešlých), že jsme liberální NEZASAHOVALI do školství proti neomarxistům. A to byla ta chyba. Základní chyba.

Proto neliberální konzervativně-národovoecký zatím Orbán vyhrává, zatímco Trumpové a Babišové a Ševčíkové a jejich až moc tolerantní a liberální povahy nic nezmůžou. Samozřejmě nevím, jak moc si Orbán podchytil školství, ale víc než ostatní v Evropě a USA.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Dvořák - teď myslim toho šéfa ČT, byl taky v KSČ, byl tam i soudruh Petr Pavel.

Ale vadí to u Ševčíka, který byl na vlastenecké demonstraci.

Ale chyba je to i nás a Ševčíků, že jsme si vychovali tuto generaci, která přebírá nesmysly od západních generací (těch dnešních i předešlých), že jsme liberálně NEZASAHOVALI do školství proti neomarxistům. A to byla ta chyba. Základní chyba.

Proto neliberální konzervativně-národovoecký Orbán zatím vyhrává, zatímco Trumpové a Babišové a Ševčíkové a jejich až moc tolerantní a liberální povahy nic nezmůžou. Samozřejmě nevím, jak moc si Orbán podchytil školství, ale víc než ostatní v Evropě a USA. Proto ten rozdíl v moci.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Určitě tkví podstata ve výchově ve školství.
Vychovat si "zdravé" myslící generace.
A druhý velký nástroj jsou média. Aby zůstala vyvážená a plnila svou úlohu v pravdivém informování.
No a u nás se nepodařilo ani jedno.
Takže překvapeni být moc asi nemůžeme, ale nějak nevíme co teď s tím. Náprava je běh na hodně dlouhou trať!

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Idiotům, kteří srovnávají sobotní policejní obranu Národního muzea před tlupou agresivních hovad se zásahy proti demonstrantům za totality, bych doporučil, aby si zaletěli zařvat "chceme mír" do Moskvy nebo Minsku a osvěžili si trochu paměť.

Průměrný počet slepic: 3.1 (25 hlasů)

tak opusťte už svou obsesi Ruskem, co nám je do toho, jak si to řeší tam? Lidé jako vy hýkají, že v Rusku není žádná ta jediná správná libodemo - no tak třeba není, co mi je potom? A co to do toho pořád taháte?

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

kdyby se Minské dohody braly vážně, kdyby někdo netlačil na přerušení mírových jednání v Turecku na začátku ukrajinského konfliktu, tak by mír byl. A vy to dobře víte.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Mír mohl být kdyby Rusko nezačalo okupovat Krym.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)