Další hřebík do rakve

Autor
Štítky

Ve všeobecně vzrušených dnech zaplněných prezidentskou inaugurací, demonstrací Jindry Rajchla a následných událostí trochu zapadla zpráva, která je dalším smutným hřebíčkem do rakve naší soběstačnosti a našim potravinám. Norská společnost Orkla u nás hodlá uzavřít dva své potravinářské provozy. Zmíněná společnost vlastní značky Hamé, Vitana, Otma a také Znojmia. Důvod? Restrukturalizace kvůli zvýšeným nákladům a přesun výroby někam jinam, kde mají levnější energie. V dnešní globální době propojených dopravních koridorů po celé planetě to není žádný problém. Ty tisíce a tisíce kamionů, vlaků a lodí stále zajišťují, že doprava čehokoliv kamkoliv je směšně levná.

Mě osobně se to dotýká především proto, že jsem ze Znojemska, kde měla značka Znojmia svojí dlouholetou tradici. Znojemské okurky nakládané ve sladkokyselém nálevu byly vyhlášené už od dvacátých let. Vyráběly se podle velmi dobrého receptu. Správná znojemská okurka musela být relativně pevná (tvrdá) na skus, nálev měl výraznou kyselost, ale nekřivil hubu, chuť byla typická a všichni starší občané této země jí znali. Hospodyňky se předháněly v tom, že se jejich domácí nakládané okurky podobají těm znojemským. Mojí tchýni se to opravdu podařilo, takže pokud někdo chcete ochutnat skutečně dobré nakládané okurky, přijeďte a můžete to porovnat s tím, co nám dneska firma Orkla pod značkou Znojmia servíruje na pult.

Už dávno skončila sláva Fruty i Hamé. Globalizace nás dostihla, výroba jede v Tramtárii od Egypta přes Turecko a určitě i další země. Technologie se tomu přizpůsobila a když si v obchodě koupíte nakládanou zeleninu, její chuť nejvíc připomíná bahno. A pro všechny Cempery uvádím, že je to jenom metafora a vůbec nic jsem tím neřekl ani nemyslel. Ale troufám si tvrdit, že moje tchýně dělá asi tak stokrát lepší okurky než jsou ve sklenici značky Znojmia. Jen to nesmí prodávat… A tak si debužírujeme jen v rodině.

Teď nám Orkla uzavře další žalostné zbytky vlastní domácí produkce.

Zajímalo by mě, kam se ztratili všichni ti novináři, co ještě před pár lety bez uzardění tvrdili, že to vůbec nevadí, že racionalizace výroby je ve prospěch spotřebitele, protože to bude mít levnější a konkurence způsobí, že výroba bude kvalitnější. Kde se stala chyba? V regálech hnus, zato drahý. Kdyby dneska někdo obhajoval to, co se tu dělo okolo roku 2000, dostal by židlou do hlavy.

Přitom už tenkrát zaznívaly uvážlivé hlasy. Kupříkladu František Havlát navrhoval, aby si stát podržel ve svém vlastnictví právě obchodní značky. Soukromý podnikatel je skutečně lepším hospodářem než stát, ale není to všespasitelné. Globalizace dožene i soukromé podnikatele a korporace nemají svědomí. Ba ani majitele nemají. Patří investičním fondům, ty patří důchodovým fondům, ty patří soukromým střadatelům a nebo taky nepatří, protože ve vlastnické struktuře se nevyzná ani prase.

Jak snadné by bylo říci, ať si Okrla klidně uzavře provozy, ale stát nabídne značku Znojmia jinému podnikateli, který dodrží recepturu. Klidně zadarmo. Podnikej u nás, zavařuj okurky, lep si na ně značku Znojmia, protože to lidi kupují. Když budou mít kvalitu, zde máš značku. Když nebudou, nebo když výrobu odlifruješ do Turecka, tak smůla, lep si tam jinou etiketu.

Často tady mluvím o tom, že globalizace nám všechno bere z ruky a strašně špatně se proti ní bojuje, protože je schopná korumpovat opravdu masivně. Je schopná nasadit pravdomluvné novináře, kteří vše pošpiní, vše zdiskreditují, je schopná si prolobovat zákony, které se pak těžko mění, je schopná hrozit přesunem výroby… atd, atd. Však to všichni známe.

Kdyby stát měl ve svém vlastnictví obchodní značky, mohl by si alespoň stanovit podmínky jejich používání. Třeba především to, že výroba musí probíhat zde. U některých produktů se to rozumí samo sebou – nedovedu si představit, že by u nás lidi pili Kofolu, kdyby se nevyráběla v Krnově. Janis Samaras to asi chápe a proto mu to funguje a vynáší.

Možná je to námět pro ty, kteří se chystají na politickou dráhu… Zachovat české zemědělství a potravinářství zachováním obchodních značek. Těch, u kterých by to ještě mělo cenu.

A nebo udělejte to, co říkám po celou dobu mého blogování. Dovolte tchýním, aby své domácí okurky mohly prodávat. Pokud neotráví svojí rodinu, neotráví ani nikoho jiného. Udělejte zákon na ochranu venkova a pod něj převeďte domácí produkci potravin. Dovolte lidem, ať vyrábějí a prodávají to, co stejně vyrábějí a konzumují… jen to teď neprodávají, protože by přišla nějaká můra z hygieny a dala jim pokutu, protože doma nemají bezdotykové baterie a dva záchody na fotobuňku.

Už nám toho v republice moc nezbylo. Většina z kdysi vyhlášených značek, je dneska jen šméčko. Pár podnikatelů se tady snaží zachránit produkci z patriotických důvodů a není náhoda, že do nich intervjuci nejvíc tepou. Jsou poslední konkurencí pro globální korporace. Málokdo tento boj dokáže ustát. Ani ty největší to nebude bavit věčně.

Ještě pořád je česká zemědělská půda v rukou dvou a půl milionu malých vlastníků. Dovolte, aby alespoň někteří z nich mohli jednoduše prodávat to, co si na políčku sami vypěstují, usuší, zavaří, vykrmí a vyudí. Bude to stejně drahé jako v Kauflandu, ale bude to mnohem kvalitnější. Až tahle vláda skončí (a nebude to trvat dlouho) tak budeme mlít z posledního. Měli bychom mít připraveny plány.

 

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (286 hlasů)

Komentáře

ten je nadaný, ten strčí každého estébáka do kapsy. :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

to jsem byla já :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

ve výborné fyzické kondici, který se zašívá v ČR ,namísto boje za svou vlast. Asi nějaký "uprchlík před válkou", chudý, jak kostelní myš - a s SPZ z oblasti, kde válka není ani náhodou. Nesouhlasím s agresivitou vůči němu, ale po takovýchto "uprchlících" v ČR netoužím, **Kolik mu může být? Kolem 20ti - jak "poctivě" si asi na Ukrajině vydělal takový balík? A bude stejně "podnikat" i u nás? **Za uprchlíka, který potřebuje naši pomoc, považuji naprosto jinou skupinu lidí.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

Že je v odvodovém věku je jisté, protože má řidičák. SPZ - oblast, odkud přišel, lze snadno najít a na mapě ua uvidíte, jak je to válce velmi vzdálené. Že ve svém velmi mladém věku má mimořádně drahé auto snad také vidíte. Že se k takovému majetku v tak mladém věku nedá dostat tak úplně snadno je jasné. Že na Ukrajině se k velkým majetkům dochází zcela jinak, než vyjímečným nadáním pro poctivé podníkání, je profláknuté dávno. A že naši kriminalisté v 90tých letech měli velké, velké starosti jak odtud vypudit podivné ua zbohatlické "podnikatele" ,mj jedny z nejbrutálnějších, je také známo. ** A že naše pomoc by měla směřovat k lidem z válečné oblasti, nikoliv k těm, kdo z bezpečné Vinnycké oblasti se sem nasáčkují kvůli tomu, že před válkou sem prostě bez povolení nesměli (z dobrých důvodů) a nyní se sem může dostat kdokoliv bez jakékoliv kontroly kdo to skutečně je a poté i bez jakékoliv evidence i jakékoliv kontroly, co tu skutečně dělá, protože jsou de facto nedotknutelní, se mi tedy vůbec nelíbí.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Jak vůbec víte, že to auto vlastní. A je ten řidič vůbec Ukrajinec. Chápu, že hra na detektiva může být hezkým zpestřením volného času, ale fakta v ruce prostě nemáte žádná. A i kdyby ti tak bylo, tak je ta agrese těch nešťastníků odsouzeníhodná. To jste ale tak nějak uznal sám taky.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Jak vůbec víte, že to auto vlastní. A je ten řidič vůbec Ukrajinec. Chápu, že hra na detektiva může být hezkým zpestřením volného času, ale fakta v ruce prostě nemáte žádná. A i kdyby ti tak bylo, tak je ta agrese těch nešťastníků odsouzeníhodná. To jste ale tak nějak uznal sám taky.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

S autem s ukrajinskou poznavanci znackou jezdi zrejme dneska kde kdo.
Treba gorila ze Zambezi..Nekdo se snazi bejt chytrej.
Ted, Cech ve svym Cesku , si muze delat co chce. Je doma.
A nejaka gorila a pribehla nema narok..Na nic.
Jenom kdyz je najatej a placenej fizl a nasilnej agresivni fanatik , proti cechum..

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Nejde o datum trumbero, ale o skutek.
Troubové jsou všude.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

demonstrující jsou konsternováni možností tiché podpory KSČM Babišovy vlády. Ovšem jak si vykutili souvislost s kapitalistickým Ruskem? Pletou si jej s Ruskem, které bylo součástí Svazu sovětských socialistických republik, v němž vládli komunisté a bylo tam i dalších 14 států včetně Ukrajiny ? A že Ukrajinci v tom komunistickém SSSR byli velmi agilní - např v takovém roce 1968 ve 12ti členném nejvyšším polibyru ÚV KSSS = rozhodující a vládnoucí orgán SSSR , jich bylo rovných 7. A všech 7 hlasovalo dne 18.8.1968 PRO okupaci naší země. Dopadlo to 10 : 2. Invazi řídil maršál Grečko - ukrajinec, hlavní velitel invazních vojsk - armádní generál Grigorjevič Pavlovskij - ukrajinec, vzduch - 7. gardová výsadková divize Rudé armády, velitel Lev Nikolajevič Gorelov -ukrajinec. V Praze "operovala" druhá tanková brigáda Kyjevského vojenského okruhu - a jeho obrněný transportér střílel 21.8.1968 z těžkého kulometu na Muzeum. ** Jak se zformoval názor, že dnešní Rusko je ten odporný ekvivalent tehdejšího komunistického Sovětského svazu, a další stát SSSR - Ukrajina, jejíž občané byli v tom komunistickém marasmu velmi agilní, s tím obdobím nemá vůbec nic společného a okupovalo nás Rusko? A to dnešní kapitalistické Rusko je pořád ten komunistický strašák? Já nejsem milovník Ruska - ale tyto ideo vymývárny, překrucující jak historii, tak současnost, mi lezou krkem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Synapse, dík, za vaše moudré repliky. jestli nás čte Vidlák, vyzývám ho i Rajchla, aby Vás oslovili, jako příštího fundovaného řečníka na dubnovou demonstraci. Povýšil by jste ji nejmíň o level a to, moc potřebujeme. Dost výkřiků o ničem, je potřeba oslovit masu lidí, co neví, kudy kam,dát jim naději a VYSVĚTLOVAT!!! Dosti plků, je čas, se zvednout a zaplnit náměstí s jasnými požadavky !!

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

řečníkem být nechci. Poslechnu si ty ostatní - od Vidláka až k Rajchlovi a nechám tu tíhu na nich.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Synapse, škoda přeškoda, tak tu budeme prostě jen psát a psát dokud, nás nezakážou...........

Zatím bez slepic

jiného, než výkřiky oficiální vládní propagandy, tak si ty informace velmi snadno zjistíte - třeba takový strýček google toho ví . A v těch knihách co je info - a tam zatím nejde vyzmizíkovat nebo přepsat část, která dnes není ideologicky "in"

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

odškrtnout ani u těch voleb - z mého pohledu bylo kontraproduktivní tam chodit, když tam nebyl nikdo, koho volit - ani komunisty, ani s nimi 40 let kolaborující lidovce. **Jen pro vaši info - volby nebyly povinné ani za komunistů, pokud by vám někdo tuto lež tloukl do hlavy. Jen vám poté poněkud mohla skřípat kariéra - což mně bylo šumák, těch drápajících se na posty přes rudou knížku bylo dost a dost - třeba takový Petr Pavel:))))))

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

A co Vaše studium. Odhaduji ódéesacký VUML alias CEVRO říznuté Aspenem.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

No, tak na takové úvahy už zdejší primitivové vůbec nemají v mozku kapacity. Ani ti študovaný, ani ti chvástaví svými tituly, to jsou zkrátka blbové a vysokoblbové.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Chtěl mír a pak napadl u muzea Ukrajince v autě, teď čeká na trest
dnes 14:23
Ondřej Kořínek

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vzpomínáte si určitě, jak generál, druhý den po volbách, ještě než vůbec znal Hrad zevnitř, vyhrožoval, že podá na "kralování" M.Zemana trestní oznámení ". Protože prý transparentnost nade vše.

A podle toho se on chová...."Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí udělil Petru Pavlovi rekordní (?) pokutu 60 tisíc korun za to, že ne všechny údaje na seznamu dárců jeho kampaně byly transparentní.

..... „Přehled sponzorů, který jako kandidát zveřejnil před volbami, neobsahoval, a to bohužel ve výrazné většině případů, povinné informace. Tedy u fyzických osob datum narození a obec pobytu, u právnických osob název, IČO a sídlo....“

......Podle Reportéra byla na seznamu donátorů u některých údajů třeba jen informace: „Procházka“, „desátník Herda“ nebo „L. Futera“. A nebyl u nich napsaný žádný další identifikátor." Vyšší pokutu než prezident Pavel ještě za kampaň jednotlivec nedostal".... no, neber to za takový pakatel.

A už zase je první. Prostě, co se v mládí naučil, v dospělosti použil a ve stáří sklízí.... Čeho že má být ta zpuchřelá guma etalonem?

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

A to ještě nestihli prolustrovat jeho mrtvé schránky.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Fiala by měl Rajchlovi poslat dárkový koš. Voliči vidí, kdo všechno by se sápal po moci, kdyby vláda oslabila
Komentář Jana Moláčka: Vládní strany jako celek si navzdory velmi složité době drží stabilní voličskou podporu. Není to ale výsledek ani tak skvělé práce kabinetu v krizi, jako spíš nepřijatelnosti opoziční nabídky pro voliče, kteří jsou k vládě kritičtí, ale zároveň odmítají populismus a extremismus. Jako výstraha působí také protivládní demonstrace proruského okraje politické scény, které tak vládu paradoxně spíše posilují.
(DenikN)

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle napíše špičková švýcarská persona. Na vlivném webu! U nás by ani jedno, ani druhé nešlo!!! Holt jednoduchý a hmatatelný rozdíl mezi Švýcary a námi! Ten nejpodstatnější bych řekl. Neměřme se se zahraaničím podle dostupnosti aut premiových značek, vybavení domácností elektronickými cingrlátky, neporovnávejme možnosti dovolenkových cest do exotických destinací. Jediné měřítko, které má smysl, je míra svobody, možnost volného projevu, ať je jakýkoliv, ale především OSOBNÍ STATEČNOST a ODPOVĚDNOST JEDNOTLIVCE!!!
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2023/03/14/vyznani-putinova-pritaka…

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

oba vyřaduji svobodnou mysl. Trollka nepochopí pokud vůbec četla článek a ne jen příspěvek.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Tak hlavně, že odpověď ví najisto. Zřejmě se právě vrátil z Ruska bez vlastní kůže, na kterou si to jako oboupohlavní vyzkoušel. Už dřív jsem si toho všimla Tymákovane - proč oni se tak často vydávají za ženské? Řečnická otázka. Já vím, že dneska můžeme být rádi, když se nevydávají za 87. pohlaví :-)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Děkuji. Velmi zajímavé srovnání. Konečně zas jednou, díky osobní statečnosti, rozum a pravda dávájí o sobě vědět.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Statecnost , celkem hodne rozsirena, hlavne je u tech bejvalejch.
Potom je to statecnost slibovani slibu u tech, co jeste nejsou u koryta a pred volbama....
Potom je to statecnost tech, co hodne mluvi a nejvic a porad , vo tom co jiny musi delat..
Voni a takovy delat nic nemuzou , jsou prece urceny sami sebou, aby vladli..
Nespokojenost se spatnosti a krutosti vlady jim zaplni telocvicny i namesti..
To vyhlasi jako jejich uspech..
Kde je tady jinej druh statecnosti , solidarity a druh statecnosti prispechat a pomahat bliznimu tvari v tvar prevahy krutemu nasili a moci a nezaleknout se toho ,pana Sevcika. Naseho vzoru dneska.
Kde je tady statecnost se spojit s jinymi a nebesnit proti nim..
Jako to dela vlada..

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

"Jediné měřítko, které má smysl, je míra svobody, možnost volného projevu, ať je jakýkoliv, ale především OSOBNÍ STATEČNOST a ODPOVĚDNOST JEDNOTLIVCE!!"

Pán zjevně toto měřítko vztahuje na nadřazené národy, jako třeba Švýcary možná i Rusy. Nějakým těm undermench z Ukrajiny toto samozřejmě přznat nelze.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Kdyby ti chudáci z ukrajiny, nevraždili v r2014 svoje vlastní obyvatele, jak prasata řezníci, mohla, bych s Váma souhlasit a to NAPROSTO berz problému. Ale tak jsou pro mne jen něco, čím opovrhuji stejně, jako každým, kdo vraždí nevinné lidi. Ať je to Ukrajinec, Rusák, Američan, hotenton, každý z nich ,je vrah nevinných.Když mám před očima ty upálené v Oděse, vybaví se mi Ukrajinec a chce se mi blejt, když mám před očima hořící vietnamku z My Lai,vybaví se mi Amík, kdyžmám před očima milion mrtvých v Iráku a jejich zplundrovanou zem, vybaví se mi Amík, když vidím rozbitou Ukrajinu, vybaví se mi Rusák, všechna ta svinstva, vyvolají další svinstva, proto, je třeba ZASTAVIT BOJ A JEDNAT, třeba, 20 let. Lidi, serou na válku!!!

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

že měl pan president pravdu s jeho vyhozením za neschopnost. Zřejmě tam pro zjednodušení propuštění došlo k podepsání dohody, což otočilo výsledek soudu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevydržím a musím to sem dát hned:-)!
A zároveň říkám, že to vložím i po půlnoci, aby si tento skvělý text přečetli i ti, co se podívají až ráno a během dne, protože určitě stojí za to!

Dál ze sebe říkám, že těžko by někdo teď sepsal něco podobného, s čím bych víc souhlasila, souzněla, pod co bych se víceméně bez výhrad podepsala a kdo by víc vystihl mé současné vnímání skutečností, moje postoje, názory a očekávání!
Co věta to zásah!

A také ten specifický humor:-). Nadhled. To odlehčení toho těžkého co nás teď svírá a trápí den co den.
A co v nás probouzí i skepsi.
Ale jsou chvíle, které to dělají snesitelnější!
V případě "modelek" Cindy a Naomi jsem se už zalykala smíchy:-). (Díky Nikolo Bornová:-) )
A ještě se omlouvám za délku, ale je to ještě mnohem delší a z mého pohledu to za to stojí:-), smekám:-)

DO NÁM PŘINESE SKUTEČNOU ZMĚNU?

NIKOLA BORNOVÁ

Sobotní demonstrace probíhala podle očekávání. Řečníci přednesli rozumné věci, lidé si zaskandovali, všude vlály české vlajky a Češi ukázali, že nejsou pasivní gaučáci, za které nás považují „naše“ falešné a nečeské elity. Prostě máme jen mnohem delší zápalnou šňůru. A to je ve většině případů spíš výhoda, protože je složitější nás zmanipulovat k nějaké šílené nebo násilné akci.

Neznámý demonstrující (kódové jméno „Červená Vestička“) stál na silnici před muzeem, schválně blokoval provoz a jakoby na někoho čekal. Všechna auta ho normálně objížděla, ale pak před ním náhle zastavilo luxusní auto (Mazda MX-5 RF cca za mega) s poznávací značkou ze západní Ukrajiny. Z auta vyskočil chudý ukrajinský uprchlík, který byl na první pohled velmi vděčný za český azyl a podporu, protože začal Červené Vestičce okamžitě nadávat. Zlý pro-ruSSký demonstrant si to nenechal líbit a na Ukrajince na oplátku zaútočil pěstmi.

Opakuji, požadovali odstranění obří vlajky cizí země z ČESKÉHO Národního muzea. Naše vlastní česká vlajka přitom na našem národním klenotu ani není, je tam jen ta ukrajinská. Není to trochu čudné? Dokázalo by něco ještě jasněji vysílat fialový signál „už vám tu nic nepatří, vy česká zblba, mua ha ha!“.

Ministr propagandy Ropušan pak svoji verzi tohoto incidentu využil k vyprávěnce o „agresivních demonstrantech“, kteří se snažili málem podpálit a rozbořit Národní muzeum a přitom nesmírně agresivně napadli chudáky nechráněné těžkooděnce. Ropušan prý se svolavateli demonstrace kvůli tomu strašlivému incidentu, srovnatelnému se shozením humanitární atomové bomby na Hirošimu, nebude mít naprosto žádné slitování! To by tak hrálo, aby si Češi mohli jen tak bez dovolení agresivně postávat před Národním muzeem!

Další libovkou byla přítomnost několik „úplně pravých demonstrujících“, kteří čirou náhodou šijí u toho samého krejčího a nakupují boty u toho samého ševce. Skoro jako kdyby to oblečení nekupovali, ale nafasovali v práci, ha ha! Oba tito pánové měli také shodou okolností na oblečení jasně umístěné ruské vlajky a znak části ruské armády Z.

Byli to samozřejmě RuSSácký trollové, které platí přímo Putin. Jako vždy! Zlý Putler oba tyto kremelské šváby vyslal na demonstraci, aby svými nášivkami zdezinformovali myšlení deseti miliónů Čechů k slepé podpoře krvelačného a naprosto nedemokratického ruSSáckého systému. Tak! Úplně jsem cítila, jak ze mě ty dvě nášivky dělaly kremelskou filcku, ale stačilo se třikrát pomodlit ke svatému Havlu a vykloktat si Českou televizí a už zas mírumilovně prahnu po genocidě toho špatného etnika. Omlouvám se za to první prokremelské zhodnocení, to mi jen tak uklouzlo, mí drazí Čeští Elfové a milá ideo-policie!

NAŠLI JSME KONEČNĚ LÍDRA-ZACHRÁNCE?
Tak tohle byla demonstrace „proti chudobě“, která se vlastně až tak moc netýkala tragické války USA proti Rusku, která se odehrává na území Ukrajiny za využití ukrajinských těl a krve. Celý protest se spíše týkal šíleného směru, který nastavila Fialova vláda a který naši zemi devastuje hůř než outfity módní ikony Evy Holubové (a to je pořádně těžký kalibr!).
Národ je záměrně poštváván proti sobě za použití špičkových psychologických zbraní. Do lidí se masově vstřikuje jed neznámého složení. Svoboda slova mizí. 55% lidí se bojí vyjádřit svůj názor. Mladí jsou díky mnoha vlivům čím dál tím méně plodní a navíc jsou vychováváni k nenávisti sebe samých a k naprostému pohrdání svými rodiči, prarodiči i předky obecně. A tak dále. Prostě, hnus, hnus a navrch ještě špetka plesnivého humáče.

Protože ale nejsme nemyslící hysterky z pražské kavárny, ale normální lidé s mozkem, tak máme povinnost ten orgán i používat (mluvím pořád o mozku!). A to i k tomu nepříjemnému kritickému myšlení a k objektivnímu hodnocení slov i činů všech bez výjimky. I těch, co jsou aktuálně zrovna favoriti – bylo by hloupé opět propadnout přehnaným falešným nadějím nebo se ZNOVU nechat napálit.

V žádném případě tím neříkám, že by měl být lídr naší země naopak proruský a protiamerický, to ani náhodou! Opakuji, že pokud má být naše země úspěšná a přežít, měla by se snažit o maximální neutralitu! Tedy ani hystericky proruský, ani agresivně protiruský. Ani proamerický, ani protiamerický. Hodnotit jen jednotlivé akce a neodsuzovat celý národ. A tak dále.

Právě o tohle mimochodem v aktuální válce na Ukrajině z velké části jde – pro davoské elitáře z USA je noční můrou zlepšující se spolupráce mezi Ruskem a Německem. I proto před časem vyhodili do vzduchu Nord Stream. I proto třicet let převychovávali Ukrajinský národ zpět k uctívání fašouna Bandery a pak Ukrajince nemilosrdně použili jako beranidlo proti Rusku. Ve výsledku to znamenalo jen strašlivé množství mrtvých a nevyhnutelné zničení Ukrajiny. A je jedno jaký na to máte názor – Ukrajina jako stát v původní podobě prostě skončila.

Takže – bylo by to s Rajchlovo stranou u kormidla lepší? Skoro najisto ano. Po pravdě – skoro cokoli by bylo lepší než ta současná skvadra prolhaných psychopatů, kteří jen slouží cizákům, pomáhají rozkrást zbytek naší země a dočasně si užívají svoji moc. Ale zatím nemám pocit, že by to měla být nějaká zásadní změna. Dokud budeme v EU a NATO, budeme jen bezvýznamná figurka na šachovnici – malý peon, který bude v příhodnou chvíli obětován.
Takže podporovat PRO a Rajchla? Určitě ano! Podporovat je nekriticky a věřit jim, že udělají zásadní zlom ve směřování naší země do úplné zadele? Zatím spíš ne.

Zůstaňte bdělí!

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Vypadlo mi K, omluva
Kdo nám přinese...

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Omluva dvě. Jak mě článek vzal:-), nedala jsem odkaz. Takže:
https://pravyprostor.net/?p=157584

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

není vše, minimálně serie fotek "Jak se tam dostala ?", podle mého ještě lepší než Naomi a Cindy.
Slečna/paní Bornová je důkaz, že v naší mladé generaci jsou naděje. Kvalita její tvorby jasně převažuje nad kvantitou.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

:-):-):-)
Díky, také bych se tam probojovala. Ale po příchodu jsem jen jukla a hned viděla článek od NB, tak jsem neodolala:-).
Ale máte pravdu, jak se tam dostala je lepší než modelky:-). I bláznivá holubová je dost dobrá:-).
NB se dle mého hodně "vypracovala". Když jsem jí začala číst, tak tak nějak. Teď skvělé. Ale ač mladá, tak mezi trním je jich žalostně málo.
Nakonec to sama v textu píše o mladých...
Každopádně mi mluví z duše a hodně potěšilo:-)
Čtu diskuzi od začátku, kromě úderky:-), nebyla jsem dnes celý den, tak koukám co se řešilo a že je půlka pýr a bodláčí:-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

A já mu říkám Kritušan, ale Ropušan je také hezké a výstižné:-)

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Otázka. Ste v důchodu?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Dukazem je pro vas ze neco kvalitnich a libivych slov a omletych frazi klavesnicistu , kteri vas tak snadno presvedcili ,ze prave tohle je nejvic dulezity, nad kazdy skutek..
Ze nevidite nic jineho..

Zatím bez slepic

Vy ste se tady ocitla a kopírujte sem zbytečné názory, keré druhej den nebudou nikoho zajímat. Napište sem seznam vašich potřeb , sto řádků potřeb, esli to dokážete a na to lanařte ostatní blboně. Ale na to nemáte, jen nadávat a blábolit. Gdyby svět stál na vás už by nebyl. "Příroda je ale milostivá, dá nažrat, málo ale de to". Věřte že to nemyslím zle, ale nedáte pokoj.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Itkico, gratuluji. Perfektní článek. Prakticky co odstavec, to lež. Lepší ukázku zdejší bídy jste vybrat nemohla. Jen namátkou:

"Neznámý demonstrující (kódové jméno „Červená Vestička“) stál na silnici před muzeem, schválně blokoval provoz a jakoby na někoho čekal. Všechna auta ho normálně objížděla, ale pak před ním náhle zastavilo luxusní auto (Mazda MX-5 RF cca za mega) s poznávací značkou ze západní Ukrajiny. Z auta vyskočil chudý ukrajinský uprchlík, který byl na první pohled velmi vděčný..."

- ano, byl velmi vděčný za to, že mu "červená vestička" bezdůvodně skočila do cesty a začala mlátit do auta https://twitter.com/MercuryBarbora/status/1636005433482649601 Myslím, že byste na jeho místě také oplývala vděčností. A ještě „Mazda MX-5 RF cca za mega“ – závist?

"Opakuji, požadovali odstranění obří vlajky cizí země z ČESKÉHO Národního muzea. Naše vlastní česká vlajka přitom na našem národním klenotu ani není, je tam jen ta ukrajinská. "

- https://www.facebook.com/narodnimuzeum/photos/a.168573718569/1016004118… Je tam ještě druhá česká vlajka, ta na té fotce není vidět.

"Další libovkou byla přítomnost několik „úplně pravých demonstrujících“, ..."

- No, když vás to baví věřit na "nepravé" demonstranty, tak si to užijte. Slávka Popelku jsme vám přivedli až pod nos, takže ten už provokatér být nemůže, u těchto dvou vám vaši víru vzít nedokážu

"Tak tohle byla demonstrace „proti chudobě“, která se vlastně až tak moc netýkala tragické války USA proti Rusku"

- prosím, uveďte mi pozice amerických jednotek válčících proti rusku. Aspoň jednu fotku amerického vojáka válčícího proti rusku. Internet je plný záběrů rusů, vraždících na Ukrajině. A Ukrajinců, kteří se jim hrdinně brání. Prosím, aspoň jednoho ozbrojeného Američana útočícího na rusko :-)

"Mladí jsou ...vychováváni k nenávisti sebe samých a k naprostému pohrdání svými rodiči, prarodiči i předky obecně."

- opět prosím příklad. Vy jste tak své mladé (máte-li je) vychovala? Moje děti jsou vychovány ke zdravému sebevědomí a v souladu s přikázáním "cti otce svého i matku svou". Mají v úctě své předky, znají jejich historii a aktivně se zajímají o jejich osudy. Vy to máte jinak? To je mi vás líto.

"Zůstaňte bdělí!"

- Lidé bděte, Julius Fučík. Ať žije KSČ! Tak jste to myslela? (to, až mi zase bude někdo vytýkat, že vás neoprávněně obviňuji z komunistického myšlení. Máte ta hesla zažraná, až do morku kostí).

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)