A proto nikdy nevyhrajeme

Autor

Jak je to dlouho? Jasně, stalo se to minulou sobotu. To měl Jindra Rajchl demonstraci, která podle majnstrýmu vůbec nic neznamenala, nic nedokázala, byla jen marginálním setkáním proruských sil, což dokázalo oněch dvacet blbců na schodech Národního muzea… Byla tak nezajímvá že i prezident PePa řekl, že se tímto signálem vůbec není třeba zabývat a náš premiér Petro Ihorovič Fialenko to ani nekomentoval, že to hovoří samo za sebe a náš hluboce mravní a počestný ministr vnitra, který nejede v žádné korupční kauze prohlásil, že s demonstranty nebude mít slitování.

Do minulé soboty byl univerzálním zlem Láďa Vrabel. Alespoň takhle mi to vysvětlilo těch několik posledních líbodémo kamarádů, kteří jsou ochotni se mnou mluvit a alespoň mi vyjádřit morální rozhořčení, když už nic jiného. Nekecám… oni si prostě v novinách přečetli, že Láďa Vrabel je placený z Ruska a je naprosto démonicky strašidelný, je největším nebezpečím pro naší demokracii a vůbec je zapotřebí s ním zatočit. Vlastně se nejvíc divili tomu, že ještě běhá na svobodě a netěží už dávno v Jáchymově uran.

A pak přišla henta demonstrace a šup, není to Láďa Vrabel, je to Jindra Rajchl. Do té doby nikoho nezajímal, ale když přivedl na Václavák sto tisíc lidí, tak to už je jiná. Majnstrým přepnul, Vrabel je zapomenut a od neděle se národu zcela pravdomluvně vysvětluje, že Rajchl je ještě mnohem větší zlo než Vrabel. Článek stíhá článek, analýza stíhá analýzu, jeden politolog za druhé vysvětlují, jak nebezpečné to je, soudruh Šarapatka by mu také nejraději dal do ruky majzlík a kladívko a poslal ho do Buchenwaldu.

Já k tomu mám tři poznámky:

Jednak vidíte moc velkých médií. Od září tlačí do lidí o překot, že Vrabel je zlo, varují před ním, líčí ho jako arcisatana a libtardi tomu věří. Takhle to funguje. Prostě si sami nic nepřečtou, sami se nepídí, jen si otevřou Respekt a tam to všechno je. A kdyby to nestačilo, Jakub Železný jim to vysvětlí z obrazovky. A pak najednou šup… Vrabel přestal existovat a vynořil se Rajchl. Doteď zloduch nebyl, doteď byl jen pro smích, doteď nikdo nevěděl, co dělá a čím je… to jsme věděli jen my na Alternativě. Ale teď udělal demonstraci, ukázal, co za ním reálně stojí a ejhle… král je mrtev, ať žije král.

Zadruhé musím Jindrovi pogratulovat. Nic tak nevypovídá o jeho skutečném dosahu, jako to, že mu teď všichni přimalovávají čertovo kopyto a ozlomkrk hledají nějakou špínu, kterou by na něj použili. Vrchní PePa sice tvrdil, že to není důležité, ale ve skutečnosti všichni majnstrýmoví nedělají dnem i nocí nic jiného, než nastavují hnojomety směr PRO. Všechny jejich podpůrné struktury teď pracují na tři směny a hledají jakýkoliv hřích. Rychle, rychle… na faktech nezáleží, na pravdě nezáleží, na ničem nezáleží, záleží jen na titulku v novinách.

No a zatřetí musím konstatovat, že na Alternativě se také nic nezměnilo. Sice nám Česká televize lže, že kvůli tomu uděláme stotisícovou demonstraci, sice nás neskutečně štve, jak informují Novinky a Seznam zprávy, že jsme ochotni přijet do Práglu a hulákat, sice nás neskutečně žere ta jednotná fronta politických neziskovek, médií i Pětikolky, ale když teď spojí Rajchla a jakési pozemky, tak je to jako slovo Boží.

A už se ozývají první škodolibí, kteří si užívají, že Jindříšek má utrum. Najednou jim vůbec nevadí, že to o něm říkají ti stejní, kterým jinak nevěří ani dobrý den. Všimněte si, Rajchl politicky nic nepokazil. Svolal demonstraci srovnatelnou s třetím zářím. Dal dohromady skutečně efektivní organizační tým. Ohlásil nátlakové akce, udělal to, co měl už dávno udělat Láďa Vrabel. Udělal to, na co všichni čekali. Nezazdil to mnohaměsíčním hemžením a sněním o něčem, co se prostě nestane. Neudělal ze sto tisíc lidí třetinu a méně.

Láďovi Vrabelovi jsem nikdy ani slovem nezalíval to, co o něm psal majnstrým. Kritizoval jsem ho, že projebává důvěru lidí. Kritizoval jsem ho, že ve skutečnosti nemá žádný použitelný plán. Pokud jsem zmínil jeho dluhy, tak jen v tom směru, že zadlužený Láďa Vrabel dokáže svolat větší demonstraci než extrémně bohatý Středula i bývalý premiér Paroubek. Nikdy mě nezajímalo, co o něm říkají na Novinkách.

Teď je na řadě Jindra Rajchl. Bude svlečen z kůže, bude na něj vytaženo i to, co neudělal, protože takhle to funguje. Podívejte na našeho Andreje. Deset let jim vydrželo ho popotahovat za Čapí hnízdo. Deset let mu to bralo voliče, deset let si ho brali do huby, aby ho nakonec soud osvobodil. Důsledky zažíváte dnes a denně na vlastní kůži. Prezident valorizace podepíše a podepíše i to zdvojnásobení daně z nemovitosti. Podepíše i ty emisní povolenky a vůbec všechno, nač si vzpomenete. Proč? Protože nadkritické množství lidí uvěřilo Čapímu hnízdu a neustálému opakování z majnstrýmu, že Andrejko je šestým členem Pětikolky.

Teď nás čeká to samé z Rajchlem. A vzhledem k tomu, jak si leckdo užívá špínu, kterou na něj naši pravdomluvní novináři kydají, tak musím bohužel konstatovat, že se nic nezměnilo a po zásluze prohrajeme i další volby. Proč? Protože když jde o špínu na naše lidi, tak jsou Novinky jako slovo Boží a vůbec nezáleží na tom, že se do čela konečně dostal lídr, který umí. Stačí nakydat hnůj a smrad prostě zvítězí.

Kdyby ten Jindra alespoň něco spáchal proti naší věci. Kdyby nějak zradil Alternativu, kdyby se postavil proti nám, nebo tak něco. Ale nic takového se nestalo. Velká média prostě jedou stokrát opakovanou taktiku, která bohužel stokrát vyšla, protože jsme byli stokrát blbí.

Vidlácky se směju… asi tak stejně, jako kdyby sedlák vypřáhl z pluhu toho nejlepšího koně, protože je postříkaný blátem. Jako kdyby si zápasník uřízl pravou ruku, protože na ní má tetování, z doby, kdy byl mladej a blbej. Jako bychom ze závodu vyřadili nejlepšího borce, pro dávné podezření z braní dopingu.

Fakt se směju… ještě chvíli to takhle bude pokrčovat a budu první, kdo od Alternativy odejde k Líbodémo… Ne z přesvědčení… ale abych sakra taky někdy byl na vítězné straně. Jak dlouho ještě bude naše lídry bavit, dělat kupu práce, aby je pak odkopli jejich vlastní lidé?

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (330 hlasů)

Komentáře

Nikdo z vámi jmenovaných mafií to nedělá z lásky k lidem, ke svobodě a zadarmo!
Věříte, že to NATO je plné takových PaPešů, kteří slouží komukoliv, hlavně svému egoistickému JÁ?
Víte, kdo je Stoltenberg? Předseda Norské národní dělnické strany !!!
V Rakoušojc státě by byl zakázaný už jenom ten název! Natož společnost národní a dělnická k tomu.
Kdopak živí tisíce slouhů EU a NATO? Jejich bohulibá činnost pro miliardu lidí?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stojí za to zopakovat alespoň některé pasáže. Přepošlu to maily.
-----------------------------------

To by tak hrálo, aby si Češi mohli jen tak bez dovolení agresivně postávat před Národním muzeem!

Další libovkou byla přítomnost několik „úplně pravých demonstrujících“, kteří čirou náhodou šijí u toho samého krejčího a nakupují boty u toho samého ševce. Skoro jako kdyby to oblečení nekupovali, ale nafasovali v práci…na oblečení jasně umístěné ruské vlajky a znak části ruské armády Z.

Zlý Putler oba tyto kremelské šváby vyslal na demonstraci, aby svými nášivkami zdezinformovali myšlení deseti miliónů Čechů...
...Úplně jsem cítila, jak ze mě ty dvě nášivky dělaly kremelskou filcku, ale stačilo se třikrát pomodlit ke svatému Havlu a vykloktat si Českou televizí …

...Celý protest se spíše týkal šíleného směru, který nastavila Fialova vláda a který naši zemi devastuje hůř než outfity módní ikony Evy Holubové…

Národ je záměrně poštváván proti sobě za použití špičkových psychologických zbraní...
Mladí jsou díky mnoha vlivům čím dál tím méně plodní a navíc jsou vychováváni k nenávisti sebe samých a k naprostému pohrdání svými rodiči, prarodiči i předky obecně. A tak dále. Prostě, hnus, hnus…

Opakuji, že pokud má být naše země úspěšná a přežít, měla by se snažit o maximální neutralitu!

Právě o tohle mimochodem v aktuální válce na Ukrajině z velké části jde – pro davoské elitáře z USA je noční můrou zlepšující se spolupráce mezi Ruskem a Německem.
I proto před časem vyhodili do vzduchu Nord Stream. I proto třicet let převychovávali Ukrajinský národ zpět k uctívání fašouna Bandery…Ukrajina jako stát v původní podobě prostě skončila.

Takže – bylo by to s Rajchlovo stranou u kormidla lepší? Skoro najisto ano. Po pravdě – skoro cokoli by bylo lepší než ta současná skvadra prolhaných psychopatů...

Takže podporovat PRO a Rajchla? Určitě ano!

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Přiběhne udýchaný pan Novák na policii:
"Ztratil se mi papoušek.
Jestli ho chytíte,
předem prohlašuju,
že se s jeho politickými názory
neztotožňuju!"

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

jestli je ten vtip socialistický, protektorátní, císařskokrálovský, českokrálovský, husitský, velkomoravský nebo jestli si jej nevykládali v jeskyni už Kopčem s Mamutíkem.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Franta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vtip je totalitní.., jedno ze které totality, totalita je vždy stejná, musí se mlčet, jinak....

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Také jsem si to ještě teď početla, co jste sem dala:-).
Ač se jedná o věci závažné a zásadní, je příjemné je někdy mít pro změnu podané s ironií, nadhledem, humorem:-), trochu pro to odlehčení...
Podstatné a důležité je sděleno, jen v jiném balení:-)...
A tady zas jak jindy. Plné aleje:-), klasika, ale také plno výstižných zajímavých příspěvků...:-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Itkico, gratuluji. Perfektní článek. Prakticky co odstavec, to lež. Lepší ukázku zdejší bídy jste vybrat nemohla. Jen namátkou:

"Neznámý demonstrující (kódové jméno „Červená Vestička“) stál na silnici před muzeem, schválně blokoval provoz a jakoby na někoho čekal. Všechna auta ho normálně objížděla, ale pak před ním náhle zastavilo luxusní auto (Mazda MX-5 RF cca za mega) s poznávací značkou ze západní Ukrajiny. Z auta vyskočil chudý ukrajinský uprchlík, který byl na první pohled velmi vděčný..."

- ano, byl velmi vděčný za to, že mu "červená vestička" bezdůvodně skočila do cesty a začala mlátit do auta https://twitter.com/MercuryBarbora/status/1636005433482649601 Myslím, že byste na jeho místě také oplývala vděčností. A ještě „Mazda MX-5 RF cca za mega“ – závist?

"Opakuji, požadovali odstranění obří vlajky cizí země z ČESKÉHO Národního muzea. Naše vlastní česká vlajka přitom na našem národním klenotu ani není, je tam jen ta ukrajinská. "

- https://www.facebook.com/narodnimuzeum/photos/a.168573718569/1016004118… Je tam ještě druhá česká vlajka, ta na té fotce není vidět.

"Další libovkou byla přítomnost několik „úplně pravých demonstrujících“, ..."

- No, když vás to baví věřit na "nepravé" demonstranty, tak si to užijte. Slávka Popelku jsme vám přivedli až pod nos, takže ten už provokatér být nemůže, u těchto dvou vám vaši víru vzít nedokážu

"Tak tohle byla demonstrace „proti chudobě“, která se vlastně až tak moc netýkala tragické války USA proti Rusku"

- prosím, uveďte mi pozice amerických jednotek válčících proti rusku. Aspoň jednu fotku amerického vojáka válčícího proti rusku. Internet je plný záběrů rusů, vraždících na Ukrajině. A Ukrajinců, kteří se jim hrdinně brání. Prosím, aspoň jednoho ozbrojeného Američana útočícího na rusko :-)

"Mladí jsou ...vychováváni k nenávisti sebe samých a k naprostému pohrdání svými rodiči, prarodiči i předky obecně."

- opět prosím příklad. Vy jste tak své mladé (máte-li je) vychovala? Moje děti jsou vychovány ke zdravému sebevědomí a v souladu s přikázáním "cti otce svého i matku svou". Mají v úctě své předky, znají jejich historii a aktivně se zajímají o jejich osudy. Vy to máte jinak? To je mi vás líto.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

V sobotu byla na průčelí ČESKÉHO NÁRODNÍHO MUZEA jen ukrajinská vlajka. Viděno vlastíma očima.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

A ty 2 české na stožárech jste cudně přehlédla?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Lide pokojne protestovali v souladu se zakony a v duchu platnych zakonu zeme, proti cizi vlajce umistene na statni budove.
Vlajka tam nema co delat.
A vyritil se na ne predem Naplanovanej ,typickej agresivni a surovej fasismus.
Aby i ty posledni fanatici a posluhove demokracie si konecne prestali nalhavat iluse. A sirit je.
Co je zarazejici , ze stado spousty pravniku na podiu nejak protestovali ,vo bide , vo ktery nic netusi a prave pod tou velkou ,ale cizi vlajkou ..
Velice napadne visici a rovnou pred jejich protestujicima ksichtama.
V souladu a v souhlasu s tou vlajkou , organizaci demo Naplanovali /uz tam visi dlouho/ a nevadila jim ..???
Nevadi jim dodnes , distancovali se, ale ted pisou petici za dekana Sevcika..
Zadnej protest /nezajem/,proti prave pricine persekuce , dekana Sevcika.
Pricina byla prave ta cizi vlajka , ale zajimaji je pouze jen nektere, jimi vybrane nasledky..
Lide surove zbiti a terorisovani protestujici proti bide pravniky nezajimaji..
Zajima jak je videt jenom ta bida..
/Asi proto, ze obeti nasili ,nejsou akademiky, pedagogy , yntelygenty...
Nezajem a otresnej o proste spoluobcany zustava podiisty nevysvetlen dodnes/..

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Zde jsem popsal na portále Pravý Prostor jak proběhl brutální zásah policajtů u Národního muzea: Proč ta brutalita policie u Národního muzea? | Pravý prostor (pravyprostor.net)
a pokud chcete podepřít to, aby se případ vyšetřoval, tak podepište petici: https://www.petice.com/petice_za_zizeni_parlamentni_komise_pro_vyeteni_…

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Vidlák k autorovi petice Jaroslavu Popelkovi:

"Slávkovi děkujeme a posíláme klíčenku. Líbí se mi, když někdo řeší věc, která je v pořadí důležitosti na sedmistém padesátém šestém místě, zatímco my jsme u položky číslo osm. Ještě jednoho takového disidenta a je s námi konec… Pyrhu, Pyrhu, vždycky si na tebe vzpomenu. Začnu přemýšlet, jestli byl blbej, nebo navedenej, ale fakt nevím, která možnost je pro nás horší."

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Oháníte se myšlením, mozkem, vlastenectvím, humanitou a mírem. Přitom nemyslíte, mozek nejspíš nemáte, vlastenci rozhodně nejste, humanisté také ne a mír je pro vás jen obal bez obsahu! Z takových lidí mi bylo, je a bude na zvracení. Jste jen nicky, nespokojené a zamindrákované, nemyslící na nic jiného než vlastní prospěch! Hanba vám!

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

Cecku, tys chtěl nejspíš psát na PornHub a nějak jsi to popletl. Big Tits tu opravdu nejsou... Proto i Ceckovi sláva!

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

jsme jenom Nicky. Máme Nicky vždycky. V Nicku žijeme i umřeme, na tuhle vládu však svorně sereme!

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

dálky štvete celou Ukrajinu jen obal bez obsahu - ten reálný obsah byste si měli vyzkoušet na vlastní kůži , možná by vám poté podstata slova "mír" byla o něco bližší. Jste takoví "humanisté", že oslavujete další a další Ukrajince, poslané do mlýnku na maso, další a další ničení Ukrajiny, další a další nesplatitelné zadlužení Ukrajiny, které z ní už dávno udělalo stát v bankrotu, kde rozhodují věřitelé, už nikdy zvolené vlády. Tady, v klidu a bezpečí, horujete pro válku do posledního Ukrajince. ** Z poslední zprávy Rand Corporation, důležitého poradce americké vlády : "Ukrajinský konflikt ve světle současné geopolitické reality nutí Spojené státy podstoupit velké riziko. Rusko se snaží zničit proxy stát, který od roku 2014 buduje své vojenské kapacity na prosazování zájmů USA v Euroasii. " To je skutečný vztah tzv demokratického západu v čele s USA k Ukrajině - zničte svou vlastní zem, třeba tam všichni pomřete, ale do posledního dechu budete prosazovat zájmy USA. Je to nechutné - a vy jste nechutný svou hloupostí, s níž tomu tleskáte ve svatém přesvědčení, jaký jste to humanista a demokrat.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

tak jste se nám tu vyzvracel a můžete hrdě jako poslední spravedlivý o dům dál.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ta teď zbytku republiky těmi grcancemi i od ostatních pražskych kavárenských povaleçu smrdí a hnúj je tedy pro ostatní republiku jen voňavy jarní vanek!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Sjednotit občany nespokojené s vládní politikou a ekonomickou situací se pokouší další politický subjekt.
Šéf loni založené strany PRO Jindřich Rajchl dostal na sobotní demonstraci Česko proti bídě desítky tisíc lidí a netají se politickými ambicemi.

Podle expertů voličský potenciál existuje, na této straně politického spektra už je ale trochu přeplněno.
Na žádné spojenectví a společný postup konkurenčních stran to zatím nevypadá.
Kolem sobotního davu na Václavském náměstí kroužili zástupci menších politických stran jako žraloci kolem hejna rybiček.
Pódium ovládl sám Rajchl, konkurenci k sobě nepustil.

Mezi lidmi ale procházel třeba poslanec Jaroslav Foldyna z SPD, předseda Svobodných Libor Vondráček a „náhodou šel kolem“ také expert Trikolory Miroslav Ševčík.

„Lidé mi píší, že tam jdou a jestli jdu také. Jsou to voliči z SPD. A myslím, že dvě třetiny těch lidí byli voliči SPD a dokonce i členové,“ vysvětluje svou účast Foldyna.
A dodává, že i SPD musí ukázat svou přítomnost na ulici.

Podle sociologů není voličská skupina, po které tyto strany sahají, malá.
Velký zásah ale může mít jen v případě, že se partaje dokážou dohodnout mezi sebou a spolupracovat.
„Tento proud voličů má velkou šanci promluvit do příštích parlamentních voleb. Ale za předpokladu, že neskončí jako spousta atomizovaných subjektů, což se až dosud dělo,“ říká o lidech z Václavského náměstí sociolog Jan Herzmann.
„Dostat naštvané lidi demonstrovat na Václavské náměstí je navíc něco úplně jiného, než jít doopravdy volit nějakou stranu,“ dodává.

„Prozatím se zdá, že tyto skupiny jsou z hlediska podporovatelů do značné míry roztříštěné, že pocházejí z různých základen nebo už mají loajalitu k existujícím stranám,“ vysvětluje analytik STEM Martin Kratochvíl.
„Je velká otázka, jestli dochází ke sjednocování i na jiných platformách, například by jí mohla být nová politická síla, především politická strana. Na to my zatím odpovídáme, že se tak neděje,“ dodává Kratochvíl.

I samotné reakce jednotlivých aktérů sobotní demonstrace ukazují, jak daleko se od integrace protivládních sil Česko v současnosti nachází.
O spolupráci podobnou té, jako například před volbami 2021 předvedly strany koalice Spolu, nestojí ani Rajchl, ani ostatní strany.
„V tuhle chvíli se opravdu zaměřujeme spíše sami na sebe, a teprve potom, až se etablujeme my sami, tak se můžeme naplno bavit o další spolupráci,“ řekl Rajchl. Aby stranu vybudoval, objíždí republiku s kontaktní kampaní.

K možné spolupráci jsou skeptičtí i ostatní. „Já třeba nesouhlasím s žádným blokováním státních budov. Takový způsob nevede k řešení, jen k eskalaci napětí. Všechny věci, které pan Rajchl na náměstí říká, se musí realizovat v Parlamentu. A tam je SPD,“ popisuje již zmíněný Foldyna.

Jeho stranický šéf Tomio Okamura si nebere servítky vůbec – Rajchl podle něj jen tříští síly a nahrává tak Fialově vládě. „Jediné legální řešení problému s Fialovou vládou vede přes Sněmovnu a na vstup do ní má šanci pouze jediná vlastenecká strana, a to SPD. Stačí se podívat na milion propadlých hlasů v minulých volbách jen díky marné snaze ministran,“ říká Okamura.

Ani u Trikolory, která loví v podobných vodách, to na žádné spojenectví s PRO nevypadá.
Naopak, Trikolora ve čtvrtek poslala otevřený dopis Andreji Babišovi a Tomiu Okamurovi, kde vyzývá ke společnému postupu s ANO a SPD.

„Každý vidí, že jestli se někdo snaží o spojování, tak je to Trikolora. Spolupráce je v téhle době jediná cesta. Ale s panem Rajchlem žádnou spolupráci navázanou nemáme, to je spíš otázka na něj – on se vyjádřil, že chce být premiér a má pocit, že k tomu nikoho nepotřebuje,“ tvrdí předsedkyně strany Zuzana Majerová Zahradníková.

Koneckonců Rajchl se s lidmi z Trikolory nedokázal dohodnout ani ve chvíli, kdy s nimi byl v jedné straně.
Loni se dokonce pokoušel kandidovat na předsedu Trikolory, pak ale kandidaturu stáhl, z partaje odešel a založil si vlastní projekt, kterému šéfuje.
„On byl řadový člen a ještě před sjezdem jsme byli domluvení, že bude můj první místopředseda. Ale pak se něco změnilo a jeho ambice byla, že buď bude předsedou, nebo končí. A dopadlo to, jak to dopadlo,“ popisuje Majerová Zahradníková.

Rajchl líčí věc veskrze podobně, byť bez osobních detailů.
Podle něj se s Trikolorou rozloučil ve chvíli, kdy si uvědomil, že by se musel nejprve utkat se svými vnitrostranickými oponenty.
A tak se raději rozhodl postavit vlastní stranu na „zelené louce“.

Jedním z mála, kdo v sobotu dostal pozvání na pódium, byl předseda Svobodných Libor Vondráček.
Ten ale s Rajchlovou akcí spojovaný být nechce. „Pozvání jsem odmítl. Nepovažuji demonstrace za nejlepší cestu. Ale mezi lidi jsem šel, abych si udělal vlastní obrázek,“ uvedl Vondráček.

Samostatnou kapitolou jsou pak vztahy mezi Rajchlem a aktivistou Ladislavem Vrabelem, který na podzim zorganizoval podobnou, ještě větší demonstraci.
Ani tady se nedá čekat spojení sil, naopak se teď oba muži o Václavské náměstí doslova přetahují:
Rajchl oznámil další protest na 16. dubna, na stejný den i místo však naplánoval vlastní akci i Vrabel.
Rajchl to na sociálních sítích označil za „podpásový úder“. Náměstí ale získal, neboť akci oznámil dříve.
„Jen mi prosím vás už opravdu nikdy nepište, že je to srdcař a bojovník za naši zem a že ho mám někam někdy zvát. Já už jsem si po včerejšku o jeho úmyslech udělal zcela definitivní obrázek,“ napsal o Vrabelovi Rajchl na sociální sítě.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

ad Libor Vondráček: "„Pozvání jsem odmítl. Nepovažuji demonstrace za nejlepší cestu. Ale mezi lidi jsem šel, abych si udělal vlastní obrázek,“

---------------------------------------
Takže je lepší nedělat nic, nedávat najevo svůj nesouhlas s ničím, sklopit uši i hlavu....
Na to může mít názor kdo chce, jaký chce. Kde nic není, ani smrt nebere, čím víc budeme "ovcovat" (díky, synapse :-)), tím lépe?
Nebo jaké jiné řešení Libor Vondráček nabídl...?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidláku, jak se má Váš kamarád elektrikář z ČEZu? Už si našel novou práci namísto odpojování bezbranných maminek a babiček od elektřiny?
Mohl bych nějaké ty maminky a babičky vidět? Podle sděleného tempa by jich touto dobou měly být tisíce, možná desítky tisíc. Kde jsou?
Nemohl by Raptor TV udělat nějakou reportáž? Třeba by pomohla paní senátorka Hamplová, která si již dávno informace z ČEZu vyžádala, ale nezveřejnila.
Proč ne?
Už jste se někde za tento naprosto vylhaný příběh s neexistujícím kolegou omluvil? Můžete se ještě každé ráno s klidem na sebe podívat do zrcadla nebo už je Vám z Vás ze všeho toho lhaní a vyvolávání strachu taky špatně? Máte hodně imaginárních přátel a kolegů? Děkuji

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

Však má mozek něčí. Na Vidláka má asi pifku, prý nechce, aby mu smrděla v jeho chlívku.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

vypotit, jen stále dokola pod každým Vidlákovým článkem zkopírujete to samé. Flákáte to - to moc neposyp, až se to provalí :))))))) Druhá možnost je, že jste fakt tak hloupý - nu, s tím se nedá dělat nic, s tím musíte nějak dožít.

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Byl to sice úlet Vidláka, ale proč to to sudokopytník Koza domácí pořád rozmazává? Jestli Koza domácí chce produkovat mediální bobky, stačí se pohrabat v žumpě tunelářů z ODS nebo v kauze Dozimetr atd.

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

Věřte mi, že mi kauzy aktuální vlády vadí také. Nijak to nezastírám. A nemyslím si, že by byly kauzy vyloženě zametány pod koberec. Však, kdo s němi přichází? Ty stejná mainstreamová média, jak jinde. Žádní alternativní investigativní novináři. Ti už to jen přebírají. To je účel nezávislých médií, nebrat ohled napravo nalevo... A že se jako stát nezmůžeme na nic lepšího, než to, co tam máme ve vládě nyní, je velmi smutné...

1) Protože chybí jakákoliv sebereflexe
2) Protože tomu lidé uvěřili a stále věří. Vy říkáte, že to byl úlet. Ostatní tomu však stále věří
3) Protože to není žádný úlet. Je to systematické lhaní a manipulování. V každém článku, neustále. Někdy vic, někdy míň, ale neustále. Toto je jen příklad.
4) Zajímá mě, proč to dělá? Může psát normálně. Proč má touhu a potřebu neustále lhát? Když už je odhalen, proč se neomluví?
5) Proč zneužívá důvěru lidí a podněcuje v nich strach a nenávist?

Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)

In reply to by Koza (neověřeno)

Trvalý odkaz

na normální, běžné využívání energie nemají - jsou v tzv energetické chudobě. Pokud by energie využívali tak, jak je to v civilizované společnosti v Evropě běžné, tak by odpojeni byli. Tak udělali takovou "autocenzuru". Že je k tomu současná vláda donutila je stejně ostudné, jako by odpojeni byli.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Souhlasím s Vámi. Já jsem také omezil topení, teplou vodu, vypínám el. spotřebiče, které nepoužívám. Je to logické, že se snaží člověk drahé věci omezovat.
Co je běžné? Byl jste v zimě v Anglii v běžném anglickém bytě? Možná byste se divil... Nikde není právo na to, chodit doma v zimě v trenýrkách.

Ale, jak říkáte, to je omezení spotřeby. Když jsou drahé vejce, jim míň vajec. Když je drahé ovoce, jim méně ovoce. Když je drahá...

Ale Vidlák nepsal o omezování spotřeby. On psal o odpojování maminek s pláčem a s prosením o uvaření posledního teplého oběda. On psal o pracovnících, kteří jsou tak psychicky zhroucení z odpojování babiček, že jim za to museli vyplatit odměny. Kde jsou tito lidé? Proč si je Vidlák vymyslel? Proč lže? Jenom se snaží v lidech vyvolávat strach a nenávist. Je to ubohé...

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

mizerně už delší dobu - a v té poslední době, kdy to ještě přitvrzuje, toho začínají mít plné zuby. V tzv vyspělé Evropě, která si dělá nárok ze svého piedestalu vyspělosti peskovat a řídit zbytek světa, jsou milióny lidí, které ta "vyspělost" nutí žít doma v zimě - bravo. Jsou, resp tedy byly, základní standardy "normálního" života ve "vyspělé společnosti" - aby pracující člověk dokázal uplatit nějaké své důstojné bydlení, aby mohl bez paniky využívat běžné civilizační výdobytky jako je elektřina a topení, aby měl ze své mzdy na jídlo. To opravdu nejsou na Evropu vysoké požadavky - nebo dle vás jsou? V tom případě tedy já, předlistopadový věčný kverulant proti komunistům, říkám - zlatý komunisti.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

To je totiž někoho plán a je uskutečňován. proto, ti volové, co tu píšou o morálce jednotlivců, tak kvičí. Že je vysoce !!! amorální celá Evropa, je OK, Tak je načase, udělat s nimi KO!!!!!! A to, že velmi razantně a už bez lítosti. Jak, se do lesa volá..........

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ajo, zase tady naznačujete, že je třeba proti někomu použít násilí. To už není náhoda. Děláte to tady opakovaně. To neumíte řešit své frustrace jinak než vyzýváním k násilí. Dobré na vybití vzteku je sportování nebo nějaká fyzicky namáhavější práce.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Aja by spíše řada vzubozovala tuto touhu v ostatních než aby sama konala. Připomíná mi to: "Dej mu! Dej mu, hajzlovi! Putina! Putina na vás!" z nedávného videa...

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Ája je zas revolučně zapálena. Jen potvrzuje, že jsem s tím pojmenováním jejího stylu myšlení měl včera pravdu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

až napíšu, abys dal někomu přes hubu ,napiš, že vyzývám k násilí. Tvoje salonní kecy tady, může číst akorát Rudík ,jarda a spol, ty s nima přátelsky pokjecáš a co??? Děje se s odpuštěním velké houby. Ještě máte tu drzost, kritizovat každého, jako rajchla ,Vifláka a další, co chtějí něco dělat, Vy, jen plkat, plkat a a já, chci akci!! generální stávku, kde o násilí není ani řeči. Plkáš tu ta svoje moudra, všechny nálerpkuješ a po 70 leté ženské .která cxelý život sloužila nemocným a slabým, proto tak trpím. když vidím, ty rozežrané fialové tlamy, chceš,aby byla stejně pitomá, jako ty a nechala si všechno líbit a byla v klidu. Vy mladší, jste pořád v klidu, taky jste to tady dopracovali, 50 pohlaví,žebračenky pro sdtaré a slabé,ceny jak v Monaku a ty, tu plkáš a plkáš. Za humny válka USA proti Rusákům, slovo mír,. je sprostárna a ty pořád, jen plkáš a plkáš.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mírný optimismu k mírně depresivnímu dnešnímu textu Vidláka. Já bych to nazval "světlem na konci tunelu".
Článek: Nizozemská politika zažila zemětřesení, převálcovali ji farmáři
Odkaz: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-nizozemska-politika-zazil…

Vzpomínáte, jak do protestujících farmářů (na traktor) jejich policie dokonce i střílela? Ono to jde, chce to jen vytrvalost a urputnost. Nizozemsku sláva! Farmářům sláva! To abych byl korektní a správně zařazený...

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Asi hapruje klávesnice. Nejspíš mi do ní vlezl ruský nebo čínský šváb.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

protože kdyby to byl šváb ukrajinský, tak bys ho nesměl odstranit. To by byl průser!

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

by ještě nebyl tak hrozný průser, třeba by šel podplatit. Ale co kdyby do klávesnice vlezl přímo DUCH KYJEVA? To bych nestíhal a musel volat exorcistu... Já bych to raději nechal na těch Rusech. Ti můžou přece za všechno. A když ne oni, tak určitě je v tom zakuklený nějaký Číňan. Anebo Babiš!!! Říká to i Koudelka z BIS Chvojkovice-Brod. No, zřejmě slušnej oddíl, no, takže to bude jistě pravda.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

hodně pohnuli, až když jim začalo jít doslova o kejhák - tedy jim Rutte začal bezostyšně krást jejich soukromé farmy. Další pozitivní dopad této jeho vyšinuté politiky je to, že v Nizozemsku sílí odpor proti Evropské unii, protože si uvědomují, že Rutte pouze plní příkazy vymaštěného Bruselu. Jen houšť :))))

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

musí být úplný magor.Chtít kvůli nadýmání vybít třetinu holandských krav :-) tak to hlavou normální člověk nevymyslí... A s tím plněním příkazů Bruselu je to stejné jak u našeho Fialenka a petislepence. O Pávkovi ani nemluvím... Já si myslím, že se Češi rozhýbou, až když to pořádně praskne v celé tzv. Západní Evropě. V Německu se pořád demonstruje, teď ten posun v Nizozemí, k tomu Francie s jejich důchodovou reformou... Takže souhlas, jen houšť!!!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Vono pomuze , kdyz ty farmari vedeli dobre a konkretne, proti cemu protestuji..
Napriklad vedet a presne co chci to sjednocuje.
Vis a kazdej vi presne ,proti cemu je a to je vyhoda..
Nad jine..Vyhrajes.
Ale jsou antidemonstrace , na kterych podiisti nic takoveho nechteji..
Neco jine je opatrne protestovat proti abstraktni a nekonkretni bide..
Demonstrovat jo, ale sjednotit ne..
A jeste vice a opatrneji si nevsimat /to by vladu a moc opravdu , moc pozlobilo , mohl by Rajchl se vazne provinit / a tak radeji se vubec nezajimat a nevsimat si ani trochu , kdo presne ma tu bidu na svedomi a konkretne, co kdo udelal , kdo souhlasil a protestovat proti skutecnym konkretnim vinikum a skudcum naroda a navrhnout at jdou ihned pryc.
To zadnej kolisavej abstraktivni protestujici akademik ,inteligent ,antidemonstrant, zadny vlade ,neudela.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

>Jednak vidíte moc velkých médií. Od září tlačí do lidí o překot, že Vrabel je zlo, varují před ním, líčí ho jako arcisatana a libtardi tomu věří. Takhle to funguje. Prostě si sami nic nepřečtou, sami se nepídí, jen si otevřou Respekt a tam to všechno je.

Podceňujete "libtardy". V případě Vrábela si stačilo otevřít spíše insolvenční rejstřík než reflex. Podporovat člověka, který dluží více než milion kč na zdravotním a sociálním se vážně spoustě lidí zajídá, protože si uvědomují, že se z těchto peněz platí například zdravotní péče a důchody.

VZP - 740k https://isir.justice.cz/isir/doc/dokument.PDF?id=46898764
VZP - 252k https://isir.justice.cz/isir/doc/dokument.PDF?id=46897463
ČSSZ - 310k https://isir.justice.cz/isir/doc/dokument.PDF?id=47033661

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Preceňujete vlastence (ach, jak byl degradován význam tohoto slova v posledních měsících...).
V jejich očích je to borec, který obechcal systém. Frajer, jejich vzor, který bral za covidu dotace na neexistující restauraci. Stejně jako u Rajchla jim imponuje, že umí okrást sportovní klub nebo vymámit ze zoufalých smrtelně nemocných lidí statisíce za nefunkční léčbu. Hrdinové.
Se slušnosti nikam nedojdeš...

Průměrný počet slepic: 3 (11 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Své fantazie vydávají za skutečný stav.
Nevadí, že nikde u nikoho neuvidí takový stav.
On si vystačí ze svoji fantazií, která jim ostatní vykresluje do požadovaného obrazu.
Ukázkový fanatismus. ;o)

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

tu máme Fialu a všichni vidíme kam ta jeho "slušnost" vede.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Anonym a dejv musi hazet spinu a sracky pomluv kolem sebe a zit v nich ..
Zadnej dukaz samozrejme nemaji v hlave hovna ,opakuji sracky od jinych..

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

>Vidlácky se směju… asi tak stejně, jako kdyby sedlák vypřáhl z pluhu toho nejlepšího koně, protože je postříkaný blátem. Jako kdyby si zápasník uřízl pravou ruku, protože na ní má tetování, z doby, kdy byl mladej a blbej. Jako bychom ze závodu vyřadili nejlepšího borce, pro dávné podezření z braní dopingu.

Toto jsou nesmyslná srovnání. Pro vůdce nějaké politické organizace jsou samozřejmě velice důležité i morální kvality. Nejde o drobnost, jak se tu snažíte nesmyslně tvrdit. Ať už jde o Vrábelův milionový dluh na zdravotním pojištění (který samozřejmě přispívá k nedostatku peněz ve zdravotnictví) nebo Rajchlovo spojení působení v bioinova a dalších.

Upřímně mě překvapuje "vlastenecké" pokrytectví v kritice například Petra Pavla a naopak přehlížení výše zmíněného u jejich koní.

Průměrný počet slepic: 2.4 (11 hlasů)

Přesně takhlke, jste se snažili dehonestovat Babiše!!! A tak to dopadlo, že máme vládu DOZIMETRU s kokainem v prdeli, loupežemi na bytovém fondu v Brně, Barmského premiera, co slušně vydělával studiem barmských žen a další a další a nakonec stát zu grunt.. Tak jen dál, psavci, vy přečestní, morální,kdyby,si vás vzal někdo na paškál, vás a vaše rodiny, možná bysme všichni čuměli, co jste za vzory počestnosti.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš si minimálně za svoje doložitelné lži dehonestaci zaslouží. https://babisjelhar.cz/

>Tak jen dál, psavci, vy přečestní, morální,kdyby,si vás vzal někdo na paškál, vás a vaše rodiny, možná bysme všichni čuměli, co jste za vzory počestnosti.
Narozdíl od lidí jako Vrábel nebo Rajchl nemají "psavci" ambice vést a činit důležitá rozhodnutí ovlivňující životy milionů lidí. Proto pokud srovnáváte například parazitování na zdravotním systému u Vrábela s tím samým činem u "běžného" člověka tak Vrábelův prohřešek má samozřejmě větší váhu právě kvůli jeho ambicím rozhodovat o životech milionů.

To by mělo být snad jasné ...

Průměrný počet slepic: 2.1 (10 hlasů)

Anonyme, ty naivo, až najdeš v ˇCesku jednu!!!! přečistou, pro tebe, dost angažovanou bytost, ozvi se a neplkej blbosti. KAĎZY, se nějak v životě něčím provinil, jen ty MORˇALNÍ veličino, co tu od rána datluješ a vynášíš nad každým soudy. jsi ten, co soudí, odsuzuje a za chvíli, asi i budeš trestat. Nech prosím, na našem zvážení, zda chceme jít pod Rajchlenm na náměstí, ty seď doma na prdeli a sni, si své sny. NECHEJ, TO NA NÁS, jsme dospělí, máme svůj úsudek a podle něj, se rozhodujem, KAPIŠTO????

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)