Sílí nám démon, sílí!

Autor

V posledních měsících jsem v souvislosti s Ukrajinou vícekrát psal o vyvolávání démonů. Ne, všichni Ukrajinci nejsou nacionalisté, mám mezi nimi spoustu přátel, kteří fakt nefandí Putinovi a jsou na Rusy hodně nabroušení, že vpadli do jejich země. Znám spoustu Ukrajinců, kteří celou tuto válku nepoměřují hodnotami jejich odbojných hrdinů z doby Druhé světové války. Znám i u nás celou řadu lidí, kteří Ukrajincům pomáhají prostě proto, že Rusko vpadlo na ukrajinské území a ne naopak. Nehledají za tím další příčiny. Nepoměřují tuto válku prizmatem přibližování základen NATO k ruským hranicím. Rusko prostě vpadlo na Ukrajinu a nemá tam co dělat, tečka.

A musím říci, že i mezi těmito lidmi se začíná rozmáhat obava, že se tam na Ukrajině nějak moc rozmáhá fašistický duch. K Babímu Jaru se jde třídou Stěpana Bandery a za mostem navazuje ulice Romana Šuchevyče. V Plzni se dělají Bandera párty. Teď to teda přejmenovali, protože si toho Češi všimli. Ale žádný Ukrajinský uprchlík který tam chodil přispívat na válku proti Rusku se nad tím nepozastavil a nevyzýval naše úřady, aby s tím něco dělaly. Našim lidem Bandera párty vadila… ale Ukrajincům nevadila ani trochu. Palec nahoru plzeňskému primátorovi, který projevil vzácnou odvahu. Kdybych byl Plzeňák, měl bych koho volit.

Teď prolétla fejsbůkem fotka jedné moc pěkné ukrajinské SPZtky… určitě je to fotomontáž, Cemper to brzy odhalí.

Dávný démon prostě vystrkuje růžky. Když vyzýváte ducha, tak nejhorší chvíle není ta, když si zapálíte ty svíčky a odříkáváte kouzelnické formulky. Nejhorší chvíle je ta, když se to povede. Nejprve byly ohňové pochody, začaly první sochy, správně pojmenované ulice, pak přišel Pravý sektor, prapor Azov či Kraken… pak přišly na řadu první lidské oběti v Domě odborů a teď už tam na Ukrajině žere lidské maso ve velkém.

A teď si toho začínají všímat i ti, kteří nad tím dosud zavírali oči.

Ne u nás samozřejmě. Naše novinářská banda drží lajnu a s pravdou to nemá nic společného. Jindra Rajchl měl demonstraci, západní média psala o protivládní demonstraci, ale jen ti naši psali o demonstraci proruské. Prostě klasika. Ale jinde už to prosakuje. V poslední době je těch Bandera zpráv nějak moc.

Já jsem před tím varoval. Jak jednou toho démona vyvolají, tak už ho nedostanou zpátky. Jakmile ho nakrmí lidským masem a lidskou krví, tak už se ho nezbaví. On pak žije vlastním životem a velice rád se potměšile obrací proti těm, kteří ho vyvolali.

Dneska varuji znovu. Zase ten démon pokročil. Zase se dostal dál. Zase se nám Stěpan Bandera lépe etabloval. Banderův duch se dostal až ke Zdechovskému do ojroparlamentu.

Ne, nebudu rozebírat celou kauzu Matouše Bulíře. To je jeden z těch proukrajinských idealistů, který si celou válku odůvodnil nevyprovokovaným ruským vpádem a který si tam donedávna hrál na hrdinu. Měl poměrně sledovaný fejsbůkový profil a byl podobný brouk Pytlík jako já. Také se vyjadřoval úplně ke všemu… Narozdíl ode mě ale jel přímo do centra dění a udělal si obrázek na vlastní oči. Já jsem na takový idealismus málo cáklý. Kromě toho má Bulíř ještě další vlastnosti nevhodné do dnešní doby – nechává i druhým své názory.

No a teď dával z Ukrajiny videa, která příliš nenasvědčovala vítěznému narativu našich médií. Byl tak trnem v oku našeho lidoveckého europoslance Tomáše Zdechovského, až ho normálně napráskal ukrajinským orgánům a Bulíř dostal na budku za to, že lže. Abych řekl pravdu, nejvíc mě na tom překvapilo, že nedostal nakládačku už dávno. Že tuhá vojenská cenzura tyto videa nějak přehlídla a ony se dostaly až k nám. A dvojnásobně mě překvapilo, že ještě žije… I když… prý už o něm dva dny nikdo neslyšel.

Video, jak Bulíř dostává po hubě, už oblétlo internet, kdo chce, najde si ho během pěti minut. Nepřekvapí, že ho řežou jeho čeští spolubojovníci…

Ovšem úplně nejzajímavější je ten duch starého Bandery, který se projevil právě u soudruha europoslance. Měl velkou radost z toho, že se mu podařilo přispět k likvidaci nepohodlného názoru (a možná i člověka) Fakt velkou radost. Také toho byl plný internet. Byla to tak velká radost, že jsem měl před očima ty stromy ověšené mrtvými polskými dětmi, které tam naaranžovala UPA, jako cestu k budoucnosti. Měl jsem z toho naprosto stejný pocit.

Nezůstanu jen u Zdechovského (kdyby se u něj v kanceláři našel obrázek se Stěpanem, vůbec by mě to nepřekvapilo), ale i Pavel Novotný Řeporyjec se nám moc hezky vyjadřoval o Češích… a také mu to prošlo. Zdeněk Šarapatka se také ukázal jako kovaný demokrat a také žádný prokurátor nekoná. Prapory s Azovem také nejsou problém, Karpatská sič také není problém, nic není problém. Problém začíná tehdy, když na to někdo upozorní.

Vidíte, jak se nám démon rozmohl? Jak zesílil a co všechno už smí? Tohle má Zdechovský opravdu společné se Zelenským… pěkně spolu krmí démona a mají radost, že roste. Nemohu totiž uvěřit, že by právě Zdechovský měl tak malý rozhled a byl tak přízemní. Nemohu uvěřit, že si Banderu hýčká z neznalosti. Nemohu uvěřit, že chodí upírovi brousit zuby a netuší, co činí.

Začalo to dýkou pro Savčenkovou, pokračovalo to praporem Azov v europarlamentu (zdravím Štětinu), přišly Bandera párty, teď jsme u mlácení Bulíře, čemuž ojroposlanec rád a s chutí dopomohl. Už nejsme moc daleko od první české krve. Nejsme daleko od první české oběti démonu Banderovi. Už teď si démon užívá mlácení... až to přijde, česká krev mu bude chutnat také. Má tu už dost zastánců, kteří se nemohou dočkat, až se zahryzne do prvního českého masa.

Stačilo pár měsíců. Pár měsíců, kdy odpovědní nekonali a naopak to schvalovali. Upír se nám osmělí ještě víc. Mohl tady nosit prapory, mohl dělat Bandera párty, může mlátit Bulíře za jiný názor. Bude toho smět ještě mnohem víc.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (325 hlasů)

Komentáře

Němec nerovná se nacista!!!!

Okurek

Průměrný počet slepic: 2.6 (19 hlasů)

Zjistěte si, kolik hlasů dostal v Sudetech Henlein při posledních volbách před válkou a pak zavřete klapačku.
Jo, vy zas nevíte, kdo by Henlein a jeho Karlovarský program...

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

Nezávislý lord Runciman z VB jasně řekl, že jsme Němce po první světové utlačovali!

Průměrný počet slepic: 3 (20 hlasů)

In reply to by Vokurek (neověřeno)

Trvalý odkaz

jenom ne nezávislý.
Mmch. bylo by dobré si zjistit podrobnosti jeho zprávy, resp. jeho finanční zainteresovanost na jistých dějích. Melete POUZE hovna sesbíraná z protofašistických médií té doby.

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

Obstal nás v 39 kdo, prosím pěkně? Vojska jakého státu?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Německý plán, jak to zaonačit s českou menšinou v Třetí říši.

Třetina - poněmčit.
Třetina - vyvézt na Sibiř, anebo do Patagonie.
Třetina - vybít, ale až po válce, protože český válečný průmysl.
Najděte si to, kdo s tímto plánem přišel.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

A vy komunisti jste chtěli světovou jadernou válku a útok na NATO, přes Bavorsko. Češi měli vykrvácet a mělo nás umřít asi 90%! To byly plány Varšavské smlouvy!

Průměrný počet slepic: 2.9 (22 hlasů)

In reply to by Vokurek (neověřeno)

Trvalý odkaz

zcela naruby. Ale chytl jste do plachet ten správný vítr. S vašimi lživými dějinami to dnes dotáhnete vysoko. Jen pozor na útoky proti komunistům. Dnes jsou ti přeškoleni opět v kurzu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

In reply to by Vokurek (neověřeno)

Trvalý odkaz

odsun německy mluvících obyvatel, nikoli plány vojenských štábů po ukončení WWII.
Takže zpět k tématu.
Ta procenta Henleinova sdružení, resp. sjednocené strany ve volbách r. 1938.
Sem s nimi, tupoune!

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

útlačovali jsme Němce za 1.republiky, tak proto! Lord Runciman to jasně dokázal a byl z VB a ne z Německa! Byl neutrální !

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

On Okurka když si jednou někde něco přečte, tak to má za jedinou pravdu.
Je to troll, který je schopen sem 10x překopírovat svůj jeden štěk a myslí si,
že si tím vyštěká pozornost...:-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Němci, nebojte se to vyslovit.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by paja66 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Při odsunu v době kdy válka už skončila desititisíce zemřely a Vaše obhajoba je, že většina přežila?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Vokurku, jak dlouho si hnil v harpagondechujckém láku? Beneš byl figurka jako PePa. Ten zdrhl za lamanč k okupantům a gdyž se vrátil, nesl jejich dekrety v kapse.

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

vítězné státy na tzv. Postupimské konferenci.
Pokud se udály nějaké excesy při odsunu našich německy žvanících přátel, jednalo se o přitrozenou reakci na šest let války. TYTO EXCESY SE UDÁLY NA VŠECH ÚZEMÍCH OSVOBOZENÝCH OD NĚMECKÝCH BRANNÝCH SIL a taktéž i v Itálii. Násilné akce byly směřovány proti osobám spolupracujícícm s okupačními vojsky, v Itálii s lidmi otevřeně podporujícími italské fašisty.
Melete hovna, soudruhu Nakládačko.

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

Kde se rozhodlo o tom, že při odsunu mají umírat civilisté po desítkách tisíc?

Průměrný počet slepic: 2.8 (17 hlasů)

In reply to by Vokurek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kácíte-li les, lítají třísky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

In reply to by Vokurek (neověřeno)

Trvalý odkaz

nám mají Němci ukrást třetinu území?
Kde se rozhodlo o tom, že má vyletět šest mio židů komínem?
Kde se rozhodlo o tom, že má být vyhubeno na 35 mio lidí slovanských národností?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Neměli jsme být jako oni! Navíc malé děti za Hitlera fakt nemohly

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

Presne mate pravdu. 350 000 mrtvejch cechu, rukou Nemcu. Zadnych imaginarnich fasistu. V podstate apsolutni vetsina nasich nemeckych “spoluobcanu” tomu tleskala a pomahala. Odsun byl na zaklade rozhodnuti USA, GB,F a SSSR, Benes byl jen vykonavatel. Ty krvave excesy z ceske strany jen dokazovali, ze kdo seje vitr, sklizi bouri. V podstate kazda ceska familie mela sve mrtvve, nebo zavrene. To je potom tezke nemit na nemeckou mensinu pifku a nemit potrebu si to s nima stovnat. On i nemecky uprk vsech jejich armad na zapad v 45’, byl jasnym dukazem, ze moc dobre vedi co na vychode pachali a jak po pravu s nimi bude po valce nakladano. Konec koncu on francousky ci italsky odboj to s nima nedelal jinak. Jugosi take. Byl to jen dukaz, jak se Nemci na dobitych uzemich chovali a co k nim obyvatelstvo porobenych zemi citilo. Zeme SSSR to stalo 20mil zivotu. Pisu SSSR, ne Ruska, Rusko v tom nebylo rozhodne samo. Na uzemich SSSR i Jugoslavie Nemci zneuzili mistnich animozit a pouzili je k vyvrazdovani etnik navzajem.
Jak pise Vidlak. Probouzeni demona Bandery rozhodne neni dobrej napad. Ostatne sve o tom vi i treba v Chorvatsku s jejich Ustasovci. Ti meli na rukou krev mnoha tisic Srbu a Tito si to s nimi (ac sam Chorvat) po valce vyridil. Zlo plodi zase jenom zlo. Zadna valka nic poradne nevyresi. Vetsinou byva po ni hur nez pred ni.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

To udělali nacisti! Ne Němci! A ne německé ženy a děti! Mstít se na nich znamená být jako ti nacisti!

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

Hele ty chytroline z pomocny, rikali vam ve skole, ze by vedle nas na zapad od Chebu bylo nekdy nejaky Nacistsko? Ne, byla tam Nemecka treti rise. Jejich obcane byli Nemci, zadni nacisti. U nas v CSR byla 3 000 000ova mensina, co vitala Hitlera jako osvoboditele. Nedelej ze sebe dobrovolne blbce. Tady s tema svejma nacistama neuspejes. Relativizovani nemeckejch valecnejch zlocinu neni cesta jak tady v Evrope zasypat prikopy. Dnesni SRN to nastesti moc dobre vi. Tohle relativizovani je dovednost ceskejch vlezdoprdelu. Němce to nedelaj a ani o to nestojej. Ti tvi nacisti si s nasima zenama a detma taky hlavy nelamali. To jen na ne dolehlo jejich predchozi konani. Mimo jine, ve vetsine tech excesu z ceske strany bylo zamotanych spousta udavacu, grazlu a konfidentu co skodili za valky Cechum a kteri si potrebovali zlepsit reputaci u ceske vetsiny.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Ale nevítali je všichni Němci! Co sociální demograté! Co němečtí komunisté? Co liberálové? :(

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

To jsi tak naivní nebo blbý nebo jen provokuješ?

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Ta tupá nakládačka nás převezla. Viz množství komentářů výše... Měli jsme jeho "mazanou" provokaci ignorovat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

s pitomcem tak grandiózních rozměrů?
Procvičím si dějepis a udělám z něj na počkání debila, kdykoli se mi zachce.

Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)

To beru, ale Okurek měl druhé vánoce z toho, že se s ním někdo vůbec baví. 😉 Takto jsem to mínil...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Vždyť jste prohráli, já vám vše jasně dokázal, že mam pravdu! I počet slepic je jasný!

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

In reply to by Vokurek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten tvůj počet slepic je počet blbů, co ti slepice dají za cokoliv, co kvákneš, jelikož jsou ze stejného chlíva.
Stačí napsat, že Ropušan nebo Pávek jsou nejlepší politikové a máš holotu zajištěnou.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Benes nic nenaridil, spojenci naridili, Benes jen podepsal

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

In reply to by Pet (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ovšem nikde spojenci neříkali, že má odsun probíhat divoce a s vraždama dětí

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)

Však pan kníže Schwarzenberg to řekl před volbama 2. kolem se Zemanem jasně, Beneš by byl dneska posuzovaný jako masový vrah a stál by před mezinárodním trestním tribunálem!

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

In reply to by Vokurek (neověřeno)

Trvalý odkaz

výroku ty volby prohrál.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Vokurek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jdi uz do pr… Nech Benese Benesem. Kdyby Cesi nebyli mirnej narod, bylo by tech mrtvejch nemeckejch civilu daleko vic. Ty vis velky ho.no co to bylo zit za protektoratu, tak drz hu.bu a soupej nohama. Frantici ani Holandani se s nima taky nemazali. Meli si nemcouri vic rozmyslet do ceho s tim Hitlerem jdou. Jejich volba!. Kazdej nese nasledky svejch cinu. Kazdej! Cinani ani Korejci se s Japoncema taky po valce nesrali. To ty si se v ty inkluzivni skole ale neuvil.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Že počet nasazených diskutérů den ode dne stoupá. To je velká lichotka a pocta pro Vidláka a jeho práci.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Jakože německé ženy a děti a běžní civilisté v Sudetech mohli za Hitlera? :(

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

běžných civilistů v Sudetech volilo Henleina i s tou jeho pronacistickou a protičeskou ideolgií - takže ano, mohli za Hitlera, dokonce s ním po naší okupaci aktivně spolupracovali na "konečném řešení" pro náš národ.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

A co Wenzel Jaksch? Víte něco o historii? Němci proti Hilterovi byli taky!

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

dobrý antinacista a Němec!

"Po invazi německých nacistických vojsk do své vlasti musel coby sociální demokrat emigrovat. Nejprve se uchýlil do Polska, po vypuknutí druhé světové války do Londýna, kde se přidal k sociálně-demokratickému společenství věrných. Zde od roku 1939 zastupoval zájmy sudetských Němců proti československé exilové vládě. V Londýně se také opakovaně setkal s Edvardem Benešem, poprvé 3. srpna 1939 a již zde se pokusil zabránit zřejmé snaze o vysídlení obyvatel německého původu[zdroj?] po skončení války z Československa. Jeho snaha byla neúspěšná a vše nakonec vyústilo ještě během války k roztržce mezi oběma politiky. Jaksch odmítal obnovení Československa v předmnichovských hranicích[3] a v roce 1942 oficiálně protestoval proti faktickému odvolání podpisu Mnichovské dohody ze strany Velké Británie[4]. "

https://cs.wikipedia.org/wiki/Wenzel_Jaksch

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

A to co tvrdil "sociální demokrat" Jaksch, že Sudety mají zůstat Německu, ti přijde v pořádku?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

odsunuti - stačí se podívat, kolik i po odsunu zůstalo v pohraničí občanů s německým příjmením.

Zatím bez slepic

Byli odsunutí skoro všichni.

"Protože však Dekret prezidenta č. 33 od 10.08.1945 nově upravoval podmínky pro udělení statusu antifašisty, dosavadní legitimace ztratily platnost a nastalo nové prověřování německých žadatelů. Procesy prověřování se táhly a množily se útoky na antifašistické čekatele i jejich perzekuce. Proto zakládali němečtí komunisté a sociální demokraté výbory na obranu svých členů před probíhajícími excesy. Většina německých antifašistů nakonec zvolila cestu dobrovolného vystěhování do okupačních zón v Německu. Opouštěli Československo s bolestí a pocitem křivdy. První „antifa-transporty“ odjížděly v listopadu 1945 do sovětské okupační zóny.[117]"

https://cs.wikipedia.org/wiki/Vys%C3%ADdlen%C3%AD_N%C4%9Bmc%C5%AF_z_%C4…

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jejich zelený ministr KDU pripravi svými fantasmagoriemi o tom,že vás zdání tzv odpustky na komíny a poručí vládě,aby zvýšila daně na vaše nemovitosti o 100 procent a pak prý ještě 25 x,aby bylo na patrony do zbytečné a krvavé války a proto by jste měli zahájit diskuzi o legendárním Programu Národních Zájmu PNZ včas než vám to ti vladni mocichtivi Satanisti zakážou a pošlou na vás svúj Policejní stát!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Gdyby lidi ukázali vrchnosti seznam svých základních životních potřeb a začali by s nimi žít bez vrchnosti, bez jejich daní, válek a urážek tak by se papaláši asi oběsili nebo se otrávili.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Něco málo o nechytré horákyni.
Něco málo o likvidátorce.
Něco málo o rozvracení alternativy...
Jde nám o tak moc, že nesmíme lavírovat...

KDO ČEKAL NĚCO JINÉHO?

JINDŘICH KULHAVÝ

Petr Pavel od nástupu dokazuje, že bude sice prezidentem aktivním, nicméně přesně takovým, jak jsme čekali. Tedy prodlouženou rukou liberálů s americkým přízvukem. Nasvědčují tomu jak první zahraniční aktivity, tak i schválení zákona nesoucího v sobě snížení životní úrovně důchodců.

Petr Pavel nepřekvapil. Ještě neoschnul inkoust na jeho podpisu pod prezidentským slibem a už začal škodit republice a občanům v ní. Urychleně navázal kontakt s protičínským taiwanským režimem, popovídal si po telefonu se Zelenským, přičemž mu lezl až kamsi, setkal se se Sorosem dosazenou slovenskou prezidentkou Čaputovou, se kterou by rád absolvoval dohromady zahraniční cesty, a nakonec podepsal snížení valorizace důchodů, aby vzápětí řekl, že se obrátí na Ústavní soud s tím, že nechá prověřit zákonnost tohoto kroku vlády a Sněmovny. To připomíná Kocourkov.

Když už jsme u zahraniční politiky státu, Markéta Pekarová se chystá i přes řadu varování na Taiwan. Jak víme, jde o velmi ožehavou cestu vzbuzující u Číňanů značnou nelibost. Vystrčilova návštěva ukončila historii Škodovky v Číně a stála hodně peněz. Pekarová Adamová to může posunout o další level a ještě více zkomplikovat naše postavení vůči nejlidnatější zemi světa s jednou z nejdůležitějších ekonomik. Nejtupější aktivní představitelka státu v historii našeho státu získávající Zlatou malinu za oblast tvorby nejnesmyslnějších politických výroků i v tak tvrdé konkurenci Džamily Stehlíkové, Mirky Němcové, Jany Černochové, Dany Drábové a Olgy Richterové začala vynikat. Také si vzala svou funkci předsedkyně Sněmovny jako hračku a likvidaci České republiky jako poslání.
https://pravyprostor.net/?p=157693

Průměrný počet slepic: 4 (15 hlasů)

Ještě jeden zajímavý, až veselý úhel pohledu na nechytrou horákyni tentokrát v komentáři pana Jakla

Humorný vstup generála Pávka do úřadu
Co je ale hodně podivné, je způsob, kterým toto (trochu i pochopitelné) lavírování kolem valorizace důchodů dal najevo. Podpis doprovodil vyhlášením, že má pochybnosti o ústavnosti předlohy a že pokud proti ní nepodá ústavní stížnost opozice, udělá to on sám. Pak mu ale měl někdo poradit, že novelu nemusel vracet, stačilo ji nechat bez podpisu a marně uplynout lhůtu pro navrácení sněmovně. Zákon by pak nabyl účinnosti, ale bez jeho jména. Tím by vzkazoval: tak si to tedy, vládo, dělej podle sebe, ale beze mne.

Kombinací podpisu a příslibu ústavní stížnosti však vlezl do trochu až komické pasti. A všimla si toho leckterá právnická kapacita a autorita. Prezidentovo okolí a novináři však dosud ne.

V jaké roli tedy bude prezidentův tým vystupovat u Ústavního soudu? Bude tvrdit, že prezidentův podpis je protiústavní? A bude-li prezident účastníkem řízení v případě, že ústavní stížnost podá opozice, bude spolu s ní na jednání ÚS útočit nejen na autory novely, ale i sám na sebe, nebo se naopak za svůj podpis postaví a bude proti opozici hájit předlohu, na kterou si sám chtěl stěžovat?
Veselejší vstup do úřadování nový prezident předvést nemohl.

https://protiproud.info/politika/7077-vesely-zacatek-generala-pavka-v-p…

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Itkica.
Prezident Pavel se jen snaží oblbovat občany.
Než to odvolání někdy vypracuje,podání a než se s tím začne ÚS zaobírat,uteče hodně vody a dá se čekat že to ÚS stejně schválí.Pokud tam ještě dosadí Bendu,tak kvalita ÚS spadne hodně dolu,aby to mělo grády,tak Benda může vystřídat Rychetského.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bohužel je to tak, jen oblbuje...
A celé divadélko, vyslechnutí opozice a jako váhání, bylo jen divadélko, že se "rozmýšlí"
Tato nechytrá horákyně předvedla tak směšnou jednoaktovku, že jen potvrdila co o ní soudní vědí...
A já si aspoň nemusím poupravovat ani o malinko své mínění:-)
Ten komentář byl myšlen tak, že v té směšnosti "podepíše a udá se"
Je jasné, že žalobu podá opozice.
To ostatní byly jen jeho další plané řeči...
Ale on se ocitne v situaci popsané v příspěvku, že bude zpochybňovat sám sebe:-)?
Celá ta komedie má bohužel možná účel vytvořit precedent, že tohle se stane pravidlem do budoucna...
A protože ÚS má v rukou "skřet", tak se bojím, že to jejich sebevědomí se zakládá na předem rozhodnutém...?
Nezbývá než vyčkat a doufat v opravdové právo a ne v čuňárny...

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Ona v té konkurenci blbek zkrátka chce být na 1. místě :-))

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)