Sílí nám démon, sílí!

Autor

V posledních měsících jsem v souvislosti s Ukrajinou vícekrát psal o vyvolávání démonů. Ne, všichni Ukrajinci nejsou nacionalisté, mám mezi nimi spoustu přátel, kteří fakt nefandí Putinovi a jsou na Rusy hodně nabroušení, že vpadli do jejich země. Znám spoustu Ukrajinců, kteří celou tuto válku nepoměřují hodnotami jejich odbojných hrdinů z doby Druhé světové války. Znám i u nás celou řadu lidí, kteří Ukrajincům pomáhají prostě proto, že Rusko vpadlo na ukrajinské území a ne naopak. Nehledají za tím další příčiny. Nepoměřují tuto válku prizmatem přibližování základen NATO k ruským hranicím. Rusko prostě vpadlo na Ukrajinu a nemá tam co dělat, tečka.

A musím říci, že i mezi těmito lidmi se začíná rozmáhat obava, že se tam na Ukrajině nějak moc rozmáhá fašistický duch. K Babímu Jaru se jde třídou Stěpana Bandery a za mostem navazuje ulice Romana Šuchevyče. V Plzni se dělají Bandera párty. Teď to teda přejmenovali, protože si toho Češi všimli. Ale žádný Ukrajinský uprchlík který tam chodil přispívat na válku proti Rusku se nad tím nepozastavil a nevyzýval naše úřady, aby s tím něco dělaly. Našim lidem Bandera párty vadila… ale Ukrajincům nevadila ani trochu. Palec nahoru plzeňskému primátorovi, který projevil vzácnou odvahu. Kdybych byl Plzeňák, měl bych koho volit.

Teď prolétla fejsbůkem fotka jedné moc pěkné ukrajinské SPZtky… určitě je to fotomontáž, Cemper to brzy odhalí.

Dávný démon prostě vystrkuje růžky. Když vyzýváte ducha, tak nejhorší chvíle není ta, když si zapálíte ty svíčky a odříkáváte kouzelnické formulky. Nejhorší chvíle je ta, když se to povede. Nejprve byly ohňové pochody, začaly první sochy, správně pojmenované ulice, pak přišel Pravý sektor, prapor Azov či Kraken… pak přišly na řadu první lidské oběti v Domě odborů a teď už tam na Ukrajině žere lidské maso ve velkém.

A teď si toho začínají všímat i ti, kteří nad tím dosud zavírali oči.

Ne u nás samozřejmě. Naše novinářská banda drží lajnu a s pravdou to nemá nic společného. Jindra Rajchl měl demonstraci, západní média psala o protivládní demonstraci, ale jen ti naši psali o demonstraci proruské. Prostě klasika. Ale jinde už to prosakuje. V poslední době je těch Bandera zpráv nějak moc.

Já jsem před tím varoval. Jak jednou toho démona vyvolají, tak už ho nedostanou zpátky. Jakmile ho nakrmí lidským masem a lidskou krví, tak už se ho nezbaví. On pak žije vlastním životem a velice rád se potměšile obrací proti těm, kteří ho vyvolali.

Dneska varuji znovu. Zase ten démon pokročil. Zase se dostal dál. Zase se nám Stěpan Bandera lépe etabloval. Banderův duch se dostal až ke Zdechovskému do ojroparlamentu.

Ne, nebudu rozebírat celou kauzu Matouše Bulíře. To je jeden z těch proukrajinských idealistů, který si celou válku odůvodnil nevyprovokovaným ruským vpádem a který si tam donedávna hrál na hrdinu. Měl poměrně sledovaný fejsbůkový profil a byl podobný brouk Pytlík jako já. Také se vyjadřoval úplně ke všemu… Narozdíl ode mě ale jel přímo do centra dění a udělal si obrázek na vlastní oči. Já jsem na takový idealismus málo cáklý. Kromě toho má Bulíř ještě další vlastnosti nevhodné do dnešní doby – nechává i druhým své názory.

No a teď dával z Ukrajiny videa, která příliš nenasvědčovala vítěznému narativu našich médií. Byl tak trnem v oku našeho lidoveckého europoslance Tomáše Zdechovského, až ho normálně napráskal ukrajinským orgánům a Bulíř dostal na budku za to, že lže. Abych řekl pravdu, nejvíc mě na tom překvapilo, že nedostal nakládačku už dávno. Že tuhá vojenská cenzura tyto videa nějak přehlídla a ony se dostaly až k nám. A dvojnásobně mě překvapilo, že ještě žije… I když… prý už o něm dva dny nikdo neslyšel.

Video, jak Bulíř dostává po hubě, už oblétlo internet, kdo chce, najde si ho během pěti minut. Nepřekvapí, že ho řežou jeho čeští spolubojovníci…

Ovšem úplně nejzajímavější je ten duch starého Bandery, který se projevil právě u soudruha europoslance. Měl velkou radost z toho, že se mu podařilo přispět k likvidaci nepohodlného názoru (a možná i člověka) Fakt velkou radost. Také toho byl plný internet. Byla to tak velká radost, že jsem měl před očima ty stromy ověšené mrtvými polskými dětmi, které tam naaranžovala UPA, jako cestu k budoucnosti. Měl jsem z toho naprosto stejný pocit.

Nezůstanu jen u Zdechovského (kdyby se u něj v kanceláři našel obrázek se Stěpanem, vůbec by mě to nepřekvapilo), ale i Pavel Novotný Řeporyjec se nám moc hezky vyjadřoval o Češích… a také mu to prošlo. Zdeněk Šarapatka se také ukázal jako kovaný demokrat a také žádný prokurátor nekoná. Prapory s Azovem také nejsou problém, Karpatská sič také není problém, nic není problém. Problém začíná tehdy, když na to někdo upozorní.

Vidíte, jak se nám démon rozmohl? Jak zesílil a co všechno už smí? Tohle má Zdechovský opravdu společné se Zelenským… pěkně spolu krmí démona a mají radost, že roste. Nemohu totiž uvěřit, že by právě Zdechovský měl tak malý rozhled a byl tak přízemní. Nemohu uvěřit, že si Banderu hýčká z neznalosti. Nemohu uvěřit, že chodí upírovi brousit zuby a netuší, co činí.

Začalo to dýkou pro Savčenkovou, pokračovalo to praporem Azov v europarlamentu (zdravím Štětinu), přišly Bandera párty, teď jsme u mlácení Bulíře, čemuž ojroposlanec rád a s chutí dopomohl. Už nejsme moc daleko od první české krve. Nejsme daleko od první české oběti démonu Banderovi. Už teď si démon užívá mlácení... až to přijde, česká krev mu bude chutnat také. Má tu už dost zastánců, kteří se nemohou dočkat, až se zahryzne do prvního českého masa.

Stačilo pár měsíců. Pár měsíců, kdy odpovědní nekonali a naopak to schvalovali. Upír se nám osmělí ještě víc. Mohl tady nosit prapory, mohl dělat Bandera párty, může mlátit Bulíře za jiný názor. Bude toho smět ještě mnohem víc.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (325 hlasů)

Komentáře

Přiznám se, že mě to moc nezajímá, ale vygooglil jsem - v rámci zdokonalování němčiny - tyto dva pravděpodobně související, trochu již postarší články:

https://www.zeit.de/politik/ausland/2014-06/isis-irak-krise-usa
Die USA haben die neue Irak-Krise selbst ausgelöst - USA samy vyvolaly novou krizi v Iráku
"Dabei hat vor allem die verfehlte Politik der Amerikaner die gesamte Region destabilisiert. Die Irak-Invasion hat eine zerrüttete Gesellschaft samt eines Machtvakuums hinterlassen, das nun nach dem Truppenabzug der USA – alles andere als überraschend – von radikalen Kräften gefüllt wird."
Přitom především chybná politika Američanů destabilizovala celý region. Invaze do Iráku zanechala rozvrácenou společnost včetně mocenského vakua, které se nyní po odchodu vojsk USA - nic až tak překvapujícího / což se dalo čekat - plní radikálními silami.

https://www.n-tv.de/politik/USA-liessen-den-IS-gewaehren-article1517753…
USA ließen den IS gewähren - USA nechaly IS vyzbrojit
Genau das ist mit dem "Islamischen Staat" vor etwa zwei Jahren auch geschehen. Es wurde vom Pentagon jedoch - trotz aller ebenfalls erkannten Gefahren - als hilfreich bei der Destabilisierung des syrischen Regimes gesehen. Die offizielle Version, wonach die USA nur "moderate" Rebellengruppen im Syrienkrieg unterstützt haben, sei damit falsch. Womöglich ist das eine Erklärung dafür, dass der IS sich lange Zeit ungehindert formieren und ausbreiten konnte.
Přesně to se stalo s "Islámským státem" před asi dvěma lety. Bylo to však Pentagonem viděno jako nápomocné při destibilizaci Syrského režimu - přes všechna nebezpečí, která byla také identifikována. Oficiální verze, podle níž USA podporovaly jen "umírněné" skupiny rebelů, je tímto nepravdivá. Pravděpodobně to je vysvětlení toho, že IS se mohl dlouho nerušeně formovat a šířit.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Díky!

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

vzpomenu jen na výcvik a vyzbrojení tzv. umírněné opozice o velikosti jedné divize UŠAtými soudruhy.
Načež po nafasování zbraní umírnění soudruzi přešli na tu jedině správnou stranu. Byly toho plné noviny. I ty mejnstrýmové.
Hledej, Azore.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

A to je podle tebe důkaz? Tobě teda musí stačit málo. Jinak škoda, že nedokážeš ani slušně odpovědět. Chtěl jsem nějaký věrohodný zdroj.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

před dost lety a člověk, když už to tehdy sledoval, tak si skládal obrázek postupně - takže pokud byste to sledoval, ty info by se k vám bezpochyby dostaly. Byly z toho i videa - ami jenerál na návštěvě u vůdců jedné z radikálních skupiny , stejně tak byla videa, jak je ISIS vybaven kolonou moderních západních terénních aut atd. Jak západ pokřikoval o vyzbrojování "umírněné opozice", ale pak už to bylo tak profláklé,že to říkal pořád řidčeji a tišeji až bylo ticho úplné. A základní otázka - je cílem USA totálně destabilizovat tuto oblast, tedy mají zájem na tom se takto chovat? Pokud budu chtít uchovat na všechno odkaz, tak buď budu muset mít hromadu flešek, nebo v knihovně místo knih plno sešitů s odkazy. ** Přeci pokud o něčem chcete získat aspoň trochu objektivní obrázek, jiný než ofiko mainstream propaganda, tak to prostě sledujete - vy ale berete jako potvrzení faktu odkaz na nějaký článek v tisku apod. Článků v tisku je ......na jeden s jedním pohledem najdete tucet dalších s opačným tvrzením. Musí vám to všechno dávat nějaký logický celek. Hezký příklad byla např otrava Skripala - otráven novičokem, nejprudším neurotoxinovým jedem - ve vteřinách vám začíná ničit neuronové spoje, v minutách umíráte. Záchrana , poskytnutá okamžitě, nezastaví nevratné velké postižení. Skripal to měl prý na klice u domu - takže se dotykem otrávil, pak se šmrdolil nějakou dobu doma, pak si vyrazil na večeři a zhruba hodinu v klidu jedl, pak se mu udělalo nevolno - přijela běžná sanita z běžné nemocnice a okamžitě identifikovala otravu exotickým, nepravděpodobným jedem. Pane Jardo, na to nepotřebuji odkazy - z podstaty věci je to blábol.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jakmile slyším jméno Jindra Raichl, tak se mi dělají osypky na kůži a už o něm nechci slyšet, nechci ho vidět.

Okolo Raichla se vytvořila velká skupina lidí, z nichž někteří jsou velmi agresívní.
Takovou agresivitu jsem na sociálních sítích neviděl, a je mi to velice nepříjemné.
Nálety trolů jsou neuvěřitelné.

S Jindrou Rajchlem už nechci být spojovaný.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Co se nám tu zase sešlo? To snad jen z Forumu vzešlo. Když jsem mezi fanatiky, začínám mít trochu tiky. Není důvod k zármutku, když dostaneš na budku. Když je člověk trochu v letech, může blbnout třeba v Letech. Na budku pak dostane spíš, ale má to o hodně blíž.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Mně nejde na rozum, proč ti Bulířové zde nesedí? Já jsem se před 7 lety zeptal na Hrad, jestli mi dají výjimku, že bych šel bojovat za Donbas proti Banderovcům a rok mě potom odposlouchával Koudelka.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Koudelka, to bude nejspíš hodně slušnej oddíl.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Nebyl to spíš Chocholoušek?

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

USA uvalily sankce na osoby z Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu a na jejich rodiny, včetně zmrazení jejich bankovních účtů, pokud se dílejí na vyšetřování zločinů Američanů v Iráku, Afghanistánu a kdekoli jinde.

https://www.hrw.org/news/2020/12/14/us-sanctions-international-criminal…

Podle amerického federálního zákona z roku 2002 jsou ozbrojené síly USA zmocněny použít vojenské prostředky k osvobození amerického občana či občana spojeneckého státu, který by byl soudem z Haagu zadržován.

https://www.hrw.org/news/2002/08/03/us-hague-invasion-act-becomes-law

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Haagskemu soudu. To jen az tady budete kvicet, ze vsechno USA, USA, USA. Takze Evropa a desitky dalsich statu (vcetne Brazilie nebo Kanady) uznalo, ze Putinova politika muzr za odvlekani deti. Coz je samo o sobe strasne a VidlakovyKydy o Ukrajine jsou vedle toho jen smesne.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Tak jak se postarali Skopčáci?
Takové kecy si strč do (_!_)

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by Vlastenec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A ty si výsledek.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Ethanol, BINGO!!!!

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Co tvá hlava, co tvé varle?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

vystrč hlavu z p...le

z Putinovy p...le
tam se toho semele

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

nestojí mě za slovo. Vlastně, ani za věnec.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

povídalo Putinovo

neztratil si trochu niť?
rychle polib carovi řiť

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

se dnes čílí, že démoni sílí. Ale, to jsou prostě oni, zlí démoni! Proto, zůstaň vzdálen na hony, skryt před zlými démony. Pokud démon nad člověkem převezme moc, udělá mu ze dne noc. Každý ví a každý zná, co je to noc bezesná. Na démony já mám past, kupuji jen drahý chlast. Pak ukládám ho s péčí, věřím, že démony léčí. V životě mám asi kliku, vlastním svojí apatyku.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

mají pro Česko velké ceny. Bez podpory barmských žen, byl by demokratický proces v Česku narušen!

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Tak to je hodně dobrý! Nechtěl bys zarecitovat něco na další demonstraci? Básník by tomu dodal kulturní přesah.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

nejsem dobrý, jsem jen svůj. Nejsem básník, jsem jen hravý.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Západ prostě chce válku za každou cenu až do posledního Ukrajince.
Jinak si nelze vysvětlit zatykač na Putina.
Zatykač na Putina je prakticky rozsudek smrti pro Ukrajinu.
Je totiž nemyslitelné chtít s někým vést mírové rozhovory, když v kapse žmouláte zatykač na jeho představitele.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

asi dostal nápad, že nechá východ "trošku" zkapat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

A nebo je to další tlak na Rusko, který dává smysl. Rusko není jen Putin. Třeba právě tenhle tah na politické šachovnici vůbec špatný není.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

To jsou praktické dopady západních géniů na politické šachovnici.
A tento tah bude další z řady. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

copak nám ještě povíš o šachu? Šachy jsou vysoce inteligentní, důmyslnou hrou. Politika je jenom primitivní prasárna.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hm, tak podle tebe je politika “primitivní prasárna” a podle mě jsou to řečeno tvou terminologií prasácké šachy. A tah Putinem je prostě součástí promyšlené hry a ne jen prázdné plácnutí. Ten konflikt se bude vléci. I v Rusku budou nakonec někteří rádi za ten zatykač.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

kdo a kdy toho Putina zatkne? Nato jsem fakt zvědavý.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

když jeho tým po cestách po světě zmákne logistiku.

Např. generál Pinochet, když už byl v důchodu, tak létal na různé konference, ale obzvlášť v Evropě si museli dávat majzla, kde budou s letadlem mezipřistávat. Aby náhodou místo očekávané medaile nedostal náramky. Ale dali to.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Ale ten už sedí v trestanecké kolonii v Pokrově. ;o))

Zatím bez slepic

vezměme to od Krymu - sankce na Rusko. Výsledek - Rusko se z dovozce obilí stalo soběstačné plus velký vývozce - a i v dalších oblastech se zaměřilo na soběstačnost či možnost dovozů odjinud. Putin začal velmi rychle snižovat dluhy Ruska vůči západu, vyplácel úvěry předčasně. Celkové zadlužení Ruska velmi snížil, vytvořil si velké rezervy ve zlatě - že by hrál šachy a předpokládal možné tahy soupeře? **Podfuk západu s Minskem, aby získal čas na vyzbrojení a vycvičení Ukrajiny proti Rusku - co asi těch 8 let dělalo Rusko? Na to šachisté z eurosojuzu nějak ani nepomysleli. Další a další štengrování Ruska s přesvědčením eu šachistů, že Rusko za Putina je stejná troska, jako bylo Rusko za Jelcina. Když se ukázalo, že není , přišly sankce - za nichž ruský obchod s ropou a plynem vzrostl a díky uměle Evropou vyvolanou vysokou cenou vydělalo Rusko ještě víc, než před sankcemi. Eurosojuz je kvůli sankcím ekonomicky zu grunt a bude hůř - a začne se mu bouřit ožebračené obyvatelstvo - to byl tedy tah. Další tah - okradení Ruska o jeho devizové rezervy v západních bankách = každá země světa ví, že ji západ kdykoliv šlohne její rezervy , uložené v západních bankách, nebo je přes jejich ukradení bude vydírat - a podle toho se postupně zařizují. Další tah - odpojení od swiftu = zvětšijící se blok zemí, které také neobchodují přes swift, čímž západ ztrácí nad obchodem kontrolu + plus snahy i už částečně probíhající realitu odchodu obchodování přes dolar, v jiných měnách + zrychlení a postupné zvětšování počtu zapojených zemí jiného obchodního systému, než swift. Z petrodolaru už se vyvléká i SA. ** Totální odzbrojení se západních armád již předtím dost zdecimovaných = nutnost masivního zvýšení výdajů na zbrojení v době, kdy budou evropské státy padat do velké ekonomické krize - jak bude k tomu vstřícné obyvatelstvo? Další tah - kradení majetku ruských oligarchů na západě - tedy za Putina se postavili i ti okradení, kteří by jinak kvůli majetku lavírovali. Další tah - organizovaná psychopatická veřejná rusofobie až k volání po zániku Ruska a ruského národa = semknutí se Rusů za Putinem , protože bojují o svou existenci. ** Zkráceně - eurosojuz jde ekonomicky do kopru,a současnost je jenom začátek - Rusko ekonomicky žije celkem normálně.V USA kvůli inflaci a nutném zvyšování úrokových sazeb FEDem padají banky. Letitá nadvláda petrodolaru jde do kopru. Státy se zbavují dolarových dluhopisů ve státních rezervách , stahují své prostředky ze západních bank, budují mimozápadní obchodní systém - státy, které vlastní většinu potřebných surovin plus výroby - západ nemá nic a nevyrábí téměř nic. ** Putin možná hraje šachy - západ hraje nevím co - možná skáče panáka.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Tohle číst, to je peklo na oči. A já mám z drogerie brejle za osm pětek, tak buďte trochu ohleduplný, prosím.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

přístě odstavce

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Mír musí vyjednat Ukrajina s Ruskem. A Ukrajina není členem ICC, takže žádný zatykač v kapse nežmoulá.
O zprostředkování mírových vyjednávání se asi bude pokoušet Čína. Ani ta není členem ICC, takže ani Si nemusí Putina při prvním setkání zatknout. I když teď po vydání toho zatykače se asi bude cítit trochu blbě, že se schází s někým takovým.
Kontakty s představiteli ruska teď už budou zasmrádat jaksi oficiálně.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

ICC je teatrální instituce prázdných gest bez jakékoli světové vážnosti.
Možná by si měl věnovat trochu času studiu fiasek, které ICC zažila např. v Africe, kde je celkem okázale posílají do (_!_)

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Ethanole, Ethanole, tohle jsi před chvílí napsal: "Je totiž nemyslitelné chtít s někým vést mírové rozhovory, když v kapse žmouláte zatykač na jeho představitele."
A teď tu píšeš, že "ICC je teatrální instituce prázdných gest bez jakékoli světové vážnosti."

Nezdá se ti, že si lehce lehoulince protiřečíš?

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

To teatrální gesto ICC bude dodržovat pouze Eurosajuz, který se tímto definitivně hodil mimo hru.
USA toho gesta jen budou zneužívat ve svůj prospěch, i když sami na ICC serou.
A zbytek světa má ICC u (_!_)
Jenomže většina světa má u (_!_) také Ukrajinu, takže by se o nějaký mírový proces ani nepokoušeli.
A Čína? Ta se o mírový proces pokusila jen proto, že věděla že to Ukrajinci nesmí přijmout, takže si Čína otevřele dveře pro spuštění čínského vojentorgu do Ruska.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Jak víš kdo to bude dodržovat a kdo ne? ICC má 123 členů, evropských je z nich 43, afrika 33, jižní amerika a karibik 28, asie a pacifik 19.
Odkud máš informace kdo to bude dodržovat a které přesně z těch 123 zemí to jsou?

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Vím to protože se to už stalo.
Když ICC nařídilo zatknout úřadující hlavu státu, vládce Súdánu Omara al Bašíra, opakovaně v letech 2015-2017, tak je svorně všechny státy Afriky poslali do řiti a ještě pohrozli, že odstoupí od smluv s ICC (a některé státy tak i učinily). ICC musela stáhnout ocas.
Když ICC v Británii vyrukovala se zatykačem na diktátora Augusta Pinocheta, tak jej britové šmahem poslali "z humanitárních důvodů na léčení domů do Chile". ICC musela stáhnout ocas.
Když si ICC dovolilo podívat se na zločiny USA v Iráku, Afghanistánu a dalších zemích, tak je USA rovnou sankcionovala a zablokovala jim i členům jejich rodin i soukromé účty v bankách. ICC musela stáhnout ocas.
Tolik ke slavnému ICC.
Ale ty si to lakuj jak chceš. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Trochu sis to zjednodušil. V případě al Bashira icc ocas nestáhla, ten zatykač pořád platí a al Bashir je na útěku (neboli má poněkud omezené možnosti cestování). Takových případů je víc, třeba Ahmed Haroun nebo Abdel Rahim Hussein.

Na druhou stranu tu máme případy, které ICC dotáhlo do konce a to i přesto, že největší země nejsou členem a tudíž nemají povinnost spolupracovat na zatčení.
Dominic Ongwen - sedí (25 let)
Thomas Lubanga Dyilo - odseděl 14 let
Bosco Ntaganda - sedí v Belgii (30 let)
Ali Abd-al-Rahman - před soudem od 5.4.2022
Narcisse Arido - odseděl 11 měsíců
Ahmad al-Mahdi - odseděl 7 let
Al-Hassan Ag Abdoul Aziz - před soudem od 14.7.2020
Alfred Yekatom - před soudem od 16.2.2021
Patrice-Edouard Ngaïssona - před soudem od 16.2.2021
Mahamat Said Abdel Kani - před soudem od 26.9.2022

Takže ano, některé případy se doteď před soud nedostaly, protože některé státy nespolupracují. A některé případy skončily odsouzením a trestem.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Co to je ICC? Pravdu!!!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

celosvětové odsouzení Ruska a "sláva Ukrajině" - "Je překvapující míra nedůvěry , kterou k nám má globální jih." Co je globální jih asi víte ( spousta oblastí, které tam máte vyjmenované) a ta "nedůvěra" je diplomatické vyjádření toho, že na západní libodemo a jejich touhy a příkazy globální jih s--e

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Po rozpadu Sovětského svazu mohla ukázat Ukrajina co umí. Ukázala!

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak Rusko se předvádí v mnohem horším světle. Jo SSSR. Ve škole nás na Ruštině učili, jak jsou tam všechny republiky jak sestřičky. Tak teď v přímém přenosu Rusko jednu bývalou sestřičku znásilňuje a rádo by tak naložilo i se zbylým sestrami. Tři jsou v NATO, takže alespoň na ty si zatím nechává zajít chuť.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)