Sílí nám démon, sílí!

Autor

V posledních měsících jsem v souvislosti s Ukrajinou vícekrát psal o vyvolávání démonů. Ne, všichni Ukrajinci nejsou nacionalisté, mám mezi nimi spoustu přátel, kteří fakt nefandí Putinovi a jsou na Rusy hodně nabroušení, že vpadli do jejich země. Znám spoustu Ukrajinců, kteří celou tuto válku nepoměřují hodnotami jejich odbojných hrdinů z doby Druhé světové války. Znám i u nás celou řadu lidí, kteří Ukrajincům pomáhají prostě proto, že Rusko vpadlo na ukrajinské území a ne naopak. Nehledají za tím další příčiny. Nepoměřují tuto válku prizmatem přibližování základen NATO k ruským hranicím. Rusko prostě vpadlo na Ukrajinu a nemá tam co dělat, tečka.

A musím říci, že i mezi těmito lidmi se začíná rozmáhat obava, že se tam na Ukrajině nějak moc rozmáhá fašistický duch. K Babímu Jaru se jde třídou Stěpana Bandery a za mostem navazuje ulice Romana Šuchevyče. V Plzni se dělají Bandera párty. Teď to teda přejmenovali, protože si toho Češi všimli. Ale žádný Ukrajinský uprchlík který tam chodil přispívat na válku proti Rusku se nad tím nepozastavil a nevyzýval naše úřady, aby s tím něco dělaly. Našim lidem Bandera párty vadila… ale Ukrajincům nevadila ani trochu. Palec nahoru plzeňskému primátorovi, který projevil vzácnou odvahu. Kdybych byl Plzeňák, měl bych koho volit.

Teď prolétla fejsbůkem fotka jedné moc pěkné ukrajinské SPZtky… určitě je to fotomontáž, Cemper to brzy odhalí.

Dávný démon prostě vystrkuje růžky. Když vyzýváte ducha, tak nejhorší chvíle není ta, když si zapálíte ty svíčky a odříkáváte kouzelnické formulky. Nejhorší chvíle je ta, když se to povede. Nejprve byly ohňové pochody, začaly první sochy, správně pojmenované ulice, pak přišel Pravý sektor, prapor Azov či Kraken… pak přišly na řadu první lidské oběti v Domě odborů a teď už tam na Ukrajině žere lidské maso ve velkém.

A teď si toho začínají všímat i ti, kteří nad tím dosud zavírali oči.

Ne u nás samozřejmě. Naše novinářská banda drží lajnu a s pravdou to nemá nic společného. Jindra Rajchl měl demonstraci, západní média psala o protivládní demonstraci, ale jen ti naši psali o demonstraci proruské. Prostě klasika. Ale jinde už to prosakuje. V poslední době je těch Bandera zpráv nějak moc.

Já jsem před tím varoval. Jak jednou toho démona vyvolají, tak už ho nedostanou zpátky. Jakmile ho nakrmí lidským masem a lidskou krví, tak už se ho nezbaví. On pak žije vlastním životem a velice rád se potměšile obrací proti těm, kteří ho vyvolali.

Dneska varuji znovu. Zase ten démon pokročil. Zase se dostal dál. Zase se nám Stěpan Bandera lépe etabloval. Banderův duch se dostal až ke Zdechovskému do ojroparlamentu.

Ne, nebudu rozebírat celou kauzu Matouše Bulíře. To je jeden z těch proukrajinských idealistů, který si celou válku odůvodnil nevyprovokovaným ruským vpádem a který si tam donedávna hrál na hrdinu. Měl poměrně sledovaný fejsbůkový profil a byl podobný brouk Pytlík jako já. Také se vyjadřoval úplně ke všemu… Narozdíl ode mě ale jel přímo do centra dění a udělal si obrázek na vlastní oči. Já jsem na takový idealismus málo cáklý. Kromě toho má Bulíř ještě další vlastnosti nevhodné do dnešní doby – nechává i druhým své názory.

No a teď dával z Ukrajiny videa, která příliš nenasvědčovala vítěznému narativu našich médií. Byl tak trnem v oku našeho lidoveckého europoslance Tomáše Zdechovského, až ho normálně napráskal ukrajinským orgánům a Bulíř dostal na budku za to, že lže. Abych řekl pravdu, nejvíc mě na tom překvapilo, že nedostal nakládačku už dávno. Že tuhá vojenská cenzura tyto videa nějak přehlídla a ony se dostaly až k nám. A dvojnásobně mě překvapilo, že ještě žije… I když… prý už o něm dva dny nikdo neslyšel.

Video, jak Bulíř dostává po hubě, už oblétlo internet, kdo chce, najde si ho během pěti minut. Nepřekvapí, že ho řežou jeho čeští spolubojovníci…

Ovšem úplně nejzajímavější je ten duch starého Bandery, který se projevil právě u soudruha europoslance. Měl velkou radost z toho, že se mu podařilo přispět k likvidaci nepohodlného názoru (a možná i člověka) Fakt velkou radost. Také toho byl plný internet. Byla to tak velká radost, že jsem měl před očima ty stromy ověšené mrtvými polskými dětmi, které tam naaranžovala UPA, jako cestu k budoucnosti. Měl jsem z toho naprosto stejný pocit.

Nezůstanu jen u Zdechovského (kdyby se u něj v kanceláři našel obrázek se Stěpanem, vůbec by mě to nepřekvapilo), ale i Pavel Novotný Řeporyjec se nám moc hezky vyjadřoval o Češích… a také mu to prošlo. Zdeněk Šarapatka se také ukázal jako kovaný demokrat a také žádný prokurátor nekoná. Prapory s Azovem také nejsou problém, Karpatská sič také není problém, nic není problém. Problém začíná tehdy, když na to někdo upozorní.

Vidíte, jak se nám démon rozmohl? Jak zesílil a co všechno už smí? Tohle má Zdechovský opravdu společné se Zelenským… pěkně spolu krmí démona a mají radost, že roste. Nemohu totiž uvěřit, že by právě Zdechovský měl tak malý rozhled a byl tak přízemní. Nemohu uvěřit, že si Banderu hýčká z neznalosti. Nemohu uvěřit, že chodí upírovi brousit zuby a netuší, co činí.

Začalo to dýkou pro Savčenkovou, pokračovalo to praporem Azov v europarlamentu (zdravím Štětinu), přišly Bandera párty, teď jsme u mlácení Bulíře, čemuž ojroposlanec rád a s chutí dopomohl. Už nejsme moc daleko od první české krve. Nejsme daleko od první české oběti démonu Banderovi. Už teď si démon užívá mlácení... až to přijde, česká krev mu bude chutnat také. Má tu už dost zastánců, kteří se nemohou dočkat, až se zahryzne do prvního českého masa.

Stačilo pár měsíců. Pár měsíců, kdy odpovědní nekonali a naopak to schvalovali. Upír se nám osmělí ještě víc. Mohl tady nosit prapory, mohl dělat Bandera párty, může mlátit Bulíře za jiný názor. Bude toho smět ještě mnohem víc.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (325 hlasů)

Komentáře

Ok. Mám tam známé taky. Dokonce i mezi uprchlíky z Ukrajiny mám známé. A co jako? Vidlákovi prostě nakonec musí po relativizaci vyjít, jak jsou ti Ukrajinci příšerní. O to tady jde!

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

ale o současné vedení Ukrajny a ty Ukrajince, kteří od 2014 milují Pravý sektor a spol a jeho ideologii - kdyby se to useklo včas, nestálo by to za řeč. Když se to nechalo tak nabobnat, že se z toho stala oficiální vládní ideologie, je to průšvih. A když Evropa dělá mrtvého brouka - tu opičku nevidím neslysím nemluvím - tak to narůstá. A to je špatně.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Synapse, nevysvětlíte, nepochopí, on zná tu historii Ukrajiny, až od začátku války s Ruskem, Před tím tma, Volyň, Oděsa, Majdan, NULA v mozku,NULA.....

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Omlouvám se, opravdu má přátelé jezdící na Ukrajinu.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Absurdní zákaz zpěvu byl za covidu.

Myslíte, že nově budou zakazovány i některé "nevhodné" písně? Ta, na kterou jsou dole linky je z doby před cca čtvrt stoletím.

Vítkovo kvarteto - Soudružka žena

https://www.supraphonline.cz/album/244253-best-off/cd
https://www.youtube.com/watch?v=r3bObcq5vCw

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Prosím Vás, mám na Vás prosbu.
Očividně všichni tady umíte, číst, umíte s počítači, umíte číst příspěvky na Facebooku, mailech, WhatsAppu a umíte je i přeposílat dál.
Zkuste si však přečíst nějakou normální starou dobrou literaturu. Knihy.
Například Souostroví Gulag od ruského spisovatele Alexandra Solženicyna nebo Krvavé země: Evropa mezi Hitlerem a Stalinem nebo jakoukoliv jinou historickou knihu namísto báchorek na internetu. Utvořte si svůj vlastní názor!
Představte si na chvíli, že jste Ukrajinec v 30. letech 20. století. Vašeho otce několikrát odvezli, vyslýchali, přivezli zmláceného. Jednoho dne ho v noci z postele zatkli, mučili a popravili. Třeba proto, že se nechtěl vzdát svého statku (Vidlák by mohl chápat). Vaše matka umřela hladem umělé vyvolaným Stalinem. Když umírala, kost a kůže poprosila Vás, ať ji poté sníte, ať přežijete, jako to udělali sousedovic děti. Jak umřela, pohodili ji někde do parku, protože hřbitovy byly plné. Hladomor jste přežili. Vaši sestru znásilnili místní politruci. Bojíte se cokoliv říct i mezi přáteli, protože co chvíli někoho zatknou, jiní lidé se vypaří, jsou popravováni. Vašeho kamaráda zatkli a týden vyslýchají. Odepírají spánek, jídlo a vodu, nutí stát v pozoru, zavírají v kumbálu po kolena ve studené vodě, bijí. Po týdnu přivedou i jeho ženu a mučí ji také a to tak, ať to to kamarád schválně slyší. Jak slyší její bolestivý křik, pak podepíše vše. Už jej neuvidíte. Takhle mizí spousta lidí, je bída, hlad a nepřetržitý strach.
A pak se kolem vás přežene Německá armáda. Nablýskané boty, čisté uniformy, fungl nové nablýskané zbraně a vozidla, bezedné zásoby jídla, o kterých se vám ani nesnilo. Zachránci Vás jedou osvobodit od Ruské hrůzovlády! Osvoboditelé! Dokonce Vám i slíbí samostatný ukrajinský stát po porážce Stalina. O údělu Židů ani skutečných záměrech se Slovany a Ukrajinci zatím nevíte nic...
Je jednoduché něco odsoudit. Ale čím víc toho víte, tim složitější to ve skutečnosti je.
Prosím vás, vzdělávejte se. Jenom tak můžete čelit různým lhářům a manipulátorům, kteří Vás chtějí jen zneužít ve svůj prospěch. Informace jsou jedinou cestou, jak z toho ven.
Prosím, zkuste to...

Průměrný počet slepic: 3 (14 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

tudíž jejich nesmírně brutální masakry civilů v rámci "etnické čistoty Ukrajiny" spadly z višně. To byla ideologie ( i s těmi metodami) Bandery a spol - a tyto lidi (i jejich metody) má dnes ua vláda za svůj vzor. Pokud se nebudeme vracet k tomu, co se na UA dělo a dodnes děje (zase ta "etnická čistota"? vůči menšinám, nejen vůči ruské), vezměme si jen poslední veřejný výlev Kuleby - vrchního diplomata Ukrajiny : "... Země, které Kyjev nepodporují, na to mohou v budoucnu doplatit.... Země, které se špatně chovají k Ukrajině, se budou muset po skončení války zodpovídat........Z historického hlediska byla Ukrajina nespravedlivě nedoceněná, a lituji, že bylo zapotřebí krveprolití a války, aby si svět uvědomil, jak jsme skvělí a zůstaneme skvělí. Jen vám to trvalo , než jste si to uvědomili". To není žádný úlet, ta nabubřelost, pocit vyjímečnosti a nadřazenosti a "práva" přikazovat ostatním zní z UA vlády už pěkně dlouho - a hodně to asociuje podobný způsob přemýšlení jiného "vůdce". A stále se to toleruje a přehlíží , včetně adorace západem uznaných ua válečných zločinců, a tím pádem to dává tomuto současnému ua směru sílu a křídla. Nechápu, že lidé jako vy - tedy sečtělí a chytří - to obrovské nebezpečí nevnímají, když už jsme téměř to samé v Evropě jednou zažili - a známe hrůzné konce.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dejv.
Neosvobodit Ukrajinské území komunisti,tak to tam Banděra s nacisty vyvraždili úplně.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak bylo ukrajinské nacionalistické hnutí po 2. světové válce koupena a placeno CIA.
V článku také vidíte genezi ukrajinské nacistické symboliky používané do současnosti, včetně ČR a to za bohorovného ignorování policií a státními zástupci.
https://cynthiachung.substack.com/p/how-the-ukrainian-nationalist-movem…

Proč bude Ukrajina obětována podobně jako před ní Afgánistán nebo Vietnam popisuje Chris Hedges. Odkazy zde:
https://zdeneksipek.substack.com/p/ukrajina-destrukce-v-zastoupeni

To si opravdu někdo myslí, že USA Ukrajině nezištně pomáhají? A jak asi s tímto spojencem dopadne ČR? To vidíme na příkladu Nordstreamu. Vůbec nemluvě o inteligenci a morálním profilu osob ve vládě - viz. Rakušanova "výzdoba", kabelka Černochové, projev Novotného nebo nejnověji europoslanec Zdechovský.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

hajzláku, ale furt hovna.
Hladomor na Ukradině NESKOLIL obyvatele českého a polského původu.
Proč asi?
Největší procento obětí bylo ve Volgogradské oblasti. Mrkněte, kde to je.
Zjistěte si na netu, kolik tažných zvířat Ukráci v uvedených letech pobili a sežrali, takže následně pak neměli čím orat. Je to dohledatelné a jsou to POUZE suché statistiky.

Dále doporučuji vaší pozornosti faktický hladomor, který tehdy - ve stejném čase - proběhl v USA. To je ovšem poněkud jiné téma, že ano.
A rovněž doporučuji vaší pozornosti skutečnost, že SSSR musel speciálně v tomto období splácet dluhy v obilí, nikoli v penězích či ve zlatě.

Žvásty o vyžraných Němcích a hladových Ukrech vám možná uvěří idioti zmasírovaní neziskovkami. Psal se totiž poněkud jiný letopočet. Zkuste si zjistit, kdy započala operace Barbarossa, nebudete za pitomce.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejvíc mě na tom všem pobavilo, že xindl Bulíř dostal nakládačku od jiného spoluxindlu ne za to, že by neříkal pravdu, ale za to, že tahal na světlo boží skutečnost, kterou je potřeba co nejdéle zamlčovat, jinak by mohlo dojít na vyschnutí penězovodů.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

myslet , co chci, ale tyto metody mě opravdu "nebaví". A to, že mu Zdechovský namalovat terč na záda tím, že jej de facto nabonzoval ua vedení ( jak sám napsal - ptal jsem se na Bulíře na Ukrajině a nikdo jej tam nezná ), kterýžto "dotaz" musel nějak zdůvodnit - tedy Bulíře zřejmě nabonzoval i s uvedením toho, co Bulíř říká - je prasárna nejhoršího kalibru. ** Podobná fakta , jako Bulíř, nedávno v rozhovoru uvedl ukrajinský hodně známý paragán - a byl za to degradován. Pokud by nebyl tak známý a respektovaný mezi ua vojáky, mohl také dopadnout podstatně hůř.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Ale jo, jen ať se kluci mezi sebou koušou. Pro nás je dobré to, že občas těmi trhlinami, které si navzájem dělají, proskoči kousíček pravdy, který udělá další trhlinu, až se všechny ty lži možná konečně začnou hroutit. A že to odsere nějakej Bulíř víc než nějakej Zdechovskej, to už tak na tom světě je.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Říká vám něco pojem “stolen valor”? To je když se v rámci armády vydáváte za něco co nejste. On se vydával za někoho kdo bojuje a ti co tam OPRAVDU bojují to vzali osobně. Svyma videama aktivně pomáhal ruské propagandě, což na Ukrajině muže bejt ještě rad ze dostal jen přes držku a ze si ho nevyzvedla SBU.
David Pekarik

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

Takže už i zobrazování faktů je propaganda druhé strany? Není to spíš důvod k zamyšlení se a zjednání nápravy? S takovým přístupem to soudruzi prohrajete...
Vlastně je to válka o to, která verze Rusáků jsou větší lemplové. Masírka nás zatím přesvědčuje o tom, že ta východní. Ale ona ta západní není o moc lepší. Inu Rusák jako Rusák.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Dnes je u nás u moci banda bonzáků, jako bonzáci se do vlády dostali
a jako profesionální bonzáci se zapíší do historie (pakliže ještě nějaká vůbec bude)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Na vašeho vůdce byl vydán mezinárodní zatykač.
Vizitka pro Ruska jako stvořená!
:-) :-) :-)

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

ale aby v tom nebyl chaos, mělo by to být v chronologickém pořadí - tak začněme třeba Srbskem, může to pokračovat Írákem a Syrií, pak Afgánistán..............Jenže USA mezinárodní soud v Haagu neuznávají a jeho rozsudky jsou tedy pro ně nezávazný cár papíru. Stejně tak Rusko i Čína, Evropa je opět směšný angažovaný kašpar, takový Jasánek

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Tohle není vojenský tribunál, ale mezinárodní trestní soud, kterému už utekla lecjaká kafka, protože na něj vesměs všichni serou a nikdo mu nikoho nevydává.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

po minulé návštěvě Vokurky že má ještě vymytější mozek než zbytek úderky, už vidím jak to vypadá. Ale je to chudák a já bych ho nekrmil.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

NEPOUČITELNÍ. Přinejmenším ti, co se cpou ke korytům.
Kdybych jim fandil, musel bych je považovat za SLEPÉ a HLUCHÉ.

Vemte si jen světoběžníky, narozené na Moravě. Co by se stalo, kdyby bratři Kličkové zavčas vyboxovali na Ukrajině demokracii švýcarského typu?
Nebylo by rebelů ani války. Proč asi nikdo z Lugana nevolá po připojení k Itálii a v Ženevě nepodepisují manifesty za anšlus k Francii?
A také bychom byli o stovky miliard $, €, £, ..., rublů, hřiven i korun blíž k Marsu.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Epizoda 3
Zkusim to napsat strucne a jednoduse, Bandera jako symbol je dobre videt, je jednoduche jej zminit, mnoho lidi zna tento pojem, je emocne zabarveny a ma historicky obtisk s presahem do okolnich zemi.

Zajimalo by me, co se stane s vychodni casti EU kdyz do ni emigruje cca dalsich 20 milionu Ukrajincu. Jsou dnesni lide dnes jektajici nad hrstkou vecirku oslavujicich Banderu pripraveni na to, ze by tu Ukrajinci potrebovali zustat nastalo ? Uvazuje nekdo o tom, ze ta valka bez pomoci ukrajincum, soucasna je malo (ano smejte se, ale pokud ji USA neposkytnou tak kdo ji nahradi) ? Vidlak ne ani CR to neda sama. Uvazujete v pohodli sveho mozna zatepleneho domu, ze tahle valka byla a porad je na delsi dobu ? Pokud se letosni ofenziva ukrajiny nepodari, co bude dal ? I kdyby se vsichni rozkrajeli, co bude po tom az nezbyde zadny ukrajinec? A to velmi pravdepodobne za vlast padnou lide, kteri ji chteji branit. Tak si radsi zacnete zvykat na to, ze tem lidem bude potreba pomoct u nas, protoze jich tu spousta muze zkoncit, protoze nebudou chtit zkoncit jako v Bucha nebo Irpin napriklad. Co kdyz se nebudou mit kam vratit ?

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Tady všichni ti "mírotvorci" řešení nabízejí. Neposílat žádné zbraně a jednat o míru. Jinými slovy nechat Ukrajinu Putinovi. Vidlák se cpe do politiky, tak těmhle lidem podkuřuje. Tady se nad tím co píšeš moc lidí nezamyslí. Máš ale naprostou pravdu.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

a nikdo "nebude mít kam se vrátit" a aby nenastala situace, že půlka ukrajinců bude poslána na smrt, tak by se měl vyjednat míř, ne? Co bylo pro Ukrajinu špatného na tom, že by dala východní UA částečnou autonomii a byla by neutrálním státem? Je to tak hrůzný požadavek, že stál za to zdevastování Ukrajiny a hromady mrtvých? ** A Ukrajinci by se měli po skončení války vrátit domů a budovat svou vlast - copak evropské národy po válce řekly - tady to je rozmlácené, nemáme kde bydlet, tak zdrhneme jinam?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Něco takového si říkali v Mnichově taky...

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co by se psalo v učebnicích, kdyby slavný T.G. Masaryk nejen "uvažoval zprvu o přijetí švýcarského modelu jako vzoru i pro nově vznikající Československo", ale také tyto myšlenky zrealizoval? Vsadím boty, že jakákoliv jiná souvislost, než FC Bayern by žádného Čechoslováka v souvislosti s Mnichovem nenapadla. A ještě dnes bychom se na Zakarpatské Ukrajině domluvili česky. A také platy by nebyly 3x nižší než v sousední zemi, kam jsme nejproduktivnější spoluobčany vyexpedovali :-)

https://www.mzv.cz/bern/cz/vzajemne_vztahy_a_informace/bilateralni_vzta…

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

In reply to by Miloš von Bern (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zejmena to, ze Ostrava lezi v prvnim secero jiznim pruchodu na zapad od Karpat, ba az od Cerneho More. Vzpomente si treba na knihu Lovci Mamutu.
Neni nikdo kdo by se za takovou neutralitu zarucil.
Svycarsko = Hory, to nejsou jeseniky, jornimoravsky uval…
Bohuzel.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

možnost částečné autonomie pro Němce plus náš neutrální status jako řešení dané situace - nenabídli nám žádné řešení, nařídili odevzdat nacistickému Německu naše pohraničí, kde jsme měli vybudovaná opevnění, obrannou linii - a pokud bychom to neudělali, považovali by nás naši přátelé ze západu za "nepřátelský stát" a tak by proti nám spolu s německými nácky postupovali. **Ukrajina tu nabídku dostala, trvala 8 dlouhých let - nepřišla by ani o píď svého území a měla by bezpečný status neutrálního státu. Místo toho se rozhodlo ua vedení pokračovat v občanské válce a vykřikovat, že chce základny NATO na ukrajinsko-ruských hranicích a žádala o jaderné zbraně. Ze strany Ruska bylo opakovaně a jasně řečeno, že toto nepřipustí, protože to je pro ně přímé ohrožení jejich existence (vzpomeňte Karibskou krizi). To, co udělalo ua vedení s vědomím, že vlečou celou Ukrajinu do velkého průšvihu, nepovažuji za vlastenectví od ua vlád, ale za zradu Ukrajiny a jejich občanů s fatálními důsledky. ** Najděte si, jaké názory prezentoval Zelenský před těmi volbami, kdy byl poté zvolen - jak se nahlas vymezoval proti jazykovému zákonu, jak sliboval Ukrajincům, že ukončí občanskou válku na východě UA a na UA bude konečně mír - proto jej Ukrajinci zvolili. Zradil je, zradil Ukrajinu a zničil ji.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Me ze bychom nedostali na vyber, na nas se vy*rali, ale z pochopitelnych duvodu.
Pokud bychom meli nasledovat konstrukci, kterou jste predstavil, meli jsme moznost pokracovat v obcanske valce.
Tj nasadit proti Ordnerum armadu, proti vlastnim obcanum a vyprovokovat tak reakci k utoku.
Nasledne pak odpovidajici represe, ktere i tak bez odporu nakonec znamenaly likvidaci ceske inteligence a svedomi. Hitler nemel v lasce cechy, vic nenavidel jen zidy.
Nejsem presvedcen o tom, ze si na ukrajine muze jen tak kazdy delat co chce. Rozhodne ne co tam dnes delaji rusove. A svadet tohle na ukrajince uz nejde. Tady dnes nejsme u toho ze by se daly srovnavat udajme masakry obou stran mezi lety 2014-2022 s masakry 2022, 2023. To uz jsou hrusky a jablka.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by MAlbi (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale příčina a následek

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Me ze bychom nedostali na vyber, na nas se vy*rali, ale z pochopitelnych duvodu.
Pokud bychom meli nasledovat konstrukci, kterou jste predstavil, meli jsme moznost pokracovat v obcanske valce.
Tj nasadit proti Ordnerum armadu, proti vlastnim obcanum a vyprovokovat tak reakci k utoku.
Nasledne pak odpovidajici represe, ktere i tak bez odporu nakonec znamenaly likvidaci ceske inteligence a svedomi. Hitler nemel v lasce cechy, vic nenavidel jen zidy.
Nejsem presvedcen o tom, ze si na ukrajine muze jen tak kazdy delat co chce. Rozhodne ne co tam dnes delaji rusove. A svadet tohle na ukrajince uz nejde. Tady dnes nejsme u toho ze by se daly srovnavat udajme masakry obou stran mezi lety 2014-2022 s masakry 2022, 2023. To uz jsou hrusky a jablka.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Myslel jsem to tak, ze kdyby se vratili na uzemi okupovane rusy, tak za podminek rusifikace, coz kdyz se podivam na Listinu Zakladnich Prav a Svobod, clanek 3 bod 2

“ Každý má právo svobodně rozhodovat o své národnosti. Zakazuje se jakékoli ovlivňování tohoto rozhodování a všechny způsoby nátlaku směřující k odnárodňování.”

tak my jako ceska spolecnost jsme se touto spolecenskou smlouvou zavazali respektovat svobodnou volbu narodnosti. A pristup RF k ukrajinske narodnosti je zrejmy a negativni.
Navic lze ocekavat tresty za ucast ve valce, minimalne tech, kteri jsou ukrajinskymi obcany anektovanych uzemi.

Rozhodnuti o miru, zde bych si dovolil uvest paralelu s velkou vlasteneckou valkou, nikdo se neptal po miru, rekli si nemci jsou v nasi zemi, tak je vyzeneme.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

článek 3 bod 2 - a odpovězte si sám, zda byl naprosto bezostyšně porušován Kyjevem tzv jazykovým zákonem = zákaz mluvit rusky, zákaz sdělovacích prostředků v ruštině, zákaz tisku knih a časopisů v ruštině, zákaz politických stran ruskojazyčné menšiny a sdělte mi, prosím, zda vám to připadá jako "ovlivňování rozhodování o své národnosti a všechny způsoby nátlaku směřující k odnárodňování". Víte aspoň něco o tom, co se na té Ukrajině dělo?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Toto prosim berte jako legalni duvod k nevraceni se do vlasti.
A jako priklad toho, co vsechno budou ukrajinci muset zvazovat.
Jestli se budeme bavit o minskych dohodach, tak ten kdo presunul tezke zbrane za hranici dotyku, to je armada RF.
Toto bych oznacil za vyraznejsi poruseni dohody.
No a co se tyce te narodnostni otazky, jazykove otazky, v tom Duma vyrazne legislativne pokrocila.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Ukrajině po válce velmi pravděpodobně zbyde jen to "kované ukrajinské", tedy budou mít svou vytouženou etnickou čistotu bez nenáviděných ruskojazyčných Ukrajinců -takže západní Ukrajinci se mohou v klidu vrátit domů, budovat svou etnicky čistou Ukrajinu. Oslavovatelé Bandery a Pravého sektoru, kteří žili na východě, se holt budou muset přesunout na západ Ukrajiny a tam v klidu zvedat pravice. ** Měli jste 8 let na klidné vyřešení sporu za velmi přijatelných podmínek - odmítli jste to. ** A vy byste měl zvážit to, že většina občanů evropských států, kam se nyní Ukrajinci rozprchli, o jejich velké počty ve své zemi nestojí - dostali azyl po dobu války jako pomoc, mnozí z nich toho využili k tomu, aby utekli z oblastí, kde válka ani náhodou není, z vydrancované ožebračené Ukrajiny svými vlastními vládami a oligarchy a dostali se do Evropy, kam předtím jen tak nemohli - a z dobrých důvodů. A Ukrajinci, křičící sláva Ukrajině v různých evropských zemích, kam utekli, by se měli vrátit domů dát svou milovanu Ukrajinu do kupy. ** Já osobně nechci 700 000 Ukrajinců ve své zemi - přinesou si sem své nenávisti, své spory , své někdy podivné manýry a národní hrdiny, své zájmy, které nejsou zájmy našimi. Přílis velká národnostní menšina je zárukou budoucích problémů - viz Němci u nás svého času, viz Albánci v Srbsku (ti tam také migrovali za lepším, dostala se jim přivítání a pomoci a jak to nakonec dopadlo), viz ruskojazyčí na Ukrajině...........

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Vaše diskuze, co jste vedl s předřečníkem, BYLA SKVĚLÁ!!!! Tak, by se měly věst rozhovory o M´´IRU,argument a protiargumennt, ve vší slušnosti, s vyjasněním si možností a ne se mlátit, zabíjet a umírat! Díky vám oběma, bylo, to poučné, slušné a prostě parádní!!

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Berete mi slova z úst. Předběhla jste mě. Synapse byl jako vždy výborný. Jeho příspěvky se mi líbí. Klidně bych si ho dovedl představit v Parlamentu. Rétoricky i argumentačně by těm trubcům dál na frak...

Zatím bez slepic

Nejsem presvedcen, ze by Ukrajinci delali neco protizakonneho. Treba az EU prosadi ochranu whistlebloweru u nas, mohl by jste mezi ty nebozaky proniknout a vysvetlit jim jak uzasna je ta nase povaha ceska. Se srdcem na dlani jim rict at jdou domu, at si to tam odminuj, odklidi trosky a zacnou stavet znova. Mozna si jen budou tukat prstem na celo. Oni, ja ne.
O ruske korupci, kdy zakony proti korupci jsou zruseny, kdy kradeni v zahranici je podporovano jsem cetl uz i ja. Tezko najdete neco jineho mezi historicky tak podobnymi zememi jako je Ukrajina a zapadni cast Ruske Federace. Az na tu valku. Az na pojeti jazyka Ruskou Federaci. Pripoustim, ze pro nektere je to stale neuveritelne.
Pokud se chcete bavit o podruznych tematech typu:
Mam dojem ze se tu ukrajinci chovaji hrozne protoze napriklad o tom psal Vidlak, tak se treba podivejte na oslavu Marocanu v Bruselu po MS ve fotbale. Mel by jste tam videt rozdil mezi kulturami. A uz vubec se dal nehodlam na tema uprchlici bavit, ten rozdil pozna i 4 lete dite.
Pokud chcete posilat Ukrajince domu, zamyslete se proc tu jsou ? Ze by proto ze je napadla Ruska Federace ? A kdo to rozhodl ? No a je to. Politici nebo spis jeden clovek. Jsou takovi v Rusku vsichni ? Pochybuju. Proc pausalizujete ukrajince ? Muzete dal mlatit prazdnou slamu o tom kdo za to muze, jak je ten hodny a ten spatny, ale pak necekejte nejake vetsi porozumeni z me strany. To co delate je uboha pausalizace, kdy napriklad socialni rozdily a vinu jednech hazite na druhe.
Muzete psat o miru, ale jaky mir by to mel byt uz nereknete. Kdo jej bude garantovat a podobne. Mir, modla, opet se to hezky pise.
Ja se jeste jednou dneska podivam na odpoved, ale jestli to zase bude dalsi ubulena limonada, kterou uz tu presypali jini jine podobnym zpusobem, tak uz nejakou reakci necekejte. Prineste nove informace, pochopte prosim, ze tim neustalym opakovani vznika echo komnata. Proto navrhuji filtraci obecneho a diskutovat nad neobecnym, neznamym a pokud mozno diskutovat, ne si vyplakavat na raminku.
Preji Vam pekny den a vse dobre.

Zatím bez slepic

znovu stavět - proč, proboha, zrovna Ukrajinci, kteří tak milují svou vlast, by to měli řešit tím, že z té Ukrajiny zdrhnou? A to ťukání na čelo? Takže všechny evropské země, kam ua utekli, se budou řídit tím, co přikáží ua uprchlíci? Jsou v Evropě jako váleční upchlíci , a proto je jim umožněno do Evropy volně chodit a evropské státy je mimořádně ekonomicky podporují - často na úkor svých vlastních občanů. Po skončení války by měly vlády evropských států rozhodovat o tom, zda budou muset odejít - a ne cizí azylanti před válkou. Už jen tento postoj mne točí - sakra kde ti uprchlíci vzali přesvědčení, že oni budou rozhodovat o tom, co se má dělat v cizích státech, které se rozhodly jim přechodně pomoci?

Zatím bez slepic

znovu stavět - proč, proboha, zrovna Ukrajinci, kteří tak milují svou vlast, by to měli řešit tím, že z té Ukrajiny zdrhnou?
Nevim proc by meli resit zrovna tohle. Kdyz jim pujde o krk. Minimalne tam kde zustanou rusove. Myslite ze tam bude mir na nejakou prestavbu ? Ze to uz ted nedelaji ? Proc tohle porad dokola zminujete ? Tady i v dalsich vetach. Dokola jak kolovratek.
Jak vite jak moc miluji vlast? Jak to merite a podle ceho? Nekteri tu zbran neunesou. Treba nechteji umrit.

A to ťukání na čelo?
Co s nim?

Takže všechny evropské země, kam ua utekli, se budou řídit tím, co přikáží ua uprchlíci?
Proc ?

Jsou v Evropě jako váleční upchlíci , a proto je jim umožněno do Evropy volně chodit a evropské státy je mimořádně ekonomicky podporují - často na úkor svých vlastních občanů.
Jak konkretne ? Myslite ale par miliardecek ktere jsou smesne v porovnani s tim co stoji green dyl. Proto tvrdim, ze tahle debata nema prioritu.
Stara technika ze skladu ACR. Nejste konkretni. Opet obecna floskule.

Po skončení války by měly vlády evropských států rozhodovat o tom, zda budou muset odejít - a ne cizí azylanti před válkou.
To tvrdite Vy nebo Ukrajinci. Kteri ?

Už jen tento postoj mne točí - sakra kde ti uprchlíci vzali přesvědčení, že oni budou rozhodovat o tom, co se má dělat v cizích státech, které se rozhodly jim přechodně pomoci?
Mate pocit ze o necem rohoduji ? Kdyz jakoze obycejny clovek jako Vy a ja dost pochyuju ze o necem rozhodujeme.

Zatím bez slepic

tak tri dny z peti vychazel clanek kolik ukrajincu umrelo na donbase, dva, ctyri, jeden mrtvy
vedom si takoveto mozne diskuze v budoucnosti, sledoval jsem prave tyto clanky
nejak jsem nezazanamenal jine reakce tech kteri zminuji odesky masakr nebo jak to mam nazvat, o poctu mrtvych rusu (drive ukrajincu , etnickych rusu)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

běsa, o němž si myslí, že jej jen využije ke svým cílům a poté jej zacpe zpět - a opět jej nezacpe. Tragickou roli v tom hrají j-elita evropských států - viz vyjádření mluvčího Pentagonu po sundání jejich dronu - USA nevyhledávají konflikt s Ruskem a nechtějí vyhrocení vzájemných vztahů. Dotaz: Reagovaly USA dostatečně na chování Ruska? (dron) - mluvčí - zdůraznili jsme, že takové chování je nepřípustné ,ale když chcete zveličení, nechám to na vás. ... "Jde o hodně, proto je potřeba ponechat komunikační linky otevřené, aby se předešlo nesprávnému úsudku". Překlad - jakákoliv možnost byť jen přiblížení se války proti Rusku k USA - nikdy. Srovnejte s chováním a rétorikou evropských j-elit v čele s našimi a Poláky. **Podobný model měly USA , když stvořily ISIS - ami zájmům v arabských státech a tamních válkách posloužil, ale zradikalizovaní poté šli zabíjet do Evropy.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

hahaaa

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jarine, ty a gagrin, diskutujte mezi sebou, i se zasmějete a nepleťte se mezi vzdělané lidi, je pak strašně vidět, jak pitomí jste!!!!!

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Došla slova či argumenty? Hahaaa je málo i pro absolventy vysoké školy života.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)