Čí jsou ty šrapnely?

Autor
Štítky

Dnešní článek bude naprostou antitezí toho včerejšího. Navíc bude proukrajinský. Bude tak proukrajinský, že to raději hlásím předem, aby vás to příliš nevykolejilo. Dnes se na válku podíváme očima někoho jiného, než Vidláka a jeho rodiny rozptýlené v postsovětském prostoru. Podíváme se na ni z jiného hlediska, než hledání odpovědnosti. To je totiž to, co neustále děláme. Hledáme, kdo to celé zavinil, kdo to rozpoutal, kde ještě byla šance válce zabránit. Jenže válce je naše hledání odpovědnosti úplně ukradené. Válka má svojí železnou logiku a rozklíčování příčin a následků se obvykle zapíše do učebnic až bude jasné, kdo zvítězil a kdo tedy určí správný výklad dějin.

Ale začneme od začátku.

Moji dlouholetí čtenáři vědí, že mám v západních Čechách blízké přátele, kteří se významně podíleli na formování mé osobnosti v ranné dospělosti. Jsou pro mě příkladem toho, že svět má i jiné roviny, než volby, státníky, vůdce, zájmy, příčiny a následky. Jsou důkazem toho, že ve světě existují i jiné síly, které nejsou na první pohled patrné, ale hrají v něm větší roli, než bychom si chtěli připustit. Vždycky, když mě jímá deprese z toho, kam se svět ubírá, nakonec si vzpomenu právě na ně.

Vězte že na světě existují lidé, které, když postihne katastrofa, tak ji otočí k dobrému. Těmto mým přátelům zemřely dvě těžce nemocné děti a oni místo aby se z toho řádně zhroutili, stalo se to pro ně impulsem k založení střediska pro pomoc dalším rodinám, které postihlo něco podobného. Založili neziskovku, vydupali ze země denní stacionář a pustili se do práce. Později přidali i základní školu pro postižené děti. Vůbec, vždycky když se setkali s lidským neštěstím, tak ke svým aktivitám něco přidali. Jejich středisko se jmenuje Víteček a rád na něj dávám odkaz.

Pak pomáhali s mladými lidmi při povodních. A založili záchranářskou službu. Účastnili se k pátrání po ztraceném turistovi uprostřed zimního Českého lesa a založili tam horskou službu, aby se to znovu už nestalo. Postupně se všichni vyškolili na profesionální záchranáře, přidali sanitky, evakuace z těžkého terénu… Pak přišel kovid a začali dělat domácí jednotky intenzívní péče, přičemž jim ani jeden kovidový pacient neumřel. Pracují na pomezí kralovarského a plzeňského kraje a když jsem jejich práci viděl, tak jsem viděl, kolik u nás existuje potřebných lidí, jejichž nezbytnosti už žádné zdravotní pojištění ani žádná státní zdravotnická služba neřeší. Jsou tak trochu Matka Tereza s helmami a čtyřkolkami. Opět zde rád dávám odkaz – Záchranná služba Royal Rangers.

Teď přišla válka. A tak v minulém roce udělali několik humanitárních misí na Ukrajinu, aby tamodtud odvezli zraněné a jinak postižené civilisty. Jejich poslední mise v prosinci je zavedla až do Bachmutu.

Včera mě pozvali na předávání medailí za statečnost těm, kteří s nasazením vlastního života zachraňovali životy jiných. Bylo to na krajském úřadě Karlovarského kraje a byl to pro mě velmi silný zážitek.

Jak jsem napsal na začátku, my tady na Kydech máme tendenci řešit politiku. Kdo to začal, kdo za to může, zkoušíme rozplést celý ten šílený gordický uzel příčin a následků. Oni tohle řeší až někde na dvacátém místě. V první řadě prostě zachraňují životy tam, kde je to potřebné a dělají to, co je pro takovou záchranu nezbytné. Jejich velitele znám dvacet let, ale nikdy nevymažu z hlavy jeho vyprávění, jak taková humanitární mise vypadá, co všechno se kvůli tomu musí zařídit, na kolik věcí se musí myslet, co s lidmi dělá, vidět útrapy války… ale tohle všechno se zdá ničím, když pak mluví o tom, jak těžké je sehnat vlastně naprosto směšné peníze, aby se něco takového vůbec mohlo uskutečnit a co všechno nikdo nezaplatí.

Mimochodem.. .až jednou bude tento stát v krachu, tak jejich způsob organizace záchranné služby stojí asi tak desetkrát méně, než to, co provozuje náš stát. Až se budou noví mladí a nadějní politici ucházet o hlasy občanů a budou jim chtít nabídnout řešení našeho drahého zdravotnictví, tak ať se mi ozvou. Vezmu je na exkurzi a záchranáři jim ukáží, kolik muziky se dá udělat skoro za nic.

Teď jsme třeba řešili, jak těžké je sehnat peníze na něco tak banálního, jako držák nářadí na čtyřkolku…

Seděl jsem tam včera mezi nimi, díval se na záběry, které na Ukrajině natočili, poslouchal jejich zážitky, jak taková válka doopravdy vypadá, vyslechl jsem si příběhy evakuovaných Ukrajinců, poslouchal jsem, jak se vyrovnávali s válečnou realitou a znělo to tak málo hrdinsky… odvážíte dětského pacienta s rozstřílenou pánví a močovodem… příběh je o hadičkách, uklidňování, zajišťování chirurga, který by třeba uměl tohle napravit… a nakonec z ulehčením vyslechnete závěr, že dítě dnes zase chodí.

Pro ně není válka politika, ale utrpení, které je třeba zmírňovat. Válka pro ně znamená rozstřílené domy obyčejných Ukrajinců, které zraněné odváželi přes hranice a hledali nemocnici, která se ujme jejich případů. Rusko pro ně znamená stahující se temná mračna. Na manýry mocných doplácejí obyčejní lidé. A tak jdou a zachraňují, protože šrapnely si nevybírají. Jsou na Rusko naštvaní, protože jsou to ruské šrapnely, které vyndavali z dětí. Nezapomínejme na tento rozměr války. Hoří v ní především ukrajinské domy i s jejich obyvateli.

Vícekrát jsem se s nimi bavil o všech těch imperiálních rozměrech této války. Ale to není pro ně. Pro ně válka znamená, že lidi jsou v nouzi a je třeba s tím něco dělat. Třeba i riskovat život, aby někomu ten jeho zachránili.

Kamarádi, díky že jste. Díky že jste mi zase připomněli, jak mohou vypadat skutečné hodnoty lidství. Díky, že vím o lidech, kteří pomáhají, aniž by se ptali, jestli si to někdo zaslouží a jestli to někomu prospěje.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (211 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Díky za dobré (a žel chudší) neziskovky, protože ty politické a pseudo-pomáhající jako Člověk v tísni co hlavně dělá propagandu na školách (o "kritickém myšlení", což je u nich neomarx vítací ideologie a ne logika), těch je žel nejvíc. A "fact-checking" magoři jako ultralevičák Cemper či Demagog.cz si spíš seberou peníze než ti, co fakt pomáhají.

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)

Není to potěšující ,ale měli by jste se včas informovat co se chystá na vás všechny,doufám,že se mi to povede...

https://aeronet.news/nakaza-z-krachu-americkych-bank..

Průměrný počet slepic: 2.5 (15 hlasů)

JAK BUDETE OKRADENI NEJEN O VSECHNY PENIZE,ALE I O VEŠKEROU SVOBODU A MAJETEK!.

Dostanete jen plastikové poukázky na nákup a konzumaci ponrav,kobylek,hlist no havěti a budete se v nejlepším případě cpat lahůdkou ,suchými rohlíky,ale dozorčí Digi koncentráku to zpozorují bo,to projde přes pokladnu a tak vám banksteři i ty poukázky zarazi, protože nebudete splňovat jejich diktaturu Zelenéhoo udélu a nemusíte dostat ani ty mleté ponravy!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

Už teď demokratisti bojují za jejich Sněmovní jídelnu jak o vlastní jazyk!
Každá zmínka o cenách jídel je opatřena hanebným označením - populismus!
Poslanec 5demolů dokonce obědvá za 180 Kč! Poněvadž nemají stravenky.
Zapomněl dodat, že náhrady poslanců na živobytí začínají na 34 000 Kč. (Dle zákona náhrady náleží také například senátorům, členům vlády, prezidentovi republiky i soudcům.)
Kolik dostávají náhrad zaměstnanci? Kolik nepracující, kteří samozřejmě také platí daně?
A pracující budou žrát, když budou poslušní, červy z Číny a Indie za německé ceny?

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

podobně jako třeba končit větu "že ?", vše ve smyslu "no nemám pravdu ?", samozřejmě je to nářečím.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Vedle na webu se pokouší múj mentor pan Krteček navázat diskusi na Program Narodnich Zajmu,jsem zvědavá zda se mu povede aspoň trochu to tam načechrat.

No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Prý jsem jeho velikost!
Tak lidé bděte,je nejvyšší čas,*česka fojak dobrá fojak! Nic než národ!*
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Vidláci, pusťte si na BEZ PRESSU NEWS rozhovor amer, televize s bývalým důstojníkem amer. armády SCOTTEM BENNETTEM, jak, se věci opravdu mají. Přišlo mi to do mailu, neumím přeposlat, stojí to za to!!!! Americký " MAZUREK" v přímém přenosu. Ti z vás, co dokonale ovládáte počítat, to jistě zvládnete, pošlete všem, co znáte. Paráda!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ajo, opravdu Scott Bennett? Není to Douglas Macgregor?

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Jen otázečka...Jestlipak ti tvoji přátelé také tahle pomáhali ubohým dětem a obyvatelům Donbasu a Luhanska 8 let bombardovaným Azovem,Aidarem a UA. Nic ve zlém... Jen se ptám. Margon.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

budu věřit v nezištné dobro boha, než kdejaké zištné neziskovce. Tento článek se Vidlákovi vůbec nepovedl. Je to jen dosti nedůvěryhodná reklama na nějaké lidské bohy, kteří se rozhodli zachránit svět od utrpení a smrti.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Léta brouzdám na netu po alternativě a desetiletí sleduji pozorně majstrím abych se dobral pravdy.
Nedobral!!!!
Ale za ta desetiletí jsem si všiml, že alternativa se iniciuje, funguje, proměňuje a mizí. Nebudu uvádět konkrétní příklady (jako piráti v suterenu ČT), protože by to byl neuvěřitelný příběh a tak to shrnu do faktů:
1) z britských listů se staly blicí listy (Čulík by přišel o katedru slavjanistiky v londoně)
2) stworův zvědavec přestal být vlezlý a objektivní
3) Nová republika se pod vedením soudruha Davida stala bezzubou pohádkou na dobrou noc
4) Vidlákovy kydy se stávají politickým manipulátorem nespokojeného davu bez cíle
5) Hájkův protiproud spoléhá na boží zázraky, když ovčané selhali

Co se to s alternativou děje?? Vůdcům zatrhli tipec, nebo hrozí znárodněním potomků, či jiným postihem???
Nikdo si nedovolí pojmenovat současný stav (zlomový pro gojimy i jejich otrokáře) a ukázat prstem na původce (chazary) a dokonce i logická a faktograficky správná argumentace holokaustem se vypíná (autocenzura)!!!! No připosranost nikdy nic nevyřešila, jenom rozjitřila rány a neukázala kauzalitu, trendy a cíle obou stran věčného konfliktu mezi otroky a otrokáři (dokonce není schopná pravdivě popsat tento stav). Takže gojové, opět jste byli zrazeni svými vůdci a opět budete ukřižováni jako za Spartaka (ikdyž dnes spíš vykucháni na náhradní díly bo chazaři chtějí žít věčně se slavjanskými srdci).
Ďuro Trulo

P.S: admine maž o dušu spasenů inak máš utrum

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Co Rajchl? Co si zase uprdl nového?

Průměrný počet slepic: 2.3 (35 hlasů)

Vilíku, poslední varování... 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)

Ukrajina 2023 - Rok lží
Existuje v této chvíli ještě nějaký mentálně zaostalý člověk, který nám chce namluvit, že Putin napadl Ukrajinu neočekávaně a bezdůvodně?
Tahle válka byla chtěná. Naplánovaná a financovaná Američany, kteří pak Putina donutili k vojenské intevenci. Vydírali ho tím, že v opačném případě by Ukrajina vstoupila do NATO.
Pokud neprovedeš invazi, Ukrajina vstoupí na NATO a ty budeš mít naše rakety 5 minut na dostřel Moskvy….
(Pořad italské televize – Zelenský a jeho proměna do role loutky US v poslední části)

https://pravdive.eu/page/274/ukrajina-2023-rok-lzi

Průměrný počet slepic: 4.6 (58 hlasů)

To je strašný blábol.
Zlatý Rajchl v tom případě.

Průměrný počet slepic: 1.9 (35 hlasů)

Dobrou noc

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

Záchranná služba Royal Rangers.
Stálo by za to poslat vládě,
aby místo peněz za bojovou techniku a dotování mladých bohatých Ukrajinců nebo různých zbytečných neziskovek ty peníze nasměrovala sem. To by mělo význam.
Na válku nechť si hrají ve sněmovně na mobilu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (37 hlasů)

Pisatelka dopisu většině lidí mluví z duše!

"Tak se ptám, proč se mám uskrovňovat, kupovat pouze nezbytné věci, šetřit na jídle, nepít alkohol, nejezdit na dovolenou, doma v zimě mrznout, chodit pěšky 35 km do práce a nejezdit zbytečně autem? "

"Marně přemýšlím, proč bych měla obětovat svůj životní standard, který jsem si vytvořila za roky tvrdé práce, když sama po státu nic nechci ?"

"Marně přemýšlím, proč si já mám utrhovat od úst, když tenhle stát vyhazuje prachy nás všech do bezedné díry jménem Ukrajina?" "Marně přemýšlím, proč mám já dobrovolně likvidovat svůj život a osobní komfort, pro blaho lidí z jiného státu?"

"Protože si to vlastizrádce pan Fiala přeje? - A ještě k tomu povinně!" " Proč se já mám uskrovňovat a šetřit, když si sama vláda v době krize, místo aby šla příkladem, zvedá svoje už tak vysoké, dvousettisícové platy?

" Možná to vypadá, že jsem sobec. Ale v tomhle případě mi je s prominutím úplně u prdele, co si o mě kdo myslí. Nikdy jsem nebyla netečná a nevšímavá k lidem v nouzi, ale musím konstatovat, že mne čím dál míň zajímá cizí válka a věci s ní spjaté.

"Zajímá mne můj život, moje rodina, lidé kolem, moje město, moje země, její historické i duchovní hodnoty."

"Vzhledem k tomu, kolik smutku a neštěstí vidím jenom kolem sebe, nezbývá mi již mnoho empatie pro ty za hranicemi. Jelikož za hranicemi naše problémy také nikoho nezajímají."

"Začíná se mi už zajídat likvidace vlastního způsobu života pro blaho jiných. Dva roky povinné solidarity, kdy mi pořád říkali, že já jsem odpovědná za zdraví ostatních lidí, mi opravdu stačily. Dva roky života plného omezování, ohleduplnosti, ústupků a naprosto nesmyslných, až směšných opatření, buzerace a šikany..."

"Jsem zodpovědná především sama za sebe a život svých blízkých, a odmítám nést na zádech břímě celého světa. Už mně to vážně nebaví!"

"Nejsem pokrytec, ale téhle manipulace s našimi životy už mám fakt plné zuby!"

"Je to cílená likvidace nás všech, ve všech směrech. Boj o obyčejné životy nás všech! Nejen, že nás vládnoucí garnitura ohrožuje ekonomicky, psychicky i sociálně, ale svými provokacemi přímo ohrožuje naši bezpečnost!"

"Tím vším likvidují i ta poslední pozitiva v nás samých. Zavádí tvrdou cenzuru, tvoří negace, agresi, rozdmýchává zlost a nenávist mezi lidmi. Boří vše, co pro nás vybojovali naši předkové, i to, co jsme si v našem životě dokázali vybudovat my sami."

"Pryč s touto vlastizrádnou pětidemoliční vládou národních škůdců!"
"Věřím, že nejsem jediná, která toho už má v naší vlasti dost!"

Průměrný počet slepic: 4.7 (96 hlasů)

Děkuju.

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

Souhlasím s každým slovem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Díky, včelko Májo.
Mluvíš mi z duše.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Jak napsal Občan od vedle.
"Royal Rangers jsou účelovou organizací US Apoštolské církve a její struktura je vojenská – „hlídky“ s veliteli. Pracují s dětmi a mládeží a dělají sociálno, ale mně už řve alarm na plné pecky. Protože evangelikálové nikdy nedělají takové věci z altruismu a nezištně."

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

od tohoto státu už pobrali 200.000.000 Kč dotací, jak také zjistil Občan.

Jak říkal Paroubek, "No, kdo z vás to má?"

Vidláku, hopsnul jste jim na špek

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

"zamlčeném" střílení na červený kříž. Vidlák nemá sebemenší důvod to zamlčovat, Rusy odsuzuje.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Včelko, nějak jsi v rámci těch svých nesmyslů, lži a blbych keců přehlédla, že díky napadení Ukrajiny do Nata vstupuje mimo jiné Finsko. Do Petrohradu, druhého největšího ruského města, tak díky tomu Nato dohodí i kamenem. A z Lotyšska je to do Moskvy blíže než z Ukrajiny. Špatně šířir tu ruskou propagandu.

Průměrný počet slepic: 2.5 (42 hlasů)

na co je dobré NATO? Správná odpověď: Na hovno.

Průměrný počet slepic: 3.9 (30 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vyvstává otázka, proč jeho rozšiřování - nadto před válkou pouze potenciální - Rusové vyhodnotili jako existenční hrozbu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

A doplňující otázka by byla proč stejně jako na Ukrajině nereagují i proti Finskému vstupu do NATO?

To se tak bojí napadnout člena EU?

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

A Švédsko to musí dát odsouhlasit 3 svým ruznym vládám a to mu Turecko zakaže, bo chce vydat ty zločince co dopálili sultána Erdogana!
No ni Rudochu?

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

Chápete že on neví, že má rudé myšlení, on neví že krást ve jménu jeho účelu je rudé myšlení, zase Vám bude jen sprostě nadávat jako včelce do "nesmyslů, lži a blbych keců". Nekrmte jej a neprovokujte, prosím. I bez toho nazvrací až moc.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

Zdalky se mi cela zalezitost jevi , jako snaha zastavit obcanskou vyhlazovaci obcanskou valku od 2014 ,vedenou po krvavym prevratu ,krvelacnym Porosenkem, /kterej prohlasil ,ze ukr. deti pujdou do skolek a skol a na ty rusky bude strilet s kulometu ,kanonu a vseho co ma po ruce a nejen prohlasil,
ale udelal vsecko mozny /....
To se jevi a presvedcuje , ze jde zase nacistickej rasismus , nejhorsiho druhu..
A skutecna humanitarni pomoc rusu na strane druhy , aby Ukrajina prezila..
S nekolika autonomnimi oblastmi./Kdyz to neslo jinak a casem , nic neni definitivni, by se veci srovnaly jak to bejva/..
Nevim co vedlo V. k sepsani clanku. Ze lidi nejsou vsicki stejny...
Takovy domnenky cloveka zazenou az do minulosti..
Napriklad nekdy v 1932 , byl Dolf na ustupu , jeho strana a komunisti /nejsilnejsi strany/mely v Reichstagu stejny zastoupeni ,v rozdilu nekolika desetin procenta..
Skoro polovina naroda nechtela fasisty ani videt..
Nebudu uvadet ,kdo vsecko mel zajem na Dolfovi ,ale Dolf byl dosazen , dotlacen a jmenovan najednou kanclerem.
Silenstvi teroru nacistu pak zapricinilo , ze se nacistum, fasistum a vetsine lidi rikalo stejky. Na vrch hnedej uvnitr komunisticky rudej...
Behem kratky doby pak byl navrch kazdej s fasisty a kdo by se divil ,
kdyby nebyl , tak by nebyl..A s celou rodinou..

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

In reply to by paw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dalsi problem ,kterej mame je k rozlusteni ,je ten boj slovanu proti slovanum..
Vezmete si situaci ,nekoho v Nemecku 20 let po valce, kterymu rekli , aby ted Nemecko existovalo, musis zase poslusne a okamzite bezet po zuby vyzbrojenej , az do Moskvy a po ceste kazdyho zmasakrovat.. Narod a jeste nekde daleko od Nemecka..
Nemci maji vymyty mozky protenstantismem..
Nekdo na podiu rve a voni veri..Az do zneuziti..
/Proc byl na tohle vybranej/.
Potom zacnou nenavidet a zfanatizujou se a epidemie toho se siri mezi nima snadneji nez jinde..
Nez treba katolicky frantici..
Spolecnej jmenovatel tady mame nenavist a fanatismus..
Ted si predstavte rus nekde na fronte zastreli z kulometu tisic jich a dva tisice hitlerovskych fasistu v 1941 , se na nej porad riti..
Rus , nechape , ustupuje a prohrava../V celym svym zivote nevidel jednoho germana a ted tohle/.
Kdo dovede pochopit ,ze jdou na jistou smrt a neni v tom zadnej smysl...
Az teprve pod tlakem situace a radeni nacistu, se rus taky zfanatizuje ,
/Za Stalina rodinu/ a potom teprve se situace vyrovnava..
Protoze normalni rozum se silenstvim vzdycky prohraje..
Silenstvi , vo kterym se ted hodne mluvi a pise /, sam jsem toho zazil od malicka hodne, ciha vzdy na nas , pod povrchem, na svoji prilezitost a na svuj cas..

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Naprosto souhlasím a už se mi zajídá zkreslování historických událostí! A nejvíce od těch, co vystupují jako vlastenci. Pokud nebudeme věci pojmenovávat správnými jmény, tak je celé vlastenectví jen nějaká divná hra, těžko říct o co.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Aby maglajz byl poradnej , je jisty, /sou fotky, atd./ ze Hitler byl jako Lenin a Trockij , taky soudruh.
V Sovetsky republice Bavorska..Jeste funkcionar v nejakym vyboru sovetu..
Na pohrbu jednoho vyznamnyho soudruha ,v pruvodu ,za rakvi ,mel na rukave cernou a jeste rudou pasku..
S Leninem se soudruhovat nemohl , byl na fronte a Lenin zase neohrozene bojoval,jak to bejva , v curyssky knihovne..Aby potom byl vrchni velitel masakrujicich armad..
Akademici lzou nadprumer..Pravda a skutecnost je pro ne, jako cervenej kus hadru pro bejka..
Ted pisou zadosticky a peticky a podepisuji ,aby /nezbitej a bez ujmy na zdravi/Sevcik, nebyl propustenej z prace.
Vo obycejny , zbity lidi do krve policii a jejich zdravi nemaji vubec zadnej zajem.
Jenom je potrebuji na demo , aby se po jejich zadech vysplhali nahoru.
Jiny vysvetleni nez tohle smutny ,neni.

Zatím bez slepic

na Youtube, že je skvělá novinářská práce takto zdokumentovat rozpory i starými záznamy.
Zde bych chtěl upozornit na jinou klasiku. Pod včelčiným příspěvkem je jediná trollí reakce, nesmyslný blábol Rudy na to co včelka napsala, ale není tu JEDINÁ reakce na odkazované video. Jasný důkaz, že na uvedení faktů nemají trollové co říci, na to prostě nemají a ani nemohou mít žádný manuál.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Tymáku, ta klasika spočívá v tom, že trollové si přečtou tu psanou část, která nekoresponduje s jejich názorovým klonem, a už nejsou ani ochotni si otevřít a poslechnut odkaz, ale rovnou trollí. To je případ Rudy a Vilíka.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Tymakovane, reagoval jsem na ten nesmysl, co napsala včelka , že USA vydirali rusko hrozbou ukrajinského vstupu do Nata a proto muselo rusko napadnout Ukrajinu. Následná diskuze krásně ukázala vaši argumentační prázdnotu, kdy jste se nebyli schopni ani shodnout, zda je NATO k ničemu či ne. A tím pádem zda putin nerozpoznal válku kvůli ničemu. To mi stačí, nezaujatý pozorovatel se nad vašim zmatkem s chutí zasměje. Nemám kapacitu ani ambici reagovat na každou hovadinu, kterou zde nasdilite. Váš myšlenkový svět stejně zůstane zvracene pokřivený. Dále budete hájit agresivní totalitní stát. V domácí politice budete dále slepě následovat politické prodejce predrazenych hrnců. Je to vaše volba . Užijte si to.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Rudolfe, na vás je nejlépe vidět, že jste se oni nenamáhal otevřít si odkaz na tu italskou televizi.
"Včelka" napsala jen krátký výpisek z toho videa, které odvysílala italská televize, tudíž to není tedy žádný nesmysl "včelky",
ale součást toho, co říkal italský moderátor.
Takže si to nejdřív poslechněte (pokud toho jste vůbec schopen), a pak pindejte ty vaše vlastní nesmysly.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

samozvaného hodnotitele. On se nepodívá, ale ví a hodnotí. Má poněkud halucinace, když tu vidí někoho, kdo hájí totalitní stát, ale to není náš problém. A ještě píše, kdo je tu k smíchu. Jak komu, že ?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Ano, rusko je totalitní stát a rusko zde hajite. A to ještě tak pitomým tvrzením, jako že ho k tomu útoku donutili USA nějakým vydíráním ohledně vstupu Ukrajiny do NATO (toto včelka napsala).

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Pane prezidente, prosím nelžete národu do očí. Obrátí se to proti Vám.
Přestaňte lživě nálepkovat obyčejné lidi v této zemi, kteří si přejí důstojný život v míru, a raději se seznamte s našimi konkrétními návrhy na to, jak zlepšit kvalitu jejich života.
My jsme připraveni Vám je přednést a detailně je prodiskutovat.
Nám jde o lidi.
Dokažte nám, že Vám také.

https://www.facebook.com/rajchl.jindrich

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)