Venkov sobě

Autor

Takhle to bylo i tenkrát, když stavěli Národní divadlo, ne? To se také všude po vesnicích sbíraly příspěvky, aby z toho vznikla instituce, která bude národu ku prospěchu… Jo, tenkrát říkali: „Národ sobě,“ ale v podstatě to bylo to samé, co dneska. Doboví dezoláti, tedy sedláci a podruzi se učili, jak se organizovat a jak stavět první podpůrné struktury pro národní zájmy. V Práglu se zatím zdatně němčilo a ostentativně se ukazoval příklon k Habsburkům…

Teď to není jiné. Národ se nám vyskytuje především na vesnicích, menších městech a sídlištích, je předmětem opovržení, protože se zabývá prací, kterou lepšolidé považují za sprostou, patří do něj chudina, která si za to samozřejmě může sama, příslušníci pomocné elity, čili doboví lokajové se považují za něco lepšího a cítí se být euroobčany. Rodovou českou šlechtu už dneska nemáme, ale přece jenom máme v této zemi nějaké úspěšné a bohaté lidi, kteří se neodrodili a vědí, že je lepší být s národem a platit mu daně, než čekat, až nad vámi zvítězí nadnárodní korporace díky podplaceným a zlobovaným zákonům, které nadšeně prosadili rektální alpinisté cizích zájmů.

Budete otroky ve vlastní zemi…. kdopak to v roce 1989 řekl?

Ne, všichni nesklonili koleno před Baalem. Všechno nebylo ztraceno. Udělalo se hodně mravenčí práce, která dlouho nebyla vidět. Předmět opovržení pražské kavárny zvedá hlavu. Český dezolát se umí svolat bez prodejných intervjuků a mediálních slouhů evropských hodnot. Český dezolát plní sokolovny. Ves a nenávist se dožaduje stejných práv, která si doteď osobovala jen Praha a láska. Jako houby po dešti vznikají různé projekty. Petr Hampl vydupal ze země Jungmannovu akademii. Funguje vynikající časopis Argument. Existuje spolek Svatopluk, existuje Karlova legie, Petr Bohuš má Modrého jelena, existuje celá řada skvělých blogů, fejsbůk se hemží influencery s tisícovými i desetitisícovými dosahy. V Praze je kromě kavárny i Pražská hospoda… Velmi dobře pracuje Společnost pro obranu svobody projevu, která má velký dosah. Formují se noví politici, kteří nacházejí posluchače i podporovatele. Kdo dneska nedokáže svolat stotisícovou demonstraci, je břídil. K tomu mez námi běhá celá řada schopných a iniciativních jednotlivců, kteří nepatří do žádné skupiny, ale odvádějí nezištně obrovské množství práce.

Porovnejte současnost s rokem 2020 a zjistíte, že jsme úplně někde jinde.

Víte, kdy jsem si plně uvědomil, že se v této zemi něco zlomilo? Ne, nebylo to na první demonstraci v září, ani na té druhé. Bylo to v prosinci, kdy jsem vás žádal o podporu a druhý den jsem nestíhal valit bulvy, jak velká ta podpora byla. Znovu jsem si to uvědomil, když jsme doma balili ty stovky knih a rozesílali je. A do třetice jsem si to uvědomil, když jsem to všechno pěkně do koruny zdanil.

Ne, v této zemi není nic ztraceno. Je to vidět na demonstracích, je to vidět na fejsbůku, je to vidět na plných sálech a je to vidět i na penězích… dokonce je to vidět tak moc, že i když jsem za poslední měsíc veškeré prodeje knih zastavil a nikde nedával k dispozici číslo účtu, stejně chodily platby.

Už tenkrát, když jsem ráno zjistil, že mám skutečné podporovatele, jsem si řekl, že všechny ty peníze musím národu zase vrátit ve své práci. Tohle prostě nesmí zůstat jednorázovým vydavatelským počinem, který by zazářil jako meteor a zase zmizel. Každá koruna musí naší zemi zase něco přinést. I pustil jsem se do příprav…

Vězte, že od tohoto týdne existuje Institut českého venkova.

To abychom na Vidláckou činnost měli IČO, abychom mohli dostávat podporu, abyste si vy mohli tuto podporu odepisovat z daní a abychom opravdu každou korunu mohli otočit do práce pro tuto zemi a neposílali z toho patnáct procent Stanjurovi, který ty prachy hodí do černé díry. A protože nerad dostávám jen tak, každý, kdo nás podpoří částkou alespoň 350,- Kč, může si říci o knihu stejným postupem jako doposud.

Institut českého venkova je zapsaný spolek, přičemž jsem se nechal od ostatních dvou členů drze zvolit ředitelem… Stanovy jsem měl hotové už v únoru a zakládací listinu mi soud poslal v půlce března. Ale než uplynuly všechny byrokratické lhůty, máme skoro půlku dubna…

Účelem spolku je dělat Vidláckou činnost, ale lépe a radostněji.

Jednak budu propagovat zemědělství a soběstačnost. Vydal jsem o tom knížku a budu samozřejmě dál o zemědělství psát. Dokonce jsem si sehnal spolupracovníky a chceme příští rok začít o zemědělství i natáčet filmečky. Chci od podzimu dělat workshopy a učit, jak se uživit na zahrádce, protože jestli nám naše vláda vydrží v seslích, tak to budeme všichni potřebovat jako sůl.

Tady chci apelovat na všechny naše zemědělce, kteří mě čtou… kluci, píšu o českém zemědělství mnohem lépe než Agrární komora. Jsem asi jediný bloger, který oboru rozumí a nepíše o něm hovadiny. Jsem jediný, kdo tu neblouzní o maličkých farmičkách s kravičkami, kde všichni radostně budují krajinu a nejsou závislí na bankách a komoditní burze. Jsem jediný, kdo se u nás zastává i větších zemědělských firem a dokonce se zastávám i českých zemědělských koncernů, protože vím, jak to chodí. Já jsem vždycky psal o tom, kdo naší republiku doopravdy krmí. Byl jsem skoro jediný, kdo tu nenadával na řepku, protože popisuju situaci, jaká skutečně je. Jestli chcete, abych v tom pokračoval, psal a zastával se vás, tak pod tímto článkem najdete číslo účtu. Když mi pomůžete, nebude tu jen blbec Nekula, který tvrdí, že za zdražení jídla můžete vy, ale zazní i mnohem zemědělštější pohled než od ministra zemědělství. Nemluvě o tom, že se na vás chystají další evropské regul…. katastrofy a budete potřebovat svého tribuna…

Zadruhé budu spojovat. Ne beznadějným apelováním, aby se domluvili ti, kteří se domluvit nechtějí nebo nemohou, ale budu to dělat otevřenými dveřmi u Vidláka. To platí nejen pro politiky, ale také pro influencery a koneckonců vás všechny, co mě čtete. Vidlák pohostí každého a pokusí se přispět tomu, abychom uměli lépe a rychleji reagovat na pravdomluvné intervjuky a jejich lhaní. K tomuto účelu jsme s bratrem právě zahájili programování lepšího rozhraní pro Kydy, Litterate i Institut. Jakmile to bude, chtěl bych pozvat všechny, se kterými jsem se v uplynulém roce potkal (a ještě potkám) a dát jim na Litterate prostor. Musíme zvyšovat náš dosah i kvalitu, musí nás být víc, musíme mít mnohem přímější kontakty na naše politiky…. zkrátka musíme s velkými médii hrát rovnocennější hru.

První peníze půjdou právě na toto.

A do třetice, potřebujeme své podpůrné struktury. Potřebujeme se scházet, potřebujeme mít v tomto zdivočelém světě nějaký pevný bod. Potřebujeme pokládat koleje těm, kteří pak po nich potáhnou národ politicky. Myslím, že kandidátů na politické lokomotivy je u nás dost a mezi nimi jsou i velmi silní borci. Ale i oni potřebují zpětnou vazbu. Potřebují někoho, kdo se jich zastane, kdo se ujme jejich obrany, protože to nemohou všechno dělat sami.

Nechci být dalším politickým konkurentem těm, kteří už tady jsou. Už vícekrát jsem říkal, že politikou se budu živit jen v tom nejkrajnějším případě. Ale hodlám působit, aby voliči věděli, koho volí, aby se mohli o své lídry opřít a naopak aby se budoucí poslanci a senátoři mohli opřít o svoje voliče. Aby budoucí premiér mohl „mít koule“ na to, aby se postavil ČEZu, aby vzdoroval EU a aby se pustil do křížku s velkými korporacemi, potřebuje vědět, že nestojí sám. Bude potřebovat, abychom za ním stáli nejen hubou, ale i činy.

Ode dneška bude pod každým článkem toto číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003 Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč, bude si moci nechat zaslat moji knihu o zemědělství. Během několika dní bychom měli mít spárovaný účet s naší poštovní aplikací na Kydech, aby bylo možné si vyžádat knihu takřka okamžitě po platbě. Každopádně do zprávy příjemci nezapomeňte napsat, že jde o dar.

Vidlák vám děkuje. Naše země se probouzí, náš národ zvedá hlavu a jednoho dne tahle fialová noční můra skončí.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (240 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Rajchl:
Tu hysterickou sprchu lží ze všech možných mainstreamových médií si začínám užívat.

Lžou o nás, protože říkáme pravdu.
Ale především je to neklamný znak toho, jak moc se nás bojí.
Kdyby tomu tak nebylo, tak o nás nenapíšou ani jedno slovo.

Teď už je jen musíme následovat strategii vytyčenou profesorem Staňkem v jeho videu z naší první demonstrace:

1) musíme se sjednotit za jediným společným cílem. Tím cílem musí být to, aby český národ, česká společnost přežila

2) dnešní společnost je založena na nedůvěře, nevěříme ani svému vlastnímu sousedovi, nevěříme nikomu. Ale my přece musíme obnovit důvěru, protože důvěra je ta základní věc, na které musíme stavět

3) musíme se vrátit k pravdě, protože pravda nám umožní pochopit svat a nalézt správné řešení a nalézt východisko ze současné situace

4) nemůžeme tyto věci delegovat na nikoho jiného - až soused začne, tak já se pak připojím. Je to odpovědnost každého z nás vůči sobě, svým dětem, své rodině, své vlasti. Tuto odpovědnost z nikoho z nás nikdo jiný nesejme.

5) každý z nás si musí říct, co je tou naší hlavní odpovědností. Je jí to, abychom připravili lepší svět pro naše děti. Aby nás poté neproklínali, až jednou zjistí v jakém světě žijí.

Postavit se fialové bídě není naše právo. Je to naše odpovědnost a naše povinnost!
Každého jednoho z nás.

P.S.: Pan profesor Staněk dodal ještě jednu klíčovou věc, kterou si musíme všichni denně opakovat:

"Základním poznáním je fakt, že ty elity, které nám leží v žaludku, mohou dělat jen to, co jim svojí lhostejností a nečinností sami dovolíme."
Amen.
16. 4. 2023 – je to naše povinnost

------------------------------------------

Přátelé, dle mých informací posílá ČT na naši nedělní demonstraci přenosový vůz a bude z ní vysílat živé vstupy!
Navrhuji té hlásné troubě vládní propagandy poslat ten nejjasnější vzkaz. Vzkaz, jenž by se měl rozletět po celé naší zemi i za její hranice.
Vzkaz, že si již nenecháme plundrovat naši krásnou zem vládou fialové bídy, a že jsme připraveni se postavit za budoucnost České republiky!

Pojďme jim znovu ukázat ten nejkrásnější možný obraz Václavského náměstí!
16. 4. ve 14.00!

Průměrný počet slepic: 4.8 (99 hlasů)

Vidláku, na způsob "národ sobě" (to heslo od Zaubera)..., to by nebylo marné. (okopírovala jsem zde)

Zauber:
Nechceme
další zrady, proto jsme zase tady! Už jsme tady, nechceme zrady! Dáme Česko dohromady!

V této
blbé době, buďme zase národ sobě!

V lidský řetěz
se pojďme spojit. Nenechme se vládou dojit

Průměrný počet slepic: 4.8 (58 hlasů)

Zaubere, děkuji... to s těmi krovkami použiju. To je dobré. a na konci nejspíš použiju: V této děsně blbé době, buďme zase národ sobě. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

já Vidláku nejsem profík. Jsem jenom venkovský, amatérský šprýmař. Nic lepšího ze mě holt nevypadlo. Ale pravdou je, že kdyby to viděl jeden můj známý profesor z Litoměřic, tak za to dá klidně i stotisíc korun. On je totiž nevidomý.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

Vstávej národe, holala,
než tě zničí Fiala!

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

In reply to by jura (neověřeno)

Trvalý odkaz

už je v pi..., Fiala ho ničí!

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by jura (neověřeno)

Trvalý odkaz

A dalo by se to i zpívat, na melodii z Křemílka a Vochomůrky! Mimochodem, víte, že Křemílek už není? Prý ho trefil šlak, když viděl, co mu ze semínka vyrostlo...

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

tak nás chtějí rozdělit a vyprovokovat.

Důvěra a policejní stát

V poslední době nemine týden, v němž by se na veřejnost nedostala nějaká informace diskreditující toho či onoho politika. Mladá ambiciózní poslankyně tak nejprve najde ve své ložnici „štěnici“, ale o pár dní později už všichni vědí z tajně pořízeného záznamu rozhovoru se stranickými kolegy, že proti vlastní straně připravila s jejím koaličním partnerem „puč“. Je to pravda, nebo jen chvástání? A co se asi skrývá za vychloubáním stranického vůdce, který pro změnu na jiné nahrávce tvrdí, že prezident země „udělá, co mu řekne“? Žijeme opravdu ve společnosti, ve které jsou politické praktiky totožné s praktikami soukromých bezpečnostních agentur?

Na současné situaci je nejnápadnější totální rozpad politické důvěry, a to mezi společností a politiky, ale také mezi politiky navzájem. Jako kdyby politický provoz této země neurčovaly informace a údaje, které jsou veřejně známé a na jejichž základě můžeme vést demokratickou diskusi, ale naopak informace, o nichž veřejnost dosud neví, a které proto mají značný vydírací potenciál. Občanský princip veřejné rozpravy je dnes zcela potlačen fízlovským principem sbírání a využívání soukromých informací. V takové konstelaci ovšem hyne demokracie a rodí se policejní stát.

Někteří politici, jejich poradci a najaté agentury si začali plést politiku se špionážním filmem. Důsledky jsou katastrofální, protože namísto kritické rozpravy o konkrétních politických rozhodnutích a programech vládních nebo opozičních stran se veřejnost ve stále hysteričtějších křečích dohaduje o tom, kdo s kým proti komu kuje pikle, kdo co na koho ví nebo kdo s kým v čem „jede“. Díky tomu sice víme, že dnešní vládní koalice funguje jako pololegální společenství špinavých rukou, ve kterém se míra vydíratelnosti stala důležitější než vládní program. Současně si ale stále jasněji uvědomujeme, že takový stav může být jen předstupněm k autoritářskému režimu, který již žádnou důvěru potřebovat nebude, a naopak se bude posilovat všeobecně šířenou nedůvěrou a strachem....
Autor je profesor právní filosofie na Cardiff University ve Velké Británii. Jiří Přibáň

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Nechci nikoho urážet pokud to myslí od srdce s naší malou zemičkou.
Ale berte na vědomí - „Každá revoluce končí tehdy, když se nová prasata dostanou ke korytům.“
„Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více nenávidí ty, kteří ji říkají.“

„Politický jazyk je navržen tak, aby lži zněly pravdivě a vraždy byly respektovány, a aby vzbuzoval dojem solídnosti.“

„Lidé, kteří volí zkorumpované politiky, podvodníky, zloděje a zrádce, nejsou oběti, nýbrž spolupachatelé.“

„Jestliže má být navždy znemožněna rovnost mezi lidmi – jestliže Ti nahoře, jak jsme je nazvali, si mají natrvalo udržet své postavení – potom musí být řízené šílenství převažujícím stavem mysli.“

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

€€ profesor právní filosofie na Cardiff University ve Velké Británii. Jiří Přibáň €€
a tak si z něj jako máme všichni sednout na prdel?!
Četl jsem s ním dvoustránkový rozhovor Idnes. Díky bohu, že takoví zůstávají na humidojdních univerzitách v cizině a své teze šíří jenom tam, pokud je někdo nevytáhne, aby Čechům sdělovali neochvějné pravdy.
I prezidentovat by se mu tady chtělo! Kam se na něj hrabe Pavel Špión Rozvědčík!
Fakt že má někdo tituly a živí se kázáním na univerzitě, dokonce v cizině, neznamená, že je to nový Jan Hus, Jan Viklef, Martin Luther...
Pribáňa ne! Opravdu ne. Ten je leda do intewijú s Tvarůžkojc nebo do kázání Otázky Vašíka Moravy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by Agarin (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je jen zase dalsi v tom davu parasitu ,ktery se chteji prolhat k lepsimu korytu,
Mysli si ze jim staci akademicka hantyrka ,povysenost z toho odvozuji ,aniz by kdy pomysleli udelat neco uzitecneho pro jine.
Spravnej nazev Korytari.
Z titulu sve funkce /funkce ze znamosti ,vymenou za za usluhy a sluzby /pak pisi clanky ,knihy ,publikace na objednavku rezimu , ktere jejich poskokove z rad studentu ,vymenou za lepsi znamky , vyhledavaji.
Pedagogicky Yntelygenty to potom seradi do kapitol. /A penize vsecky ,samozrejme shrabnou/.
20 knih a vice znamena ,ze genius se nespokoji s jinou funkci nez s tou nejvyssi.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Budoucnost demokracie a svobody

Lidé ve 20. století považovali demokracii za cosi antického, to tehdy dalo příležitost novým, ale hlavně nebezpečným tendencím na odstranění ideálu svobodné společnosti. Po dlouhých a náročných bojích, složitém přesvědčování, že všechno svobodné má smysl, dnes můžeme pozorovat ideje, které nejdou ruku v ruce s těžkou prací našich předků. Ne, nemám na mysli ohrožení ze strany, která se snaží využít slabostí společnosti ke svému prospěchu. Již s napětím sleduji problém, který se rojí v centru samotné demokracie, v centru společností. Ve světě, tudíž i u nás v republice, se totiž rozmáhá ignorace demokratických principů.

Nelze však lidem něco vyčítat. K tomuto procesu byli lidé sami dovlečeni, bez svého souhlasu. Politika se stala neupřímnou, do jejího čela se dostala hloupost sama, která s nosem nahoru pošlapala veškeré tradice demokracie. Objevili se schopní lidé, ale jejich schopnost zkorodovala buď díky závislosti na pumpě třetí strany, nebo kvůli zastrčkapsářské stránce. Místo očekávané politické diskuse se politika přesunula z míst úřadů vlád do hospod, kde se pod stoly rýsuje nová tvář demokracie. Lidé to vidí, pozorují a jsou frustrováni z neustálého koloběhu špíny. Ale naskýtá se základní otázka, zda je vůbec v rukou společnosti poměry v zemi změnit. Je!

Kdyby to nešlo, nežily by generace našich prapraprarodičů ve svobodné Evropě. Stálo to ohromné nasazení i čas, než se věci daly do pohybu, ale tak jako se láska nehledá doma, nebuduje se ani demokracie bez nesmírného lidského úsilí a práce.

Člověka proto čeká ve 21. století náročný úkol. Musí se vypořádat s problémy uvnitř svobody, jinak se může stát, že již tak křehká demokracie nevydrží nápor tíhnoucích problémů. Samozřejmě musí chtít člověk sám. Ignorace politického života akorát špatnou situaci výrazně prohloupí. Tím se vina přesune i na hlavu obyčejných lidí...
A to už pak nebude žádné vy, ale my.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Analysa abstrakci.
Anonymni lide 20.stol. nelze jim nic vycitat.
Politika nevinna ,ale stala se neuprimnou. Hloupost ,podivejme se jaky schopnosti a co vsecko hloupost dokaze.
21.stoleti cekaji narocny ukoly. Krehka je demokracie..
To co jsme od 45 meli a jak jsme zili , bylo vykoupeny obeti 30 milionu rusu.
A schovavat se za nejake ilusorni abstrakce ,pred skutecnosti z kancelare, nepomuze.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Česko podle depeší amerických diplomatů: korupce, korupce a korupce...
Stát by bez korupce ušetřil 40 až 100 miliard a nepotřeboval by reformu penzí...
Zástupci Veřejnosti proti korupci (VPK) jednali s politickými stranami...
Korupce na radnici...

O korupci slýcháme v dnešním moderním světě téměř neustále z různých médií, ale korupce provázela také naši historii. Nejznámějším zkorumpovaným člověkem v historii byl podle mého názoru Jidáš. Určitě každý zná úryvek z Bible, ve kterém se můžeme dočíst, jak Jidáš vzal úplatek pro to, aby zradil Ježíše.
Bohužel, s korupcí jsme se potýkali v historii, potýkáme se s ní dnes a nejspíš bude patřit do našeho života i v budoucnu. Jenže je to správné?

Nyní se v myšlenkách přesuňme na ulici, kde se pomyslně pokusíme oslovit náhodné kolemjdoucí osoby, kterých se zeptáme na otázku: "Odsuzujete korupci?" Podle mého názoru by nám většina osob bez rozmyšlení odpověděla: "Ano."
A při otázce: "Byli jste už někdy zapojeni do korupce?" Většina by nám s hrdostí odpověděla: "Ne."

Bohužel tito lidé si mnohdy neuvědomují, že určitě i oni byli součásti korupce. Vezměte v potaz to, kolik osob v České republice má doma věc, která byla získaná právě ilegálním způsobem (kradený výrobek prodaný pomoci inzerátu, padělaný výrobek označený logem od zvučné firmy atd.). Nebo kolik lidí si už z práce doneslo různé věci s přesvědčením, že firma, ve které působí, má dostatek onoho materiálu a že jí to vůbec neuškodí, neboť má vysoké zisky. Jenže je to neetické a tito lidé mají na tuto problematiku většinou nesprávný názor. "Když má on, proč ne já? Kdo neokrádá stát, okrádá rodinu."

Ale korupce se netýká pouze dospělých. Dokonce i děti se často setkávají s korupcí. A aby toho nebylo málo, dokonce - i když je to celkem směšné - samy praktikují (aniž by o tom věděly) korupční jednání. Jako příklad nám poslouží věta, o které by se dalo říct, že se ztotožňuje s uplácením: "Já ti dám autíčko za to, když to na mě nepovíš mamince."

Jenže kde začít odstraňovat korupční jednání, když už děti se toto jednání nevědomě učí.
Dalo by se říci, že korupce je dnes již považovaná za samozřejmost lidského vývoje!?

Korupce je podle mého názoru těžce neetická. Jenže dnešní moderní svět vyžaduje velmi špatnou morálku, někdy až sprosté chování, neboť svět se stal peněžní velmocí a každý chce co nejvíce, aby se měl co nejlépe. Naštěstí svět je různorodý, díky tomu se zde na Zemi nachází mnoho osob, skupin, které bojuji proti této peněžní velmoci. Ale dokážou tyto osoby či skupiny alespoň nějak ovlivnit dnešní světový korupční trend?

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by Jana (neověřeno)

Trvalý odkaz

40 až 100 miliard je hrubě podstřelených. A co se týče korporací, jejich vyvádění nezdaněných zisků do zahraníčí, paní Švihlíková v rozhovory v Prostoru X říkala, že její dolní odhad je 300 miliard a když mluvila s někým, kdo do konkrétních čísel vidí lépe než ona, dotyčný mluvil o 500 miliardách jako dolní hranici. To by ihned srovnalo státní rozpočet, jen najít do vlády někoho, kdo to uděla.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Ale toto chce přece každý občan.
A každá strana mu to slibuje už 30 let.
Někteří to "mysleli upřímně", někteří šli do politiky v rámci boje proti korupci, kmotrům a že jí budou řídit jako firmu. Někteří z nich vládli pár let, někteří třeba takřka neomezeně 8 let. A změnili za tu dobu něco?
Asi to nebude tak jednoduché...
Ale jestli někoho takového najdete, dejte mi prosím vědět.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

nepíši že ho znám. Je jen jedna jistota, pokud vyschnou penězovody. Slavné Makronovy výroky po návratu z Číny mohou vypadat nadějně, otázka je, zda by nedošlo jen k toku odjinud. Hnutí zespodu také pomůže, v tom s Vidlákem naprosto souhlasím, ale je to běh na velmi dlouhou trať. Ale protože jediná šance co teď mame, tak se z ní stává vlastně povinnost.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Myslet a napsat nebo rict a vyjadrit jednoduse je, co plati.
Tedy nalezy zapadu korupce u nas znamenaji jako vzdy nejakej zamer.
Prijde naprava?
Koruptisti poucuji o korupci jinych ovsem.
Vedi samozrejme o tom nejvic a nejlip.
Priklad. Po vitezstvi v Iraku veci nesly tragicky dobre.
Organizovanej teror se siril utoky se mnozili a ztraty vojaku a materialu rostly.
A co s tim. Privezly se na paletach hromady balicku bankovek do obrovskych skladu /vojaci s nima tam hrali fotbal, ten americkej , cela legrace prisla na okolo 7 trilionu../,zacalo se vyjednavat s teroristickyma organizacema .
Vyjednavani nebylo nic jinyho nez podmazat a zkorumpovat nektery, aby se smilovali a prestali besnit.../Kdyz veleni, armada a policejni oddily nic nesvedly/.
Ti rozumi jen vyjednat co nejvice penez, ted , tady, na drevo a v milionech..
To vitezstvi prislo korupci ,draho. /Ale min mrtvych/.
Pouceni ,z Afg. , levnejsi bylo uprchnout../Prachy taky dosly/.
Armada tak ucinila taky zpusobem vyhodnym pro zbrojni konglomeraty a banky ,aby se zbrane ponechane v Afg. museli pro stat vyrobenim nahradit..
Hlavni je vzdycky, kdo to zaplati..
Na U. se takhle nevyjednava nejsou tam usaci..Z ciziho krev netece..
Sankce jsou rovnou korupce.
Nedostatek je zarucena smelina.
Urednici, byrokracie ,banksteri ,zarucena Koruptokracie.
Neni v lidskych silach vyjmenovat aspon ty hlavni..
Proc kolem toho chodi jako pes kolem horky kase.
Vsichni ,uplne vsichni vi ,ze nesmi zmenit system , kterej tohle nejen umoznuje ,ale zarucuje. Zase zcela jednoduse, demokracie je vseobecna korupce a naopak.
Jde o vzajemnou podporu /a nejen materialni/,system je pro korupci idealni..
Kdy obrovska mnozstvi "vladnoucich" lidi a jejich poctiva prace a tvoreni hodnot jsou umisteni do funkce .
Osle otres se. /Tady urcite zadnou svobodu nikdy nenajdete/.
Jeden priklad jak system vladne.
Britska vlada armadou napadla a okupovala Indii. Obcane zaplatili nemale vydaje , dale platili byrokracii , armadu , policii atd na udrzeni okupace.
Kolonizace se odehrala za zajmy Vychodni indicke spolecnosti , ktera potom vykradala bohatou Indii ve vysi okolo 50 trilionu..
Ovsem vlada z toho nedostala nic.
/Uplatky nekterym ,musite vedet kterym samozrejme,aby poridili tu okupaci/.
Potom se zase vlada v zajmu dalsich korporaci poohlizela jinde , treba v Jizni Africe, zlato a diamanty a zase valka a okupace pro chamtive korporace.
Kdyz byla Indie uplne vykradena , britove zacali delat taskarice o tom jak je kolonialismus , okupantismus spatnej a ze Indie musi urcite bejt samostatna..
Kdo by je taky furt zivil , kdyz sou vozebraceny. Co s nima.
Stranicky,predsedove na podia, oslavy akademiku tech, co maji porad pravdu /snazivej akademik ziskava znamosti za vselijake sluzbicky ,aby se dostal taky na chvili ke korytu a porad vo tom musi zvanit..
Az prijde zase nestesti.
A ty hlavni prchnou a vcas..Zajisti si kam../Rovnou ke zradcum ,jako Benes/.
Velmi dulezity je dodrzovat pravidlo mafie , delit se.
Nic lupice nerozzuri vic , nez kdyz je nekdo chce oloupit.
Sou nezaruceny zpravy z vychodu , ze jeden hamta vic a na vostatni zbejva min..
V tom musi bejt system, v Rusku to dobre zvlada ten hlavni..A vyhrava.
Dalsi problem a soucasny je, co se zemi, ktera uz je vyloupena ,vykolonizovana ,narod vozebracenej , nemaji ani na uplatky , jenom dluhy ,co s nima..

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Ještě než jsem si přečetla vás, Tymáku, říkala jsem si - to bude víc, a tipovala jsem min. těch 500.
No, a jak bychom se měli, kdyby to tak trestuhodně nerozkrádali... veřejnost tohle neví, pro tu hloupou libtardí skupinu se to "zahladí" jedním Čapákem a je téma na odpoutání skutečných zlodějů na 10 let.
Jak řekl Kundera - Země prostoupená zlem a nenávistí ke svobodě, kterou si národ sám vypěstoval a zušlechtil jako všepožírající plevel ke zdrcující podobě totality, která se již neměla vrátit!

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by Jana (neověřeno)

Trvalý odkaz

Korupce je naprosto běžná součást lidské civilizace.
Boj proti kourupci je stejně hloupý a škodlivý jako současný boj proti sexualitě!
V dávných dobách byla sexualita běžná veřejná praktika. A v normálních společenstvích se normálně praktikuje dodnes.
Ženy se zdobí a oblékají jinak než se zdobí a oblékají ženy.
Muži se ženám dvoří a ženy se nechávají dobývat.
Korupce je běžný postup v případě, kdy pravidla společnosti cosi zakazují, přikazují, nefungují....
Požádáte o dotaci na cosi. Dotační schvalovač vám samozřejmě řekne o dárek v hodnotě 10 - 15 % dotace.
Když dárek dáte, je dotace vyřízena. Když schvalovače udáte a zažalujete, je vyšetřen a vy odsouzen k nebytí!
Úředníci a státní krmelečníci berou platy ve výši, kdy údajně nemají potřebu korupce. To jsou pohádky pro inkluzivní absolventy českého školství, kde se ministryně střídají častěji než pneumatiky na autech!
Ve státech bez korupce dostane úředník odměnu závislou na výši požadavku žadatele.
Kolik by měli dostat odměnu úředníci za to, že vám nařídí čipování psů? Kolik za povinnou Dátovou schránku? Kolik by dostali za paušální placení popelnice, bez ohledu na množství produkce odpadu? Kolik za zřízení Národního úřadu pro sledování reakcionářských protistátních živlů?
Kolik se, paní Jano, utratí ročně v ČR za "boj s korupcí"? Kolik milionů dostává na činnost slavná Amnesty Internacile od nás občanů? Kolik nám její boj přinesl?
Zeptejte se Vidláka, kolik utratí korun za ochranné prostředky pro zvířata a rostliny? A kolik mu to vrátí nákladů?

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

„Říkalo se, že je potřeba přizpůsobit model evropské politiky a dotací české struktuře zemědělství. Tato chiméra nás ale zavedla do těžkého schodku agrárního zahraničního obchodu, nekonkurenceschopnosti a vysoké citlivosti řady komodit, oslavované tuny produkce pocházejí hlavně z úzké skladby pěstovaných plodin a zažíváme neustále se zhoršující situaci například v chovu prasat či drůbeže. Zůstali jsme na nízké přidané hodnotě produkce ze zemědělství, s nízkou úrovní zpracování, s malou odolností a malou pestrostí v celém sektoru, který v současném nastavení nenabízí mnoho východisek do budoucna,“ říká v odpovědích na dotazy FORUM24.cz předseda ASZ ČR Jaroslav Šebek.

ČR je v Evropě unikátní maximální rozlohou obdělávané zemědělské půdy na jeden podnik. Agrofert je podle studie EP největším zemědělským holdingem nejen u nás, ale i v EU, kde pobírá nejvíc dotací. Je to jistě důsledek drastické kolektivizace, ale jak je možné, že tento stav přežívá dodnes? Jaké problémy z toho vyplývají pro domácí zemědělskou, potažmo potravinářskou výrobu?

Je to důsledek účelové polistopadové politiky, za kterou jsou zodpovědné předchozí vlády, které považovaly nastavení českého zemědělství postaveného na družstevních lánech bez vlastnických vazeb za správné, jediné možné a dokonce výsadní před jinými zeměmi. Politici zejména zleva, ale i zprava v tom podléhali tvrdé manipulativní politice ze strany některých nevládních organizací, jejichž představitelé byli po dlouhá léta spojení s bývalým režimem a měli prostě jinak nastavené uvažování, které bylo v naprostém rozporu s tím, co bylo potřeba udělat. Mělo se dlouhá léta za to, že když se nakoupí stroje a zvětší plochy a zintenzivní výroba ziskových komodit, že je logicky vyřešeno. To byl právě ten největší omyl, protože nejenže jsme nevyřešili předlistopadové problémy, ale ještě zadělali na nové po revoluci a například to, abychom využili evropských peněz k potřebné transformaci postsocialistického zemědělství odtrženého od vlastnictví půdy k návratu rodinného podnikání a rozvoji jeho přínosů a souvislostí podporujících život na venkově, tak jsme se raději soustředili na budování stále větších kolosů a mnoho politiků touhle iluzí žije dodnes. Výsledkem je, že tu dnes máme megapodniky zaměřené hlavně na skupování své okolní konkurence a k dojení veřejných peněz, které ve finále skončí v kapsách oligarchů nebo zahraničních kapitálových skupin a neumíme to změnit. Říkalo se tomu, že je potřeba přizpůsobit model evropské politiky a dotací české struktuře zemědělství. Tato chiméra nás ale zavedla do těžkého schodku agrárního zahraničního obchodu, nekonkurenceschopnosti a vysoké citlivosti řady komodit, oslavované tuny produkce pocházejí hlavně z úzké skladby pěstovaných plodin a zažíváme neustále se zhoršující situaci například v chovu prasat či drůbeže. Zůstali jsme na nízké přidané hodnotě produkce ze zemědělství, s nízkou úrovní zpracování, s malou odolností a malou pestrostí v celém sektoru, který v současném nastavení nenabízí mnoho východisek do budoucna. Myslím, že postupně část politiků i širší veřejnosti začíná vidět, že takhle to opravdu dál nejde a že je potřeba hlubších změn. Co k nim ale vždy scházelo a bohužel pořád trochu schází, je větší odvaha těch, kdo mají vliv na legislativu a na tvorbu strategií. Proto říkám, že politici by se neměli bát vlivu a lobbingu pocházejících jen z úzkých zájmů, ale měli by se spíše obávat o to, kolik klasických zemědělců tu, po téhle nemastné zemědělské politice, ještě zůstane…

Jaká může mít tato situace řešení?

Funkční východiska spočívají v jasném a kategorickém zastropování všech dotací a zejména jejich investiční části a jejich nasměrování tak, aby pomohly co největšímu množství subjektů, ne jako dosud, že peníze spolklo pár procent podniků na obrovské projekty, pro které třeba již dnes není plné využití nebo které často přinášejí spíše zátěž pro své okolí namísto nějakých širších přínosů. Dále je třeba rozlišovat, kam peníze ve skutečnosti tečou, jestli to je opravdu skutečným farmářům na konkrétní venkov, nebo do nějakých složitých majetkových struktur, které ve skutečnosti zájem o danou lokalitu s její jedinečností a problémy vůbec nemají.

Velké agrární holdingy, pokud chtějí nějaké podpory, tak by měly směřovat více pod Ministerstvo průmyslu a obchodu a méně pod Ministerstvo zemědělství, protože to s běžným zemědělským fungováním na lokální farmě spjaté zpravidla vlastnicky a generačně, už nemá nic společného a jde jen o průmyslové podniky.

Je třeba opustit myšlenku, že jedině velký podnik je ten správný konkurenceschopný model pro ČR, který si zaslouží pozornost. Východisko je naopak v co nejpočetnějším a velikostně nejpestřejším komplexu subjektů, které také mají pestrou produkci v různé úrovni zpracování a způsobů nabídky a prodeje ideálně buď přímým zákazníkům, nebo do dalšího pestřejšího systému prodeje. V tom je náš velký dluh, který je třeba splácet a řešit. Jinak se z vysoce pohyblivých cen potravin nedostaneme. Je to také cesta k dalšímu kvalitativnímu posunu této produkce a cesta k ekonomicky lepším výsledkům běžných zemědělců. A koneckonců to přispěje i k potřebnému zlepšení povědomí o smyslu a přínosech zemědělství. To musí být jasná a odvážná politika pro zemědělství pro další období - zkrátka bez zřetelných systémových zásahů a změn v podporách se neobejdeme. Stačí se podívat na to, jak to funguje v jiných zemích, které nás drtí zemědělskou produkcí a vysokou úrovní jejího zpracování. A příčinou nejsou jejich vyšší regionální dotace, jak je nám zde podsouváno, ale úplně jiné chápání významu a potřeb lokálního zemědělce, než je tomu u nás. Samozřejmě že i tam se na zemědělce valí celá řada nových výzev, ale to už je na jinou debatu.

Existuje nějaké procentuální porovnání velkých, středních a malých podniků?

V České republice je již dlouhodobě obecně ustálen počet kolem 30 tisíc subjektů podnikajících v zemědělství. Z toho kolem 10 tisíc subjektů je do 10 hektarů. Hodně také záleží na tom, jak se členění podniků uchopí. Pokud jde o počty zaměstnanců, tak velkých podniků nad 250 zaměstnanců je kolem 350, ale problém je v tom, že se v rámci naší zemědělské dotační politiky nesleduje majetková propojenost na tzv. konečného příjemce výhod. Jednoduše řečeno - neřeší se to, že někdo vlastní nebo má více než 25% podíl v třeba dvaceti středně velkých družstvech a přesto dostává například všechny přímé platby na veškerou výměru půdy v těchto podnicích. Na plnění kapes těmto rádoby zemědělcům ale peníze od evropských poplatníků určené nejsou. Stále platí, že tyto složitě administrované a kontrolované peníze mají jít na podporu životaschopnosti klasických farmářů. Jinak drtivá většina zemědělských subjektů v ČR jsou mikropodniky, tj. do 10 zaměstnanců.
Článek Jiřího Sezemského pro Forum24.cz:
Nadvláda agroholdingů jako dědictví kolektivizace

Mediálně téměř zapadla čerstvá zpráva Českého statistického úřadu, že zisk domácího zemědělského sektoru vzrostl loni na 22 miliard korun, tedy o skokových 142 procent. Proč stojí za pozornost? Tyto údaje zapadají do aktuální polemiky, kdo nejvíce vydělává na zdražování potravin. Definitivně tím padají katastrofické zvěsti agrobaronů s miliardovými obraty, že sektor zemědělství a potravinářství stojí před krachem a zemi hrozí potravinová chudoba.

Černé scénáře na úrovni poplašných zpráv se nenaplnily, přesto u nás potraviny nadále zdražují. Jsou hlavním tahounem inflace, zatímco světové ceny zemědělských komodit, energií a pohonných hodnot klesají na úroveň před válkou.

Vinu na sebe přehazují zemědělci, potravináři a obchodní řetězce. Řada ekonomů a zástupci sedláků jsou však přesvědčeni, že hlavním důvodem je nevyhovující struktura českého zemědělství, jež je v Evropě ojedinělá.

Domácí zemědělství se vyznačuje mimořádnou koncentrací vlastnictví obdělávané půdy, zemědělské a potravinářské výroby. Dnes trhu dominuje kartel největších agroholdingů, soustřeďujících zemědělskou prvovýrobu i zpracovatelský průmysl. Mají zásadní podíl na diktování cen potravin.

Anomálii domácí situace dokresluje evropské srovnání. Zatímco průměrná velikost zemědělských podniků v EU podle obdělávané plochy je 16 hektarů, Česká republika má s velkým náskokem nejvyšší průměrnou plochu 133 hektarů na jednu firmu. Nejsou výjimkou země s výměrou do deseti hektarů.

Pohrobci kolektivizace

Z toho vyplývá nejmenší podíl rodinných farem jakožto přetrvávající dědictví likvidace sedláckého stavu v padesátých letech. Následky násilné kolektivizace po sovětském vzoru, jež u nás proběhla nejdrakoničtěji v bývalém sovětském bloku, se částečně projevují i po pádu komunismu. Jak je to možné?

Je to svým způsobem úspěch pohrobků socialistických jednotných zemědělských družstev. Mnozí z bývalých funkcionářů těchto podniků využili příležitost, začali po revoluci podnikat a jejich vliv přetrvává dodnes.

Jejich guru byl Miroslav Toman starší. Bývalý ministr zemědělství v několika komunistických vládách byl dokonce oceněný státním vyznamenáním od prezidenta Zemana. Měl řadu následovníků v čele s prezidenty Agrární komory Janem Velebou a Zdeňkem Jandejskem. V jejich představách mají stále přednost obří „agrokolchozy“ na úkor rodinných farem, dominujících třeba v Polsku či Rakousku.

Omyl budování megapodniků

„Je to důsledek účelové polistopadové politiky, za kterou jsou zodpovědné předchozí vlády, které považovaly nastavení českého zemědělství postaveného na družstevních lánech bez vlastnických vazeb za správné, jediné možné, a dokonce výsadní před jinými zeměmi,“ kritizuje tento stav pro Týdeník FORUM předseda Asociace soukromého zemědělství Jaroslav Šebek, zastupující sedláky.

Podle Šebka podléhali politici zejména zleva tvrdé manipulativní politice ze strany organizované agrolobby, jejíž představitelé byli dlouho spojeni s bývalým režimem. Měli jinak nastavené uvažování v naprostém rozporu s tím, co bylo potřeba udělat.

Za působení hnutí ANO ve vládě se situace malých zemědělských firem ještě zhoršila, což zvýraznilo dotační zvýhodnění velkých podniků. Omyl této strategie se podle Šebka projevuje v tom, že nedošlo k potřebné transformaci postsocialistického zemědělství a plošnému návratu k rodinnému farmaření, běžnému v celé Evropě.

„Výsledkem je, že tu dnes máme megapodniky zaměřené hlavně na skupování jejich okolní konkurence a k dojení veřejných peněz, které ve finále skončí v kapsách oligarchů nebo zahraničních kapitálových skupin,“ říká Šebek.

Unikátní Agrofert

Výjimečnou situaci českého zemědělství dokládá i další porovnání. Jedničkou na domácím zemědělském a potravinářském trhu je holding Agrofert, největší příjemce dotací.

Koncernu se mimořádně dařilo v době, kdy byl jeho majitel premiérem. Zatímco v roce 2018 obdělával 103 tisíc hektarů půdy, letos se už chlubí výměrou 141 tisíc hektarů. O bezkonkurenčním postavení svědčí jeho náskok před ostatními. Druhý v pořadí, Gabriel Večeřa se společností Agro Měřín, obhospodařuje 25 tisíc hektarů půdy.

Agrobaroni Zdeněk Jandejsek (holding Rabbit CZ) a Zdeněk Milek (holding Úsovsko), přezdívaní kopírováním výrobní struktury Agrofertu jako „malí Babišové“, obdělávají „jen“ 15 tisíc hektarů půdy.

Dominantní pozici Agrofertu s mottem „Z pole až na vidličku“ dokládají další čísla. Je největším chovatelem drůbeže a vepřového, ročně odchová 30 tisíc kusů skotu. Ročně vyrobí 245 tisíc tun masa. Dominuje v sektoru pekárenství, kde ovládá téměř polovinu trhu, a ročně vyrobí 772 tisíc tun pekárenského zboží. Patří mezi největší producenty mléčných výrobků, jichž vyrobí 222 tisíc tun ročně.

Evropský dotační „král“

Co se však málo ví, holding Agrofert je největším evropským příjemcem dotací ze Společné zemědělské politiky (SZP) a Fondu soudržnosti. Vyplývá to ze studie, kterou nechala zpracovat předsedkyně Výboru pro rozpočtovou kontrolu Evropského parlamentu Monika Hohlmeierová.

Analýza „50 největších příjemců v členských zemích EU ze SZP a Fondu soudržnosti“ byla dokončena v květnu 2021, ale u nás není veřejně známá. My jsme ji nyní získali přímo z EU. Mimo jiné stanovuje pořadí společností vlastněných právnickými a fyzickými osobami čerpajících z unijních fondů (včetně nárokových dotací podle počtu obdělávaných hektarů).

I v tomto přehledu suverénně kraluje Agrofert. V roce 2019 obdržel 29,18 milionu eur (v tehdejším kurzu tři čtvrtě miliardy korun), přičemž druhý v pořadí, francouzský podnikatel Jean-Pierre Cayard, získal polovinu.

Průměrný počet slepic: 3 (9 hlasů)

Vsechno je nic a nic je vsechno. Dlouhy nic zaplni prostor vic.
Takhle uci psat ve skole..Nacpavani tsunami informaci.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

Forum24 to je ten pravej zdroj pravdivejch informací. Vetší žumpa na českym mediálním trhu není.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

velmi zásadní byl náš vstup do EU se všemi jejími následnými podmínkami pro zemědělce a cílené křivení podmínek přes dotace - za prvé česká vláda, která měla vypracovat přístupové podmínky ČR v oblasti zemědělství, prostě jenom podepsala hrůzinec, který vypadl z Bruselu - nehnula prstem, snad to ani nečetli - a podepsali pro nás mimořádně nevýhodné podmínky. Tenkrát se vyjednavači ze "starých zemí" EU chytali za hlavu a smáli se nám. Stačí srovnat s Polskem - jakou má ono potravinovou soběstačnost a prosperující zemědělství - Polsko si totiž v přístupových podmínkách do EU v zem. politikce vyjednalo docela jiné podmínky, než my - výhodné podmínky pro polské zemědělce.
Další doslova ostudný fakt je, že dotace pro české zemědělce jsou 3x až 4x nižší, než dotace na hektar pro zemědělce západních států - výsledkem je cenová nekonkurenceschopnost a ukončování mnohých zemědělských výrob. Našim přístupovým "vyjednavačům" bylo Bruselem přislíbeno, že se to za pár let srovná - běží to dodnes.
Další zvěrstvo, které zde po 89tém proběhlo bylo doslova předání našeho zpracovatelského průmyslu západním firmám, které jej často zlikvidovaly, aby neměly konkurenci - např naše cukrovary, které koupili za hubičku frantíci a hned poté je zařízli. Jedna z mála firem, která zde udržela zpracovatelský průmysl, kam mohou dodávat své produkty ostatní, menší zemědělci, je Agrofert.
A s nižšími dotacemi a zaříznutím zpracovatelů u nás přichází to, že jako rozvojový stát vyvážíme za hubičku suroviny (př. mléko , maso) do zahraničí a od nich nám jdou zpět cenově napálené výrobky z našich vlastních,za hubičku prodaných, surovin - a tyto speciálně pro nás ošizené , podřadné výrobky jsou nám poté zde prodávany za nehorázné ceny zahraničními řetězci.
A jako bonbónek k nám z Bruselu, za souhlasného hýkání současné vlády, přichází hovadiny typu - nic nepěstujete, nechte to ladem, 2x za rok posekejte a dostanete dotace.
Další hezká ukázka práce Bruselu - západní zemědělci používají násobně víc pesticidů a další chemie na hektar, než naši zemědělci. A páč euhujeři se rozhodli, že ozdraví zemědělství, tak nařídili snížení používání těchto látek - ale ne tak, že bude stanoveno konkrétní povolené množství, ale PROCENTUÁLNĚ - takže Nizozemci, kteří používali cca 300 jednotek to musí snížit na 150 jednotek, a my, kteří jsme používali třetinu - 100 jednotek, musíme snížit na 50 jednotek. Čísla jsou jen příklad, protože již si přesná nepamatuji, je to starší info, ale co si pamatuji , je ten 3násobek u Nizozemců a několikanásobek proti nám v západních zemích.
Takže si myslím, že Agrofert je poměrně malý problém v tom, co se u nás v zemědělství a v potravinové ne-soběstačnosti děje.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ladislav Vrábel: Sorry, ale Jindra spolupracuje s režimem
Rajchl je už dávno propojený byznysově s lidmi z ANO.
Začíná se ukazovat na základě důkazů že Jindřich Rajchl je nasazený režimem. Podporuje ho magistrát Prahy a správní soud.
https://www.youtube.com/watch?v=-ugfUk_IfMo

Z diskuse:
Mám delší dobu neblahé tušení kolem J.R. a bohužel se mi to víc a víc potvrzuje :(. Nejvíc mi nadzvedlo dekl, když začal nařizovat, co smíme na demonstraci a co ne - tak na tohle přesně jsem alergická. Potom to udávání vlastních demonstrantů pro nic, všechny ty "novinky" z poslední doby atd. - tím u mě p. Rajchl končí. Děkujeme Láďo za Vaši otevřenost a čestnost.
@jaroslavpelisek9343 před 6 hodinami
Rajchl je kolaboran, a zrádce! 6.5. Václavák
@loiris5915 před 7 hodinami
JR nevěřím od loňského listopadu, ale spousta lidí mu to stále baští. Kdo mluví pravdu je silně dehonestován a zesměšňován - jako Vy Láďo, jako pan Volný, paní Peterková (i když k té určité výhrady mám) atd... Na JR, AB si také dovolují, ale tak nějak ,,lehce"...
@martinpekar3868 před 7 hodinami
Nechcel som veriť otcovi, že si myslí, že Rajchl je dosadený aj keď sa mi nepáčilo, že začal rozbíjať vaše demonštrácie. Zase mal otec pravdu.
@vladimirdostal9075 před 6 hodinami
Tušil jsem že Raichl je druhý Fiala
@olgahorvathova5876 před 5 hodinami
pro me pan Raichl skoncil, kdyz nejprve vyhlasil, ze prezident muze odvolat vladu a kdyz se volby blizily, zacal tvrdit, ze to vlastne prezident nemuze...podrazil tim nohy panu Bastovi byla to hanebnost
@jitkaskoupamudr.5960 před 7 hodinami (upraveno)
Vždyť to tady všude stále píšu : ANO už se třese na vstup Rajchlova PRO do Strakovky, aby konečně našli koaličního partnera. Proto si z celého srdce přeju debakl toho dacana Rajchla a hlavně, aby to co nejvíce ovcí ,jenž mu chodí na demonstrace, pochopilo

Průměrný počet slepic: 1.9 (35 hlasů)

Nemel, mazánku. Vy sami spolupracujete s režimem ostošest.

Průměrný počet slepic: 3.4 (21 hlas)

Čest a sláva na prodej? Jak by přeci ne? Vždyť žijeme v době, ve které můžeme vlastnit za určitou částku pozemek na Měsíci a ani moře či ostrovy nejsou výjimkou. Pokud se nad tím do jisté míry zamyslíme, zjistíme, že je to věc nemožná.

V dobách, kdy lidé neměli žádné peníze na to, aby si kupovali věci pro své pohodlí, v dobách, kdy místo hloupého rádia poslouchali zpěv ptáků a kdy materialistické hodnoty nebyly na nejvyšším stupni mezi lidskými hodnotami, si lidstvo bylo vědomo skutečného významu slov, jako jsou čest a sláva. Lidé v té době považovali čest a slávu za hodnoty opravdu vydřené a především čisté!

Domnívám se, že jak čas plynul, význam těchto slov se zkalil a z průzračné tůňky se stala tůňka bahnitá. Slova čest a sláva vyslovovaná v dnešním světě se stala stínem slov dřívějších.
V hlavě mi utkvěl známý citát: "Za čest a slávu život položím." Citátem dnešní doby by mohlo být: "Pro peníze život položím."

Myslím, že pravá čest ani pravá sláva na prodej být nemohou, jelikož pravý význam těchto slov tomu odporuje.
Co je pro nás dnes sláva? Pro mnohé asi to, že člověk podepisuje autogramy a každý měsíc je na stránkách bulvárního časopisu. To není sláva. Skutečná sláva je podložena skutky, nikoliv penězi.
Co je skutečná čest? Myslím, že čest ve svém pravém smyslu je ctností nejvyšší. Čestný člověk není ten, co je čestný na povrch. Abychom se mohli čestnými nazývat, je nutné být čestnými i uvnitř. Takový čestný člověk svou čest prodat nemůže. Stejně jako slavný svou slávu.

Podle mého názoru je to se slávou i ctí stejné. Je možné doopravdy vlastnit něco, co není naše? Takový prodejce by pak nebyl čestný ani slavný, byl by jím jen pro ty, kteří neví, co to čest a sláva je.

Domnívám se, že pro moderního člověka na prodej tyto hodnoty tedy jsou. Chybou však je, že pozorujeme odraz a ne jejich zdroj. Nechápeme podstatu věci a díky tomu je pro nás vše na prodej.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Přeji vám hodně štěstí v neděli na demonstraci, kde budete podporovat politickou stranu, která nejenom, že ukradla nenásilnou revoluci, nejenom, že udává demonstranty za to, že nosí nášivku.
Ještě k tomu je to zdokladovaně falešná opozice, která je podporovaná režimem.
Máme písemné důkazy o tom, žeJindru Rajchla podporuje magistrát hlavního města Prahy a Správní soud.
Na podzim, kdy Rajchl podrazil jediného kandidáta na prezidenta, kterého jsme měli, tak v ten moment jsme to prohráli.
Musíme pochopit, že Jindra Rajchl je tu za jiným účelem, než jsme se scházeli na náměstí.

z diskuse:
Aněz: ​Rajchl je darebák, je nasazen jako pokračovatel nynější vlády až padne a to ve stejném duchu.A tím, že nechce zEU a z NATO totálně zpečetí naši budoucnost .
Jan​ano: Rajchl je placena opozice presne to mas pravdu
Tatiana Vybíralová: ​Rajchl dokáže vymluvit díru v hlavě, lhář a udavač...

Průměrný počet slepic: 2.2 (37 hlasů)

In reply to by Vzkaz od Vrábela (neověřeno)

Trvalý odkaz

žádnou politickou stranu, ani Rusko, nikdo se nestará o Ukrajinu. Demonstrace je proti naší ze řetězu utržené vládě. Opravdu je to tak složité pochopit ?

Průměrný počet slepic: 4.3 (30 hlasů)

Co to je potata nebo potada..., Karle Varle, sám v tom máte zmatek,
dejte relaxační koupel, bude líp.

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

točit se na jednom chybném slově...to stačí? Každý se může splést, všímejte si raději podstatných věcí.

Průměrný počet slepic: 3 (20 hlasů)

že Varel nechápe rozdíl mezi pořádáním a podporou ? Jako že kdyá někdo třeba pořádá sbírku, tak je vždy na jeho vlastní podporu ?

Průměrný počet slepic: 2.6 (13 hlasů)

na venku hraný zápas svého mužstva, podporují tím domácí pořadatele zápasu ?
A co z té podpory lidí na demonstraci pořadatel má ?

Průměrný počet slepic: 2.8 (16 hlasů)

Publicitu.

Proč by ji ale politická strana potřebovala, že.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Na minulé demostraci, jak je doloženo mnohými včetně pana domácího, nebyl ani jeden nápis PRO, nebyla strana PRO zmiňována. Je spousta lidí i tady včetně mne, kteří na demonstraci jdou, ale PRO volit na 99.999% nebudou. Nejlepší publicitu teď dělá PRO i panu Rajchlovi zadarmo mainsteam. Publicitu si dělá sám objížděním měst a vesnic. Demonstrace, která ho musí stát hodně energie, času i peněz, mu v poměru cena/výkon moc nedá.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Jsem rád, že přiznáváte, že jedním z výsledků demonstrace je publicita pro stranu PRO.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

někde blij ty polhané debilní hovado. Nikde jsem nenapsal, že by publicita PRO byla výsledkem demonstrace. Pouze jsem napsal, ale to kretén nepochopí, že demonstrace nejsou výhodné pro publicitu. Proto tam PRO nepropaguje vůbec stranu a dělá to jen pro protest proti bídě. Dnes na tiskovce vysvětloval pan Rajchl, že je to nejen proti materiální bídě, ale i proti morální a mravní. Kdyby četl debily jako tebe, byla by možná i proti inteligenční bídě.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Anonym "Publicitu. Proč by ji ale politická strana potřebovala, že"
----------------------------------------------------------------------------------------

No tak hlavně, že se tou mega-publicitou dostaly k moci všechny ty bídné strany, co tu dnes vládnou, že....
Kdyby ji před volbami takovou neměly, nebyly bychom tam, kde jsme.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

oprava - nebyli....

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Podstatné je to, že pro nás nejste podstatní.

Průměrný počet slepic: 2.6 (16 hlasů)

Svaz včelařů?

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)

Za demonstranty, samozřejmě, za vás určitě ne.
Pro nás demonstranty VY (kazíci) nejste podstatní.

Průměrný počet slepic: 3.6 (22 hlasů)

Nemá smysl někoho přesvědčovat tady v diskuzi. Jen tím kalíte vodu a stejně této zbloudilé a tápající duši oči neotevřete. Mohou to být placení soudruzi. Vůbec si jich nevšímejte, dejte jim možnost vyslovit svůj názor a pokud je úplně mimo, prostě je ignorujte a svoji energii a čas použijte a na něco podstatně užitečnějšího. Např. si dejte cigárko :-D, ale nesnažte se přesvědčit někoho, kdo evidentně patří jinam. Fakt no nemá smysl, jistě to také víte :-).

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

Mluví za těch pár promile flastenců, kteří chodí demonstrovat a chtějí ovlivňovat rozhodnutí celých deseti milionů.

Průměrný počet slepic: 2.5 (17 hlasů)

Není to těžké pochopit, ale oni by nám jen rádi vnutili tu svou vlastní zblblou demagogii.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jedinečný dokument - pravda o Ukr, RF a světovládě!

https://www.nepodvoleni.cz/…mp4

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)