Druhý level

Autor
Štítky

Přátelé, v posledních několika dnech jsem byl svědkem toho, jak naše pravda a láska postupuje, když jejich soupeři prolomí okázalou ignoraci médií a dostanou do veřejného prostoru něco, co už nejde vymlčet. U všech předchozích demonstrací, kterých jsem se zúčastnil, to bylo vlastně jednoduché. Mlčet, nic nezmiňovat, nedělat demonstrujícím ani tu nejmenší reklamu a pak prostě jen projít kolem a utrousit, že se tam sešly nižší tisíce lidí. Že fotky ukazují něco jiného, na tom nesejde.

Tentokrát už to takto nešlo. V posledních dnech byly zemědělské protesty hodně silné téma i v majnstrýmu. Jednoduše proto, že stovky traktorů v Praze jaksi hrozily dopravním kolapsem. Navíc se zemědělcům podařilo udělat z problematiky veřejnou diskusi. Víceméně všichni se k plánovanému protestu vyjádřili. Byli buď pro a nebo proti, ale prakticky nikomu to nebylo lhostejné. Buď se zemědělcům fandilo, protože živí tento národ a nebo se haněli, protože berou dotace. Ale téměř nikomu to nebylo putna.

Po počáteční panice na všech úrovních vlády i státní správy, které zřejmě padl za oběť sám ó velký Saša Vondra, kterého poslali do televizního studia s papírem popsaným azbukou a on tvrdil, že sice vůbec neumí rusky, neví, co je na tom papíře napsáno a vůbec neví, jestli to náhodou není podvrh, ale zaručeně ví, že to napsal Zdeněk Jandejsek a je to jasný důkaz jeho kolaborace s Ruskem, se vládní spin doktoři vzpamatovali a začali pracovat na plné obrátky.

V životě jsem neviděl brutálnější nátlak. Chudák každý, kdo si nechal dát na web svoje osobní telefonní číslo. Hejty, výhružky… od první minuty byli všichni označeni za proruskou scénu, sociální sítě se hemžily jasnými důkazy a odsudky. Včera, v den demonstrace, měli kluci ajťáci jeden hackerský útok na web za druhým. Každý, kdo někde jen špitl, že by se chtěl protestu zúčastnit, hned dostal céres z mnoha stran, začaly se mu ohlašovat kontroly do provozoven.

Spousta zemědělců v posledních dnech přemýšlela, jestli mají něco podobného zapotřebí a jestli není lepší hodit ručník do ringu a prostě v klidu zkrachovat a nebo svůj podnik prodat. Navíc, celý týden se dozvídali, jak jsou nezodpovědní a berou si chudáky pracující pražáky za rukojmí, vypouštěly se různé fámy, že policie protestující do Prahy nepustí, pak že je pustí, pak zase jen za určitých podmínek, s magistrátem a policií se jednalo do poslední chvíle, pořád něco chybělo nebo přebývalo.

V pravou chvíli přišla informace, že firma Rohlík skončí s výrobky firmy Rabbit Zdeňka Jandejska. Ten se postavil protestu do čela a schytával to způsobem, který je normální snad jedině v diktatuře.

Vy, co se ušklíbáte a máte pocit, že se zemědělci neměli nikoho ptát a prostě magistrálu zablokovat, vy nevíte, jaké to bylo, když si policie fotila espézetky a do toho se šeptalo, že pokuty budou začínat na pěti tisících korunách. Máte deset traktorů? Tak to bude padesát tisíc pokuty, jen to hvízdne… Jste koordinátor stovky traktorů…. spočítejte si to sami.

Navíc, Praha byla na běžné poměry takřka bez aut. Hodně místních zůstalo doma a tak s výjimkou silnic, kde stály traktory, zůstala Praha průjezdná.

Vrcholem pak byla ukázková dezinformace, že část zemědělců odjela, protože jim prý byla demonstrace ukradena. Nebyla to pravda, část traktoristů prostě plánovaně odjela po předání dopisu ministrovi Výbornému, ale intervjuci se nestyděli to hned překroutit. Po nějaké hodině titulek článku upravili… ale to už byly některé traktory rozptýlené po Praze a už je nechtěli pustit zpátky do centra.

Je na místě, vyzdvihnout pana Láda mladšího z Ostaše, který udržel své lidi pohromadě, neztratil chladnokrevnost, nedal na žádné fámy a postupoval přesně podle plánu.

Nakonec na Malostranské náměstí traktory nedojely, ale zato přišli provokatéři. Čirou náhodou seděl můj kolega v hospodě proti chlapovi s ukrajinskou vlajkou, který na pokyn z telefonu vstal, vyběhl ven, přidal se k dalším a začal provokovat. Policie je okamžitě oddělila, nestalo se vůbec nic, ale mééédiím to stačilo na další titulek o tom, jak protestující napadli chudáky odpůrce. Nebyli žádní zatčení, předvedení ani zranění. Do toho měli organizátoři zprávy, ze se v provokacích má pokračovat…

Co včerejší protest ukázal? Je úplně jedno, že se snažíte chovat slušně a ohleduplně. Je úplně jedno, že zemědělci mnohokrát v médiích mluvili o důvodech svého protestu. Je úplně jedno, že deník TO pořádal debatu na toto téma, kam pozval i zástupce ministerstva nebo Agrární komory. Drzý proruský narativ je lepší než poplužní dvůr. Pořád stačí to pořád opakovat a zmobilizovat všechny hejtry, kteří od rána dehonestovali na sociálních sítích všechno, co bylo spojené s protestem.

Když se to nedá vymlčet, nastoupí skutečné dezinformace a šíření fám. Nastoupí nátlak. Tvrdý nátlak, který nemá s demokracií nic společného. Pro jistotu se přidají mediálně pokrytí provokatéři a zavádějící články, které se vždycky dají zpětně opravit. Tu a tam někoho zlomit hrozbou pokut. Jednat se samozřejmě nebude. Maximálně o drobných ústupcích pro hodné zemědělce, kteří neprotestují a nesnaží se do veřejného prostoru vnést vlastní názory. Ministr má kolem sebe vždycky dost policajtů, aby ho ochránili.

Včera to byla pro všechny drahá (ale cenná) zkušenost. Pokud se vám podaří prolomit mlčení velkých médií, škála nástrojů pravdy a lásky je ještě značná. Sice nemají nic společného ani s pravdou ani s láskou, ale stále jsou velmi účinné.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (506 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

To je ten , který v první energetické krizi vyjednával s Ruskem a Ukrajinou transport plynu přes Ukrajinu? A psalo se ,že návrh smlouvy podepsal v Moskvě , přijel s tím do Kyjeva , dopsal tam dodatek bez souhlasu Ruska a přivezl to do Bruselu jako dojednané?

Nebo ten , který podepsal dotace solárním baronům bez ohledu na asi 70% snížení cen solárních panelů a pak se k nim přidal?

Nebo ten , který se účastnil sexuálních orgií v Itálii.

Který z nich by byl nejlepší premier?

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

To je ten, co řekl, že s Dalíkem stojí a padá, a proto mu dovolil být u všeho. Dalíka zavřeli, protože zkoušel, jak by k co největším prachům přišel, a silně pochybuji, že o tom Topolánek nic nevěděl. Seděl ale Dalík.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Kde je flanel 108, když republikou cloumá masivní a organizovaný protest? Dokázal k věci zformulovat aspoň jednu svou myšlenku? Ne, shání ekrazit pro ukrajinu. Inu, další trouba a kolaborant v kaleidoskopu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

ale policisté jsou osoby ve služebním poměru a jsou řízeni rozkazy,, neuposlechnutí je trestný čin... takže bez ohledu na to, zda cítili či necítili mnozí z nich sympatie či antipatie k ,, nebyli těmi, kdo řídil  své chování, řídí se zákonem a rozkazem. nebo myslíte, že proto, aby veřejně dali zapravdu těm či oněm  v podstatě  prvním nějakém veřejném vystoupení mají riskovat své živobytí a kriminál? ano, stávají se situace, kdy se policie tzv, "přidá k lidu" a nedrží poslušnost k rozkazům, ale toto nebyl ani omylem situace, kdy by to bylo na místě.

Mně spíše vadilo, že malí zeměděci i profesní organizace zemědělců, kterým nehrozilo pranic, nebo mnozí z nich, vystoupili buď přímo proti této demonstraci, která se konečně  objevila i když ne tak silná, jak jsme doufali, a když ne přímo proti, tak nějak Broučkovsky  jsme slyšeli - já s demonstrujícími souhlasím.. ale - je to moc daleko, půjdu s tou ve čtvrtek................to snad bylo lepší mlčet.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera těch sraček proběhlo médii strašně moc, ale jedna mě teda dostala. Marek Výborný  na CNN Prima News: "Před ministerstvem mi byl předán jakýsi anonym".

Tady pomůže už jen defenestrace.

Průměrný počet slepic: 5 (31 hlas)

skončí v pekle

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Ti v něj nemohou věřit, jinak by se nechovali tak, jak se chovají.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

ale ta lejna, co poslední dobou řídí ministrstva to by za Husáka neprošlo 🤮🤔

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Takže to proběhlo tak mírně, po česku, jak v tý podblanický vsi. Ještě tam scházel Salakvarda. Já doufal, že si naši zemědělci vezmou příklad z francouzsky mluvících zemí a dovezou pro ministry nějaký ten základ pro jarní přípravu zahrádky. Tu kopku hnoje, tu něco močůvky. Bylo to příliš nedůrazné. Nebyl důvod se bát mínění mainstreamu. To by bylo stejné jako teď. Jen tak na okraj, ta trapná snaha o dehonestaci (skoro všichni odjeli na oběd, dopouštíme se násilí na provokatérech tím že si jich nevšímáme, protest zemědělců ukradli ti co je přišli podpořit, apod.) byla docela směšná.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

že jsi tam ten hnůj na kolečku nepřivezl....

Pokuste se pane přečíst a srovnat si v hlavě o co jde dnes a zrovna tady v Praze.

Pokusil jsem se o to o kus dál. Musí všechno běžet podle zahraničních šablon? To dostatečně dělají naši "demokraticky zvolení" papaláši, kteří byli voleni skutečně většinově, byť se jich navíc zastal "jejich" Ústavní soud. I o něj se postarala demokratická většina občanů volbou zástupců do Senátu a na funkci prezidenta republiky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

zahraniční šablona funguje 

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

Šablony - není zahraničí jako zahraničí. Jiné je zahraničí ve Francii papalášské a jiné je ve Francii zemědělské. Málokterý papaláš zareaguje správně na "pokojný protest". Až si bude muset umýt boty a nechat vyprat kalhoty, možná zareaguje. Schválně nepoužívám pojem "se zamyslí".

Jo, ten aqualung znamená něco jiného, i když zatím střechu nad hlavou mám.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

22.2. si naši alibističtí čerpači dotací udělají ještě výlet na hranice. Tam si uvědoměle poklábosí se svým soudruhy kolegy, tím si udělají pomyslnou čárku a rozjedou se do svých domovů chystat další žádosti na dotaci... No, pak už bude asi na dlouhou dobu klid.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

by mohl někdo předem říct, za jakými sviněmi jedou dělat agitku pro MZ ČR na hranice

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Budou rádi. Místo českých zemědělců ochotně zastanou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobrý den pane Vidláku,

jsme s manželem bývalí farmáři, hospodařili jsme mimo území EU a nikdy jsme nedostali žádné dotace. Dnes žijeme na předčasné penzi v Rakousku, protože jsme si na ní vydělali. Přijeli jsme zemědělce podpořit a chtěli jsme na vlastní oči vidět, co se doma v republice změnilo. Lákala nás i zemědělská technika a musím říci, že jsem ve světě neviděla a nezažila spořádanější stávkující zemědělce, než byli Ti, co ty traktory a zemědělské stroje řídili.

Bohužel s Vámi musím souhlasit, že : "Nakonec na Malostranské náměstí traktory nedojely, ale zato přišli provokatéři. Čirou náhodou seděl můj kolega v hospodě proti chlapovi s ukrajinskou vlajkou, který na pokyn z telefonu vstal, vyběhl ven, přidal se k dalším a začal provokovat. Policie je okamžitě oddělila, nestalo se vůbec nic, ale mééédiím to stačilo na další titulek o tom, jak protestující napadli chudáky odpůrce. Nebyli žádní zatčení, předvedení ani zranění. Do toho měli organizátoři zprávy, ze se v provokacích má pokračovat…"

Provokace neviděli jen Vaši kolegové, ale všimli jsme si toho také my, když jsme šli před MZ a v jedné z uliček jsme narazili na policisty v civilu, kteří instruovali jednoho z "protestujících" který pak vystupoval jako stávkující před MZ a dostal se až k ministrovi a ptal se ho na dezoláty - byl to provokatér, kterého si podle nás najala TOTALITNÍ VLÁDA HŇUPA petra fialy. Podobný scénář se opakoval na Malostranském náměstí s pánem, který byla zahalen do UKROVLAJKY - i jeho jsme potkali v době, kdy ještě neseděl v restauraci, kde ho viděli Vaši kolegové. Byl v družném hovoru s dalšími muži v civilu, kteří nápadně připomínali agenty STB, o kterých mi rodiče často vyprávěli. Sami jsme se tak přesvědčili, že se vrátila do republiky NOVÁ TOTALITA, která je však daleko horší a zákeřnější, protože si podle nás provokatéry najímá "údajně demokratická prozápadní vláda" HŇUPA petra fialy.

Rádi bychom také přispěli radou, protože nás inspiroval proslov Vašeho kolegy, který navštívil několik farem v západní evropě a vysvětloval, jak a proč můžou mít malé farmy techniku za miliony.

My máme z naší vesnice jiné zkušenosti, dva sedláci u nás pobírají dotace jen na půdu ladem, pro vlastní potřebu pěstují zvířata (krávy, prasata, býky, slepice, ryby atd. ) a přebytky prodávají vesničanům za hotové, Moc rádi tam nakupujeme, vše je čerstvé a převážně platíme méně než v předražených supermaketech vzdálených asi 15 km. Jezdí k nám na vesnici dokonce i tety z městkých úřadů a oboum sedlákům poradili, jak to dělat, aby s tím neměli problémy. I v rámci EU tak existují místa, kde se zemědělství opravdu vyplácí a všichni jsou spokojení. Věřím, že by právě takový způsob mohl být inspirací, pro část zemědělců v Čechách, protože podvody, které na Vás vláda páchá jenom proto, aby se zalíbila v EU, jsou už skoro neuvěřitelné. Musíte se odsobně přesvědčit, jak Vaše podnikání vláda HŇUPA petra fialy ničí, abyste neuvěřil tomu, co se v majnstrýmu napíše. 

Pěkný den Jana Suchý

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)

a vůbec nepotřebuje žádné barevné okno pro své zařazení. Já ho řadím mezi zdařilé a to jistě stačí. Pětivládní tlupa má ve svém čele hňupa. Tenhle proukrajinský hňup jen na rozkradenou Ukrajinu pouští chlup! Co tenhle hňup utratí, to důchodci zaplatí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

díky za info přímo od zdroje v Praze a z Rakous

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Paní Jana to sepsala skvěle! Díky za to. (a pak že si tato vláda nezaslouží poslat do p....e, jak se tady kvůli tomu rozohnil v noci jeden zdejší "kydatel", tady to  je přímo očima účastníků ze zahraničí.) 

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě v noci jsem si přečetl "Vidláka" a prolétnul počátek noční diskuse, než jsem se opět otočil na bok. Nikdy totiž nereaguji hned po prvním přečtení a hlavně se nesnažím v noci. Už kdysi dávno mi otec vysvětlil, že noc je úplně na něco jiného, než na "vymýšlení ptákovin"... Z toho ať si vybere kdo chce co chce. Já i po mnoha letech oceňuji tátovu moudrost, že co se vymyslí v noci, má se ve dne důkladně přehodnotit. Ona prý ta tma občas zkresluje...

Ty pozdně večerní reakce byly dost prapodivně čerstvé, uspěchané, ovlivněné reakcemi vládních přisluhovačů, kterým se trošku něco podařilo, ale věřte, že jen trošku. Ve skutečnosti mají v kalhotách. Jak jinak by se mohlo stát, že MINISTR připravený na konflikt a avizované přijetí "pokorné supliky", nemá připravené razítko a osobně musí běžet do kanceláře, protože v pracovní době nefunguje spisovna.  Ti komedianti v úřednickém jsou schopní absencí "ČJ" zpochybnit SPRÁVNÉ převzetí dokumentu i za přítomnosti kamer, bez ohledu na podpis ministra Výborného. Příkladem drzosti "některých politiků" je i nedělní vystoupení Vondry s údajným dopisem v ruštině. Jsou schopní všeho a není nutno se z nich hned večer po demonstraci po...!

To, co vedlo k pochmurnému hodnocení nočních diskutérů může dnes vypadat jinak. To co mě spíš povzbudilo po ránu byl první článek v počítači, který se na mě zašklebil po rozsvícení obrazovky. Přikládám odkaz. Určitě to nebyla prohra zemědělců, ale pouhý nástřel, co by mělo nejen mezi zemědělci, ale v celé populaci podpořit nutnost celospolečenské změny. Zemědělců je ve společnosti skutečně velmi málo ve srovnání s potřebami "zbylé společnosti" a oni vhodně a velmi kultivovaně nejen Pražákům nastínili nutnost změny. Nejsme divoký západ, ani střílející východ, jsme kultivovaný střed Evropy.

KOMENTÁŘ: Agenti, zrádci a přisluhovači? Dnes zemědělci, příště kdokoliv z nás (msn.com)

Vláda se svými poradci a mediální podporou se učí stejně rychle, jako se učí především mimoparlamentní scéna.

Není náhodou oddělení zemědělských předáků zdánlivě zastupujících zemědělce, od nespokojené zemědělské veřejnosti před lidmi, kteří mají pocit, že brambory rostou v Lidlu v přepravkách, tou nejlepší metodou? Vyzkoušeli si to nedlouho před tím v případě "Středulových" a "Dobešových" odborů, teď to dovedli k dokonalosti. Hodně rychle se zapomíná na frustraci mladých lékařů ohledně přesčasů.

Zkrátka, zdánlivě se jim daří - ROZDĚL A PANUJ!!!

Zejména vy dnešní diskutující pod Danielovým článkem. Nevím, jestli to není stařecká netrpělivost některých z vás, že máte dojem, že se změny NEDOČKÁME a nepříznivý vývoj se nedaří zvrátit.

Změna je přáním především těch "mladých a neklidných".

K posunu došlo.

Prošel jsem "horká místa v Praze" a viděl jsem. Na Malostranském náměstí už nebyli většinově lidé mého věku, ale nebyli tam ani mileniálové. Traktory neomezily dopravu, ale bylo je vidět. Byli tam lidé, kteří jsou si plně vědomí svého postavení i svých možností. Nebyli tam většinově "Pražáci". My Pražáci jsme uvědoměle jezdili hromadnou dopravou, která byla v neobvyklé době dost plná a připouštím, že mnou neodhadnutelné většině Pražáků nedocvaklo hned, co se ve skutečnosti děje, ale pokud mohli, své plechové miláčky raději nechali v pondělí odpočívat... tedy věděli a snad i vědí   

Uvidíme, co se podaří oborovým zástupcům zemědělců spolu s vládou už tento týden. Chci doufat, že část zemědělské veřejnosti, která do Prahy dorazila včera, dokáže vhodně reagovat na "Agrokomorově vládní propojení" ve čtvrtek!!!

Současné opozici je nutné důvěřovat a podporovat jí všemi možnými prostředky, je nutné jí sledovat "pomoci regulovat náměty", podporovat, důvěřovat a hledat nutnou taktickou změnu, tak jak jí hledají i současní mocní. Ale neštěkat a neplakat.

Pokud jen pláčeme nad rozdělením společnosti, tak se velmi často rozdělujeme dřív, než to uskuteční mocná (z mého pohledu) dnes už menšina. 

Oni ti zdánlivě neteční spoluobčané už zas tak neteční nejsou, ale také stále ještě nejsou úplně připravení k zásadní změně. Dokonalé jednoty se nikdy žádná generace nedočkala a nedočká. S jakoukoliv opozicí musí počítat a musí jí přečíslit skutečnou hodnotou změn. Aktuálně to může trvat přes všechny letošní volby, i ty parlamentní mohou být "ztrátové", ale zlom ve vývoji může být tak rychlý a pro současné mocné překvapivý, že padnou i tzv. demokratické mantinely uvědomění obyčejných lidí, a se zásadní změnou politické reprezentace potom musí hodně rychle dojít i ke skutečné legislativní smršti, která smete opravdové smetí a život obyčejného člověka na všech úrovních se ZJEDNODUŠÍ.

I kdybych se toho neměl dočkat, tuším, že změna už je hodně blízko, je na cestě. Způsob a výsledek je na lidech, kteří jí mohou ještě rozvinout do praktického společenského života, ve svém produktivním věku a ve svém zájmu mají povinnost jí připravit pro svou další nastupující generaci.

Trpělivost, rozvaha a DŮVĚRA, aspoň zde na těchto stránkách, které jsou trošku sledované, musí být devizou, kterou lidé stavějící se fakticky do čela změn, nutně potřebují. Vidláku, dal ses na vojnu, musíš bojovat. Dopisovatelé, nezpochybňujte jeho úsilí vzájemným hašteřením. To bere sílu i klid...

Naše poštěkávání, že opozice je roztříštěná a dělá chyby je ta největší chyba, kterou mezi námi ,  nejstaršími, přátelé vidím a se kterou mocní tohoto světa POČÍTAJÍ.  

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

napsal na Aeronetu VK a ač s ním v hodně věcech nesouhlasím, řekl to naprosto výstižně.

Zemědělci se de facto zřekli podpory českého protivládního hnutí. No, tak hodně štěstí!

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Ne každý může vědět, že VK v tomto kontextu znamená Vedoucí kolotoče. Neznalý by se mohl domnívat, že se jedná o iniciály Václava Klause.

Určitě jsem rád za uvedení zdroje, ale přesný odkaz by byl mnohem cennější.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

"VK" - šéfredaktor.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

kus svého postu ze včerejška a dopracuji.

Proletariát, který s vámi by mohl jít, jsou ty statisíce lidí, bydlících v panelácích, nebo nájemním bydlení, nebo ve svém baráčku, který je opět zatížený mnohaletou hypotékou. Někteří těch pár panelů kolem sebe vlastní díky tomu, že se na mnoho let zadlužili, pak jdou do sámošky, nic moc jim ve šrajtofli nezbyde a jsou zaměstnaní někde ve fabrice. Odkázaní na úspěch svého zaměstnavatele.

Zemědělec má traktor, další stroje, má nemovitosti, o kterých se těmto může pouze zdát a má pozemky. Pro takovéto lidi je on bohatý. A tito lidé mají zkušenost, že ten bohatý se bude vždy starat o svoje zájmy a ne o toho pičuse z paneláku, který si ráno v šest musí píchnout. Vy jste jaksi zapomněli těm chudým vysvětlit, že jste na stejné lodi s nimi. Vy tady vrčíte traktory, jedni v pondělí, druzí ve čtvrtek, jedni se hádáte s druhými, tak se nedivte, že v tom pak ti z fabrik a paneláků mají chaos a nejdou do toho s vámi.

Zemědělců je hodně, to nezpochybňuji a jsou setsakra důležití. Ale těch z fabrik je podstatně víc a jsou na tom hůř. A vy jste jim v tomto nedokázali vysvětlit, proč by do toho měli jít s vámi. Přitom vás společně serou stejné věci.

A toto není jejich chyba, ale vaše chyba.

Vím, že je to těžké. Vlastním činžáček, každý měsíc mi přistanou na účtu nějaké nájmy, ale zatím jsem do něj nainvestoval o mnoho víc, než jsem z něj díky těm nájmům dostal. Máte našpórované nějaké peníze, chystáte ve svém bytě udělat nová okna, ale začte protékat střecha. Na všechny. Okna jdou k ledu, dělá se nová střecha. Pak k vám přijde kámoš, který bydlí v paneláku a řekne: Jó, ty se máš. Vlastní barák a nájmy, to je paráda. Já už nemám sílu jim to vymlouvat, tak jsem rentiér, který šestkrát týdně ráno vezme motorovku a vyjede hákovat do lesa, aby se pak v tom domě dalo slušně bydlet nejen mě.

Už jsem se ale zapouzdřil v individualismu, takže jim to vysvětlovat nemusím. Vy, zemědělci, chcete bojovat, tak byste to těm z fabrik vysvětlit měli, aby šli s vámi. A v tomto případě, jako nestranný pozorovatel, musím říct, že se vám to moc nepovedlo.

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

tentokrát tleskám... snad chápete. Jen ten poslední odstavec a to zvýrazňování individualismu, to mě osobně nesedí. Jestli vlastníte činžáček, je to stejná práce jako práce těch dělníků ve fabrikách, stejná práce jako na polích. Mnozí zatím nedokázali pochopit ani to, že vlastník, který ubytovává, nebo prostřednictvím dělníků vyrábí, se také nadře, aby to nebylo všechno jen JAKO.

Individualismus nejen není na místě, ale škodí. I ti vaši nájemníci, pokud s nimi nejste v kontaktu odpovídajícím výši nájmu a úrovni bydlení, jim ve své podstatě škodí a vám přidělává práci likvidací škod a hledání jiných vhodných nájemníků. 

Pokuste se aspoň v těchto diskusích vystoupit z ulity individualismu. Kdo zůstane sám, může mu být smutno i na poslední cestě.

Průměrný počet slepic: 2.7 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobrý den, pokud zemědělci nebudou úspěšní, tak to bude velká škoda. Je to jeden z posledních pokusů jak něco změnit, tak jsem doufal, že to bude víc nátlakové. Při slově blokáda jsem si představoval zablokované všechny pruhy a ne jen jeden. Je vidět, že nátlaková a zastrašovací mašinerie Babiše a Hamáčka z dob covidu stále jede na plné obrátky,  v podstatě proti každému na koho ukážou. Divím se, že se jim ještě chce falšovat volby korespondenčním hlasováním, když už vědí, že se jim tady stejně nikdo nepostaví, i kdyby volby úplně zrušili. Možná jsem pesimista, ale já už to vidím jako Game Over. P.S. Děkuji panu Antonínovi že pochopil, že je tady nejlepší diskuse na alternativě a že by byla škoda jí předělávat na další zpravodajský server

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

omyl, ze strany zemědělců je to jeden z prvních počinů a nabídli toho dost. O to víc se o ně opírají hodně nevhodně kdejací pitomci.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Sedlákovi bych nevěřil ani nos mezi očima! Odjakživa to byli ustrašení egoisté s maloměšťáckými a velkopanskými manýry (to podle počtu hektarů a kusů dobytka). Byli extrémně lakomí a do krve závistiví. Děvečky a pacholci a další jejich zaměstnanci byli vykořisťováni na dřeň, neměli na boty, neměli na školy pro své děti, spali div ne s dobytkem v chlévech. On ten dobytek měl pro sedláka větší cenu, než člověk. Sedlák by syna nebo dceru raději zabil, než aby svolil majetkově nerovný sňatek!
Kolik z nich se po převratu rvalo o restituce polí, lesů, statků a majetku "ukradeného" komunisty? JZD byla po převratu první, která se rozpadla. Už se nemohli dočkat. Co lidem na vesnici chybělo? Jednoty? Hospody? Kulturní domy? Co jim v JZD scházelo? Spolu s dělníky v továrnách rozhodli o budoucím životě v kapitalismu. Kolik z nich dnes na tomto restituovaném majetku hospodaří? Hrstka! Chamtivě vše rozprodali a pronajali. Chamtivost a nenažranost, vidina peněz je úplně paralyzovala. A ti, kteří ještě hospodaří, ti za maso, mléko, máslo, ovoce a zeleninu nevědí co chtít. Běžte si něco koupit na ty jejich slavné farmářské trhy! Běžte si od nich něco koupit na trh! Drahé jak sviňa a ani nevíte, kolik dusíku a pesticidů to v sobě má. My tu máme po celý rok, dvakrát týdně dopoledne plné náměstí trhovců se vším možným. Myslíte si, že tam chodím pro zeleninu, ovoce, vejce, sýry, uzeniny, med... ? NE! Nekradu. Na jejich vejce kus za 5 korun jim sere pes.
Těžko se mi to říká, je to v rozporu s mým přesvědčením, ale nebýt supermarketů, Vietnamců a čínského zboží, chodili bychom hladoví a nazí! Čeští podnikatelé a živnostníci by z nás sedřeli kůži! Taková je holá pravda! A v plné nahotě se to ukázalo včera v Praze.
Říkám to a budu opakovat stále - ať se na demokracii díváme jakkoliv, ať už má všelijaké chyby a nedokonalosti, tak v souvislosti s těmi, kteří v ČR už 34 let v Parlamentu a ve Strakovce sedí, přijímají zákony, vládnou a rozhodují o životě a osudech státu a národa, si musíme přiznat, že jsme je tam my, občané, svobodně a demokraticky delegovali! Svobodně, dobrovolně a opakovaně! Jen blbec může volit blbce. Máme tedy to, o čem většina rozhodla. ŽIVOT V KAPITALISMU par excellence!
Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)

babka s dědou od manželky měli mlýn a i kdyby neměli sami co do huby, tak pacholci a děvečky museli dostat co měli ve smlouvách

Průměrný počet slepic: 2.9 (15 hlasů)

husy jsem s vámi nepásl, tak si osobní invektivy vyprošuji. Jste to vy a vám podobní, kteří svými urážkami a drzou familiérností vůči názorovým oponentům otravují každou diskusi. Agresivita takových "demokratů" je každému známa. Mimochodem, že se vaši příbuzní (o kterých možná víte prd jak se chovali a jak žili, protože mám zkušenost, že na bolševiky nadávají zejména ti, kteří za jejich vlády buď ještě nebyli na světě, nebo jim teklo mléko po bradě) chovali k zaměstnancům slušně, není protiargumentem. Četl jsem vzpomínky bývalého nacistického vězně, ve kterých popisuje "slušného a lidského esesáka".

Ale ano, uznávám, že ne všichni sedláci byli stejní. Někteří byli dokonce ještě horší!

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

In reply to by Olin

Trvalý odkaz

židovský fabrikanty, v jejichž fabrikách dřeli dělňasi 14 hodin denně a doma jim hlady umíraly děti. Husy jsem pást nechodil, párkrát kozu, tak tam jsme se mohli potkat.

Průměrný počet slepic: 1.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Autor žije ve Šluknovském výběžku, kde ani lišky už nedávají dobrou noc. Znám tu oblast bývalých severních Sudet jak své boty. Kdybych potkal kouzelného dědečka a mohl si přát jedno přání, nechal bych tam přestěhovat, od Děčína až po Frýdlant v Čechách a podle potřeby i dále až někam k Osoblaze, všechny Pražáky. A s nimi každého, kdo má zato, že se máme nejlépe za posledních sto let!

https://www.krajskelisty.cz/ustecky-kraj/30631-a-na-vesnici-zustane-jen-pruvan-po-cloveku-komentar-stepana-chaba.htm

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Nemam

Když se mně prodavačka v Lidlu zeptala asi po 300 sté, tak jsem se zařídil... :-) (odpověď Olinovi)

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

👌

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

ale k věci: Všimli jste si, že náš pan ministr zemědělství o zemědělství nic, kromě několika obecných frází, neumí říci? Včera večer v 360° na Tv Prima byl kouzelně směšný, leč nekřesťansky zlý. Vedle sedící paní Vrecionová toho sice o zemědělství ví dost, ale jako europoslankyně za ODS musí držet linii, i kdyby to byla blbost. Pan Dufek, přes veškeré slovní napadání, se nedal vyvést z míry a paní Konečná byla perfektně připravená, jako vždy.

Doufám, že příští parlamentní volby vyhraje ANO2011, spolu s SPD sestaví většinouvou vládu a místo ministra zemědělství nabídnou panu Jandejskovi (pokud by to vzal, vedl by resort zase člověk, který rozumí ekonomice zemědělství a jen tak někdo ho neoblafne, neb to má odpracováno).

Poznámka: Protože jsem již starší ročník, ale paměť mi zatím slouží, když si pustím televizi, až na výjimky se mi při vysílání zpráv a komentářů vybaví nezapomenutelný pan Jambor; slovník a dikce současných mluvících hlav je téměř totožná, obsah jen nepatrně inovovaný. Spirála dějin je neúprosná, fuj!

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

ale co by tady zbylo ? fízl za sorosovy prachy Šlachta a ten šašek Šmarda ?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

njn. Tamti jsou špatně určitě. Třeba bychom něco z toho zbytku vybrali.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

tak s kým byste chtěl poslat do propadliště dějin tu sebranku z 5K? Máte v rukávu nějakou reálnou sílu? Nebo si tajně myslíte na Blanické rytíře?

Takže, buďto se rozumní lidé bez rozdílu spojí do jedné antiliberální fronty, vyhlásí pragmatické příměří a vyženou tu eurohujerskou pakáž z vlády, Poslanecké sněmovny a Senátu. Nebo si bude každý hrát na svém písečku až do skonání věků! Je opravdu tak těžké pochopit, co měli na mysli klasikové výzvou "Proletáři všech zemí, spojte se!"?

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

je to z bláta do louže.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

     Diskuze je zde květnatá, bohatá, různonázorová, přínosná, neagresivní. Jaký to obrovský rozdíl, proti diskuzím v minulosti, které si pro sebe ukradl tapetovač. Dnes skoro bez zkopírovaných článků odjinud a hned je to tady veselejší. 

     A že máme různé názory a někdy se neshodneme? No to je přeci jasná věc. Každý jsme jiný a formovalo nás jiné prostředí. Ale spojovat by nás měl stejný zájem - pryč s pětidemolicí. 

     A pro pana berrnarda - mě se skutečně bát nemusíte. I když jsem přesvědčen, že v případě Vaší odpovědi paní Včelce Máje, to byla ironie.

    Hezký zbytek dne všem. 

 

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Nešlo o "bání se někoho" (to byl jen jeho výraz pro pobavení dotyčných jmenovaných), nýbrž o troufnutí si jen na ženskou, aby si nikoho z mužských přizvukovačů nerozházel, třebaže říkají to stejné, co já.... (ale to je psychologie pro pokročilejší, to neřešte a "abstrouhejte").   

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

     No neva. Už jsem za svůj život dostal takovejch titulů, že bych to nespočítal. A jestli můžu poprosit, osvětlete mi ten výraz "abstrouhejte". S tím jsem se skutečně nikdy nikde nesetkal. 

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

To byste se musel zeptat Vlasty Buriana, nikdo jiný zřejmě význam toho slova nezná. On toto slovo v této scénce použil.

 

https://www.youtube.com/watch?v=M5e94aToZaE

 

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

Přizvukovači mohlo být v uvozovkách, přizvukovat =  přisvědčovat řečníkovi. A abstrouhejte asi zná Freud -kdysi to kromě Buriana použil snad i Horníček nebo někdo v jeho pořadu, namísto slova "abstrahovat" (což je nedbat něčeho, pominout, nepřihlížet k..)

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Asi jde spíš o to, že CHANDRASEKHAR neměl pocit, že by berrnardovi ve Vašich sporech s ním přizvukoval. Totéž platí o mně.

P.S.: Nebo jste možná myslela přizvukovat Vám, já nevím. Tak či onak, zní to dost nelichotivě.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

No tak to je divná dedukce, nemyslíte...

- Napsala jsem to obecně, o nikom konkrétním - tedy ani o Chandrovi, ani o vás, napsala jsem doslova:... "když zjistí, že mu někdo přizvukuje..." Nikoho jsem nejmenovala, tak nevím, proč ten další zbytečný rozbor na pokračování ...(bylo to tak i předtím, než jste sem začali chodit vy.)

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)