Tak má někdo odvahu?

Autor
Štítky

Poslanecká sněmovna dnes zbavila Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka poslanecké imunity. Jednání bylo poněkud dlouhé, online ho sledoval tis i televize, výstupy se k nám dostávaly v reálném čase. Musím říci, že mě nejvíc zaujalo, jak Babiš zahřímal do davu, že se nenechá zastrašit ani zastavit. Nicméně výsledek byl v podstatě předem jasný, všichni jsme to očekávali a snad jen skalní nemyslící fanoušek ANO možná ve skrytu duše doufal, že to dopadne jinak. 

Otázkou je, co dál... ANO má další reklamu zadarmo. Dnešní plky v poslanecké sněmovně se budou přetřásat ještě dlouho. Nakonec je bude citovat i Blesk, bude to na Youtube, Facebooku, Literárkách, Parlamentních listech, Ihned, Idnes, prostě všude. Bude to opatřeno komentáři ve smyslu co čtenář to blbec, ale na věci to vůbec nic nezmění. Obecný lid je podstatně méně blbý než by se myslelo a závěr si udělá sám... postačí párkrát kliknout myší. 

Troufám si tvrdit, že náš politický mainstream právě zařídil svému úhlavnímu nepříteli jednobarevnou vládu. Rétorika ANO může zůstat nezměněna, stačí jen poukazovat na to, co se děje a pokračovat v hláškách o tom, jak Babiš čistí Augiášův chlív a tradičním politikům se to nelíbí. Peněz na kampaň má ANO plnou pr... stranickou pokladnu, každý človíček v této republice právě toto uslyší. 

Pro ostatní strany je skoro nezbytné, aby si pokud možno ještě dnes v noci pro Babiše došla policie. Pokud se tak nestane, mohou si chystat gratulační projevy a namazat zuby, aby to tak neskřípalo. Celá otázka teď zní, zda existuje soudce a státní zástupce, který má odvahu podepsat našim dvěma vydaným hochům vazbu. Pokud ne, a já bych se tomu nedivil, v podstatě je to tu jeden zbabělec vedle druhého, tak máme příštího premiéra celkem jistého.  

Pokud se to ovšem náhodou nějaký odvážný blázen našel a skutečně si pro Babiše dojde URNA, tak skutečně ANO volby vyhrát nemusí. Může se rozpadnout ještě než na volby vůbec dojde. A pak tu budeme mí novou a neznámu situaci... bezmála třicet procent bezprizorních hlasů, které si budou hledat nový kurník... A nazpátek k ODS, TOP a nebo ČSSD už nepůjdou... ne ne... to už bych si fakt spíš vsadil na Okamuru nebo jiného neokoukaného ptáčka zpěváčka. 

Co myslíte vy... má někdo odvahu na ten zatykač? 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Tak jsem dnes tak nějak při práci na počítači sledovala přenos ze sněmovny a musím všem, co dnes celý den obhajovali vydání Babiše a Faltýnka a pak pro to vydání hlasovali, sdělit: běžte všichni do prdele! (promiň Vidláku, ale líp mi to nejde vyjádřit).

Ti, co dnes oba poslance vydali, jsou neskuteční pokrytci a obyčejní zbabělci, kteří se bojí s Babišem chlapsky utkat ve volbách a tak se ho snaží paralyzovat jak jen to jde. Je to jako kdyby před startem běžeckého závodu nalili favoritovi do kafe sedativa.

Pročpak ti křišťálově čistí parlamentní moralisté nenechali jejich vydání na nové sněmovně s mandátem 4 roky? Jejich mandát končí za pár týdnů a ta umírající kobyla kolem sebe pěkně kope, že?

No ano, snad jim to voliči spočítají a Babiš si dojde pro jednobarevnou vládu. I když nejsem volič Babiše, tak po tom dnešku bych si to vlastně přála, už mám pindání těch neschopných po krk.

A pokud se někdo odváží vzít ty dva do vazby, tak si myslím, že do toho vstoupí Zeman a lid.

Zatím bez slepic

Naprostu, ale opravdu naprostou náhodou zrovna v těchto dnech Boží mlýny nejnezávislejšího z nezávislých a nejmocnějšího z mocných slovenských soudů dostal na stůl revizi dávného dvojnásobného osvobozujícího rozsudku nižších nezávislých soudů o Babišově vědomé nespolupráci s STB.
Chtěl bych vidět toho smělce (jak by řekla teta Kateřina ze Saturnina), který by tvrdil, že se jednání dostalo po mnoha letech na pořad TĚCHTO dnů jinak než čirou náhodou.

Co se týče soudů českých - kterou z nezávislých tuzemských justičních mafií našeho právního státu preferujete ?(Mám na mysli nezávislých jedné na druhé, jakož i na právu a spravedlnosti)

Teď když mám v rukou justici
a každou policejní stanici
v rukavičkách si chodím po kraji..., zpívá známý písničkářo americkém agentovi v banánové zemi.
Banány u nás sice nemáme, ale proč se nespokojit s tvarově podobnými okurkami ?

KAŽDOU policejní stanici, soudce ni státního zástupce nemá v této zemi zatím v rukou nikdo.
Proto je nutno pečlivě případy přidělovat těm spravedlivým a především spolehlivým.

Takže bych připsal další sloku:
Nechceš-li býti za tupce
kup si státního zástupce !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Připravuje se předvolební atomovka..." říká Vlastimil Tlustý
https://xtv.cz/archiv/pripravuje-se-predvolebni-atomovka-rika-vlastimil…
„Toto je konec normálního světa!
Žijeme uprostřed politické války, kterou vedou jedni s druhými, to jsou s Babišem a proti Babišovi, nemá smysl vyjmenovávat všechny armády, které do ní patří, ale jisté je, že se musíme připravit na to, že použijí všechny zbraně, které mají k dispozici. Je to válka na život a na smrt, totální válka s cílem zničit první nebo druhé."
Při zamyšlení se nad nástroji, které mohou politické strany navzájem proti sobě použít, varoval Tlustý před použitím státních nástrojů. "K této politické válce jsou využívány, lépe řečeno zneužívány, státní instituce a jim dané kompetence."
Na spekulace ohledně radikálního zásahu do říjnových voleb chystaného v zákulisí říká: "Existuje kompetence ministerstva vnitra, které má nad věcmi dohled. Má za úkol kontrolovat kandidátky a vyřazovat z nich kandidáty, kteří jsou obecně řečeno závadní. To může zahrnovat formální chybičku typu špatná ulice, ale taky to může zahrnovat nedemokratičnost, ve jménu nedemokratických projevů. Můžete vyřazovat nejenom nedemokratické kandidáty, ale i celé nedemokratické kandidátky," naznačil Tlustý.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vyslovovat jakékoliv volební předpovědi v této současné české situaci je ošidné. To bych fakt raději věštil jaké bude ve volební dny počasí, Neb u každé takové dlouhodobé předpovědi je pravděpodobnost úspěchu padesátiprocentní - buďto to vyjde, nebo ne - tvrdím jako vojenský vysloužilec v hodnosti kapitána se zařazením "důstojník povětrnostní služby" do funkce "dozorčí synoptik".
S volbami je to stejně ošidné, neb příliš mnoho proměnných, zejména pak v čase.
Přesto si ale troufnu tvrdit, že Bureš i jeho projekt ANO už mají zenit za sebou. Kašlu na nějaké průzkumy (ty ovšem moji tezi potvrzují), jen sleduji názory svého okolí.
Sice je známo, že "Přání otcem myšlénky", nicméně čuch mi napovídá, že to skončí "všichni proti Babišovi". Proč? Protože zatím podtrhl každého. A politikům, i když je spíše nemám rád, přiznávám pud sebezáchovy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pokud jsou důkazy - odsoudit a s hanbou na hanbu, druhá strana nejsou důkazy tresného činu (orgány si pouze domýšlí) po roce dvou atd. bude věc ukončena bez odsouzení KDO bude potrestán za tu situaci vměšování do voleb četník, první guru nad ním , druhý nebo nikdo.
Nebudu volit ano, ale stále víc je pro mne zajímavější Yokohama a trestně právní odpovědnost politiků a soudců

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babiš je Krejčíř politiky. Má naprosto stejné rysy. Asi se bude zdát ono přirovnání dosti tvrdé, ale pokud si vezměte souběžný vývoj, je naprosto totožný. Oni nemají korektiv kdy je to již za hranou a jdou do toho stále s větším úsilím zvládnout nahromaděné problémy jež plodí další problémy. Je jen otázkou zdali Babišova cesta do politiky byla vynucena nahromaděnými existujícími problémy cestou nahoru, nebo osobnostní potřeba stále větších dávek "podnikatelského" rizika.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Takňák si myslím, že přepadení v kuklách nehrozí. To dělával Šlachta a jeho boys a ten už u policie není.

Zatím bez slepic

Kukel netřeba.
U nás se stejně všechno proflákne a odkuklí.

Ale strčit někoho do vazby je, řečeno fotbalovým slovníkem, standartní situace. Alespoň u nás standartní, ale i velmoci si dnes z nás berou příklad a dohánějí a předhánějí nás:

"O obavách z vazby se přitom hovořilo již po zasedání sněmovního a mandátového výboru koncem srpna, který rozhodl o vydání obou poslanců.
„Co když budou práci policie kritizovat a poukazovat na věci, se kterými ve výzvě nesouhlasí, a policie pojme nesmyslné podezření, že se snaží svými výroky působit na svědky? Pak by je policisté mohli dát třeba i do vazby. Radši by se měli vyjadřovat jen na půdě sněmovny,“ poukázal tehdy zdroj hnutí ANO s tím, že na půdě Poslanecké sněmovny na politiky platí imunita.

„Je takřka tradicí, že králové a prezidenti mají nějakou tu zkušenost s temnicí. Ale že by vazba hrozila předpokládanému vítězi voleb, to tu ještě nebylo,“ popsal pak v Lidových novinách komentátor Petr Kamberský.

„Policejní důstojníci mohou opakovat, že ukončili potřebné úkony a hned poté požádali sněmovnu o vydání dvou poslanců, ale ať šlo o časový souběh, nebo promyšlené načasování, trestní stíhání Andreje Babiše se stává klíčovým tématem voleb,“ řekl Kamberský s tím, že divočina může ještě gradovat: v rámci zvyšování tlaku mohou Babiše či někoho z jeho okolí zkusit dát do vazby."
----
Pevnš věřím, že náš demokratický a právní stát je již natolik vyspělý, že už nyní je sepsáno několik rozdílných konceptů žalob, několik vzájemně si odporujících různých odůvodnění dosud neexistujících rozsudků, několik výpovědí svědků, kteří ještě nebyli k jejich odrecitování vybráni a -pro jistotu - i několik Babišových pitevních zpráv , kdyby vše ostatní selhalo.

Nezbývá než věřit, že konečné řešení bude vybráno na základě tržních principů, byť v neveřejné soutěži.

K tomu nám dopomáhej Bůh, doklepávající vláda a zahraniční loutkovodiči jejích pimprlat. Bůh ochraňuj naši Ozubenou Pleš!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím si, že tak 1 až 3 týdny před volbami přijde pro Babiše Policie ČR s pouty a za blesků fotoaparátů jej odvedou do vazby. Pak asi zasáhne Miloš Zeman a využije svých ústavních pravomocí kvůli zachování "demokratičnosti voleb". Tedy v případě, že se v ČSSD najde nějaký drsnější politik, který má pod palcem justici nebo policii. Protože šéfové justice i policie jsou vše možné, jen ne mravní (jeden je dokonce dvojnásobný zrádce), možná se nestane taky vůbec nic a Andrej Babiš zvítězí.

Pokud by byl Miroslav Kalousek, špičky ČSSD, ODS, atd. skutečně tak chytří, jak se snaží před voliči vypadat, nechali by A. Babiše vyhrát, kampaň by udělali takovou, aby je moc nestála, a spokojili se se svými 10 % věrných, které neodradí vůbec nic. Každá strana má takové jádro věrných, ODS, TOP 09, KSČM, ČSSD - a všude je kolem 6-8%.
Andrej Babiš se totiž může znemožnit jedinou věcí, a to když bude opravdu vládnout. Totéž platí pro KSČM, která možná bude muset přiznat barvu. Tak či onak, pohodlný život stranických špiček z KSČM končí a budou muset předvést něco více než dosud, jinak v dalších volbách možná skončí.

Kdo chce v těchto volbách vyhrát, musí se postavit rázně Bruselu, což Bohuslav Sobotka nikdy neuměl a vždy doufal v teplou sesli v bruselských kancelářích. Stačí odmítnout přijímat neprověřené imigranty, a pokud nám je EU vnutí, držet je v uzavřeném prostoru, dokud neprojdou bezpečnostní prověrkou. Téma muslimských teroristů vyhraje letošní volby.
Kariéra Bohuslava Sobotky zcela zaslouženě končí. Nic nepředvedl a jeho politická pružnost až obojetnost se mu dnes vymstí.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Jsem rád,že jsem na Vás narazil u Vidláka.Docela souhlasím z Vaším příspěvkem.Už jsme dále pokročili v takových kauzách a pokud nedodají věrohodné obvinění Babiše,může to pro ČSSD dopadnout velice špatně.Pokud by Babiš vyhrál hodně procenty,pak to odnese i policie a justice.Pořád mě u toho napadá,že víc na to tlačí Kalousek než Sobotka.

Zatím bez slepic

Obávám se, že Sobotka je Kalouskova opička, přestože nevím, kudy přesně a jako vedou šlagátky od jeho vodítka.
A těch špagátků je víc, proto ty kotrmelce a ideově programové epileptické záškuby.

Vidlák se domnívá, že je Sobotka slizký elektrický úhoř, úspěšně předstírající, že je neškodný blbeček.
Já bych se při své smířlivosti a nekonfliktnosti pokusil o kompromis - v politice už genové manipulace došly tak daleko, že slizká elektrická opička s blbečkovskými mimikry na dálkové ovládání není žádný problém.

O nebožku ČSSD už obavy nemám, čest její památce, byl jsem její skalní volič, její likvidace prostřednictvím kvaziblairisty Sobotky byl politický majstrštyk.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

V případě ČSSD ještě nebyl vynesen nejvyšší trumf a tím je pohledávka právníka Altnera.

Zatím bez slepic

Obávám se, že Sobotka je Kalouskova opička, přestože nevím, kudy přesně a jako vedou šlagátky od jeho vodítka.
A těch špagátků je víc, proto ty kotrmelce a ideově programové epileptické záškuby.

Vidlák se domnívá, že je Sobotka slizký elektrický úhoř, úspěšně předstírající, že je neškodný blbeček.
Já bych se při své smířlivosti a nekonfliktnosti pokusil o kompromis - v politice už genové manipulace došly tak daleko, že slizká elektrická opička s blbečkovskými mimikry na dálkové ovládání není žádný problém.

O nebožku ČSSD už obavy nemám, čest její památce, byl jsem její skalní volič, její likvidace prostřednictvím kvaziblairisty Sobotky byl politický majstrštyk.

Zatím bez slepic

Pane Zemědělče, rád Vás také znovu potkávám. Máte pravdu, Kalousek podle všeho působí v pozadí celé kauzy, přitom on je tím, kdo by měl sedět v temnici už dávno. Jestliže se ale ČSSD nechala zbuntovat do boje proti Babišovi a odvádí špinavou práci, kterou jí vnutil Kalousek, pak si nezaslouží existovat. Každá strana má své jádro věrných voličů, které nepřesvědčí nic. U ČSSD je to jádro docela velké a z nostalgie nevidí, jako moc se ČSSD změnila k horšímu.
Ale ani u ČSSD ještě předvolební boj nemusí končit. Díky jejímu chování vůči Altnerovi jeho dědicové prodali pohledávku nějaké společnosti, která ji může využít. Být na Babišově místě, pohledávku bych koupil za její plnou hodnotu a ještě před volbami ČSSD poslal do konkurzu.
ČSSD naopak určitě zvažuje, že Babiše nechá vést v poutech před objektivy novinářů.

Zatím bez slepic

Za celou vládu současné vlády k tomu nedošlo. Do Čech přišla jiná kultura. Ať si to lidé připouští nebo ne. Asi na tom má zásluhu i Zeman. A to říkám, i když Zemana nemám rád a vlády si nevážím. Jenomže máme to, co jsme si zvolili a co bylo k dispozici. Kde nic není, ani čert nebere. Nejspíš se ale změnily poměry někde výš, tam kde se tahá za provázky.

Souhlasím, že nejlepším a nejúčinnějším lékem na českou naivitu by bylo nechat Andreje vyniknout jako předsedu vlády. Malé děti a naivkové se musí nejdříve spálit, aby uvěřili, že kamna jsou hot. Jenomže jsou i některé věci, které by mohly být nevratné. Myslím při řízení demokratického státu. Demokracie se buduje pomalinku, ale do pekel to jde rychle.

Bruselu je nesmysl se stavět. Žádná jiná alternativa není. Tam je potřeba proniknout a ochočit si ho. Sobotka je ale ten poslední, který by to dokázal. Jestli ho tam přeci dají za odměnu, tak jako vrátného. Ne, na vrátného nemá, neumí jazyky, atd. To nemá cenu spekulovat. Uvidíme, kam ho uklidí.

Zatím bez slepic

Bohuslav Sobotka si určitě myslí, že získá nějaké koryto v Bruselu, proto se tak klaněl Evropské komisi, která koryta přiděluje. Jenže zájemců je mnoho a koryt málo, tak Sobotka ostrouhá, protože je mouřenín, který udělal svou práci a může jít.
K Bruselu jiná alternativa dnes není stejně jako k Moskvě před 30 lety. Snaha proniknout do Bruselu je chvályhodná, ale ochočení není možné, tam už bačují Němci a Francouzi a celá Evropa kolem nich tancuje.
Existuje jen jediná možnost. Proniknout do Bruselu a po vzoru Josefa Švejka nadšeně a do písmene plnit všechny absurdní směrnice. S tím si neporadili ani Habsburkové ani Hitler. Však on se ten Brusel nakonec sesype ekonomicky a to ještě dříve, než muslimové stačí EU ovládnout. Pak už to bude jen zlé, Evropa sklidí, co dnes seje.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

...tragédií této komedie v přímém přenosu však je, že v tomto kousku země (prý kdysi strdím a mlékem oplývajícím!) máme nejen čapích hnízd, ale i Čapích hnízd stovky a stovky a stovky. To páně Babišovo je z hlediska výše dotace takové "pidi hnízdečko". A zajímá to někoho kompetentního stejně jako najednou je zajímá zrovna to jedno jediné?
Dotace jsou neskutečný průšvih a nekonečný tunel. Počínaje vědecko-technickými parky, přes dotační projekty na ty úžasné "měkké dovednosti" (hlavně školy, neziskovky) projekty na výrobní inovace, firemní výzkum až po nekonečné cyklostezky, rozhledny, soukromé penziony, farmy s "agroturistikou" atd., atd. Krásné na tom je, že se ty dotační projekty nechají tááák nááádherně napsat. A tááák nááádherně schválit. A tááák nááádherně vyúčtovat.
Beznaděj kam se podíváte. A furt to nemá konce.. Ach jo.

Zatím bez slepic

Čapí hnízdo je hůl, kterou ČSSD a Kalousek zvedli, aby s ní bili psa Babiše. Nedělejme si iluze o Babišovi, ale voliči jej zvolí jako Viktora Čističe, který se po volbách bude mstít. Pokud Babiš prohlásí, že dostane-li dostatečnou politickou moc, vyřídí po volbách nedotknutelné z ČSSD a TOP09 (ono by se dost dotačních podvodů našlo i na Schwarzenberga s Kalouskem, např. Kalousek dal Schwarzenbergovi dotaci na vyčištění jeho rybníků z prostředků ministerstva financí), ve volbách Babišovi hlasy přibudou, i kdyby šel do vazby.
Máte pravdu, že podobných dotačních kauz po ČR je, že by se s nimi daly naplnit věznici mnohokrát.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A proto, půjde-li Babiš do vazby, bude vítězství ANO ve volbách ještě vyšší. Kamarádi z mokré čtvrti si zvolili špatnou cestu. Co fungovalo na Paroubka a na Nečase, to na Babiše nezabere. Mimochodem, velmi se mi líbí dnešní zásadový postoj ministra financí Pilného - peníze na platy si ušetřete na ministerstvech, ode mě nedostanete nic. To jsou další plusové body pro ANO. Sobotkovci by předvolebně rozdávali, až by se hory zelenaly.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

On totiž pan Babiš zastavil obrovské penězovody v řádu desítek miliard ročně komunitě tak asi 1 miliona větších a menších podnikatelů + jejich rodinným příslušníkům. To je obrovská síla. Neskutečná nenávist. Takže do vyšetřovací vazby pan Babiš a nejen on musí. Oni potřebují najít slabý článek, který v těch teplácích změkne a kápne nějakou božskou. Zajímavě o tom mluví na xtv.cz pan Tlustý.

Zatím bez slepic