Volební tipovačka

Autor

Vše důležité bylo už řečeno. Volby prezidenta jsou v plném proudu a dnes večer budeme mít výsledky. Pojďme si tedy ještě zatipovat (a večer pak pokecat o očekávaných či neočekávaných výsledcích.

A jedna drobná poznámka - zdá se, že i feministky jdou Zemanovi na pomoc. Kampaň oficiálně skončila. Kandidáti mají držet hubu, co se smí nebo nesmí říkat v médiích na to je dokonce zákon a ejhle - přiběhna polonahá baba (celkem fotogenická) a Zeman má zajištěnou kampaň na celý pátek i sobotu. Já vím, že už vidím konspiraci za každým rohem a co se dá vysvětlit blbostí, to se nemá zdůvodňovat šíleným plánem, ale takové PR by ani Zeman lépe nevymyslel. 

 

A teď můj osobní tip.

Zeman obdrží v prvním kole suverénně nejvíc hlasů, ale výhra v prvním kole mu o pár procent uteče. Do druhé kola s ním postoupí Topolánek. Drahoš skončí až čtvrtý za Horáčkem. 

 

Diskuse je volná, dejte si...  

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Nejdřív trochu obecněji:
1) Účast bude vysoká, tipuju k 70%. Už teď je značná hlavně ve velkých městech.
2) S ohledem na to se bude konat druhé kolo.
3) První kolo vyhraje Zeman. Dostane nejen víc procent, ale i víc hlasů než před pěti lety v prvním kole, což je zásadní vysvědčení za jeho dosavadní prezidentskou práci. V prvním kole, kdy se volí pozitivně (kromě fanatiků jako Dolejší a Hlavenka z BL, kteří musí už v prvním kole "myslet politicky, kurva, politicky"), přidá k minulým procentům cca dvě další třetiny. A ne-li on, pak jistě Ovčáček to prodá jako zářivé vítězství bez ohledu na to, jak dopadne druhé kolo.
4) Do finále s ním s odřenýma ušima proleze Drahoš.
5) Kometou prvního kola bude daleko spíš Fischer než Topolánek a tipnu, že Fischer dostane i víc hlasů. Jeho kampani se jako zřejmě jediné podařilo vykreslit ho jako "kladného hrdinu", zatímco všichni ostatní soutěží o "nejlepšího, resp. nejnadějnějšího antizemana." Kromě Topolánka samozřejmě, ten do toho jde v roli protřelého odpočatého mazáka, i když chce taky na Hradě "větrat".
6) Ještě večer vyjádří neochvějnou podporu Drahošovi do druhého kola Horáček, Hilšer, Fischer, TOP09, STAN, odkopaní Piráti a looserovské křídlo ČSSD (a Eva Holubová) (a vlk). Topolánek vyzve k volbě zdravým rozumem, ostatní pro jistotu nebudou tázaní. Neudrží-li spolustraníci "dvojkou vína" občerstveného Kalouska na uzdě, můžeme se dočkat premiéry veřejného použití sousloví "prezident Drahoš".

A teď ten tip v číslech:
Zeman 39%
Drahoš 17%
Horáček 14%
Fischer 10%
Topolánek 7%
ostatní 3% a méně

Zatím vždycky, (no dobře, skoro vždycky), když jsem tady nebo na kose tipoval, dopadlo to v reálu hůř. Tak doufám, že tentokrát je to podstřeleno dostatečně.

P.S. Vidláku, ta "přiběhna" se Vám tuze povedla. Přechodník to být nemůže, neboť baba by byla "přiběhnouc" ;-)

Zatím bez slepic

No, sice nejsem takový odborník na slovní tvorbu jako náš fenomenální Asfaltový holub, ale podle mě se dá na slovo "přiběhna" nahlížet také jako na podstatné jméno odvozené ze slova "běhna" s tím, že daná předpona blíže specifikuje obvyklý směr pohybu běhny.
Je to něco podobného, co u Vlka kdysi vymyslel myslím že Jezevec, a sice, že slovo "uprchlík" začal nahrazovat slovem "připrchlík".

A teď k tipovačce:
Zeman 48%
Fischer 15%
Drahoš 12%
Topolánek 10%
Horáček 10% ...

Moje přání:
Zeman 55%

Zatím bez slepic

A moje přání je Zeman 50,15% a s každým přepočítáním dvě setiny procenta navíc. Ale v tomhle kole to ještě nebude.

Zatím bez slepic

Blahopřeji kolektivku autorů a tiše závidím!
Konečně existuje důstojný český ekvivalent cizáckém :CALL GIRL !

Zatím bez slepic

Martine, musím ocenit tipérské odhady. Vlastně jste to zhruba dal, jen jste přecenil Horáčka a Topola jen o málo víc, než nedocenil Drahoše. Palec nahoru.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zeman 52
Drahoš 37
Topolánek 5
Horáček 3

Pro ty příští volby, zřejmě nepříliš vzdálené, mám svého koně v J. Hynkovi, pokud se neobjeví někdo další, kdo by stál za úvahu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Se Zemanem postoupí do II.kola Tupolánek a v něm o fous vyhraje. Účast v I.kole nepřekročí 60 %, ve druhém kolem padesáti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zeman 39%
Topolánek 16%
Drahoš 15%
Horáček 14%
Ostatní pod 7% v pořadí: Hilšer, Fischer, Hynek, Hannig, Kulhánek.

Volební účast: 72%

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Moje přání :
1.kolo Zeman 48%
Horáček 25%
2.kolo Horáček 56%

a reálně
1.kolo Zeman 52%

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak už jsem psal,Zemanovi nedovolí zvítězit v prvém kole.
Tuším,že do druhého kola postoupí Zeman a Topolánek,ten bude tlačen demokratickým blokem,médii.
Drahoš třetí,ostatní pod pět procent.
Osobně bych si přál,aby Zeman vyhrál už v prvém kole,zarazit tu nechutnou,podrazáckou kampaň a hlavně znevážit celou pražskou kavárnu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zeman 55%
Drahoš 33 %

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zeman 52,4%
Ostatní nejsou důležití.

A tu nahou babu mu tam včera přece poslal Putin.
A měla na sobě hedvábné ponožky, takže v tom jede i Čína.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Volební účast tipuji k 60%. Hodně lidí k volbám nepřijde.
Výsledky? Zeman 37%, Topolánek, Fischer tak kolem 9%, Drahoš a Horáček kolem 5%, zbytek pod 3%.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zeman 35%
Drahoš 25%
Horáček 17%
Topolánek 9%
Hannig 5%
ostatní ten zbytek.

Ve druhém kole:
Drahoš 54%
Zeman 46%

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jestli se prezidentem stane Jiří Drahoš, postavím se k volbě prezidenta stejně demokraticky jako příznivci Karla Schwarzenberga před 5 lety a řeknu: "Není to můj prezident."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když si vzpomenu, jak se mí mladí, sympatičtí, dychtivě pokrokoví známí a kolegové před 5 lety tvářili otráveně až tragicky, když jim knížepán prohrál volby, taky bych si taky přál prvokolové rozhodnutí pro MZ.

Tentokrát jsem v tramvaji už dvakrát slyšel mladé svazáky mluvit o volbách.

Poprvé si jakýsi jinoch se slečnou tak 20-25 notovali, jak to Praha zachránila při parlamentních volbách - asi Kalouska a pak si ještě přáli ty "prezidentské." Litovali, že bohužel presidenta volí lidi, že to je lepší, volit parlamentem by bylo lepší. - Vůbec jim nedocházelo, že to je právě ta demokracie, kterou se tak rádi ohánějí a že myslí jako komunisti.

No a předevčírem to byla trojka. Svazák tak ke třiceti, žádnej frajírek, na pohled takovej nějakej asistent z okecávacích odvětví, s brejličkama, slušně a bez výstřelků oblečenej, jeho hezká ale spíš nevyzývavá přítelkyně a pak nějaká známá kolem 35, ten typ co vypadá jak vedoucí knihkupectví.

No a on vysvětloval, jak bude volit takticky, protože by radši volil Fischera ale bude radši volit Drahoše, protože si myslí, že ten má u lidí větší šanci.

Tak jsem se zarazil v čem tak je mezi nima rozdíl (kromě vlasů). Já se muset rozhodovat mezi těma dvěma, tak si rovnou můžu házet korunou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Koukal jsem na Topolánka a s radostí kvituji, že jako národ máme dobrou paměť, milión bilboroardů nás neoblbne a chlapa s gulema uvítáme jen když to je metafora, vidět je v cizích novinách už nepotřebujeme.

Nestyda Topolánek nějak pozapomněl, že by své fotky v novinách neměl připomínat ani oklikou.

Překvapil Hilšer a Horáček.

Jinak jsem viděl asi dvouminutovej kousíček předvolební debaty na ČT a celé to působilo, jako když se biskupové dohadují o tom co by měl dělat bůh a bůh tam samozřejmě s nima není.

Zatím bez slepic

Poslední odstavec mne dostal. Chtěl bych mít vaši schopnost vyjádření.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Stručná charakteristika. 2. kolo Zeman - Drahoš. Favoritem bude Drahoš. A lze říci, že tyto volby byly o chování Zemana nikoli o jeho přínose pro ČR. Sám o sobě, v případě, že skutečně vyhraje Drahoš, jsem nesmírně zvědav, jak se bude chovat vůči Babišovi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já i pan ředitel si myslíme, že masáž do 2. kola, aneb kampaň “všichni proti Zemanovi!” právě začala.

Přejeme vám proto co největší emoční odstup při přemýšlení o výběru mezi kandidátem slušným a kandidátem manipulovatelným.
SaturniN

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Týýýý jóóó... slyšeli jste první brífing Drahoše?

Jamalalicha? Jamalalicha. Jamalalicha, i paprťála, chánua, chánua, e chánua, e chánu, džalala, džalala-a, a paprťála. Tasparta maznalika zamáz piskurty, jarda, piskurty, patláma, patláma, patláma a… žbrluch!

A tohle mám poslouchat dalších 5 let? Panebože....

No a teď v rozhovoru rozjíždí 2. kolo - agresivně, urážkama... jen tak dál drahoušku, lidi ti to za 14 dnů spravedlivě sečtou.

Zatím bez slepic