Volební tipovačka

Autor

Vše důležité bylo už řečeno. Volby prezidenta jsou v plném proudu a dnes večer budeme mít výsledky. Pojďme si tedy ještě zatipovat (a večer pak pokecat o očekávaných či neočekávaných výsledcích.

A jedna drobná poznámka - zdá se, že i feministky jdou Zemanovi na pomoc. Kampaň oficiálně skončila. Kandidáti mají držet hubu, co se smí nebo nesmí říkat v médiích na to je dokonce zákon a ejhle - přiběhna polonahá baba (celkem fotogenická) a Zeman má zajištěnou kampaň na celý pátek i sobotu. Já vím, že už vidím konspiraci za každým rohem a co se dá vysvětlit blbostí, to se nemá zdůvodňovat šíleným plánem, ale takové PR by ani Zeman lépe nevymyslel. 

 

A teď můj osobní tip.

Zeman obdrží v prvním kole suverénně nejvíc hlasů, ale výhra v prvním kole mu o pár procent uteče. Do druhé kola s ním postoupí Topolánek. Drahoš skončí až čtvrtý za Horáčkem. 

 

Diskuse je volná, dejte si...  

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Taky jsem ho poslouchala, bylo to přesně tak a od asi poloviny sečtených hlasů už v našojejich ČT jela předvolební kampaň ve prospěch Drahoše a myslím, že jede dál, nevydržela jsem a ten manipulativní stroj jsem vypnula. Zeman přislíbil před druhým kolem debatu, tak na to se opravdu těším, zřejmě to bude zážitek století Zeman versus Drahoš.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

My jsme taková malá vesnička, 304 voličů, účast ve volbách 67,76 procent. Topolánek 6 hlasů, Horáček 15 hlasů, Fischer 7 hlasů, Hynek 2 hlasy, Hanning 3 hlasy,
Kulhánek 1 hlas, Zeman 129 hlasů, Hilšer 7 hlasů, Drahoš 32 hlasů.
Těch 32 hlasů pro Drahoše mne na jednu stranu překvapilo a na druhou nepřekvapilo. Rodačka z naší vesnice žijící ve středočeském kraji, moje spolužačka, rozumu průměrného, má dceru, která má slíbeno od Drahoše místo na Hradě (vede s přítelem skvadru dobrovolníků pracujících pro tohoto akademika). Bylo vysloveno i příjmení toho přítele, u kterého prý Drahošovi nevadí že má něco společného s kauzou Rath (na Rathově straně).
Na vzorku voličů z naší vesnice je vidět, jak jsme lidé různí, volíme různě a máme k tomu i různé pohnutky.
Myslela jsem, že Zeman v prvním kole skončí minimálně s 40% hlasů. Uvidíme jak to dopadne v druhém kole. S potěšením jsem zaznamenala, že současný prezident se nebude bránit diskusi s protikanddidátem, který se už teď vidí na jeho místě. On Drahoš za to nemůže, ale všimli jste si jeho křivého úsměvu?

Zatím bez slepic

Ano, v prostoru variant jsou obsaženy všechny možnosti, každý si pro některou sáhne, zelený je života strom. Mně známý živnostník například před 4 lety volil Babiše. Dnes mu kvůli EET nemůže přijít na jméno, ale teď volil Zemana ač injektován spojením Zeman=Babiš. Třeba se víc bojí o osud svých vnoučat než o svůj obchod. Inu cesty Páně jsou nevyzpytatelné.

Zatím bez slepic

A na ten duel se taky moc těším, možná budou i bojleři.

Zatím bez slepic