Vážně tomu mám věřit?

Autor

Zkusím dnes pokračovat v krasojízdě na volební téma. Chtěl bych touto cestou poděkovat své (alespoň doufám stále ještě) kamarádce, že mě svou starostí o mé politické přesvědčení dokázala nabudit, že mi ukázala mnoho zajímavých serverů, které mi budou po večerech zábavou i poučením a asi tu a tam i projímadlem. Děkuji, že jsem díky ní mohl přijít na velké množství velmi jemných odstínů trikolóry. Bude se mi to hodit do života v posttotalitě. Zároveň chci poděkovat vám svým čtenářům za velmi podnětné příspěvky v diskusi a chtěl bych zde volně parafrázovat jeden za všechny:

Pokud Zeman vyjel diskutovat za občany ven z Prahy, kovaní demokraté se správným smýšlením, morální integritou a slušností mu do projevů pouštěli hlasitou hudbu, mávali červenými kartami, pískali, skandovali a házeli vajíčka Při jiných vhodných příležitostech mu nosili na hrad lejno s prezidentovou podobiznou a připínali si placky Miloš mi prdel. Když vyjel Drahoš diskutovat za občany z Prahy, xenofobní burani smrdící pivem, co nevychodili ani základku, ho nechali na pokoji, ať si klidně diskutuje a povídá, jak uzná za vhodné. Děkuji Puckovi za tento nádherný komentář. Pucku, napište pro nás nějaký celý článek.  

Jinak se mi otevřela celá studnice pro mě dosud neznámých médií, osobností, blogerů a proskribčních seznamů.  Nikdy bych nevěřil, kolik toho tady je, jak krásně si to notuje a jaké zářné zítřky nám to připravuje... Postačí přece tak málo... Jen dát hlas Drahošovi v druhém kole prezidentských voleb. Pojďme volit změnu, hlásají titulky. Aby zavládla opět slušnost, aby se společnost přestala rozdělovat... Aby to nový prezident zajistil. Aby nastaly nové lepší časy. Stačí Drahoš na hradě a v naší zemi bude hned lépe. On bude naší společnost stmelovat a spojovat. Pokud jste to nevěřili Babišovi, tak Drahoš je ten pravý, ten to zvládne. 

Pokud tomu věříte, tak šupky dupky, hoďte to Drahošovi.  Myslím to zcela vážně, tentokrát agituju za něj. Pokud věříte, že volby jsou od toho, aby měnily a kultivovaly společnost, běžte a hoďte to Drahošovi. Pokud věříte, že jeden člověk tam na tom ústředním místě na Hradě dokáže zakrýt příkopy a vnést slušnost do politiky i do společnosti, tak běžte a hoďte to Drahošovi. Protože je nad slunce jasnější, že Zeman tohle nikdy dělat nebude. 

Já osobně si mezitím budu myslet, že volby tu nejsou od toho, aby kultivovaly společnost, ale aby se pravidelně zjistilo, jaké preference ta naše společnost vlastně má a podle toho došlo k nastavení politiky. A pak se to zase zopakuje, protože názory se mění, společnost se mění, vnější tlaky se mění a tak se mění i názory na to kam směřovat, kdo tomu bude velet a jaké vlastnosti k tomu bude pokračovat. Nebo mám vážně věřit tomu, že stačí jednou za několik let půl roku před volbami vyskočit, vygenerovat akademika či jiného slušného člověka, postavit ho do čela a to stačí aby se změnil (když ne svět) tak alespoň republika? Ani Ježíš nezměnil svět. Źádná větší slušnost tu po něm nezavládla. Lidi se mlátili a řezali dál. A to byl Boží syn, jeho působení trvalo v kuse tři roky a dělal zázraky.

 Jistě, je možné měnit svět. Ale to se nedělá volební kampaní. Svět se mění dlouhodobou systematickou prací. Plozením dětí, jejich výchovou, skromností, vzděláním, pracovitostí, odhodláním a hlavně nekonečnou výdrží a trpělivostí. Volební kampaň ještě nezměnila na světě vůbec nic.  Maximálně k horšímu. 

Také si budu dál myslet, že ani EU není na věčné časy. Ani NATO není nafurt a ani Rusko tu nebude napořád. Ba ani ten kapitalismus tu nezůstane.  Stejně jako tu nezůstala Římská říše, Církev svatá, Inkvizice, Sovětský svaz či PAX Amerika. Ale pokud byste tu vážně chtěli mít EU na věčné časy, tak Drahoš se možná pokusí to splnit. Tedy alespoň to slibuje.

Stejně tak mám dost vážné pochybnosti, že jeden člověk někde tam na Hradě dokáže ve společnosti smazat rozdíly, zakopat příkopy a stát se tím svorníkem klenby, která se nám rozjíždí stále více. Ani sto by jich tam nestačilo. Ani tisíc. Příkopy se táhnou každou vesnicí, každým městem a tady ve Vidlákově dokonce už i evangelickým sborem. Úplně vidím, jak kvůli Drahošovi zapomenou lidi na svých dvacet let zášti jeden k druhému, na všechny ty staré křivdy, které mezi sebou mají, na ty drobné pomsty a seběhnou se pod ten prapor kde pravda vítězí a stanou se novými lidmi. Ale pokud právě toto bytostně chcete a myslíte si, že prezident je právě tady od toho, tak se vám to Drahoš možná pokusí splnit. Alespoň to slibuje.

Já zůstanu u toho, že takové stmelení zvládne jen nepřítel na hranicích. A budu neskutečně šťastný, že nikde v okolí zatím žádný není i když se na jeho definici pracuje na tři směny. Už je vymezen i jeho prostor tam na východě ve stepích. Už jsou definována i jeho chapadla a zapsána do patřičných seznamů. Drahoš je má, pokud o nich nevíte, rád vám je sdělí. Pokud se bojíte Ruska, Putina a vážně se obáváte každé podnikatelské mise či každého přátelského slova směrem k Moskvě, tak běžte a hoďte to Drahošovi. on to dělat nebude. Tedy alespoň to slibuje. 

Můžete mít spoustu důvodů, proč nevolit Zemana. Může vám vadit jeho jistá sprostota, ješitnost, arogance. Můžete být nespokojeni s jeho vykonáváním funkce, může vám vadit jeho vzhled, můžete mít pochybnosti o jeho zdravotním stavu. Může vás prostě lidsky "nasírat".  Drahoš je také normální člověk, který platil daně a vychovával děti. Má naporsto stejné předpoklady k prezidentské funkci jako Zeman. Hezky to napsal v komentáři Kadlas - vnímáte-li Zemana jako hulvátského manžela a chcete se rozvést, tak běžte a hoďte to Drahošovi. Drahošovi bude slušnější. Alespoň to slibuje.

Nikde není napsáno, že Drahoš nezvládne vykonávat úplně normálně prezidentskou funkci. Možná to zvládne mnohem líp než Zeman.  Ale jestli čekáte, že na konci Drahošova prezidentského období bude naše země stmelenější, příkopy zakopané, že se naše společnost díky němu zkultivuje a do politiky přijde slušnost, tak si osobně myslím, že vás nejspíš čeká pořádné zklamání. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Zdravím, Vidláku!
Dobrý, jako vždy.
Počkal jsem si na Váš článek do půlnoci a jdu spát, nezklamal jste.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Fráze o sjednocování nebo stmelování společnosti šířené v médiích nedávají žádný smysl. To by mě zajímalo, kdo to vymyslel.

Za Zemana bude společnost zpola plná a za Drahoše zpola prázná. Nikdy nebude sjednocená, jedině, že by byl prezidentem Jára Cimrman.

Zatím bez slepic

Ve chvíli, kdy Jára Cimrman bude kandidovat, jsem ochoten jít demonstrovat za sesazení libovolné vlády ! Nebo mu hodit hlas. Nebo podepsat petici. Nebo alespoň památník. Tedy za předpokladu, že se Impérium nerozhodne vrátit úder a do volby nebudou v rámci zachování naší svobody a demokracie zasahovat američtí hackeři !!!

Zatím bez slepic

Čemu se Maneco podivujete. Hvížďala na Aktuálně.cz tvrdí, že předvolební debaty v tv jsou zbytečné, že nic neovlivní. Já tedy nevím, ale vypadá to, že ten Zeman vskutku našel cestu kterak ovlivnit vyšší centrální soustavu některých bytostí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, pokud vyslovil svůj soud o Zemanových voličích, já vysloví soud o voličích pana Drahoše. Tito voliči, mohli-li by, by zřejmě posadili do čela Ústavního soudu rektora zemědělské univerzity s odůvodněním, že je slušný a navíc pochází z akademického prostředí. -usmívající se smajlík

Zatím bez slepic

Alexi, mě to hlava nebere, minule jste tvrdil, že Babišova média, jsou víceméně čestná a jejich redaktoři píší rovinu a to co opravdu cítí jako pravdu, Zatímco já tvrdím, že jsou tvrdě protizemanovsky zaměřena, v čemž vidím rozpor mezi údajným spojenectví mezi Basbišem a Zemanem. Rozpor o kterém se vůbec nemluví. Podívejte se prosím teď na Lidovky a iDnes. vám opravdu přijde, že nejsou protizemanovská a že nevyzdvihují Drahoše?
Hezký den

Zatím bez slepic

Lidové noviny mají na titulní straně palcový titulek "Na peníze pro Zemana jsou hlídači voleb krátcí" a sloupek "Hybridní kampaň" - v tom je na tapetě také Miloš Zeman. Další sloupek (dokončený na str.3) "Drahošova neúčast v TV? Nevadí".

Na str.2 hlavní článek pokračuje a je tam i další, opět s výrazným titulkem "Díra v kampani za 50 milionů" - zase o Zemanovi s tím, že příslušný úřad, který hlídá financování politických stran a hnutí chce věc vyšetřovat a spojit se na to s Finanční správou. A drobný sloupek o Zemanově televizním spotu.

Str.3 pak zaplňuje smějící se Drahoš se Z.Svěrákem a titulkem "Já chci toho pána vystřídat!" plus dokončení sloupku o neúčasti Drahoše v TV.

Osten proti Zemanovi je zřejmý (nehodnotím, zda spravedlivý či nikoliv).

Mladá fronta DNES na to dnes jde trochu jinak.
Na titulní straně na podvalu (tedy na stránce dole) je jen článek analytického charakteru "První duel: otázky předem".

Druhá strana nese palcový titulek "Jeden straší migrací, druhý Mynářem" - což bych chápal spíše jako osten proti Drahošovi. A dlouhý sloupek "Drahošova kampaň: tam kde prohrál Schwarzenberg".

Na názorové straně 9 nese hlavní článek celkem nic neříkající titulek "Prostor pro zábavnou bestii", kde autor prohlašuje Drahošovu absenci na TV NOVA za fatální chybu a věnuje tomu (a dalším chybám) značný prostor. Externí autor tvrdí v titulku, že "Vítěz debat nemusí být lepší kandidát". Porovnává české TV debaty s USA a citelně fouká do zad Drahošovi.

Celá str. 12 je pak věnována rozhovoru s americkým politologem o našich současných volbách "Zeman je jako Trump, Drahoš jako Hillary". Ještě jsem to nečetl důkladně, ale na první pohled je mi zřejmé, že dotyčný žádnou velkou láskou k Trumpovi neplane.

Tak si z toho něco vyberte.

Můj subjektivní dlouhodobý názor je, že Lidové noviny jsou razantnější jak v podpoře Babiše, tak v kritice Zemana. Mladá fronta DNES je v obojím umírněnější. To je výhoda mít dva listy....
Podprahové působení obou titulů by potřebovalo hlubší zkoumání, do čehož se mi nechce... leda za peníze...a vlastně ani to už ne.

Zatím bez slepic

Názor máme stejný, já jen nerozumím tomu, proč to Babiš dělá a proč si toho žádný komentátor nevšímá či to ignoruje (včetně Vlka) a prohlašují jicí jsou kamarádi. Smysl mi to nedává.
Hezký den

Zatím bez slepic

Zkuste si oba připustit, že ti pisálkové píší v dotčených listech podle svého. A to, že třeba upozorňují na otázku, kdo stojí za kampaní pro Zemana a kdo Spolek přátel Zemana financuje - to je naprosto legitimní otázka. Jinou otázkou je pak jejich kvalita.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nezlobte se, ale to prostě není vyvážené psaní, to je jasný záměr. A v babišových fabrikách si také dělají zaměstnanci podle svého? Babiš chce se Zemanem vycházet a jeho noviny ho pomlouvají? To prostě nedává smysl. spláchnout to tím, že píší dle svého nejlepšího svědomí je v současném stavu žurnalistiky poněkud naivní. I když takový j.x.doležal asi tomu věří co píše :-(

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

To si připustím celkem snadno, že novináři píší podle svého. S tím korelují personální změny v redakcích, k nimž došlo v souvislosti se změnou vlastníka. Redakce jsou doplněny o lidi, kteří (většinou) sdílejí nějaké shodné názory s vedením i vlastníkem (jistě ne všichni a ve všem). Takže píší podle svého. Množina toho jejich "svého" má pak velký průnik s množinou "svého" nadřízených.
To není ani dobře ani špatně, to je celkem obvyklé.
Lidé v ČT jsou pak jako z jednoho vrhu, názorově podobní jsou si lidé v Právu, jiní v Respektu či Literárkách, proč by neměli být i v LN a MfD? Ostatně i my zde na návštěvě u Vidláka "jsme jedné krve, ty a já".
Pokud jste zaregistroval, já se stručně snažil vyhmátnout obsah listů na dané téma, nijak jsem nehodnotil jejich korelaci s realitou či oprávněnost/neoprávněnost vyjádřených hodnocení a názorů. Pokud jste nezaregistroval, mrzí mě to, ale těžko s tím už mohu něco dělat.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejde přece o to co píší a jaká jsou parta, například u ČT mi to je jedno. Jde o to že se dává do jednoho pytle Babiš se Zemanem a Babišova média dělají pravý opak. To je to co je mi divné.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mrzí Vás to přece zbytečně. Jen jsem reagoval na oba rozdílné názory stejně. Že něco hlava nebere? No mně už bere všechno. Lidé jsou prostě různí. Napíšu to takto. Pokud by proti Zemanovi stála tenisová raketa, je zřejmé, že pro voliče Drahoše by byla také slušnější než ten Zeman. To je přece evidentní. A tak by volili tu raketu. Mně už to hlava bere. Když pak takový volič na druhém místě důvodů uvede Zemanovu orientaci na východ, také mi to hlava už bere. Stejně jako to, že Zeman prý je neústavní nebo dokonce protiústavní. Taky mi to hlava už bere. Opakuji lidé jsou různí. Nu a když takový volič tvrdí, že zvažuje především obsah funkce prezidenta, taky mi to už hlava bere. Takže, co někde napíše nějaký komentátor, to už mne vůbec nevzrušuje.

Zatím bez slepic

Titanik neudělal otočku smykem jen zahlídli ledovec a když v Moskvě udělali z Husáka generálního tajemníka, protože jako jedinej pochopil situaci, tak stejně nemohl vyměnit celý vedení KSČ. Mohl vyházet ty, co se nepodřídili, ale celkově to drželo přibližně stejnej kurz jako před začátkem pražskýho jara.

Čekám něco podobného. Vis Parkinsonovy zákony.

Zatím bez slepic

Staří Římané měli takovou pěknou zásadu, ale ne vždy je možné se podle ní řídit:
Parcere subiectis et debellare superbos

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co si myslíte, že jsou všechny ty kebabárny? Že nám najednou zachutnal kebab a je to zlatej důl pro každého, kdo to umí?

Hovmo. Prodělávaj, dostvaj prachy z ciziny a fungujou tu jako pozorovatelé, návodčí a průzkum. Ani to sami nemusej vědět, jen dostávaj prachy na usazení a do začátku a choděj do mešity. Na čí straně budou v případě útoku je jasné.

Drahoš má jen usnadnit jejich usazování.

Nepřítele nečekejte na hranicích, ale za vraty.

Zatím bez slepic

To je hodně vysoké stádium paranoie, s tím byste měl něco dělat:-) Pokud to vidíte takto, obával bych se na vašem místě invaze z Vietnamu, protože těchto bister je to o několik řádů více, než kebabáren - ty tu také kdysi nebyly. Že by nám tak najednou zachutnala čína?:-) Za mne soudím - ano. Jak čína, tak kebab jsou skvělá jídla… Ale dovozovat z toho spiklenecké teorie - no, závidím vám to jednoduché vidění světa!:-)

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

se neválejí 5 x denně po koberci, ale jinak dobrý.
Čmoud má minimálně pravdu v tom, že první příchozí budou radikalizovat své postoje, až jich bude v lokalitě více. Ponechávám stranou rozbor, zda dobrovolně, či nikoli.
Pokud máte pocit, že to je paranoia, zakupte si s cestovkou třídenní zájezd do Marseille.
Pokud máte pocit, že Marseille je daleko, můžete navštívit německá města, jejichž názvy jsou slovanského původu. Konec konců ani ten Berlín není zas tak daleko.
A pokud si myslíte, že Čmoud a Targus patří do blázince, odkážu vás na Karla Čapka a jeho dílko Válka s mloky.
Pan Povondra si taky pořád myslel, že jsou daleko, i když už byli v Drážďanech. A pak najednou viděl první mločí hlavu v Praze a fláklo to s ním o zem.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já nezpochybňuji potenciální nebezpeční, ale čmoud tvrdí, že už tu jsou a jsou placeni ze zahraničí. Jenže podle mého názoru je právě toto paranoia - jednak je vůbec otázkou, kdo jsou aktuální vlastníci kebabáren, podle mého názoru jsou to často právě Vietnamci, kteří se na fast food u nás specializují. Ale nemohu to doložit, stejně jako čmoud své konspirační tvrzení.
Takže opět - něco jiného je potenciální nebezpečí, něco jiného je tvrdit, že tu u nás už je jakási “pátá kolona”.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak já znám tři takové podniky a jako vlastník vystupuje Turek. A je všechno jiné, jen ne pracháč. Aspoň podle té ohnilé Feldy, se kterou se přemísťuje po okolí.
A že jsou chudí muslimové dotováni přes imámy, resp. je to penězotok ze S. V., to je celkem známá věc.

Takže problém se redukuje na otázku, kdy dorazí první imám. Ten "správný" samozřejmě.

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

On měl ten bývalý pražský imám kebabárnu?
Já nepolemizuji s tím, že tu jsou lidé, kteří mohou být nebezpeční. Je správné, že se o ně zajímají tajné služby, ideální by bylo, kdyby se nejen zajímaly, ale i konaly.
Já polemizuji s primitivním zjednodušením kebab->islám->terorismus....

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslím si, že slovíčkaříte. Na zdravotní školy se hlásily 4 žačky muslimské víry. Jedna ředitelka kvůli tomu lítala po soudech. A na pražský magistrát dorazil požadavek, aby na dotřených školách byly zřízeny motlitebny, přičemž má být žačkám umožněna motlitba, když k tomu víra velí. Pokud chcete ještě slovíčkařit v duch pana Halíka, že tu nejsou, dám Vám sem podruhé odkaz na jednoho muslima žijícího v Praze cca 10 let. Přečtěte si ho velmi prosím velice pozorně, proč by pokud by mohl volil Zemana. A čtěte opravdu pozorně.
https://berrezouga.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=644824

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale Alexi, moje reakce byla na (dle mne paranoidní) tvrzení, že restaurace kebab jsou sponzorovány ze S.A. a fungují tu jako “pozorovatelé, návodčí a průzkum”. Dle mě je to nesmysl. To není o slovíčkaření. To je o vyvracení primitivního zjednodušování, protože svět je zkrátka složitější…
Samozřejmě, že nelze povolovat motlitebny na školách atd. S tím souhlasím, ale o tom se teď nebavíme, ne? Co se Berrezougy týče, rád si jeho blog čtu, že by volil MZ, je jeho názor. Neberu ho jemu, ani vám, jen to zkrátka vidím jinak.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za slovíčkaření beru cokoli co se týká migrace. Podstatu vystihl onen Hatem B. To je podstatné. Hm, tak on je to jen nějaký názor. Merkelová sdělila - Wir schafen das, jistý Drahoš má heslo - Zvládneme to. Víc k tématu migrace - Zeman - Drahoš opravdu nemám.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Soudruhu pavte, na vás miluji nejvíce to, že nám tu napřed řeknete, že nepatříte k pražské kavárně a vzápětí nám přesně odpapouškujete její názory.

Nikdy se neodchylujete, jako byste dostával k snídani oficiální linii na dnešní den.

Podle toho jste všichni poznat. To byste se museli ve svých názorech lišit mezi sebou. Mádl by se musel na nějaké téma hádat se Svěrákem a mít na něco i stejnej názor jako prezident Zeman. Stejně tak Bartoška by si musel občas nadávat s Witovskou a Moravcem nebo Štěpánová s Vášáryovou a vy třeba s Jandou a Čulíkem. Dejte to jako zlepšováček svému šéfovi.

A taky doporučte někomu, vstupní testy na IQ. Chápete, vy jste poznat už jen podle témat, ke kterým se vyjadřujete. To je jak otisk prstu. Já to chápu, máte to v popisu práce, ale vypadá to strašně nepřirozeně, jako popisy hotelů, co si píšou majitelé sami. - Jenže to znamená neplnit úkol.

Taky ty vaše křivácký argumenty. Nejdřív tam hodíte vietnamce, pak to zase stáhnete, když se vám poukáže na falešnost argumentu. Pak to s nima zase zkusíte, co když tu je aspoň nějakej idiot, kterej neví, že vietnamci vaří vietnamsku kuchyni a kebaby zas arabové. (Jo, řekové je dělají taky, ale říkají jim pita - ahááááá)

Pak řeknete, že to je primitivní zjednodušování, ale nevysvělíte nijak přirozeně ten prapodivný fenomén, proč tu kebabárny živořily od devadesátých let a najednou od začátku migrační krize se tu rojí jak houby po dešti. Jak to,že to je najednou takovej kšeft. - Žádné vysvětlení, že je to blbost. Jenom prohlášení.

Muslimové mají přesně tohle ve své dobývací strategii, ale vy víte, že je to blbost. Jen tak, bez důvodů.

SA sponzoruje muslimy všude na světě, ale najednou to je blbost, že by je sponzorovala i u nás. Zase jen tak, bez důvodů.

A to "primitivní" zjednodušení jste taky více nevysvětlil, jak to, že muslimové musí všude musí platit náboženskou daň a ta jde i na terorismus. Víte jistě, že to tady nedělají? Tak jak k tomu došlo a jak jste si to ověřil? To jako pracujete pro tajné služby a kontroloval jste jim všem finance? Možná to první, to druhé sotva.

Na toho už stíhaného imáma jste taky nic neřekl.

Vy jste už tak nedůvěryhodnej, že když napíšete o půlnoci, že je venku totální tma, tak se radši půjdu podívat z okna, jestli nesvítí polární záře nebo jesti mi neblbnou hodiny a není náhodou poledne.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tedy, Řekové tomu neříkají pita (to je ta placka, co se k tomu jí), ale gyros.
Drobnost, ale ve smyslu že Švédů není sedm miliónů, ale deset.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

dal do flašinetu válečky, jaké dal, tak si nestěžujte, že když zatočíte klikou, že hraje stejná muzika.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte, čmoude, vy jste stejný, jako mainstream, jen s jiným znaménkem. Ten hledá agenty z Ruska, vy od “kavárny”. Už jsem se tu jednou vysmál Admirálovi, ale evidentně si můžete podat ruce. Nemá asi smysl vám dokazovat, že s “kavárnou” nemám nic společného, že? Jste zcela mimo, jako v mnoha jiných ohledech. Podle mne - paranoia. A testy IQ si udělejte sám, já už si je dělal a nebylo to zas tak špatné…
Moje “křivácké” argumenty jsou proti vašim zcela nepodloženým tvrzením. Po mě chcete, abych dokázal, že něco není. Dokazovat má ale ten, kdo něco tvrdí, třeba:
“A to "primitivní" zjednodušení jste taky více nevysvětlil, jak to, že muslimové musí všude musí platit náboženskou daň a ta jde i na terorismus. Víte jistě, že to tady nedělají? Tak jak k tomu došlo a jak jste si to ověřil?”
Já něco takového nemohu dokázat (nevím, zda to dělají či ne), ale dokažte to vy, že to tu dělají! Dokažte alespoň své tvrzení, že kebabárny “dostávaj prachy z ciziny”, jak jste tvrdil na začátku tohoto vlákna - o tom přeci celá diskuse byla! Není to o tom, že případné instalace radikálních imámů do našich mešit jsou nebezpečné - s tím souhlasím. Není ani o tom, že "muslimové musí platit náboženskou daň" atd., to uhýbáte někam úplně jinam. My se ale bavili o kebabu! A pokud to nejste schopen dokázat, nepouštějte se do tak odvážných a jednoznačných konstatování…
Jak říkám, jste stejný, jako mainstream. Ten také plácne nějaký nesmysl a necítí potřebu jej dokazovat…
Jo a mimochodem - spíše než kebabárny jsou mnohem zajímavější směnárny, které mají pod palcem Arabové, často ze Sýrie, Libanonu či Iráku. To je mnohem zajímavější fenomén, protože jde (podle mého odhadu) o mafii, nad kterou někdo zavírá oči… A točí se zde opravdu velké peníze! To jen jako námět pro vás pro další ohnivé výplody…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zeman dokázal spojit,ale mediální a uměleckou žumpu proti sobě a ti rozdělili národ.
Stačí jen zjistit,co sledují,koho prosazují,od koho opisují komentáře,články a pak kdo je nejlíp platí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No nevím, Vidláku, nejsem si jist, zda očekávání voličů Drahoše jsou taková, jaká píšete. Nemohu mluvit za ostatní, ale u sebe a svého okolí je hlavní takovou motivací nejen ona touha po slušnosti, ale především i nedůvěra v “obsah” Zemana - přijde nám nedůvěryhodný, špatný diplomat, v jádru špatný člověk a lhář. Zeman se tu nezjevil náhle jako rytíř na bílém koni, on je tu X let a je spoluzodpovědný za to, co tu máme - nezapomínám na opoziční smlouvu, Melčáka s Pohankou, kauzu Olovo a spoustu dalších, za fakt, že právě on započal spor s Altnerem atd. Prostě, člověka, kterému nemohu věřit mimo jiné ani tvrzení, že nedělá kampaň, a přitom je republika oblepena bilboardy s ním, takového člověka nemohu volit.
Také si nejsem jist, nakolik je země skutečně rozdělena. Když nad tím tak přemýšlím, je rozdělena především v pohledu na Zemana. Pokud by se zítra konalo referendum o imigrantech, euru, multikulti, genderismu atd., troufám si tvrdit, že 70-80% lidí bude mít jednoznačný postoj a “pražská kavárna” bude naprosto minoritní. V některých tématech (uprchlíci) bude to souznění více než 90%. Samozřejmě, třeba v postoji k Rusku to ve společnosti asi je tak 50/50, určitě jsou další podobně “půl na půl” témata, ale o těch tyto volby tak úplně nejsou. V tomto ohledu si tedy myslím, že jde o selhání MZ a jeho politického stylu a důvěryhodnosti, když hlásá v podstatě to, co si myslí většina národa, a přesto získá cca 50% hlasů… Jinými slovy, nejsou to postoje MZ, jeho názory, ale jeho osoba, která národ rozděluje. Možná se mýlím, ale takto to vidím. Proto bych si dovolil usoudit, že skutečně odchod MZ by do jisté míry mohl situaci uklidnit, ačkoliv to samozřejmě neznamená, že bude najednou život lepší a chleba levnější. Leč nemyslím, že byste se tu měli obávat, myslím, že MZ volby vyhraje. Pozoruji, že mnoho těch, kdo MZ nenávidí, přesto Drahoše volit nebudou, protože jim zkrátka jeho názory nekonvenují. Myslím si, že MZ vyhraje ani ne tak tím, že by lidi mobilizoval, ale tím, že Drahoš je nepřitahuje. Prostě tak nějak “kontumačně”:-)

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlavní problém Drahoše je, že ho od začátku tlačí jako Antizemana s tím, že to jako program úplně stačí.

Za ty dva(?) roky, co je o něm řeč jako o kandidátovi na prezidenta, ani za celou dobu naší demokratické republiky jsme se od něj vlastně nedozvěděli, co si myslí. Mluví se víc O Drahošovi, než aby Drahoš hovořil k lidem. Což není nic proti němu osobně, ale proti těm, kteří si ho vybrali a tlačí ho před sebou.

Mám pocit, že ho nakonec porazí právě tohle.

Zatím bez slepic

In reply to by Vojnov (neověřeno)

Trvalý odkaz

jaké že názory hodlá hájit, tak se nedostal ani do druhého kola.

Včera se trochu odkopal. Prý (směrem k migraci) "my to zvládnem".

Jenže valná většina lidí u nás chce, aby vůbec nenastala situace, aby to museli zvládat. Proč?

Zatím bez slepic

Ne, Drahoš tento výraz nepoužil v souvislosti s imigraci ale s něčím jiným (viz TV Noe). To nic nemění na tom, jak už jsem napsal někde jinde, že v jeho případě, když má heslo čítač vypálení na péči, použít tato slova je nehorázná pitomost s podprahovym spojením s tou německou strávenou.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vitac, samozřejmě. ...

Zatím bez slepic

Zasranej telefon, píše si co chce. Tak z počítače:
"....vítač, vypálené na pleci..."

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

(z rychlovystoupení Drahoše v TV NOE:(

Možný příští prezident České republiky vyjádřil názor, že se politikům podařilo za posledních pět let zasít do společnosti strach, strach z EU, strach z islámu, strach z uprchlíků a tak podobně.

„Když lidé slyší každý den: bojte se, řítí se na nás to nebo ono, hrozí islamismus, hrozí islamizace Evropy, hrozí migrace,
... pokud politici, a patří k nim i současný prezident, lidi takto systematicky straší, tak není divu, že to v lidech budí obavy.

Já bych se snažil lidem říkat:
MY TO ZVLÁDNEME!," zdůraznil Drahoš

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen bych k tomu vítačství Drahoše dodal jednoznačnou odpověď na jednoznačnou otázku z dnešních Novinek:
Souhlasíte s rozhodnutím Sněmovny nabádajícím vládu, aby striktně odmítla dohodu v EU o novém způsobu přerozdělování, tzv. Dublin IV?
Absolutně odmítám řešit migraci tím, že se většina členských států rozhodne přerozdělovat migranty proti vůli některých zemí. Vláda by měla vyjednávat, připravit správné argumenty a hledat spojence, aby k tomu nemohlo dojít. Má na to nejméně půl roku. Nelze připustit, aby kdokoli jiný rozhodoval o tom, koho Česká republika přijme na své území.
Samozřejmě, nic jiného ani říkat nemůže a těžko říct, co pak bude říkat, když bude zvolen. Ale nyní je jeho postoj jednoznačný...

Zatím bez slepic

Vy jste neuvěřitelný. Vlk Vám vysvětlil (snad) jaký je zájem jednotlivých zemí stran přerozdělování. Vlk vysvětlil snad i pro méně chápavé, proč vóty prošly přehlasováním. Takže Vy očekáváte, že teď neprojdou? A to onen knihovník v Německu prohlásil, že pro sestavění vlády s Merkelovou má hlavní podmínku - žádný strop pro migranty. Drahoš stran migrace řve už dopředu - My to zvládneme. Asi každý z nás dvou žije v absolutně jiné realitě. Už vidím Drahoše, kterak sděluje paní kancléřce Na oběd jste si je pozvali Vy a když přišli vnucujete je na oběd nám. Zřejmě svému kandidátovi nejste schopen plně porozumět.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi žijeme každý v jiné realitě. Souhlasím, že je velkým rizikem prohlasování kvót "kvalifikovanou většinou". Každopádně, kancléřka se s Drahošem ani Zemanem nemusí bavit, protože partnerem jí je Babiš či jiný předseda vlády. Prezident o tomto NEROZHODUJE! Drahoš jasně říká, že Dublin IV ne, ale jak vidím, vám je to málo. To "my to zvládneme" řekl Drahoš takto: „Když lidé slyší každý den: bojte se, řítí se na nás to nebo ono, hrozí islamismus, hrozí islamizace Evropy, hrozí migrace, euro bude katastrofa,... pokud politici, a patří k nim i současný prezident, lidi takto systematicky straší, tak není divu, že to v lidech budí obavy. Já bych se snažil lidem říkat, my to zvládneme." Já to chápu evidentně jinak, než vy, prostě Drahoš nechce lidi strašit a nechce šířit pesimismus. Není tam nic o tom, že budeme zvládat DublinIV atd. Tam říká například: „Důležitá věc je, že Česká republika si musí rozhodovat, koho přijme na své území naprosto sama." Jinými slovy - troufám si tvrdit, že v tomto případě jde z vaší strany o vytrhávání citátů z kontextu, tedy právě o to "slovíčkaření" které mi vyčítáte výše...

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

pavte, jak myslíte. Jen tolik -Drahoš říká dnes ne, včera říkal něco jiného - ona výzva akademiků a zítra, pokud budou kvóty přehlasovány, bude tvrdit to, co v oné výzvě akademiků. Můžete mi dnes ukázat jediného politika včetně kandidátů, který by si dneska dovolil sdělit, že většinové hlasování je dle lisabonské smlouvy možno projednat většinově, že jsme se k těm pravidlům přihlásili a tedy bychom je měli respektovat. Bude-li prezidentem Drahoš a kvóty se stanou skutečností, mohl byste mít dost velkou fantazii na to, co bude následovat. A v tom je největší možné ovlivnění v tom, co říká prezident. A to by musela respektovat i ta EU.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kde to asi tak ti lidi mohli vidět, když nám ČT pořád říká, jak je všechno v pořádku, teta Merkel nás ujišťuje jak to zvládnem, znásilnění Kolína nad Rýnem bylo tajený, furt se nám vysvětluje, jak jsou ti inženýři hodní....

A pak se lidi podávají na svou výplatní pásku a vidí jak moc se mají dobře, podívají se, jak se mají nemčouři... všechno je perfektní a pak jim někdo řekne, že se maj špatně a blíží se katastrofa a oni mu na to skočej,

Co dávat volební lístky jen sluníčkářům. By jim ta demokracie šlas bez lidí daleko líp.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

jediné souvětí.
Nechci nikomu bourat jeho domečky, ale - dejme tomu - významné procento populace (schválně nebudu uvádět, které to podle mého názoru je) není schopno nijak racionálně posoudit, co u kandidátů důležité je (např. zásadové postoje, racionální řešení problémů, erudice a fundovanost) a co důležité není (údajné sprosťáctví, údajné opilectví, údajné zdravotní problémy), či co je dokonce vylhané, ba dokonce technicky nemožné (tzv. "zatahování" na východ).
Konec věty.

Jen tak pro zajímavost, konkrétní případ - když si budete kupovat ojeté auto, budete vybírat podle laku karosérie, anebo zkontrolujete i motor a podvozek?
Správně. Drtivá většina lidí kupuje ojetinu podle toho, co si přečte na netu, a podle toho, jak je líbivá. A pak se chytá za hlavu.

Víte, co jsem udělal, když se k nám dostavila švagrová a dala nám vestoje kázání (my ostatní jsme museli sedět povinně u stolu), jak strašně nás MZ táhne na východ?
Vstal jsem, nalil si čaj u kuchyňské linky a zeptal se jí, jestli mi může konkrétně a taxativně vyjmenovat činy, jimiž MZ táhne 10 mio lidu v ČR do spárů ruského medvěda, a jestli by mi nemohla vysvětlit, PROČ topí ruským plynem, ze kterého má zlý Putin prachy na budoucí válku.
Odpověděla mi prásknutím dveří.
Naštěstí zvenku.
Usedl jsem a popíjel další šálek čaje.

Zatím bez slepic

Co se vašeho souvětí týče, do jisté míry souhlasím, ale troufám si tvrdit, že "zjednodušenci" (tedy ti, co vidí vše jednoduše) jsou na obou stranách. Nechcete mi doufám tvrdit, že fanoušci MZ jsou ti inteligentní, kteří znají jeho postoje atd. a proto jej volí. Já na vlastní uši slyšel, jako "volí srdcem". Nevím, kolik takových je, ale myslím, že - na obou stranách - dost.
Vy naznačujete, že je to MZ, kdo má zásadové postoje, racionální řešení problémů, erudici a fundovanost. Já to prostě vidím jinak, nemyslím si, že je to člověk, kterému by se toto dalo věřit.
Vy tvrdíte, že to druhé (které prý je "údajné", zapomněl jste tam dodat "údajné lhářství", které je prokázané) důležité není. Myslím, že pro každého z voličů je důležité něco jiného a netřeba to zpochybňovat.
To ostatně souvisí i s koncem vašeho souvětí - ano souhlasím, že je technicky nemožné, aby nás MZ táhl na východ. Stejně tak bych ovšem dodal to B - je technicky nemožné, aby nás jakýkoliv prezident někam "táhl", třeba na Západ či do EU, přitáhl sem migranty atd.

Zatím bez slepic

Já takové nesmysly tvrdit nikdy nebudu.
A prezident nás samozřejmě na západ může táhnout, a to velmi lehce. Pokud bude neustále mlít pantem, jak to všechno krásně zvládnem.
To už jsme slyšeli
od madam Makrely.
Zemanovi se dá vyčíst mnohé, nikoli ale schopnost správně pojmenovat problém a vyslovit návrh na řešení. Byť je to řešení "nesprávné" a pobuřující. To prokázal např. při komentech ukrajinské krize.
Co se týká voličského elektorátu, tam to je jasné. Zemana budou volit povětšině lidé starší a z venkova, páč dostávají mnohem častěji přes hubu za každého počasí, jestli sedí ve vládě komanč, hadovec - lidovec, anebo kdokoli jiný z partičky zlodějů z posledních skoro 30 let.
Že je tento blbější, protože neměl čas a náladu lovit tituly Bc. a MAB, si můžou myslet snad jen Pehe a páter Halík.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já nechci na hradě robota,kterému dala pražská kavárna do hlavy naprogramovaný disk.
Drahoš je jen produktem manipulace.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Byl jsem včera v knihkupectví a radost mi udělalo, že vyšla nová kniha Doc. Švihlíhové a JUDr. Tejkla s podtitulem Mikeš už přišel. Nečte se to teda úplně snadno, ale zajímavé to rozhodně je.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A obsah by mě zajímal...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Díval jsem se na "televizního" Zemana po dva dny. Viděl jsem starého muže jenž již špatně artikuluje, hledá slova a hlavně, zapomíná, není schopen stát, diskutuje nadmíru infantilně.
Dost jsem se styděl, že společnost nebyla schopna vygenerovat autoritu jež by byla vzorem pro nás plebejce.
Je jen jeden jediný důvod proč mu to hodit. Alespoň verbálně je ochoten nás nezaprodat fašizující Evropské unii.

Zatím bez slepic