Albrecht z Valdštejna

Autor
Štítky

Máme to za sebou. Navzdory majitelům pravdy, navzdory Evropským hodnotám, navzdory Kolářovi, Bakalovi, navzdory tělesným neduhům, navzdory chybám, které udělal, Miloš Zeman zůstává na Hradě. Přidám včerejší komentář Asfaltového holuba, který uplynulé týdny hodnotí takto: Mezi lidmi, kteří volili Jiřího Drahoše bylo hodně voličů, kteří především volili Antizemana. A když se ukázalo, kdo je Jiří Drahoš, tak se mezi voliči Zemana objevilo hodně voličů, kteří volili Antidrahoše. Holube, děkuji za krásné hodnocení, zvu vás na zabijačku. A Manecu chválím za nejpřesnější odhad volebních výsledků. 

Pořád jsem přemýšlel, ke komu bych Miloše Zemana vlastně připodobnil. Předešlo mě hodně lidí se svými názvy od Gottwaldů, Žižků, Jiřích z Poděbrad a dalších. Ale myslím, že mnohem přesnější označení bude právě ten Albrecht z Valdštejna. Zkusme si to dát dohromady. Pocházel z malých poměrů, vlastně neměl žádné předpoklady ke strmé kariéře. Ale přesto se prosadil, ačkoliv měl kolem sebe vždycky početnou opozici, která mu nikdy nic nedarovala. Vždycky byl jen parvenu, který se procpal někam, kam vlastně nepatřil. Vždycky budil vášně a emoce. Prakticky nikomu nebyl lhostejný. Jedni ho uznávali, druzí nenáviděli. Ale pokud se s ním někdo spojil, pak spíš z nutnosti,než z přesvědčení. Měl vždycky málo přátel a obklopoval se podivnými lidmi, kteří ale zpravidla pracovali za deset průměrných. Ke konci života zažíval ty největší triumfy, ale zároveň už byl dost nemocný. Hodně toho vybudoval a prakticky nic z toho nezbylo. Respektive téměř nic není spojeno s jeho jménem. Zemanovi k této charakteristice už chybí jen vražda v Chebu a pak ohlodání mrtvého. 

Mimochodem, Valdštejn měl na erbu heslo: "Navzdory závisti". Když jsem dneska poslouchal tiskovku, bylo to přesně to poselství, které Zeman řekl. 

Tak takového Albrechta jsme si teď zvolili. Se všemi jeho schopnostmi i nectnostmi. Bylo to těsné. Je asi brzo na detailnější analýzu, co nás teď dál čeká, protože teď se nejprve musejí vybouřit emoce. Ale v pondělí se půjde normálně do práce a do pátku bude po všem. Vlk na Kose nám určitě naservíruje celou řadu zajímavých informací. Já bych rád opět nakouknul do několika koutů: 

1. Drahoš poděkoval všem voličům, pogratuloval Miloši Zemanovi, popřál mu hodně zdraví, uznal porážku a poděkoval svému týmu. Bod pro něj.  I když pochybuji o jeho další politické existenci, tohle mu určitě nezapomenu, protože pokud splní to, co řekl při té dnešní tiskovce, tak se s ním ještě potkáme. To už bude zkušenější, třeba se naučí, že občas holt musí něco říct, bude už trochu umazaný od české politiky i novinářů a tím pádem mnohem lidštější a pro mě přijatelnější kandidát. Mám neodbytný pocit, že už vím, kdo bude jeho protikandidát

2. Zeman opřel do Bakaly. Zcela nevybíravě a tvrdě. A mimochodem...pořád je jediný, kdo se proti Bakalovi ozývá. Nejde o to, zda s panem velkotunelářem může něco udělat, ale je jediný,kdo mluví za nájemníky v Bakalových bytech. Máme tu hodně podobných případů. A Zeman je jejich jediný tribun.  Nejde o to, jaký Zeman lidsky je, jde o to, že jediný mluví o hnusárnách, které se tu děly. Nikdo nebrání Kavárně, aby o tom mluvili také. Jenže jestli je Bakala vlastně platí, tak zdá se nemohou nikdy vyhrát.  

3. A propo - málokdy se stane, že nám prezident řekne celý svůj program při první tiskovce. Měl  za sebou Okamuru a Chovance. Tedy celou SPD a velký kus ČSSD. Nevím, co jste viděli vy, ale já viděl novou vládu. Takovou, kterou povede prezident. Andrej sice bude premiér (a nebo možná ani nebude), podpora vlády bude od SPD, ČSSD a možná i komunistů a teď dostane Andrej Babiš dostatek času, aby to pochopil. Budeme mít neoficiální prezidentský systém. Ten Zeman mě pořád překvapuje. Před čtrnácti dny vypadal, že je vyřízený a dneska si střihl znovuzvolení, sestavil si vládu a bude si plnit svůj program. Všechny politické dohody se začínají od nuly. Neuvěřitelné. 

4. Dart Zemanius lord Sith si cvičí nového učedníka lorda Tomiuse.  Ať si kavárna vybere kohokoliv,mám neodbytný pocit, že příštím jeho soupeřem bude právě náš poloviční Japonec. A jak víte, na Tomia mám zase spadeno já a nikdy bych ho nevolil. Ale pokud teď Kavárna a spol. pohřbí Drahoše, prohrají za pět let zcela spolehlivě. Pokud bude kandidovat Okamura, volil bych proti němu klidně tu Drahošovu raketu, ale rovnou říkám, že bez dlouhodobé práce a hromady peněz to pravda a láska zase projede. 

5. Proto se teď nabízí velmi důležitá otázka. Je Jiří Drahoš další strýček Brady? Tedy někdo, kdo vyplul, zazářil a zase zaplul a nikdo už o něm neslyšel? Drahoš získal velké množství hlasů a pokud bude politicky pokračovat a trochu se poučí, může příště snadno triumfovat. Už proto, že proti němu nebude stát starý tvrdý rutinér Zeman. To bude jeden z mých zájmů v příštích týdnech. Zmizí Drahoš z médií? Bude odejít, protože mu ty prachy nikdo nedá? Protože v debatách pohořel a ukázalo se, že nemá názor? Nebo prostě překonal první ročník a začne stoupat? A záleží to vůbec na něm? Velmi brzy bude jasno. Kdybych měl předpovídat sám za sebe, tak tomu moc nevěřím. Spíš půjde do zapomnění.  Příští týdny ukážou, že má dluhy, bo peníze na kampaň nebyly tak úplně zdarma a protože pohořel, novou šanci už nedostane. Spíš bych si vsadil na Horáčka. Ale pokud teď někdo nebude v tom čase, který mu bude dán, objíždět republiku, mluvit s lidmi a nestane se tribunem těch obyčejných, tak si můžete být jistí, že Okamura vyhraje. A to bude jiný řízek. Už jen proto, že v mezičase se zřejmě ten Dublin 4 prosadí o nás bez nás bez ohledu na Zemana i Babiše. 

6. Dnešní Zemanovo vítězství je spíš satisfakce než skutečná výhra.  Můžeme si říci, že ten odepisovaný stařec to zase zvládnul,  přesvědčil víc voličů než před pěti roky, ale nic se nezmění na tom, že společnost je rozdělená a on sám k jejímu sjednocení nepřispěje. Ne proto, že jde o Zemana, ale prostě proto, že to není v prezidentově moci.  Jsou vlastně jen dvě politické strany, jejichž voliči volili Zemana i Drahoše.  ČSSD a ANO. Tam převažuje nějaký zájem i nad volbou prezidenta, tam se zdá se Zemanovi a Drahošovi voliči potkají a budou se o tom bavit a přenesou se přes to. V ostatních stranách je to celkem striktní.  Důležitý poznatek pro mě, který by se rád dál kamarádil z celou řadou Drahošových voličů.   A důležitý příspvek k diskusi, které strany jsou demokratické.

Zeman svůj život dotáhl do konce. Přes všechny zrady, které se mu staly, přes všechny chyby, kterých se dopustil, přes všechny překážky ať už politické, lidské, zdravotní i jiné.  Zvítězil navzdory mediální síle, politické síle i finanční síle. Zvítězil navzdory strašákům o tahání na východ, navzdory serveru Demagog.cz, navzdory Jakubu Jandovi, navzdory proklamované (ale nerealizované) slušnosti, navzdory všemu a navzdory všem. Přesně takové to jeho vítězství bude. 

 

Mimochodem, neznáte někoho, kdo by měl na Zemanův hradní tým nějakou vazbu? Nečte nás někdo z Hradní stráže? Zkusil bych pana prezidenta pozvat na zabijačku...  

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Asi budu trochu patetický, ale myslím, že hlavním a rozhodujícím ze všech témat letošních prezidentských voleb (a nejen těch) nakonec nebylo referendum o Zemanovi a ani reálná politika, ale touha všech, kteří se identifikují s těmi "malými, nevzdělanými a starými" a věčně mistrovanými "venkovany" po tom, být respektován a mít váhu.
Zeman se, nejspíš aniž by si to ve své ješitnosti kdy přiznal, stal pouhou personifikací vět: "Berte mě vážně. I můj názor má váhu. I můj život je důležitý. I JÁ jsem důležitý. Být pohrdán a zesměšňován bolí."
Ať říká Zeman cokoliv, celou svou osobností, už jenom tím, že je, vždy říká těm "lepším lidem" a "mravokárcům národa" jednoduché: "Respice post te, hominem te memento!"
Proto byl zvolen. Aby to připomínal.

Stále víc si myslím, že si Drahoš svou prohru zařídil sám. Že mohlo rozhodnout právě to poslední slovo v ČT.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co chvíli snít, že bude sestavena vláda, že červené karty nebudou zajímat, že se budeme zabývat zdravotnictvím, školstvím, jak se zbavir financování neziskovet, zda by se nám líbil Kmoníček na Hradě? Zkusme zapomenout na nepolitickou politiku, pan Drahoš si to prohrál sám,a pořád ještě skučí... Myslím, že by měla kandidovat jeho manželka, nevolila by jsem ji, ale bylo by to čitelné

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Budu trochu za hnidopicha, leč to přirovnání Zemana k Valdštejnovi je sice efektní, ale nesedí tak úplně. Nebo spíš skoro vůbec.
Oba sice spojuje touha po moci, ale to je asi tak všechno.
Albrecht Václav Eusebius z Valdštejna byl potomkem jednoho z nejstarších a tudíž ve své době nejváženějších českých panských rodů. Nebyl sice příliš bohatý, ale dost na to, aby studoval v Německu a jak se tehdy patřilo, absolvoval jako mladý muž též poznávací cestu po Evropě.
Na rozdíl od Zemana ho vždycky náramně zajímal majetek, proto se oženil s bohatou vdovou Lukrécií Nekšovnou z Landeka - bez značných prostředků, které po ní zdědil (relativně brzy zemřela), těžko by se byl býval prosazoval. Jeho společenské i politické postavení před stavovským povstáním nebylo vůbec bezvýznamné, jak snad naznačujete - vždyť jeho strýcem (a přítelem a rádcem) byl Adam mladší z Valdštejna, jeden z nejvyšších českých úředníků a politiků (a též vyhlášený bonviván), a jeho švagrem nikdo menší, než Karel starší ze Žerotína!
Dravost, s jakou se Valdštejn zapojil do kořistění v době pobělohorských konfiskací, byla naprosto bezohledná až nevídaná(dědictví Smiřických a mincovní konsorcium) a právě takto získaný majetek se stal nezbytným základem jeho mocenského vzestupu. Nestyděl se ale "loupit" i v menším měřítku, o čemž by mohli vyprávět měšťané z Loun, Slaného, Žatce a dalších severočeských měst, kde vykonával těsně po bělohorské bitvě funkci nemilosrdného císařského komisaře.
Valdštejn asi opravdu moc nestál o přátele, potřeboval spíše služebníky. Jak je na tom v tomto směru Zeman nevím, ale vzhledem jací lidé se dnes kolem něj objevili (Grégr apod.), možná na nějaké přátelství přece jen trpí.
Valdštejn vůbec nezažíval největší trumfy ke konci života, naopak to bylo mezi lety 1620 - 1627 (to mu bylo 37 - 44 let) a poté snad znovu roku 1631, kdy císaři nezbylo nic jiného, než ho znovu postavit do čela svých vojsk.
Zavražděn byl roku 1634, ale to už byl smrtelně nemocen (syfilis) a atentátníci/vrazi zkrátili jeho život jen o několik týdnů. Mám k tomu jednu veselou historku z natáčení, ale ta se sem dnes nehodí.
Takže to srovnání fakt moc nesedí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já bych zas ty historické reálie zas tak moc neprožíval.
Nelze srovnávat přelom 20. a 21. století a dobu pobělohorskou z hlediska dobových kulis.
Na rody se dneska moc nehraje, maximálně tak nějaký Potáta se objeví, že ano. Ale erbem dnes zeď liberalismu neprorazíš, tím tuplem natvrdlé palice blbých, zbabělých a starých Čížků, pan šišlající Černohorský by mohl povídat.
Vzdělání už by se kapánek srovnávat mohlo, akorát nám to kazí komouši s tím jejich bezplatným školstvím. Fuj, fuj, fuj, a tak nadějně to vypadalo...
Co, kdo a jak drancoval, to bych nějak extra nerozvíjel. To by ti naši politikové museli dostat Nobelovu cenu za skromnost a pokoru, zvlášť ten, jak jen se..., nějak jako malá Sova, nebo něco podobného, pernatého a ušatého.
Ostatně ve vlčích pamfletech toho najdete hafo, co všechno Bimbo rozfofroval. Že mu nezůstalo moc za nehty, to bych taky nerozvíjel. Dnes existují minimálně desítky způsobů, jak čerstvě nabytý majetek utajit.
A konec života je záležitost velice relativní. Valdštejnova sláva začala pohasínat na konci 20. let a záhy na to skonal, takže začátek života vypadá taky trochu jinak.
Bimbo již také na vrcholu není, je blokován svou tělesnou schránkou, stejně jako Eusébio. A bude hůř. Rozhodně jej nečeká cesta ku slávě, spíš bude účastníkem bitvy předem prohrané - pokud ovšem do ní vůbec nastoupí.
Dokonce bych si dovolil predikovat, že by se mohl do Strejdy Euséia časovým intervalem aspoň přibližně trefit.

Zatím bez slepic

Silos, vdaka za kvalitny odkaz (pre mna). Je to pekna exkurzia do duse prazskej kaviarne. Pan Pithart je asi jeden z mala osob trochuvidiacich mezi slepymi. Ale keby prisiel kandidovat do nasej dediny, tak by som ho nevolil. Tazko si viem predstavit, ze nas vedel zastupovat - rozumej zastupovat v zmysle obhajovat zaujmy nasej minispolocnosti. O kaviarensky vyznam zatupovat v zmysle - dam sa zvolit a potom si z Vas robim co chcem a este si z Vas tropim vtipky - nestojim.

Zatím bez slepic

Jen v Zemanovi se fatálně mýlí. Ani jedna z jeho možností neplatí. Zeman se nezklidní, ani se neutrhne ze řetězu. Existuje 3. možnost. Zůstane takový, jaký je. Ti pitomci novináři a Keblůšek jako mutant to říkají zcela transparentně. Ve svých očích se drží svého slibu - místo idioti - pitomci. Zmírnil se. -smějící se smajlík

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Z Boží vůle a lidu králem.
Už tím,že si Drahoš pronajal kongresoví centrum,předem se cítil vítězem a měla to být pompézní oslava,co by nastalo,kdyby se mu otevřely brány hradu?Skromnost ctí člověka,takže díky Boží prozřetelnosti a vůle lidu,se nestal křivák prezidentem.Skutečně,hodně lidí zvedl z kanape,aby šli volit a zabránit ,aby se špína dostala na hrad.I tady u Vidláka,byla nás většina,co jsme si přáli Zemana,díky.
Takže navrhuji,včas hledat schopnou náhradu ze Zemana,nečekat na poslední chvíli a bohužel Vidlák ještě nebude mít dost roků,aby to vzal.

Zatím bez slepic

moc hezký
a úkol na dalších 5 let
ještě někoho do výběru ke Kmoníčkovi ....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Především gratuluji všem zdejším voličům MZ. Je samozřejmé, že volba se musí respektovat a nevím o nikom z normálních odpůrců MZ, který by to nedokázal. Že z toho nejsou nadšení a považují to za chybu je jasné. Jiné to asi bude v “kavárně”, ale to je zlomek společnosti.
Za mne jsou špatné dvě věci - že volby legitimizovaly ansámbl, kterým se MZ obklopil, který osobně považuji za dost hrozný. Je to precedent do budoucna. No a za druhé, že je legitimizován styl vlády MZ, který také považuji za nedůstojný vrcholného ústavního činitele. Do budoucna bych se pak obával toho samého, co Vidlák, protože Okamura se jeví jako možný nástupce MZ, je schopný demagog a na rozdíl od MZ je to nový člověk, který tento systém nepomáhal budovat. A jak říká klasik, “to bude sekáč, pánové. Ten se nezakecá!” Ale snad se mýlím.
Vidlák lehce naznačuje možnost, v kterou dost věřím - že se z MZ stane neřízená střela a pak se budeme všichni i AB ještě divit, čeho je schopen. Budu se velmi bavit, pokud k tomu dojde a ti dnes nadšení začnou přemýšlet, komu z těch dvou vlastně držet palce. AB si nedávno dovolil hodně, zpochybnit Zemanovy lidi, no a MZ je velmi mstivý a nezapomíná. Jedině, že by byla příroda silnější a MZ měl dost problémů sám se sebou. No, bude to ještě sranda!

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

I největší Zemanista - podle vzoru Jehovista (podle vzoru vlkovo bloguje) - je ve chvílích kocoviny nucen připustit alespoň sám sobě, že Zeman je chabá náhražka.
Podle titulku na DVTV bych se asi shodl s Pithartem (rozhovor jsem neviděl a je mi líto času), že Zeman byl použit místo kyje (to je takový dobře rostlý klacek) na soudruhy, kteří bourají bábovičky lidem nemajícím multikulturního a sluníčkářského ducha hořícího pro novoty a politické, kulturní a sociální veletoče této civilizace plácájící se v těžké dekadenci.

Zatím bez slepic

V podstatě Pithart konstatoje, co jsem shrnul ve svém patetickém příspěvku výše - volně přeloženo, "Když dost dlouho okázale pohrdáte lidmi mimo "centrum", nemůžete se divit, že vám tito lidé naoktrojují prezidenta, jenž bude okázale pohrdat zas vámi." Akorát, že Pithart hledá řešení v rozdělení globalizačního blaha mezi co nejvíce lidí. Skoro se bojím, kdo se toho chytne.

Opustím-li Pitharta, jsem pláčem nad "Koncem demokracie v Čechách" dojatý, neboť jsme byli dosud přesvědčováni, že vlastně "prezident stejně nemůže vlastně nic, tak proč tedy ne Drahoš s Kolářem a podnikatelským záměrem (jak naznačuje Martin Weiss: https://echo24.cz/a/SNWpf/spatny-marketingovy-plan-spatny-nosic a většina z nás tuší) v zádech?" Obávám se ale, že ti "lepší lidé", tolik ublížení ve svém jemnocitu starcem na trůnu, nepochopili a nepochopí nic a Drtinová i nadále láme z příznivce Zemana Jana Kavana, aby na "svého prezidenta" kydal hnůj. Ji prostě ani nenapadne k dotazu "Co se vám na Zemanovi nelíbí" dodat "a co byste naopak vyzdvihl?", aby si zachovala byť jen špetku zdání objektivity, Okamuru prudí tak dlouho, až ji pošle do háje zeleného a Smetana to u Babiše také nevyhrála...

Problém Vlka je vlastně stejný jako problém lepších lidí. Vidí v těch, kteří to letos hodili Zemanovi jakousi masu uniformní zfanatizované lidské hmoty neschopné nahlédnout pravd, jež se jim dostává. A podle toho přistupují ke své argumentaci, lomí rukama, zjevují pravdu, mistrují, poučují, pošklebují se a nadávají a s úžasem zjišťují, že je efekt právě opačný, než by si přáli. Já upřímně věřím, že většina těch "lepších lidí" v Putina i věří, protože v jejich nastavení vnímání světa neexistuje logické vysvětlení. V tom přesvědčení, že čím více dehostenuju člověka, tím lépe ho přesvědčím, že mám pravdu, se od nich Vlk, bohužel, moc neliší.
Drtivá většina Zemanových voličů, o tom jsem přesvědčený, samozřejmě vidí, že jde o starce na konci své životní poutě. Znají jeho dobré i špatné vlastnosti. Ale nedostala věrohodnější nabídku. Opravdu by mne zajímalo, jak by ten střet Zeman - Protikandidát dopadl, kdyby stejné úsilí, jaké bylo vloženo do Drahoše, bylo vloženo do někoho, kdo má co nabídnout fakticky. Kdyby si Drahoš, se svými padesáti miliony a přízni médií v zádech, odpouštěl primitivní antizemanismus. Ty zatvrzelé zemanisty, které všude vidí vlk, přesvědčit stejně nemohl. Antizemanovce přesvědčovat nemusel. Jeho úkolem bylo ukázat těm lidem mezi, že nabízí skutečně víc, než poštěkávání na stávajícího prezidenta a jeho příznivce. Velkorysost a schopnost pozitivně sjednocovat se nevyjadřuje slovy ale věrohodným chováním. Jenže toho ve svém myšlenkovém světě ani Drahoš, ani "lepší lidé" schopni nejsou. Protože nedokáží učinit krok od vlastního ega a vlastních pravd. Proto nakonec Drahoš nedokázal zlomit těch 78 000 lidí, kteří se nakonec přiklonili k Zemanovi. Věci, že raději přesvědčuje na severní Moravě v sálech z velké části naplněných lidmi, které přesvědčovat nemusí a kteří mu tak dávají pokřivenou zpětnou vazbu, místo aby oslovil národ z TV Nova, je jenom důsledek té neschopnosti prohlédnout skrz vlastní sociální a osobnostní bublinu. Hodně naznačovala už ta radost po 1. kole, kdy sám sebe přesvědčil, že kdo nevolil Zemana, je přece jasný Anti-Zeman. Že Ne-Zeman je totéž, jako Pro-Drahoš. Když zaslepeni vlastním snem o mesiášovi nedokážete - a nani se nepokusíte - pochopit motivace vašich oponentů, nemůžete dopadnout jinak, než dopadl Drahoš. A do značné míry, bohužel, i Vlk se svými paušálními odsudky i soudy, jak předvedl i v dnešním článku, kdy se rozhodne Zemanova slova o "největší sladkosti relativně těsného vítězství" interpretovat jako přiznání radosti z maximálního pokoření soka, jemuž se "dalo čuchnout" a ani ve snu není ochotný přijmout možnost výkladu opačného, tedy že zvítězit těsně znamená zvítězit až po velkém boji. A že taková vítězství jsou vskutku cennější než 15:0. A že v takových hodnoceních je vyjádřen respekt k síle poraženého. Kdo ví, třeba MÁ Vlk pravdu, ale neochota akceptovat byť jen možnost odlišného výkladu je tím, co jej zaslepuje.

Zjednodušeně řečeno, možná Drahošovi stačilo být opravdu slušný a vyjádřit respekt k protistraně. Možná nemusel udělat o nic moc víc.

Zatím bez slepic

Ano, stando, v lecčem s vámi souhlasím, ač se snažím pochopit, tak mi to moc nejde. Ale abych byl upřímný, myslím, že sáhodlouze zpětně zkoumat proč MZ vyhrál je zbytečné. Prostě to tak je, je třeba to akceptovat a spíše se dívat na to, co přijde.
Myslím, že mnohem zajímavější je postřeh D-Fense, s nímž se ztotožňuji: Zajímalo by mně, jaký mechanismus vede k tomu, že volba prvního muže země vždy skončí volbou mezi dvěma zoufalci.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Existuje takové přísloví: "Chytrý člověk se poučí z vlastních chyb. Moudrý pak z chyb toho druhého." Tím chci naznačit, že právě s vaším jednoduchým viděním "Co bylo bylo, karavana jede dál" se jednou dostaneme k tomu, že si zvolíme sekáče, který se "prostě nezakecá". Ve skutečném pochopení důvodů, proč podstatná část lidí volila jak volila, je pak ukrytá jediná naděje na to, aby se podařilo skutewčně zasypat příkopy a nalézt společnou řeč - nikoliv jen zválcovat názorového oponenta.

Zatím bez slepic

Plestil z MFD to řekl pro mne výstižněji. S tou mediální podporou by stejně jako Drahoš dopadl i prázdná papírový pytlík. Co se týká vlka - pro mne se polidštil a tím ho mám raději. U Zemana je vykolejen svou vlastní logikou. Opět použil termín pomstychtivý stařec. Prý od prezidentské volby nenávidí, atd, atd. Nikoli, Zemanovi vadilo a vadí, kam Špidla, Sobotka dovedli ČSSD. A oba. Pohrdá jimi jako politiky. S Paroubkem to má úplně jinak, jakkoli se vzájemně kritizovali. A jak je vlk lidský? Včera jsem si poslechl jeho Hodinu vlka ze záznamu k prezidentským volbám. Že nikoho z posluchačů ani moderátora nepřesvědčil, o to ani tak nejde. Ale ty argumenty. Zeman v jedné z debat řekl, že Dublin IV by nikdy nepodepsal. Ono to má dva významy. Jeden, pokud se mu to dostane na stůl, nepodepíše. Druhý - jde o větu, kde to - to bych nikdy nepodepsal - ve smyslu s tím nikdy nebudu souhlasit o ten skutečný podpis vůbec nejde. Vlastní preference holt člověka zavedou na tu nesprávnou kolej. A takovými perličkami byl pln celý pořad, ostatně jako jeho analýza.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslím, že to s tím papírovým pytlíkem tak úplně pravda nebude, je to jen takový bonmot s velkou mírou pravdy - ale nikoliv jedinou. Člověk by měl akceptovat, že měl Drahoš i své voliče, které by třeba Horáček neměl, "protože pan profesor a vypadá důstojně". Například. To myslím neironicky.
Pokud jde o Vlka, vlastně s vámi souhlasím. Já ho respektuji. Nedokáži říct, jak to s Vlkem "mezi sebou máme", ale z mé strany tam respekt je. Mohu jen předpokládat, že z jeho strany také (minimálně mu stojím za odpovědi). Občas udělám to, že se mu pokusím předestřít vlastní postřehy nebo vidění situace i s jeho zdůvodněním - ne abych jej přesvědčoval či sám se nechal přesvědčovat, ale abych rozšířil jeho spektrum vstupních dat (Ten Dublin IV jsem v sobotu také zmínil, stejně jako výtky k Demagogu.cz, když mu u Chmelára chybělo něco konkrétního, a k Witowské). Ale, přiznám se, většinou u těchto témat dostanu naprosto mimoběžnou reakci. A poslední dobou se mi to stává stále častěji, i u věcí v podstatě banálních. Jakmile nezapadá text do Vlkových myšlenkových schémat a vystavěných konstrukcí, spouští se u něj - nevím jak to nazvat jinak - jakási autoimunitní reakce, takový ten "sebeutvrzující se mód", který vede až k pro mě, přiznám se, úplně absurdním závěrům, kdy vám Vlk vyvrací a dokazuje nejenom to, co jste neřekl, ale občas se vás snaží přesvědčit, že jste tvrdil něco, proti čemu se ohrazuje, ač jste výslovně tvrdil pravý opak, či ještě lépe, právě to, co vyvozuje samotný Vlk. Většinou to pak uzavřeme konstatováním, že každý má právo na svůj názor, protože jasně cítím, že by to vedlo jen k nicneřešící spirále argumentačního balastu a oboustranné ztrátě času. Jen je mi to líto. Vlka to sice zlidšťuje, ale je to takové, Bůh mi odpusť, zemanovské zlidšťování...

Zatím bez slepic

U Chmelára jste postřehl totéž, co já. Vlk se chytil defakto do vlastní pasti. A Chmelár má stran Demagogu.cz naprostou pravdu. Pamatujete, jak Zeman u Soukupa sdělil, že on po 3. neúspěšném pokusu sněmovnu rozpustit může, ale nemusí - a že tu teoreticky může vláda v demisi vládnout i 4 roky? Demagog.cz z toho udělal nepravdu stejně jako vlk a holt stejně jako ti "pitomci" novináři. Byly to zase Zemanovy hrátky. Zeman přece neřekl, že bude nečinný. Doplnil ho Rychecký - s tím, že celé kolečko dle ústavy může začít znovu od počátku. A ten výrok o vládě bez důvěry byl i v některé z volebních kalkulaček. Co se týká vlka a Vašeho závěru. Kdepak. Tohle je vrcholně lidské a potká to každého z nás. Jen holt čím je člověk inteligentnější, tím je i tvrdohlavější v omylu. Stručně řečeno. Ta pomstychtivost je vedena logikou a ony preference tím větší a zavádějící, čím vlk vidí větší tragédii v možnosti, že celá levice vypadně z parlamentu. A reálné to je.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

majitel zdejšího prostoru nechť opět promine, shrnul bych celé řečnické cvičení na vlčí téma jedinou větou, kterou docela ráda používala má babička: "Podle sebe soudím tebe."
Myslím, že ve vlčím případě sedí termín "pomstychtivý stařec nad hrobem" jak nočník na p**el.

Zatím bez slepic

opravdu ne, jen je o své pravdě skálopevně přesvědčen a holt nevěří tomu, že i blbec může mít někdy pravdu. Já jsem stavěn opravdu ze zcela jiného těsta než asi kdokoli jiný. Třeba ani Kadlas či pavt skutečně mezi pražskou kavárnu nepatří. Ostatně ČT dělá svou práci dle svého vědomí poctivě, jen nechce šířit poctivě chápané špatné názory. Nechce šířit extrémní názory - poctivě z jejich hlediska. Moravec byl kdysi skvělý, jenže jako stará matador se dnes místo moderátora stává účastníkem, aniž si to uvědomuje a stejně jako ostatní reaguje tam, kde by neměl ze stejného důvodu jako ten vlk - chce šířit to pravé dobro. Bohužel dnes neexistuje nějaký KH Borovský, Neruda, Čapek či Peroutka, jakkoli je dost kvality, která ovšem na obrazovku nesmí. Nevím proč. Petránek, Oskar Krejčí, ....

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alexi,

nic ve zlém, ale odpovídáte na úplně jinou repliku.
Takže, jak říkávala nebožka moje zeměpisářka a mineraložka (byl jsem do ní zamilován, páč byla šíleně sexy), teď polopaticky:
Velmi rád užívám v psaných textech mimo křestních jmen a příjmení zúčastněných osob i jejich přezdívky, podstatná a přídavná jména vystihující charakteristické znaky těchto osob. Text to odlehčuje, ozvláštňuje, šetří to místo (lidi nechtějí číst dlouhé popisy), zkrátka hodí se to k dnešní uspěchané době a jde to vstříc většině potenciálních čtenářů, kteří chtějí přečíst román na dvaceti stranách, nikoli na osmi stech, jak bývalo docela nedávným zvykem.
Ovšem když se taková autorova "zvláštnost", chcete-li "manýra", přelije kamsi do chrlení urážek, posměšků a hanlivých přirovnání, potažmo do neustálého opakování stejných slovních obratů bez jakékoli invence, stává se takový text trapnýma fádním, nezajímavým, nudným, a posléze odpuzujícím, stejně jako autor sám.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlk píše pořád stejně. Nikdy nic nemyslel urážlivě. Kdysi se mne zeptal, zda by neměl začít psát seriózně a já mu napsal, že ne. Nebyl by to on a nebyl by tak čtivý. Je to jeho styl, výraz jeho osobnosti. Stejně jako Zeman má svůj styl svou osobnost. My jako lidé máme jednu blbou vlastnost. Chceme a požadujeme od druhých, aby byli ideální. Na sebe tak nároční nejsme. A ty druhé neumíme brát takové, jací jsou.

Zatím bez slepic

Tak já mu svého času psall sám od sebe, aby se v těch Pepcích Koblihách mírnil, že to diskvalifikuje jeho text, protože to vyznívá hanlivě a chce-li autor, aby cílový čtenář - Babišův volič - bral jeho text vážně a třeba se i nechal přesvědčit, tak mu přece nemůže dopředu nadávat, posmívat se mu, být vůči němu hanlivý. Ostatně, "lepší lidé" v prezidentské volbě dojíždějí právě na to. Ale neuspěl jsem. Myslím, Alexi, že tentokrát jste nedal dobrou radu...
Pokud samozřejmě byl cílovým čtenářem čtenář Anti-babiš, pak je to jiná, ale takové texty od přesvědčených přesvědčeným ztrácejí smysl.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi jsem blbej nebo navedenej
ale na ČT mám zcela jiný pohled

Zatím bez slepic

Pomněte to obecné, že nikdo se nikdy nemůže zavděčit všem. Nikdy Vám všichni lidé vyhovovat stejně nebudou a ani Vy sám nebudete prostě sedět všem.

Zatím bez slepic

Vlk je v podstatě stejný jako Zeman a to je jeho problém. Oba jsou stejně ješitní, pokud k Vlkovi přijde něco nebo někdo co je pod "jeho úroveň" tak dokáže být pěkně arogantní. A pokud má Vlk vynikající analytické schopnosti i schopnost je dát na papír tak Zeman má úplně stejné strategické schopnosti a dokáže je realizovat v reálu. S trochou nadsázky se dá říct, že včerejší vítězství měl strategicky rozehrané již od nepovedené volby před mnoha lety. (Mimochodem s minimálními náklady) Prostě dva stejní kohouti. Ale třeba se mýlím.
Hezký večer

Zatím bez slepic

Josefe K. A my sami, každý z nás ješitní nikdy nejsme?

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co chcete, abych odpověděl? Samozřejmě, že v každém z nás je celá škála vlastností a emocí, které se v čase, někdy pozvolně, někdy skokově mění.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Špatně jsem se vyjádřil - tím "zemanovským zlidšťováním" jsem nemínil pomstychtivost, ale právě tu past, kterou kolem sebe inteligentní člověk při vědomí této inteligence umí sám z té samé inteligence vystavět. Tahle past bývá pak tou nejpevnější. Osobně jsem také přesvědčený, že Vlka vede dobrý úmysl. Zároveň ale vím, kam mnohdy ty cesty dlážděné dobrými úmysly vedou. A tam už bývá pozdě cokoliv měnit.
Pokud jde o tu levici, také se toho bojím. Ale narozdíl od Vlka nevidím v Zemanovi personifikaci pádu ČSSD. Naopak mám za to, že se ČSSD podřízla sama ve chvíli, kdy mechanici moci nezatížení ideologií začali odřezávat všechny, kdo je mohl ohrozit v nabytých postech. Završeno téměř stoprocentním mandátem triumvirům. Údajný Lánský puč a prezidentova hůlka jsou jen novinářské zkratky a zjednodušující klišé. A ve věci oné hůlky - naprosto jasně a zřetelně předesílám, že tohle si Zeman odpustit mohl. Zároveň jsem stejně silně přesvědčen o tom, že si Sobotka ten výprask na Hradě zasloužil a naprosto chápu, že se Zeman odmítl nechat vtáhnout do bitvy, která nebyla jeho, navíc tak nedůstojně, na straně někoho, kdo si už za tohle provedení zasloužil o to ztratit všechen respekt.

Tyhle Zemanovy balónky, kdy zlomyslně nadhodí nějakou úvahu, "lepší lidé" se toho chopí a spustí hysterický povyk, aby pak Zeman učinil v zásadě standardní či srozumitelný krok a tím všechny "šokoval svou nepředvídatelností", mne nepřestávají překvapovat. Ne ze strany Zemana, ale ze strany těch "lepších lidí".

Zatím bez slepic

že my dva si v zásadě rozumíme.

Zatím bez slepic

Kde bychom byli s fyzikou, kdybychom se spokojili s konstatováním, že každý má právo na svůj názor.

Když se chcete něčeho dobrat, tak musíte být schopen obhájit, jak jste došel ke svým názorům.

I v tak subjektivní věci platí věci jako - "Líbí se mi, protože je krásná" "Líbí se mi protože je vtipná" "Líbí se mi protože je chytrá" nebo komplikovanější "je hloupá a chytrými ženami se citím ohrožen a vedle ní jsem já ten chytrej" "Je to kráva, moje matka byla taky kráva, takže se vedle ní cítím ve familiérních situacích" "Je vlastně docela ošklivá, není moc chytrá, ale pere mi, uklízí po mně, nedělá štráchy se sexem, vysírá jen občas a málo a nemusím o ni bojovat s každým nadsamcem, co projde okolo.

To všechno má hlavu a patu ať je mluvčí pro co chce. Ale "je hezká, milá, příjemná věrná, stojí o mně a já ji nechci, protože je to kráva." Tam mě bude zajímat to nevyřčené.

Jestli je pro někoho důležitá krása neměl by být s ošklivkou, jestli věrnost, neměla by to bejt profláklá děvka, jestli čistá domácnost, pak špindíra je divná volba.

Takhle to je se vším a stále.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když byl na hradě soudruh Havel, tak měm přes dvě stě poradců od StB a nikomu ten ansámbl dodnes nevadí.

Také agent CIA Tigrid, potvrzeno prohlášením samotné ČT2, tam nikomu nevadil. Myslím, že Zemanův ansámbl z toho porovnání vychází skvěle.

Ano, Okamura je takový demagog, že říká pravdu, když mu EU už předepsala, co má říkat.

Angličani říkaj "sour grape". Když ty hrozny nemůžu utrhnout, tak aspoň řeknu, že jsou kyselé.

Nevím, co má Pithart a jeho ozvěna pořád s tou neřízenou střelou. Copak máme mít prezidenta na dálkové ovládání?

Prezident má řídit, ne být řízen a má k tomu používat svůj mozek. Husák byl řízená střela, Havel byl řízená střela, Gottwald byl řízená střela... nevím, co na nich Pithart tak miloval.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Případně ho ještě rozšířit. Jinak by byla možná jen volba EU a migranti, anebo Czexit. Se Zemanem zůstává naděje, že EU lze udržet. S Drahošem bychom museli volit mezi dvěma krajnostmi, a to co nejdříve, aby nebylo pozdě. Pustili by nás ale politici k této volbě ? Obávám se, že ne, že by nám zbylo jediné - držet hubu a krok. Děkuji Bohu, že to takto dopadlo !

Zatím bez slepic

Ano, nejlepší řešení by bylo, změnit fungování EU, aby jsme nemuseli volit jedno ze pro nás špatných řešení.

Bylo by dobré, aby se naši politici začali připravovat i na takovou variantu, že tu volbu budeme muset udělat.

To je úkol pro Zemana a Babiše.

Zatím bez slepic

Já jsem po zvolení Zemana optimista. Přečtěte si odkaz na Samkovou u Asfaltového holuba. Ožila nám Rakousko-uherská říše a sama myslím nezůstane. Věci se mění. Jakkoli knihovník Schulz bude házet šrapnely - přichozí migranti bez hranic. Jak řekl Zeman, je nutno do kvót hodit vidle přes šéfy vlád a přehlasování na úrovni ministrů znemožnit. Dle mne to za této naší sestavy Babiš, Zeman je reálné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už to tu bylo minule napsáno, jen připomenutí, aby nezapadlo:
Zvolením Zemana vznikla veliká šance a prostor k nalezení kvalitnějšího prezidenta pro příší volební období. (Volbou Drahoše by to bylo velmi znesnadněno).
Využijeme tu šanci?

Zatím bez slepic

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidlák psal o možném uchazeči (Okamůra). Ten mi nepřipadá jako někdo, kdo by měl naději na reálné vítězství pro svoji přílišnou vyhraněnost.

Osobně budu volit kohokoli, kdo nebude kavárník a nebudou ho podporovat halikocábovití.

Napadá mě Kubera. Ten by myslím šanci měl.

Zatím bez slepic

podle vzoru mikrobi, (jak by napsal Vlk) - jako autor výrazu ;-)
Už jsem si tak říkal, kdo vy to mohl za 5 let zkusit a napadli mě:
Václav Klaus ml.
Tomio Okamura
Hayato Okamura (z principu, pokud by do toho šel Tomio)
Pavel Fischer (Fischer znovu)
Hynek Kmoníček - já vím, už se s ním opakuju, ale fakt doufám, že to zkusí
Andrej Babiš - pokud jeho vláda bude úspěšná a fakt už přístě premiérovat nebude chtít
Pavel Telička
pak nějaký pracháč mimo politiku, něco jako Kiska na Slovensku, napadá mě třeba Jiří Šimáně nebo Křetínský
no a pak Eva Drahošová ;-) (nevím proč, ale tipuji u paní skoroprezidentové podobné povolební reakce jako u Hillary - mimo kamery tedy, tak že by ukázala, jak se to má dělat správně)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je zde několik nešťastníků společně s autorem dnešního článku, kteří možná tak jako já sice neviděli rozhovor Pithatta na DVTV , ale nejspíše by se s tímto nešťastníkem mohli poplácávat pěkně po zádech . Proboha co Vás k tomu vede? Proč si myslíte, že bude Zeman neřízená střela a proč už dnes hledáte jeho nástupce? Což jste neviděli včerejší reakce kavárny a ČT? Večerní relace na ČT za účasti čtyř "novinářů" ukázala co je to za póvl a Vy místo toho , aby jste byli šťastní z toho, že kandidát takových sviní neprošel, protože by to teprve bylo peklo co by nás čekalo a nebál bych se to nazvat Normalizací, tak plácáte nesmysli. Shodnout se s Pithatdem je to samé jako se shodnout s Kalouskem. blahopřeju.

Zatím bez slepic

Já jsem něco napsal a navrhl,ohledně hledání příštího prezidenta.
Nemyslím,že bude Zeman neřízená střela,ale za tři.čtyři roky,už by se mohl objevit kandidát na příštího prezidenta a určitě si mnozí přejeme,aby tak nějak odpovídal naším představám a ne pražské kavárně.
Pithart mne nezajímá,má velký podíl na dosavadní špatné politice a měl by být raději zticha.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Při vší úctě, MZ byl (do své prezidentské funkce) ve vrcholných funkcích srovnatelně jako Pithart. Myslíte, že jeho podíl na "dosavadní špatné politice" je jiný?

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Zemědělec, já se samozřejmě nebráním hledání budoucího prezidenta a dokonce mám už dávno svého kandidáta, je jím Lenka Procházková a o ní jsem přesvědčen, že by to byl opravdu důstojný kandidát oproti Okamurovi, který je poměrně jednostranný s minimálním přehledem. Příliš svázán s referendem a jeho prosazováním. Ale mě jde nyní jen a jen o směr budoucího vývoje. Ten doufám bude udávat Zeman, Babiš, Okamura a možná Soc. Demokracie v případě podpory Andreje. To, že druhá strana troubí do útoku je jasné a že žádný oddychový čas nebude nikomu dán a natož nějakých 100dní pro prezidenta je zřejmé a proto jsem chtěl, aby jsme si hlavně všímali co dělá druhá strana a ne co bude a jak se bude chovat Zeman. To, že Zeman nejspíše bude posílat novináře tam kam patří s možná větší razancí, než doposud dělal, mě připadne jako normální. Říkali a říkají si o to a tak ať to mají. Jsou to totiž oni, kteří hrotí situaci. A bohužel Pithard, který si hraje na morální autoritu, vidí stejně. U Drtinové upozornil na Zemana, který označil Keblůžka za mutanta a to se mu nelíbilo, ale když řeknu, že je společnost rozdělená, tak mám zdůraznit, že to nejsou jen sociální rozdíly, ale také faktické dopady mizerné novinářské práce která za takovým rozdělením společnosti je ukryta, jenže to by musel mít tento člověk ještě nějaké ty pověstné koule a nebát se to kravce Drtinové říci to do očí.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem zmínil kvůli nadpisu u zveřejněného záznamu, lépe řečeno kvůli jediné větě, kterou údajně pronesl. A nevidím na ní nic, co by bylo špatně.
Ano, v tomto státě existuje mnoho jedinců frustrovaných z vývoje posledních 30 let - včetně mé maličkosti.
Chcete-li to číst konkrétně, z jedné prdele jsme vlezli do druhé a za odměnu si nechali vykrást a rozvrátit republiku.
Co nestihli komáři za 40 let, to stihli pravdoláskaři a Klausoklika za čtvrtinu.
S přehledem.
Zeman nebyla volba prezidenta ani náhodou. Zeman byl tvrdý direkt na pravou sanici tomu kameramanovi v prezidentském salónku.
Bez jakéhokoli hlubšího úmyslu, záměru. Prostě poslední rána starého nemocného a chudého zoufalce arogantnímu zmetkovi z velkoměsta, dokud to ještě šlo.
Příště už to nepůjde.

Zatím bez slepic

Když můj názorový oponent řekne, že mám ctít otce a matku svou, mám to po kavárensku odmítnout? Myslím, že hledat Zemanova nástupce, možná i lepšího, už nyní třeba je, protože a) Zemanovo zdraví může objektivně přinést cokoliv - nepohřbívám ho, ale obávám se, že je v tomto směru třeba zachovat si chladnou hlavu. b) 5 let není zase taková doba a bez přípravy můžeme nakonec stát před volbou neznámého někoho neznámého druhého. On i ten Vidlák by potřeboval větší background, než jen tento blog. c) Osobně si nemyslím, že bude Zeman neřízenou střelou - ale bude určitě do této role vmanipulováván a bude takto vykreslován.

Zatím bez slepic

Jemně bych upozornil, že tohoto pána volilo přes 2 mil, lidí, takže fakt soudíte, že to jsou všechno svině a pražská kavárna? Pak jste stejný, jako mainstream, když tvrdí něco podobného o voličích MZ.
S neřízenou střelou uvidíme, je to můj názor. Podle mne tu “pohanu” od Babiše bez odpovědi nenechá.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

K neřízené střele má reakce u Pitharta. A co se týká Babiše? Jakou pohanu? Já Vám tvrdím a budu tvrdit, že se oba vzájemně respektují a uznávají. Asi jste zase četl nebo poslouchal vlka. Babiš podle něho doložil, že Zeman skutečně táhne zemi na východ, proto prý žádal Zemana, aby ctěnému publiku "lhal" a sdělil, že tedy on ne, že je prozápadní. Nikoli, Babiš to ví, že Zeman je prozápadní, jen chtěl radit a upřímně zkušenému matadorovi, aby to výslovně řekl a vyvrátil ty lži. Totéž vlk provedl se Zemanem jako federalistou u Koroniho na Slobodném vysielači. Zeman sdělil v debatě, že on je od počátku federalistou a jak si takovou federaci představuje. Společná obrana, společná zahraniční politika, společná ochrana vnějších hranic a tím, že vše ostatní si řídí jednotlivé státy takové federace. Vlk vynechal ten popis a dokladoval tím prolhanost Zemana.. Nu tak takovouto federaci bych bral všema deseti. Jinou věcí je realita s federací s dnešními europolitiky, ti by tu federaci zneužili okamžitě k centrálnímu řízení ve všem. Důvod proč to použil Zeman právě takto byl důvod, jenž uváděl Babiš - jen to holt napovídat zkušenému politikovi vůbec nemusel. Pavte - skupinové chování. Zeman si hraje s výroky a baví se tím A jiné to u něj nebude. Poptejte se u Asfaltového holuba. Takže znovu, tvrdím, že Zeman a Babiš budou vycházet dobře ba velmi dobře.
A co se týká vlády, ta dle mého "dojmu" vznikne v tomto druhém pokuse. A bude to vláda menšinová s podporou KSČM a ČSSD buď přímo v koalici, nebo jen s podporou a nebo bez ní. U ČSSD záleží, jak se vyspí tamní politikáři na tom sjezdu a zda se probudí do reality. Pokud odmítnou, nahradí je tichá podpora KSČM a SPD.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane pavt, přečtěte si můj příspěvek ještě jednou. Nikde neuvádím, že voliči Drahoše jsou póvl. Uváděl jsem, že ty čtyři rádoby novináři, ze kterých je mi ještě teď špatně, jsou voliči Drahoše a to jak se chovali ve studiu ČT byl děs a to je ten póvl.
Ohledně pohany, kterou vy vidíte v chování před druhou volbou v podobě určité kritiky spolupracovníků Zemana , já spíše vidím jako formu podpory s určitými obranými prvky. Všichni víme, že Zeman se opravdu obklopuje podivnými lidmi, ale jen on sám ví, proč tak činí a co pro něj znamenají. To, že na ně Andrej upozornil Zeman zcela jistě chápe a podle mě s tím nemá problém, navíc dnes je na pořadu dne tvorba vlády a bez Babiše to zatím nepůjde. Ale vždy zde je nějaké ale.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Voliči Drahoše jsou lidé, kteří makají, aby mohli platit hypotéku, a kteří nemají čas ani náladu zabývat se politikou. Koukají na ČT a poslouchají Radiožurnál. Pracují v německých firmách a tam se Zeman nenosí. Nečtou a neposlouchají nezávislá média a věří, že Dvojčata spadly kvůli nárazu letadel. O Zemanovi si myslí, že je to komunista a to samé si myslí o Putinovi, protože v Rusku jsou všichni komunisti. A četli to v MFDnes.

Zatím bez slepic

hezký
a nezapomenem i na závisláky, přicucnutý na státní cecík
příjemci z ROPů, úředníci,policajti atd
těm Zeman nejde pod nos

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prazska-honorace-stale-ne…

Samkovou jsem doposud registroval jen okrajově.
Je to ale proklatě chytrá ženská, navíc ošlehaná parlamentními větráky.

Určitě bych ji neřadil k levici, představuje skutečný, nikoli předstíraný slušný politický střed.
Docela by mne zajímalo, co kdo bude k jejímu článku říkat.
**********************
Vidláku, znovu děkuji za uznání a pozvání na zabíjačku.
Odrazují mne jen dvě věci - kdysi jsem se několika zabíjaček u své vesnické babičky účastnil a celý obřad trávil zašit v nevytopeném pokoji s mísou koláčů a pletýnek u ruky a knihou T. G. Masyryka v ruce. (Nebo to byl K. May ? Už zapomínám... Ale od M byl skoro určitě!)

Ta druhá věc je má vrozená holubí plachost a obava, že by byl prvek Vašeho očekávání vystřídán prvkem zklamání, jak by řekl JDC.

Jo, ale abychom to nezakecali, tu Samkovou si fakt přečtěte.Napříč zemanodrahošovským spektrem.

Zatím bez slepic

Samková je obrazoborec. S Rumlem natírali tank na Smíchově na růžovo. Má za sebou docel dost názorových kotrmelců.

Zatím bez slepic