O žumpě z mainstreamu

Autor
Štítky

Maneca:
 
Člověče, této žumpy jsou denně plná mainstreamová média, proč to musím absolvovat ještě tady na Vidlákově dvorku? Nemůžete se v debatě povznést o hladinu výš?

----------------

Tak já to zvednu.

Maneca označila mainstream za žumpu. Dále se používá také výraz sračky, hovna atd. Je řeč o tom, čeho se tělo zbavuje. Toho špatného.

To je proces, který se děje už na úrovni buněk, protože buňky se zbavují věcí, které jim škodí. To znamená rozkládají/blokují pro buňku důležité sloučeniny. Běžně jim říkáme jedy, toxiny.

Naše řeč je takovýhle výrazů plná. Otravuješ mě, znamená doopravdy, že vás dotyčný otravuje, protože lidé spolu komuniků řečí i neverbálně, tím navzájem mění svůj metabolismus a některé situace doopravdy generují stavy, ve kterých tělo produkuje toxiny. Na tom stojí celá psychosomatika. Je to součástí psychologie.

Kupříkladu po roce 1968 stoupl v ČR i počet přirozených úmrtí. Národ byl prostě ve stresu a ti nejslabší podlehli.

Zbavovat se toxinů je zcela přirozené. Opice po sobě navzájem či kupříkladu po lovících predátorech hází vlastní výkaly. Když je poněkom hodí, cítí se lépe a dotyčný, zvlášť zasažený, hůře.

Těch pár jazyků, které znám všechny používají hojně slovo hovno pro vyjádření špatnosti a nelibosti.

Zákon padajícího hovna jistě všichni znají. Říká to v principu, že se sračky předávají z nadřízených na podřízené. Vynadá vám šéf, nespravedlivě, vy vynadáte podřízenému, co má na stole zas bordel, ten vynadá doma manželce, která nekoupila to, co měla, ta zpucuje synka, synek kopne do psa, pes kousne kočku a ta rozdrápe aspoň křeslo.

Sračky, které se valí z mainstreamu samožřejmě sledují stejný řetězec. Novináře sere jejich šéfredaktor, pak ředitel, protože mu šlape na paty majitel novin, který má strach. Někdy jen z inzerentů, někdy jako v případě Bakaly, že na něj přeci jen dojde a skončí v teplákách.

Málokdy jsou sprosté jak dlaždič mladé, hezké dívky z harmonických rodin. Jo, možná když se praští kladivem do ruky.

Zato o nenávist a vulgarity dštících představitelích naší umělecké fronty, se to říct nedá. Když ji vezmeme jako celek, tak generuje sochy ve tvaru hovna. Hovny, prasaty, dobytkem se to hemží v jejich výrazech a vyjadřuje to jejich pocit. Tak se doopravdy cítí a vy, když si budete opakovat to co říkají budete vědět, jak se přesně cítí.

Pocity které se velice (ve větším) podobají těm našim, když se praštíme do palce kladivem a teď není nikdo kdo za to může, nikomu,komu dát za tu bolest pohlavek (a poslat ji pak zpět do oběhu) kladivem můžeme praštit, ale to neživé kladivo si z toho nic nedělá, leží si tam a donutí nás ho jít nakonec zase sebrat. Prostě zasraný kladivo.

To jsou pocity v mediálním mainstreamu, to jsou pocity v umělecké frontě. To jsou pocity tý "elity."

Co ji tak trápí? Kdo jim dává ten první impulz? Kdo ví. Určitě jim vadí, že ten póvl nevolí jak by chtěli a hrozí jim zánik privilegií a nebezpečí, že také budou póvlem. Určitě na ně tlačí jejich šéfové, třeba Merkelová, která si do země pozvala toxiny v podobě migrantů, teď by je ráda vyvrhla jak část oběda po přežrání a ona ji ta východní Evropa nechce posloužit jako koš na zvratky. O Bakalovi a spol už jsem psal. Těch je celá kasta.

Celkově je vrchnost ve stavu šlechty před francouzskou revolucí. Kdo četl Nebezpečné vztahy, ten ví co šlechta dělala - nic, nudili se, navzájem se sváděli a podváděli a trávili čas v radovánách, zatímco jinde se rozebírala situace, analyzovalo všechno ze všech stran a pomalu dozrávalo přesvědčení, že zlepšení přinese jen (fyzická) likvidace krále a šlechty.

V Anglii, té pragmatické Anglii, to jejich trochu bystřejší šlechtě docvaklo a vždy o trošku ustoupila, když už nemohla jinak, nějakých privilegií se vzdala, aby si uchovala ten zbytek a tak přežila dodnes.

Takže až zas uslyšíte nějaké ty sprosťárny z mainstremových médií, ať řečená sprostým slovníkem Černého, Hřebejka a Boka či formálně slušnějším jazykem ČT, tak se na to dívejte s pokorou, s jakou moudrý člověk pozoruje hysterčícího hlupáka.

Jejich sprosťárny jsou ukazatelem jejich strachu a čím víc se bojí, tím lepší.

Jestli nadávají Babišovi a hází na něj špínu, tak protože je na jejich vkus moc čistý a bojí se ho.

 

Jednou dávno jsem seděl v kavárně a seděly tam dvě mladé, nehezké ale načančané slečny a celou dobu, hodinu či dvě, pomlouvaly třetí, pro změnu doopravdy krásnou, která seděla o pár stolů dál s klukem, co vypadal jak sportovec z univerzity a oba si viditelně užúvali rande a jeden druhého. Jak by ty dvě byly rády na jejím místě a kdo by nebyl.

 

Proč jsem si na to jen vzpoměl, že.... hmmm, že by byl Babiš jako ta hezká a populární slečna, kterou si voliči vybrali na tohle rande-volební období a někdo se tu cítí zhrzený a nechtěný, byť strávil dvě hodiny (měsíce), aby si na obličej namaloval něco, co není, a ono to nezabralo a o něj stejně není zájem....

Jedna ošklivá slečna je naše kulturně-disidentská fronta a druhé můžeme říkat třeba Kalouskův blok.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Jednou jsme byli v Zoo Plzeň křtít jakési opičátko. Jeho tatínek po nás házel svá hovna, měl docela trefu. Musel jsem dát oblek do čistírny. Bylo naprosto jasné, jaký má na nás názor.
Současná média hlavního proudu činí ve vztahu k nám totéž, ale ne tak okatě. Nicméně čistírna to nespraví.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Čmoud.Přesně.
Už neplatí,kdo po tobě kamenem,ty po něm chlebem.
Máme nově napsáno,odveta má být úměrná útoku a tak podobně to vidím,co se vrací médiím od posluchačů,čtenářů.
Jinak to předválečné období sedí.Jednou to Knížák řekl natvrdo,tahle zpupná mládež si potřebuje natlouct hlavu.
Vůbec se zapomnělo na válečné útrapy,jenže každé další válčení přinášelo víc útrap i mrtvých a mám obavu,že další válka,by byla konečná.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když oni ti představitelé pražské kulturní fronty, bývalí disidenti a Kalouskův blok žijí ve své sociální bublině, kterou stmeluje jen obraz nepřítele. Obvykle nevzdělaný, zaostalý, málo vydělávající venkov a jeho nepochopení, jaké dobro přináší hlasatelé pravdy, lásky, lidských práv, evropských hodnot a multikulturních idejí. Ve své sociální bublině se navzájem přesvědčují o jediné pravdě, až se v ní ustavilo tvrdé jádro pravověrných, kteří spolu podvědomě soutěží o čest být zván největším antiZemanem. Takže hýří bonmoty a sprosťárnami a ukazují svým souvěrcům, jak to tomu nenáviděnému ochlastovi nandali. V podstatě se chovají jako děti bouřící se proti autoritě. A protože autorita na ně zvysoka kašle, vyvádí o to víc a vynucují si pozornost. Osobně si myslím, že takoví představitelé jako Tomáš Halík nebo Jiří Pehe nikdy nepřekročili hranici puberty. Vždy za sebou měli nějakou podporu, která jim suplovala rodiče, a oni se mohli a mohou chovat jako puberťáci.
Titul největšího antiZemana jim znemožňuje objektivně posoudit klady a zápory skutečného Miloše Zemana. Nikdy mu nemohou přiznat nějaké kladné vlastnosti (nebo přiznají jen jednu a tu vzápětí bagatelizují), vždy budou vyzdvihovat jen ty záporné vlastnosti. M. Zeman si jich z pozice dospělého, který vidí hejno rozjívených puberťáků, nevšímá. a ti puberťáci si jen vynucují další a další pozornost.
Co se stalo s generací květinových dětí? Z některých se staly komunity přestárlých hippies živořících v tropickém ráji. Většina však, jakmile jim došly peníze, šla makat na ta nenáviděná pracovní místa konzumní společnosti, a tím hnutí skončilo.
Taková pražská Klinika je jen pokus o obnovení hnutí hippies v nových podmínkách - absolutně nereálný a odsouzený k zániku.
U pražské kavárny mě ale udivuje neznalost historie. Mohli se poučit z osudů Che Guevarry v Bolívii. Místní obyvatelé viděli v zapálených partyzánech jen bandu zločinců - a tak je nepodpořili. Tak to totiž dopadá, když nevzdělaná populace hájí své skromné životy a nechce se obětovat pro lepší zítřky. Místo dennodenní trpělivé práce chtějí jeden velký radikální čin, který nakonec nesplní jejich představy. Protože tak úžasná myšlenka přeci nemůže být od základů špatná, najdou si viníka - nevzdělané protivníky, kteří s nadšením nepřijímají jejich bláboly.
V tom se vlastně Emmanuel Macron nebo Angela Merkelová nijak neliší od zapálených revolucionářů . Čekají, že na cizí úkor si vyřeší své problémy. Tedy odsunem příchozích imigrantů že si uleví. Nesmysl a nepochopení motivace ekonomické imigrace, ale to zde rozebírat nebudu. Spíše si všimněme faktu, že se soustředili celým svým úsilím na jeden jediný čin "ušlechtilé" pomoci ekonomickým imigrantům, aniž by vzali v potaz odpor cílových států V4 a samotných imigrantů. Nebo je hodlají nacpat do dobytčáků a poslat směrem na východ? Třeba hornoslezské dříve osvětimské knížectví má s takovými transporty už své zkušenosti.
Ale ta neskutečná očekávání od jednoho činu, zlomení odporu V4 vůči imigračním kvótám násilím ve jménu budování multikulturní a multietnické společnosti nedosáhnou kýžené cíle. Za vznešenými idejemi zbudou jen hory mrtvol, zničených lidských osudů a spousta zklamání. ostatně Adolf Hitler začínal podobně vznešenými idejemi o povznesení německého národa, zajištění životního prostoru a jeho vedoucí roli ve světové civilizaci. A skončilo to koncentráky, obrovskou válkou, spoustou hrobů a v důsledku zničeným Německem.
EK stačilo nedělat nic a EU by se díky cestování přirozeně sloučila sama. Místo toho dokonale podělala, co mohla. Nu a s ní se vezou ti hlasatelé jediných pravd pražské kulturní fronty v ČR.
Ale jak již napsal Čmoud, v pozadí konání všech členů pražské kulturní fronty je strach o jejich dobře placená koryta. Alois Jirásek v románu F.L. Věk jen na okraj popisuje bídu umělecké profese, do které umělci spadnou okamžitě, jakmile dojde k civilizačním otřesům, při kterých na jejich pravdy už nezbude místo a zájem.

Zatím bez slepic

"popisuje bídu umělecké profese, do které umělci spadnou okamžitě, jakmile dojde k civilizačním otřesům"

Tento okamžik je mi velikánskou záhadou.
Z ekonomiky víme, že když je HEJ, zbývá i na nějak fajnovosti na něž by v dobách krušných nebylo.
Z ekonomiky víme, že tyto "obslužné" obory, závislé na tom HEJ, jdou při problémech na likvidační řádku první.
Ona kulturní fronta se chová jako by mělo být HEJ již napořád. Snad věří, že je politické elity budou stále potřebovat a tím i ekonomicky podporovat. Nevím nevím zadali nebude spíš fungovat bližší košile než kabát.
Ať chceme nebo ne, okamžik, kdy ono HEJ skončí, se blíží.
Zatím jsme si jako kolektiv zvykli, že státní rozpočet jen a jen roste a jako bonus nasekali vcelku nesplatitelné dluhy.
Tato kombinace jednou musí vyústit v problém, tak, jak vyústil vždy v minulosti. S jistou tolerancí lze tvrdit, že každá říše tak skončila. I to RVHP to nakonec nedalo a to nebylo až tak masírováno kulturní frontou.

Zatím bez slepic

Za vším hledejme reklamu. Ta stála na počátku mýtu, že nějaké známé tváře mohou ovlivnit chování lidí. Proto herci, zpěváci a všichni lidé, kteří se rádi předvádí na veřejnosti, tak rádi hrají pro své obecenstvo v jakékoliv roli. Politici jsou jiná skupina a oblast, ti se předvádí veřejně, rádi, často a vždy úplně hloupě.
Jenže poslední dvě prezidentské volby v ČR a volba Trumpa v USA s tímto mýtem pořádně zacloumaly. Za svými kandidáty Schwarzenbergem, Drahošem a Clintonovou stála jednotně skoro celá herecká tlupa, intelektuálové z univerzit, státní správa a tajné služby, mýtičtí městští liberálové (tedy ta bájná pravicově orientovaná městská chudina), pokrokoví studenti, vzdělaná chytrá populace, novináři a reportéři, všechny neziskové organizace. Nazývejme je vžitým názvem pražská kavárna. A oni si ti nevzdělaní snadno manipulovatelní voliči dovolili volit podle svého a ne podle toho, co jim ve světlech ramp poradil zpěvák jedné písničky, herec jednoho porna a angažmá v neziskovce, a další podobní hrdinové. Jen jestli ti údajně chytří obyvatelé ČR nejsou ve skutečnosti zcela hloupí, když nedokáží ani té méně vzdělané části populace vysvětlit jim zcela jasné pravdy.
Některé reklamní agentury už vsadily na animované postavičky, jiné vyhledávají méně známé tváře oblastních herců. Ukázalo se, že známý herec osloví a přesvědč úplně stejný počet zákazníků jako ten neznámý nebo dokonce animovaná postavička. Z TV reklam nikdo není známější než zelený uřvaný mimozemšťan jednoho obchodu s počítači. A má stejný vliv na rozhodování lidí jako např. Vojtěch Dyk nebo Jiří Mádl.

Celkem se boří mýtus, že známé jméno znamená automaticky velký příliv zákazníků. Až důsledek téhle pravdy zasáhne i svět modelek a sportovců, bude konec. Např. do doby reklamy na šampon jsem neměl nejmenší tušení, kdo je fotbalista Lewandowski, a že vůbec existuje. Vezměme si vliv hvězdiček hlásajících hlavní TV zprávy. Chvíli je zná celý svět - a za pár měsíců nikdo. Nebýt Blesku, nikdo by ani netušil, že ještě existují.

Mýtus novinářů a politologů padl. Díky internetu si může psát každý, co chce a jak chce, a žádná cenzura už toho džina zpátky do lahve nenacpe. Jediný způsob boje je, že politici začnou otevřeně diskutovat se svými voliči. Zde není role pro prostředníky typu Halík, Pehe, Jakub Janda - nikdo je nepotřebuje, jsou zbyteční. krásně to ukázal Trump, když dříve mocnou CNN okázale ignoroval a poslal ji z výšin do naprosté bezvýznamnosti. Novináři si svůj pád způsobili sami. Místo nestranných pohledů a komentářů se zapojili jako řadoví vojáci do předvolebních bojů, aby v nich neudatně padli. Tím začal pád sedmé velmoci. Nenávratný, neodvratitelný a likvidující.
Politici si najdou kohokoliv jiného, kdo jim pomůže ovlivnit voliče. Protože velmi brzy zjistí, že je lépe ovlivní vlastní skupinou internetových bloggerů, pro novináře a politology zůstane jen prostor v TV a rozhlasových debatách, pokud budou mít posluchačům, co ještě říci. nezávislá rádia ale končí i takovou etapu.
Pražská kavárenská kulturní fronta se chová jako by bylo stále hej, protože jinak nemůže. Nemůže připustit, že doba se změnila a pro ně už není místo v diskuzi politik - volič. Nikoho už neovlivní a jsou pro politiky zatraceně drazí. Budou nahrazeni levnějšími vykladači jediných pravd. Odhaduji, že půjde o skupiny placených internetových debatérů.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, souhlasím s Vámi, že "mýtus novinářů a politologů padl" (a dalších z té líhně). Jedná se o prolomení jisté psychologické hranice. Do vytýčení nějaké další to chvíli potrvá.
Myslím si ale, že máte pravdu jen co se týká politiky. V klasické produktové reklamně funguje využívání "hvězd" a hvězdiček i nadále. Prvoplánově především u jednodušší části populace, která se ale od té části složitější odlišuje podle jiného klíče, než v politice. Výskyt té "jednodušší části" (berte to, prosím jako terminus technikus, nedávám tomu dehonestující význam) se řídí jinými pravidly, především teritoriálně a hranice rozhodně nevede (jako v politice) mezi velkými městy a venkovem.
Někteří lidé se prostě rádi identifikují se slavnými a dávají jim svoji důvěru i ve věcech, o kterých ti slavní v podstatě nemusejí vůbec nic vědět. V tomto směru je vždycky účinnější vsázet na lidskou hloupost, než na chytrost.
Dovolím si uvést konkrétní příklad z nedávné historie našeho městyse.
Městys začal (zprostředkovaně přes svoji 100% vlastněnou firmu) stavět spalovnu komunálního odpadu. Zařízení na špičkové světové úrovni. Nejdřív jsme vsadili na osvětu a věcné argumenty, ale moc to nefungovalo, veřejnost byla silně nedůvěřivá. Pak se o spalovně krátce a jasně a především pozitivně vyjádřili na billboardech místní fotbalová hvězda, hokejová hvězda (obě doslova sportovní ikony města), mimořádně (celostátně) populární herec, vyhlášený porodník a špičkový chirurg atd. - prostě pro skoro každého občana nějaký oblíbenec a autorita ve svém oboru.
Sami jsme zírali, jak to zabralo.
P.S.: Spalovna stojí, funguje perfektně, žádné protesty ale naopak - dětské exkurze ze škol a každou sobotu narváno při otevřeném informačním středisku pro veřejnost.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Godote,
tak to zírám. Asi jsem příliš předběhl dobu a padlý mýtus známých tváří potřebuje ještě nějaký čas k zániku.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Za vším hledejme reklamu."

Nějak mi to k tématu nesedělo. Reklama je prospěšná, informuje, a informace, jsou nejdůležitější zbraň. To, že je zneužívána, je vedlejší.

Ano, není to reklama, je to propaganda vyfutrovaná marketingem.

Reklama je přece jen víc spojená s reálným statkem, je ověřitelná a taky jistě i emotivní.
Propaganda jsou jen a jen vznešené myšlenky vzbuzující jen emoce jež nejdou sice ověřit, ale zato bezpečně dopadnou na naše životy. Ve většině případů již s novou politickou garniturou, tudíž je možné pohanět předešlé a vyzdvihnout stejně hloupé navržené.

Ten koloběh hloupost, větší hloupost, ještě vetší hloupost...... se nějak té propagandě zadrhl. Určitě to není vyspělosti propagandovaných, ale již došlo na zkušenost a není nových myšlenek jež by bylo možné propagovat.

Ve vyčerpanosti současných politických možností je zrod neklidu kulturní fronty. Osvědčené vzorce přestaly fungovat.

Zatím bez slepic

Akorát, že "fronta" se nechová, jako by HEJ mělo být napořád - spíš bych dala zapravdu Čmoudovi, že propadá panice. Já myslím, že ten civilizační otřes právě dobře cítí - nakonec, i já jsem z něj ( z toho otřásání) už pár let dočista zplavená a to nejsem žádná umělkyně!
Čímž nám to ale pěkně logicky zapadne do sebe :-)

Zatím bez slepic

Jo, tohle opravdu sedí, tak to, podle mne, je:
"EK stačilo nedělat nic a EU by se díky cestování přirozeně sloučila sama. Místo toho dokonale podělala, co mohla. Nu a s ní se vezou ti hlasatelé jediných pravd pražské kulturní fronty v ČR."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Oni sem nejdou k vůli práci,ale jen pro výhodné sociální dávky.
Nejen že by nám vnutili utečence,ale také poskytovat stejné sociální dávky,jako v Německu,Francii,Švédsku.
Jak dlouho budou schopni tyto státy poskytovat,tak vysoké dávky?
Takže máme k těm utečencům,dva pádné důvody nepřijímat.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
ty sociální dávky poskytované imigrantům ve výši jako v Německu budou jedním z posledních hřebíků do rakve EU. Kde na ně chudé státy vezmou, je EK úplně jedno. Státy se zadluží na maximální možnou úroveň, na daních okradou místní populaci, zruší všem důchody a podporu v nezaměstnanosti, lidi na vozíčku naženou do práce. Právě sociální charta podepsaná ještě Sobotkou na odchodnou bude svou amorálností ukazovat bídu EU a prohnilost systému. A ti poslaní imigranti se stanou terčem takové nenávisti, že zde nebudou chtít zůstat. Není větší závisti mezi lidmi, než když jeden má spoustu peněz bez přičinění a druhý nemá nic. Setkají se dva zákonité jevy koncentrace bohatství v rukou stále menší skupiny lidí a chudnutí větší a větší skupiny obyvatel s příchodem většího a většího počtu lidí, které bude nutné živit.
Dá se říci, že si otroci pozvou své otrokáře a ještě mají hýkat nadšením. Skončí to jediným způsobem, jaký již předvedl Adolf Hitler. Některé státy se přitom rozpadnou (Velká Británie, Španělsko, Itálie, Francie, Německo, Belgie, Ukrajina), některé zaniknou úplně (Lucembursko, Kosovo). Evropa přepíše hranice a bude jiná, sobečtější a bez vítačů, kteří budou nemilosrdně vyhlazeni oběma stranami konfliktu - imigranty i jejich odpůrci.

Zatím bez slepic

Když se zamyslíte nad tím, že náš stát má jeden z nejzbytnělejších policejních aparátů v Evropě (nejvíce policistů na jednoho občana, tedy přesněji nejméně občanů na jednoho policistu) a když se podíváte na jejich vybavení, s hrůzou si možná uvědomíte, že moc nenávisti vůči migrantům v tomto prostoru nebude. Můžeme si položit otázku, kde je např. nenávist takovém Švédsku, kde téměř každá druhá žena čelí za život pokusu o znásilnění od někoho s migračním pozadím a kde se policistům staví za peníze daňových poplatníků opevněné pevnosti. Nebo bychom se mohli zamyslet nad Francií, kde v současné době probíhá reálná epidemie sebevražd policistů (troufnu si napsat, že to jsou ti, kteří ještě měli svědomí). Zjistíme následně, že zastavit takovou nenávist je snadné. Stačí pár exemplárních a likvidačních trestů a zbytek původního obyvatelstva se stáhne. Síla a odhodlání nově příchozích se naopak posílí.

Abych se přiznal, mám určitou slabost pro katastrofické scénáře. Nemám je rád, přímo je nesnáším, ale bohužel se nebezpečně často naplňují. Některé země jsou již za bodem zvratu. U nich již nejsou možné žádné koncentrační tábory, žádné internace a vyhošťování, protože lidí s migračním pozadím je tam zkrátka tolik, že řešením je již buď jen celospektrální občanská válka, nebo naprosté podvolení původního obyvatelstva. To původní obyvatelstvo (přinejmenším ta část, které ještě zbyl v hlavě nějaký mozek) tady totiž tahá za mnohem kratší provaz.

V podstatě souhlasím s tím, že se sociální systémy států EU rozpadnou i s tím, že se rozpadnou některé státy. Jen si nejsem jistý, kdo, nebo co tu vlastně nakonec přežije. Je třeba si totiž uvědomit, že celá migrační vlna je řízený a organizovaný proces. Disponují komunikačními prostředky, cestovními a zásobovacími trasami a veškerým vybavením, které mohou, či budou potřebovat. Kolik je mezi příchozími trénovaných džihádistů a kolik ji každý den přichází, se můžeme jen dohadovat. Mohl bych tu hodit svůj ryze amatérský odhad, ale nerad bych byl nařčen z šíření poplašné zprávy.

Země Visegrádské čtyřky jsou zatím ochráněny největšího náporu. Otázka je, jak dlouho to s našimi vlastizrádnými politiky vydrží. A pokud to náhodou vydrží, kdo a jak bude hlídat hranice, pokud v Evropě dojde k nějakým větším nepokojům s přesahem k nám. Pohraniční stráž v podstatě neexistuje a hranice de-facto také ne. A jsou zde samozřejmě další otázky, jejichž důležitost je zcela a naprosto vitální.

Zatím bez slepic

Slabá EU vyhovuje kdekomu - USA, Číně i Rusku, globálním firmám. A dokonce i EK, slabší státy se jí lépe pacifikují. Motivů máme dost a prostředky mají také všichni. Snad jen země V4 jako nezajímavá chudá periferie mohou přežít.

Zatím bez slepic

Děkuji za perfektní odpověď.
Až tak tvrdě jsem to nedomyslel,ale podle různých zpráv z Německa Francie,V.B.to může až takto dopadnout.
Jenže záměrem založení a přijetí tolik států do EU,bylo právě sjednotit všechny státní struktury pod správu EU,jen se to neřeklo veřejně a všem,jenom se mazal lidem med kolem huby,jak to Evropě pomůže.Pořád mám dojem,že to něco urychlilo,buď tím,že se vzchopilo Rusko,nebo i upadáním moci USA.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Po stránce psychologické se podle mého názoru nejvíc blíží realitě Godot.

Jinak nezbývá než pochvalně zamručet nad kreativní skatologickou exkurzí Čmoudovou.

Aniž by propadl redundantní koprolálii, realisticky popsal exkrementální produkci Pražské kravárny.
(Aspoň takňák to řikali chlapí u nás v hospodě).

Zatím bez slepic

Nač tolik řečí o hovně, vždyť je to lidský produkt stejně jako myšlenka.
Citát neznámého autora nebude (doufám) negovat oprávněně bolestná konstatování Gerda, Čmouda aj.

Zatím bez slepic