Já jsem odešel včas

Autor
Štítky

Před několika lety jsem se nechal zlanařit a stal jsem se členem staršovstva našeho sboru. Staršovstvo je v podstatě taková vláda evangelického sboru. Deset "starších" ale jen titulaturou, ve skutečnosi mohou být sotva plnoletí, kteří jsou voleni na šestileté období a jsou odpovědni celému sboru při výroční schůzi. Kdysi to byla velmi čestná funkce. Dneska už je to jen práce práce a málo vděku. 

Je to stejné jako v politice. Všechno rozhodování trvá strašně dlouho, každé rozhodnutí je ještě třikrát zvráceno a obráceno a pokud už něco začne, nikdy se nezavděčíte všem. Do jednání vstupují i osobní postoje, staré nevyřešené křivdy, osobní autority, sympatie i antipatie. Jako v politice. U nás jsme se pak jednoho dne pustili do rekonstrukce fary v hodnotě nad milion korun a ještě nebylo hotovo a já jsem na svoje místo rezignoval. Prostě se to nedalo vydržet. 

Od té doby mám pokoj. Opustil jsem to včas a nemělo to žádné následky. Tedy pro mě to nemělo následky. 

Říkal jsem si dneska, když jsem koukal na ty demonstrace proti komunistovi Ondráčkovi a Babišovi, že si andrej určitě říká, že mu to za to vlastně nestálo. Mohl si v klidu čerpat dotace v Agrofertu, zvětšovat svůj osobní majetek ajednoho dne umřít s vědomí, že své potomstvo zabezpečil na hodně hodně let dopředu. Ale on ne, on se dal na politiku. A navíc, svůj Rubikon už překročil a zpátky už nemůže. 

Představuju si, jak Andrej předstupuje před reflektory a říká, že ho ulice přesvědčila, s Ondráčkem nikdy a on sám se vzdává politiky a odchází zpět do svěřeneckých fondů. Jeho hnutí se rozpadá, nastupují nejspíš předčasné volby a po nich si noví vítězové rozebírají posty. Andrej leckomu šlápl na kuří oka a teď přichází pomsta. Kontroly dotací, šikana ze strany státní správy, pak rychlý rozpad jeho impéria a on sám nejspíš za mřížemi. 

Ulice za okny už mu to řekla... ať udělá cokoliv, stejně to bude špatně. Ať navrhne odvolat Ondráčka, stejně mu to nebude přičteno k dobrému. Dokonce není k ničemu, když Ondráček sám odstoupí. Je to jen habaďůra na lidi, jak  nám bylo z demokratických řad vysvětleno.

Ať přidá důchodcům ať udrží rozpočet na nule, stejně to bude špatně.  Má jen svých pochybných 30% a proti sobě organizovanou sílu... Určitě také kouká na Slovensko a chápe, jaká je situace. On už nemůže zpět. Hraje jako Caesar... buď vyhraje všechno a nebo všechno ztratí. Pokud by teď přestal bojovat, nezbude z jeho výrobního impéria vůbec nic. Tenkrát v roce 2013 se na to ještě mohl vykašlat. V roce 2015 také. Ještě před těmito volbami mohl odejít a vykašlat se na to. Teď už nemůže. 

Je na tom opravdu stejně jako Caesar. Má pár věrných centurionů, ale jeho vojáci to dělají za plat a prebendy. Zadarmo a pro ideály to není. Může vyhrát, ale zaplatí za to víc než si kdy pomyslel. Bude se muset opírat o mlátičky, Okamuru a další, aby politicky (a možná i fyzicky) přežil. A pokud bude zahnaný do kouta, bude muset jít hodně za hranu, protože žádné odpuštění očekávat nemůže.  

Podobně je na tom i Fico. Nezbývá mu než se pokusit bojovat až do konce. Ať už to dopadne jakkoliv. Tam dole na ulici žádnou šanci nemá a nedostane ji. Takhle nějak se vždycky dostanou k moci diktátoři. Vědomím, že nemají jinou šanci, jinak je po nich.  Čekají nás zajímavé časy. Jestlipak si většina těch demonstrujících tam venku i doma u fejsbůku uvědomuje, že jejich nenáviděnému nepříteli vlastně nedávají žádné východisko a nenechávají mu žádnou cestu k ústupu? Takhle totiž za chvíli žádná demokracie nebude. Pokud bude možné dělat z demonstrací téměř převrat a pro protivníka nebude existovat rozumné východisko, tak bude zle. I malý pes zahnaný do kouta bude ošklivě kousat. Prostě nebude mít na vybranou.  

Táta mi vždycky kladl na srdce, že bojovat člověk musí tak, aby mohl bojovat i zítra. To co se teď děje, to je vyhánění situace na ostří nože a podle toho to také dopadne. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Přesně nad tím samým jsem také přemýšlel... Že si ti naši "demokrati" svého diktátora nakonec vlastně svou umanutostí sami nachystají...

Zatím bez slepic

Oni by chtěli být ta komunistická strana, co bude vládnout lidu za lid, protože ví líp než lid, co je pro lid dobré. Ti demokrati jsou právě rádoby diktátoři. Na cosi myslíte, že má Baroš ty svý mláticí komanda antify.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Máte dobré postřehy i přirovnání, Vidláku. Skoro nevěřím, že jste jedna osoba, s takovou erudicí (to je fórek, pardon).

Pro Bureše bude problémem samotné hnutí ANO. Nemohu se moc vyjadřovat k celostátní situaci, protože do ní vidím jen z dálky a omezeně, ale použiji k popisu vzorek z našeho městyse (blízkého okolí).
V počáteční fázi ANO se do něj zcela nepochybně zapojovala řada poctivých lidí, nadšenců. O ty se mohl vůdce opírat, celkem bezplatně, protože v těch raných fázích byli věrní a flexibilní, jak se módně říká. Možná, že je zajímaly i prebendy, ale určitě většinou to nebyl prioritní motiv jejich vstupu do hnutí ANO. Třeba chebský Zdeněk Soukup.

V našich guberniálních poměrech mohu sledovat, že altruisté během uplynulých čtyř let spíše vymizeli. Vymizel dokonce i bývalý lídr zdejší kandidátky ANO Pavel Šrámek a shodou náhod vím s naprostou jistotou, že důvodem byl střet jeho podnikatelských zájmů s obchodními zájmy vůdce hnutí. Jak jde o prachy, nezná Bureš slitování (díky za informace, Martino).
Kdo v hnutí zde v zapadlé gubernii zůstal? Hlavně dvě kategorie občanů:
1. Ti, kdo chtějí být přisáti na nějaký vůdcův struk. Na Šrámkově případě je vidět, že sát nebude tak snadné, pokud nepůjde jen o nějaké drobné. Bureš je na své prachy žárlivý....
2. Ti, kdo si léčí nějaký mindrák a chtějí být na stará kolena vidět a ještě mluvit do věcí veřejných, alespoň na lokální úrovni (nazdar, Bohouši).
Pak znám ještě člověka, který chce vidět pohyb v hnutí ANO zevnitř a náramně se tím baví (nazdar, Petře).

Zažil jsem kdysi hodně z blízka jednoho velkokapitalistu, který jako minoritní vlastník ovládaného podniku tvrdě zasahoval proti jakékoliv korupci/rozkrádání ve firmě. Pak se ukázalo, že jediný, kdo směl rozkrádat byl on sám. Ocitl se postupně v situaci "generála bez vojska", který bitvu o ten majetek tudíž prohrál. Jeví se mi (ačkoliv každá analogie pokulhává), že Bureš se dostává do stejné/podobné situace. Ještě svůj podnik (ČR) neovládá, pořád je jen jeho minoritním vlastníkem. Ale mnozí jeho příznivci i nejbližší spolupracovníci (nazdar, Eriko) už poznali na vlastní kůži pravdivost českého přísloví a Jankovi a jeho cestě na led s pány.
Zatím je to pro Bureše dobré, má podporu masy voličů. Může slibovat (důchody a tak), protože slibem nezarmoutíš. Může slibovat (stop imigrantům a tak), protože slibem nezarmoutíš. Ale volič je vrtkavý, na těch pár náměstích v posledních dnech se to potvrzuje.
Caesar bez legií by Rubikon nepřekročil, Bureš podobně. Ale ta Burešova legie se mi, při pohledu z periferie, nejeví jako nijak moc DLOUHODOBĚ bojeschopná.
Jinými slovy a méně elegantně jsem vlastně napsal totéž, co Vidlák. Možná by bývalo stačilo naklepat do klávesnice "máte recht".

Zatím bez slepic

Nehci rejpat, ale prvni není, to samé jinými slovy řekl pro parlamentni listy miliardar co podporil drahose. Ale jako vzdy to mohlo napadnou vice lidi na vice mistech, jenom se musi priznat prvenstvi tomu kdo to napsal driv ;)

Zatím bez slepic

Zapadá do mozaiky jako "trend" a ono všechno nakonec dopadne jinak než si všichni přáli....
Političtí bafuňáři nejsou zaměstnanci...
Ještě mne napadá kdopak nakonec slízne smetanu - česká obdoba Pěti hvězd????? Odrovnají Bureše ale smát se bude někdo jiný.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já napsal, že je někdo někde s něčím první?
Nenacházím to v textu ani mezi řádky.....

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Psal si cituji:"Máte dobré postřehy i přirovnání", přisuzuješ tedy jedinečnost, kdežto já oponuji, že médium s vélkou čteností to uvedlo 2 dny před tímto vidáním, kdy to mohl vidlák číst a proto jsem dodal, že je možnost nápadu nezávysle na sobě...

Jasně ty možná nevidíš rozdíl "mezi řádky", ale pro mě bez informace, že Vidlák psal bez znalosti článku to co jsi napsal ty, přisouzení geniality i když musí být pochybnosti. Ale tím nechci číci, že Vidlákův pohled není zajímavý i kdyby to přepsal svými slovy svým pohledem a zkušeností...

Holt, kždej čte text jinak, ty doslova já i se znalostí jiných informací ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ne, nic jste nevyhrál.

Byl byste vyhrál, kdybyste ustavil systém, ve kterém by to fungovalo tak, jak to má.

Babiš by odchodem také nic nevyhrál. Okrádali by ho a až by mohli, tak byho zničili. Nedáva se na politiku z nudy ani pro peníze, dával se na ni, protože ho te havlistickej bordel už moc stál.

Zákony proti Sorosovi už měly být přijaté dávno. I u nás, i na Slovesku. Média utržená ze řetězu měla být dostána pod kontrolu. Zrádci by měli být aspoň veřejně označeni, jako to mají v USA.

Demontrace a petice nejsou prvky přímé demokracie pokud po nich nenásleduje referendum. Naopak, jsou to nástrojem fašismu, stejné jako pochody SA v ulicích.

Ondráček se dostal ke své funkci demokratickým procesem. Tak ho dostat pryč hrozbou likvidace jeho rodiny NENÍ a nikdy nebude demokratické.

Babišovi se možná nadává do estébáků, ale on nedělá dlouho dopředu rozhodnutí, co mu dají klíčovou výhodu. Místo aby Ondráčka podržel, tak ho obětoval.

Ondráčkovi se jednak měla dát policejní ochrana a jednak se mělo vytáhnout referendum o jeho odvolání. Fašisti by se najednou ocitli v situaci, kdy by museli buď riskovat ustavení referenda nebo ukázat, že jim o odstavení Ondráčka zas až tolik nejde popřípadě dobře vědí, že většina lidí ho tam chce.

Diktátoři se dostávají k moci jako Juncker, Schultz a Merkelová, protože ti už jsou diktátoři mimo všechnu kontrolu. Jestliže Merkelová rozhoduje v rozporu s německými a mezinárodními zákony a projde ji to, tak už to je diktatura.

U nás jsou diktátoři ve fašistickém bloku, který sám sobě říká demokratický. Demokrati se bohužel chovají jako naši komunisté: prohráli jsme ve volbách, dobře, usadíme se pohodlně v opozici a budeme kritizovat všechno kritizovatelné. Fašistické strany se chovají: Byly tu výsedky voleb, my je neuznáme, budeme všechno sabotovat, útočit na většinu kde budeme moct, tyranizovat a zastrašovat odpůrce.

Vidláku, váš otec vás učil, že je třeba bojovat i zítra, je to česká metoda, má svoji patnost, ale to je jen půlka věci. Mě naučil sám život, že jsou situace, kdy je potřeba bojovat tak, se musíte rozhodnout, že budete bojovat i kdyby vás to mělo stát život, třeba proti celýmu světu a prostě neustoupíte a ne a NE a N E !

A bylo to i v prkotinách, kdy se rozhodnete, že se radši budete topit, než byste se z toho posranýho bazénu vynořil dřív než trénovanej potápěč, co se vás snaží přemachrovat. V okamžiku, kdy se doopravdy rozhodnete, že neustoupíte, tak máte výhodu a určitý druh svobody.

On i Cézar šel do spousty misí jako do sebevražedná mise.

Když za španělský občanský války zajmuli jednomu frankiskickýmu generálovi syna a hrozili, že mu ho zabijou, tak vzkázal synovi "Poruč svou duši Bohu!" a neustoupil - protože to nemělo smysl. Jsou věci, za které stojí za to zemřít.

To jsou mimochodem slova holky jejíž jméno vám můžu vygooglovat. Unesl ji psychopatickej pár, co unášel mladý holky, mučil je, natáčel si to na video a pak je zabíjel.

Napřed dělala, co jí řekli, aby přežila. Jenže ti nefalšovaní sadisti, ti jsou jak ze 120 dnů Sodomy. Ta unešená holka pak vzdala přežití, aby si uchovala lidskou důstojnost.

A byla to holkapod dvacet.

Tohle si musí rozhodnout každej sám před sebou.

Zatím bez slepic

Bojovat "jako o život", tedy i s nasazením života, lze jen párkrát za život. Ani ten Leonidas a jeho tři stovky se v řeckých dějinách neopakovali moc často. Nejsem si jist, že třebas zrovna středa 7.března je na to ten pravý den, když se člověk pohádá dejme tomu se šéfem.
Myslím si, že Vidlák píše správně - dokázat bojovat i zítra.

Zatím bez slepic

Ale to co říká čmoud a co říkáš ty a vidlák má jeden rozdíl, vy chcete podmínit každé rozhodnutí, aby umožňovalo, že zítřek bude také, ale to je právě postoj, který s tebe dlouhodobě dělá toho kdo prohraje.

Vždy excistují situace, kdy proti sobě máš nepřítele, který vsadí všechno na jednu kartu a právě přčevaha, že si necháváš zálohy může zničit tvoje hlavní síly a pak zítra sice budeš bojovat, ale už jedom počítáš, den kdy ti nezůstane nic...

Krásně to o čem píše Čmoud je ukázáno ve filmu Gattaca, kde bratři plavou do moře a jeden slabší vše sází do boje bez ohledu na to zda mu zůstanou síly na návrat, kdežto silnější brácha i protože je "chytřejší" šetří síly na návrat...

Zatím bez slepic

takže zabejčit se někdy ano, ale jednak v situaci, kdy skutečně nejde o hovno a dvak zhruba v té již zmíněné frekvenci 2x - 3x za život. A když to člověk udělá, musí najisto počítat s tím, že protivník (ať už je to kdokoliv), využije beze zbytku VŠECH slabých míst - rodiny, práce, hypotéky, pojistky, zdraví, pověsti, sousedů, ... aby zabejčeného oslabil. A to je potřeba zvážit předem.
Generál ve válce je trochu něco jinýho, ten má často na výběr jen mezi různě moc špatnými rozhodnutími.
Nedávno šel film o Alanu Turingovi a o tom, jak po prolomení Enigmy nemohli armádě pustit všechny dešifrované zprávy, aby Němci nepoznali, že kódování je prolomeno. Vědomě poslali na smrt desítky vojáků i civilistů, které mohli zachránit - s odůvodněním, že cíl je vyhrát válku a ne všechny bitvy příští týden. To je podle mě význam toho "abych mohl bojovat u zítra", i když je to často krutý, skoro vždycky ponižující, ale vede to spolehlivěji k cíli (pokud ten cíl není padnout jako hrdina a zanechat po sobě památku, která se při troše štěstí dožije dvouciferného výročí).

Zatím bez slepic

Kdysi kdesi jsem četl vtipnou poznámku/bonmot, že generál, který padne ve válce, musí být na hlavu.
Ona ta situace generálů není jednoduchá. My ex post víme, co chystal nepřítel, jak se zachoval a jak to dopadlo. Generál se snaží prohlédnout tzv. "mlhu války". Moc nevidí za frontu, nezná pohyby a rozhodnutí nepřítele, jeho záměry. Hledí tedy do husté mlhy a z nečetných informací tvoří mapu pro vlastní rozhodování. Nelehká role.

Zatím bez slepic

Generál Castro svou smrtí dosáhl nesmrtelnosti a Cézar taky. Jan Roháč z Dubé svou smrtí porazil Zikmunda, protože ten měl blbej nápad ho oběsit jak poddaného, byť na zlatém řetězu, což nasralo českou šlechtu tak, že se starý Zikmud radši vydal do Uher a zemřel ve Znojmě jen 3 měsíce po Roháčovi.

kapitáni umírají v potápějící se lodi, pokud možno v čepici a salutujíc a nejlepší pro herce je zemřít na jevišti.

Za frontu většinou vidět je. Zaprvé má být nějaká rozvědka a za druhé máte znát osobnost nepřátelského generála, pochopit jeho strategii a myšlení a přechytračit ho.

Zatím bez slepic

Tak jak to popisujete je to v dobrodružných knížkách. Ve skutečnosti je padlých generálů pořídku.

Zatím bez slepic

Já jsem nepsal, že máte přestat myslet, ani že máte bojovat jako o život i o místo v tramvaji.

Já jsem psal pravej opak, totiž že myslet máte. Jsou prostě situace, kdy se má bojovat. Univerzální pravidlo na všechny situace není a být nemůže z podstaty věci. Jakmile se držíte univerzálního pravidla, tak jste prohrál, protože jste předvídatelný.

To, co píšete o Turingovi je sice hezký, ale to už byli v plný válce a z boje neutíkali. Naopak, oni se bili, co to jen šlo a ten potopenej konvoj byl jako další obdrženej úder, po kterém bude další modřina. Oni prohrávali a bojovali dál. Obětovat konvoj k vyhrání války je boj. Osobně bych tipnul že ta scéna byla vymyšlená, ale rozhodnutí obětovat konvoj někdo dělat musel a to není něco, co je útěk z konfliktu.

Soros nám nechystá žádné zítra. Se podívejte do Kosova, JAR, Marseille nebo na Donbas, jak vypadá zítra v Sorosově verzi.

Možná Babiš překvapí a obětování Ondráčka nějak otočí a použije ve svůj prospěch, ale moc tomu nevěřím. Nějakej záludnej nečekanej tah, kterej vše postaví na hlavu bych čekal spíš od Zemana než Babiše.

Tohle vypadá na prosté ustoupení. Vidlák navíc psal o úplném odchodu a vrácení se k pohodlnému čerpání dotací. To není obětování konvoje, abychom utajili rozbití enigmy. To je ekvivalent Brestlitevského míru, kdy se nepříteli dá vše nač si jen pomyslí, jen aby dal pokoj. Můžeme říct, že to bylo podle Vidláka, protože Sovětské Rusko dostalo šanci se trošku vzpamatovat, jenže nemuseli ustoupit tolik a pak to museli tvrdě vybojovávat zpět. Trockého to nakonec stálo ránu cepínem do hlavy protože Stalin mu to připočetl k tíži.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale v míře vyhodnocení. Ano, jsou takové situace. Podle mě, opakuji se, nastanou tak 2 - 3 krát za život. Někdy taky jen jednou, když bojujete "bez limitů" a ono to prostě nevyjde. Jádro mého sdělení bylo, že by se rozhodnutí bojovat tímto způsobem mělo kurva kurva zvažovat, na každej pád přemýšlet dopředu (ideálně o tah dál než soupeř) a rozhodně ho nespouštět v situaci, kdy jde jen "o modřinu" - tam jsme zřejmě ve shodě, i když já bych ho nespouštěl ani v případě namachrovaného blbečka v bazénu nebo v audině předjíždějícího zprava kolonu, protože přízemní důvody jako odpovědnost k rodině atd. A předvídatelnej způsobem "to je ten, co na střední a dlouhý tratě vždycky vyhraje" klidně budu ;-)
Babiš možná ustoupil, možná se jen zbavil slabiny - nevím. Myslím, že on nepotřebuje mít image vysloveně zlého muže jako Okamura nebo nenáviděného a provokujícího jako Zeman. Trochu nevinné ublíženosti ano, ale k tomu hodně státnické moudrosti a taky EU přijatelnosti - přece jenom, když se se mnou hlavouni aspoň baví, je menší šance, že přiškrtí/zastaví dotace. Kdyby byl opravdu v koutě, začal by kousat úplně jinou ligu, o tom nepochybuju.

Zatím bez slepic

Předvídatený způsob na dlouhé tratě prohrává vždy. Podívejte se na Sorosvské tažení. Celé stojí na tom, že se většina lidí chová předvídatelně.

Ola, lidi mají radši mladý, sympatický študentíky než padesátiletý páprdy s životníma zkušenostma. Tak jich pár najmeme ať pořvávaj po ulicích a dělaj pro ás bordel.

Lidi jsou příliš naivní a hloupí, aby věřili, že někdo může dělat konpirace? Tak je budeme ještě uklidňovat a zesměšňovat ty, kteří na nějaké věří.

Mladej, blbej novinář a jeho děvka si myslí, že je jejich dobří známí nemohou zabít, jen aby v jejich jméně rozpoutali majdan? Padnou za dobrou věc.

Ale jestli myslíte superdlouhý tratě v řádu deseti tisíc let, tak to je možná jiná.

Ale když Caesar bojoval s Vercingetorixem či Pompejem, prohráli, protože je předvídal. Když bojovali husiti s křižákama vyhrávali, protože křižáci byli příliš hloupí a bojovali předvídatelně. Když bojovali husiti mezi sebou tak vyhráli ti, co lépe předvídali protivníka. U Kurska i Staingradu vyhráli Rusové, protože lépe předvídali protivníka.

Proč se vlastně nepouštět do boje, když jde jen o modřinu? Podívejte se na západní Evropu. Evropani si tak přesně touhle metodou vypěstovali nenávistný gheta. Přece nebudou bojovat, když na ně muslimský děcko hází kameny. Přeci nebudou bojovat, když muslimskej fotr dělá bordel ve školce, přeci nebudou bojovat, když jim kluka zmlátí a okrade na ulici banda arabskejch teenagerů. Přeci nebudou bojovat, když jim někdo znásilní dceru. Přeci nebudou bojovat, když jim zavřou souseda, který se při přepadení bránil legálně drženou pistolí. - Pochopil jsem správně vaši metodu?

Každej normální člověk ví, že učitelé musej školního tyrana zastavit hned na začátku i kdyby ho měli vyloučit. Každej západní policajt ví, že na arabský grázly je potřeba jít tvrdě. Celej únor 1948 byl o tom, že se všichni u nás báli jít do konfliktu. Celej Mnichov byl o tom, že se Beneš bál jít do konfliktu a Sudety pro něj byla jen modřina.

Jakmile ukazujete, že se bojíte konfliktu, tak to budou zkoušet pořád dál a dál, dokud vám neseberou všechno a nejlepší pozici máte na začátku, kdy jste v největší síle. Ne na konci, kdy domlácenýmu ze všech stran začínáte tušit, že stejně nemáte východiska.

Vy totiž zapomínáte, že když se bráníte hned a tvrdě, tak to všichni ostatní vědí a chovají se přesně podle toho, co tu hlásíte a konfliktu se začnou vyhýbat.

Okamura není vysloveně zlej muž, Okamura je normální. Celej jeho "extrémismus" spočívá v tom, že zákony by měli platit pro všechny stejně, lidi že maj co mmluvit do svýho vlastního života a krást se nemá. Což je pro Kalouska, Sorose a všechny kavárníky extrémismus všech extrémismů, ale jinak to je úplně normální. Bylo to normální i tady a není to tak dlouho.

To co máte vy za normální, to už je kriminální, fašistické a zrádcovské. Proto lidi celou tu bandu ODS,KDU-ČSL,Sobotkovce,Stan atd prostě přestávají volit, proto nám teď vystrčili Piráty a proto nám ta banda chce udělat majdan a zkouší to už léta.

Zeman je nenáviděný právě proto, že ho nemůžou dostat pod kontrolu a je příliš demokrat, aby je prostě nechal zikvidovat (stačilo by mediálně).

To, že bojujete naplno neznamená, že se máte vrhat bez kofliktu bez rozmyslu. Když chtěli vyprovokovat konflikt s Ruskem, tak se Putin nevrhl naslepo do konfliktu jako poslední car. Začal bojovat tvrdě, bezohledně ale zdrženlivě. Z celý Ukrajiny zabral jen veledůležitej Krym, Donbasu pomáhá jen tak, aby se nezhroutil. Na druhý straně na jednání v Austrálii, kde mu hrozil pokus o fyzickou likvidaci si vzal rovnou raketovou flotilu.

To je politickej ekvivalent toho, když si chlap naproti vám natáhne pistoli a drží ji v ruce, když vám vysvětluje, proč nebudete dělat konkurenci jeho kšeftům.

Putin jim ukázal, že do konfliktu pujde a mohli ho mít na místě. I ti debilové z toho pochopili, že se Rusko bránit bude a protože byli ještě ve stádiu hecování se "pujdem zmlátit Rusko, bude sranda" tak je to zchladilo a Rusko dostalo čas na postavení takových zbraní, proti kterým nemá ani USA obranu.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za tento příspěvek,byste měl být povýšen na generála.
Naprosto souhlasím,jak se něco zanedbá,neřeší se hned,pak se to těžce napravuje.
Už to někdo trefně napsal,je to jako neléčení nemoci,hned na začátku

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

a odporujete si.
1) ad předvídatelnost: Sám píšete, že když budu předvídatelný tvrdou obranou, bude to pro potenciální agresory dostatečné varování. A já přidávám, že když budu předvídatelný svou úspěšností na minimálně střední tratě, bude to pro agresory taky dostatečné varování - i když samozřejmě jen pro ty, co mají schopnost vyhodnotit historické zkušenosti.
2) "Nevynoření se z bazénu" je podle mě přesně ten případ, kdy je to vrhání do boje jednak bez rozmyslu a ještě k tomu kvůli píčovině.
3) Zmíněný Putin to dělá přesně tak, jak píše Vidlák - bojuje, ale tak, aby mohl pokračovat i zítra - což samozřejmě neznamená, že pokaždé ustoupí, i když někdy jo a mezitím si pozici nezhoršuje, ale vylepšuje.
A pak už jen stručně - ne, nepochopil jste; pro lidský život je střední trať rok, dlouhá patnáct dvacet let; pro národ je střední trať sto let, dlouhá tisíc.
Když dnes "prohraju" u kolegů v práci, že jsem suchar a nejdu s nimi za kurvama nebo neprosázím denně litr, se mi vrátí za deset let, když se oni budou rozvádět, soudit o domy, doprošovat se kontaktu s vlastními dětmi a utíkat před exekutory, zatímco já si budu užívat dovolenou u moře s rodinou. Dlouhodobě jsem vyhrál - to je pohled osobní. Pohled národní je složitější a třeba toho Beneše se rozhodně neodvažuju soudit - neušel jsem sto mil v jeho mokasínech. Mohl nařídit bojujte a naši dědové by ochotně bojovali, ale celý skvělý hraniční opevnění by bylo stejně k prdu jako Maginotova linie, protože by ho Němci přes Rakousko taky obešli. Možná byl Beneš zbabělej a možná byl prozíravej.
Národ, kterej je na stejným fleku tisíc let, který právě neoplývaly mírem a blahobytem, by měl bejt už jen svou existencí pro průměrně myslícího agresora dostatečným varováním. Na dlouhý tratě vítězí - furt tu je, přestože je obklopenej silnějšíma i početnějšíma sousedama, který by se k schlamstnutí nedali dvakrát přemlouvat.
Zhodnocení velikosti národní bolístky se navíc s časem mění. Co se v národních dějinách dneska jeví jako amputace pravé ruky, je po sto letech komplikovaná zlomenina a po dalších dvou stech naraženej prst. Ztráta Lužice, Slezska, Podkarpatský Rusi - je to dneska amputace? Rozbití Československa je otevřená zlomenina, ta mě sere ještě pořád.

Jo a nehoráznosti typu, že považuju fašisty za normální, tak to si vyprošuju. Psal jsem o tom, jakou Babiš potřebuje nebo nepotřebuje mít pověst.

Zatím bez slepic

Probůh. To se nechce ani věřit, že je možné jednoduchou úlohu, utnout problém hned v začátku okecávat tratěma dlouhejma, krátkejma, střeníma a vším možným myšlenkovým balastem, jen ne se podřídit letité zkušenosti. Často s Čmoud polemizuji, leč v tomto případě je mu třena hooodně přisvědčit. Stále platí ono naše dobré české, i když u mně moravské, když se hovno rozmazává, víc smrdí. Vy chcete rozmazávat donekonečna a tak dlouho, až smrdí úplně všechno.

Zatím bez slepic

Někdo neumí a někdo holt ani nechce, když to tak bolí, že ;-)
Tak hezký den.

Zatím bez slepic

Ad 1) A já přidávám, že když budu předvídatelný svou úspěšností na minimálně střední tratě, bude to pro agresory taky dostatečné varování

-----------
nebude, protože budou vědět, že na konci stejně prohrajete. Jinak to nejde, když z doopravdy tvrdého konfliktu utečete.

Vás nechráníte vy sám, vás chrání systém. Jednou z dosahu systému nebo proti systému, nemáte nic a každej vám vezme, co bude chtít. Nebo ne?

To je jako ti cestovatelé, kteří jezdili arabskejch zemích a muslimy "přeci znají". Hovno znají. Zapomínají na to kde jsou, že země je diktatura, když se vám něco stane, tak vaše ambasáda bude otravovat místí autority, někdo na místním MZV zvedne telefon a zavolá na místní vnitro, odtud na místní posádku policie, tam se zvedne desítka přinasranejch policajtů, že kvůli nějakýmu hovnu musej vstávat od fotbalu a dotyčnému hovnu se může stát úplně všechno.

V okamžiku, kdy tam není nic, co cestovatele chrání, mohou teprv začít vynášet soudy.

Tuhle zkušenost udělal pan Werich, když si léta jezdil jako lufťák na léto někam k bodrým vesničanům do Sudet. I přijel pak když to začínalo z národnostní krizí a viděl svého dobrého známého, jak na něj z dálky mává a tak se celý rozradostněný těšil na setkání a až blíž si všimnul, že v té ruce je pistolka a víc než mávání je to hrození.

Kdyby byl trošku bystřejší, tak by to věděl, když se ještě hrálo na multikulturní ráj ve střední Evropě.

---------------------------

To nevynoření se z bazénu zas tak kvůli píčovině nebylo. Když pozorujete malé děti nebo dokonce malá zvířata, tak vidíte, že se perou či jen postrkujou o prkotiny nebo dokonce úplně bezdůvodně. Jenže oni si tak ustavujou navzájem statut a to není nikdy úplně bezúčelné.

Z toho se odvíjejí reakce pro další konflikty a přeci jen se to často táhne s dotyčnými celý život.

Když vzali zaměstnance a milionáře, dali je všechny do stejnejch šatů a nechali je soutěžit v nějakejch pitomejch hrách, tak se dalo poznat kdo je kdo, podle toho, že milionáři chtěli znatelně víc vyhrát, obcházeli pravidla jak to jen šlo. To video bylo anglický a na youtube. Vypadalo to trapně, když si poponesli košík k lajně blíž, jen aby do něj mohli snadněji naházet míčky - ovšem jen do doby, než si uvědomíte, že v reálném životě je pořád dost domén, kde žádný rozhodčí nejsou a tam tohle počítá.

Naučili se to většinou už v dětství.

-----------------------

Vidlák sice napsal, že se má bojovat tak, aby se mohlo bojovat příště, ale napsal taky, že podal demisi.

Putin nepodával demisi. Čečence nechal rozstřílet jinými čečenci výměnou za lokální vládu, oligarchy přiměl se podřídit, výměnou za imunitu, když už válčil v Sýrii tak natvrdo, Erdogana poslal napřed k čertu za sestřelenou stíhačku a když USA podrazili Erdogana hned mu nabídl usmíření, Gorbačovovi na kritiku vzkázal, že nechal rozpadnout Sovětský Svaz, Chodorkovského poslal do vězení na x let, Berezovského oprostil od všech miliard a předpověděl mu alkohol i sebevraždu, na jednání hlav států připlul s raketovou flotilou a začíná to vypadat, že i na čas uzbrojil USA se zlomkem jejich rozpočtu.

A kdybysme věřili ČT tak jeho agenti systematicky vyhrávají volby od USA po Itálii a jen Jakub Janda nás tu drží od jeho spárů.

----

Za deset let možná vyhrajete oproti vašim kolegům. A já vám to i přeju, tak jako tak mě to nic nepřidá ani neubere, tak proč ne a jsou lidi, kterým to takhle vyjde.

Na druhou stranu to nemáte jistý. To je to dilema spoluvězňů. Jste na to dva a na velkou výhru nesmí ani jeden zradit i když to je pro něj výhodný. Ženský se měněj, chlapi taky.

Jsou ženský, co se sexuálně probuděj až po dětech. neboz nich jsou najednou důry, protože maj pocit,že maj chlapa v hrsti. Jsou ženský, co se zamilujou na starý kolena, vy se můžete bezhlavě zamilovat. Manželství se po znásilnění často rozpadají atd, atd.

Za deset let tu nemusej bejt už ani Čechy nebo můžeme bejt rádi, když se najíme.

Zrovna tak vaši kolegové se můžou zrovna tak rozvést jako zpohodlnět u manželky. Za návštěv u děvek si vytvořej konexe, který jim pak pomáhaj v kšeftě a kariéře. Není správné řešení, jsou jen pro a proti.

Jestli nemáte chodit za kurvama nebo topit prachy v sázkách, tak máte lepší, když proto, že vám kurvy nic neříkaj a sázení vám přijde jako blbost.

Hraniční opevnění stojí i na hranicích s Rakouskem ale to je detajl. Mohli bychom si ty dějiny přehrát ještě jednou, zkusit Mnichov odmítout a třeba bychom dojeli na to samé smetiště. Ale mněli bychom národní hrdosti tolik co poláci.

Jo ztráta Slezka Lužice i Podkarpatské Rusi a Slovenska jsou velké ztráty. Lužice germanizovaná, už je tam tyranizujou muslimové, Slezko je polské jen díky, rudé armádě a populace je asi pryč, Podkarpatská Rus tře bídu s nouzí a Slováci maj právě Majdan. Jugoslávie se taky viditelně nemá lépe, než před rozbitím.

No, tak když považujete za extrémismus Okamuru, tak máte stejný názory jako ČT-TOP09-Piráti-ODS-STAN-KDU. Ti už jsou za hranou fašismu. Tak je pode vás Okamura extrémIsta nebo ne a v čem?

Pověst dělá pořád ještě zatím ČT. To nemá nic společnýho s tím, co ti lidi jsou do opravdy. Vrátit ČT normální poměry, tak Babiš i Okamura jsou k unudění standartní politici.

Zatím bez slepic

Ad 1) Bude, protože budou vědět, že už na střední trati prohrajou oni. Natož na dlouhý.
ad hry: ano, malé děti nebo zvířata se dokážou postrkovat kvůli prkotině. Ale ani ta blbá zvířata do toho nejdou stylem "vítězství nebo smrt". Dospělí lidé by tím spíš měli mít trochu nadhled. Když budete vytahovat kvér pokaždé, když do Vás někdo v tramvaji strčí, bezpochyby si vybudujete pověst nesmlouvavého tvrďáka a v tramvaji Vám potřetí počtvrtý vždycky každý ustoupí. Podesátý budete cestovat ve speciálním voze v oblečení se zapínáním vzadu.
ad Vidlákova demise: Je demise a demise. Premiér světové velmoci nebo i mrňavého pětimilionového státečku má sice hromadu odpovědnosti, ale taky hromadu moci a sem tam nějakou výhodu, maně mě napadá třeba možnost vybrat si správně kozatou asistentku a to ještě určitě patří k těm nejmenším. Přijít o takovou moc a výhody je bezesporu prohra. Naproti tomu dělat v zastupitelstvu malé obce, staršovstvu protestantského sboru nebo hlavounstvu panelákového SVJ nepřináší výhody vůbec žádné. Je to jen práce, starosti, zařizování, hádání se, čas braný rodině a ohodnocení zpravidla prachbídné. Většinou to nikdo nechce dělat, ale skoro každý má tisíc připomínek, jak by se to mělo dělat líp. Můžete mi věřit, že vím, o čem mluvím. Demisí z takové pozice člověk ztratí leda ideály a naopak je to vposledku často vítězství.
ad sázky a kurvy: máte pravdu, samozřejmě to nemusí na 100% vyjít. Ale jisté zkušenosti, pozorování okolí i statistika dávají poměrně jasná vodítka.
ad dějiny a co by kdyby - no, ano. Možná ano, možná ne. A to ještě vidíme jen špičku ledovce - Mnichov, únor, srpen, listopad, sedm kulí v Sarajevu, studentíci, Heydrich, Dukla - to jsou ty špičky. A pod tím stovky a tisíce rozhodnutí, potyček a bitviček, špatných vyspání, drobných nevěr, zrad a diskusních příspěvků, které dávno odnesl čas a které ve své mase sunuly dějiny pod hladinou všeobecné zřetelnosti. Osobně nevěřím na různé cesty ke stejné přítomnosti.
ad Okamura: Najděte mi, kde jsem napsal, že je extrémista. Řeknu to tentokrát hodně slušně: vyjdete-li z nepravdivých předpokladů, můžete logickou cestou dokázat libovolnou nehoráznost. Pravdivostní hodnoty implikace se tomu říká. Okamura je podle mě sebestředný tlučhuba, jemuž nevěřím víc než pozdrav, za jeho nápad zrušit u nás poměrný volební systém bych ho s chutí poslal kamsi a s nímž bych nechtěl ani prodávat zmrzlinu na plovárně - tj. standardní český politik.
A ano, pověst dnes dělá ČT a ti, co drží v EU klíče a Babiš v tomhle systému funguje. Je to výsostný pragmatik, není revolucionář. Radši si koupí dvoje noviny, než by silou přinutil ČT vysílat pravdu. Koupě novin ho v očích EUnijních držitelů klíčů nediskvalifikuje. Nějaká ta veřejnoprávní "kontrarevoluce" by dost dobře mohla. A on EU a její dotace nutně potřebuje, proto taky nikdy nekývne Okamurovi na referendum o czexitu - bude to hrát do autu, zdržovat, uhýbat a při tom všem dbát na pověst vytvářenou ČT, proto je taky schopen obětovat Ondráčka.

Zatím bez slepic

Vy to nechápete.

Napřed bude remíza, protože budete oba naživu a i když vy budete mít víc a pak vás zabijou a nebudete mít nic. Nakonec jste prohrál.

-
Ta zvířata děti, co vyhrávají ano, jdou do toho jak o život. Takže všechny zastraší a než dorostou, jsou z nich mistři v zastrašování, měli dost rvaček, tak se umí rvát.

V tý tramvaji kvér vytahovat nemusíte. Většinu lidí zastraší už hlasité oslovení celé tramvaje. Pokud jste v zemi jako socialistické ČSSR, tak vás odvezou. Pokud v multikulturní zemi jako západní Evropa a vy jste barevnej tak odvezou toho kdo odporoval jako rasistu. Když jste na území, kam zákon nedosáhne, jako je Bronx, je to na tom, kdo je ochotnej jít dál a kdo ten kvér má.

V Západní Evropě už jsou na postomiliontý a na ten vůz z blázince pořád čekaj. Do předměstí už nejezděj ani sanitky ani hasiči a policie jen v několika vozech najednou.

Vy furt nechápete, že jít až do konce znamení celou řadu kroků a až ten POSLEDNÍ je boj na život a na smrt. Skoro nikdy na něj nedojde, ale když tam není, celá řada předtím je jiná.

Vy to nevidíte, ale ti, co do konfliktů jdou jo. Ti vás odhadujou hned na začátku.

Už jste viděl dítě, na který řve rodič ať tam neleze a dítě si tam klidně leze? To je proto, že to malý dítě ví, že rodič nakonec stejně nepůjde a nezastaví ho. - Ve školce poslouchá, protože tam se s ním neserou, věděj co na děti platí. -

--

Dělat šéfa staršovstva je pořád o tom, bejt na vrcholu pyramidy, malý, ale na vrcholu. Musíte mít páky na všechny. Všechny pyramidy jsou stejný v principu.

Jestli neukočírujete partu zahrádkářů nebo věřících, tak jistě neukočírujete mezinárodní jednání turků, syřanů, iránců a iráčanů. Kozatá misska funguje jen jako frčka na uniformě. Když máte moc, ony se derou o vás. Nemaj skoro žádnou cenu a není to nic za co bojovat.

Jestli demisí z funkce šéfa staršovstva ztrácíte jen ideály, tak jste je v první řadě neměl mít. Už dopředu jste měl přemýšlet, co jsou ty lidi zač, jak na ně a jaký podmínky si vymíníte.

---
Napsal jste:
Myslím, že on nepotřebuje mít image vysloveně zlého muže jako Okamura.
.
Extrémista je jen jiné slovo. Okamura není ani jedno ani druhý. Je to jen nálepka. Jedno jak to je přesně, jde jen o to říct poslušným, že Okamura je fuj.

Kdyby byl standartní český politik, tak na něj mainstream nenadává. Tak jednoduché to je.

Babiš si musel koupit dvoje noviny, protože donutit ČT vysílat pravdu není nic jednoduchého. Vlk si ze stejného důvodu založil vlastní blog. Zeman uzavřel spojenectví se Soukupem a TV Barrandov a navíc ČT občas přechytračí, svý vzkazy veřejnosti formuluje tak, že ČT-blby vždy vytočí doběla oni jdou šťastně vytroubit jak je hroznej a netušej, že každej druhej divák přijme zprávu, zahodí hodnocení a Zeman má u něj zase bod.

Když si myslím, že novináři jsou lháři a slyším celej mainstream nadávat, jakej je Zeman hulváááááááát, protože o nich řekl, že jsou pitomci, tak má u mně Zeman bod. Navíc, protože novináři přesně doručili vzkaz, od někoho, koho nemaj rádi k někomu, koho nemají rádi a ani si to neuvědomili, tak doopravdy pitomci jsou.

Abyste někoho k něčemu donutil silou, tak v pozici síly musíte být. To znamená mít v parlamentu dost hlasů, mít dost alternativních médií, mít na vaší straně cizinu či tajné služby. Když soudruzi novináři dělali svou spacákovou revoluci, tak měli za zády cizinu a sponzory a poradce. To víte, že kdyby řvali z USA, co si to novináři dovolujou, tak by jak hmyz zalezli zpět do tmy a vlhka.

Babiš ty dotace zas tak moc nepotřebuje, pokud je nedaj nikomu, tak bude mít pořád stejnou poměrnou výhodu oproti konkurenci.

Může na referendum Okamurovi kývnout v principu, že až jednou, Okamura pomyslí na Brexit a přijme to a pak může Babiš jezdit do Bruselu, říkat jim tam "nešlo to jinak, ale je to jen formální soudruzi, já to držím pevně, referendum nebude, ale teď ty dotace, jinak ten Okamura ještě získá procenta." Vlk se nažral, koza je celá, ale může ji strašit vlkem a vlkovi říkat, dostal jsi nažrat, tak nezlob, ať ti můžu dát zítra zas.

Ondráčka tam nedosadil on, byl to parlament, stačilo, aby opozice přišla na hlasování a on tam nikdy nebyl. Ondráček tam byl za komunisty, mohl si najmout soukromou ochranku pro rodinu a neustoupit, ať si ho teda zase odvolá sněmovna. Mohl veřejně nazvat sorosovce sorosovcema, jako to udělali Fico a Orbán. Mohl vystoupit veřejně a říct, že je jen skromný služebník lidu a všeho lidu a jich je jen 20 000, kdežto parlament representuje všechny voliče, tak ať přemluví Kalouska, ať dotáhne k hlasování VŠECHNY své topkaře, piráty, lidovce, ODS a dienstbierovce a ti ať zvednou ruku. Určitě je to nezabije přijít jednou do práce.

Ještě bych jim dal adresy, kde poslance najdou. Jsou to oficiální, veřejný informace. Pro Babiše je jedno, jestli tam má černou, bílou nebo rudou kočku, jen když chytá myši.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte co, už mě to nebaví a píšu vlastně už jenom kvůli jediný věci, ale tu až na konec.
Takže:
1) Ano, priority pro jakžtakž fungování budou jiný v evropským velkoměstě, jiný v asijský vesnici, jiný v jihoamerickým pralese a jiný na orbitální stanici. Víc se k tomu nedá dodat.
2) Ne, děti ani blbá zvířata do toho nejdou jako o život.
3) Ano, dítě se chová jinak ve školce, jinak doma, jinak kdekoliv jinde a všude jde na hranici toho, co je mu dovoleno. A zároveň nikdy a nikde, a to zdůrazňuju, nikdy se nedá stoprocentně spolehnout na to, že v nějakém prostředí "přece něco neudělá", protože si v přítomnosti toho či onoho "prostě netroufne".
4) Sice členem, ne šéfem, ale to je fuk - i tak ne, není to o tom "být na vrcholu pyramidy", i když se to tak z určitých pohledů (zejména těch, co to nikdy nezkusili), může jevit. Je to sice strááášně divné, ale i dneska se ještě najdou lidi, kteří výzvu "Kdo chce být mezi vámi první, ať je služebníkem všech" berou vážně. U těch SVJ tam sice žádná taková výzva není, ale funguje to zhruba stejně. Nejde totiž o "šéfování", ale o "správcovství", a to je nebetyčný rozdíl. Nevěřím, že se mezi dvaceti řádně fungujícími SVJ, spolky včelařů, šachistů, ... najde víc než jeden "náčelník", kterej by to dělal pro ukojení ega, pocitu ukočírování ostatních nebo pro pofiderní výhody. Stejně jako nevěřím, že se mezi dvaceti takovými spolky najde víc než jeden, kde bude o tuhle pozici nějaká zásadní strkanice. Na rozdíl od premiérských postů, o které je zásadní strkanice vždycky a všude.
5) Myslím si, že Babiš dotace potřebuje. On by mu i bez dotací sice zůstal náskok třeba 20%, ale je rozdíl, když těch 20% dělá 10 melounů nebo půl miliardy - čísla střílím, ale princip je asi jasný. A s dotacemi má šanci se trochu líp porovnat s okolním světem, který je má za běžné.
6) Ondráček to bezpochyby mohl udělat, ale jeho reálná pozice byla "figura, kterou to zkusíme, ale která může být obětována pro vyšší cíle". Jeho projev byl pronášen s nadšením vlka uhryzávajícího si v pasti vlastní nohu, čili byl k tomu evidentně donucen. Kalouskem a jeho boys? Těžko. Babišem? Napřímo taky těžko. Na ně oba mohl použít Váš postup. Byl k tomu donucen vedením vlastní smečky, které to s Babišem zobchodovalo - a asi se ještě ukáže, za co to bylo. K tomu Ondráček není osamělý bojovník odjíždějící po zlikvidování všech padouchů do zapadajícího slunce. Má rodinu a nejspíš i další slabá místa, takže výhrůžky musel brát vážně. Soukromá ochranka ochrání možná jeho, možná manželku, ale kolik dalších členů rodiny? A jak dlouho si soukromou ochranku i s poslaneckého platu bude moct dovolit? A jak dlouho se dá v takovém režimu vůbec fungovat? To všechno musel vyhodnotit.
Navíc Babiš je totiž v jiné pozici než Orbán nebo Fico. Ti oba už svoji odhlasovanou pozici mají, byť Ficovi se drolí, ale Babiš si ji teprve lepí. A proč Babišovi najednou nebyla lhostejná barva kočky? No právě kvůli té image, jejíž tvorbu nemá pod kontrolou a (zatím ještě) mu na ní záleží. (Mimochodem - záleželo na ní i Zemanovi, jak bylo názorně vidět v debatách před druhým kolem, zejména v té poslední. Nevěřil jsem, že toho bude schopen, ale byl a podle mě díky tomu vyhrál. Jeho tiskovka po vítězství i inaugurační projev ukázaly, že v ČT mu šlo opravdu jen o image a teď už je mu zase ukradená.)
7) Vaše příspěvky jsou většinou zajímavé, podnětné, občas pokyvuji hlavou, občas se domnívám, že se mýlíte, občas s Vámi jednoduše nesouhlasím a to všechno je v pořádku. Co v pořádku není je následující:
mít v současné ČR "image vysloveně zlého muže" není to samé jako "být extremistou". To by mohl být obyčejný omyl, kdybyste z něj ovšem dále nedovodil nehoráznost, že považuju fašisty za normální. Nevím, jestli to celé vzniklo příliš rychlým čtením, momentální emoční nepohodou, nedej Bože zlou vůlí nebo čímkoliv jiným a ten motiv je mi srdečně jedno. Nicméně pokud jste skutečně takový tvrďák, jak tady z Vašich příspěvků opakovaně vyplývá, je na místě omluva.

Zatím bez slepic

a tuk zbabělců pršel v Osvětimi. Doslova.

Zatím bez slepic

Jsou situace kdy čekání na "zítra" nás poznamená navždy. Např. vydání Sudet. Jo, náhodou jsme přežili, ale poznamenalo nad to. Jednou zbabělí, pořád zbabělí, i když se vydání Sudet mnohým, tehdy i dnes, jeví jako státnické rozhodnutí. V jeho důsledku se ovšem ze státu Československá republika stal region Česko.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Prfektní.
Nebo se také říká,nebát se bouchnout do stolu.
Babiš,ještě jsem neslyšel,aby někdo šel do politiky s chudnout,boháč chce ještě více zbohatnout.
Už to někdo napsal,kdo tlačí Babiše,kdo vede jeho firmy,co mám silné pochybnosti,že je to všechno Babiše.
Napsal jsem o u předešlého článku,jakoby Babič už nepotřeboval KSČM ani Okamuru.
Po zvolení Hamáčka za předsedu ČSSD,nastala jiná situace a o tom to je.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mě na tom zaráží ta debilita, že když už KSČM konečně dostane po 28 letech šanci znovu se podílet na moci, naběhne si na vidle tím, že protlačí do funkce osobu, která má na sobě takovýhle kompro. To tam vážně nemají nějakého mladého idealistu, který by se staral o věci z pohledu člověka žijícího z výplaty a bydlícího v nájemním bytě, jak jsem doufal, že tam takoví jsou? No asi ne, asi je to opravdu jen Semelová a její fanklub a zaslouží si tak pro svojí nebetyčnou blbost zatracení na dalších 30 let.
No a pak by taky chtělo nahlas říct, jak to vlastně bylo s TOPkou a zbývajícími demokraty. Ti, když začuli příležitost vrazit kudlu do zad, tak si sami odhlasovali Ondráčka a už v době toho hlasování si zadávali výrobu transparentů, papírových pendreků a sháněli demonstranty, aby to pak na povel všechno spustili. To je politika v jejich pojetí. Protože o nějakého Ondráčka jim vůbec nejde, ten jim tam v různých komisích funkcích pět let nevadil, ale začuli příležitost odstřelit Babiše se Zemanem a Ondráček byl ideální munice.
A k Ondráčkovi samotnému, ten je ukázkou toho, proč si nevážím vojáků
a lidí v ozbrojených složkách. Ten se skutečně neprovinil, protože první pravidlo jakékoliv ozbrojené složky je, že řadoví členové musí plnit rozkazy a nefilosofovat, jsou-li správné. Mlátí či zabíjejí na koho jim ukážou, charakter nula, osobní zásady či morální postoje nula, jen maso do mlejnku.
Jediné pozitivní na tom vidím, že jelikož se ukazuje, že na blití jsou oponenti zleva i zprava, může z toho pragmatický Babiš vyjít ještě posílen jako ten "komu všichni ubližují" a koho lidi začnou instinktivně jako slabšího bránit, podobně to funguje se Zemanem i s Putinem. Zbývá doufat, že když to ustojí, po technické stránce bude zemi spravovat přijatelně, což vzhledem k tomu, co zde bylo dřív, zas nebude tak těžké.

Zatím bez slepic

že kdyby nominovali někoho jiného, že by to dopadlo jinak????

Zatím bez slepic

Všechno to je jen záminka. Stejně jako s tím novinářem na Slovensku, a ač nejsem historik, stejně fungovalo 7 kulí v Sarajevu a výstřel z Aurory.
Prostě již mají odsouhlasenou taktiku, vše rozehráno, pozice zaujaty a nyní se čeká jen na ten správný povel. Vyzkoušeli Bradyho, hnízdo, Bureše, Drahoše, Tomia.......No a teď přišel Ondráček.
A najednou, z ničeho nic se vynoří profi plakáty, propracovaná organizace protestů, předpřipravené články.
Souhlas s Čmoudem a jeho body.
V životě jsem prožil a hlavně přežil fůru průserů, i osobních a podařilo se mi to díky štěstí a optimismu najít cestu ven a přežít.
Tady se obávám, že se to nabylo tak gigantických rozměrů, že nás to sešrotuje.

Zatím bez slepic

Klučina byl členem pohotovostního pluku, páč v něm byli všichni frekventanti policajtské školy. Nebyl tam ani proto, že by si rád bouchl, ani proto, že by to soudruhům žral i s použitým hajzlpapírem. Prostě musel, byla to jeho povinnost. A navíc plnil rozkazy nadřízených, potažmo se řídil aktuálně platnými zákony, případně nějakým právně závazným řádem. Kdo byl na vojně, ví, o čem je řeč. Ta zkratečka se jmenovala Zákl. ř. 1 - 4 a podle toho jsme tam fungovali. Pak byl třeba ještě bojový řád, měl, tuším, číslo tři, a to byl úplný masáč, akorát že ho nečet vůbec nikdo, protože na co, když nebyl válečný stav.
Kdyby klučina na ten žúr nešel, minimálně by ho vykopli ze školy, pokud by nešel rovnou do báně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kadlasi, vzal jste mi to z huby, ale už jsem se nechtěl rozepisovat. Proti Ondráčkovi nic osobně nemám, ale v KSČ(M) přece museli vědět, že to jim nejspíš neprojde. Nebo jsou blbí.....
Vaše neúcta k vojákům je vaše volba. Jenže pohled do historie napovídá, že armády existovaly vždycky, jsou součástí lidské společnosti. A armáda (bezpečnostní složka), ve které se hlasuje, je na pendrek. U nás je zvykem potácet se od extrému do extrému. Nejdřív sláva socialismu/fuj kapitalismu (včetně malých živnostníků), pak zase fuj socialismu/sláva kapitalismu jako řemen.
S tím souvisí i ty pendreky. Jednou mlátit bezhlavě kdo přijde pod ruku, a teď zase má policajt strach přetáhnout jím agresivního hajzla, aby náhodou neporušil jeho lidský práva.
Bláznivej svět.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, ono to bylo asi složitější o to, že měl z navrhovaných Ondráček jediný nějakou odpovídající odbornost a navíc byl v tom výboru už minulé vědomí, takže i z tohoto hlediska nebyl zelenáč.
Napadl mě teď třeba Werner von Braun - také "jen dělal svoji práci ve službách obludného totalitního režimu" (konkrétně vyvíjel rakety, co padaly na hlavu (nejen) Londýňanům... a přesto se ten západní demokratický svět nežinýroval, že to byl on, kdo je nakonec vynesl na Měsíc...

Zatím bez slepic

A co teprve soudruzi z SS, SD a gestapa, ti byli v USA vítáni pro svou znalost východní Evropy, že si je tam brali bez prověrek. Což se sovětům hodilo a pár lidí si tam přidali a USA si tak vzali pár ruských špiónů zamíchaných mezi nácky.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak nevím,
že by v Budějicích nebo v Mostě současní poldové lidi pendrekama šimrali ??

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co chce dokázat odvoláváním řádně zvolených funkcionářů sněmovny ?
Tito omezenci si snad myslí, že jim to přiláká nové voliče ?
Jejich chování je nepochopitelné. Docílí jen toho, že se budou víc bát předčasných voleb. Měli by sledovat, jaká je skutečná nálada ve společnosti. Ti řvouní na náměstích jsou převážně studenti, zmanipulovaní propagandou.

Zatím bez slepic

Já už o nich uvažuju jako o fašistech. Jakápak demokracie, když se nerespektují výsledky voleb.

Zrovna na ČT24-hodin-lží běží informace ze Slovenska. Fico udělal správnej tah, že nahlas jmenoval Sorose. Sorosnáckové reagujou klasicky, snaží se to uřvat, čímž likvidují to nejdůležitější, co měli, totiž diskrétnost. - Kdyby Soros nepotřeboval diskrétnost, tak mohl jít do voleb rovnou.

Tím, že se Soros dostal z internetu do TV je pro něj prohra aspoň v ČR a SR.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zase pootočím problém Babiše jinam.

Ten, kdo se alespoň trochu vyzná v účetních výkazech ukládaných na rejstříkovém soudu, mohl vyvodit jedno. Nebýt dotací, nesplatí svoje astronomické dluhy.
S dotacemi to začalo haprovat a tudíž nezbylo nic jiného, než si je pojistit. Soudím, že toto byl motiv jít se poprat o svoji budoucnost. Když jsem se tím asi před čtyřmi léty zabýval, plynulo z toho, že potřebuje alespoň osm roků. Pak by se to již dalo hradit ze zisku. Dotace nepadnou přece všechny.

Problém je, že taková rozhodnutí jsou jednosměrná, není možné říct úkol splněn, firma zachráněna, melte se již jak chcete.
Po cestě k tomu splněno, bylo mnoho zla i vytvořeno. No a v tento okamžik přichází onen Rubikon. Není cesty zpět, neb by následovala rvačka o to, kdo to tomu Babišovi dá sežrat víc.

Jakmile jde o stát, potažmo o prebendy pro vládce a jejich silové uchovávatele moci, jde demokracie na vedlejší kolej a nastávají naprosto silová řešení. Naši demokratičtí rétoři se stanou tvrdými fašistickými realizátory. Tak, jako vždy v jakékoli minulosti.

Zatím bez slepic

Asi věštíte dobře o dotace jde v prvé řadě.
Už to bylo někde napsáno,Babiš prý dluží bankám na 30 mld.ale Agrofert si nevyplatil snad 25 mld.dividend,jinak by musel zaplatit daň 4 mld.V nejhorším případě dluhy nechá státu a dividendy pobere,jako Bakala.

Zatím bez slepic

Nevím zda je to tak jak píšete, možné to samozřejmě je a pak by to vysvětlovalo mnohé. Taky by to vysvětlovalo i jednu podivnost na Babišovi. Ta podivnost je, charakter Babiše. On opravdu není politik a plácá nesmysly, lavíruje a neví jaká bije. Nepoznal spojence a s nimi vede boj, Ondráčka měl podpořit už jen z principu, dvakrát zvolen a konec debat. Tak jak ustoupil bude ustupovat i nadále. Babiš snad ani neví co se děje na Slovači, má podporu Zemana ale ta se po takových hrubkách může brzo vytratit a pak zůstane sám. Těch zrádců ve svých řadách má tolik, že je není schopen spočítat.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Právě pro to, že "Těch zrádců ve svých řadách má tolik, že je není schopen spočítat.", právě proto, že ví, co se děje na Slovači. Přečtěte si, co píše Paroubek.
Politik není ten, co si rozbije hlavu s rozběhem o nastraženou překážku.
Politik je ten, kdo se sice umaže kompromisy, lavírováním a ústupy, ale dojde k cíli, který si vytýčil. Blbů z rozbitou hlavou je po politických pangejtech spousta.
Tuhle logiku dozajista chápe Ondráček a dozajista Filip, o Zemanovi nemluvě.. Jinak se za politiky pouze vydávají.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale otázka je zda je lepší se umazat s Ondráčkem nebo s demokratickým blokem... Co ti dlouhodobě dá výhodu o které tím zašpiněním Paroubek mluvil... Ti zdrádci se dají uřídit, když jim platíš (posty atak), ale musíš dělat dlouhodobě správná rozhodnutí.
Teď tímto "podrazem" Babiše s odráčkem, vlastně nejde o Ondráčka samotného, ale jak platí dohody jaké uzavřel s ostatníma, zdtráta důvěry atd. Jesti byla dohoda ANO a KSČM a tímto ju zradil, protože "placena ulice", jak pak Okamura může věřit? Z ČSSD nemá ANO většinu, díky Sobotkovy aspol, dokonce nemá jistotu ani hlasy ČSSD, ODS veřejně nehce a už i miliardář co šel z Drahošem má strach, že ten tlak boří mosty na spolupráci s Piráty (ostatní -+ odepisuje), protože ví, že zvíře zahnené do kouta kousne a zautočí nečekaně a bez ohledu na koho a jak...

Zatím bez slepic

řadě je třeba vytřít si prdel s demokratickým blokem, a pak je možné se umazat s Ondráčkem.
Zrádcům je třeba dát šanci, aby se projevili a pak jim uřezat hlavy. Babiš už to párkrát udělal, ví jak na to.
A jak píše Paroubek. S Filipem byla "věc" pravděpodobně patřičně vykompenzována.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teď už bude Babiš nadále jenom lavírovat.Jak vědí všichni nimrodi postřelená zvěř,která barví,se musí pronásledovat,dohledat a dorazit.No a klaka "ucítila krev".Teď už se bude s přicházejícím jarem vršit jedna záminka za druhou.Já považuji za jedno ze spikleneckých center (možná i to hlavní) ČT.Názorně to předvedla nyní s Ondráčkem,kdo jiný má šanci vyhledat v archívech rozhovor s mladým policajtem skoro třicet let starým,kdo jiný má možnost celostátně to omílat v hlavních vysílacích časech včetně komentářů těch správných vyvolených a vyhlášení termínu konání akce,kdo jiný má k dispozici krajské redakce vč.takové maličkosti jako je výroba kulis,kostýmů a odpovídajících rekvizit.Dokud se tam neudělá pořádek,tak to bude stále jenom horší a horší až to nakonec praskne.

Zatím bez slepic

Zcela nenápadně každou půlhodinku hlásili demonstrace
ausgerecht v 11 městech - asi tím podpořili svoje Člověky v plísni

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mimo Prahu to bylo tak masové že se museli bát.

Zatím bez slepic

je třeba něco udělat, v parlamentě pro to je dost hlasů.

Zatím bez slepic

"Názorně to ČT předvedla nyní s Ondráčkem,kdo jiný má šanci vyhledat v archívech rozhovor s mladým policajtem skoro třicet let starým,..."
ČT má lví podíl na tom, co se v zemi děje už od chvíle, kdy byl Zeman poprvé zvolen prezidentem.

Zatím bez slepic