Hlavně se neumazat

Autor
Štítky

Představte si to... Je vám znovu osmnáct, devatenáct. a nebo v dnešní době i pětadvacet, protože rodiče vám vyšlapali cestičku, dlouho jste studovali a teď pomaloučku polehoučku našlapujete a vlastních nohách a ono to jde. Člověk opustil školu, odstěhoval se od rodičů a ono to není tak těžké se uživit... Pár brigád a dá se i cestovat, člověk je mladý, nějaká noční služba ho nerozhodí, budoucnost je růžová a otevřená, rodičovská varování před těžkým životem se nenaplnily. 

Ono není divu. Nemáte žádnou odpovědnost za nikoho, jen sami za sebe, žádnou svatbu nebo dítě zatím neplánujete, k bydlení postačí postel a jedna židle, žít se dá i na ubytovně nebo hromadně pronajatém bytě. Žádná nemoc, výdaje na jídlo minimální, tu a tam ještě nějaká korunka na přilepšenou od tatínka či maminky... život je krásný. 

A v televizi posloucháte toho Zemana, jak se vám směje do ksichtu. A s ním i toho Babiše a další. V novinách si přečtete analýzu, jak lžou. podíváte se na Demagog.cz a tam vám to přímo i předžvýkají. Rozpor mezi vašimi ideály a jejich realitou je obrovský. Ještě před měsícem jste měli plnou hlavu učení na státnice a předtím jste chodili po mejdanech. Politické dějiny vám začaly v podstatě včera. Nevnímáte, že všechno co politik řekl, mělo nějaký důvod v jeho minulosti a vůbec v celé politické minulosti této země. Nevíte co bylo v roce 2002 ve volbách. Nevíte, co říkal Kalousek v roce 2008. Nevíte, jak vypadal rozpočet v roce 2013. Jste mladí, nezajímalo vás to. ostatně proč by také mělo. Neexistuje žádná věková hranice pro elementární politickou znalost. Teď jste právě vykročili do života a přešli jste z Bravíčka na Respekt. 

Také jsem byl mladý a proto mám pro dnešní mladé demonstranty a podepisovače peticí pochopení. Také mi bylo dvacet a měl jsem hromadu ideálů. Také jsem poměřoval Paroubka právě těmito ideály. A také mi z toho nevyšel nijak zvlášť dobře. Tehdy bylo přece všechno jasné... ten chlap lže,  politiku si plete s buldozerem, takový lidský odpad tam nemá co dělat. Jen se od něj nezasvinit. Ideály pravdy a demokracie velí pryč s ním. Pak přišel Topolánek. 

Podíval jsem se na jeho ztopořené mužství v Toskánské vile, poslouchal jsem jeho řeči o noci dlouhých nožů, poslechl jsem si jeho výrok, že jednou přijde ten den... A bylo jasno, tenhle lidský odpad musí pryč. Jen se od něj nezasvinit. 

Jenže tenkrát už mi začalo docházet, že nejde jen o to někoho odstranit, ale je také zapotřebí ho někým nahradit. A když jsem se tenkrát rozhlédl, najednou nebylo kým. A pokud bylo, člověk se od něj zasvinil úplně stejně. Každý další premiér byl vždycky po čase hrozbou pro demokracii a bylo hodně dobrých důvodů ho vyexpedovat co nejrychleji na smetiště dějin. Je to tak dodnes. 

A já si uvědomil, že můj ideál demokracie a pravdy umí jen bořit. Umí požadovat konec člověka v politické funkci, ale neumí místo něj postavit nikoho lepšího. Ukázalo se, že idealismus se umí srotit na náměstí a umí odvolat ministra a nebo přivodit pád vlády. Ale neumí zařídit, aby tam byl někdo lepší. 

A tak jsem ty ideály postupně ztratil. Ne proto, že by neexistovaly. Ne proto, že bych si přestal vážit pravdy nebo že bych si přestal vážit demokracie a svobody. Ale prostě proto, že neexistují žádní nositelé těchto ideálů.  Jsou to jen obyčejní omylní lidé ovládaní svými pudy a vášněmi, mající svoji disciplínu i hedonismus, svoje tajné třinácté komnaty, svoje hříchy mládí a budou mít i hříchy stáří. A ti, kteří by možná nějaký ten ideál unesli, ti jej nesou i bez premiérské funkce. Prostě jsem zjistil, že se člověk zasviní vždycky. Za posledních třicet let nebyl jediný premiér, o kterého by se zpětně dalo bez nebezpečí otřít. 

A tak mě už nic netáhne na náměstí a nepoměřuji politika optikou idealismu či pravdomluvnosti. On tam takový není nikdo a ani být nemůže. Naopak stále více si přeju, aby se nám tam hoši nestřídali, protože každý další bývá horší než ten předchozí. 

Ti mladí jsou naučení jak vypadá ideál. Ještě by je měl někdo naučit, že křikem někdy padají hradby, ale křikem se nic postavit nedá. Je možné udělat revoluci, ale nejde o to, kdo revoluci začne, ale kdo ji ukončí. A to bývají úplně jiní lidé,než ti idealisté pod Bastilou. Že Napoleone... 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

že každá změna směřuje k horšímu, jsem poznal docela brzy. Možná ještě dávno před hadrnickým divadlem, kterou mí rovesníci nazývali něžnou revolucí. V praxi pak asi tak dva týdny po nástupu nového ředitele do firmy, kde jsem tenkrát pracoval. Nikdy nezapomenu, jak se mi tenkrát všichni smáli, když jsem si to dovolil říct. Mnozí byli dokonce uraženi. A dávali si bacha, aby se ode mne neumazali. Proto jsem byl odejit mezi prvními. Já dodávám - chvála Bohu.
Bohužel, mládí a nezkušenost jsou takové, chtějí změnu. Hned a bez ohledu na to, co bude následovat. Daleko smutnější je ovšem skutečnost, že tohle nepochopily zámořské instituce ani v době mnohem zralejšího života. Ledaže by v jejich konání byl změna cílem, nikoli prostředkem... Ale to jsou zlá slovíčka, jak říkával náš pan profesor...

Zatím bez slepic

Změny vyvolané ze zámoří se řídí jednoduchou poučkou. Pokud nemůžeš území úplně ovládnout ty, musíš vyvolat takový chaos, aby jej nemohl ovládnout protivník. A pokud je protivník v dané zemi silnější, musíš ji zničit, vypálit, vyvolat občanskou válku, aby byla pro protivníka bezcenná, až ji ovládne. Tím se řídí důsledně USA, kdysi dávno i SSSR, ale jeho nástupce už dnes nemá prostředky, leda v blízkosti svých hranic. Poměřte tím různé války ve světě a rázem Vám dojde, že na Ukrajině bude mír, až ji konečně EU a NATO odhodí jako bezcennou zemi. Jinak nikdy, a to ani kdyby tam kdokoliv nasadil mírové sbory. Smutná zpráva pro Ukrajince.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

jen je nutné dodat, že "problémy" s americkým pojetím vývozů demokracie, "úpravami" režimů pomocí majdanů skončí, až Američané budou mít jiné starosti a nebudou mít sílu angažovat se daleko od sebe.

To by bylo sice hezké, ale uvolněný prostor se bude snažit někdo zaplnit.

Dobrá by byla funkční EU, ale nevypadá to, že by to tak dopadlo.

Zatím bez slepic

Uvolněný prostor nejspíše zaplní Čína. A možná se už brzy dočkáme konce dominance USA, jakmile Čína za své zboží začne přijímat platby jen v renminbi. Docela lehce se může stát, že pro USD v dnešním obchodním světě nezbude místo. Ale spíše si ještě počkáme, Čína nikam nespěchá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hlavně za nic nezodpovídat a to ví i ti co tu mládež oblbují.
Pane Vidlák už jste to jednou psal ta mladická nerozvážnost,nezodpovědnost,by měla být korigována těmi staršími,zodpovědnými,přemýšlivými,jenže hrdinové zatracujeme,ze zodpovědných udělají rozvraceče západních hodnot.
Proto neuznávám,naverbovanou,zmanipulovanou mládež,aby rozhodovala,kdo nám bude vládnout.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Moc korumpuje a člověk se mění vlivem svého prostředí. Můžeme to vidět na Pirátech. Ze začátku ideály narazily na tvrdou realitu života v Poslanecké sněmovně a koexistence s lidmi jako je Kalousek, Benda, Sobotka, ...

Zatím bez slepic

Piráti žádné ideály nemají. Je to jen další verze toho samého přebaleného do neokoukané nálepky. Tak jako Knížepánovi přimalovali číro, aby vypadal cool, tak vzali dreďáka protože vypadá cool a vzskolili ho ve své agendě.

Ale je to dobytek už od začátku, je z mláticích komand antify, je napojenej na pirátskou internacionálu vedenou muslimem, u voleb vědomě lhali od samého začátku ohledně své vítací politiky, mají jméno po profesionálních zlodějích a obhajují a chtějí krádeže autorských práv a domů (squatering). Mají za prdelí mainstreamová média.

Je to jen další zkorumpovaná, prefabrikovaná partaj, co přebírá štafetu po těch, co už se zdiskreditovali. Až uvidíte něco, na co v ČT nadávají, tak to stoji za druhej pohled.

Zatím bez slepic

Přesně tak, jsou to "Mladí Kalouskovci", Dredy přetáhl mladé voliče Číra a odlákal je od afroFeri, účes je zřejmě pro dnešního mladého liberála důležitá idea.

Zatím bez slepic

Piráti jsou pokračováním Kalouska jiným způsobem.

Zatím bez slepic

Co Piráty otestovat? Přivést každému z nich několik bezdomovců na byt. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mně to přijde jako byste psal o úplně jiným národě. Za nás nikdo žádný ideály moc neměl. Všechny vzletný kecy znamenaly jen opruz, režimní školení si člověk odkroutil a odkejval, ale nevěřil tomu. Kromě holčiček z první lavice a někdy dětí papalášů byl každý ke všemu skeptickej.

Že je komunismus blbost jsme věděli už od školky, přesně jsme věděli, co musíme odříkat, abychom měli pokoj, že nám vrchnost lže, jsme považovali za hotovou věc a četli mezi řádky, poslouchali jsme cizí radia, hledali, kde se režim podřekne a smáli se tomu, jak hloupě se mu to povedlo, všichni jsme se smáli dvousmyslnejm narážkám a dešifrovali je i tam, kde je autor ani nezamyslel.

Neměli jsme svobodu říkat, co jsme si mysleli, ale měli jsme svobodu myslet si, co jsme chtěli, protože to bylo každému úplně jedno.

Když přišla revoluce tak za chvíli bylo jasný, že to je jen habaďůra a normální lidi to přestali brát vážně. Kariérní krysy předvídatelně překabátili a začli vychvalovat nový režim, jak to dělali s tím starým.

Když jsem slyšel prvního novočecha vychvalovat Havla, jak je morální tak jsem fakt nevěděl, jestli si dělá legraci nebo ty hovadiny myslí vážně. Tak dokonalý idioty jsem ze socialismu prostě neznal.

Bohužel, myslel to vážně a já doteď dumám, co se to vlastně a jakou prasárnu to vlastně na školách s těma dětma udělali.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Výborně napsané.
Něco mne napadlo při tom udělování Českých lvů a podpisové akci na ochranu ČT.
Jistě si vzpomenete na ten sjezd spisovatelů,kde se podepisovala anticharta.mám takové tušení,že to tenkrát podepsal i Svěrák,který teď podepisuje něco jiného.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

K těm podpisům.
Nemysli.
A když už myslíš, tak nemluv.
A když už mluvíš, tak nepiš.
A když už píšeš, tak nepodepisuj.
A když už podepíšeš, tak se potom nediv, vole.
:-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

... to je vynikající vystižení. Bohužel to některým zůstane ještě dalších patnáct dvacet let. Jsou ženatí/vdané, chodí do práce, platí hypotéku, mají děti, žijí už celkem reálný život - a protože jsou moderní a chtějí skutečně nezávislé a ověřené informace, tak k Respektu a ČT přiberou pro vyvážení pohledu a rozšíření obzorů ještě forum24 a drtivizi, ti nejvíc cool ještě hlídacího psa nebo allbrightské listy. A pak jednají podle dvou základních premis:
1) Tyto informační zdroje mají vždycky pravdu. Vždycky. Kdo tvrdí něco odlišného nebo dokonce přímo opačného, evidentně lže a buď je ovlivněn proruskou propagandou nebo je to přímo ruský agent.
2) Co v těchto zdrojích není, to se nestalo. Nikdy. Informace neuvedené na ČT jsou bez výjimky hoaxy, jejichž šiřitele je potřeba najít a coby evidentní nebezpečí pro demokracii eliminovat. (To už se ostatně děje.)

Samozřejmě že jejich upřímné vědomí o inauguračním projevu potom není "prezident citoval studii FSV UK, dokazující nevyváženost předvolebního vysílání ČT", ale "hulvát Zeman nepřípustně zaútočil na svobodu slova". ČT se pochopitelně postarala o to, aby autentická prezidentova slova kromě přímého přenosu už nezazněla. Jen jejich hodnocení od pečlivě vybraných hodnotitelů.

Zatím bez slepic

Ano, tenhle článek Tomáše Břicháčka jsem četla už i na jiném zdroji, na blogu iDnes:

ODS, vzpamatuj se!
https://brichacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=652991

Je to naprosto briliantní analýza, je to "povinné" čtení.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

uvedení zdroje, na Neviditelném psu. Čtenář podepsaný K. Berka v 9:50 pod hlavním článkem.
Mám už nějakou dobu takovou tuchu, že jeden ze zdejších populárních přispěvatelů píše i do diskusí na NP (naprosto jiným stylem, kterým tamní fanatiky všeho druhu vytáčí do běla), tak jsem zvědav, jestli mi moji teorii nenápadně potvrdí ;-)

Zatím bez slepic

Špatné názory šíří meinstream.
Dobré myšlenky se musí šířit všemi směry.
Kde končí signál ČT, tam začíná demokracie.
Teď je momentálně v kurzu otrava nějakého dvojitého agenta, ta se samozřejmě musí přičíst hnusně odpornému Putinovi. Jen by se ve veřejnoprávní TV neměly objevovat výrazy, jako je : snad, možná, určitě, pravděpodobně, nelze ověřit z vícero zdrojů......
A srdečně zdravím lidičky s kritickým myšlením.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Snad se Vidlák ani Vlk na nás nebudou zlobit za překopírování.
Díky oběma!
(Ve zdejším archivu by tenhle článek chyběl)

Zbyl vůbec někdo?
Posted on Březen 13, 2018 by vlkp

napsal Vidlák
Dnešek je velmi vzrušená doba. Andrej Babiš sestavuje vládu, komunisté si ho testují Ondráčkem, ČSSD má za sebou pytačky jak z moravské vesnice a Okamura se tetelí blahem na prezidentském výsluní. Miloš Zeman je pořád tím stejným Zemanem jak býval a protože už není odpovědný vůbec nikomu a ničemu, deklamuje svoje projevy kdekoliv, kdykoliv a jakkoliv. I při inauguraci si mluví jak mu zobák narostl. Je dost lidí, kteří uvedenou squadru vidí jako zemské škůdce a nemohou se dočkat, až zmizí v politickém záhrobí.
A nespokojují se jen s čekáním na politickou smrt Babišovsko, komunisticko, hamáčkovsko okamurovské kliky, srocují se po náměstích, vyhlašují chvilky pro demokracii, občanský neklid, stávky v divadlech, stávky na univerzitách, zkrátka pokoušejí se o jakýsi občanský aktivismus ze kterého ovšem jako sláma z bot čouhá Kalousek, Němcová, Bělobrádek a Halík…. a bijecká Antifa, kterou si namlouvá Bartoš.
A tak máme ty druhé zemské škůdce. Provařeného Kalouska s jeho padáky, děsivou bilancí ministra financí a hroší kůží. ODS, která se postarala hlasem jednoho poslance o církevní restituce a onen poslanec pak rovnou nastoupil do lochu, KDU a jejího Hermanna řečnícího na sudetoněmeckých sjezdech. Halíka který se už sám hlásá, že nejde o právo hlasu pro každého, ale právo pro toho, kdo má co říct. A kdo má co říct, to rozhodne samozřejmě Halík osobně. Do této party patří i udavači z Kliniky, kterým vadí Dominik Duka a pak nějaké ty tisícovky humanitně vzdělaných a vzdělávaných křiklounů, kteří na náměstích vypískávají mladé sociální demokraty, tedy každého, kdo nezapadá do jejich obrazu duševně čistého jedince.
Vynechal jsem někoho? Pokud ano, odpusťte mi to, ale zdá se zemských škůdců máme víc než dost. Je jich plný parlament. Když tak čtu zdejší (a nejen zdejší) články, tak už v parlamentu nezbyl nikdo normální. Jedni jdou za Babiše, druzí za Kalouska. Jedni zemští škůdci proti druhým zemským škůdcům. Nikde není žádná klidná síla, žádná strana kompromisu a politického středu. Jen různé frakce různých škůdců.
Chudák volič. Nedostává se mu žádného optimismu. Vlastně si nemůže zvolit dobře, protože není koho. A ať zvolil koho chtěl, kde chtěl a jak chtěl, vlastně je to zase blbě. Spolehlivě zvolil některého zemského škůdce. A od komentátorů to patřičně schytává. Socan, Bakalovec, Eurohujer, Kobliha, Fašista, Komouš, Černoprdelník… Nu úplně živě si představuji, jakou perspektivu a jakou naději to běžnému pracujícímu občanovi dává. Ať zvolí jakkoliv, vždycky to odněkud schytá.
Kam tohle může vést? Jen ke dvěma koncům. Běžný občan se přestane definitivně o politiku zajímat a vrátí se k tomu, co dělal před revolucí. Bude si na chatě myslet svoje a pak jednoho dne zazvoní klíčema. A nebo mu to naopak bude jedno, řekne si, že každý novinář i bloger je blbec a čím víc mi nadávají, tím víc jim to nandám. A budu najust volit právě obráceně, než mi říkají.
Počkat… to už se přece děje. Volil jsem Okamuru a proto jsem fašista? Tak mu to hodím najust a ještě ukecám i souseda. Volil jsem Babiše a tak jsem Kobliha? Najust mu to hodím i s celou rodinou.
Volič prostě nemá šanci. Stal se entitou, kterou si každý bere do huby. Úcta k jeho hlasu a rozhodování nulová. Takhle se těžko navrátíme k nějaké demokracii. Ne v podmínkách, kdy je volič dobrý pouze na kritizování a strefování, jak blbě zase zvolil a jaké přízvisko si zaslouží. Pokud nebudeme mít v úctě voliče, tak nemá smysl se bavit o demokracii. A nebudeme-li mít v úctě voliče, nebude se mít za chvíli v úctě ani on sám. A podle toho ty volby budou vypadat. Na začátku totiž nebyl Babiš, ani Okamura, ani Kalousek. Na začátku bylo pohrdání voličem.
Vlkův dodatek:
pro určité texty jsem hledal dost dlouho vhodné entreé. Řekl bych, že především k tomu, který vydám pozítří. Nyní jsem ho ve Vidlákově dnešním článku našel. Ale budu se s jím zabývat už také zítra. Velmi důkladně.

Zatím bez slepic

na to vlkovo "velmi důkladné zabývání se". Vzhledem k tomu, jak se Vidlák nenápadně, ale o to přesněji trefuje za pohrdání voličem i do vlka, a k tomu, že z vlkova dodatku čouhá jako šídlo postoj "Vidlákův článek je jen takový předskokan - nebo názorná ukázka hlouposti "Koblih" - k té pravé perle, kterou vám naservíruju já, ale až za dva dny, holenkové", bude to zřejmě obzvlášť výživné.

Zatím bez slepic

Haha... tak vidím, že naše reakce je podobná, psali jsme to souběžně, před odklepnutím jsem na Vás neviděla.

Zatím bez slepic

Všimla jsem si toho hned po půlnoci, krátce po vydání, že Vidlák dnes nakladl své vejce i mimo svůj kurník, ve vlčím doupěti. :-)

Oba články jsou výborné, ale jsem zvědavá, jaká bude reakce Vlka na Vidlákův článek, protože právě Vlka se týká to, že velmi pohrdavě napadá jiné voliče než voliče Bohuša Sobotky. Pro Vlka jsou všichni ti Pepové Koblihové hlupáci, Okamurovci jsou pitomia...

Zatím bez slepic

Se divíte? Máma mu úspěšně snesla páté vejce, vlastně dítě, a jemu z tiskárny furt vyjíždějí jenom popsané papíry, tak to zkouší furt dokola...
Taky jsem se u ranních prášků podivil. Dokonce jsem myslel, jestli jsem se nepředávkoval! Ale ne..., fakt Vidlák..., asi má toho hnoje moc, tak to pere, kam se dá...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pro strom-Zeman,nevidí les,kde se domlouvá baba jaga s černokněžníkem a jeho učněm ze Suché doliny.

Zatím bez slepic

Dnes jsem po dlouhé době zavítal na Kosu, zajímalo mě zda Vlk bude reagovat na pád vlády na Slovensku a také jsem si přečetl i starší články. No opravdu nedělám chybu , že na Vlka už nechodím. Je čím dále horším analytikem a stává se Kojzarem. V analýze nepochopil co se děje na Slovensku. Možná, že pochopil, ale nemůže ustupovat ze svých dřívějších analýz a tak se sám sebou nechává vláčet a chytá se toho pověstného stébla. naprosto nepředpokládal pád vlády. považoval to za hloupost, nevěří na propojení Kisky se Sorošem a věří, že to jsou jen mocenské choutky Stulíka. Most- Híd podle něj to nepoloží, protože je na hranici volitelnosti. Opravdu zapomíná, že Soroš to je schopen zalepit. No doufám, že se mu po té zprávě ze Slovenska trochu rozsvítilo v kebuli.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlk jistě patří do širšího vějíře názorů, aby se obyčejný člověk (třeba já) dovedl v dnešním světě alespoň trochu orientovat a udělat si svůj vlastní názor na (a nejen) politiku.
Jakmile Vlk odstranil diskuzi, pod svými články tak se řídí pravidlem : pravdu mám jen já a nikdo mi to tady nebude zasírat jinými názory. Přitom má celkem dobré analytické myšlení a dovede určité jevy dávat do patřičných souvislostí.
Pro uvolnění - tak má správně vypadat "VLK"!
https://pp.userapi.com/c630226/v630226025/2a8e8/1sQXSkkDaDQ.jpg

Zatím bez slepic

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Musím s Vámi souhlasit, ale jen s jednou vyjímkou. Vlk Vám a i mě a nejspíše i ostatním skutečně pomáhá se v dnešním světě orientovat, ale neměl by se příliš zabývat naší scénou, tam mu to očividně moc nejde a jak se ukázalo, tak ani Slovenskou. Ukrajina dobrý, doping dobrý a spousta dalšího taky, ale Zeman s Babišem? Tam ať se na to vykašle.
Jinak vlk pro uvolnění dobrý.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já taky rád čtu Literárky a hlavně rozbory Spencerové o situaci na Blízkém východě. Má to dobře odzdrojované, včetně odkazů. A taky chodím na ruské weby, kde si celkem obstojně počtu, ale neumím angličtinu dost dokonale a i když v obrysech tuším oč se jedná, tak musím požádat strýčka Googla o otrocký překlad anglických webových stránek. Taky jsem se na jedné ruské diskuzi seznámil (na dálku) s jedním Rusem, který mi občas posílá zajímavé odkazy. Tož tak.
Pozn.: jen aby mi na dveře nezaklepala BIS.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Budou předčasné volby. Fico dojel na nejmenšího koaličního partnera - pátou kolonu Maďary, kterým hrozilo, že se dostanou pod 5% a tak chtějí předčasné volby. Tím předpokládají, že si v nových volbách polepší, svezou se na revoluční vlně, jako hrdinové, kteří toho nenáviděného Maďaři Fica složili a splnili tak přání lidu z náměstí.
Slovenská masová média jsou v rauši: "Slovensko sa prebúdza do historického rána! Začína sa pád koalície", jásají.

Mluvil jsem dnes ráno telefonicky se dvěma kamarády ze Slovenska a oni mi potvrdili, že většina "obyčejných lidí" na Slovensku je přesvědčena, že opozice (Sulík, Maťovič, Hlina) je opravdu schopna situaci na Slovensku změnit k lepšímu, hlavně odstranit korupci politiků. ...

Velký vzor a nová síla pro demonstrace 15.3 u nás. Vidlákovy předtuchy se naplňují?

Zatím bez slepic

Bugár si neuvědomuje,že podporou puče,podtrhne židli i Orbánovi.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bugar si uvedomuje, ze dalsou podporou sucasnej partie po dennodenne zverejnenych a aj dokumentacne (listinami, videami...) podlozenych zlyhani partie okolo Fica, by si "zabezpecil" na dlhe roky nevolitelnost do parlamentu. Inac by sa tych svojich kosticiek hodenych mu Ficom len tak lahko nevzdal - zabezpeceny tok penazi na roky (agrodotacie, vykup pozemkov pod planovanycmi cestami, polnohospodarska agentura...).

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vždyť vy píšete o dění v ČR.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já se musím přiznat k jedné věci. Člověk si čte noviny (bejvávalo), dívá se na televizi a poslouchá rozhlas (taky bejvávalo a už hodně dávno) a tu a tam mrkne na internet. To už taky není, co bejvávalo, protože už mi kromě Vidlákových kydů (čímž opožděně gratuluji k narozenému mrňouskovi a přeji zejména a hlavně hodně zdraví), zůstaly již jen asi tři weby, kam ještě chodím. Bohužel všude jsou zprávy, které stojí tak nějak za pendrek.

No a třeba já jsem včera přišel domů, chvíli jsem si hrál s nastavováním poměrně přesných a také poměrně nákladných laboratorních vah a zároveň s tím jsem si hrál i s dávkovačem na střelný prach a zjistil jsem, že ten dávkovač, který používám, s prachem, který používám, je mi schopen dávkovat prach v rozsahu chyby o velikosti 0,1 grainu (konkrétní příklad: pohyboval jsem se v objemově odsypaném prachu od 24,72 do 24,82 grainu, přičemž toto byly hraniční hodnoty). Toto množství dokáže udělit celoplášťové kulce o hmotnosti 3,56 gramu rychlost cca 850 m/s, což je víceméně minimum, na které bychom se chtěli dostat. To samozřejmě v celkovém kontextu nic neznamená, protože o něco kvalitnější prach, který používám pro terčové střelivo pro střelbu na delší vzdálenost, takto objemově dávkovat nelze a tudíž jsou zde přesné váhy nezbytností. Samozřejmě se zde používají o něco těžší a mnohem přesněji vyrobené střely. Nicméně pro nějaké masovější akce, např. typu dynamické střelby na statický, či pohyblivý cíl, kdy se střílí víceméně na pár metrů, je i ta první volba zcela postačující, až bych řekl ideální, protože mi pomůže zkrátit výrobu jednoho náboje o cca tři minuty na dávkování, protože práce s laboratorními váhami je docela piplačka.

Pokud se někomu náhodou podařilo dostat až sem, aby se dopídil, o čem to ten magor vlastně mele, tak se musím přiznat, že mě to výše uvedené přijde jako celkem účelně strávený čas. Na internetu něco přečtete, musíte nad tím přemýšlet a někdy třeba i nějakým způsobem reagovat. A nad tím musíte zase přemýšlet, protože chcete napsat něco, co má hlavu a patu. A stále jste v ošklivém světě, ve kterém platí pravidla pouze pro vás, ovšem nikoli pro vaše protivníky. A co je horší, napíšete-li cokoli, nic to nezmění.
Avšak na té střelnici, nebo u toho přebíjecího lisu, jste ve světě, který je nádherně jednoduchý. Jistě, půjdeme-li do detailu, je tam také spousta různých faktorů vnějších i vnitřních. Nakonec ale stejně zůstanete jen vy, zbraň, cíl a kulka, která jej má zasáhnout. Jednoduchý svět. Tam jde jen o to, zda na to máte, či ne.

Zatím bez slepic

Neznám krásnější zvuk, než natažení závěru zbraně. Je v něm něco definitivního. Kov na kov. A pak už jen.... jak píšete.

Zatím bez slepic

cvakání závěrů, to není úplně ten echt směr.

Zatím bez slepic

Teď mám zrovna takovou romantickou náladu, tak si říkám, že těch nejkrásnějších zvuků je více. Třeba nyní se začínají konečně budit ptáčci. Dnes ráno jsem dokonce slyšel i datla, jak už buší do stromu. Spousta lidí je nemůže vystát a nadává na ně, ale já, když je alespoň trochu slušně teplo, otevřu si nad ránem okno a když nemůžu spát, tak je poslouchám. Je zajímavé, jak má každý z nich svůj čas, který se navíc v průběhu roku mění. A někdy mě to naopak přes mou nespavost tak krásně uspí. Nějaké mám nahrané a v zimě, kdy mi to jejich štěbetání nejvíce chybí, si je pouštím. Nikdy to není takové, jako když je to naživo.

Všiml jste si někdy toho, že závěr natažený naprázdno má jiný zvuk, než zvuk závěru, se kterým se již zasouvá náboj do komory? Podobně zajímavé je to u toho přebíjení nábojů. S jedním každým nábojem je drbačka, ale předposlední krok je zalisování střely do nábojnice. A najednou máte ze spousty různých věcí jednu jedinou, téměř hotovou. Tvoříte k ničení. Skoro z toho jde strach. I z té zodpovědnosti, kterou nakonec nabíjíte do komory spolu s nábojem.

A střelba samotná. To je prakticky meditace.

A člověk se u ní nenadře ;-):
http://joyreactor.com/post/711545

Zatím bez slepic

V meditacích se nevyznám, ale je-li na střelbu klid (mluvím tedy o té sportovní, nikoliv někde v boji, což jsem /naštěstí/ nezažil), pak jde o maximální soustředění, nebo alespoň pokus o něj. Stabilita - držení zbraně - míření - spouštění. Dýchání. A u některých disciplín i "dynamický stereotyp".
Duševní izolace od okolí, soustředění na pár jednoduchých věcí.
Pokud se něčemu takovému říká meditace, tak ano.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Řekl bych, že to, co jste napsal, splňuje definice meditace, přinejmenším z mého pohledu, téměř dokonale.

Zatím bez slepic

Tedy ne ten z Realistů jako politické strany, ale podle definice, že optimista chystá vlajky a mávátka, pesimista zásoby jídla a bunkr, a realista se učí střílet. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to jen drobnost, ale ty možná nastavují/odhalují trendy.
Právě jsem se dozvěděl, že můj nejmladší vnuk Ondráš si zcela dobrovolně a proti vůli rodičů přibral v prvním ročníku střední školy jako nepovinný předmět ruštinu.
Jeho rodiče jsou relativně bohatí, při nejmenším dobře zajištění. Dědeček z druhé strany bohatý dokonce velmi.
Tak úplně to nechápu, ale kojím se nadějí. Ne že by snad z něj byl příznivec Putina, ale třeba bude schopen číst i něco jiného než FT.

Zatím bez slepic

Godote,
máte chytrého vnuka, nejspíš bude po dědečkovi!
Poraďte mu, ať ještě přidá turečtinu, ta se bude po válce také hodit.

Zatím bez slepic

To můj syn vynadal učiteli občanské výchovy, že lže a pololže, a serval se se třemi spolužáky, vše kvůli pětadvacátému únoru.
Na tu ruštinu chodí už druhým rokem, prý že to je mnohem lehčí, než dojčárna.
A na netu s azbukovými písmenky je furt. Sice prohlíží většinou auta a motorky, ale stejně...
Tak nevím, co z něj bude...,asi stejný rapl, jako jeho fotr...

Zatím bez slepic

To můj syn vynadal učiteli občanské výchovy, že lže a pololže, a serval se se třemi spolužáky, vše kvůli pětadvacátému únoru.
Na tu ruštinu chodí už druhým rokem, prý že to je mnohem lehčí, než dojčárna.
A na netu s azbukovými písmenky je furt. Sice prohlíží většinou auta a motorky, ale stejně...
Tak nevím, co z něj bude...,asi stejný rapl, jako jeho fotr...

Zatím bez slepic

Vy máte vnuka středoškoláka a já syna a dceru v předškolním věku. A tak někdy ještě před Večerníčkem stihneme i zprávičky na Déčku a dost často se divím. Jako například dnes, kdy je prckům šroubováno do hlavy, že na začátku 2.sv.války bylo Rusko a Německo spojenci až do té doby, než Německo napadlo Rusy. Mě to učívali tedy trochu jináč ..... A to není jediná perla ..... v minulosti jsem zaregistroval zprávičky, že až poté, co se rozpadl Sovětský svaz, mohl padnout komunistický režim u nás a dalších zemích východního bloku......
Tak pak se těm mlaďochům divte.
(jinak ruštinu si udržuji poslechem rádia http://novorossia.rocks/ . Doporučuji, celkem prima hudební výběr. )

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já vím, je to mimo mísu, ale chytla mne nostalgie po Aktuálněm blahé stejskalovské paměti, kde jsem léta působil.

Znovu jsem po letech přečetl Řepův Kodex.
Pravda, část rad se sem naprosto nehodí nejsme Aktuálně! U mnohých nebude nepamětníkům jasno, o čem je řeč.

Další část mě znervóznila, protože jsem se chytil za nos i já sám; útěchou mi už tehdy před sedmi lety bylo, že své antirady porušoval pravidelně (a dělá to dodnes) i Pepa Řepa sám. Byv posléze zabanován Stejskalem, trucoval jak miniJarda.
Já poté škemral o amnestii u Stejskala o a provokoval Řepu, aby zas začal psát, páč bez něj to na Aktuálněm vypadalo desertivně jako na Kose bez Vidláka.

Jó, to bejvaly časy!
Na druhé straně - jsme zde sbor slušňáků. Zatím. Internacionální hnojomet JAHA, poletující od blogu k blogu jako pilné zemedelské letedélko Čmelák s hovnometným podvěsem jistě jako vždy udělá, co je v jeho silách.

(Kdyžtak to přerolujte, furt je to lepší než přebíjet prach v nábojnicích, byť to tolik neuklidňuje):
*******

PEPA ŘEPA:
KODEX INTERNETOVÉHO DISKUTÉRA
aneb 25 rad začínajícím
-------------------------------------------------------------
1. Pohleď na jméno autora, je-li „náš“ nebo „jejich“

2. Když je „náš“, vyraz ze sebe extatický výkřik o tom, jak autor trefil článkem do černého, respektive udeřil hřebíček na hlavičku. Jeho slova se přece mají tesat do kamene.

3. Patří-li k „těm druhým“, napiš, že tak slabomyslný blábol jsi dlouho nečetl.

4. Číst článek nemusíš, titulek stačí.

5. Přednes očišťovací mantru.
Ostatní vidí jen na pravé/levé oko, ty jsi ale objektivní, nezaslepený a nad věcí.

6. Poté sesmol své moudro.
Začni tím, že zhoubou lidstva jsou levouni/pravouni (to je základ)!!!!
Poté přejdi k sionisticko-kapitalisticko-imperialisticko –nábožensko- světovému spiknutí a hbitě- po oslím můstku -přetanči k jiným tématům, abys v závěru vylezl na cimrmanovskou švestku.

7. Shlédni zálibně své dílko a ujisti se:
Jsem to ale pašák.

8. Spláchni, re CAPTCHA je na heslo.

9. Když tě-za tvůj nesmysl- kdosi pochválí, zlom se v pase, poděkuj servilně za květiny.
I když jsou od blba, blb se může hodit, podpoří tě i příště. Když je blbů více než pět, vytvoří smečku a ty se staneš alfa-samcem.

10. Je tvou povinností recipročně podpořit toho, kdo tě jednou pochválil. Nevadí, že je to blb. „Jsme přece jedné krve, ty i já“, to je prvním zákonem smečky.

11. Nevěř mladším než jsi ty, žijí z tvých mozolů, z tvojí celoživotní dřiny, z díla které jsi jim zamechal.
Je-li ti přes padesát, musíš kvílet jako Ginsberg. Svět není jako byl dříve, z mladé generace nic nekouká, včera tě jedna krasavice v autobuse nepustila sednout, jiná tě pustila a tím tě chtěla zesměšnit.

12. Nevěř starším než jsi ty.
Všechno ti vyžrali a na tebe nezbylo. Je-li ti třicet, čtyřicet spusť moudro o tom, že ráj nastane, až geronti budou „six feet under“.
Smrt gerontokracii!

13. Je-li ti dvacet, co tu hledáš? Věnuj se sexu.

14. Nevěř ani sobě. Věř svým poradcům a spolubydlícím: Roze Skleroze, Alzi-Heimmerovi a Park-In-Sonovi. Nikdy nezklamou.

15.Tykej tak, jak jsi byl zvyklý na schůzích zamlada.
Dostaneš-li se do úzkých zvolej: „Argumenty by nebyly?“
Nikdo sice neví jaké argumenty má- na tvůj zmatený výpotek- použít, ale to nevadí, dobře to vypadá.

16. Dej link na jiného pablba a máš vystaráno. Dříve platilo, že co je v novinách je pravda pravdoucí, teď platí, že co je na internetu je svaté. Že je většina odkazů dílkem ještě větších lobotomiků nevadí. Dal jsi přece odkaz.

17. Buď bdělý! Když bude tématem chmaták a ty včas nezvoláš „na větev s ním“, budeš také automaticky považován za zloděje. Jdi s davem, mysli s davem, kňuč s davem, křič s davem.
Když je odhalen „náš“ zloděj, spusť, že „oni“ mají zloděje většího.

18. Pečlivě se účastni orwellovské čtvrthodinky nenávisti, jinak budeš pasován na bodyguarda propírané osoby, kvůli které se - kromě jiného - neurodily brambory a poklesla tvoje potence/fertilita.

19. Nepropásni žádné z neoflagelantských procesí. Při nich začni hřímat, že jsou čecháčci největší pakáž na světě.
Kromě tebe - přirozeně.

20. Pamatuj, že život je boj, čím budeš zakyslejší a žlučovitější, tím jsi lepší.
Radovat se z krásy života je podezřelé, asi sis moc nahrabal.

21. Staň se expertem na země, ve kterých jsi pobýval alespoň týden se službou „All Inclusive“. Staň se expertem i na země, ve kterých jsi vůbec nebyl. Wikina, poučení z krizového vývoje,ponaučení z výletů pana Broučka i z četby Karla Maye postačí.

23. Piš dlouhé příspěvky, pamatuj, že po deseti řádcích stejně nikdo nečte a roluje myší. Vinař ze Strážnice, tvůj vzor. Čím delší, tím lepší.

24. Zaflákej všechny diskusní servery v okolí. Staň se maskaronem všech katedrál.

25. Dbej na správné vyprazdňování, piš pravidelně a často. Ulevíš si.

Zatím bez slepic

Aktuálně zabanován, je přizďuch.

Pepa je furt dobrej. Jinak - Aktuálně - hnojomet vícehlavňový, něco jako hovnometné kaťuše.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlásím se do klubu. Já si tam říkal Holubář.

Zatím bez slepic

neznal jsem ...... to nemá chybu :-)
.... tak nevim jestli mam vůbec chválit... přeci jen bod 9/ :-O

Zatím bez slepic

Ked uz ste zacal s nostalgiou, Pepom R, nejakym staronovym pojmom (ktory tu v tomto priestore zavadzate po castom pouzivani nickami na ACZ, tentoraz na mna, slusnak kazdym colom:-)), tak na spleen Vam odporucam este aj Suchanka.

http://blog.aktualne.cz/blogy/tenaruv-blog.php?itemid=2215

Zatím bez slepic

Ked uz ste zacal s nostalgiou, Pepom R, nejakym staronovym pojmom (ktory tu v tomto priestore zavadzate po castom pouzivani nickami na ACZ, tentoraz na mna, slusnak kazdym colom:-)), tak na spleen Vam odporucam este aj Suchanka.

http://blog.aktualne.cz/blogy/tenaruv-blog.php?itemid=2215

Zatím bez slepic