Jen pro některé

Autor

V Katalánsku probíhá referendum o samostatnosti. Konání referenda zakázal španělský ústavní soud. Katalánská samospráva v přípravách pokračovala a včera se skutečně hlasovalo. Španělskou vládu nenapadlo nic lepšího, než poslat policajty, aby rozbíjeli dveře do hlasovacích místností a  stříleli gumovými projektily do lidí. Zároveň se pokusila odpojit internet, aby hlasy nešlo sečíst. Místní katalánské policejní složky a hasiči naopak konání referenda pomáhali. 

Úplně živě si představuju ty španělské policajty. Jsou to ti stejní, kteří se na vás otráveně usmívají, když jim hlásíte, že vám ukradli doklady na dovolené. Jedna policejní služebna na sto kilometrů, nic nefunguje, ve všem je bordel, nikdo ničemu nerozumí, každý na vás kašle, všechno je maňána a teď jim dali kevlarové brnění, pušky a že půjdou zachraňovat španělskou demokracii blokováním volebních místností.  Kolik toho asi mohou zablokovat? Deset procent? nebo dvacet? Těch místností jsou tisíce. Lidí,co hlasují jsou desetitisíce, statisíce a možná i miliony. Policajtů bude tak do třiceti tisíc. Jediné, co se podaří, že v tom bordelu si Katalánci udělají výsledky jaké budou chtít. A samozřejmě se ukáže,jak vážně se to myslí s tou demokracií. To víte, bojujeme přece za svobodu a vládu lidu... Ale jen v Rusku a Sýrii, ne tady... 

Když jsem se díval na večerní zprávy, tak jsem si znovu říkal, jak moc všechny ty vlády na svoje občany z vysoka dlabou. Jak jsou naše elity domluvené, jak najednou nikdo nevyzývá vládu k okamžitému odstoupení, najednou žadný Asad nemusí odejít, byť už se to od prvních demonstrací v Sýrii moc neliší. A představte si, jak v Rusku střílí policie do mítingu nějakého opozičního vůdce. Zdá se, že ve Španělsku vláda demokracii a svobodu neohrožuje. Ani gumové projektily neohrožují demokracii... ani zabavování volebních uren neohrožuje demokracii. Demokracii tam ohrožují lidi, co se postaví do fronty a jdou hlasovat... Neřežou nikomu hlavy, nerozbíjejí výlohy, nezapalují auta a nevykrádají sklady zbraní. Nevyhlašují džihád, ale protože jdou hlasovat (a ještě se ani neví jak) ohrožují demokracii. To jenom abychom věděli, k čemu nám to prosazení přímé demokracie bude... s Okamurou nebo bez něho... Až na to fakt dojde a bude se hrát vysoká hra třeba o EU nebo o boj proti Rusku a tak se urny pěkně zabaví a přijdou ostří hoši v kevlarovém brnění. 

Mimochodem, nepatří to Španělsko také do toho tvrdého rychlejšího a nejrychlejšího jádra Evropské unie? Nemluvil o nich Macron, že i oni jsou ti, co nebudou čekat na ty přitroublé blbečky z východu, protože integrace a Euro nepočká? Není to pěkné? Borci v Bruselu si vymyslí unijní jádro a to se nám rozpadne ještě dřív než vznikne... 

Do voleb je čtrnáct dní, ještě si poslechneme, co si myslí naše politické špičky o Španělsku... dobře si to poslechněte, bude to důležitější než všechny sliby o důchodech, platech, ekonomice a dalších předvolebních slibech. V předchozím článku jsem spal, že fakt nevím, koho budu volit. Takže si zjistím, co si naši parlamentní borci myslí o Barceloně.  Andrejem počínaje a Okamurou konče. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Viz můj příspěvek k "Není koho" asi 10 minut před půlnocí. Zatím se dali slyšet naši EUposlanci. Zřejmě vědomi si své bezvýznamnosti, s kritikou se ozval Svoboda (KDU), Konečná (KSČM) a Polčák (STAN), který ovšem použil přehnané přirovnání, neb řekl cosi ve smyslu, že je to skoro tak strašné jako v Rusku. Jinak Telička nic, Sobotka nic, Zaorálek nic, Bělobrádek nic, Herrman nic, Andy nic, Stropnický nic, Zeman nic, Kalousek nic, Schwarzenberg nic, Fiala nic. Okamura podporuje Katalánce - na diskusích na Novinkách, jestli je to on. Asi jo, nic jiného mu v zásadě nezbývá, jestli si potenciální voliči mají myslet, že to s tou přímou demokracií myslí doopravdy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dodatek: Podle oficiáního sdělení centrálního vnitra se podařilo uzavřít 79 z celkového počtu více než 2300 hlasovacích míst. Z hlavy mi to vychází asi tak na 3 procenta...

Zatím bez slepic

Jestli jsem dobře poslouchal, kolem 30 000 kousků. To máme necelých 400 obrněnců na jednu urnu. Ať mačkám čudlíky na kalkulačce, jak chci, vychází mi to na 900 000 polišů, aby to Kataláncům zavřeli na stopro.
Marně dumám, kdo a z čeho jim bude platit přesčasy a příplatky za službu v neděli při příštím referendu.
A děsím se toho, až občané proti těm černým šaškům začnou házet láhve s benzínem.
Nechci být špatným prorokem, ale Španělé udělali první dobrý krok na cestě za novým generálem. Franco se jmenoval. Ovšem ten nový bude demokrat, jak jinak.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vypadá to, že zcela nechutné pokrytectví je v současnosti tou hlavní evropskou hodnotou.

Čím se teď zákroky španělské vlády liší od diktátorských zákroků proti opozici v Turecku nebo zákroků proti opozici v Číně, která je neustále vláčená Evropskou unií za porušování lidských práv?

No a už jste někde zaslechli kvikot některé z lidsko-právních neziskovek? Nic, že. Ticho jak v kostele. Představte si ten ohlušující řev přes celou EU, kdyby si totéž policie dovolila k migrantům anebo kdyby se tohle odehrávalo třeba v Rusku. No... ono by stačilo Polsko.

Facebook Okamury, neděle 1.10. cca v 13.00:
"Ve Španělsku policie střílí do lidí, kteří chtějí referendum o nezávislosti Katalánska, jehož hlavním městem je Barcelona. Vzniká krize s vážným dopadem na EU. Postup proti katalánskému referendu je brutální a vyvolá občanský odpor. Může začít faktický rozpad Španělska i EU. Země EU mlčí a v plné nahotě tak vidíme "demokracii" v podání Bruselu.
Naše hnutí SPD jednoznačně podporuje demokratické právo občanů na referendum a také právo národů na vlastní sebeurčení - což by mělo být základní demokratické právo respektované všemi demokraticky smýšlejícími lidmi."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Perfektní ukázka,jak to myslí EU s naší demokracii.
Jak některá píší,kdyby volby měli něco změnit,tak je zakážou a je to tady.
Ono jde i o něco jiného a nejen volby,jak se prsí Macron,všechna nařízení z Bruselu,by se musela dodržovat.

Zatím bez slepic

Nechci být šťouravý, leč i referendum jsou volby. Jak vidno se zakazují, neb asi něco změnit mohou. To, že jsme apatičtí a volíme staré pořádky, je důvod proč současné volby nic nezmění.
Jenžto volby mohou mnohé změnit, jsou vynakládána mnohá úsilí aby bylo velice obtížné jimi cokoli měnit.
Omezení přístupu k penězům (procentní hranice) a naopak, upřednostňování finančně zavedených stran (příspěvky za hlasy).
Omezování prostředků na propagaci voleb a mnoho jiného.

Ono tvrzení je taková vcelku oblíbená podprahová zkratka, leč i tak vcelku pitomá.

Zatím bez slepic

A není to spíše přesně o tom, že když něco můžou změnit se zakážou (viz Švédsko či Španělsko) nebo se dokola opakují dokud volba není jak správně má být (viz lisabonská smlouva , či i hlasování za kalouska v parlamentu...) nebo když nic zmenit nemůžou tak se nic neděje a lidi můžou volit :D

Takže fakt ne, volby nic nezmění, vždy výsledek bude takový, jako ten co má moc dovolí. Nebo musíš mít myšlenku za kterou je lid ochoiten umírat a být vůdcem a ten lid vést a přitom se modlit, aby sousední velmoc neměla s tvou ideou problém a neposlala "mírové sbory" :D

Zatím bez slepic

A taky se modlit aby ten vůdce nebyl magor, který si přičichne k moci a nebude se mu chtít na vejminek.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Proč jsem si jen vzpomněl na název tohoto filmu...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Postaví se ke Kartalánsku čelem. Odsoudí násilí z obou stran. Policisté neměli mrzačit lidi a voliči neměli volit, když to vrchnost zakázala.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je více otázek než jednoznačných odpovědí.
Bylo v pořádku naše odtržení od RU?
Bylo v pořádku odtržení Slovensku od nás?
Bylo v pořádku odtržení Ukrajny od SSSR?
Bylo v pořádku odtržení Kosova od Srbska?
Bylo v pořádku odtržení Krymu od Ukrajiny?

Zatím bez slepic

Fakt jsou nějaké otázky bez odpovědí? A zrovna ty co jsi napsal, že nemají odpověď?

Vždyď výše každej chápe, že poentou je cíl co chce vládnoucí směčka dostat a podle toho se buď mlčí a v novinách nic není nebo jenom náznak s řečí o "jedincích" a "neplatném referendu" nebo hodně křiku o anexi, lidských právech apod.
Tedy každej chápe, že je to vždy o tom kdo zrovna anexuje či rozvrací a podle toho je chlapík či šmejd a proto ty otázky neexistují, prostě nejsou... Vše je jenom o tom, zda "systém" drží otěže a má koule použít sílu a ustát to nebo ty koule nemá či použití síly neustojí, nikdy to není o "pravdě a lásce"...

Zatím bez slepic

Věc není černobílá, podezřelé je již to, jak o tom širice, podrobně a masivně informije mainstrém. Jakmile mainstrém je tak dojemně jednotný, následuje nějaká špinavost. Zde je také zajímavos k věci.http://www.novarepublika.cz/2017/09/sorosova-stopa-v-katalansku-miliard…

Zatím bez slepic

Právě, že to není černobílé, proto ty otázky jsou špatně...
Stačí římské "Quo bono" (v čí prospěch). Ptát se proto na jednotlivé události proč začali nemá smysl, vždy se ptát kdo s toho něco měl.

Zatím bez slepic

Bylo v pořádku naše odtržení od RU? - Ano.

Bylo v pořádku odtržení Slovenska od nás? - V principu ano, ale s referendem a bez německého vměšování by to bylo lepší.

Bylo v pořádku odtržení Ukrajiny od SSSR? - Ve skutečnosti se Rusko odtrhlo od zbytku SSSR. Jelcin jako šéf RSFR vystoupil ze SSSR.

Bylo v pořádku odtržení Kosova od Srbska? - Ne, Kosovo je Srbsko. Srbové tam jsou původní obyvatelé. Něco jako indiáni v USA. Kosované tam jsou přivandrovalci, něco jako naši sudeťáci. Bez podpory zvenčí by neměli šanci.

Bylo v pořádku odtržení Krymu od Ukrajiny? - Ano.

Kromě Kosova se vždy jen oddělovala území s rozdílným obyvatelstvem, která byla uměle spojena. V případě Kosova se oddělovalo území s nově přítomnou populací.

Také všechna ostatní oddělení byla bez násilí jen Kosovské bylo brutální.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Španělská vláda a EU také odhalily svůj pověstný dvojí metr. Podporovala odtržení Litvy, Lotyšska a Estonska od SSSR, i vystoupení Ukrajiny. Stejné právo ale nebylo přiznáno obyvatelům Krymu. Jednou hájíme územní celistvost Španělska a zakazujeme Kataláncům odstoupení, jindy nadšeně tleskáme rozpadu Jugoslávie a uznáváme samostatnost Kosova. Proti Asadovi a Janukovyčovi řveme o lidských právech, zatímco proti Madridu mlčíme.
Evropské hodnoty žádné nejsou, demokracie je jen fasáda a vládnoucí oligarchie se demokracií jen maskuje, aby prosadila své zájmy. Španělsko a EU ztratily morální kredit a do budoucna má hlas EK z Bruselu stejnou hodnotu jako hlas afrického diktátora.
Další hřebík do rakve EU byl zatlučen.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co svět pamatuje, tak státy vznikají, zanikají, rozpadají se, slučují, přepadávají a tak dále. Ale těžko říci, ji-li to dobré nebo špatné, je to vždy subjektivní, pro někoho dobré pro druhého naopak. Asi by jsme tyto společenské změny mohli hodnotit spíše podle kritérií
1. proběhla změna bez násilí a krveprolití?
2. má nový útvar alespoň naději na lepší životní podmínky než v bývalém uspořádání?
A pokud si na obě odpovíme ANO tak bych to nechal být :-)
Poslední dobou mi připadá slovo demokracie naprosto prázdné, co vlastně znamená? Důležitější je svoboda. Svoboda cestovat, podnikat, náboženská svoboda, svoboda domovní .... (dále doplňte sami) a vymahatelnost práva. A je skoro jedno, kdo mi to zajistí a jak.....bohužel.
Hezký večer J.

Zatím bez slepic

Čím je sociální systém složitější ve smyslu počtu regulí a zákazů, tím je vymahatelnost práva nižší oproti přirozené spravedlnosti např. přírodních národů. Zatímco náš svět je přespříliš složitý, spravedlnost přírodních národů je rychlá, prostá, brutální a účinná, jen má velký počet nevinných obětí. Jenže to náš složitý systém už také.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Good afternoon

I am a big fan of your blog and I have taken the initiative and written some cool articles for you to publish on your blog. I am just starting out as a blogger. I have already published some of my articles on some well-known sites such as https://peachesandscreams.co.uk.

You can find all the articles on my google drive: https://drive.google.com/drive/folders/1hKNGwDpmSqW_ODdFKnciyrvPuz0oV9t…

If you like my articles then I could write a couple more later this week when I have some more free time.

Keep up the great work and have a fab week ahead!

Kind regards

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Good afternoon

I am a big fan of your blog and I have taken the initiative and written some cool articles for you to publish on your blog. I am just starting out as a blogger. I have already published some of my articles on some well-known sites such as https://peachesandscreams.co.uk.

You can find all the articles on my google drive: https://drive.google.com/drive/folders/1hKNGwDpmSqW_ODdFKnciyrvPuz0oV9t…

If you like my articles then I could write a couple more later this week when I have some more free time.

Keep up the great work and have a fab week ahead!

Kind regards

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dear Respected Sir/Madam,
I Will Send And Deliver Up To 7000 Email Campaign, Email Blast
Fast time delivery . I have great experience when it comes to mail marketing.
I will offer you services that will lead to massive turn around for your business
and a great lasting impressions that will definitely boost your business traffic and sales.
I would send mails for you to the perfect audience strictly targeted to your business, product or website niche and demography.
✔Only 10$ Small Fee ☺
✔100% satisfaction guaranteed .
✔100% money back guaranteed
✔Provide E-mail blast analytics

If you are intrested Please replay to ✉ iteligrams@gmail.com

With Warm regards,
Teligrams Inc

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Soprano singing wide variety E3

as early as age category four, Joli already been working on for loved ones lip syncing that will Barbra Streisand record whereas handling a missing rope staying a mic; your lover had got shown up in the media by generation six. when he was 11, Joli positioned the islands field of study human body (Her mummy tutored her) in order to really look at her acting field looking frequent basis in the television adverts and as well,as well as the knowledge will show. A common associate theorised Joli fulfill musician and performer Tony alternative so, who Joli called backstage once he would gifted a live concert, Joli encouraging renewable for being the review manufacturer. alternative wouldn't take 13 years old Joli quite a lot: he'd recognition: "to get rid of your wife I <shared>with] his or her to stay in touch, according to one buy Joli eventually been to Green's discover sing out just for your ex boyfriend; also, it is specified of which pink first found Joli sing from the viewers of any "prevent of faculty year give" in the course of your lady repeated in nov 1978. Both account recognize within organic first read Joli singing and a Streisand save. putting surface had written your current song you choose "show up at Me" intended for Joli by the next day.

if for example the creator environment friendly firstly commissioned to review Joli characterised a desire to build Joli a Francophone musician, golf green herself obtained over-production chores during Joli. a person's tracks Joli chop thanks to green becoming learned all by Prelude and moreover issued always on April 17, 1979 for the release portugal Joli: the song "show up at Me" seen an improvement in cases where Joli performed it as a late deal replacement Donna year in a very live performance expressed racing area on July 7, 1979 before around guests to five thousand.

"get to Me" began a three week reign atop the Billboard sexy zumba football club use 22 <a href=https://www.youtube.com/Chnlove>chnlove real or fake</a> september 1979 as well as the spain Joli cd increased to 26. about the Billboard great 100 "choose Me" actually peaked to be found at 15 december 17, 1979, hassle,unchanged week whom Donna the summer season actually peaked at 2 which has "dim continuously light bulbs,

Joli considered your lady mlm the tube release on 26 april 1979 program throughout the night time enjoyable and he or she corp managed the 7 December occurrence. her other television for computer credit called for instances of the consult acts of microphone Douglas, Merv Griffin and Dinah shore and also a chelsea want fantastic.

1980 resulted in the discharge of Joli's second project tonite while ballad "this point (now i am that gives most i've got)" established getting a single bubbling while under to gain two weeks pk 103: this make an attempt to curry opt for active in the best-selling spot was not successful by working with Joli attaining carry basically fly membership where the tracks "one's heart to kick " as well as,while "find breaking a leg" achieved some pot standing up ture of 3: this evening offers sitting this Billboard record monitor at their 175.

In 1981 Joli's third book at this time made by beam Reid and consequently william at the hands oferson the queen's height result as an alternative for to make Tony Green1 failed obviously any good document low posting, achieving your goal detectable alone throughout another zumba golf club smash applying keep track of "gonna pass though owners, which experts claim went along to quantity two to find two weeks additional hand us break index charts.<>] within the Joli, in the role of shown and also by them creating with regard to that Commodores throughout their us head to with 1981, had been seen as incuring celebrity capacity: this person departed a night music oriented Prelude term at general audience music icon epic.

Zatím bez slepic