Aby vás to nepřišlo příliš draho!

Autor
Štítky

Nejprve jeden dezinformační úvodník:

Tak nám vláda vypnula dezinfromační weby. A s nimi pro jistotou i nějaké další.  Myslím, že nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že se moc neřešila nebezpečnost myšlenek, ale spíš množství čtenářů. Aeronet je v tomto totiž takový Blesk alternativy. A už je vypnut, protože my nejsme jako Putin a máme tu svobodu slova.

S Aeronetem se svezl i Petr Hájek a další. Akce zřejmě není ukončená, protože přibývají další nefunkční weby alternativy. 

S takovou zanedlouho dojde na Kydy, protože čtenáři Aeronetu a ostatních vypnutých webů se nasunou i sem a bude jen otázka času, kdy na to naši čučkaři přijdou. V posledních dnech se čtenost Kydů každý den skoro zdvojnásobuje... Takže si držte klobouky, jedeme z kopce a moje dilema, zda Kydy udržet, za mě vyřeší Vítek Čistič.

Až jednoho dne přijdete a Kydy nebudou fungovat, tak zkuste adresu s jinou než českou doménou.  Třeba www.vidlakovykydy.net. Vítkovo odhodlání vypínat samozřejmě poroste s přibližující se ruskou armádou, takže i když se budu snažit, je dost možné, že se mi to nepovede. Mám pět dětí, nebudu si dlouho hrát na hrdinu. 

Dovolte mi proto,  abych se s vámi pro jistotu rozloučil už předem. Protože nevíme dne ani hodiny, kdy Kydy začnou překážet.  Mrzelo by mě, kdybych vám nemohl dát sbohem. 

Udělám to jako Werich s Voskovcem:  "Na shledanou v lepších časech". 

 

A teď krátký bojový úvodník: 

Ukazuje se, že ruské jednotky postupují do nitra Ukrajiny rychlostí cca 40 km denně. Nedokážu posoudit, jestli je to v intencích současného válčení hodně nebo málo. Každopádně od včerejška má Rusko už nepopiratelnou vzdušnou nadvládu a ohrožené jsou už jen nízko letící vrtulníky. Pokud si Rusko může hlídat postup své armády ze vzduchu, tak může Ukrajina jejich postup trochu zdržovat, ale těžko to může vydržet dlouho. 
Ukazuje se, že se Rusové vyhýbají boji ve městech, spíš je obkličují. Ukrajinské město je něco úplně jiného než třeba naše Praha. Oni tam ve stepích mají dost prostoru, takže z jedné strany města na druhou jsou to desítky a desítky kilometrů. Proto moc nevěnuju pozornost hlášením o vzdálenosti od Kyjeva a podobně, protože to moc neznamená. Ruský voják stojící u cedule "Kyjev" může být od prezidentského paláce ještě šedesát kilometrů daleko. Stejně tak sto platí třeba pro obklíčení Charkova trvá to dlouho a skoro to nejde, protože se musí urazit 200 km, aby se obklíčení uzavřelo. 

Úderné síly z Donbasu mají zřejmě za úkol na sebe navázat hlavní ukrajinské síly, takže teď nijak nepostupují, ale také neustupují, zatímco se za ukrajinskými zády uzavírá obklíčení. Včera večer se objevily zprávy, že Rusové jsou u Dněpropetrovsku. To je tak na půlce cesty mezi severem a jihem země. 

 Ukrajinská armáda se nezhroutila.  Minimálně na západní Ukrajině i v Kyjevě dokáže udržet pořádek, pořád má ještě přehled o svých jednotkách a je schopná alespoň improvizovaného velení. Je schopná směřovat posily víceméně na správná místa. Opět - nedokážu posoudit, jestli tato její schopnost byla Ruskem očekávána nebo podceňována. 

Obě strany samozřejmě pokračují v optimistických prohlášeních, ale ukrajinské pobídky, aby šli bojovat civilisté, aby dělali molotovovy koktejly, aby přišli bojovat i bojovníci ze zahraničí, tak nějak signalizují, že si uvědomují svoje limity a blíží se k nim. Ale na západě země je v podstatě klid a ukrajinští vojáci tam  ovládají situaci. Panika se nekoná. 

Přemýšlím, jak interpretovat Putinovo prohlášení k ukrajinské armádě ať svrhne vedení Ukrajiny, že se pak spolu domluví. Je to jen způsob jak vnést paranoiu do vrchních pater ukrajinské moci?  Nebo je v tom něco jiného? Setkali se Rusové s mnohem silnějším odporem než čekali? 

Ztráty jsou zřejmě na obou stranách zatím ve řádu stovek životů. Což spíš ukazuje na velmi opatrné bojování a snahu toho víc obklíčit než pozabíjet. Samozřejmě, čím déle bude válka trvat, tím méně zůstane ohledů.  

Jo, ještě jedna nepotvrzená zpráva od příbuzenstva - Rusové mají prý speciálně spadeno na Olexadra Turčinova, prý existuje přímý rozkaz nenechat ho utéct. 

 

A teď už dnešní text: 

My Češi (a Slováci) máme jednu moderní dějinnou nevýhodu. Před třiceti lety jsme si prožili naprosto pohodičkový rozpad východního bloku. Architektura evropského uspořádání se rozpadla, bylo pár demonstrací, pár nakládaček od Lidových milicí a pak komuistický parlament zvolil oblíbeného disidenta za prezidenta, tomu zatleskali v Kongresu a bylo to.  Pak jsme chvíli měli inflaci, ale také kupu příležitostí, kradlo se, ale jak vidno, pořád je co krást, my se naučili žít v novém světě a dneska nám to už ani nepřijde. 

My jsme měli prostě štěstí. Svět se otřásl, rozpadl se Sovětský svaz a u nás kvůli tomu nevyhořel jediný barák. Armáda nevyjela, nestavěli jediný pomník padlým hrdinům, neproběhly žádné masové popravy, z bývalých aparátčíků se hladce stali podnikatelé a nadšení podporovatelé demokracie, i nového protektora jsme si brzy našli, se Slováky se poklidně rozdělili,  do NATO jsme vstoupili, začali jsme vyrábět pro Německo... prostě to dobře dopadlo. 

A tak máme dneska tendenci se na dějinné otřesy těšit, protože to přece znamená, že přestanou ty děsné vládní kecy, které se nedají poslouchat. Změna dějin přece znamená jen to, že jedni zalezou a vylezou nějací jiní. 

V Bosně by to asi lidi viděli jinak... Tam vědí dobře, co to znamená, když se zatřese svět a vylézají ze skříní dlouho hromadění kostlivci, když se z bývalých přátel stávají nepřátelé, co na sebe střílejí, když umírají především nevinní lidé a můžete na to jen tak koukat. 

Podobné to mají Rusové. Ti také zažili, jaké to je přijít skoro o všechno, mít horší ekonomickou zkázu než byla Druhá světová válka, stát před rozpadem všeho a ještě do toho vést nesmyslné boje kdesi na Kavkaze... 

O dějinných otřesech by mohli vyprávět lidi v Sýrii, Lybii, Afghanistánu... ale zajímavý pokec by byl také třeba s Katalánci, Žlutými vestami, s Američany, kterým Tálibán ustřelil nohu a oni teď z lásky k vlasti doma chcípají na ulici... 

Chci tím říci, že dějinné otřesy vypadají spíš jako současná válka na Ukrajině než jako český plyšák a já moc nevěřím, že budeme mít podobné štěstí na poklidnou změnu dvakrát. 

Před pár týdny jsme ještě řešili Zelený úděl a počítali jsme ty zvýšené náklady. Nu, Zelený úděl je pasé, ale přichází Putinův úděl a ten bude ještě dražší.... To hážu jen tak do diskuse... že grýndýl byl vlastně ještě dobrej. 

Včera jsem poslouchal naší ministryni obrany Černochovou, která horlila, že nejsme jako Putin a že právo je nám svaté. Ona si také asi myslí, že se nám nemůže nic stát, že právo je snad ještě lepší než zbraň. Ona si nepředstavuje, že bychom mohli být stejně opuštěni a prodáni jako zůstala opuštěná Ukrajina. Kterou všichni poplácávali po ramenou, zaklínali se jejími svatými právy... a teď... teď tam přicházejí o všechno. Zatřeste světem a běžte se podívat koho to zavalilo. Vždycky ty chudé.  Naši papaláši si ještě troufají - spoléhají na papíry, které nakonec při otřesu nic neznamenají, stejně jako nic neznamenaly všechny ty Bidenovy návštěvy u Zelenského. 

Při otřesu dějin rozhoduje síla. Ta síla, kterou Rusko obezřetně a dlouhodobě budovalo. Síla zbraní, síla spojenectví.  Nedělám si iluze, že kdyby Rusko bylo slabé, tak teď jiné vrtulníky a jiné drony létaly klidně nad Moskvou a nejmenovalo by se to zákeřná agrese, ale operace Svoboda pro Rusko a nikdo by neřešil ani válečné zločiny ani kolaterální škody. 

Mimochodem - moji příbuzní už z Ukrajiny nemohou - je stanné právo a všichni muži od 18ti do 60ti musejí zůstat. Případné neuposlechnutí je dezerce a víte jak se dezerce za války trestá. Právě tento rozkaz tak nějak dost změnil jejich smýšlení. Najednou zjistili, že jsou v jatečném věku a mají bojovat proti velmoci, která je osm let upozorňovala, že to tak nenechá. Nevěřili tomu. Věřili ve spojence, věřili v Západ... věřili stejnými slovy, jako ministryně Černochová. A pak můžete ruské válečné lodi odpovědět jedině fakáčem. Ale nic jiného nemáte.

Včera v diskusi zaznělo, že jediná naše síla je síla zbožných přání. 

Hele, kde se vzala, tu se vzala, najednou tu stojí nová mocnost. Ne Rusko. Ale Rusko s Čínou dohromady. Euroasijský blok. Silný tak, že se o tom Brežněvovi nezdálo v nejdivočejších snech. A začali pěkně zhurta. Starý svět se rozpadá, na Ukrajině už to všichni vědí, tady už si to leckdo začíná uvědomovat. 

Chce se mi zvolat: Běžte rychle jednat s Putinem. Protože tohle není jeho sóloakce. Tohle je první vystoupení nové rusko čínské velmoci. Běžte jednat, přestaňte machrovat, ustupte mu a kupte nám tím čas. Abychom mohli tady u nás v Evropě změnit všechno. Abychom měli čas zesílit, abychom měli čas využít náš potenciál. Protože jestli budete dál pokračovat v tom, co jste dělali doteď, dál budete machrovat, dál povedete řečičky, tak vám pak nezbyde se dívat, jak tu lítají bojové vrtulníky a ozývají se výbuchy. Nikde není řečeno, že tomu unikneme. Nevěřte smlouvám, jak věřili Ukrajinci. Nevěřte garancím. Pravdu má ta strana, která má větší kanóny.

Uspěju u vás politiků alespoň s primitivní úvahou, že když padne Ukrajina, tak se naše slavné demokratické síly zmenší o 200 tisíc mužů, které Putin už nemusí brát do úvahy? 

Běžte s Putinem jednat, než padne Kyjev. Protože pokud Putin na Ukrajině zvítězí, tak bude nesnesitelný. Bude mnohem méně ochotný se s vámi bavit než teď. Ne, fakt není místo na silácké řečičky.  Není na místě hrát si na hrdiny. Až válka na Ukrajině skončí, tak bude mít Putin větší požadavky, ne menší. Jste si fakt spolu s Lipavským jistí, že Putin tuhle válku prohraje? I když už klepe na Kyjev? Abyste za pár týdnů nezjistili, že Ukrajina na vás nově plive, protože půlka tamních lidí má Rusko ráda a ta druhá vám bude mít za zlé, že jste jim nepomohli, jen jste je poštívali proti Rusku. Běžte s Putinem jednat teď. Teď se dá ještě ledacos domluvit. Ale pokud ruský generální štáb za týden zjistí, že obsazení Ukrajiny s její  dvousettisícovou armádou bylo snadné, co si asi pomyslí o vás?

Když strýček Joe  nepomohl Ukrajině, můžete se spolehnout, že pomůže nám? Ukrajině nepomohl, i když měla dvousettisícovou armádu...

Běžte jednat, dokud je ještě o čem. Abyste brzy nezjistili, že proti vám nestojí věčně ožralí mužici ze zemljanek, ale největší současná průmyslová velmoc v zastoupení. Běžte jednat, aby vás pak dnešní silná slova nepřišla draho. Když se otřásá svět, tak to zpravidla není sametové. 

Jestli se v příštích dnech dozvíme, že se Čína vyloďuje na Taiwanu, tak už budete jednat jen o kapitulaci. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (247 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Tak máme zase cenzuru. Ta v roce 1968 přišla jaksi plíživě a rozpačitě. Omlouvalo se, musíme se přizpůsobit, doba si to žádá a novináři říkali neskloníme se a najdeme cesty jak vás pravdivě informovat. Novináři se chovali slušně, lidsky.
Cenzura 2022 přišla s fanfárami a neskrývanou radostí, jak jsme jim zatrhli tipec. O ústavě, té nové a demokratické, ani píp. To zařídí Rychetský, ten se vyzná, je mazaný. Zákony jsou jen pro dobré časy a pro fasádu.
Snad to nebude trvat dvacet let, ale že je to jen začátek je zřejmé. Demokraté jsou nadrženi jako chrti a stačí písknout a pojedou dál.
Ještě včera měly Parlamentní listy tlačítko TISK, dnes již není. A tisk pravým tlačítkem myši nevybere vše.

Průměrný počet slepic: 4.8 (109 hlasů)
Trvalý odkaz

od s

Průměrný počet slepic: 1.3 (41 hlas)

In reply to by hovno (neověřeno)

Trvalý odkaz

...občan, jenž si nechal v dutině lebeční nechat usadit sračky. Svým vlastním přičiněním. A každá žumpa uvolňuje přetlak tak, že poskvrní nejen sebe, ale okolostojící žumpy. A tak vzniká řetězová reakce....

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

Česká vláda posílá na Ukrajinu, jedné z protistran, zbraně.

Viktor Orbán, nabízí hlavní město Maďarska, Budapešť, jako možné místo budoucího jednání znesvářených protistran.

Nechci válku, Putina, nechci ostřelování Kyjeva. Nechci ani ostřelování Donbasu, politický teror, pochodňové pochody, hákové kříže, odnárodňování, upalování lidí kdekoli, nedodržování Minských dohod, teritoriální expanzi, která zvýhodňuje pouze jednu stranu ani maňáska na provázcích v čele státu. Nechci eskalaci konfliktu, nechci žádné oběti sporů. Chci, lidská práva, chci, aby se lidé mezi sebou, zkusili domluvit.

A tiše zrovna závidím. Maďarům jejich premiéra...

Průměrný počet slepic: 5 (47 hlasů)

Člověče, vy jste mně nahnal slzy do očí.... a ne, to není ironie, jenom strašný smutek ze všeho.

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

také mám ze všeho smutek. Ten konflikt, ty oběti, je to tak zbytečné. Stačí lidsky pochopit jeden druhého. Ne zbytečně provokovat. Což se nestalo. Díky vlivu zvenčí. Nemá smysl jmenovat.

Teď bych to napsal jinak. Asi tak.

Nechci závidět jiným zemím a národům. Jako závidím právě teď Maďarům. Že, na rozdíl od nás, mají skutečného premiéra...

.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

26.února se ruská armáda na 12 hodin zastavila, protože Zelenský se ozval, že chce jednat. Skupina ukrajinských vyjednavačů se nedostavila. Po 12 hodinách se ruská armáda opět pohnula.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

hlavně aby po cenzuře nepřišla tortura. Tam nás donutí říct i to co nevíme a pak se upalovalo.

Doufám, že nebudeme mít svojí upalovací Oděsu a nějak mírně se to vyřeší. Možná se znovu otevře Jáchymov, uranová ruda bude potřeba do atomových elektráren, pokud by plynu nebylo.

Jinak za Ruskem stojí kromě Číny ještě Indie. Také nehlasovala pro odsouzení Ruska v OSN.

Průměrný počet slepic: 4.9 (60 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu

Trvalý odkaz

Fialovo?

Průměrný počet slepic: 1 (10 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bude odtamtud muset volat "At zije můj car Putin!",tak jak kdysi "Za Stalina",a odjede pod hladinu pouštět bublinky smradu,!

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu

Trvalý odkaz

které se podařilo vymanit z blahodárné vlády angličanů a chtějí si dál žít na svém a po svém. HMM. Nějak se jim ta nadvláda sype a nedivím se že jsou z toho nevrlí...UFF

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu

Trvalý odkaz

ale jinak se mydlí o o Kašmír. Tak to je "spoenctví" jak víno.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by hovno (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak už je to tady a v češtině.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Americky-expert-Ukrajinci…

Zdá se, že Rusové opravdu neměli na vybranou :-(

Průměrný počet slepic: 4.9 (59 hlasů)

Vystrčil, nějaký senátor Nwelatti, generál Šedivý a další psychouši, chtějí posílat na UA, Banderovcům zbraně. "Aby to Rusko bolelo".
Nedovedu posoudit, jestli je to skupinová stupidita a věří tomu, co říkají nebo jen tak spolu navenek soupeří, kdo bude radikálnější, ale ve skutečnosti doufají, že to někdo jiný, zarazí, zatímco oni si budou hrát před svými, na hrdiny. Každopádně, mají za zadkem protektora. Banderovci se s protektorem za zadkem, chovali zrovna tak. Žádná domluva, zato pochodňové průvody s nacistickými symboly, zakazovali jiným mluvit po svém, myslet po svém, ostřelovali a provokovali.
Vycházím z toho, že Putin není žádné ořezávátko. Pokud Rusku nebo Rusům ublížíš, pokud dáš Putinovi facku, tak vrátí úder. Třeba, co se týče upálení lidí v Oděse (což je západním lidskoprávníkům dodnes u zádele), za 7 let, ale vrátí. Potrestání viníků toho masakru, je jedním z deklarovaných cílů.
Z české vlády nezazněl jediný hlas, vybízející k jednání, zeptat se Ruska, co vlastně chtějí. Naši senátoři a vláda, dle svých slov, si to chtějí s Ruskem rozdat.
Už se mi nezdá nemožné, co jsi říkal. Putin varoval, aby se do toho druhé strany nemíchaly. Že je připraven na všechny eventuality. Musí se mu nechat, že co kdy řekl, za tím stál. A měl to, na rozdíl od západních tlachalů, dobře promyšlené.
Takže, jestli nás do toho ti psychouši zatáhnou, odveta, a nemusí letět vzduchem, může třeba proudit trubkama, nás asi nemine...

Průměrný počet slepic: 4.8 (93 hlasů)

Nejen že dokázal po tom všem, co se mezi Ruskem a oblastí Čečny stalo, vše usmířit, nejenže Čečence dokázal přimět vymanit se z amerického vlivu, ale získal si jejich respekt. Ten "malý" vysmívaný zakomplexovaný diktátor, jak ho s oblibou líčí u nás, si získal jejich úctu. Tu si mezi nimi lze získat jen prokázáním jistých osobních vlastností. Tohle jsou věci, o kterých jsme my tady úplně ztratili povědomí a nejsme je schopni vůbec rozlišovat.

Průměrný počet slepic: 4.9 (89 hlasů)

senátor Hilšer, europoslanec Zdechovský, dokonce i ze senátora Drahoše, zvaného Želé, je odhodlaný válečník!
///////
Kdyby byla soutěž o největšího euroblbce roku, zřejmě by jo vyhrál Frans Timmermans.
"Podle místopředsedy Evropské komise Franse Timmermanse je ruská invaze na Ukrajinu jen snahou Vladimira Putina odvést pozornost od ochrany klimatu. Politik napadení Kyjeva považuje jen za „diverzní manévr“. „Putin zaútočil na Ukrajinu proto, aby odvedl pozornost od řešení klimatické krize,“ míní Timmermans."

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Frans-Timmermans-zcela-va…

S takovými mysliteli to nevyhrajeme ani se třemi esy v rukávu ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)

Pokud má Timmermans pravdu, tak je to na šeříky.

Potvrzuje to i vyjádření dalších ekoteroristů

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Smrt-Green-dealu-Ekonomove-maji-jasno-zeleni-aktiviste-zuri-694068

Jak je vidět, vše špatné je k něčemu dobré. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Je to naopak. Putin se před svými muslimy plazí úplně stejně jako Macrón před svými. Čečenci válku neprohráli, ale domluvili se s Putinem, že budou předstírat, že jo, zatímco si tam budou budovat chalífát a Putin jim bude sloužit. A mezitím v podstatě ovládli ruskou armádu, kde už značná část vojàků odmítá poslouchat nemuslimské nadřízené. Tudíž kdo se dostává na velitelské pozice?

Průměrný počet slepic: 1.4 (24 hlasů)

In reply to by topi80 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Blbost, Čečenci dělají pořádek na celém jihu. Nazabajevovi dělají ochranku a hlídají ostatní muslimy, aby drželi krok. Putin se před nimi neplazí, ale jedná s nimi, jako rovný s rovným. Muslimové jsou v Rusku od nepaměti. Kdyby ami nerozjebali celý východ, tak by od nich byl klid po celém světě.

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

"Z české vlády nezazněl jediný hlas, vybízející k jednání, zeptat se Ruska, co vlastně chtějí." - A kdo se na to vůbec ptal?

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Právě, to je ta potíž, že se nikdo neptal.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Právě, to je ta potíž, že se nikdo neptal.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

"Tak to bychom meli" poměrně srozumitelně popsal co a proč se stalo Keller. Na článek se dostanete přes Jana Kellera,přímo ve neni dostupny, oklikou to jde.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

... přečíst, co jsem vám napsal o normalizaci? Kterak na ni budeme vzpomínat jako na staré dobré časy? 

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

Stihl.

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

Stihl, ba i odpověděl. Jsme jako divadelní reflektory, každý osvětluje cíl ze svého úhlu pohledu ale stejným cílem.
:-)

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dnes sto stihl zkopírovat v 00:00. Dobrej výkon. Jak dlouho jsi to psal? ;-)

Průměrný počet slepic: 2.2 (20 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi půl hodiny, možná o něco víc, přemýšlel jsem. Věděl jsem co bude Vidlák psát. A pro nedouky, existuje Word a dokonce existují i funkce kopírování, je více způsobů.
Jak píši, je to pro myslící lidi jednoduché, na nemyslící kašlu. Jistě jste si toho všimnul.
Jsem moc rád, že tu jste, šum v pozadí dává vyniknout.

Průměrný počet slepic: 3.7 (14 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy nejen píšete jako okresní tajemník, vy máte i jeho pocity! ;))

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

Nemám ahnung jaké měl pocity nějaký okresní tajemník (čeho? ROH? Čs. strany lidové?) ale je zvláštní, že to víte vy? Předpokládám, že je to z autopsie. :-) víte co je to autopsie? nebo si to musíte vygůglit?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dnes sto stihl zkopírovat v 00:00. Dobrej výkon. Jak dlouho jsi to psal? ;-)

Průměrný počet slepic: 2.5 (18 hlasů)

In reply to by ... (neověřeno)

Trvalý odkaz

viz odpověď výše. Bylo to velmi jednoduché, Vidlák avizoval o čem bude řeč.
Jsem jako Putin, myslím dopředu, mám plán a podle toho se chovám. Zaručuji vám, že nejsem český politik, který mele co ho právě napadne a bojuje minulé války.
Vám i ostatním zvědavým, předvídavost a empatie je moc dobrá vlastnost. Jestliže ji nemáte a pokud je vám méně než 30 tak ji zkuste pěstovat. Pokud více, nemá to smysl. Ale i bez ní se dá žít. Když máte peníze :-) .

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkusim to tu www.protiproud.info .Nemyslete si,že je to konec.Je to začatek a vzpomenete si na to,až si koupite několikrat rohliky a režim vm zablokuje konto z plastikove karty,kde budete mit tzv neexistujici penize! Odůvodni vám to že prdite a znečištujete počasi kysličnikem uhličitym!

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Musite dodat misto cz slovo info.Mam tu i ruske zpravy z bojiště a co se tam děje.Jsem zvědav zda to poruči vidlákovi smazat!

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ing. PiImaier o Ukrajině, kde studoval. Velmi velké znalosti situace, doporučuji.

https://m.youtube.com/watch?v=1mh32MS1C9o

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Jako kontrast k předchozímu, o UK člen pražské kavárny, Igor Chaun. Zase obecné bojovné, bezobsažné kecy. Chaun v podstatě nic o problému neví...
https://m.youtube.com/watch?v=acIJuuO7vZg

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

Dobré video.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak se mi to asi nezdá, ale oni kromě osmi uvedených webů smázli i Pravý prostor a Eurabii. Proč se zdržovat a obtěžovat soudy, když to může smáznout kdejaký mamlas (CZ.NIC). Zkuste to někdo, jestli vám fungují.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by George Gaucho (neověřeno)

Trvalý odkaz

Eurabia funguje.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

ctrl+P ti nestačí?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Použijte Firefox, nainstalujte si rozšíření PrintFriendly. Samozřejmě ještě uBlock Origin, kvůli reklamám.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pomalu už nejde otevřít žadný odkaz,no máme svobodu slovo bohužel jen tu jejich

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

smáznuto.

Průměrný počet slepic: 1.8 (26 hlasů)

To je o ničem. Sleduj reportáže a vstupy Rossia 24 (psáno rusky)

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

... o tragické události, kterou sleduje celý svět, vyhlášením státní cenzury. A to v den smutného výročí jednoho z nejvíce neuralgických bodů naší historie. Bravo!

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)