Agónie...

Autor

Nic tak dokonale neilustruje stav naší vlády, jako blembák na hlavě Markéty Pekarové Adamové v Kyjevě. Přilbu má jen ona. Dokonce i ten Zastrčil je prostovlasý. V moři normálně oblečených lidí vypadá předsedkyně sněmovny s helmou na hlavě jako lejno na oltáři. Není v tom sama. Podobně se povedla fotka s Lipánkem i Fialou… Jako by ta přilba byla odpustek…

Mimochodem… jezdí do toho Kyjeva ještě někdo? Nebo je to stejné, jako když se Fojtík 17. listopadu 1989 vracel z Moskvy?

Nic neumíme, zničili jsme ekonomiku, rozvrátili jsme všechno, co tady fungovalo, z malé drahoty jsme udělali národní katastrofu, díky cenám energií kolabuje průmysl, na unijních fotkách stojíme v koutě u hajzlíku a senilní Joe Biden přijme Fialu jedině, když koupí stíhačky za sto padesát miliard… ale nevadí, stačí zajet na Ukrajinu, vyfotit se v blembáku a nebo alespoň dát Putina do pytle na mrtvoly a vše je odpuštěno.

To je přece jediný důvod, proč na Vnitru visel ten bilbórd. Kauza Dozimetr! Když ti přijdou na to, že kradeš jak modrá straka, když ti přijdou na to, že máš hlavu jasnou a prázdnou, když jsi jen automat na podpisy, tak se přihlaš k Chartě, mluv o evropských hodnotách, vyfoť se s Jakubem Jandou, jeď do Kyjeva a hodně nadávej na Putina. To je univerzální plnomocný odpustek. Funguje úplně stejně jako tenkrát ve středověku. Budeš sice bastard, ale budeš „jejich“ bastard.

A stejně jako tenkrát, pokrytci a zločinci jsou nepostižitelní, protože jim zlato otevřelo brány a na mediálních hranicích upalují bojovníky za ryzí ideály. Stejně jako tenkrát je nejnebezpečnější přeložit Bibli do národního jazyka, aby „kdejaký podruh mohl Boží tajemství prokletými otázkami zpytovat.“ Nebezpeční jsou ti, kteří chtějí diskusi a kteří pochybují o tom, že by kyjevské a protiruské odpustky skutečně fungovaly.

Nepřipadá vám Fiala už delší dobu jako král Václav IV.?

Už nedokáže zařídit ani jeden prachmizerný disidentský důchod. Ve státním rozpočtu je to nula celá nula nula nula nic. Už může jen změnit vládní usnesení, ve kterém se už vláda oficiálně nehlásí k Chartě 77. Nemůže odvolat žádného ministerského milce, protože by se mu okamžitě sesypala koalice. Není schopen si umravnit nejbohatší zemskou energetickou šlechtu, musí prostě trpět, že zemi vysávají. Posmívají se mu doma i v cizině. Ani mouřeníni v Nigérii už ho nechtějí přijmout. Už mu zbývá jen dohodnutý podíl z prodeje odpustků. A to mu rozebírají různí Husové a Milíčové, kteří se oficiálnímu kázání o ušlechtilé Ukrajině a evropských hodnotách nepokrytě vysmívají a jejich Betlémské kaple jsou den ode dne navštěvovanější.

Co drží tuto vládu? Už jen trocha toho majestátu. Trocha zvyklostí, že to přece takto je správně. Že tu máme volby z Boží milosti a v nich se rozhoduje o budoucnosti země. Už to není strach z krále železného a zlatého. Už to není respekt k Otci vlasti. Už zůstává jen ta bezradnost nás všech, jak jít vlastně dál.

Už rok probíhají (v různé formě) národní shromáždění. A i když zatím nepřinesly změnu, chuti ke shromažďování neubylo. Jen se trochu protříbilo, co je blbost a co by blbost být nemusela. Říkají se stále kacířštější věci. Přibylo chiliastických vizí o konci světa, jak ho známe. Přečtěte si některá pojednání o Sorosovi, Klausi Švábovi, Římském klubu, či WHO, změňte aktéry za papeže, církev a císaře Zikmunda a nikdo nepozná, že to nejsou přepisy kronikářských záznamů z 15. století.

Stejně jako tenkrát, vláda je prostě v agónii, protože v čele je člověk slabý a neschopný. A jako každý slabý a neschopný vládce, obklopil se sobě rovnými, aby ho někdo nepřevýšil. Obklopil se ještě slabšími a neschopnějšími. Nebo, možná by bylo lepší říct, že byl dosazen a byl obklopen. Ve skutečnosti vládnou energetičtí páni, kteří nemají žádný důvod, řešit prospěch země jako celek.

Tenkrát si kněží stěžovali, že kdejaká hospodyně zná Písmo lépe než oni. Že kdejaký krejčí si dovoluje diskutovat o něčem, co mělo být vyhrazeno pro služebníky jediné pravdy. I dneska si novináři stěžují, že k nim máme nedostatek úcty. Ivana Svobodová už u mě byla… Celá debata byla o tom, abych se jí omluvil, že jsem ji před půl rokem ve Šlapanicích znectil. Zájem o porozumění nula. Oni přece slouží pravdě, oni rozhodují, co je pravda a co je lež a to je jejich novinářské poslání. Přes média a neziskovky protečou ročně desítky miliard… slušně velký feudál.

Stejně jako tenkrát, lidé dole už vědí, že s Fialou to dál nepůjde. Už vědí, že současné směřování vede do háje a také vědí, že bez komplexní nápravy věcí lidských se to nevyřeší. Přidání na platu některým profesím nijak nepomůže. Ano, z ulice zaznívají požadavky na jednotlivosti, ale vláda už není schopna z nich udělat akceptovatelný celek. Ti nahoře se ještě oddávají iluzím, že stačí tady a onde něco poštelovat a ono se to napraví. Že stačí trocha péče a z kulhající herky bude zase dostihový kůň… ale zkušení štolbové a čeledíni už dávno vědí, že tohle nezvládne ani teolog Výborný, i kdyby se modlil od rána do večera.

Dneska na demonstraci budu mluvit o energiích. Jejich láce je to to jediné, co může zachránit tuto vládu i současné směřování. Pokud toho vláda není schopná, ještě chvíli bude v agónii a pak se to celé prostě sesype. Jestli nebude stačit dnešní demonstrace a stávka, tak zakrátko přijdou ještě větší stávky a větší demonstrace. Jinak to být nemůže, když se národ každý den dozvídá o směšnosti a ubohosti celé vlády.

Začíná mi být Fialy líto. Jako toho Václava IV.. Dostal se do funkce v době, kdy by selhali i mnohem lepší lídři, než je on. Nemůže nic udělat, protože na to nemá odvahu ani lidi. Může jen čekat, jak se věci vyvinou a nechápat. Běh událostí už neurčuje on. Je premiér z volební milosti, ale všechno mu utíká mezi prsty. Je to takové ošklivé politické umírání. Čert už si pro něj přišel – Kalousek ohlásil politický comeback.

Přijďte dneska podpořit demonstraci a stávku. Pro Fialu už můžeme udělat jednou jedinou věc. Zkrátit mu utrpení.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (343 hlasů)

Komentáře

Tentokrát jsem Vidlákovi dal jen tři slepice (no tak tedy čtyři)- překlady Bible do národních jazyků (i jiných filosofických spisů) jsou jednou z technologií jak zkreslit výklad čehokoliv.

O přeložené básni se kupříkladu říká, že je jako žena: buď je krásná, nebo věrná. Platí to o všech překladech, nevyjímaje věroučné a filosofické spisy.

Například Desatero "NEZABIJEŠ" by mělo spíše znít "NEZAVRAŽDÍŠ" Když Ježíš věděl, že své učedníky brzy opustí, (tedy, že už je nebude chránit) tak chce, aby prodali plášť a koupili si meč.. (viz Lukášovo evangelium 22:35-38 )

Povězme si tedy něco o tzv. "Trojjazyčném bludu" (terminus technicus Cyrila a Metoděje)

Jěžíšovou mateřštinou byla ARAMEJŠTINA.

Během LETNIČNÍHO PROBUZENÍ CÍRKVE získali Ježíšovi učedníci schopnost hovořit CIZÍMI JAZYKY, zřejmě v kvalitě rodilého mluvčího. Tedy, dokázali Ježíšovo poselství šířit v NEZKRESLENÉ podobě, tak jak ho sami slyšeli a pochopili. Proto existují tzv. BIBLICKÉ JAZYKY, tedy. latina, řečtina a hebrejština. Tyto jazyky se vyučují na teologických fakultách tak, aby každý duchovní mohl čerpat z co nejméně zkresleného zdroje.

Mimochodem, Korán je jen v ARABŠTINĚ,  pokud je přeložen, MUSÍ BÝT JASNĚ A SROZUMITELNĚ napsáno, že to je INTERPRETACE KORÁNU, od konkrétního autora. 

CITUJI: V současnosti existují čtyři české překlady Koránu. Tři z nich jsou překlady orientalistů a jeden je překladem sekty ahmedíjja. Z tohoto důvodu a také proto, že nevychází přímo z arabštiny, ale z anglického překladu (tj, jde o překlad překladu) je tato práce zcela nevyhovující. Překlad z dílny samotných muslimů pro muslimy není v současnosti ještě zrealizován.
Nejběžnějším překladem u nás je překlad I. A. Hrbka (1972), který je tradičně používán i česky hovořícími muslimy, zřídka je k sehnání i překlad A.R. Nykla (1938). Každý z nich je však lepší v jiném ohledu, Nyklův je lepší z hlediska přesnosti výraziva a Hrbkův z literárního hlediska a z hlediska srozumitelnosti.
Upozorňujeme, že nestvořeným slovem Božím je pouze Korán v arabském originále, jakýkoli překlad je jen relativním přiblížením, výkladem významu koránských veršů.

Martin Luther například, svým překladem BIBLE, kodifikoval psanou Němčinu, a tak položil základy pro sjednocení Německa. Bismarck už jen vzal do ruky bič a smrskal tu bandu na jednu  Pruskou hromadu (moje interpretace dobové karikatury, tuším že z učebnice Dějepisu). Pokud by Karel I z Lichtenštejna nevyhnal z českých zemí protestanty, byli bychom dnes německými spolkovými zeměmi Böhmen, Märhen a Schleisen.

Vidláku, sorry, vím, že jsi protestant :D Ale víš co říkal ultraortodoxní katolík Mistr Jan z Husi o pravdě..

Mimochodem, zakladatel Lichtenštějnského rodu, Jindřich z Lichtenštejnu, byl věrným družiníkem Přemysla Otakara II, a to i v době, kdy se většina české zemské šlechty zesrabila před Přemyslovým otcem, a "mladšího krále", budoucího Přemysla Otakara II. opustila.. Lichtenštejni jsou starobylá česká zemská šlechta, jen byli moc bohatí, a bylo třeba rozkrást i to, co zbylo po prvorepublikové pozemkové reformě.. 

Katolíci sice vedli samotnou bohoslužbu v Latině, ale kázali ČESKY. Na rozdíl od té bandy vandalů, co přitáhnula s Fridrichem Falckým, česky uměli. Je to historický paradox, ale Habsburkové a Katolická církev nás zachránili před poněmčením.

Jo, a také bychom 8.května chodili do práce, kosti našich dědů  by hnily pod Stalingradem a na širých, mrazivých ruských pláních, a také bychom tu měli ošklivé ženské, a o multikulti populaci nemluvě..

Průměrný počet slepic: 3.1 (165 hlasů)

toho, že jste tak vzdělaný. Prostě někteří z nás (třeba já) nechápou, co jste nám vlastně chtěl sdělit. No co chcete, jsem blbeček a těm ta velká moudra připadají jako kvákání kachen. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (61 hlas)

.. Z dlouhodobého hlediska to, co se nám jeví špatným, nám, jako národu pomáhá.. Germanizace českých zemí je staletý vlhký sen našich západních sousedů.

Třeba ta Bílá Hora a následná rekatolizace nás ochránila před první velkou germanizací. Josef II se nás také snažil pogermanizovat, ale nepovedlo se mu to. 

Venkovská lichva po roce 1848 zase nahnala venkovany do velkých měst, kde se už prakticky všude hovořilo německy, takže čerstvá česká krev naředila německojazyčné městské obyvatelstvo. (viz školní četba "Malý Bobeš" kdy Bobešův tatínek měl úraz či onemocněl tak, že si museli půjčit a nakonec prodat grunt a odstěhovat se do města) Existoval i dialekt němčiny, kterému se říkalo "pražská němčina", Lída Bárová se jí musela pracně zbavovat, aby mohla být "hvězdou německého filmu". K stáru litovala, že to raději nezkusila v Hollywoodu. 

Vzdělaní a společensky úspěšní lidé v českých zemích museli ovládat jak němčinu, tak češtinu, byli prakticky bilingvní, a to dělá s lidským mozkem úchvatné věci. Ne nadarmo TGM říkával, "kolik řečí znáš, tolikrát jsi člověkem". Můj děda už jako gymnazista hovořil plynně latinsky, na medicíně se učil už "jen" odbornou terminologii. Uměl i německy, díky svému otci, Rakušanovi z Tyrolska, ukrajinsky díky matce, a polsky díky sousedům. Dotáhnul to na státního tajemníka na ministerstvu dopravy a vystudoval ještě práva.

Jen existence Českých zemí způsobila, že se ještě nepovedlo zcela asimilovat Polabské Slovany a Lužické Srby, právě díly Lužickému semináři, kdy byli vychováváni duchovní (katoličtí) pro oblast Lužice.

Mimochodem, nejsem žádný vzdělanec, jsem elektrikář, pravda, revizní technik, vyučený jako spojový mechanik, s maturitou na komunistické večerní škole. Nejprve jsem se učil na silnoproudého elektrikáře, v půlce druháku jsem přešel na slaboproud, práce v zimě na stavbách mi nedělala zdravotně dobře, tak jsem si na radu doktorky našel "práci v teple" v továrně na telefonní ústředny a dodělal si rozdílové zkoušky z odborných předmětů za první ročník a polovinu druhého.

Jeden ruský akademik mi vysvětlil, že lidé vzdělaní v přírodních vědách, zejména v technických oborech, chápou princip kausality (vztah příčina / důsledek) lépe než lidé s humanitním vzděláním, protože umí počítat a mají představivost. Takovému doktorovi rozhodně nevysvětlíte, že pohlaví je jen sociální konstrukt. Zdvořile vás vyslechne a pošle, přinejmenším v duchu, no však víte kam..

Proto domýšlím, co by, kdyby, z historických souvislostí dějin. Možná díky tomu, že nejsem vzdělaný historik, vidím to, co historikovi překryje profesní slepota.

Protestanti volili Hitlera, katolíci odolávali. I maličká katolická enkláva uprostřed Pruska odolala. Mapa náboženského vyznání německého obyvatelstva a mapa volebních výsledků NSDAP v listopadu 1932 jsou jako Negativ a Pozitiv ve fotografii. Většinově katolické Bavorsko dodnes volí tradičně jinak, než zbytek Německa. Přes Lutherovu Bibli a protestantismus by nás Němci slupli jako malinu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (78 hlasů)

"...vidím to, co historikovi překryje profesní slepota...."

Bohužel Vaše profesní slepota je zase v tom, že jste zarytý katolík, někdy bych řekl že až nenávistný. Takže Vaše vnímání světa je tímto značně omezeno, a tu historii si pak "přikrucujete" k obrazu svému.

Průměrný počet slepic: 2.8 (28 hlasů)

Pokud jsem Váš rozsáhlý elaborát pochopil správně, tak pokud si chci i jako nevěřící udělat nějakou představu o Bibli, měl bych se napřed naučit latinsky, řecky nebo hebrejsky, a nebo by bylo ještě lepší naučit se aramejsky. Vše, co jsem pochytil z Bible přeložené do češtiny je třeba rychle zapomenout a v žádném případě nepoužívat ani citáty z českého překladu Bible.

Taky bych se měl rychle naučit arabsky, abych si mohl přečíst korán a další muslimská díla, protože jsou do jiných jazyků nepřeložitelná. Takže když je v překladu:

A přáli by si, abyste se stali nevěřícími, jako jsou oni, a abyste byli stejní. Neberte si mezi nimi přátele, dokud se nevystěhují na stezku Boží! A jestliže se obrátí zády, pak je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete! A neberte si z nich ani přátele, ani pomocníky

A až uplynou posvátné měsíce, pak zabíjejte modloslužebníky, kdekoliv je najdete, zajímejte je, obléhejte je a chystejte proti nim všemožné nástrahy! Jestliže se však kajícně obrátí, budou dodržovat modlitbu a dávat almužnu, nechte je jít cestou jejich, vždyť Bůh je věru odpouštějící, slitovný

Bojujte proti těm, kdož nevěří v Boha a v den poslední a nezakazují to, co zakázal Bůh a Jeho posel, a kteří neuctívají náboženství pravdy, z těch, kterým se dostalo Písma dokud nedají poplatek přímo vlastní rukou, jsouce poníženi.

Znamená to v arabštině, že muslimové mají být tolerantní k lidem jiné víry? Jen překladem je tento citát zkreslený?

Nechci Vám Vaše názory vyvracet, ale jsem přesvědčený, že jakýkoli text psaný v jakémkoli jazyce je přeložitelný a pokud překlad nevystihuje originál, není problém to příště napravit.

Náboženští fanatici se snaží náboženským textům dát punc nepřeložitelnosti a neomylnosti, aby ukázali na jeho výjimečnost i když jsou to v mnoha případech bláboly jiných náboženských fanatiků.

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)

.. Muslimové respektují všechny Starozákonní proroky, i Ježíše z Nazaréta, v jejich podání ale Jehoshua ben Josef je "jen" PROROK, nikoliv SYN BOŽÍ.

Mají za to, že Prorok Mohamed je poslední prorok, který přišel opravit zkomolenou víru v Boha. Muslim se může oženit s ženou, která věří v Jediného Boha, tedy s Muslimkou, Křesťankou či Židovkou. A protože ctí všechny proroky, kteří přišli před Mohamedem, nemá s tím problém. Muslimka se smí vdát jen za muslima, protože po určitou část života je ekonomicky odkázána na svého manžela a jeho rodinu. Židé a Křesťané považují proroka Mohameda za "falešného proroka", a mohli by tak ženu muslimku nutit k odpadnutí od Islámu.

Povídala mi o tom jedna husitská farářka, která právě křtila několik děvčat, která se rozhodnula se vdát do muslimské země. Díky křtu a křesťanství měly svatý pokoj od nucení k přijetí islámu. Musí se sice oblékat tak, aby nepohoršovaly své sousedy, ale nemusí nosit Hidžáby, Burky a jak se všechny ty oděvy jmenují. V Evropě si chodí jak chtějí. Když se ale za bohatého Araba provdá blbka bez vyznání, tak musí přijmout Islám, a hned na ní hodí pytel s otvory na oči.

Mimochodem, Kofi Annan iJásir Arafat měli za manželky křesťanky.

A ano, chtějí Islám rozšířit po celém světě. Je jen otázka, zda si to celý svět nechá líbit. A když je křesťanství impotentní a upadající, tak se jim nemá kdo postavit. Jednou budeme obnovovat prvorepublikové pevnůstky na Šumavě a v Krušných horách, abychom se ubránili Berlínskému a Pařížskému chalífátu. 

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Ale protože maminka mých nejmladších dětí je katolička, tak jsme naše dvojčátka křtili. Původně jsem chtěl, aby byly pokřtěny na Levém Hradci, protože jsem v té době byl ještě ke všemu monarchista, a Sv. Kliment na Levém Hradci je nejstarší český kostelík..

Jenže o tehdejším panu farářovi z Roztok jsem byl přesvědčen, že je "zarytý modernista" tedy, neumí Tridentskou mši, která je vedená v latině, tak jsem hledal duchovního, který tradiční Tridentskou liturgii ovládá. Dalo to fušku, nakonec jsem nalezl mnicha z Dominikánského řádu, který moje prcky pokřtil "když už, tak jak se patří". Na Levý Hradec jsem samozřejmě musel zapomenout, křest proběhnul v Lysolajích, v kapli Sester Dominikánek.

Sestřičky byly skvělé, natrénovaly si kvůli mým děckám latinské liturgické chorály..

Zajímavé bylo, že obřad křtu začal takřka na minutu přesně rok od jejich narození, chvilku po 10:00 (dcera se narodila v 10:07, a syn v 10:15).

Myslím si, že modernistická katolická církev upadá, a to právě proto, že se nedrží tradice. Například v i důsledně sekulární, republikánské Francii jsou tradiční katolíci, tzv. Lefébristé, silnější než oficiální církev. Mimo jiné, slavný francouzský komik Louis de Funès byl také tradiční katolík.

Mimochodem, družstva zemědělská, konzumní / spotřební, stavební a další vycházejí ze sociální nauky katolické církve. Družstevní hnutí bylo odpovědí Katolické církve na Socialismus a Liberalismus. Kampeličky se nezakládaly v hospodách, ale ve školách a na farních úřadech, hospody patřili venkovským lichvářům, tak se naopak propíjely, či prohrávaly v kartách grunty a chalupy.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Včera jsem připustil, že rychleji píšu a po sobě málo čtu. Někdy to tak je, někdy provokuji.

Nejdřív k vaší reakci na Vidláka. Já jí považuji za víc než správnou. Jestliže chci něco napsat, aby to zaujalo, musím si dát pozor i na drobnosti, což mnozí, kteří tak nějak reagujeme, aktuálně teď na vás, nebo se jen tak producírujeme, na těchto stránkách děláme. Vidlákovy články mají být návodné a tak moc by si úlety dovolit neměl. Vidlákovy kydy jako základ a jeho dílo nemají být z jeho pera jen propagandistickým poštěkáváním, ke kterému se mnozí právě v těch reakcích přihlašujeme také.

Vaše připomínka ohledně překladů především starých dokumentů církevního rázu, ale nejem nich, to je nepřekonatelné a nesmírně pravdivé. My starší pamatujeme, jak mnoho byly různými propagandisty zneužívány, a různě přeložené, různě upravené citace s doložením zkratky V.I.L řekl, KM a BE napsal. 

Myslím, že vaše rýpnutí konkrétním jménem Lichtenštejnů a významu "poněmčování", bez dokončení myšlenky s ohledem na důvody, proč především šlechtické rody včetně jmenovaného mají "obnovené postavení", které jim bylo zásadně odepřeno hned se vznikem Československé státnosti a majetkově po druhé světové válce s ohledem na jejich faktickou, nebo možnou spolupráci, či příklon k okupační mocnosti, už bylo navíc.

Přiznám se, že s prvním přečtením vaší zmínky k textům překladů nejen Bible, jsem také nadskočil, ale pro mne byla základem důležitější ta část, kde zvýrazňujete nebezpečí překladů z překladů. Ty jsou příčinou mnoha nedorozumění, někdy možná účelového, k vyvolání "akce".

Víc k tomu snad není co dodat.

A teď k Danielu Sterzikovi. Vidláku, v tomto směru se RichardCZ nespletl a netýká se to jen zmíněného odkazu na to, že někdy může být propaganda prostřednictvím vašich článků kontraproduktivní. Zde na těchto stránkách máte velkou čtivost, ale relativně uzavřeného kruhu uživatelů "kydů". Občas nestihnete mít článek připravený včas a co vám jde hlavou při jiných aktivitách, narychlo hodíte na "monitor" a je to znát. 

Tu chybu dělá mnohý z nás, ale vy, zejména s předpokládanou představou vašich příznivců si to čím dále, tím méně budete moci dovolit. Proč? Nebudu psát, já nasadím odkaz, tam to je:

Petra Rédová, Daniel Sterzik, David Moos, Otakar Březina, Petr Vrána a Jiří Černohorský (rumble.com)

Pokud přimete politickou funkci, byť ne přímo od politické strany, budete se muset nejspíš oprostit aspoň z části od aktivistických návyků. Všimněte si, jak křečovitě a hloupě vyzněl aktivismus Fialy s Nutellou, nebo v tomto týdnu "přilba" na palici prodavačky mobilů v Kyjevě.

Jako já se i v 70+ musím učit, aby můj text nebyl jen vyumělkovaný, ale srozumitelný na první dobrou, vy ve vašem relativně mladém věku se učte dovednostem politika, protože to od vás "občanské hnutí za zemské řízení bude očekávat". Nebudete oslovovat "jen" nás, kteří vás rádi vidíme jako mluvčího opozice a držíme vám palce. Budete komunikovat, doufám že ne "jen" bojovat a kritizovat, ale obracet na vaší/naší stranu politické a ideové protivníky. Boj názorů na úkor společnosti tady probíhá příliš dlouho a nic dobrého nepřináší, smiřování a ústupky však také nejsou na stole. Pokud se stanete politikem, musíte spolu s kolegy na našich vlasteneckých kandidátkách prosazovat lepší, přijatelnější program, který s vámi budoucími politiky budeme většinově realizovat my občané. Ti "druzí" svou kůže nedají zadarmo!!! Je jich stále hodně a rybníček si hned nevypustí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (40 hlasů)

když něco nakousneš, tak to musíš taky dokončit. :-)
Kolik si myslíš, že z nás co čteme "Kydy" asi tak ví, co to je "trojjazyčný blud".
Tak jsem se zeptal AI přes ChatGPT, načež odpověděla:
"Trojjazyčný blud Cyrila a Metoděje" - tato fráze se váže k legendě o vytvoření hlaholského písma (staroslověnštiny) věrozvěsty Cyrilem a Metodějem. Legenda tvrdí, že v 9. století, když bratři vytvářeli písmo pro potřeby překladu biblických textů do staroslověnštiny, naráželi na obtíže při výběru vhodného písma. Prý měli vizi, kde se jim zjevila Trojjazyčná Bohorodička a poradila jim, aby vytvořili vlastní písmo.

Toto písmo, nazvané hlaholice nebo hlaholika, bylo vytvořeno na základě kombinace hebrejských, glagolitických a řeckých prvků. Legenda zdůrazňuje, že bratři získali inspiraci přímo od Bohorodičky, která hovořila třemi jazyky: hebrejsky, řecky a latinsky. Tím byl vytvořen dojem, že vytvořené písmo má tři jazykové prvky."

Ale blud v pojmenování, to zavání kacířstvím. To bych spíš čekal, že tím pejorativním označením reagoval Řím na snahu Konstantipole po zavedení křesťanství a písma (hlaholiky) u slovanských národů. Nevím, ale nezdá se mi, že by si Cyril s Metodějem sami svoji práci shazovali. Co ty na to, Richarde?

AI v tomto pouze mlžila...  Na můj druhý dotaz (byl dost návodný), pouze připustila, že můžu mít pravdu, takže odpověď k ničemu. :-)

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

.. na ZDŠ, tedy přes 40 let.. Církevní hierarchie Konstantinovi a Metodějovi nevytýkala ani tak samotný překlad bible,  ale spíše staroslověnskou liturgii,  protože do té doby se mše sloužily jen biblických jazycích, tedy, v Latině, Řečtině nebo v Hebrejštině. To nazýval Konstantin oním "trojjazyčným bludem", proto ty uvozovky.

Nakonec si staroslověnskou liturgii ve Velkomoravské říši prosadili.. Hlavně ale díky tomu, že "knihomol" Konstantin vyčetl místo popravy Svatého Klimenta I, (byl hozen do moře s kotvou na krku) a objevili jeho ostatky. Jimi pak "vyráželi" všechny zavřené dveře. Proto je také nejstarší český kostel, stojící na Levém Hradci nedaleko Roztok, zasvěcen právě Svatému Klimentovi.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

..... dnes nekomentuji. ;o)

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

na Malostranském náměstí, nebo to máte daleko?

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Ale já už mám stejně celoživotní kvótu demonstrování splněnou. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Už se blížím vlakem k Praze a vzhůru na nuteláka blýštivého Péťu a traktorista od nás ze středu Moravy (naše ostuda) prý přijde diskutoval...už se těším 

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

a na základě právě těchto úvah jsem nakonec zůstal doma. Fakt nevím za co demonstruje školství. Věděl bych za co by mělo demonstrovat, třeba proti inkluzi, proti vtírání se ideologie do osnov, našel bych spoustu důvodů. Ale mám strach, že se dnes ani kvůli jednomu z nich nescházejí. Podobně to mám nevyjasněné s odbory. Je spoustu odborových svazů a já nevím, zda našly nějakého společného jmenovatele, který by je sjednotil. Najednou jsem se cítil nějak bezprizorní, tak jsem zůstal doma. 
Pokud se na něčem zásadním dnes domluví, pak to musí pokračovat dalšími akcemi a hlavně to musí někdo zastřešit a musí být vytyčeny požadavky, co je cílem těchto akcí. Zítra budeme snad vědět víc. 
Já bych demonstroval za demisi Fialovy vlády, nic menšího, žádný dílčí stavovský zájem nemá pro mě význam. Tohle je můj příspěvek k nejmenšímu společnému jmenovateli, na kterém trvám.
Vím, že Vidlák nabídl sraz pod platanem na Malostranském náměstí, ale Vidlák je dnes vytížená osobnost, tak by jsme si zase potřásli rukou a na viděnou příště...  Vladimíre, škoda že jste svůj návrh na na sraz u Mikuláše nenapsal už včera, mohli jsme se domluvit, to bych jel.
Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Mám to podobné.  Demonstrovat jen za školství, zdravotnictví aj. je pro mě málo, to je jen taková "kosmetická" záležitost, která celkově nevypovídá o stavu naší země. Nechápu, proč se odbory nepřidaly už před rokem, jestli spaly nebo doufaly v "lepší zítřky".., přece jen v jednotě je síla. (a k tomu ještě Středula) Navíc se všichni nejspíš báli říct cokoliv o Ukrajině a výdajích kolem ní, nevím, proč to tam nezaznělo (Ficovi to vyhrálo volby). Celá naše země trpí a není to jen o školství a zdravotnictví.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

sledoval jsem to na Raptor TV. Vidlák byl svůj. Mezi těmi odborářskými bossy působil jako cizí a asi rušivý element. Když se postavil před mikrofón, vedle napravo stál šéf svazu Kovo Roman Ďurčo, hned při příchodu Vidláka se mu protočily panenky. Sledoval jsem jeho mimiku a bylo vidět jak se musí přemáhat, aby toho "vagabunda" strpěl vedle sebe. Pro svrhnutí Fialovy vlády jsem ochoten se spřáhnout s čertem, ďáblem, takže i s odbory a jejich bossy. Ale nevěřím jim. Uvidíme s jakými dojmy přijde Vidlák. :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

Něco jsem taky zaregistrovala, ale i jinak to nebyla tak úplně společnost pro nás "dezoláty". Když někdo bere statisíce, podpoří Pávka jako prezidenta, a pak jde demonstrovat za nespokojené lidi..., tak mu zkrátka věřit nemůžu. (sice to není důležité, ale na začátku a na konci demošky zněla hudba vhodná tak do padesátek :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

já bych se, s dovolením, přidal

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Po převratu se žilo a rozkradalo z toho, co tady nechal bolševik. Všechno to je za pomoci různých Klausu dávno v prdeli. Poslední jsou lesy, i ty mizí v tisisovkach hektarů. Nutelove už okradaji našince, aby naplnili svoje mesce. Bilance havloidni epochy je sekera 3 biliony Kč. 

Aby to nebylo tak abstraktní...Když nalijeme 3 bilióny litrů vody do 200 litrových barelů, vznikne z nich při jejich poskládání vedle sebe šňůra dlouhá 15 000 000 km. A když bychom tuto pentli proplétali mezi Zemí a Měsícem, udělali bychom to 37x. Tohle vše za 34 let "hospodaření"; co rok, to jedna cesta na Měsíc.

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

s tím začal Zeman. Do té doby byly např. spravené silnice po tom skvělém socialismu, pak se teprve začalo správně po soudružsku hospodařit (prodané banky, plynová infrastruktura, MUS, pokus prodat Unipetrol...). Výsledek vidíme - po silnicích se zase nedá jezdit a STBák je na hradě.

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

co kovid? Je to lepší?

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

Pořád ho mám. Kašel je furt vopruz. Akorát jsem srazil horečku starým, dobrým Acylpyrinem. 

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Nic proti acylpyrinu, já beru denně anopyrin, ve kterém je stejná účinná látka, jenže já jej beru na ředění krve.

Léky snižující horečku by se měly brát až když horečka stoupne nad 38,5°C Přesto při nachlazení doporučují lékaři okamžitě léky na snížení horečky.

https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/horeckou-se-telo-brani-je-chyba-ji-hned-snizovat.A120201_090121_zdravi_pet

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Ano, často si dávám čtvrtečku Anopyrinu ze stejného důvodu. Ráno si denně vymačkám citron, jehož šťávu vypiju neředěnou. Je to dobrý na čištění trubek, cholesterol mám jak v porodnici. Ale ani ta dávka vitamínu C z citrusů nezabrání tady tomu neřádstvu. Horečkou 38,5 jsem ve středu právě začal. Než zprávám na idnesu, tak se raději zeptám kořenářky, co je všude zdejší :-).

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

je to volně prodejný analog Anopyrinu, nedráždí žaludek, na rozdíl od Aspirinu / Acylpyrinu. Jako prevenci krevních sraženin..

Mám tu výhodu, že všechny nemoci prospím, i zvýšené teploty. 

Zatím bez slepic

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

nechali schválně sežrat kůrovcem, zrůdy

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

A hádejte, kdo byl tehdy ministrem zemědělství, tedy zodpovědnou osobou za lesy. Ano, ten nýmand Jurečka! Jak to tehdy dokurvil svou nečinností v lesích, tak stejnou odbornost ukazuje na sociálních věcech.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

1) K referátu: profesor Fiala je jako špatný politruk - všechno uměl objasnit a zdůvodnit, "chytrý" byl až na půdu, kudy chodil tudy radil, vydával signály a mobilizoval. V reálu ale nebyl schopen velet ani četě a z taktiky a strategie vedení boje příslušného "vojskového tělesa" nechápal ničehož!

2) Kolega Zapp se ve svém příspěvku v 08:24 vyjádřil sice stručně, ale lapidárně! Zatímco jiní zde obšírně, zdlouhavě a tak trochu nudně filozofují (neříkám že plácají blbosti, naopak, žasnu nad jejich erudicí), ale jsou tak trochu mimo mísu, Zapp v devíti větách stručně a jasně popsal tragédii třicetiletého hospodářského, politického a mravního rozvratu republiky. Ne Fialova diletantská a proto špatná vláda je na vině dnešního žalostného stavu, ale je to důsledek od samého počátku cílevědomě špatné politiky všech, kteří byli součástí vládních koalic. Na vině je "havloidní, servilní a ne-vlastenecký" způsob řízení tohoto státu.

Nejsou to "jen" 3 000 000 000 000 korun sekery, je to celková dekadence všech oblastí společnosti! Tak hluboko náš národ a stát nikdy v historii neklesl.

Průměrný počet slepic: 5 (34 hlasů)

a tzv. "demokratizací vězeňství". Po třiceti letech už nevíme, kdo je zločinec a kdo oběť a devianti chodí do škol vyučovat naše děti. Ten sestup byl ale pozvolný.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Řekl bych že rozklad této společnosti, myslím tím židovsko křesťanskou civilizaci, začal mnohem dřív, než zrušením trestu smrti, i když potom nastalo vyšší tempo rozkladu. Náboženství zbytečně dlouho zdržovalo nezbytnou modernizaci společnosti, tím vznikalo postupně větší a větší napětí a když už nebylo náboženství schopno společnost korigovat, začala se tato chovat jako utržená se řetězu a tempo rozkladu společnosti se stále zrychluje.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

..."Pokud přimete politickou funkci, byť ne přímo od politické strany, budete se muset nejspíš oprostit aspoň z části od aktivistických návyků...."

Já bych k tomu řekla, že pokud by se z Vidláka stal politik, tak by se nevyjadřoval úplně stejně jako na svém blogu mezi "svými". Fico, dokud se teď nestal znovu premiérem, se také vyjadřoval různě (třeba na adresu Čaputové) - a dnes, jak jsem slyšela jeho tiskovku s Fialou během návštěvy v Praze, mluvil, zaobaloval a vážil slova. Tím nechci říct, že změnil svůj názor, to vůbec ne..., ale už si nemohl dovolit říct to, co si dovolil jako politik v opozici.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

je to téměř zákonitost, že politická funkce "semele" i ty kované. Ti moudří včas odejdou (nebo jsou vykousáni), z těch druhých se stanou trapné, směšné a škodící figury. Přesto se najdou tací, kteří si zachovají rovnou páteř. Ale je jich, tak jako v celé populaci, menšina. Asi proto se říkalo a říká, že "politika je svinstvo". Nemůžu si pomoct, ale nevěřím, že deseti a sta milionové "kolektivy" lidí je možné úspěšně organizovat jen demokraticky. Nemusíme chodit daleko, podívejme se na Česko. Ano, nemá-li člověk jiné priority než materiální blahobyt, jen egoistické zájmy s občasnými filantropickými "záchvaty", žije-li si svůj maloměšťácký zaprděný život, potom může být i v takovém marasmu a s odpuštěním hnoji, jakým se stala Česká republika, šťastný a spokojený. Proto si myslím, že s řízením společnosti je to jako s výchovou: ideální a staletími osvědčená je kombinace "Makarenka s Frištenským", aneb škoda rány, která vedle padne. Možná by stačilo jen nekompromisně prosazovat zásadu jednoty svobody s odpovědností a práv s povinnostmi! Což se bohužel vůbec neučí, nedodržuje a neprosazuje. Zejména zcela destruktivní pojetí liberální ideologie svobody bez odpovědnosti a práv bez povinností je sebevražedná cesta vývoje lidstva!

Žije ale v ČR několik milionů altruistů a lidí s jinými životními prioritami, nedokážou se chovat jako bezohlední predátoři a proto trpí. Zejména ti, kteří měli to štěstí žít alespoň polovinu života v totalitě. Mně ta totalita nijak nevadila. Přestože jsem "nezvonil", přece jen jsem doufal, že "nová doba" jen odstraní blbosti "staré doby", to dobré zachová a bude dál rozvíjet. Bohužel, odstranila vše, s vaničkou vylila i dítě! Bože, jak já jsem byl naivní (ale jen chvíli, během pár měsíců mi bylo jasno "vo co go").

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

Mám stejný názor a obzvláště  poslední odstavec mi mluví z duše.

Teď jsem sledovala na Raptoru celý průběh demonstrace (já se tentokrát nezúčastnila) a z duše mi mluvil (a pobavil) hlouček hasičů, kteří po skončení volali:

To je málo, to je málo! Pusťte nás na ně, pusťte nás na ně! Máme zmrzlé ruce, máme zmrzlé ruce! (v r. 89. Máme holé ruce)

Raptor TV vždy dává celý záznam od shromažďování po skončení dění, takže na Seznamu online toto nebylo. Paradoxem je, že Středula, který pomohl k podpoře této sebranky zvolením Pávka, se na pódiu usmíval na všechny strany a ještě si fotil ten dav lidí (asi na památku - po svém trapasu na Václaváku - a tvářil se nadmíru spokojeně - no za ty prachy..., neber to!). A ještě mi vadilo, že (kromě zmínky Vidláka) nikdo nemluvil o prachách, které jdou na Ukrajinu a to celé na náš úkor, nikoliv vlády, která sobě samozřejmě, jak jinak, ještě přidala.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Dva ze čtyř nejvyšších ústavních činitelů České republiky dorazili do Kyjeva. A to v plné polní. Na rozdíl od všech ostatních, kteří je vítali, měli na sobě Pekarová Adamová i Vystrčil neprůstřelné vesty a předsedkyně Parlamentu navíc blembák na hlavě. Při uvědomění si toho, že v hlavním městě Ukrajiny pulsuje normální život a Rusové své rakety vypuštěné na jiná místa, než jsou ta obsazená ukrajinskou armádou, americkými důstojníky a Big Pharmou, víceméně směřují tak, aby se vyhnuly civilistům, lze považovat ,,bezpečnostní“ opatření v podobě ochranných prostředků za totální šaškárnu.

Otázkou zůstává, proč naši politici do Kyjeva vyjeli. Obchodní styky s Ukrajinou jsou relativně omezené. Jejich obilí je kontaminované, vzhledem k ,,válce“ by tamní průmysl měl chrlit především zbraně, jejichž výrobců máme u nás dost, takže vzájemný obchod je vcelku nezajímavý. U nás se totiž už mimo zbrojařských produktů skoro nic nevyrábí, protože se to ani nikomu nevyplatí. Pomáhat Ukrajincům mimo naše území nemůžeme, protože ti, kteří jsou u nás, už vyčerpali všechny zdroje. Nezbývá nic jiného než psychologická podpora, ovšem s tou už tady zdaleka ne každý souhlasí a naši exoti hovořící za celý národ už k tomu nemají žádný mandát. Dávno ztratili důvěru i u velké části svých voličů, u ostatních ji ani nikdy neměli.

Vystrčil i Pekarová Adamová jsou však přesvědčeni o své neomylnosti a popularitě. I přesto, že další pracovní týden začíná celorepublikovou stávkou, které se zúčastní až milion občanů České republiky. Přestože se vláda a média snaží tvrdit, že důvodem k stávce je nespokojenost pedagogů s platy, v realitě jde spíše o celkový stav ekonomiky a o klesající životní úroveň, o politikaření ve školství a o velmi složitou situaci ve školách způsobenou ,,integrací“ Ukrajinců do škol. Máme nejhorší stav ekonomiky v Evropě, její růst je jako jediný momentálně záporný. Vysoká inflace, rostoucí ceny všeho včetně základních potravin, pohonných hmot, nájmů, přemrštěné platby za energie, klesající úroveň školství, zdravotnictví a doslova hon na seniory. To jsou skutečné důvody stávky a je s podivem, že se ke stávce schyluje až v posledních dnech. Ani vše toto nebrání Pekarové Adamové prohlásit, že budeme Ukrajině nadále dodávat zbraně a zasílat ekonomickou pomoc. Ukrajině označené za nejzkorumpovanější zemi světa.

Pomatenost našich ústavních činitelů je natolik zřetelná, že se jí podivují i v zahraničí. V době, kdy Slováci či Holanďané ve volbách dali své hlasy politikům vystupujícím proti migraci a vyzbrojování Ukrajiny, plno dalších evropských zemí přestalo Ukrajincům dodávat zbraně, Česká republika a její vláda na pokraji chudoby rozhazuje, přestože vlastní občany doslova daněmi a množstvím dalších poplatků ožebračuje. Ústavní činitele podílející se na této krádeži za bílého dne lze tak označit jako těžké zločince. A s jako takovými bude třeba jednou i zacházet. Jejich odtržení od reality je státu nebezpečné a zasáhne nejen současnost, ale díky zadlužování i budoucnost. Jde přeci o naše děti.

Malinko odbočme. Pětikoalice mimo naprosté nenávisti vůči Rusku vystupuje agresivně i proti Číně. Jenže jako vždy, jde jen o jakousi solidaritu s USA. Paradoxem je, že s Čínou například Němci čile obchodují. Většina podstatných dílů pro elektroauta pochází z této velmoci. Koncern Volkswagen dokonce přesunuje výrobu těchto vozidel právě do Číny, byť zatím s ujištěním, že jde o modely určené pro tamní trh. V zákulisí se však hovoří o tom, že tam bude přesunuta výroba všech elektromobilů této značky. Opačným směrem se chystá čínská firma vyrábět kousek od Drážďan čipy, dost možná k tomu bude používat českou elektřinu. Spolupráce Německa s Čínou je kontrastem proti tomu, co se děje u nás. Taiwanec Vystrčil je momentálně Ukrajincem, Pekarová Adamová nadále zůstává arogantní…. no jak to říct slušně? A to máme ve vládě ještě Piráty, kterým se zdá, že Pětikoalice málo tlačí na unijní pilu a přejí si Evropskou federaci a ztrátu samostatnosti. Pondělní stávka je ideální startovní příležitostí k tomu, abychom co nejdříve ukončili vládu zločinecké vlády. Nebuďme naivní, nebude to snadné, ale naděje přeci umírá poslední.

27. listopadu 2023 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

na Taiwanu a Ukrajině už ten sajrajt z Prahy nechtějí

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Vylila dítě, vaničku prošustrovala.

Pěkný den všem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Senátorka Hamplová K hlasování Evropského parlamentu a chystanému otroctví ve fašistické 4. říši

EU: K hlasování Evropského parlamentu v tomto týdnu lze konstatovat zcela kategorický závěr:

1. Jedná se o útok na suverenitu jednotlivých členských států v jasné snaze vytvořit z Evropy federaci, a zásadně a trvale omezit suverenitu členských zemí, tedy i České republiky.

2. Je zde snaha vše urychlit, aby k tomu došlo před červnovými evropskými volbami, ve kterých se očekávají jiné než obvyklé výsledky. Jde o snahu o rychlé posílení vlivu velkých zemí, zejména Německa a Francie, na úkor ostatních.

3. Hlasování pro tento proces směřující k oslabení, a v některých oblastech dokonce k odebrání, autonomie členských zemí, lze podle mého názoru považovat za jednání na hraně vlastizrady.

Návrh EP ale bude naštěstí schvalovat ještě Evropská rada. Zárukou, že nebude schválen, je právo veta, kterého nepochybně využijí premiéři Orbán a Fico (díky Bohu za ně!), a tento proces federalizace EU tím zastaví. Protože naše vláda to neudělá, podpoří je v tom a zájmy České republiky bude hájit, předpokládám jednotně, česká opoziční scéna.

27. listopadu 2023👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

podal bych rezignaci a šel se ožrat! V milionovém městě se nenašlo 100 tisíc nespokojených?! Podle mě to byl dnes na Malostranském náměstí trapas. Nejen že se náměstíčko lidmi ani nezaplnilo, ale přišlo mi takové vyumělkované, nespontánní. A ty řeči z tribuny? Bože, to byla bída. Když se potom ke slovu dostal náš Vidlák, konečně to dostalo šťávu. Nevím v jaké fázi jeho vystoupení to bylo, ale živý přenos ČT právě při něm "skočil" do Mladé Boleslavi.

Proč to selhalo? Já to vidím tak, že lidé se mají ještě stále málo špatně! Ještě mají na splácení hypoték , nemusejí brát děti ze soukromých školek a škol, můžou si dopřát plné vozíky zboží v supermarketech, kupovat značkové oblečení a kosmetiku, můžou mít u baráku dvě auta, nemusí si odpustit léto u moře a zimu na horách, můžou si nechat domů dovážet jídlo... mají se dobře. Jasně, ne všichni, ale těch, co si musí utrhnout od huby, je stále ještě žalostně málo. Až bude na Letné milion lidí a místo profesionálně zhotovených transparentů budou  mít v rukou vidle, pak teprve uznám, že jsou Češi nasraní a chtějí změnu vlády!

Protože to bylo také o školství, hodnotím tu dnešní pražskou část známkou 4 (Vidláku promiň, ale měl jsi raději zůstat doma, ti pánové na tribunce tě nebyli hodni).

PS: kdepak dnes byli herci, zpěváci a hvězdy showbyznysu? Kde byli ti, co jindy na tribunách řeční, zpívají a opěvují "evropské hodnoty"? Že se ptám, žádný kapr si svůj rybník přece nevypustí :(

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

Praha je plná rozežranců. Průměrný plat je zde o 1/3 vyšší než třeba na Moravě. Je samozřejmě chyba tohle svolávat sem, protože na náměstí nebyli povětšinou Pražáci. Když k tomu přičtete všední den, bude účast nemnohá. Ač je Ostrava daleko, účast by byla vyšší. Taky třeba v Olomouci, je to střed republiky.

BTW, na vojně pocházel největší póvl z Prahy.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

mám stejné zkušenosti. Nevím proč, ale bylo to tak. Nemehla, sobci, flákači, ale velký "frajeři". A jako se vším - ne všichni, paušalizace není dobrá. Také mě napadlo, že tu akci mohli svolat raději mimo epicentrum, do Ústí nad Labem, Ostravy apod.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Klidně do Ostravy .. udělal bych Vám teplý čaj (s Rumem)

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

to jen Aspenstředula se potřeboval zviditelnit. Ten nikdy proti vládě dosazené Sorosem nepůjde

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

Mluvíš mi že srdce. Říkám to pořád. Ještě nemáme hlad a není nám zima. To všechno přijde. Vidle mám připravené 

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Kniha o více jak 200 stranách předkládá názory, spekulace, pravdy, lži a pochybnosti o tom, jak to tenkrát bylo. V této chvíli nevím bude-li mít zájemce možnost si knihu z odkazu stáhnout. V tom případě se omlouvám. Když mi napíšete na email o-lin@seznam.cz pošlu vám to.

file:///C:/Users/Olin/Downloads/kniha_prevrat.pdf

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

tedy z disku počítače to ztáhnout nejde.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

že JEJICH demonstrace byla zneužita ostatními účastníky. 😕

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)