Desátý facelift protikorupční snahy

Autor

Koronavirus si dnes odpustíme, i když nepochybuji, že v diskusi k němu bude alespoň jeden příspěvek. Já si další plácání hubou na toto téma odpustím a pověnuji se jednomu z těch samozvaných policejních plukovníků, kteří už párkrát zasáhli, obvinili politické aktéry z korupce, udělali monstrakci, následoval mediálně sledovaný proces a na konci z toho vůbec nic nebylo. Jen…. Mezitím byly volby… ale to už nikdo tak moc nezdůrazňoval.

Robík Šlachta… toť nová politická hvězda. Nejprve ovlivňoval politiku svými akcemi zamaskovaných těžkooděnců, teď se rozhodl, že to zkusí napřímo. Prý si vzal půjčku na založení nového hnutí, které se jmenuje Přísaha. Prý už má většinu krajských organizací hotovou, mediální pokrytí jak vidno má  také, tož vzhůru do voleb…

Informaci o Šlachtově kandidatuře převzala většina českým médií, měl to kluk dobře načasované, jeho webové stránky už fungují a na nich je čestný polda co spí na ubytovně, nemá osobní život, slouží do roztrhání těla této republice, bojuje proti zkorumpovaným politikům a žehrá na to, že byl i se svým útvarem rozprášen. Teď vstupuje do politiky přední branou a slaňování v kukle a s brokovnicí zezadu, to nechává minulosti.

Musím říci, že na Šlachtu osobně nemám žádný názor a nemám ani žádné ucelené informace. Jen pár střípků o kterých bych chtěl pohovořit.

Znám se s člověkem, který byl ve vysoké funkci na GIBSu. Za ministra Milana Chovance za ČSSD byl tento člověk odejít a dneska už dělá to co většina těchto lidí – angažuje se v bezpečnostní agentuře. Dělá tam jakési analýzy rizik. Měl jsem možnost s ním mluvit a myslím, že neměl důvod mi lhát… ale mohl jen žvanit. Tvrdil mi, že kromě Šlachty je v této republice víc podobných plukovníků navázaných na státní zástupce a existuje cena, která se dá zaplatit, aby státní zástupce našel důvod k velkolepé domovní prohlídce a aby došlo k zadržení sprostého podezřelého. Principem není dostat do basy nevinného, ale zajistit mediální pokrytí ve správnou chvíli, aby se pak daly dělat politické kroky zatímco ten nejpomalejší soudce bude zvolna přežvykovat paragrafy. A než se ze sprostého podezřelého stane sprostý zločinec nebo sprostý nevinný, proběhnou dvoje volby. Logiku mi to dává, protože jediným výsledkem Ištvano-Šlachtovské akce, byly bulvární pikantnosti o tehdejším premiérovi a jeho metrese.

Na druhou stranu je pravda, že Šlachta je prototyp seriálového poldy bez rodiny, bez závazků oddaného své práci. Nějak nevím, proč by potřeboval zbohatnout na nějaké politické šmíře. Navíc, když jsem zkoukl jeho projevy na fejsbůku a jůtubu, tak bych mu ty jeho vznešené řečičky o přísahání věrnosti této vlasti a nutnosti stejného metru pro všechny vlastně i celkem uznal. Dělalo to na mě dojem, že sám věří tomu co říká.

Šlachta si samozřejmě může kandidovat jak chce, může si dělat podpisové akce, může se registrovat, může si natisknout ještě hezčí plakáty a tvrdit, že z ním není žádný velký kapitál. Než přijdou volby, bude svými politickými soupeři patřičně prolustrován a ani ten nejmenší detail nebude přehlédnut a jakýkoliv hřích či nepěkná věc bude uniknuta do médií. Zřejmě bude uniknuto i dost materiálů o jeho působení u policie a vůbec na to nebude mít vliv, že jsou to materiály tajné či přísně tajné. Takže než půjdeme k urně, budeme o něm vědět všechno. Dokonce i to, co neudělal.

Na druhou stranu… fakt v této zemi potřebujeme dalšího kancelářského policajta, který možná kdysi slaňoval do okna a mířil brokovnicí na pachatele, ale zbytek kariéry psal směrnice a rajtoval na byrokratických procedurách? Já vím, že u policie a soudů to tak je. Já vím, že je zapotřebí dodržovat řadu „kravin“, které chrání nevinné před policejní zvůlí. Ale myslíte, že teď v politice tohle dvacetileté myšlení přepne? Nebo bude i v případné zvolené funkci zařizovat stejný metr pro všechny pomocí dalších a komplikovanějších nařízení, které budou postihovat každý detail?

Zatím mám dojem, že Šlachta je už asi desáté protikorupční hnutí v politice jejichž výsledkem je, že korupce je pořád stejná, ne-li větší, ale v podstatě už není možné v souladu se zákonem postavit ani blbé veřejné záchodky. Každé výběrové řízení je nekonečné, milionkrát zpochybnitelné, všechno má nějaké další odkazy, všechno je napadnutelné a ve výsledku tak máme nezpochybnitelná výběrová řízení, která trvají několik let a kupodivu jsou stejně předražená jak byly kdysi. Efektivita nula, papírování děsné. Každý je jednou nohou v kriminále, každý se bojí udělat jakékoliv rozhodnutí, aby ho někdo nepopotahoval, nebo aby se mu nový Šlachta neslanil v noci do ložnice a odváděl ho před kamerami do policejního antonu. Jen přibylo úředníků a konzultačních firem, které pro výběrové řízení "nastaví parametry". 

Vidlákovský starosta ještě ani nenastoupil do funkce a už měl na krku několik trestních oznámení. Prostě jen jako pomstu od opozice. Pěkně jezdil na policii vysvětlovat… nebyl obviněn, ale dobře mu asi nebylo, protože nikdy nevíte, kdy zapomenete na protokol PR, doporučení DE a podmínku L. Někdo to vyšťourá… a pak máte soud. A skutečný korupčník se vám směje, protože on ví, jak se to správně dělá.

A tak se ptám… fakt chceme k té současné byrokracii přidat ještě zlepšováky od bývalého policajta? Stejně se stejným metrem měřit nebude, protože tento metr bude uplatňován jen na ty dole. Na velké ryby si stejně netroufne i kdyby chtěl. Nebude tam sám. Na záda mu pořád budou dýchat ti stejní Fialové, Pekarové, Babišové a ostatní. 

Schválně sledujte, jestli Šlachta naměří během kampaně stejným metrem třeba Rusku a Saúdské arábii. Nebo jestli odsoudí okupaci Krymu a zároveň i Afghanistánu. Jestli odsoudí ruské intervence v Sýrii a zároveň ty francouzské v Mali. Jestli odsoudí ten dvojí metr, kdy my musíme brát vakcíny přes Uršulku v EU, ale Němci si koupí nějaké bokem. Vlastně by se ho na to někdo měl zeptat, protože novináři to určitě neudělají.

Fakt by mě zajímalo, jestli bude měřit stejným metrem odtržení Kosova od Srbska a odtržení Krymu od Ukrajiny.

Svým způsobem očekávám očekávatelné – žádný stejný metr nebude. Jen se má přeformátovat, kteří si mezi sebou budou rovnější. Šlachta ještě ani nehodí svůj volební lístek do urny a my všichni už budemě vědět, že kluk je správně poučen i vyškolen, že Merkelová ano, Macron ano, Putin ne, Orbán ne. Boj proti terorismu ano, ale jen ten americký. Ten ruský samozřejmě ne. Mlácení lidí na na demonstraci v Paříži, Barceloně nebo Washingtonu ano, mlácení lidí na demonstracích ve Waršavě, Budapešti a Moskvě samozřejmě ne. Intervence Západu na Ukrajině samozřejmě ano, intervence Číny v Barmě samozřejmě ne. Zlí ajatoláhové v Persii, hodní ajatoláhové v Saúdské Arábii. Mrtvý Němcov v Rusku je ukázka krvežíznivého Putina, mrtvý Chašakdží je politováníhodný omyl.  

Takže Robíku... Ukaž ten svůj stejný metr a  můžeme se bavit o nějakých protikorupčních opatřeních. Ale do té doby si myslím svoje. Patříš taky mezi lidi co spolu mluví a jezdíš na ta stejná a správná školení. To víš, už jsem byl tolikrát zklamán, že bych svůj dojem z každého nového hnutí rovnou označil za předsudečnou nenávist. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (92 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Napsal uživatel ema (neověřeno) dne Po, 01. 02. 2021, 23:50Trvalý odkaz
Vážení a milí spolukydači
když jsem sem přišla bylo mi tu moc fajn, tvůrčí a příjemná atmosféra se semtam pošťuchováním ale většinou v dobrém.
Pak se tom nějak pokazilo, přišlo sem zepár "hytrejch" co všecko znají líp, urážejí kde koho a kde co kritizují. Vylepují maxi plakáty a furt poučují
Nic jim přece nebrání si založit si vlastní blog a ukázat jak se to má dělat- tedy
JAK BY\ TO DĚLALI ONI, KDYBY TO UMĚLI.
Hodně fajn a chytrejch lidí už se nechodí a moc by mne nepřekvapilo, kdyby Vidlák zavřel krám, na tohle už by musel být extra žaludek. Oni by splnili zadání/zrušit nepohodlný blog, vybrali odměnu za splněný úkol a táhli o kus dál likvidovat další nepohodlné.
Tohle přece nechceme/te nebo jo??????.
Tak kruciš vezměme/te rozum do hrsti a postavme/te se jim.....
Kydů by byla velká škoda a moc by chyběly...

Průměrný počet slepic: 3.3 (68 hlasů)

Pan Vidlák to již napsal.
Když děti trucují, nejúčinnějším řešením je nevšímat si je, nereagovat, nehodnotit, prostě je to přejde.

Něco podobného řešil i Vlk, málo hvězdiček, depka, atd., taky chtěl zavřít krám.

Rozhodl se správně, nezavřel natruc ,,hytrejm", přece jim neudělá radost, o to jim jde, umlčet.

Průměrný počet slepic: 3.4 (27 hlasů)

Emo, nelamte si s tím hlavu. Blog píšu pro mnohem víc čtenářů než jen pro zdejší diskutéry, byť je mám rád. Většina lidí ráno přijde do práce, pustí si počítač a k ranní kávičce si dají můj článek. Pak jdou po své práci a sem tam mi někdo z nich napíše na mail nějakou připomínku nebo pochvalu. 

Diskuse je pro mě důležitá jako rychlá zpětná vazba a zdroj inspirace pro další články. Aby to tak bylo, musí to tu trochu jiskřit. Málokdy si to ale beru osobně. Koneckonců každý diskutér si postupně "vysedí důlek" který pak už nikoho neprovokuje, protože každý prostě ví, že diskutér je takový. I Chlor se Scallopem se nakonec usadí a budou zformátováni podle svého okolí nikoliv okolí podle nich. Zatím pořád ještě platí, že většina diskutérů přišla diskutovat ne provokovat. A provokatéři se také přizpůsobí. Ne mými korekcemi, ale prostě tím, že nikdo nemá nekonečnou studnici myšlenek a jednoho dne už o nich budeme vědět všechno a nebudou už mít čím provokovat. 

Dokonce i ten koronavirus pomine a budeme mít zase jiné problémy, ani Babiš nebude v politice věčně, Zeman také jednoho dne umře, Bartoš se třeba dostane k lizu a před celým národem se odhalí. I Putin jednoho dne už nebude... I k nám lidé přicházejí a odcházejí, stejně jako v životě o některé přátele přicházíme a jiné získáváme. Vztahy se musejí budovat, ty se nedají koupit hotové a neměnné. 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (50 hlasů)

Ne, říkám tím, že Ema tu už má svoje renomé stejně jako Vy Scallope. Akorát ona je všeobecně oblíbená, milá dáma, která je milá "Bohu i lidem", zatímco vy jste všeobecně neoblíben a panuje zde všeobecný výzkum Vaší osobnosti. Diagnózy se značně odlišují, ale vzhledem k tomu, že jsem Vám nechal volný průběh, velmi brzy se zpřesní. 

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

formátování okolím nemá vliv, kdežto scallop zformátovaná bude.

Scallop je neoblíben, von furt rozlišuje fakta od pocitů ... ani formátování ho v tomto směru nijak nezměnilo.

Tak prostě nebude čten a bude všeobecně ignorován. Z pohledu bublinky bublinky je to patrně nejlepší strategie - fakta otevřeně ignorovat a otevřeně se hlásit k Velké informační zdi. Ale nechci zdejšímu osazenstvu radit :-)

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Ne Scallope, vy tomu pořád nerozumíte. Vaše narušování zdejší bublinky jaksi zatím nikoho k odchodu nepřimělo, nikomu jste nezměnil ani názor ani život. Vy si jen myslíte, že něco narušujete. Namlouváte si, že vaše pero jje ostré, ale bohužel, zde vám pšenka moc nekvete. A když vaše argumenty nezabírají, tak vždycky vylezete s myšlenkou, že všichni jsou zabednění zapouzdření a jediný vy jste tomu odolal. Samozřejmě vás nenapadlo, když jste s názorem sám a vaše argumenty nikoho nepřesvědčily, že by mohla být chyba u vás.  

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

informační bublinu, kde nikdy nikdo za nic nemůže. Já vím, nepíšu to, co jste si sem přišla přečíst. Ale nemusíte číst moje příspěvky, kovaní bublinkáři moje příspěvky prostě přeskočí. Co Vám v tom brání?

Průměrný počet slepic: 2.6 (12 hlasů)

Cituji : "Vítán je tu každý, kdo unese pohled na druhého bez příkras, bez iluzí, zašpiněného... a přesto se od něj neodvrátí."
Víte kdo a kde to napsal ?

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

Na všechny reakce tohoto typu nelze odpovědět jinak, než werichovým vůl zůstane volem a pařez pařezem. Názory zveřejňuje Vidlák jakékoli, v diskusi totéž. Že má svoje názory a že si je hájí, to je přece jen trochu něco jiného. No, když o sobě chce někdo sám prozrazovat, že je blbec, ... jeho volba.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

Moje řeč, taky to tak cítím, jen jsem to ještě nenapsal. Kydy pro mne bývaly každodenní vzpruhou a potěšením, že jsem ještě nezblbl a že stejné názory mají i jiní lidé (většinou mám čas je číst až večer před spaním, třeba i s několikadenním zpožděním). Teď člověk musí špendlíčkem hrabat, aby v diskusi našel, co potřebuje...

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

koukám, že asi doma rozhoduješ o podstatných věcech, jako je názor odtržení Kosova od Srbska a odtržení Krymu od Ukrajiny :-))

Sice by mě od nové strany zajímaly hlavně názory na úplně jiné věci, ale stejně. Nevím, nevím, nevím. A Šlachta nevím, co krom snad schopného policajta nabízí.

Průměrný počet slepic: 3.5 (25 hlasů)

má schované Ritigovo zlato

Průměrný počet slepic: 3.1 (16 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že nic neřekl...

Zatím bez slepic

Svého času jsem pracoval s lakmusovými papírky, inu Háchovo dítě. Papírky byly k ničemu, jíst se nedaly, k ničemu se nehodily než k testování - ale říkaly mně, jak se věci mají a proto jsem je potřeboval, ne, že ne. A Vidlák má na lakmusových papírkách Kosovo, Krym, Sýrii atd. Je těžké to pochopit?
Lakmusový papírek ukáže hned o co jde. Řeči o boji proti korupci jsou cestou na desetiletí. Sliby čehokoli také, to přece víme.

Průměrný počet slepic: 4.4 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

Na založení politické strany potřebujete především 100.000.000 Kč jako základ. Ideje, vhodní lidé, to všechno tu už bylo a dá se to koupit. Peníze si nekoupíte, ty musíte sehnat. Šlachta si prý s kamarádem půjčili několik set tisíc korun a ručí za to svým majetkem.
Druhý takový, Minář zase řekl, že do voleb půjde, pokud sežene 500.000 podporovatelů. Po dvou měsících jich má 27.200 a na transparentní účet mu za dva měsíce dorazilo 3.353.000 Kč.

Co na to říct?

No zoufalci.

I když na Šlachtu bych nebyl tak přísný, ono z toho jeho přepadáku na Úřadu vlády a v bytě té kantýnské z Chodosu Chodov toho mnoho soudem neprošlo, ale přispěla ta aféra k tomu, že ODS šla od válu a to naprosto zaslouženě, včetně Kalouska.

Takže znovu 100 Mega Kč jako nezbytný základ. Ani jeden ze zoufalců je nemá a nebude mít. Babiš je inkasuje jako dividendu každý rok. A možná volby nevyhraje, ale tito dva a další takoví v žádném případě nemají šanci.

Dnes jsem viděl v ČT24 zástupce tripartity, kteří projednávají kurzarbeit a takové ty další legrácky. Poprvé pochválili Babiše a to včetně Maláčové. Možná už jim dochází, že projednávat totéž s Bartošem, který spolu se svým mikrotýmem nemá o věcech vládnutí a velké ekonomiky ani ahnung, by byla katastrofa.

A já si tipnu. Vládu v říjnu letošního roku bude sestavovat Babiš s Kubou za ODS.

Průměrný počet slepic: 4.2 (32 hlasů)

ema.
Určitě se mafiáni domluví.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

možná přece jen platí, že kdo umí maká a kdo neumí učí. :)

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

...a kdo neumí učit, ten to řídí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

tváří kdysi pravicové strany holá prdel Pavla Novotného, alternativně zděšený škleb Milky Němcové, žádných polibků smrti není třeba.

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, je pravda, že jsou horší věci než pouhá smrt.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Nevěřte "černým" plukovníkům, I když nejsou titulovaní Standantenführer SS/ SA und Oberst der Polizei, popř. (Ober)sturmbannführer SS/ SA a podplukovník/ major der Polizei etc. etc. Říká se, že osvícený diktátor je lepší než celá demokratická parlamentní sněmovna. Ale oni nejsou osvícení, oni jsou jen pseudopořádek. Známe z Řecka, známe z Jižní Ameriky i odjinud. Tito byli u nás výkonnou hnátou US Shapira, stejně jako vrcholní prokurátoři. Ale o tom Vidlák napsal. Další průser, co se rýsuje, nárůst preferencí Piráti+STAN. Nakupte si hřebeny a petrolej, nastanou hodně všivé časy. Jak už jsem dříve psal, mRNA vakcíny jsou nesmysl a MSM už začínají tokat: https://www.irozhlas.cz/.../vakcina-proti-koronaviru...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsme cimrmanovská země, říznutá Kafkou a Haškem.
Nejslavnějším Šlachotvým činem bylo obsazení Úřadu vlády s pomocí černých těžkooděnců. Výsledkem byl pád vlády a nějaké ty kabelky. Se skutečnou korupcí to samozřejmě nemělo vůbec nic společného.
Takže je to břídil. Nebo čučkař, jak se říká módně.

Nejveselejší na tom je, že i ta druhá strana se chovala čistě cimrmanovsky. Chce se mi hodně sprostě zaklít: "Kruva, kurva, kurva" (to je slušnější verze). Co dělala ochranka ve Strakově akademii? Jejím úkolem bylo chránit tam vedení státu! Nebylo starostí ochranky kdo komu a za co kupuje nějaké zasrané kabelky ani nic jiného, její starostí byla ochrana!
Měli prostě střílet na útočníky, to se nedá nic dělat. Ale čistě cimrmanovsky se na to vysrali. Možná měli jen slepé náboje, pokud vůbec nějaké. Třeba je prodali pod rukou a nové ještě nestihli nafasovat...

P.S.: Omlouvám se za expresivní výrazy, ale tohle bylo fakt do nebe volající.

Průměrný počet slepic: 3.6 (28 hlasů)

Všechny to ujistilo, že tady by mohl proběhnout převrat během jednoho dne a nikdo by si toho moc ani nevšímal.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

věděli to předem a byli domluvení.
Nevěřím, že by to mohlo být jinak.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

Samozřejmě, a oběma nakonec velí nějaký soudce, který rozhodne. Jsme demokratická země - to myslím vážně.
Šéf nad ochrankou dostal rozkaz a jen ho zařídil. Možná že součástí byly i ty slepé - nebo žádné - náboje.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

" ... velí nějaký soudce, který rozhodne." Ale pokyn, jak rozhodnout, mu dají pomocné elity, tehdy Shapiro, v US vyškolení prokurátoři, seznam dalších podpindosníků si můžete najít u Sörosovsko-Albrightovského Aspenu. Jména napříč politickým spektrem, MSM, moc zákonodárná, výkonná, ....

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Plnili jen zadání z US ambasády. Nečas si dovolil v Moskvě příliš. Připustil dostavbu Temelína Rosatomem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Šest slepic!
Berte je důkaz mého sportovního ducha, ušetřil jste mi práci, zrovna jsem se to chystal napsat.
Kdo dřív přijde - ten dřív slepičí!

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Takže už ani nepotismus na Úřadu vlády neexistoval ?
Hlavně že rozumíte kabelkám....a chcete střílet na Policii ČR....

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

článek je - až na nemístně optimistický tón - zásadní.
Nemístně optimistický proto, že se blíží jihoafrická a brazilská mutace. která napadá i ty, kteří už koroňáka prodělali a "uzdravili" se.
Přičemž není jasné, zda proti ní bude fungovat vakcína.
A pokud ano, která.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

korona silně mutuje. Dokonce jedinci 3x nemocní.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

a založil si svůj Mlýn. Od té doby jen sleduji, jak vlkodlak kydá bahno na Zemana, kterého nevolil a na Babiše, kterého nevolil už vůbec.

Jenže..... Boží mlýny občas melou sice pomalu, ale jistě a tak dnes napsal vlkodlak článek o příštím schvalování nouzového stavu ve Sněmovně a říká v něm, že pokud opozice nepomůže Babišovi schválit jeho prodloužení, nezbude mu, než v příštích volbách volit Babiše, nebo Hamáčka a překlopit snažení Kosy v jejich prospěch.

Vítej Vlkodlaku v klubu! Pozdě, ale přece.

Průměrný počet slepic: 3.5 (31 hlas)

Joo Kosa - kdysi když z ní přebírala Janika tak mne taky začala zajímat, pak jsem tam dlouho ani nepáchnul, poslední dobou jen nakouknul a --- ejhle třeba včera zajímavé čtení - sice to nepsal sám Lupus ale -- vystavil to. Nejvíc mi na něm vadí jeho adorace odstínů modře, ala budiž - vypadá to že mu dochází kolosálnost průseru s kovidem.
Apropo -. zase konečně v záplavě pitomostí něci opravdu berného - ke kovidu:
https://ceskapozice.lidovky.cz/tema/koronavirova-pandemie-vyvolava-nove…
On bude sice se bude málokdo namáhat na ten odkaz kliknout - neřkuli se začíst ale i pokud jen jeden tak jsem nemlátil do klávesnice zbytečně.

Vidláku - jdeme zase do kovidových sraček - zase to rozjíždí, takže nelze téma obejít.

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

2) Hořejšího článek je nejkomplexnější a nejpropracovanější souhrn současných znalostí o coronaviru.
Včetně paralel s ostatními viry, rozdíly mezi nimi.
A - co je nejpodstatnější - i seznamem toho, co o viru zatím nikdo v současnosti neví.

Sám o sobě není ani optimistický, ani pesimistický. Nezesměšňuje ani hypotézy, které se zatím nepodařilo vyvrátit.
Děkuji Brtníkovi za odkaz a vřele doporučuji k přečtení.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Cituji z odkazu : ".....Dává tedy smysl, aby i lidé, kteří covid-19 prodělali, očkováni byli – mohou si tak téměř bez rizika zvýšit imunitu vůči opakované infekci. Nejasnosti panují i o tom, co jsou kontraindikace očkování proti covidu19: zda třeba hrozí nebezpečí lidem s autoimunitními chorobami, imunodeficiencemi nebo těm, kteří užívají léky na poruchy srážlivosti krve.

V první řadě je třeba říct, že komplikace očkování jsou v drtivé většině jen velmi mírné – slabě bolestivé místo vpichu, někdy maximálně 24 hodin trochu zvýšená teplota, krátkodobé bolení hlavy nebo únava. Jedinou kontraindikací je silná alergická (anafylaktická) reakce na některé předchozí očkování. Ani to nemusí být problém, protože dnešní vakcíny s velkou pravděpodobností neobsahují stejné látky jako ty, které dřívější reakce vyvolaly. I alergickou reakci umějí lékaři potlačit, pokud nastane...."

Vědec napsal toto : " ...téměř bez rizika...". A vědec pokračuje : "...slabě bolestivé místo vpichu,....a dal, pod. ( bagatelní potíže) ..." a pokračuje i dále, tento vědec : "...s velkou pravděpodobností neobsahují stejné látky...".
Takže (viz stránky Pfizer) , praktická aplikace formou testů na lidech (The Phase 3 clinical trial) začla 27. července 2020, tedy před cca půl rokem. Vyhodnocení těchto testů (tedy ne plošné aplikace v rámci populace ať již zasažené nákazou nebo nenakažené) formou studie bylo uskutečněno 8. listopadu 2020. Závěr : Lze možná hovořit o tom, že krátkodobé či okamžité rizika a vedlejší účinky jsou bagatelní, nic víc by vědec tvrdit veřejně neměl. No a " vědecký" termín " s velkou pravděpodobností", založený s velkou pravděpodobností :-D na pouhé víře ?
To už je jak z knihy vtipů.

Douška, dovysvětlení.
Přeji si a rád bych věřil (což obojí je zhruba stejně důležité jak přání či víra jiných nezasvěcených) , že vakcina bude účinná, bez znatelných rizik. Každému naočkovanému přeji, aby neměl obtíže a potíže a případnou nemoc hravě překonal a získal vůči ní imunitu. Podepsán : Chřipečkář Chlor.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

Nechci Vám rozkopávat bábovičky, ale jestli je to pravda, tak se Babiš porazí sám, jestli se již neporazil.

…„Vláda dočasně zakázala očkování proti covidu-19 u praktických lékařů, uvedl dnes hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich (KDU-ČSL)“…..

….„Babiš dnes online jednal s hejtmany. „Tohle fakt nechápu. Vláda zakázala očkování u praktiků. Na videokonferenci premiér řekl, že se s nimi počítá nejdřív až po naočkování prioritních skupin v očkovacích centrech.

Očkování u praktiků ale dává smysl právě pro seniory, aby nemuseli nikam jezdit. Je to úplně naruby,“ uvedl Grolich“…..

…...“ Grolich tehdy uvedl, že je výhodou, že senioři se nemusejí registrovat do žádného systému a mohou si pro vakcínu přijít v místě bydliště a nemusejí jezdit do nemocnice“……

HTTPS://WWW.SEZNAMZPRAVY.CZ/CLANEK/HEJTMAN-VLADA-ZAKAZALA-OCKOVANI-PROTI-COVIDU-U-PRAKTICKYCH-LEKARU-140467#DOP_AB_VARIANT=0&DOP_SOURCE_ZONE_NAME=ZPRAVY.SZNHP.BOX&DOP_REQ_ID=KMOOQ4B67VQ-202102021257&SOURCE=HP&SEQ_NO=3&UTM_CAMPAIGN=&UTM_MEDIUM=Z-BOXIKU&UTM_SOURCE=WWW.SEZNAM.CZ

Nevím, jestli Babiš nepatří do blázince i s Blatným a jeho psem.

Drbe to toho, co může fungovat, přitom lepší řešení asi nemá.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Nevím na mne to dělá dojem radia Jerevan - podstatné je slovíčko dočasně - bez jeho vysvětlení jde o zprávu hez informační hodnoty cílící na emoce.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

Z dojmu se klidně přeneste do módu jistoty. Prej Babiš zakázal při videokonferenci s hejtmany. Mám puštěnou ČT 24. Takže jsem nemohl přeslechnout vyjádření hejtmana Kuby, že on nic takového neslyšel. Josef je holt ten, který věří všemu co přečte nebo slyší hned a na první dobrou. S těmi praktiky ten od koho to Josef má také dezinformoval. I to poodhalil hejtman Kuba.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

JIHOMORAVSKÝ KRAJ NEMŮŽE OČKOVAT S PRAKTICKÝMI LÉKAŘI - PREMIÉR SE POSTAVIL PROTI PLÁNU HEJTMANA

Vláda zakázala očkování seniorů 80+ u praktických lékařů. Vyplynulo to z dnešní (2. 2. 2021) on-line schůzky hejtmanů, premiéra a ministra zdravotnictví. Vládní strategie přitom s očkováním u praktických lékařů počítá.

“Nechápu to a štve mě to. Premiér nám dnes ale na videokonferenci řekl, že pokud se praktici zapojí, tak až poté, co se naočkují prioritní skupiny. V prioritních skupinách jsou ale především senioři, pro které je to u jejich lékařů nejvhodnější.
Je to úplně naruby a nedává to smysl,” komentuje změny vládní strategie hejtman Jan Grolich.

Jihomoravský kraj představil už před 2 týdny systém očkování, které by umožnilo rychle naočkovat seniory v rizikové kategorii 80+, a to zejména v menších a odlehlejších obcích.

Bez pro ně složité elektronické registrace a přímo u praktického lékaře, kterého znají a důvěřují mu.
Minulý týden začalo ministerstvo požadovat, že vše musí jít přes registrační systém. Jihomoravskému kraji se i tak podařilo najít řešení, jak tomuto požadavku vyhovět.

Přesto dnes z úst premiéra Andreje Babiše hejtman Jan Grolich slyšel, že nakonec seniory v rizikové skupině očkovat praktičtí lékaři nebudou.

“Pro seniory, kteří nebydlí u velkých očkovacích center a nemocnic je očkování u praktických lékařů nejlepší varianta. Nemusí nikam jezdit a svého praktika znají a důvěřují mu. Víme to. Máme vyzkoušené,
že to funguje,” vysvětluje hejtman Grolich.
Vakcína společnosti AstraZeneca, která by díky nižší skladovací náročnosti byla pro očkování u praktických lékařů ideální, má přitom dorazit v příštích týdnech.

https://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.aspx?ID=431800&TypeID=2

Alexi, Kuba je Bůh?

Důvěřuj, ale prověřuj.

Co Kuba poodhalil, že je Kuba ?

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Josefe, hejtman Grolich to slyšel na videokonferenci s Babišem. Kuba je hejtmanem Jihočeského kraje a členem ODS a šéfem rady hejtmanů. Zúčastnil se téže videokonference a výslovně popřel, že by něco takového z úst Babiše vyšlo. Je možné, že Grolich slyšel něco, co vyřčeno nebylo, nějak mu zapracovala fantazie při zpracování Babišem sděleného. Slyšel jsem přesné formulace jak Takáče tak Kuby. Stran praktických lékařů to z poloviny vysvětlil také. Praktičtí lékaři nemohli bát zapojeni dokud byla jen vakcína, kterou musíte udržovat v teplotě -70 stupňů. Jakmile budou ostatní vakcíny se skladováním v teplotě, kterou mohou udržet i praktici (lednička), nic zapojení praktiků nebrání. I Kuba v tomto směru říkal ptákoviny., protože vláda s tím v registru počítá. I s registrací mohli pomoci a pomáhali praktici a nikdo to nezakazoval. Praktiky může zapojit jen příslušná územně správní jednotka, v jejíž gesci je jakékoli očkovací centrum. Je to jen otázka dopravení vakcíny k příslušnému praktikovi. Stejně jako je výhradně na praktikovi, zda je ochoten se dopravit k nepohyblivému seniorovi domů. Vláda nic takového ani nemohla zakázat, pokud vždy deklarovala, že počítá se zapojením praktiků. Opravdu jste slyšel šum svistu. Stává se.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

ČT je hlasatel pravdy?
Nevěřím všemu, proto jdu na oficiální stránky Jihomoravského kraje,
To není Jerevan.
Když se spletu, tak se omluvím, to je slušnost.
Víte, co je slušnost?
To vaše prej si můžete strčit do Bpusele.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

To vaše ,,prej" si můžete strčit do Brusele.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Možná si dotyčné rozhodující orgány myslí, že by došlo k nekontrolovatelné korupci , kdyby poptávka byla velká - že by se ve velkém a obtížně kontrolovatelném očkovali " kamarádičkové", " patroni", celebrity, tetičky a snachy atd atd., kamarádičky a spol. prominou.
Navíc zloděj či lhář obvykle soudí podle sebe, asi i korupčník tak bude usuzovat.

Nahoře korupce už prokázána v tomto byla, dle mého jen špičkou ledovce.
Ledovec, jak známo, bývá pod hladinou ještě masivnější jak nad ní.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)