Dojče Chcimíren

Autor

Tak se nám ty německé protesty nějak rozrůstají. Už to nejsou jen požadavky zemědělců. Přidali dopravci… i ti železniční… přidali se dělníci z výroby a co je nejzajímavější, začínají se objevovat masy německých chcimírů. Žádné dodávky zbraní do žádné cizí země… Mír, nikoliv válka. Konflikt na Ukrajině nemusel být, zastavte plýtvání lidskými životy, ukončete tu nesmyslnou válečnou propagandu. Nechceme třetí světovou válku…

V poslední době o válce mluví nejen Řehka. Jeho evropští kolegové to omílají také a příliš stejnými slovy. Jako by se to dozvěděli na společném školení. Vůbec se mi to nelíbí a chytám se kohokoliv, kdo říká opak.

Jak vidno, obyčejní lidé v Německu (ti aktivní, co se nebojí a nesedí na gauči) chtějí vlastně totéž, co chceme my. Jen se trochu lišíme národní náturou…. Před pár dny ještě bylo Německo vzorová grýndýlová země, kde všichni chtějí elektřinu z větrníků, slunečníků a měsíčníků, radostně podporují Ukrajinu a nemohou se dočkat zemědělství bez chemie… a najednou šup… oni chtějí totéž, co chtějí šajse čechen. Jo, Německo bylo vždycky dál. Dlouho nic a najednou je všechno zablokované tak moc, že hytlermarketům u nás chybí sortiment…

Ani v Německu nedokázala liberální média všem vymýt mozek… Nebo se tam leckdo vzpamatoval, když došlo na jeho džob.

Cítím k německým protestujícím obdiv N+1. Dokázali to.

Včera se v diskusích probíralo, že to dokázali především díky jasně formulovaným a jednoduchým požadavkům, které byly dostatečně srozumitelné a dostatečně univerzální, aby je pochopili i nezemědělci a přijali je za své. Dokázali to také díky určité apolitičnosti organizátorů, kterým liberální mééédia těžko podsouvala zájem o politická koryta. A také se tam někdo neposral, jako třeba u nás Dobšík nebo Středula, když nějaký intervjuk začal hystericky zdůrazňovat ruskou stopu, aby jim to rozbil.

Já se teď vrátím k tomu, co tady melduju už skoro rok a co opakuji takřka při mém každém veřejném vystoupení. Pět jednoduchých požadavků platných pro všechny:

  1. Levné energie. Pokud se elektřina vyrábí za korunu, co brání tomu, aby se prodávala za dvě koruny? Nenažranost! Nic jiného.

2. Levné potraviny. Pokud si hytlermarkety přirážejí k nákupní ceně 150% marže, tak drahotu nevyřeší, když chudák český výrobce zlevní o 10%.

3. Neobírat důchodce. Oni v této republice vybudovali všechno, co ještě funguje a úcta k jejich práci je základem i úcty našich dětí k nám.

4. Vyvázat se z grýndýlu a emisních povolenek. Jestli my neukončíme grýndýl, tak grýndýl ukončí nás.

5. Zrušit rozhlasové a televizní poplatky. Že veřejnoprávní mééédia selhala, to vidíte na jejich usilovném vymlčování německých protestů. Ať si je platí ti, kteří jim věří.

Tohle platí pro všechny a všechno. Levné energie potřebují domácnosti i podnikatelé. Jíst musí každý. Každý bude jednou starý a bude potřebovat, aby se o něj někdo postaral. Všechny přejde humor, až budou v prosinci jezdit do práce na kole a firemní elektrokamion nedojede z Brna ani do Prahy. A fakt nevím, proč bychom si měli povinně platit novináře, kteří nám dva roky říkali, jak je Rusko na kolenou a přitom jsme s ním v prohrané válce.

Všimněte si, že jsem se ve svých požadavcích úplně obešel bez velké ekonomické transformace. Nemusel jsem vůbec použít slovo privatizace ani kolektivizace. Obešel jsem se bez evropských hodnot, bez amerického dohledu i ruské knuty. Obešel jsem se bez pravicového nebo levicového ukotvení. Nepožadoval jsem žádnou ideologickou převýchovu ani tvorbu nového lepšího člověka. Nikomu neberu majetek. Jen chci, aby někteří méně mlaskali.

Obešel jsem se bez geopolitických veletočů, chci jen rovnou hru se všemi. Chci jeden jediný metr pro domácí i cizince. Žádná negativní ani pozitivní diskriminace. Chci svobodu projevu, aby se mohly pojmenovávat problémy a žádné téma nebylo tabu.

Česká republika neodpluje někam jinam a nikdy nebude mít jiné hranice, než jaké má. Pořád budeme žít vedle ekonomicky vyspělého Německa, fanfaronských Poláků, bratrů Slováků a Rakušanů. Vlastně chci jen, abychom se vrátili k poslední verzi světa, který nám víceméně fungoval. Ke čtyřem svobodám, které Evropu integrovaly a ne k Lisabonu, který ji hubí.

Po vyjmenování těchto domácích požadavků bych mohl přidat i ty zahraničně politické. Stop migraci a migračnímu přerozdělování. Sami si rozhodneme, koho přijmeme a koho ne. Stop válečnému štváčství. Chceme žít v míru a ne se připravovat na jadernou válku. Dávám palec nahoru Aleně Schillerové, že to řekla za hnutí ANO naplno a směju se Markétě Pekarové Adamové, které to vadí a která ještě stále nepochopila, že Západ už není pupek světa, ani když má tak skvělé lokaje, jako je ona. Také nechci válku.

Ale na prvním místě je prostě na elektrika. Tu si vyrábíme tady u nás v našich elektrárnách z našeho uhlí. A ruského uranu… Nemůžeme úplně ovlivnit cenu plynu, byť naše vláda udělala všechno pro to, aby byl drahý a nedostupný, ale můžeme ovlivnit cenu naší elektriky. Bez jejího razantního poklesu budou pokračovat konsolidační balíčky a drahota se změní v drancování. Elektrika je prostě všechno. Levná energie byla základem každé civilizace. Levná elektrika je důležitá nejen pro ty, kteří se orientují v problematice tohoto světa, ale i pro ty, kteří na politiku zvysoka kašlou.

Pokud budeme mít energii drahou, skončí veškeré řeči o kapitalismu, socialismu i globalizaci. Vrátíme se do feudalismu, protože to bylo poslední společenské zřízení, které si vystačilo s rozptýlenou sluneční energií, která dopadala na jednotlivá políčka. To bylo poslední zřízení, které se obešlo bez průmyslových hnojiv i bez chemických postřiků. Udrželo člověka v nesvobodě i bez kamer a umělé inteligence. Pogromy to ovšem umělo stejně dobře jako dneska a mělo to docela časté hladomory. Potraviny sice nebyly plné pesticidů, ale dost často nebyly vůbec.

Proč to všechno píšu…

My už tady všechno máme. Máme požadavky, máme mluvčí a máme alternativní média s dostatečným dosahem. Například Petra Rédová teď namluvila můj nedělní článek, její tým k tomu nastříhal příslušné video a dodělal titulky, Ivan Smetana z KTV live to nasdílel. Na fejsbůku to za dva dny nasbíralo přes 250 tisíc shlédnutí. Na jůtubu přes deset tisíc. Partii na Primě sleduje o dost míň lidí… O zprávách ani nemluvím. Shitstorm od liberálů je už jen reklama a pochvala.

Němci nám navíc ukázali, že ani není třeba čekat na jednoho sjednotitele. Dá se to dělat i decentralizovaně, ale účinně. Jestliže se to podařilo jim, tak už prostě víme, že to udělat jde. Je zapotřebí jen najít způsob, jak to udělat.

Máme požadavky, máme mluvčí, máme média. Zbytek už je jen práce. Je třeba o požadavcích mluvit, je třeba o nich psát, je třeba je šířit všemi kanály. Je třeba povzbuzovat, podporovat, zatnout zuby, nevzdávat se. Je třeba si nachystat do vrecka pár korun, abychom jednou také mohli protestujícím nosit jídlo a pomáhat jim.

Ono to prostě přijde. V Německu také dlouho trvalo, než bouchly saze. Také se dlouho protestovalo neúčinně. Ale jednoho dne prostě pohár přetekl a fakt to nezpůsobila nijak velká kapka. Jen už prostě bylo plno. U nás také kalich dokapává. Kap, kap… jaderná válka, kap, kap, zvýšení DPH… kap, kap, zdražení energií, kap, kap, drahota, kap, kap, recese, kap, kap, propouštění… Možná to vláda ještě chvíli udrží, ale čím později to přijde, tím fatálnější to pro Blyštivého Péťu bude.

Mimochodem… nesnížili teď odměny hasičům a policajtům? Good luck… Stříž sám vládu neubrání… ani náhodou.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (599 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Pokračuje každodenní nálet Libtardí jednoslepicové letky na Vidlákův článek.
Tak do toho přátelé mi těm libtardům ukážeme kdo je zde pánem
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (151 hlas)

A raději vysvětli, proč má někdo potřebu na jakékoli diskusi být nad kýmkoli pánem? ;o)

Průměrný počet slepic: 2.9 (39 hlasů)

Napsal uživatel Ethanol . Vyser se na slépky... dne Čt, 11. 01. 2024, 07:12 In reply to nálet Libtardí jednoslepicové letky by Antonín.

"Vyser se na slépky?" Co je to za handýrku, co si to dovoluješ zde na tomto webu? 

Osobo s přezdívkou Ethanol upozorňuji Tě že tento web není tvůj osobní web.

Opakovaně Tě prosím přestaň být sprostý, drzý  a arogantní a nekomentuj žádný můj příspěvek, stejně jako já nekomentují žádný tvůj příspěvek .

Přinejmenším tvé sprosté příspěvky ohyžďuji tento vlastenecký web.

Jsem jistý že sám Vidlák si nepřeje žádné sprosté příspěvky a konfrontace na jeho webu.

Nepokračuj, neodpovím Ti.

Nerad by jsem ti zase poslal vizuálně 5 litrovou flašku alkoholu který máš tak moc rád.

Průměrný počet slepic: 4.2 (53 hlasů)

Je snadné rozeznat že jako bývalý volič ODS kterým jsi byl jak jsi se sám přiznal Ti zůstalo to arogantní, nezdvořilé chování modroptáků od ODS. Posílám Ti vizuální pětilitrovku ethanolu který tak moc miluješ a doporučuji Ti nepij toho tak moc, ethanol ubližuje.

Z wikipedii:...V malé dávce způsobuje ethanol krátkodobou euforii a pocit uvolnění, ve větší dávce zhoršuje koordinaci pohybů (působením na mozeček), snižuje reaktivitu, snižuje vnímavost, tlumí rozumové schopnosti, vyvolává depresi, agresivitu...

lih


 

Průměrný počet slepic: 4 (40 hlasů)

Samozvaný nástěnkář a vrátný Toncek nemůže rozdýchat, že se mu na Kydech nedaří vytvořit prostoduchou sektu. ;o))

A víš co, ty slépky si užij. Každý potřebuje mít v životě alespoň nějakou radost. ♥

Průměrný počet slepic: 2.8 (29 hlasů)

Ano není to můj web, ani tvůj, ani toho předešlého který se sprostě vyjádřil, ani nikoho jiného.

JE TO VIDLÁKŮV WEB KTERÝ NÁM VIDLÁK LASKAVĚ POSKYTUJE PRO NAŠE VYJÁDŘENÍ v rámci samozřejmě slušného chování, bez sprostých výrazů, nadávek či vzájemného hašteření.

VAŽME SI TOHO VŠICHNI!

Vidlák má již dosti svých starostí když jeho osobně ale i jeho rodinu napadají pomstychtiví libtardi kteří dokáží být velice krutí, propouští lidi s práci, uzavírají lidi do kriminálu kvůli jiným názorů, ve své nenávisti by nás velice rádi všechny umlčeli.

Jsme zde hrstka lidí kteří věří ve Vidlákův boj, to by nám chybělo aby jsme se zde navzájem osočovali.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

Ale co taky čekat od psychicky labilního pokrytce a samozvaného nástěnkáře a vrátného. ;o)

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Ty na tu nenávist jdeš přísně stranicky, viď troubo.  ;o)

Ale cením si síly tvého slova, co napíšeš, to platí.  ;o))

" Nepokračuj, neodpovím Ti."

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

No jo modroptáci,  to jsou ale chytří ptáci.
 

Umí se i odbarvit,  ethanol k tomu použít.


Svoji povahu však neodbarví, ta je stále arogantní.

 

:-):-):-)

modroptak

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Děláš mi radost chlapče, kolik času a práce si dáš s tím, aby si mi tu dělal reklamu.

Dám ti za to pět slepic, protože vím, že je to pro tebe jedinná radost v tvém nenaplněném životě. ;o)

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

že až půjdou libtardi s ostudou od válu, tak si krom toho, co si dosud nadělili na cestu dají ještě zlaté padáky a budou vychechtaní a nikdo je nepotrestá. Dluhy za ně zas budeme platit my a naše děti a vnoučata.

Průměrný počet slepic: 4.8 (127 hlasů)

.. protože když jim budeme hrozit retribučními tribunály a odplatou, budou se držet déle a napáchají více škod.

Průměrný počet slepic: 3.6 (44 hlasů)

Dva výrazní...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vidlákových pět bodů má svou logiku a je jednoduchým řešením. "Odborníci na cokoliv" nám řeknou, že pět bodů zůstává pěti body, ale jednoduše to nejde řešit, skutečnost je prý složitější.

Já dodám, že je známo, že dění ve světě ovlivňují vyšší desítky, nižší stovky nejbohatších rodin. Naše zemička má kolik občanů podle sčítání? Kolik z nich je závislých přímo svým zaměstnáním na nižších desítkách nejbohatších občanů ČR? Kolik občanů je na místní oligarchii závislých nepřímo? Kde se nachází ti dva pánové v celosvětovém seznamu? Jak vzdáleni jim jsou další, v jejich Českém sousedství, kteří mohou přímo ovlivnit rozhodování Síkely, Výborného a dalších, kteří jsou zodpovědní za rezorty, které mohou přímo ovlivnit vývoj ekonomiky naší země?

Nezajímají mě slepice pod článkem. Nezávidím Křetínskému, ani Tykačovi. Své miliardy si do urny, ani do rakve nevezmou a na jejich majetek už si asi brousí zuby nějaká množina nejbližších i vzdálenějších příbuzných. Mě vadí, že jejich miliardy slouží jako obrana proti "normálnímu životu normálních lidí". Jinak si nedovedu představit, jak složitá musí za každou cenu být realizace, z pohledu nejvyšších politických pater naší politické scény, oněch jednoduchých pěti Vidlákových bodů

Nejen Vidlák o nich mluví a píše. Dost dobře si pamatuji, (nejen pamatuji, prožívám) jak za podobné, nebo stejné body je i mnoha občany okopávána skutečně levicová část politické scény v čele s KSČM, co dlouhodobě odráží současná předsedkyně Kateřina Konečná, která se nakonec odhodlala (dovedu si představit, že i proti části svých spolustraníků) řešit přístup k nastávajícím volbám systémem spojení části vlasteneckých sil velkým slovíčkem STAČILO.

A teď ještě hodně krátce k vystoupení zemědělců a dopravců v Německu. Lákalo mě místo v Německu napsat v NDR.

NDR nám svým způsobem "kdysi" také otvíralo cestu k revoltě.

Mají naši zemědělci dost traktorů, aby důstojně obsadili dálnice, dálniční přivaděče, velká města i Prahu? Obávám se, že naši vládní představitelé, z nichž Nutellabois jsou ti poslední, se snažili, aby těch velkých traktorů v rukou "drobnějších zemědělců" nebylo příliš, a kdyby se i velcí zemědělci zvedli, dávají příklad hrozbou-tedy soudním stíháním majitele toho přerostlého hnízda. A dopravci. Nejsou vázáni špičky např. železniční sítě na výše zobrazené a jejich blízké kamarádíčky?

Není ten náš Český rybníček kouzelný?

Opravdu STAČILO!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (116 hlasů)
Trvalý odkaz

Místodržící hrabě Thurn prý kdysi prohlásil, že Čech je buď hulvát, nebo slouha. Proč i Němec, který je vycepován k subordinaci se dokáže vzbouřit a Čecháček drží a drží?! Vždyť tu máme spostu traktoristů. Jeden z nich je dokonce ministrem. Jak to, že úsporný baliček nás už nevyhnal do ulic? Kde jsou zemědělci, hasiči, myslivci, střelecká sdružení, kamioňáci? Jen se ptám…

Průměrný počet slepic: 4.8 (125 hlasů)

Hrabě Thurn trefil hřebíček na hlavičku. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

železničáři ano? Týden mohutných demonstrací v Německu pokračuje. Vše začalo rozhodnutím vlády zvýšit daně, přesunout některé služby a zboží do vyšších daňových tarifů DPH. Rozhodně nejde zemědělcům pouze o dotace a konkurenceschopnost, jak se třeba u nás uvádí, dokonce ani o lepší mzdy železničářů, ale celkově je německá společnost ,,vyšťavená“ ze současné vlády vedené Olafem Scholzem. Celkové ji považuje za tu nejhorší v historii Německé spolkové republiky a došlo to tak daleko, že na Braniborské bráně zavlála vlajka NDR.

Nepřipomíná Vám to oprávněný sentiment Husákových dětí tvrdících, že Fiala se svou partou už dosáhl pomyslného dna, což se komunistům nepovedlo, takže v některých ohledech bylo za socialismu lépe? Ne, nechceme o tomto polemizovat, to by bylo na samostatný článek, nicméně je zvláštní, že Němci i my máme společně ty nejneschopnější vlády ve stejné chvíli. U našich západních sousedů trvá řízená destrukce už cca 15 let a kopíruje kariéru bývalé kancléřky Merkelové. Za ní došlo k největšímu obratu po zveřejnění aféry o odposleších jejího telefonu americkou CIA. Najednou začala pozitivně hovořit a vzápětí jednat v otázce otevření stavidel migrace, což byl zásadní moment pro celou Evropu. Právě zde vnímáme první sebedestrukční kroky Německa, zároveň se v tomto období ještě zvyšuje propojení české ekonomiky s vůdčí evropskou velmocí.

Následoval covid, jehož drsné dopady spolupřipravovala chráněnkyně Merkelové z pozice předsedkyně Evropské komise Leyenová, která má nesmazatelné ,,zásluhy“ nejen na plundrovaní rozpočtů zemí EU díky zcestným nákupům nebezpečných mrna pseudovakcín, pravděpodobně pozlacených, spíše však záměrně předražených a nakonec prostě draze likvidovaných z důvodu nezájmu o aplikaci. Drsné dopady pro ty, kteří podlehli manipulaci s myslí a i ze strachu či povinnosti se nechali očkovat, se projevují v současnosti každý den, kdy se dozvídáme o nečekaných úmrtích dosud zdravých a aktivních lidí mladšího i středního věku. Leyenová je u moci i nadále a po covidu se angažuje intenzivně v Green Dealu. Je třeba také připomenout, že Němci hrají v Evropské unii stěžejní roli a uzurpují si společně s Francií rozhodující nadvládu nad celým společenstvím.

Němcům migrace a covid nestačili. S nástupem Green Dealu a zelenorudé hysterie přitvrdili v likvidaci výsad ekonomického a průmyslového postavení na celém kontinentu. Utáhnout finančně miliony přistěhovalců a ustát odpor jinak poslušných občanů nebylo pro německé politiky jednoduché, ale obvyklá germánská disciplína i přes drsnost změn v bezpečnosti to nějak se skřípěním zubů ustála. Přitom islamizace německé společnosti svou razancí připomíná tu ve Francii a Velké Británii. Také přes covid se Němci dostali, co jim však láme vaz je Green Deal spuštěný navíc v době covidové a vzápětí války na Ukrajině. Vypínání uhelných a atomových elektráren (proboha proč?), rozklad dosud tak produktivního automobilového průmyslu, přepuštění prostoru čínským levným a americkým nekvalitním elektromobilům, zaměření se na nespolehlivé a finančně nákladné zdroje elektřiny, to vše je cestou k nespokojené společnosti a startovacím impulsem k dnešním demonstracím.

Otázkou zůstává, proč jsou Češi tak v klidu, když se nás vše výše uvedené týká stejně, jen u elektřiny se přidává to, že ji máme asi tak 3x dražší právě proto, že ji Němcům levně dodáváme? Na německý přístup doplácíme mnohem více právě díky sepětí našeho průmyslu, nejvíce toho automobilového, s německým. Přestože jsou s výjimkou dopadů migrace Němci ve všem na tom lépe (i když počet cizinců u nás také razantně stoupnul, Ukrajinci jsou však o něco více přizpůsobivým národem než ti z Afriky či Blízkého východu, Pákistánu či Bangladéše), projevují svou nespokojenost razantně a nebojí se vyjet do ulic se svou zemědělskou technikou schopnou postavit se té policejní. Přidávají se i ostatní odvětví. A že se u nás o tom téměř neinformovalo? To proto, že až díky tamním železničářům se demonstrace týkají osobně i nás a nejdou zatajit. Naše vlaky končí totiž na hranicích. Holt média zamlčí vše nehodící se. A ze zbytku jsou schopna vytvořit banalitu. Jenže tou největší protesty od dob 2.světové války v Německu nejsou. K revoluci zatím nedojde, ale vláda se v Berlíně bude muset snažit něco dělat. Což není případ té naší. Fiala se zatím nebojí, snad jen návratu Kalouska do vysoké politiky. A to je zásadní chyba. Budeme zase vyhánět čerta ďáblem?

Jindřich Kulhavý 10. ledna 2024👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.9 (153 hlasů)
Trvalý odkaz

PROHLÁŠENÍ BRANKÁŘE JÚLIA HUDÁČKA K UKONČENÍ JEHO ANGAŽMÁ V KLUBU RYTÍŘI KLADNO:

Ve světle událostí posledních dní a negativní mediální kampaně, která byla proti mně vedena, chci tímto prohlášením uvést věci na pravou míru a vyvrátit nejhorší lži a nesmysly. Činím tak zejména kvůli své rodině a svým dětem, ale také s ohledem na všechny ostatní, kteří by se mohli velmi snadno ocitnout v podobné situaci.

Především chci jasně a důrazně prohlásit, že jsem a vždy jsem byl naprosto jednoznačně proti válce na Ukrajině. Chci také zcela jasně zdůraznit, že jsem nikdy slovně ani žádným gestem či jinak nevyjádřil podporu ruskému režimu. To je holý fakt a snažit se mi namluvit něco jiného je účelová manipulace. Samozřejmě jsem se v několika rozhovorech vyjádřil ke svému osobnímu životu v Rusku, který jsem vedl jako hokejista (spolu se stovkami dalších hokejistů z České republiky, Slovenska, Finska, Švédska, Kanady atd.) Byl to dobrý a normální život, který jsem žil především v klubu a s vlastní rodinou, tak jako je tomu v životě hokejisty všude na světě.

Nicméně jsem se bohužel stal obětí nenávistné kampaně, v níž si na mně lidé jako pan Koreis nebo Radosa vybíjejí svou frustraci a pod praporem strážců falešné morálky ničí životy a kariéry normálních hokejistů. Kdyby šlo jen o mě, asi bych nad tím mávl rukou. Za dobu svého působení jsem dokázal, že hokej hrát umím, že vždy bojuji za svůj tým, že ze sebe vydávám maximum na ledě i mimo něj a hlavně že ctím zásady fair play. Ve sportu i v životě.

Útoky na mou osobu se bohužel rozšířily z hokejového prostředí do celé společnosti a staly se ukázkovým příkladem toho, jak lze člověku zničit kariéru a například ukončit pracovní smlouvu, přestože ji nijak neporušil. A to jen kvůli domnělým názorům a zjevným pomluvám v médiích. Ve svých 35 letech se s tím dokážu vyrovnat, ale co by něco takového udělalo s kariérou dvacetiletého hokejisty, je zřejmé. Doba, kdy se vyhazovalo za byť jen domnělé názory, není zase tak daleko a rozhodně se k ní nechci vracet.

V roce 1989 si naši rodiče vybojovali demokracii, svobodu slova a svobodu cestovat, žít a pracovat v zemi, kterou si sami vybrali. Respektuji názory ostatních a velmi si přeji, aby se s podobným respektem přistupovalo ke všem. Dokonce i ti, kteří mají jiný názor na hraní v KHL nebo na jakoukoli jinou práci v Rusku. Osobně znám mnoho lidí, kteří v Rusku pracují i za současné situace - lékaře, učitele, právníky i podnikatele. Ti sice nejsou pod stejným mediálním lynčem jako my hokejisté, ale byl bych nerad, aby například lékař, který léčí pacienty v Rusku, byl po návratu na Slovensko nebo kamkoli jinam po čase vyhozen z práce. Protože to je totéž, jako když někoho vyhodíte jen kvůli jeho rase, náboženskému přesvědčení nebo sexuální orientaci, což je v rozporu s Listinou základních práv a svobod.

V mém případě je situace o to absurdnější, že jsem v roce 2022 odešel hrát do Kazachstánu, za Barys Astana. Kazachstán je nezávislý stát, jehož hlavním městem je Astana. Klub samozřejmě hraje i soutěž KHL proti řadě ruských klubů. Ale tohle je o kazašském klubu a o mém životě v Kazachstánu. Pokud je to důvod k veřejnému lynčování, pak si myslím, že svět není v pořádku.

Proto žádám novináře, hokejové odborníky, komentátory a významné hokejové osobnosti, aby pečlivě zvažovali, co píší a říkají, protože to má obrovský dopad. Mnohdy slova bolí víc než fyzické násilí. Využívejte svou veřejnou moc k šíření pozitivních věcí, ne k šíření nenávisti, lží a pomluv.

Původně jsem chtěl nad celou touto podivnou mediální kauzou mávnout rukou a neztrácet čas s toxickými fanatiky, jako jsou pánové Koreis a Radosa. Ale poté, co se moje malá dcera vrátila domů s pláčem, jsem změnil názor a rozhodl jsem se bojovat. A to jak tímto veřejným prohlášením, tak právními kroky. Zlu, pomluvám a obyčejným lžím a manipulacím je třeba se bránit. A pana Radosu ujišťuji, že vysouzené peníze věnuji na charitu."


 

Průměrný počet slepic: 4.9 (214 hlasů)

.. co jsou zač tito hnojometčíci?

Je tu někdo, kdo by o nich mohl napsat pár řádek? Co jsou zač, kde působí, čemu šéfuji? 

Jak říká jeden můj kamarád, "je dobré vědět, kde mají čerti mladé.."

Rozhodně si zaslouží "zhejtovat" na sociálních sítí, dát jim okusit jejich vlastní medicínu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (74 hlasů)

Našla jsem jen ty hnojomety těch blbů, nic víc, zřejmě řádně zcenzurováno.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

Ohledně toho Jakuba Koreise kterého zmínil brankář Július Hudáček si přečtěte některé  viz níže komentáře na youtube  https://www.youtube.com/watch?v=UJ7LRzqJPc8 s titulkem   "Koreis o Hudáčkovi: Nepochopitelné, měli bychom se proti tomu jasně vymezit"

 

@Jerrymax-gt7rz-před 3 dny
Tak se nám soudruh Koreis vybarvil. Kádrování by mu šlo, pokrytec jeden.

@rainmaker646- před 6 dny
pan Koreis nebyl moc dobrý hokejista a jako hokejový expert/moderátor stojí za prd ... Tyhle jeho komentáře jsou mimo. Akorát se někdo chce zviditelnit...

@zdenkahusarova584- před 4 dny
Intonáciou aj obsahom mi Koreis pripomína Šimečku. Nemali rovnakého školiteľa?

@peter.polka39-před 11 hodinami
Ten Jakub Koreis je co za primitiva?

@janboros4892-před 6 dny
Koreis je trapko, kope do niekoho do koho ho nič nie je ...

@themoravianeagle3215- před 6 dny
Vy jste se asi vsichni uplne pomatli!Proc teda nebojkujete i NHL.Soutez,ktera je snad nejvice pokrytecka na svete a rusti hokejiste jim nevadi😅 Vedi,ze by prisli o obrovskej balik a hlavni by klesla kvalita ligy, kdyby zakazali rusum hrat. Kubo ja Te mel fakt rad, ale ty asi moc ctes komentare vypatlaneho Haska ne?

@dz1809-před 2 hodinami
Soudruzi svazáci mu zakázali hrát na Kladně, tak emigroval do západního Německa. Tak mi zase vyprávějte, že to tu není jak za Husáka.

@miroslavrichter4904-před 4 dny
Je mi z vás nablití

@matejicekpetr1-před 1 hodinou
soudruh 🐷Kuba  tady kadí pěknou hromadu nutelly

@davidmontana.-před 6 dny
Je mi uplně u prdele, že preferoval hokejově Rusko. Jsem s angažmá na Kladně naprosto v pohodě. Po zápase co dělal na Spartě --> TOP.. Nesouhlasím s Koreisem
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

https://www.facebook.com/jaromirsmatrala/videos/1028135074876562/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Jakub Koreis (narozen 26. června 1984) je bývalý český hokejový útočník, který se v současné době, poté co se rozhodl v roce 2017 ukončit aktivní kariéru, věnuje komentování hokeje v médiích.

Miloš Radosa byl až před pár dny předseda extraligového klubu HK Dukla Trenčín kde skončil včera 10.1.2024. Že by jeho pád a konec s místa bosse HK Dukla Trenčín má souvislost s těmi fanatickými protiruskými výroky na adresu brankáře Júliuse Hudáčka?

Ano jak čtu na internetu Miloš Radosa je pro ukrajinský a proti ruský fanatik a proto skončil jako předseda extraligového klubu HK Dukla Trenčín.
Tři dny před Vánoci vydal hokejový Trenčín na webu prohlášení, ve kterém uvedl: „Jsme apolitický klub, patříme všem bez ohledu na názor.“
Tato slova vzbudila ohlas, proukrajinské názory zastávající předseda představenstva klubu Miloš Radosa v reakci oznámil rezignaci.

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

Říkala jsem si, že to budou nějaký primitivové úrovně Dominika Haška, takže díky, že jsem se nespletla.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

.. své vlastní medicíny, a zejména, že to proběhnulo tak rychle a efektivně. Oni si Slováci dobře pamatují, kdo je osvobodil.

Mnohokrát jsem spolknul nezdvořilé až vulgární chování některých nicek, ve smyslu Ježíšova zvolání z kříže: "Otče, odpusť jim, neboť nevědí, co činí", protože dlouhodobě zastávám názor, že zahrávat si s něčí obživou je nezdvořilé. Pokud si ale někdo takto hloupě a primitivně zahrává s obživou Júlia Hudáčika, tak ho rozhodně nelituji.

Problém je, že to jsou právě LIBTARDÍ DEMENTOKRATI, kdo si s obživou jiných zahrávají, třeba tím že svým "nahlašovacím náletem" někomu zlikvidují roky práce na profilu v sociální síti či na YouTube. Plně rozumím Marianu Kechlibarovi, že z "Asociálních sítí" odešel. Když vydá nový článek, dostanu upozornění do e-mailu a "Zapomenuté příběhy 1-6" v tištěné podobě se v knihovně hezky vyjímají..

Proto už dlouho nikoho NEPŘESVĚDČUJI  a důsledně se VYHÝBÁM debatám s vyloženými LEPŠÍMI LIDMI. Jsou vyloženě životu nebezpeční a často mstiví, zejména proto, že část jejich osobnosti podvědomě ví, na jak vratkém základě jejich názory stojí. Proto jsou "papežštější než Papež" a aktivně zadupávají do země své oponenty.

Mark Twain kdysi napsal, že je snazší člověka obelhat, než obelhaného přesvědčit o tom, že byl obelhán. Já to parafrázuji tak, že nechávám obelhané a zmanipulované fanatiky, aby to sami rozchodili po srážce s realitou, která jednou přijde, a debaty vedu jen s lidmi, ochotnými naslouchat logickým argumentům.

Nejkřiklavějším případem těchto lidí je Rolland Freisler. Za mlada, jako válečný zajatec ve Velké válce podlehnul komunistické ideologii, a pak se z něj stal tak horlivý nacista, že jako prezident Volksgerichtu (Lidového soudu) poslal na smrt tisíce lidí (vedl za svou kariéru 2.600 soudních procesů, z 90% vedly k trestům smrti či doživotním žalářům). Poslal pod sekeru mimo jiné i Sofii Schollovou, jejího bratra Hanse a jejich čtyři přátele, také Elfriede Scholzovou, sestru spisovatele E. M. Remarqua, o účastnících atentátu na Hitlera nemluvě.. Rolland Freisler, zářivý vzor všech LIBTARDÍCH DEMENTOKRATŮ..

Takže BACHA na LIBTARDÍ DEMENTOKRATY, když budou mít tu možnost, budou nás posílat klidně i pod sekeru, a vězte, že paměť mají skvělou.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to srozumitelné každému, není toho moc, jde to po bezprostředních důsledcích neschopnosti arogantní vlády. Pokud napíšete, že potřebujeme vystoupit z Schengenu, tak to sice bude pravda, ale lidi to vyděsí, rozjedou se libodemo sračkomety a výsledkem bude chaos.

Sice už tady Na kydech někteří pláčou nad zničenou zemí, ale není tomu tak, nevratných škod typu "arabská čtvrť plná nepřátelských lidí s českou občankou v kapse" je zatím pomálu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (61 hlas)

Pražan? Už jste něco slyšel o českých no-go zónách? Myslíte si, že třeba ve Švédsku mají ty "arabské tábory" ve městech už desetiletí? NE! Ono se to totiž šíří daleko rychleji, než si myslíme. Stále to jde až do okamžiku, kdy to překročí míru normálu a potom s tím už nikdy nikdo nic neudělá. Podle jedné americké studie žije v evropských zemích asi 26 milionů muslimů. "Velký bratr" ví o každém prdu, ale o tom, kolik v EU žije muslimů, nenajdete na internetu spolehlivé číslo. Netvrdím, že co muslim, to terorista a zlý člověk, ale empirická zkušenost soužití dvou zcela odlišných a nekompatibilních kultur ve statisícových a milionových počtech na jednou území ukazuje, že to nefunguje. Jen tak mimochodem - jak se daří asimilovat, nebo jen integrovat Romy? Známe jejich osady na Slovensku, známe ty lokality v Ústeckém nebo Moravskoslezském kraji a to je jich údajně méně než 300 tisíc. Každý multikulturalista by se měl do sousedství těchto menšin nastěhovat, sdílet s nimi panelák, sídliště, ulici, čtvrť. Ono by je to nadšení rychle přešlo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

Stačí se kouknout na ty videa, co jsou níže, jak to tam u nich vypadá (a dřív jistě tak nevypadalo...)

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

už ani nepočítal. Do určité míry konvergují s bělošskou většinou, domluví se česky a nepoužívají výbušniny. Dlouholetá podpora růstu jejich podílu na české populaci je ovšem jedním z hlavních provinění všech předchozích posametových vlád.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

.. mnohokrát jsem se s nimi potkal na stavbách, znám i jednoho, co se sám vyučil na zdatného elektrikáře, prostě to odkoukal a neustále se učí nové a nové věci. Je svůj, znám jeho limity a mám ho rád. Jedinou výhodou pro nás, Gádže je, že jsou mentálně stále ve kmenovém zřízení, pohromadě drží jen přes pokremní svazky a jiné tělní tekutiny, k občanskému a státotvornému principu se ještě nedopracovali, nejsou schopni si vytvořit například politickou stranu. Spíše individuálně asimilují než aby se začali sdružovat na národnostním principu. Dovedete si představit, co by se stalo, kdyby měli vlastní partaj? Takže opravdu mezi populační hrozby naší země nepatří a ani patřit nebudou.

Jsou hluční, svoji, ale přesto naši. Pokud by se opravdu seriózně někdo začal zabývat otázkou vzdělávání jejich dětí a asimilace, s respektem k jejich mentalitě, trochu jinak než to dělali komunisté, nevzbuzovali by ani nevoli majority.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Nemám důvod zpochybňovat vaši zkušenost s jedním cikánem. Já osobně také možná dva, tři podobné znám. Přesto bych s nimi, jak jsem napsal, nechtěl za žádnou cenu sdílet chodbu v paneláku, domy na jedné ulici, na sídlišti nebo městské čtvrti. Možná jich je 60% pracující, slušná, pořádkumilovná, s čistým trestním rejstříkem. Ale ten zbytek vydá za celých 100%! Sem tam lze spatřit reportáž z vězení. U nás je to téměř samý cikán, v Americe černoch. Zřejmě podobnost čistě náhodná. Ale jsou to jen odpozorované a jen životní zkušenosti a postřehy. Při běžném amatérském hledání na internetu se nedozvíte ani kolik jich u nás žije, jak bydlí, jak pracují, jaká je kriminalita, jaký je žebříček vzdělanosti... NIC! Majorita nesmí o menšině nic vědět. Přísně korektně. Proto je tolik všelijakých nepravd, polopravd, neznalosti, pomluv a drbů. Lidé je vidí na ulicích, v obchodech, vzácně na pracovištích, čtou o nich v černé kronice, diskutuje se o nich, lidé je chválí i nadávají jim. Nikdo nezkoumá jaké s nimi mají jejich spoluobčané zkušenosti a tak se šíří fámy a bohužel i nenávist. Rasismus ze rodí ze zkušeností nebo neznalosti. Každý s kým na toto téma mluvím se se mnou shodne v tom, že jim je jedno jestli je jejich soused bílý, černý, žlutý, Polák, Američan, Afričan, Rom nebo indián. Rozhodující je jak se chová a do jaké míry je asimilovaný. Takže nerozhoduje barva kůže ani národnost, ale jak se chová. My nejsme jako Američané, Španělé, Francouzi, Britové a jiné bývalé koloniální národy zvyklí na Asiaty, Afričany a nebo Araby, naši prarodiče je měli za exoty, rodiče žádného neznali a my je s výjimkou Prahy a snad i krajských měst potkáme na ulici jednou za uherák. A Cikáni? S nimi měli naši předci odedávna obecně bohužel špatné zkušenosti. Čí je to vina? Jejich, že se za 600 let života v kulturním prostředí Evropy a Čech nedokázali plně integrovat? Naše, že jsme na ně nebyli hodní?

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Němečtí vládní politikové se rozhodli pro pštrosí strategii - vyrazili za pískem do pouště ...

Während Aussenministerin Baerbock Gespräche im Libanon führt, besucht ihr Parteikollege Robert Habeck Saudi-Arabien. Der Vizekanzler und Wirtschaftsminister will in der Hauptstadt Riad Gespräche zur Sicherheitslage in der Region und zu Energiefragen führen. Saudi-Arabien spielt eine wichtige Rolle mit Blick auf den Gaza-Krieg.
Zatímco ministryně zahraničí Baerbock vede rozhovory v Libanonu, její stranický kolega Robert Habeck je na návštěvě Saúdské Arábie. Vicekancléř a ministr hospodářství chce v hlavním městě Rijádu jednat o bezpečnostní situaci v regionu a energetických otázkách. Saúdská Arábie hraje důležitou roli ve válce v Gaze.

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

Co mi to připomíná .... ?   Když byla stávka odborů u nás, kde že byl Blbeček? Taky se někam zašil, jakože pracovně. Jedou podle stejných not,  ale zjevně mají strach takže se raději někam schovají a předstírají, že pracují. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (44 hlasů)

Výborně sepsané  základní požadavky. Jednoduché a naprosto jasné. 

Uložil jsem si je  a   použiju kdy jen to bude možné 

Opakováni matka moudrosti  Posílám opět drobnou odměnu. 

Průměrný počet slepic: 5 (62 hlasů)
Trvalý odkaz

1

Průměrný počet slepic: 4.6 (87 hlasů)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

až jsem se lekl !! Zrůdy !!

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

pro někoho jsou to zřejmě krasavice inteligentní (podle slepic, které jsem mírně vylepšila :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Takže abychom naplnili demokracii, tak do každé domácnosti traktor! Na povel pak všichni vyjedeme a vláda chcípne. Traktorová demokracie. Cosi je tu špatně, co říkáte? Jurečku odmítli lidovci odvolat, no nezlobte se na mě, ale je mi z toho zle. Tak on si trsá, chlastá (za naše) a kousek vedle je střelba a umírají převážně mladí lidé...ON  TO VÍ  a  dále se skvěle baví...Kdo je volič KDU-ČSL? Jsem všemi 10 za Vidlákovy požadavky, ale řešení je ve změně politického systému tak, aby byla vláda a její ministři vykopnutelní lidmi kdykoliv. Amen.

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)

Vždycky přece musíte vycházet z toho, co je.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

juchání Jurečky s jeho blízkými na ministerstvu (nemyslím, že by tam z pětikolky byl sám, kamarádi jednoho bloku zpravidla juchají společně, pokud tomu tak nebylo, je to s pětikolkou nahnuté už z toho důvodu) nepřehlížím, ale odmítám řešit, protože rozjetou zábavu by mohla nejspíš zastavit střelba přímo v baráku, kde se juchá. Opravdu "to mohl jen nesprávně vyhodnotit", možná mu dokonce Rakušan sdělil, že je to hrozné, ale on to zvládne a Jurečka se nemusí vzrušovat, bude stačit, když se "sociálně" vypořádá s následky... Ovšem to poslední je jen "odhad".

Jeho přetrvávání ve funkci bylo "nadbytečné" zrovna v jeho aktuální funkci dávno před 21.12.2023. A že tři týdny mlží? Nejen tři týdny, celé volební období a on celou dobu co je v politice. Tím víc mne zaráží množství spoluobčanů, kteří jsou schopni za ním stát a volit jej do nejvyšších funkcí dlouhodobě.

Rozhodnutí vedení KDU ČSL ohledně jeho odvolání z funkci ve straně a vládě? Nepřekvapuje! Jejich kritický přístup k osobě jejich pana předsedy ohledně konkrétní kauzy přece nemůže narušit pětikoaliční jednotu. Vždyť jim už před tím poradil Nutella.

Průměrný počet slepic: 5 (37 hlasů)

Pokud k jejich demisi nestačí ani Dozimetr, ani střelba do lidí, mrtví, ranění..., pak už není nic, co by je zastavilo. Kdyby toto všechno měla na triku minulá vláda, před budovu soudu nebo na Václavák by ty šibenice a klece nejspíš pouze nenosili.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

Nástroje přímé demokracie (referendum o zákonech, lidová iniciativa, obecní shromáždění) donucují papaláše k tomu, aby se nejprve zamysleli, jak na příslušné rozhodnutí bude reagovat Suverén, který má poslední slovo, jak zde zdůrazňují všichni politici, kteří si chtějí svůj vliv a příjem podržet.

Příspívá to nejen ke stabilitě vlády, ale i ke spokojenosti s její činností. Mistrům světa v okopávaní svých bližních by to ale bylo proti srsti :-)

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

nemáme ??

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by sixty

Trvalý odkaz

V našich časech každý hochštapler, který má peníze na propagaci, nebo umí slibovat se dostane na nejvyšší místa, kde pak svou neschopností, amatérismem ničí domov miliónů lidí. A to nepíšu o korupci a řízením cizí mocí. Příkladem budiž pirátský ministr nějaký Lipavský, bakalář (!). V normální firmě by nebyl ani pomocný asistent, u nás řídí zahraniční politiku. Řešení se musí hledat teď, kdy jindy, že ano? Jsem pro veřejnou volbu. Ano, Ústava deklaruje, že volba musí být tajná. Ale já se přeci mohu rozhodnout dobrovolně kdykoliv, že chci volit veřejně, či ne? Takže před volební komisí prohlásím, koho chci volit, dostanu odpovídající lístek a ten vhodím do urny za přítomnosti svědků z komise. No a to pravé přijde teď: V následujících 4 letech budu mít pak právo svůj hlas vzít zpět (jen jednou). Pokud počet hlasů klesne pod úroveń zvolení, musí být příslušný poslanec zbaven mandátu. A je to. Veřejná volba :-)

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)