Ať to dopadne jakkoliv...

Autor
Štítky

Dnes opět obrátíme naše zraky za Velkou louži a budeme pokračovat v prokydávání velkého amerického chlívku. Troufal bych si říci, že se jedná přímo chlív Augiášův a tanto příměr v tomto článku ještě několikrát zazní. Zkrátka budeme se dále věnovat dění v USA, protože ať se nám to líbí nebo nelíbí, budeme tím značně ovlivněni. Monohem víc než děním v Rusku. 

V mém předchozím článku jsem pokládal řečnickou otázku, za rozsáhlé americké protesty, které stále neutuchají, jsou znamením mnohem větších problémů, které je tam čekají. Tvrdil jsem (a zatím na tom stále trvám), že současné protesty obsahují mnoho nevých prvků, které ty předchozí neobsahovaly. 

V mezičase jsem si o tom párkrát popovídal s Masterem, který je víc kovaný v angličtině, Zároveň jsem si přečetl články o tom, fejsbůk přichází o reklamy od globálních firem, protože nedostatečně cenzuruje. Se zájmem jsem si u Kechlibara přečetl o profesoru Hudlickém, který je ve svém seniorském věku známý rasista non plus ultra a hlavně jsem sledoval to mlčení našich pravdomluvných médií, které jen velmi krotce glosovaly události, protože nepřišly notičky, jelikož se jejich sponzoři ještě nerozhodli, jak se k americkým událostem postavit. 

Jo, víte co mě zaujalo? Koukal jsem na nějaké fotky té autonomní zóny v Seatlu, kde se střílí jak v brazilském slumu a víte co tam měli za plakát? Že ta jejich zóna je bez ruských provokatérů... Oni těm kecům o Putinovi, který vládne i v USA asi fakt věří. Jestli je to nějaká všeobecně rozšířená úchylka, tak USA skončily, jen o tom ještě nevědí. 

Ať přemítám jak přemítám, mohou americké prezidentské volby vůbec dopadnout dobře? Master tvrdí, že do voleb se situae už moc nevyhrotí, to co tam mají, to samo o sobě vypadá jako v roce 1860 těsně před válkou severu proti jihu. Ale dovedete si představit, že Trump znovu vyhraje? Jaké rodeo se spustí? Obzvlášť když CNN už zase chrlí zprávy, že Trump na Bidena ztrácí. Myslíte, že je tak nereálné, aby Trumpovi nějaký ten USA stát vyhlásil neposlušnost? Aby se tam vytvořila nová konfederace proti nové unii? 

A obráceně... dovedete si představit, co bude následovat po Bidenově vítězství? Hon na čarodějnice, hon na trumpovy příznivce, další autonomní zóny = slumy = násilí. Nové úděly, které se budou podobat zlatým stalinským časům, samozřejmě ve jménu svobody a demokracie. 

Mají Spojené státy vůbec nějakou pozitivní možnost? Ať vyhraje jeden nebo druhý, bude to vždycky strašný průser, vlastně se to liší jen tím, zda demokraté budou hýkat blahem nebo vzteky. Je vůbec nějaká možnost, aby z toho ten jejich stát a národ vyváznul? Je vůbec možné hnuj z augiášova chlíva nějak vykydat, nebo existuje jen ta héraklovská možnost povodně, která všechno vyplaví vinný, nevinný? 

Skoro mám na mysli Nolanův film Den nezávislosti... že přiletí ti mimozemšťani a všichni si uvědomí, že existují horší problémy než Trump nebo Biden. Jinak moje fantazie poněkud selhává.  USA mají sice mnoho nepřátel, ale žádného, který by je opravdu ohrožoval. Pořád mají hóóódně velkou a silnou armádu. Vlastně mají tu smůlu, že je žádný nepřítel nemůže sjednotit. Jen ještě více rozdělit a popíchnout proti sobě. 

Je to takové paradoxní... i USA se připravovaly na minulou válku. Nastavěli letadlové lodě, vyzbrojili milion mužů, postavili nejlepší letadla a všude mají své zájmy i základny. Svět špiclují jejich družice, svět stojí na jejich dolaru i dluhopisech. A ejhle... nepřítele nemají venku za babylónskými hradbami. Mají ho doma. Sami ho vychovali v naději, že ho budou levně a efektivně posílat na ty tam venku. A on se jim rozlezl doma. Nejen mezi těmi chudými  a vykořisťovanými. Nejen mezi černými a obyvateli ghet. Ty demonstrace organizují děti bohatých bílých... které to vůbec nepotřebují, ale přesto to velmi šikovně a proškoleně dělají. Naučili se to na školách... 

Tak snad jedině ten koroňák... že by znovu získal na síle a zastoupil ty mimozemšťany jako smrtelný nepřítel. Jinak si nějak nedovedu představit, že by se tam situace mohla uklidnit. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (78 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

je americký Drahoš. Ať si ho užijí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

Drahoš je jen prázdnej panák, vytáhnutej nahoru.

Fisher je integrální součást systému. Jako Biden.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pavel_Fischer

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Dělá jenom ostudu, nikam ho už nezvou, k nám nikdo nejezdí, takse aspoň zviditelňuje jako sprostý ubožák.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Předvolební průzkumy z posledních amerických voleb prezidenta předpovídaly drtivé vítězství Hillary Clintonové. Řezníček z ČT kvůli tomu ze sebe udělal dokonalého blba a čekal na rozhovor vítězství s Clintonovou. Marně. Po volbách se ukázalo, jak moc ty průzkumy lhaly. Nemůže být něco podobného i nyní? Novináři jsou většinově proti Trumpovi, tak o něm nenapíší nic dobrého, a průzkumy mohou být zfalšované, nebo se také lidé bojí říct otevřeně, že volí Trumpa kvůli mediálnímu lynči. Pravdu ukáže až podzimní sčítání hlasů. Ale jestli vyhraje Biden, Bůh ochraňuj Ameriku, protože pouhé žehnání nebude stačit. Biden totiž už své schopnosti ukázal ve vládě Ukrajiny, které šéfoval. A Ukrajina dnes směle směřuje k rozpadu a ekonomickému krachu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (43 hlasů)

Trump letos na podzim vyhraje a nebude to jen o prsa. Klidně se vsadím. V rámci tipsportu hodlám investovat 10t.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Smát se nikdy nepřestanu.
Nositel řádu Pákistánu
a Ten, co stahuje kožky
kácí doma sošky.
Tvoří nové tradice
bo jsou z jiné opice.

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Prachy a strach. Mám dost prachů abych se nemusel bát o cokoli, je každodenním chlebem cizáckejch konšelů a jejich pánů. Nigdo ty hňupy k životu nepotřebuje, ale voni nedaj pokoj. Důrazně propagují své zájmy, keré se mnohým kolaborantům po celém světě líbí. A ti jako potrefení roznášejí po okolí jejich smradlavý myšlení. Někeří sou schopni se o to i hádat, že kerej tamní magor patří do jaké skupiny a kolik pokojů k té skupině přináleží.
Že gdyby jako chtěli ty skupiny u nás bydlet, že si koupí všechno bydlení a místní tupani na ně budou dělat z krabičky vod sirek čulibrky. "Přejete si něco vaše velkopanská velebnosti?".

No a páč s potřebama tady pšenka nekvete a furt se blboni nimraj v nose gdyž jim teče láva na hlavu, tak nejlepší bude, jim na ni eště nachcat a nasrat a celé to zamíchat a šlápnout na to botou aby to mělo konečně ten správnej ideologickej nebo tiskovej profil.

A gdyž se něgdo ptá, co by jako s tím šlo dělat, ale kua konkrétně, tak se nedoví nic, páč nevidí ani neslyší tohle divadlo a nestíhá ani vyhrabávat bordel ze svý zacpaný poštovní gebulky, do keré mu ochotníci zase nacpou další várku reklamních keců.

A tak mu nezbývá nic jinýho než ty kecy každej den spláchnout aby tam zbylo místo na pořádnej úřednickej klobás. A ten už je na talíři. Jen se čeká na ochotníka, kerej ho lidem naservíruje.

Průměrný počet slepic: 3 (27 hlasů)

Sasine, dnes silnej podprůměr, tudíž bez hodnocení. Není zde záporná hodnota.
Ale, jinak správně. Jen bych před tím než nastane ono "šlápnout na to botou" posypal pořádně vápnem. Hygiena je nutnost v dnešní době. Sasine, neflinkejte to!!!!!

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

Gdyž přitvrdím nehašeným vápnem, nigdo mě nebude mít ve Vidlákově rád a zvolí si mladého Babiše.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Sasine, ty si krásně hraješ, jednou jsi na přesdržku a potom zase k zulíbání.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

Něgdy musí člověk uhnout aby ho blboni neobcházeli a něco, byť se jim to nelíbí, pochytili. To je už takovej svět závislostí.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Petr a Pavel na hradě.
Witowská v rajské zahradě
se s budoucností nepáře.
Macecha Ondřeje koláře
poradí rádci Petrovi
co Petrovi Pavlovi napoví.

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Někdo má sličnou Witowskou
někdo zas slečnu Lipovskou.
Někdo zas krásnou Alex
ten aby raději zalez.
Ten který kouří pohanku
má zase chytrou ivanku.
Někdo má zase můru
ta má zas šablatůru

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Poslední 3 řádky volake zmetene

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neziskovky, nadnárodní korporace, od nich plyne, Kolářovi láce.
Prezidentské kandidáty, tento šíbr školí, Kalouskovce ve volbách, poctivě vždy volí.
Péťu v ČT, všichni dobře znají, bo hmotný prospěch, z něho mnozí mají.
Spatřil Witowskou, jak jde do roboty, tak na ni mrk, aby jí předal, jako vždycky, noty.
Světlana podle not, věrně na obrazovce zpívá,
na štědrého Péťu, zrakem oddaným, se dívá.
Kavárenská agenda, v ČT pořád běží, a Kollarojc sponzoři, z toho pilně těží.
Jednoho dne Péťa, zas si obul boty, že za Světlanou půjde a dá jí nové noty.
Jenže náš Péťa, má dnes chmury na čele, volby do rady ČT, nedopadly vesele.
S obavami svými, z brněnské Lipovské, vylévá si srdce, koupené kavárnici Witowské.
V televizní kantýně, stavili se na kávě, chmury odešly, jiskra přeskočila a už je ruka v rukávě.
Witowská tajně, píchá Péťu Koláře, ani nevolali, pro stvrzení faráře.
Takový je obraz, taková je vize, naší státní, nezávislé České televize!
Světlana ČT opouští, bez ohledu na věk, přes Péťu v korporátce, má nový mastný flek.
A náš Péťa, zas obouvá si boty, v ČT už čekají další, až přinese jim noty.

Konec?

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Rusové prý platili Talibanu za zabité Američany. Naši novináři to ihned převzali a berou to jako evangelium. Jejich frontová linie je jasná. Četl jsem to na centrum.cz a jinde.
Samozřejmě, Rusové tvrdí, že je to fake. Taky si myslím, že je to fake stejného typu jako ten o ruském ovlivnění US prezidentských voleb.
V USA některé kruhy šíří hysterii. Jako u nás, ostatně.

Demokratická strana se spojila (nebo jim jen servilně podkuřuje, což vyjde nastejno) s BLM. Jestli v prezidentských volbách vyhraje, už to nejspíše neukočíruje. Tu vzedmutou energii.
Tady je opravdu velké nebezpečí. Je to jiné, než dřívější US nepokoje. Protože:
1. Existuje zde rasistický program proti bílým (a žlutým a
- Latinos, které mimochodem US černoši ze slumů nenávidějí nejvíc - jsou konkurenti o dávky, ale snaží se pracovat).
2. Ten program ČÁST SPOLEČNOSTI, VČETNĚ BÍLÝCH, AKCEPTOVALA! Sdělovadla, kulturní fronta a jedna z hlavních stran, která si tím kupuje voliče a nepokoji se snaží tlačit na stranu druhou. Až do úplného zničení státu. (Jasně, oni tomu nevěří, nedovedou si to představit, ale. Hitlera se až do roku 38 taky v podstatě nikdo nebál a západní politici jednak ustupovali z pohodlnosti a jednak se Německo snažili poštvat proti SSSR. Pamětníci před válkou říkali, že Němci jsou kulturní národ a aplikace myšlenek z Main kampf je nemožná. Ale stalo se to.)
3. Tozn. část společnosti z toho má hmotné výhody a část to používá jako nátlak na jinou skupinu.
4. Přestalo být, díky tiché dohodě části společnosti, tlačící na část druhou, vymáháno právo. Rabuje se, mrzačí a vraždí, téměř beztrestně. Ideologie a sdělovadly uměle implementovaný pocit dluhu, trestné činy určité skupiny lidí, omlouvá. Rozpad právního státu v přímém přenosu. Ostatně, ty fantazmagorie o Rusku, jsou ze stejného soudku. Také slouží jako nátlak proti druhé skupině lidí a jejich šiřitelé jsou beztrestní.
5. Pokud tato ideologie nese vyznavačům peníze, nebo jiný prospěch, třeba tlak na jinou skupinu (BLM je pro Demokraty něco jako byly SA v Německu, nebo by rádi, aby to tak bylo) nikdy se jí dobrovolně nevzdají.
6. A teď něco docela důležitého. BLM mají částečný úspěch a "vydělali peníze". Dostali odpustky, výpalné a bílí klekají na kolena. Jejich šéf se dal slyšet, že je to málo, vzhledem k ziskům korporací a pokud nedostanou, co chtějí, tak USA spálí. V PODSTATĚ UŽ, DIKY USTUPOVÁNÍ, UŽ NEEXISTUJÍ ÚSTUPKY, KTERÉ BY BLM TRVALE USPOKOJILY! Analogie u Hitlera. Čím víc mu ustupovali, tím chtěl víc. Německá menšina v ČSR měla svoje školy, svoje práva, ale nebylo možno je uspokojit. Ničím. Albánci v Jugoslávii neplatili nájem, energii a vodu měli zadarmo, své školství, dotovanou kulturu, porodnost. Jakmile měli za zády USA, nic je neuspokojilo. Jen totální deklasování protivníka. Obávám se, že u BLM je to podobné. Navíc, u Afričanů je, vedle nízkého průměrného IQ zvýšená agresivita. (specifikum je "umělecký" projev rapování - sprostou formou je deklasován soupeř. Což se u Evropanů a Asiatů nevyskytuje. Fair play je pro naprostou většinu Afroameričanů neznámý pojem.)
Může to klidně skončit nevolnictvím, otroctvím, terorem proti viníkům a rasově špatným.
V Zimbabwe už bělochy vyhnali. Následně se stát ekonomicky položil.
Varující je, že Biden (a demokrati) chce odzbrojit US společnost. Přesně, jak se o to snaží v co se týče zbraní, přísně regulované Evropě...

(Placení za dědičnou vinu, nikdy neodčinitelnou a klekání před uslechtilou rasou, velmi připomíná vztah muslimů k nemuslimům, vyžadujícími projevy podřízenosti a povinné placení džizje věřícím, za "ochranu". Trest pro neplatiče je smrt.)

Je jasné, že v USA rostlo podhoubí, z něhož vyklíčil současný stav. Lidská práva, neziskovky. Jejichž zaměstnanci budou dostávat granty, pokud budou mít co řešit. Čím víc peněz pro lidskoprávní politické neziskovky, tím větší rozpory ve společnosti a naopak. Neziskovky tohoto typu problémy neřeší, ale vytvářejí. Kdyby něco vyřešily, přestaly by dostávat peníze. (Jak to u nás dělala Šabatová? Provokace s cikány a muslimy na zdravotní škole?) Druhá věc je, že každá generace v lidskoprávních neziskovkách, je více extrémnější. Musí si mezi starými pardály vydobýt místo na slunci. A získat granty. "Evoluční tlak" v soupeření mezi zaměstnanci a aktivisty v neziskovkách jasně zvyšuje radikalismus. (Jedna aktivistka z Antify házela vejce na britskou královnu v Brně. Aby je (aktivisty) policajti nemohli od sebe odtrhnout, měli ruce k sobě přivázané v kovových trubkách. Policajti jí při zákroku vymkli zápěstí, čímž se mezi svými stala slavnou. Díky tomu dostala místo na MU a přednášela tam. Dnes je, tuším, jedna z nejdůležitějších na své katedře... Jak to zmákla Bursíkova JauJau? Porvala se s policajtem, strhla mu výložku. Katapultovalo ji to do sněmovny. A další?)

Není čas tak jen stručně:
skupinová stupidita a generační vzpoura. Ti protestující aktivisté u nás, nejsou ti nejchudší. Je to střední třída. Oni bojují proti svým rodičům, chtějí si vydobýt své místo na slunci. (Tak trochu, spíš více, to znám a je znám. Občas s nimi pracuji.) Ukázat, že oni mají svou pravdu. Jejich "kmen". Dostávají peníze a ze škol (popřevratová politika) ani z rodin, kde rodiče tvrdě pracují, se neseznámí s národními tradicemi, kontinuitou, nejsou ukotvení. Každý člověk potřebuje být ukotvený. Pokud není, je nejistý. Nastupuje parta, sekta, náboženství nebo hnutí s co nejmladšími lidmi. Kde je jasně dán přítel a nepřítel, dá se odčerpávat agresivita a navazovat sociální vztahy. (Co dělá projití neziskovku např. s mladýma holkama, jsem už tady psal...) Proti Babišovi jsou, protože je dědek. Pro nic jiného. Kdežto mediálně "věčně mladý" spáč knížpán, měl číro jako pankáč. Povrchnost, mediální falešný obraz, ale zabírá to. Nechtějí svět rodičů zničit, jen se prosadit. A spojit se s kýmkoliv. Důsledky si neuvědomují. Pomáhat "uprchlíkům" je ušlechtilé. A kdo to nevidí, je barbar. LGBT, Rasa, náboženství, ekologie ( tolik svého času populární, dnes už tolik nefrčí) vše mohou být přirození spojenci. Ale to je na samostatný a dlouhý článek a nemám čas. Proto jen zkratkovitě a možná trošku nesouvisle, protože v noci.

V USA ten vývoj je už 40 let. Politická korektnost byla indikátor. Za slova se tam vyhazovali lidé už v 90 kách. Vzpomene si někdo, jak v 90 kách tady dělaly můru šílené USačky, že Velikonoce jsou týrání žen a mužská nadřazenost a vyhrožovaly? Tehdy jsme se tomu v Evropě smáli...

Mimochodem, když vidíte politiky, hrát ruskou kartu, odstraňovat sochy, dělat destruktivní mezinárodní gesta, podporovat jednu etnickou skupinu na úkor většiny, jisté etnikum nebo politické hnutí má menší trestněprávní odpovědnost, žalobníky v Bruselu nebo akce neziskovek, jako Chvilek pro diktaturu ( s kupou nepřiznaných peněz), agendu a vyjadřování kavárny, zblblé studenty (a studentky!) humanitárních studií nebo jednotu mainstreamovych sdělovadel - podobnost s USA není náhodná...

Průměrný počet slepic: 5 (63 hlasů)

Trochu to zjednoduším. Na Rusa si netroufají kvůli jaderným zbraním. Na Číňana si netroufají kvůli dluhopisům a odvezenému průmyslu. Tak aspoň okopávají kotníky. Ke spotřebě už obyvatele nedonutí, tak podle Kondratěvova cyklu naše éra končí válkou. Vnější nepřítel nikde žádný, tak si našli nepřítele uvnitř. Končí to ničením hodnot a majetku.
Tlak BLM bude postupovat do té míry, až se běloši- caucasian, Asiaté, Latinos a ostatní neprivilegované národy naštvou a s BLM zatočí jak SS s SA. BLM má analogii v SA. Ještě chvíli protestů a USS se někde vytvoří z domobran, policie, armády, Národní gardy.
Trump klidně může vytáhnout trumfa těsně před volbami a vyhlásí kvůli BLM výjimečný stav. Volby se nemusí vůbec konat. Biden bude protestovat do doby, než umře věkem. Takže moc dlouho protestovat nebude.
EU je jen odraz toho, co se děje v USA. Muslimové BLM v Evropě zarazí, jakmile se dostanou k moci, protože v Koránu se nic o 72 pohlavích nepíše, tam je jen 72 panen. Ostatně nejvíce otroků v dějinách lidstva zotročili muslimové, ale toho si nikdo nevšímá.
Původně jsem si myslel, že BLM možná vedlejší větví vývoje naberou směr proti muslimům jakožto největším otrokářům, nebo Koránu, který otroctví povoluje. Ale ne, zdá se, že se otrokem stává WASP - a dobrovolně. Dalo by se to nazvat humanitně neziskovou kastrací.

Průměrný počet slepic: 5 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Ono to navazuje na tu skepsi a ani se tomu nedivím.
Ono je to spíš proto,už není kde brát,kolonie vybrakované a navíc zadlužené,že se mnohé cukají,nadále podporovat hýřiví život v USA.Který vyhraje prezidentské volby,nikdo nedokáže odhadnout,kampaň postavená na destrukci,také nic dobrého nepřinese,bude těžké to napravit.Jak už jsem psal,když vyhraje Trump,Zeman,Babiš můžou být v klidu,PAL utře hubu,když vyhraje Biden,PAL má navrch a nejen u nás.Ony ty předpovědi horkého podzimu,budou na všech frontách.
V USA uvažují jen o tom,že je může zachránit,okupování Ruska a Číny,takže i v tomto směru,to může být horké.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Můžou brát u svých bohatců.

Gates by měl platit tolik daní, že by mu už nezbylo na tu jeho korupci/dobročinnost.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Pane Čmoud.
Uvažuje se o zestátnění,sice jen u nás,ale něco takového by mělo nastat právě v USA,hlavně konta a stát USA by byl bez dluhů,možná by i něco zbylo.Aby to nemohlo nastat,tak rozdělují společnost,znepřátelit komunity.až k těm rasovým násilnostem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Dilsey Pope z Columbusu, Georgia, si koupila manžela. Když ji urazil, nemilosrdně jej prodala na plantáž, protože byl jejím majetkem.
V USA 3 776 svobodných černochů bylo otrokáři. Vlastnili 12907 černých otroků.
Svobodní černoši se v USA také zabývali obchodem s otroky.

https://www.pokec24.cz/politika/minulosti-cernochu-je-take-dulezita/

Takže mnoho z těch protestujících členů BLM bude potomky otroků, ale také potomky obchodníků s otroky a otrokářů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

A ty otroky, na pobřeží Guinejského zálivu, prodávali kupcům černoští náčelníci. A od Sahary na jih je lovili Arabové. V křesťanské Evropě otroctví vymizelo samo. Plantážníci v Amerikách se inspirovali a převzali systém od muslimů.
Za zrušení otroctví v USA proběhla občanská válka. Islámské země byly ke zrušení otroctví donuceny. V několika afrických islámských státech, funguje otroctví dodnes.
BLM by měli být bílým Američanům vděčni.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

to s tou válkou jihu proti severu bylo trochu jinak. Ale nějaká pohádka se na události starší nez 70 let,které si už nikdo nepamatuje,vymyslet vždy musí.

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

šlo tam o zúženou předkožku. A slavení státních svátků v době, kdy nebylo co žrát.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

tady šlo o to,že neměli možnost dovážet Ukrajince do fabrik.Jinak by si to otroctví klidně nechali.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Válka Severu proti Jihu byla o daních, co Sever bral Jihu.

Zrušení otrokářství byla jen PR lež.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

namezdni dělníky do fabrik a ti aby po šichtě skoupili produkci o nic jiného nešlo

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

"vymizeno" legislativně jen krátce před tím, než došlo v USA k občanské válce a zrušení otroctví.
Nevolnictví a poddanství si některé evropské země podržely až do druhé poloviny 19. století a jen velmi nerady se obého vzdávaly.

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

V Evropě vymizelo otroctví před občanskou válkou v USA. Máte to blbé, ale jestli to bylo krátce předtím nebo o něco dříve, na věci nic nemění. Tím to neznevážíte.
Také nechápete, že legislativa potvrdila něco, co už dávno neexistovalo. A křesťanská Evropa není monolit. V českých zemích např. na to nebyla legislativa, protože se to zde i jinde dlouhá staletí neprovozovalo. Nebo ve Švédsku, Finsku, baltských zemích, Německu...
Na rozdíl od muslimských zemí. Které k tomu přinutili až Evropané. Což zřejmě čtěte velmi nerad.

Nevolnictví a poddanství vymizely v Evropě také. Na rozdíl od jiných společností. Žádné vaše řeči to nemohou znevážit.

PS:
Tento vývoj se samozřejmě netýká evropských zemí, okupovaných a terorizovaných, muslimy. Proto Křesťanská Evropa.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

Západní Evropa fičela v obchodu s otroky do první poloviny 19. století ve velkém a do poslední třetiny 19. století v malém.
Poddanství a nevolnictví dtto. Tam to platí pro CELOU západní, severní a střední Evropu bez vyjímky.
A ŽÁDNÁ z předmětných zemí nebyla žádnými muslimy nijak ohrožována, natožpak okupována.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Zánik nevolnictví v západní Evropě
Ve 14. století se sociální a ekonomické podmínky především v západní Evropě významně změnily. Epidemie moru (černá smrt) ve 14. století způsobila demografickou krizi, díky které začala být instituce nevolnictví na ústupu. Ve Francii, Anglii, Flandrech a v západních oblastech Říše (německé země a Itálie) došlo k rozvolnění vztahu mezi rolníkem-nevolníkem a pánem, takže tradiční nevolnictví bylo nahrazeno peněžní rentou a rolník získal některé osobní svobody (například nebyl fyzicky vázán k půdě). V raném novověku se nevolnictví udrželo pouze v některých francouzských oblastech. Tento proces doprovázela během 14. století řada rolnických povstání (např. jacquerie ve Francii v letech 1356–1358 a nebo anglické povstání Wata Tylera v roce 1381).

Nevolnictví ve střední a východní Evropě
V oblastech střední a především východní Evropy ale ve 14. století k podobné kvalitativní změně nedošlo. V části střední Evropy (přibližně Čechy a Morava, západní oblasti Polska a Uher) došlo díky kolonizaci ve 13. a 14. století sice ke vzniku řady komunit svobodných rolníků, ale samotné nevolnictví ve 14. a 15. století nevymizelo. Jednou z příčin byl relativně menší dopad velké morové epidemie ve srovnání se západní částí kontinentu a dále relativně silná pozice hlavních držitelů půdy (šlechty a církve). Ve východní Evropě měla k udržení nevolnictví přispět mimo jiné stále se zvyšující poptávka po místním obilí na západě Evropy. Pro oblasti střední a středovýchodní Evropy se v historické vědě od zhruba šedesátých let 20. století diskutuje otázka druhého nevolnictví a krize 17. století. Podle této koncepce bylo možné během 15. a 16. století sledovat také ve střední Evropě ústup nevolnictví, který byl ale přerušen krizí spojenou s třicetiletou válkou. Demografická krize zde naopak vedla k nové vlně nevolnictví tentokrát v podmínkách centralizované, absolutistické monarchie a počínajícího kapitalismu.[1] Západní hranicí území, kde se v raném novověku uplatňovalo, je zhruba linie Labe – Krušné Hory – Šumava, která odpovídala také hranici dvou vrchnostenských hospodářských systémů – režijního a rentovního velkostatku. Nevolnictví je užíváno jako obecný termín pro široké území, na kterém nepřesně sugeruje podobnost poddansko-vrchnostenských vztahů, které měly lokálně výrazně odlišnou povahu. Na ústupu se ve středoevropském kontextu nevolnictví ocitalo z ekonomických a sociálních příčin od 18. století, kdy byla předmětem právnických debat samotná definice pojmu. Polemiky byly vedeny o správnosti označování nevolníků římskoprávními termíny coloni nebo servi, v českém prostředí byla zpochybňována samotná existence nevolnictví.

V českém prostředí byly projevy nevolnictví postupně odbourávány během druhé poloviny 18. století. Patent Josefa II. o zrušení nevolnictví (1781) se týkal především omezení svobody pohybu, samotná instituce poddanství zanikla až v roce 1848. V Rusku se nevolnictví udrželo nejdéle a bylo zrušeno až v roce 1861 carem Alexandrem II.

------------------------

Uvědomujete si, že většina z nás tu je potomky nevolníků?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Občan nenávidí vlastní kulturu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Ve vaší původní reakci jste se pokusil shodit zánik otroctví v Evropě, že to bylo jen nedlouho před US občanskou válkou. Nepovedlo se vám to.

Ani to s tím nevolnictvím, což není totéž, se vám nepovedlo. V Evropě bylo zrušeno vývojem, ne na vnější popud.

V Evropě nejdéle přežívalo otroctví v zemích, které byly muslimy okupovány.
Ani to jste nevyvrátil.

Nemůžete popřít, že otroctví vychází z islámu a že islámské státy byly donuceny zrušit otroctví zvnějšku. A v nějakých ještě existuje i dnes. ARGUMENTAČNĚ JSTE PROHRÁL.

Tvrdíte, že západní Evropa "fičela" v obchodu s otroky. Kdybyste dobře četl, psal jsem, že Evropa není monolit a v Německu, Pobaltí, českých zemích apod. otroctví staletí neexistovalo. Tudíž ho neupravovala žádná legislativa.
Jakým způsobem se podílely české země na otrokářství? Jasně, pili jsme také kávu! :o)))))
I zde jste argumentačně zklamal.

Co se týče legislativy, třeba v Anglii upravovala právně stav, který už dlouho neexistoval. Schválně, když se odlficialne na území Velké Británie zrušilo otroctví, kolik jich tam měli? ;))

Je mi líto, ale svůj útok na vlastní kulturu, jste zase neobhájil.
___________

Mám na vás dotaz.
V jedné minulé diskuzi jste tvrdil, že migranti vojenského věku přišli o rodiny. Vzhledem k počtu migrantů už v Evropě a na cestě a rozvětvenosti tamních rodin, by to bylo hodně přes deset milionů lidí. Navíc není známo, že by takový počet lidí někde prošel o život, tak mne to zajímá... KDE JSTE NA SVÉ TVRZENÍ PŘIŠEL???

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Takže Řecko, o fous později Římská říše, poté Franská říše a Byzanc byly muslimské státy?
To by jeden neřek, co se tu lze dozvědět :o)))

Dexxi, jste-li to Vy, fakt myslíte vážně ty nesmysly, co tady lepíte na sklo?

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

O Byzanci, Řecku nebo Franské říši
tu mluvíte pouze vy! :o))))

Padají z vás občas věci. O těch uprchlících, co přišli o rodiny a teď tohle. Je ve vás taková nenávist, že ani nečtete text? Nebo je to pouze úhybný manévr? Pak nic moc.

Takže zkuste odpovědět na napsané.

PS
A nezepomeňte na ty miliony uprchlíků ve vojenském věku, co přišli o rodiny a proto táhnou do Evropy. Fakt mne zajímá, odkud to máte.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

pocházejí z islámu.
Ten ale vznikl až v 6. století n.l.
Jenže všechny říše a státy před 6. stoletím n.l. byly otrokářské; vč. křesťanských (a velmi dlouho po 6. století n.l. také). Takže musely být muslimské.
Pokud nebyly muslimskými, pak otroctví a otrokářství nemohou pocházet z islámu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jestliže se budoucí plantážníci v Amerikách inspirovali u muslimů, provozujících masově otrokářství protože v Evropě otroctví v té době hrálo marginální roli (bylo zde nevolnictví) a nakupovali v Africe u Arabů (nebo od černých náčelníků), neznamená to automaticky, že otrokářství pochází z islámu.

Druhá věc je, že v islámských zemích se nezbavili otroctví nebo nevolnictví, vnitřním vývojem, ale díky tlaku zvenčí.
Protože tento jev má v jejich učení oporu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_slavery
https://en.wikipedia.org/wiki/Slavery_in_medieval_Europe

Vykládáte o otroctví a otrokářství totální bláboly, aniž byste byl schopen je čímkoli podložit.
Co Vás k tomu vlastně vede?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Muslimové okupovali Balkán.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Tak znovu, na co jste původně reagoval:

A ty otroky, na pobřeží Guinejského zálivu, prodávali kupcům černoští náčelníci. A od Sahary na jih je lovili Arabové. V křesťanské Evropě otroctví vymizelo samo. Plantážníci v Amerikách se inspirovali a převzali systém od muslimů.
Za zrušení otroctví v USA proběhla občanská válka. Islámské země byly ke zrušení otroctví donuceny. V několika afrických islámských státech, funguje otroctví dodnes.
BLM by měli být bílým Američanům vděčni.

Jestli chcete, zkuste na to odpovědět. Argumentaci "časovou", kterou se snažíte zánik otroctví v Evropě bagatelizovat, neberu. Už jsem napsal, že v různých evropských státech to bylo různé a pak, nemůžete tím jeho zánik snížit. Kdežto v ostatním světě, hlavně islámském, zaniklo otrokářství tlakem zvnějšku.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

"Za zrušení otroctví v USA proběhla občanská válka"

Takto napsaná věta je LEŽ, doporučuju si nastudovat původní prameny, ne ČT ;)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

"Za zrušení otroctví v USA proběhla občanská válka"

Máte pravdu, je to nepřesné. Nebyla to prvotní a hlavní příčina. Zrušení otroctví na jihu byl jedním z důsledků války. Na tom se snad shodneme. Děkuji za upozornění. :)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Přesněji Lincoln zrušení prosadil jako způsob oslabit jih, po válce bylo v plánu Lincolna odvést otroky zpět do afriky, proto taky byla vytvořena Liberie ;)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Tim nemyslím že ju založil Lincoln, ale stat byl založen za tímto učelem, navratu černochů, Lincoln toho chtěl jenom využít "jako statní program"

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

že vztahy Afroameričanů a domorodců v Libérii byly od počátku napjaté. A že program přesídlení Afroameričanů do Libérie, po čase zkomíral. Ale bez pomoci strejdy Google už nevím, proč :)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Těch 13 000 Afroameričanů odvezených z USA do země svobody Libérie mělo od počátku spory s místním obyvatelstvem, které bylo vystaveno projevům nadřazenosti a diskriminace ze strany relativně vzdělanějších a kosmopolitnějších přistěhovalců ze Spojených států amerických.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

No ano, jenže na Severu to otroctví fungovalo ještě pár let po občanské válce.
On pan president svým "výměrem" během té války "osvobozoval" jen ty otroky na Jihu (aby zhoršil hospodářskou situaci protivníků), Severu se to netýkalo ... jen tam bylo těch otroků trochu méně !!

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Země ve smyslu stát je abstraktní pojem.

Země nemůže něco dělat ráda či nerada.

To mohou jen konkrétní lidé a skupiny konkrétních lidí. Že to byla na nevolnictví vydělávající šlechta je evidentní.

Stačí se podívat na všechnu tu šlechtickou verbež deroucí se ke korytům podle kalergiho fantasmagorií a vidíme, že se nic nezměnilo, jen cíle jsou ještě šílenější.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)