Druhé ohnisko

Autor

Včera jsme probrali válečné ohnisko na Ukrajině, dnes si probereme to druhé na Blízkém východě. I tam se situace dynamicky vyvíjí a konflikt jde poněkud jiným směrem, než to na začátku vypadalo. Než se nám rozhoří třetí ohnisko na Taiwanu (USA se s Čínou v San Francisku dohodli, že se nedohodnou), pojďme si trochu prokydat situaci v Izraeli a Gaze.

Velká válka nenastala. Hizballáh se nezapojil. Občasné vzájemné ostřelování patří k místnímu koloritu. Arabské státy sice hromovaly, zazněla velká spousta východního krasořečení, Chameneí dokonce prohlásil, že Izrael už prohrál, ale Jordánský král řekl, že Arabové do Gazy nepůjdou. Nějak si tam kluci hamasáčtí poraďte. A vzhledem k tomu, že celé vedení Hamásu žije v příjemném katarském exilu, zřejmě tu „mezinárodní izolaci“ nesou dobře.

Muslimské menšiny na Západě zareagovaly tak nějak mimo statistiky. Němci a Britové teď sice koukají jako vrány, kolik jejich občanů miluje Palestinu, ale útoky nožem či vražednými kamiony se nevymykají obvyklému průměru. Tu a tam nějaký typický Francouz jménem Abdul někoho ubodá, ale to tam mají už dávno jako normu…

Mimochodem, nevíte, jestli je ve Francii pořád henten výjimečný stav, který tam před časem zavedli a už to tak zůstalo?

Ve spořádaném Německu v kolínské mešitě zase řeční Talibánec, kterého do EU vpustilo Holandsko, kam přijel na summit světové zdravotnické organizace… To prostě nevymyslíš. Ale hlavně, že patříme na Západ, viď PreVítku? Marian Kechlibar už dlouho varuje všechny ty mladé liberální studenty a poukazuje na Írán, kde byli liberálové také využiti k převratu a vynesení Chomejního k moci… a pak byli popraveni. Revoluce tam sežrala svoje děti úplně dokonale. Západ, na který patříme, má nakročeno přesně k tomu stejnému.

Ale jinak kvůli izraelské operaci v Gaze žádné masové útoky a žádné hořící ulice nebyly. Klídek až podivný. Izraelci mají větší část armády na severu, kde „monitoruji“ aktivitu Hizballáhu, tu a tam si zaletí něco vybombardovat v Sýrii, ale jinak celkem ticho po pěšině. Na americké základny v Sýrii tu a tam přilétne granát, ale jinak je také klid. Jemenci už také přestali s tím vypouštěním raket a dronů směrem na Ejlat. Americké letadlové lodě v oblasti neotřesitelně brání světový mír, i když ho jistí tak trochu z dálky.

Izrael poměrně efektivně dělá z Gazy Bachmut a zvládá to mnohem rychleji než roční dobývání města na Ukrajině. Mnohem více to tam připomíná klasickou americkou válku proti povstalcům, kdy sice můžete z okna vystřelit raketu proti tankům, ale počítejte s tím, že za dvě minuty bude okno rozstříleno i s celým barákem, všemi tunely pod ním a pro jistotu i s celým blokem domů, pomocí opravdu velké letecké bomby. Místní lidi to rozdělí na teroristy a kolaterální škody.

Levné drony (zdá se) tentokrát nehrají roli a ruční protitankové a protiletadlové zbraně se také moc neuplatňují. Izraelský postup je sice pozvolný a metodický, ale asi tak stokrát rychlejší než ukrajinská ofenzíva na Donbasu. Pokud Hamás nemá nějaký geniální plán (určitě nemá), zřejmě bude během několika týdnů hotovo. Už se mluví i o útoku na jižní část pásma Gazy a tak se zřejmě brzy dozvíme, co bylo pravdy na všech těch spekulacích o vyhnání Palestinců do Egypta, případně do Evropy.

Pavel Šik má asi pravdu, když říká, že v pozadí událostí stojí nejspíš Turecko a nikoliv Írán. Pro Peršany by nebylo nic jednoduššího, pustit Hizballáh z řetězu, ale neudělali to. Ostatní arabské státy sice ukončily různé kamarádšofty s Izraelem, ale do konfliktu nijak nezasáhly. Hamás jako by nikomu vlastně nechyběl… ani těm Palestincům z Fatáhu, kteří ovládají Západní břeh.

Skoro to vypadá, že jsou všichni spokojení. Izrael se zbaví entity, kterou kdysi sám pomáhal vytvořit jako protiváhu sekulárnímu Jásiru Arafatovi, Turecko rozbilo rostoucí spolupráci Saúdů a Izraele, protože jen Erdogan je ten pravý muslimský mesiáš, vůdci Hamásu si nechají ulité miliardy a dožijí v Kataru, Írán vlastně také nestál o koalici nevěřících Saúdů a ještě více nevěřících Izraelců, ale eskalace konfliktu (za riziko zničení nebo oslabení Hizballáhu) Chameneímu (a Asadovi) zřejmě nestála.

A na obyčejné lidi… na ty sere pes. Jako obvykle. Palestinské uprchlické tábory už existují čtyři generace, žádný arabský stát palestinské občanství neuznává, tak těch táborů ještě přibude. Nebo se najde zase nějaká nová Merkelová, která řekne, že to Němci zvládnou. To by bylo pro Američany a Izraelce vlastně úplně nejlepší. Není nad to, když váš vlastní problém outsourcujete do EU. Tam už je tolik blbců a takový bordel, že už se to vlastně nepozná.

Ale abych dnešní článek ukončil s optimismem… Ano, patříme na Západ. Doufám, že z toho máte stejnou radost jako já.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (302 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu úvodnímu článku pište jako odpověď k tomuto oknu. Budou pohromadě a zůstanou na začátku diskuze.
Pokud máte nějaký příspěvek, který přímo s Vidlákovým úvodníkem nesouvisí, vložte jej přes "Přidat komentář" na konci dokumentu.
 
Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)

.. ale to, že o Palestinské Araby nikdo v muslimském světě nestojí vím. Možná že by je dokázal asililovat a hlavně zpacifikovat plukovník Kaddáfí, ale ten už je v muslimském ráji se svými 70 ti pannami, bo zemřel mučednickou smrtí..

Průměrný počet slepic: 4.5 (41 hlas)

Izraelská logika: "Spravedlivě se s vámi rozdělíme. Vy si vezmete Palestince, a my si vezmeme jejich území."

Touto lžidovskou logikou mohou oblbovat tak akorát naivní Evropany. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.4 (42 hlasů)

nikdy jádrem migrace. a proč o ně nestojí jiní? protiože netouží  si vlastní zemi destabilizovat přílivem miliionů jiných lidí, kteří mají jiné cíle--- ale  většina jich tam stejně má Palestinců dost. že se dnes rabové začínají dělit na jednotlivé národy a i tak cítit není nic zvláštního stalo se to i jiným, dnes jsme četla zajímavý článek o tomto problému ohledně toho, kdo žije v Černé Hoře---do světové války většina Srbů a Černohorci jako by nebyli a po ní je tomu jinak.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to trochu provokativní výrok, ale před průmyslovou revolucí byla koncentrace CO2 v ovzduší cca 270ppm a pokud by dále klesala rostliny by začaly živořit a při 150 ppm by již umíraly na podvýživu. Takže obrat ke zvyšování koncetrace CO2 v ovzduší přišel v pravý čas. To tvrdí Dr. William Happer, americký fyzik a emeritní profesor na katedře fyziky Princetonské univerzity. Dále v překladu úryvek z jeho textu z brožury "Pravda o skleníkových plynech":
 

Chci se zabývat současnou morální epidemií: představou, že zvyšující se koncentrace skleníkových plynů v atmosféře, zejména oxidu uhličitého, bude mít pro lidstvo a planetu katastrofální důsledky. Tato současná "klimatická křížová výprava" má mnoho společného se středověkými křížovými výpravami, vystupují v ní stejné postavy: zfanatizovaní pravověrní, oportunisté, cynici, vlády lačnící po penězích, manipulátoři různého druhu, a dokonce i dětské křížové výpravy.

Oxid uhličitý
Jsem silným zastáncem čistého životního prostředí. Musíme být ostražití, abychom udrželi naši zemi, vzduch a vody bez skutečného znečištění pevnými nanočásticemi, těžkými kovy, patogeny, ale oxid uhličitý (CO2) mezi tyto znečišťující látky rozhodně nepatří. Uhlík je součástí života. Naše těla jsou tvořena uhlíkem. Každý den vydechne běžný člověk přibližně 1 kg CO2 - nejjednodušší chemicky stabilní molekuly uhlíku v zemské atmosféře. Před průmyslovým obdobím byla koncentrace CO2 v atmosféře přibližně 270 částic na milion (ppm). V současné době je tato koncentrace asi 390 ppm, což představuje 0,039 % všech molekul v atmosféře a koncentraci 100 x menší než je v našem výdechu. Přibližně před padesáti miliony let, což je krátký okamžik v dlouhé historii života na Zemi, byla podle geologických důkazů koncentrace CO2 několik tisíc ppm, tedy mnohem vyšší než nyní. A život hojně vzkvétal.

Nyní chce Agentura pro ochranu životního prostředí regulovat atmosférický CO2 jako "pollutant". Podle mého Websterova slovníku  znamená "polute"  učinit nečistým, pošpinit, zneuctít, zhanobit". Dýcháním znečišťujeme, zneuctíváme nebo hanobíme vzduch? V současné době probíhají snahy o nápravu zastaralé, omezující definice znečištění. Například aktuální heslo o znečištění ovzduší na Wikipedii nyní uvádí, že znečištění zahrnuje: "oxid uhličitý (C02) - bezbarvý, netoxický skleníkový plyn bez zápachu, který souvisí s okyselováním oceánů a je emitován ze zdrojů, jako je spalování, výroba cementu a dýchání".

Wallis Simpsonová, žena, kvůli níž se král Eduard VIII. zřekl britského trůnu, údajně řekla: "Žena nemůže být dostatečně bohatá ani dostatečně hubená."  Ve skutečnosti však můžete mít dobrého příliš mnoho nebo příliš málo. To, zda bychom se měli radovat, nebo obávat ze zvyšující se hladiny CO2, závisí na číslech, nikoliv pouze na úvahách.

Pokud jde o zelené rostliny, není CO2 znečišťující látkou, ale součást jejich denního chleba, stejně jako voda, sluneční světlo, dusík a další nezbytné prvky. Většina zelených rostlin se vyvinula v době, kdy byla hladina CO2 několik tisíc ppm, tedy mnohonásobně vyšší než nyní. Při vyšších hladinách CO2 rostliny lépe rostou a mají lepší květy a plody. Provozovatelé komerčních skleníků si to uvědomují, když uměle zvyšují koncentraci CO2 ve svých sklenících na více než 1000 ppm.

Jak blízko je současná atmosféra od horní nebo od dolní hranice CO2 - nebo od nějaké optimální hladini mezi nimi? Měli jsme v předindustriální době právě tu správnou koncentraci CO2 na úrovni 270 ppm? Při čtení udýchaných zpráv v médiích o "znečištění" CO2 a o minimalizaci naší "uhlíkové stopy" by si člověk mohl myslet, že pro Zemi nemůže existovat nějaká dolní hranice CO2, trochu jako Wallis Simpsonová uvažovala o štíhlosti. Ten její názor byl přehnaný, jak jsme viděli na smutných důsledcích anorexie u mnoha mladých žen. Diskutuje se o různých geoinženýrských plánech na čištění ovzduší od CO2. Proč ho nevyčistit všechen? Lidé by byli ve světě bez atmosférického CO2 naprosto zdraví - až na to, že bychom neměli co jíst a několik dalších drobných nepříjemností - většina rostlin přestane růst, pokud hladina CO2 klesne výrazně pod 150 ppm. Chceme-li se i nadále živit a oblékat se do produktů vyrobených ze zelených rostlin, můžeme mít CO2 málo. Předindustriální hodnota 270 ppm CO2 byla dost možná pod optimální úrovní, se současnými 390 ppm jsme na tom pravděpodobně lépe a s ještě větším množstvím CO2 bychom na tom byli ještě lépe. Existují například důkazy, že kalifornské pomerančové háje mají dnes asi o 30 % větší produktivitu než před 150 lety, a to díky nárůstu atmosférického CO2.

Ačkoli by se lidem a mnoha dalším živočichům dařilo dobře i bez CO2 v ovzduší, existuje horní hranice, kterou už nemůžeme tolerovat. Vdechování vzduchu s několikaprocentní koncentrací CO2, která je podobná koncentraci vzduchu, který vydechujeme, brání difuzní výměně CO2 mezi krví a vzduchem v plicích. Námořnictvo Spojených států (pro ponorkáře) i NASA (pro astronauty) provedly rozsáhlé studie lidské tolerance vůči CO2. Na základě těchto studií námořnictvo doporučuje horní hranici přibližně 8000 ppm pro devadesátidenní plavby a NASA doporučuje horní hranici 5000 ppm pro tisícidenní mise, přičemž v obou případech se předpokládá že tlak v kabině bude jedna atmosféra. Vyšší hodnoty CO2 jsou přijatelné pro mise trvající jen několik dní.

Došli jsme k závěru, že hladina CO2 v atmosféře by měla být vyšší než přibližně 150 ppm, aby mohly růst zelené rostliny, a nižší než přibližně 5000 ppm, aby nedošlo k poškození lidí. To je velké rozpětí a naše atmosféra je mnohem blíže spodnímu než hornímu konci. Od anorexie CO2 jsme nebyli tak daleko ke konci 18. století, když se začalo s masivním spalováním fosilních paliv. Při současném tempu spalování fosilních paliv přidáváme do atmosféry asi 2 ppm CO2 ročně, takže dostat se z naší současné úrovně na 1000 ppm by trvalo asi 300 let - a 1000 ppm je stále méně, než by většina rostlin preferovala, a mnohem méně, než je limit NASA nebo námořnictva.
 

Přesto se ozývají hlasy volající po okamžitém zastavení dalšího zvyšování úrovně CO2 a snížení současné úrovně (přičemž úroveň z roku 1990 je arbitrárním měřítkem). Jak jsme již diskutovali, zvířata by si zdvojnásobení CO2 ani nevšimla a rostlinám by se to líbilo. Údajným důvodem pro omezení CO2 je zastavení globálního oteplování nebo zastavení změny klimatu, jak se požadovalo nedávno, když se ukázalo, že předpovídané oteplování nebylo zdaleka tak velké, jak předpovídaly počítačové modely . Samotná změna klimatu byla rozpačitě nevýrazná, takže se aktuálně prosazuje ještě jiný důvod pro omezení CO2: zastavit hypotetický nárůst extrémních klimatických jevů, jako jsou hurikány nebo tornáda. Nezaujaté údaje však ukazují, že četnost extrémních jevů se za 150 let, kdy se hladina CO2 zvýšila z 270 ppm na 390 ppm, téměř nezměnila a v některých případech se dokonce snížila.
 
Ale i relativně malý nárůst, který jsme zaznamenali - možná z 270, 300 částic na milion před 200 lety na něco přes 390 dnes - to není velký nárůst. Je to možná 44 %. Ale způsobilo to zazelenění po celé Zemi. Změny za posledních třicet let můžeme zjistit porovnáním satelitních snímků. Země je stále zelenější. Zejména suché oblasti se zelenají. Víte, okraje velkých pouští na Zemi se zmenšují. Pouště nerostou, ale zmenšují se.

Zmenšují se kvůli většímu množství CO2. A důvodem je, že více CO2 přináší řadu výhod, ale jednou z nejdůležitějších je, že pokud je více CO2, rostliny mohou žít s menším množstvím vody. Při větším množstvím CO2 ve vzduchu rostliny neplýtvají tolik vodou, protože jim rostou listy s menším počtem otvorů, takže jim tolik vody neuniká. A ty malé otvory, stomata - malé póry, to je to, kudy přichází CO2 - se neotevírají tak široce. Problém se vstřebáváním CO2 ze vzduchu, což rostliny musí dělat, je, že za každou molekulu CO2, která difunduje do listu, ztratí rostlina sto molekul vody, které difundují opačným směrem. A to je pro planetu skutečný problém.

Ano CO2 je skleníkový plyn a otepluje Zemi, ale oteplení není tak velké, aby na něm záleželo. Je velmi malé. A také je pravděpodobně pro Zemi prospěšné. Pokud zdvojnásobíte množství CO2, zdá se to být hodně, je to stoprocentní nárůst CO2. Jak moc to ovlivní vyzařování tepla do vesmíru, které Zemi ochlazuje? Zní to jako hodně, ale ve skutečnosti to sníží vyzařování do vesmíru pouze o 1 %. Takže 100% nárůst CO2, 1% pokles vyzařování tepla do vesmíru. Je to velmi malý efekt a nemusíte příliš měnit teplotu Země ani oblačnost, aby se vytvořila nová rovnováha zhruba odpovídající situaci před zvýšením CO2.
Průměrný počet slepic: 4.7 (95 hlasů)

CO2 bylo v atmosféře 5x více než dnes (okolo 2000 ppm) rostliny rostly jako o život, prakticky nebyly pouště, na Mt. Everestu nebylo nutné mít kyslíkovou masku, takže nevadilo, že moře bylo o nějakých 200-300 metrů výše.. Tedy, chci říci, že úbytek pevniny zaplavené mořem byl bohatě kompenzován plochou současných pouští, které mají rozlohu větší než lesy a obdělávaná půda (Sahara, Kalahari, Gobi, Llano estacado, Atakama) a obyvatelností vyšších horských poloh (namátkou Tibetská náhorní planina)

Vodní pára je "skleníkovější" plyn než Oxid uhličitý. Navíc dobře rozprostírá teplo po planetě, proto i v Antarktidě rostly tropické rostliny, které dokázaly zvládnout polární noc. Na rovníku byla paradoxně teplota maličko nižší než dnes, protože se rozprostřela po celé planetě.

Byla vyšší koncentrace kyslíku (snad až 30%) snad i vyšší atmosférický tlak, takže kyslík lépe a radostněji asimiloval v plicích i vzdušnicích na hemoglobin (proto mohli být dinosauři tak velcí, zkrátka, udýchali to). Největší pozemští obratlovci / savci jsou nikoli náhodou velryby, protože je voda nadnáší. 

Mamuti byli tak velcí proto, že větší živočich lépe hospodaří s teplem (čím větší, tím příznivější poměr mezi tělesnou hmotností a povrchem těla), o moc větší už ale být nemohli..

Proto je Lední medvěd snad 3x větší než náš méďa Brtník.

Rozesmál mne proto svého času jak Jurský park, tak později závěr jinak skvělého seriálu Terra Nova (doporučuji shlédnout).

Z druhohorní Země (-85 milionů let) poslali časoprostorovou trhlinou do roku 2149 Carnosaura (známějšího pod přezdívkou většího brášky, Tyranosaura Rexe), aby ochrance na tamní straně časoprostorového portálu zkazil den, což se v seriálu povedlo..

Ve skutečnosti by Carnosaurus v atmosféře roku 2149 padnul na držku, chvíli bezmocně sípal a pak by zdechnul udušením. Den by zkazil nanejvýše zaměstnancům kafilerie, kteří by ho museli rozpižlat, aby ho dokázali odklidit bez použití těžké techniky..

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (42 hlasů)

Když vezmu údaje a zprávy z minulých let za toho kowidu, můžu věřit i nevěřit už čemukoliv!

Je hezký, když u informací jsou i jména. Ačkoliv ty lidi nikdy nepotkám.

Ale reklamy na tu Tečku s nějakým ksichtem odborníka nebo odbornice mám schovaný.

Jestli je u nás ve vsi potkám, tak je znectím.

Před 50 lety jsem četl články vědců, kteří hlásali, že v roce 2 000 ledovce roztají a všechny země do výše 100 metrů nad mořem se utopí.

Těšil jsem se na to moře na Slovensku. 

A nic. Vědci lhali a lžou dodnes! 

Uhlík je součástí našeho bytí! Kdo proti tomu asi bojuje? Chce naše nebytí?

Průměrný počet slepic: 4.8 (53 hlasů)

hrozili ochlazením, další malou dobou ledovou

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

o5 za 🐓🐓🐓🐓🐓👍

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Why a high-profile climate science opponent quit Trump's White House
Proč vysoce postavený odpůrce klimatických věd opustil Trumpův Bílý dům

Physicist William Happer failed to win backing for high-level critique of climate findings
Fyzikovi Williamu Happerovi se nepodařilo získat finanční podporu pro kritiku klimatických nálezů na vysoké úrovni

When William Happer realized this summer that his plan to question climate science had been shut down by the White House, he knew he'd stick to his promise: to serve exactly one year in President Donald Trump's administration and then leave.
Když si William Happer letos v létě uvědomil, že jeho plán zpochybnit klimatickou vědu byl Bílým domem uzavřen, věděl, že dodrží svůj slib: sloužit přesně jeden rok v administrativě prezidenta Donalda Trumpa a pak odejít.

"When your military, intelligence and science agencies are all warning about the security risks of climate change, you simply can't have a climate denier in a senior position at the National Security Council," said Francesco Femia, co-founder of the Center for Climate & Security in Washington, D.C., in a statement.
"Když vaše armáda, zpravodajské a vědecké agentury všechny varují před bezpečnostními riziky klimatických změn, nemůžete mít ve vedoucí pozici v Národní bezpečnostní radě popírače klimatických změn," řekl Francesco Femia, spoluzakladatel Centra. pro Climate & Security ve Washingtonu, D.C., v prohlášení.

In 2010, the Pentagon said “Climate change will contribute to food and water scarcity, will increase the spread of disease, and may spur or exacerbate mass migration.”
V roce 2010 Pentagon řekl: „Změna klimatu přispěje k nedostatku potravin a vody, zvýší šíření nemocí a může podnítit nebo zhoršit masovou migraci.

Climate Misinformation by Source: William Happer

Schmitt and Happer manufacture doubt

Dr. Harrison Schmitt and Dr. William Happer, who have scientific backgrounds but are not climate scientists, just wrote an opinion piece in The Wall Street Journal. Despite their claims, global warming continues. This continued warming is confirmed by GRACE, ICESat, InSAR, GPS, and camera observations of ice sheet mass loss, which absorb heat without warming as they melt. The continued warming is also confirmed by global sea ice loss, which absorbs heat without warming as it melts. The continued warming is also confirmed by increasing global ocean heat content, which absorbs heat without warming the surface... until it’s released in an El Niño.
Dr. Harrison Schmitt a Dr. William Happer, kteří mají vědecké zázemí, ale nejsou klimatickými vědci, právě napsali svůj názor do The Wall Street Journal. Navzdory jejich tvrzením globální oteplování pokračuje. Toto pokračující oteplování je potvrzeno pozorováním GRACE, ICESat, InSAR, GPS a kamerou o úbytku hmoty ledových příkrovů, které při tání absorbují teplo, aniž by se ohřívaly. Pokračující oteplování potvrzuje také globální úbytek mořského ledu, který při tání absorbuje teplo, aniž by se ohříval. Pokračující oteplování je také potvrzeno rostoucím globálním obsahem tepla v oceánu, který absorbuje teplo, aniž by ohříval povrch... dokud se neuvolní v El Niño.

Statement of William Happer at the public hearing of the Bundestag, 21 July, 2021. 
Kdo hledá argumenty v historii, vždy je najde - akademický konsensus o čarodějnicích

Publications - Publikace
William Happer appears to have only published one paper on climate change, titled “Climate Science and Policy: Making the Connection” (PDF).  Upon further investigation, this paper was published by the George C. Marshall Institute and not by any peer-reviewed journal.
Another article by Happer, ”The Truth About Greenhouse Gases,” was published in the June/July 2011 issue of First Things,214 a 501(c)(3) organization that describes itself as “America’s most influential journal of religion and public life.”
In a September 2011 response to Happer’s article, Michael C. MacCracken—Chief Scientist for Climate Change Programs at the Climate Institute—debunked Happer’s article on a paragraph-by-paragraph basis.
Zdá se, že William Happer publikoval pouze jeden dokument o změně klimatu s názvem „Climate Science and Policy: Making the Connection“ (PDF). Po dalším zkoumání byla tato práce publikována Institutem George C. Marshalla a ne žádným recenzovaným časopisem.
Další článek od Happera, „The Truth About Greenhouse Gases“, byl publikován v červnu/červenci 2011 v časopise First Things,214 organizace 501(c)(3), která se popisuje jako „nejvlivnější americký časopis o náboženství a veřejném životě. “
V reakci na Happerův článek ze září 2011 Michael C. MacCracken – hlavní vědecký pracovník pro programy klimatické změny v Climate Institute – Happerův článek vyvrátil po jednotlivých odstavcích.

Průměrný počet slepic: 1.8 (14 hlasů)

Ano William Happer představoval díky svému vědeckému věhlasu pro klimoalarmisty jednu z největších překážek, se kterou se na svém tažení setkali. Není vůbec náhodou, že na netu o něm najdete samé negativní a zesměšňující informace. Samozřejmě, jak jinak?
 
V roce 1991, kdy byl Happer prezidentem Georgem W. Bushem jmenován ředitelem energetického výzkumu na americkém ministerstvu energetiky, vzbudila jeho diskuse s autoritami zabývajícími se změnou klimatu - a odmítání vědců zapojit se do obvyklé vědecké debaty o změně klimatu - jeho zájem. Poté byl Happer pro své protichůdné názory a "hádky" s propagátorem klimatických změn Alem Gorem odvolán, ale v roce 2018 jej prezident Donald Trump do Washingtonu vrátil.
 
Zde následuje část článku napsaném Scottem Waldmanem  12.9.2019: "Proč z Trumpova Bílého domu odešel významný odpůrce vědy o klimatu?"
Když si William Happer letos v létě (2019) uvědomil, že jeho plán zpochybnit klimatickou vědu byl Bílým domem zastaven, věděl, že dodrží svůj slib: v administrativě prezidenta Donalda Trumpa bude působit přesně rok a pak odejde.

Happerův původní nápad na přezkoumání klimatického výzkumu počítal s týmem vědců, kteří by kritizovali vládní vědecké zprávy. Podle několika Happerových spolupracovníků by se soustředil na napadení Národního hodnocení klimatu a potenciálně by byl využit k napadení závěru o ohrožení, který je vědeckým základem federální politiky v oblasti klimatu.
"Alespoň vnesl trochu páteře do Trumpova všeobecně silného nedůvěřivého vyprávění o klimatické krizi," řekl Caleb Rossiter, výkonný ředitel Koalice CO2 se sídlem v Arlingtonu ve Virginii, kterou Happer založil na podporu větší spotřeby fosilních paliv.
A přestože se Trump o Happerovy myšlenky živě zajímal, podnítily odpor poradců Bílého domu, kteří plán otevřeně útočit na výzkum klimatu považovali za riziko pro Trumpovy vyhlídky na znovuzvolení. To vedlo Happera, nekompromisního odpůrce klimatické vědy a uznávaného fyzika, k odchodu z funkce ředitele Rady národní bezpečnosti. Jeho posledním dnem je 13. září.
Je náhodou, že k Happerovu odchodu dochází společně s náhlým odchodem bývalého poradce pro národní bezpečnost Johna Boltona. Podle několika spolupracovníků Happer již před více než měsícem sdělil svým přátelům, že odejde 13. září. Zítra se bude v Bílém domě konat malá slavnost, která bude oceněním jeho služby.
Bolton sice podporoval Happerovu myšlenku přezkoumat vědecké poznatky o klimatu, ale z procesu sestavování posudku se do značné míry stáhl. Plán byl odložen poté, co řada představitelů Trumpovy administrativy, včetně vědeckého poradce Kelvina Droegemeiera, naznačila, že by mohl prezidenta poškodit během kampaně v roce 2020.
Happerovo působení v Radě pro národní bezpečnost zabírala především práce na utajovaných vojenských projektech. Pomáhal také řídit prezidentovo nařízení o nebezpečí elektromagnetických pulzů v elektrické síti.
Veřejnost však zaujala Happerova podnětná prohlášení o změně klimatu, včetně jeho přirovnání útoků na využívání fosilních paliv k "démonizaci chudých Židů za Hitlera".
Happer byl pravděpodobně jediným vědcem, který Trumpa informoval o změně klimatu. Začátkem letošního roku využil své pozice v Radě pro národní bezpečnost, aby zablokoval písemné svědectví výzkumníka ministerstva zahraničí, který se snažil zákonodárce varovat před bezpečnostními riziky, jež představují změny klimatu, v Kongresu. Happer ve svědectví Roda Schoonovera, vedoucího analytika Úřadu pro zpravodajství a výzkum ministerstva zahraničí, zpochybnil základní vědecké poznatky o klimatu a označil je za "propagandistické heslo pro vědecky negramotné". Schoonover později kvůli tomuto incidentu rezignoval.
Happerův odchod oslavovali demokratičtí zákonodárci, ekologické skupiny a think-tanky zabývající se klimatickou politikou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Hloupost je nekonečná

Jindřich Kulhavý

Národní byla v prodlouženém víkendu plná lidí a množství svíček u památníku svědčí o tom, že lidé dosud nejsou schopni pochopit, jak si s námi politici a osud zahráli ruskou ruletu. Místo aby byla Národní třída zaplněna lidmi nespokojenými se současnou tristní situací, lidé slaví ukradenou revoluci, o které řada z nich ani nic moc neví.

Jedním z důvodů k naštvání je situace kolem sankcí vůči Rusku. 5.12.2023 končí výjimka, kterou jsme měli na možnost nadále kupovat ruskou ropu. Vláda dosud nezajistila žádnou náhradu. Katarská alternativa byla až fanatickým příklonem ve sporu Izraele a Hamásu na stranu židovského státu víceméně pohřbena, což dosud například Piráti nezaregistrovali.

Mnoho jiných variant neexistuje, navíc polské rafinerie Unipetrol v Litvínově (což zní hrozně) jsou nastavení právě na tuto komoditu proudící k nám ropovodem Družba a bez miliardových investic nejsou schopny přejít na jiný produkt. Celý svět nakupuje v Rusku, naši tupci jsou však ,,zásadoví“. Že to může znamenat razantní zdražení ropných výrobků včetně pohonných hmot na nesmyslnou úroveň, to přeplácené politiky vůbec netrápí. Co by to znamenalo na našich trzích s čímkoliv si jen těžko dokáže někdo představit. Litr benzínu či nafty za 50 korun je prostě zločin, navíc reálný.

Češi se skládají na bojový vrtulník, který by byl darován Ukrajině. Jako opravdu? Je naprosto zjevné, že Ukrajinci nemají šanci na výhru a pouze prodlužují agónii a navyšují vlastní ztráty. Obrovské množství mrtvých branců tak nikomu nepomůže a věnovat za mnoho milionů vrtulník se schopností vydržet v boji tak 5 minut je mrháním penězi, které by více posloužily například k léčbě několika dětí. Hloupost organizátorů sbírky a těch, kteří posílají peníze, je do očí bijící. Rusové evidentně neprohrávají a dokážou bez problémů pokračovat v opotřebovávací válce, kterou vyčerpali nejen samotnou Ukrajinu, ale zároveň i její dodavatele zbraní. Včetně nás. Cokoliv, co nyní děláme proti Rusku, se nám bude dlouho vracet ve zlém. Inteligentní lidé si to uvědomují, zmanipulovaní doufají v nesplnitelné a politici plní zadání dané Washingtonem a Bruselu.

Německá fotbalová reprezentace odehrála přípravné přátelské fotbalové utkání s Tureckem. Německý stadion, turečtí fanoušci převážně s tureckým i německým pasem. Za německou reprezentaci, která v nepřátelsky naladěném kotli prohrála, odehrálo utkání 7 exoticky působících reprezentantů. V kontextu se záběry ze Španělska, přes které proudí čerstvě tisíce Afričanů právě do Německa, je nad Slunce jasné, že Evropa je jaksi v háji. V době izraelsko-arabského konfliktu jsou západoevropská města svědky mnoha propalestinských demonstrací naznačujících, kolik muslimů už na našem kontinentu je a jak se tu cítí doma. Islamizace je tak v plném proudu. A abyste si nemysleli, že se nás to netýká, množí se u nás Pákistánci a pomalu se stávají velkou skupinou mezi rozvozci hotových jídel na skútrech.

To naši fotbaloví reprezentanti mají jiný problém. Nejen, že nám fotbal moc nejde, ale ještě se najdou pitomci, kteří nejsou schopni rozlišit hranice profesionality a potřeby se bavit. O českém fotbalu může mít kladný obrázek jen naivní člověk, který se v jeho prostředí nikdy nepohyboval. Špína v podobě korupce, mafii připomínajících pseudoagentů bažících po penězích, pro něž nemusí nic dělat, likvidace talentů či preferování jiných, prostituce některých snaživých maminek mladých hráčů, bratříčkování různých funkcionářů, bohužel často z řad bývalých hráčů, to je náš fotbal. Nečekejme poté čistotu ani v těch nejvyšších patrech. A když ani ti, kteří tím vším propluli a mají štěstí, že je to úplně nesemlelo a mohou si vydělat, nejsou schopni v dnech před rozhodujícím zápasem udržet disciplínu, pak si musíte říct, co že se to vlastně všude děje?

Hloupost, zdá se, kvete. Neschopnost Pětikoalice je unikátní, přestože Pekarová Adamová je přesvědčena, že vše dělají dobře a opět vyhrají volby. A víte co? Ono tak může i dopadnout. Zdá se, že lidé už mozek moc nepoužívají. Navíc se Mirda Kalousek chce vrátit zpět do vysoké politiky a lidi, kteří si nic nepamatují, ho klidně budou opět podporovat. Je neuvěřitelné, kam se náš národ nechává vmanipulovat. Indicií ukazujících na destrukci společnosti i života takového, jaký jsme mohli žít, je mnoho. Plno lidí si stále říká, že je dobře, jiní zase doufají, že se to nějak srovná. Opak je však pravdou.

Jindřich Kulhavý 20. listopadu 2023 👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (87 hlasů)

Výdobytek demokracie / MIROSLAV MACEK

Konečně jsem se z úst ministra vnitra dozvěděl, co je polistopadovým výdobytkem demokracie:

Mluvit z patnácti centimetrů na ministra vnitra je právě ten výdobytek demokracie.“

Hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba v rozhovoru pro Aktuálně.cz říká: „Zapomínáme na to, že motorem společnosti a ekonomiky je soukromý sektor. A ten veřejný je od toho, aby pro něj zajišťoval služby. Místo toho žijeme v zemi, kde je veřejná sféra přeplněná a kde chtějí její zaměstnanci vyšší platy, než jsou v soukromé sféře. Takto narazíme do zdi, protože byrokratický aparát začíná ekonomiku zbrzďovat a likvidovat. Bohužel, politici, kteří neprošli soukromou sférou, si nechají od úředníků nakukat, jak jsou nepostradatelní.“

Konečně máme černé na bílém z úst nejpovolanějších, že na Ukrajině jde o proxy válku USA s Ruskem:

Americký prezident Biden uvedl, že americká pomoc Ukrajině je zaměřena na ochranu amerických vojáků před zatažením do konfliktu s Ruskou federací. Americký prezident se o tom zmínil v článku pro The Washington Post.

před 7 hod. Zpravodajství Svobodný svět 190

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (45 hlasů)
Trvalý odkaz

"Jsem sedmá generace Palestinců. Moje matka mi vyprávěla, že si pamatuje, jak jsme žili s palestinskými sousedy ve skvělých podmínkách. Vzájemně jsme si hlídali děti. O židovských svátcích vodili své děti k muslimským sousedům. O muslimských svátcích vodili své děti k židovským sousedům. Neměli jsme žádné problémy. Problémem zde není náboženství, ale okupace. Zabíjení. V odebírání půdy lidem. To je ten problém.

Nejde o to, že by Palestinci nenáviděli Židy. Nenávidí okupanty. Je jedno, zda je to Žid, Francouz nebo Angličan. Na tom nezáleží. Budou nenávidět i Japonce, kteří přijdou do svaté země a obsadí ji. A totéž se stane tady v Anglii, když někdo přijde a ukradne ji. Sionisté říkají: "Vidíte ten antisemitismus?" Není to pravda. A my na to musíme poukazovat. Problém není v náboženství, ale v okupaci".

https://sk.news-front.su/wp-content/uploads/2023/11/rabi-1.mov

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

Světu vládnou válkychtiví šmejdi a jejich dementní poskoci na nižší úrovni jako je naše vláda.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

pravdivý a není k tomu co dodat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

" Talibánec, kterého do EU vpustilo Holandsko, kam přijel na summit světové zdravotnické organizace"

A proč by jako představitel země, která má největší světové úspěchy v potírání výroby drog, nemohl přijet?

1

Mimochodem, žlutě zvýrazněny data vstupu a útěku USA z Afghanistánu. ;o)

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

že se v této zemi nedá ve střízlivém stavu žít?

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

;o/

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

.. Samozřejmě že se v naší zemi dá žít střízlivý..

Je to dokonce nutnost, je třeba dávat pozor na ty ožralé..

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

ne a ne pochopit 😁😁

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

VIDEO: Robert Fico na slavnostním sněmu na Bratislavském hradě prohlásil, že Slovensko pod jeho vládou nepodepíše Pandemickou smlouvu s WHO, protože jde o projekt nenažraných farmaceutických firem! A znovu vyzval k jednání o míru na Ukrajině, kdy je lepší jednat 10 let o míru, než 10 let sledovat, jak se mezi sebou vraždí Slované! Robert Fico ani po volbách nepřestává razit vlastenecké teze a Slovensko tak zahajuje cestu masivní orbanizace!

Na Slovensku se jednoznačně blýská, a to nejen nad Tatrou, ale především na lepší časy, protože po skončení voleb nejen, že nenastala žádná změna rétoriky a politiky Roberta Fica a jeho SMERu, ale naopak došlo k dalšímu prohloubení a rozšíření vlasteneckých a pro-národních tezí Roberta Fica a jeho vlády, o čemž se všichni mohli přesvědčit minulý pátek 17. listopadu během slavnostního stranického sněmu SMERu na Bratislavském hradě, kde zazněl projev Roberta Fica a v něm plno zásadních informací. Nás však nejvíce zaujaly Ficovy postoje k Pandemické smlouvě s WHO a pohled na válku na Ukrajině. V projevu zazněly totiž dvě zásadní informace, které potvrzují pokračující a prohlubující se orbanizaci politiky nové slovenské vlády….    https://aeronet.news/…em/

 

Orbanizace je kontra proces proti globalizaci

Podívejte se do ČR, kde vláda Petra Fialy provádí destrukci ekonomiky, sociální bezpečnosti, zdravotnictví, důchodů, průmyslu a živnostníků, přičemž do voleb šla celá pětikoalice jako zachránce národa před Babišem. Ihned po volbách ale došlo k zahájení procesů proti českému lidu, proti národu, proti úsporám lidu, proti důchodům, rušení poštovních úřadů, zdražování paliv, energií a elektřiny přesun priority vlády z péče o české občany na péči o Ukrajince a o Ukrajinu jako takovou.

To potvrzují vlajky Ukrajiny, které naprosto nepochopitelně hyzdily i svátek 17. listopadu minulý pátek. Ukrajinské vlajky visely po celé Praze jako v dobách Leonida Brežněva, kdy se takto po Praze vyvěšovaly vlajky SSSR při kdejaké příležitosti. Praha je plně pod globálním procesem řízení Pax Americana. Naproti tomu orbanizace je proces řízení mezi lidem a vládou, který se vzájemně posiluje tím, kdy vláda sílí s tím, co žádá lid.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (24 hlasů)

připojit, připojit zpět !!!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Rozzlobený Fico reaguje na výmysly některých médií: Z nenávisti proti nám jim už řádně kape na karbid 21. listopadu 2023👉 @cz24news

SLOVENSKO: Pokud si některá média nezačnou plnit svou zákonnou povinnost, předseda vlády SR R. Fico přeruší s nimi jakoukoli komunikaci. Opakovaně lžou a píší nepravdivé a neúplné informace s jediným záměrem – UBLÍŽIT MU! Dnes už to vyvrcholilo a rozčílený premiér reagoval na své sociální síti.

,,V DENÍKU N MUSÍ REDAKTORŮM Z NENÁVISTI PROTI SMĚRU ŘÁDNĚ KAPAT NA KARBID!“ Uvedl Robert Fico na své sociální síti.

,,Promiňte, že otravuji s takovou hloupostí, ale už se mi zastavuje rozum. Některá média se rozčilují, že s nimi nemluvím. Když přestanou lhát, můžeme začít. V takovém deníku N musí redaktorům z nenávisti proti nám řádně kapat na karbid. Napíší leckterou hloupost, lež, jen aby udělali špatně,“ dodal ve statusu.

,,Dnes uveřejnili, že jsem na sněmu Směru mluvil o potřebě připravit se na předčasné volby. O předčasných volbách nepadlo ani slovo, naopak zvýrazňoval jsem rok 2027 jako konec volebního období. Řekněte mi, který blbec by 50 dní po vyhraných volbách a sestavení vlády mluvil o předčasných volbách? Já jsem mluvil o volbách vedení Směru, které budou po volbách prezidenta a do EP. Samozřejmě, že jediným cílem deníku N bylo lží vyvolat nervozitu v nové koalici,“ uvedl premiér.

,, A můžete to s nimi zkoušet po dobrém, nebo ve špatném. Oni se nikdy nezmění - budou stále nenávistní lháři. Tak ať se potom nediví. Dodal premiér.

,,Hádám se nám už nikdo nediví, proč považujeme komunikaci s tímto plátkem za zabitý čas! Kde mohou, tam zalžou, jen aby nás očernily. A když je nachytáme, tak se takto na tajňáše opraví.“ Uvedl ve statusu.

,,Naší povinností není hlídat jejich objektivnost, ale naším právem je je ignorovat, pokud svým chováním porušují svou základní zákonnou povinnost pravdivě, včas a všestranně informovat,“ dodal v závěru .

ZDROJ: FB Robert Fico

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

já přidám opět odkazy na aktuální téma související s výkřiky jednoho vojáka a druhého vrchního velitele ze dnešního dne na SEZNAMu.

Diskuze: Řehka: Armáda se připravuje na černý scénář. Válku s protivníkem s jadernými zbraněmi.

Připojil jsem do diskuse následující připomínku: "Jeden voják, přední funkcionář armády ČR, druhý voják v.v., ve funkci vrchního velitele jsou předními funkcionáři AČR dost dlouho, aby se svým vojenským vzděláním , zkušenostmi i funkčním zařazením věděli, že za válečnou situaci mohou politici a oni, jako vojáci plní "jen" zadání politiků.

V té souvislosti, jako zkušení vojenští funkcionáři, měli v první řadě ovlivňovat myšlení politiků-v oblasti armády nedouků, že prvořadá je obranyschopnost země, tedy zajištění územní bezpečnosti své země a bezpečnost jejích občanů. Pro "vojáčky" však byla přitažlivější účast na zahraničních misích, kde se mohli blýsknout před zahraničními kolegy.

V době, kdy ohrožení země může být skutečně reálné plácají na velitelských shromážděních opět o nebezpečí války, ale obrana země a ochrana obyvatelstva jim nejspíš na srdci stále příliš neleží. Jinak by museli zastavit minimálně nákup několika F 35 a za ty peníze řešit obranu území a ochranu vlastních občanů. Nic na tom nemusí měnit spoluúčast v obranné alianci, pokud její prvořadá funkce je opravdu obranná!!!"

Druhý článek na podobné téma:

Dodávky zbraní na Ukrajinu stále váznou, řekl na velitelském shromáždění Petr Pavel.

Moje připomínka: "Kde nic není, ani smrt nebere...se říkává. A pan prezident?

Byl velmi aktivním důstojníkem jak AČR, tak NATO a jistě měl možnost v průběhu činné služby dost ovlivnit vývoj v naší armádě. A pomoc Ukrajině vojenskými dodávkami? Plně platí první věta.

Takže planá slova na velitelském shromáždění, které neřeší ani jedno, ani druhé."

Prosím, aby bylo pochopeno, že naše alternativa se zabývá většinou ekonomickou podstatou vývoje naší země a "bojujeme" s blbostí pětikolky, ale v pozadí se připravují opatření na válku bez vojska, tedy na co?

Dnes 21. listopadu 2023 od 15:00 hodin, proběhne  veřejné slyšení petice " Chceme žít a dožít své životy v míru, a ne ve strachu s povinností zabíjet

Za petiční výbory a petenty : Iniciativa NE základnám ČR, z.s., Alternativa zdola, z.s., Nezávislá media, z.s.

Doufám, že se na veřejné slyšení dostanu a v tom případě se pokusím s vámi podělit o průběhu a reakci poslanců na připomínky petentů.

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

jsou jak rádcové a pak generálové z Šíleně smutné princezny

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

Pokud má pan generál na mysli Rusko jako nepřítele, je příprava na jaderný úder zbytečná. Pokud USA a KoZa zaútočí první, RF odpoví a nezbude už nikdo, kdo by se mohl bránit. Pokud USA nezaútočí, není důvod se připravovat na odpověď Ruska. Žádná nebude.

Nevěřte na "omezenou jadernou válku", ta bude buď totální nebo nebude žádná.

A Vladimír Hejnic má samozřejmě pravdu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

.. jednou to je Polsko-Litevská unie (1598 - 1613 - období Smuty - od vymření Rurikovců a do nástupu Romanovců na ruský trůn)

podruhé Severní válka (1700 - 1721)

pak Napoleon (1811 - 1812)

poté obě světové války (1914 - 1945)

nyní NATO (1999 až doposud)

Zhruba každých sto let se někdo z Evropy vypraví do Ruska, nechat si tam pořádně vyprášit kožich. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

ale stále jsem nenašel reálný a smysluplný důvod, proč by na nás Rus zaútočil, nebo aby nás okupoval. Nejen že se mi to zdá být naprosto nesmyslné, ale také tomu nic nenasvědčuje. Umíte si někdo z vás představit například Křetinského nebo Tykače jako lupiče, který jde vykrást poštu třeba v Lobendavě? Stejně absurdní je představa o válce RF proti ČR. Prokristapána, co by u nás našli, co by tu chtěli? Myslím si, že Kreml má svých domácích starostí dost. Že bychom se "svezli" v rámci EU do pekel si ale představit dovedu. Blbců, co si o to koledují, je v Česku dost.

Takže pokud šílená ministryně války, generálporučík s rozumem frajtra od bigošů, premiér Nutella nebo soudruh na Hradě budou vyhazovat stovky miliard na "obranu", měli by daňovým poplatníkům představit konkrétního nepřítele. Ať se rozhlížím po Evropě na všechny světové strany, nikde žádný nám nepřátelský stát nevidím. Přísahám na holý pupík, že nevidím. Přehlédl jsem nějakou jasnou hrozbu? Soustřeďují se u našich hranic divize a armády? Vy o něčem takovém víte? Napište mi. Ať nebloudím.

Já bych ale o nějakém potenciálním nepříteli, na kterého bychom měli být připraveni nejen alespoň 30 tisícovou armádou profíků (ne otylých oficírů v kancelářích) a alespoň 100 tisícovou, pravidelně cvičenou, "národní gardou záložáků" (těch, co by furt ochotně válčili, je u nás několik milionů, ve skutečnosti to jsou rachitičtí chcípáci, co by si i prakem vystřelili oko), věděl - je to tzv. pátá kolona. Odhaduje se, že ji v ČR tvoří víc než 20 000 osob, v celé Evropě potom téměř 50 milionů! Pro začátek by stačilo jen střežit první symbol každého suverénního státu - hranice! Takže reálná obrana našeho státu by nás rozhodně stovky miliard nestála.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

musíme si ho vyrobit. Ber kde ber!

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

odměna za roli Martina Šmída v 17.11.1989
odměna za roli Martina Šmída 17.11.1989

 

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

že ČR bude po válce na UA opravovat Luhansk ? To aby technici zavčasu oprášili znalosti ruštiny.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Nebo jako Němci za války? Dávejte si pozor na hubu. Jsou to sice bastardi, ale jsou to naši bastardi. Nezapomínejte na to prosím..

Pokud je budou chtít Rusové jako válečné zajatce, musí si je zajmout na Ukrajině, pokud budou tak blbí, aby tam šli sami, či se tam nechali nahnat, nebo si pro ně Rusové musí sami dojít k nám, což by hrozilo jen tehdy, pokud jim dovolíme rozpoutat s Ruskem válku. Tak blbí snad ještě nejsme..

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

.. stejně jako armádní generál Sergej Nikolajevič Vojcechovskij, jako plukovník carské armády byl přidělen k československým legiím, odešel s nimi do Československa, vybudoval armádu, v roce 1938 velel první armádě. Měl bránit Čechy a Prahu.

V roce 1945 ho odvezli na Sibiř a Beneš za něj neztratil ani slovo.

To, jak se chováme ke svým, z nás dělá národ hodný toho jména.. Ke slabým, starým, nemocným, ale i k bastardům a zločincům. Mysli nad tím co píšeš.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

tenhle dobytek není můj

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

The American Conservative: Názor Kyjeva na mírových jednáních nebude nikoho zajímat

USA / UKRAJINA: Americká publikace „The American Conservative“ zveřejnila článek, ve kterém obvinila Spojené státy z prodlužování konfliktu na Ukrajině a předpověděla hrozící porážku Kyjeva.

Autor článku je přesvědčen, že američtí vojenští experti chápali beznadějnost ukrajinské situace od samého začátku, ale Washington jí po celou dobu pomáhal výlučně kvůli prosazování vlastních zájmů. Poznamenal, že to byl Washington, který na začátku konfliktu zakázal Kyjevu jednat...

Článek obsahuje několik zajímavých momentů o fungování americké propagandy. Autor se domnívá, že Američané mohou současně soustředit svou pozornost jen na jednu významnou událost a konflikt na Ukrajině takovým přestal být. Právě teď se pozornost americké veřejnosti soustřeďuje na Blízký východ. Napomáhá tomu i americká propaganda, která Blízkému východu věnuje stále více vysílacího času a Ukrajinu prezentuje mírně řečeno už ne v tak příznivém světle jako dříve...

Izrael je tradičním americkým spojencem a podporuje jej mnohem více lidí než Kyjev.

Autor se domnívá, že porážka Ukrajiny je nezbytná, proto by měla být brzy zahájena mírová jednání. Přitom se nikdo nebude ptát Kyjeva na jejich názor - Rusko a Spojené státy budou jednat mezi sebou a Ukrajině bude jednoduše předložena hotová věc. Autor je přesvědčen, že Kyjev se bude muset rozloučit se všemi ztracenými územími a s nimi i se sny o vstupu do NATO.

21. listopadu 2023 👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Jan Keller ukazuje, jak si privilegovaní v časech globalizace zajišťují, aby je ve volbách nepřehlasovala neprivilegovaná většina. 👉 @cz24news

„...Útvary typu Evropské unie jsou dalším ze způsobů, jak vládám omezit manévrovací prostor bez ohledu na to, jakým poměrem hlasů byla která z nich zvolena. Směrem navenek bohužel není EU schopna a zdá se, že ani ochotna chránit členské státy před důsledky ekonomické globalizace, jak v to někteří doufali. Směrem dovnitř ovšem bude vyžadovat stále vyšší pravomoci. Nepochybně jich dosáhne v situaci, kdy se i (s odpuštěním) český prezident domáhá zbavit svoji zemi práva veta. Až k tomu dojde, budou mít výsledky parlamentních voleb pro politiku menší význam než výsledky voleb komunálních...

To, že politici zodpovídají za poměry, které mohou ovlivňovat stále méně, je kompenzováno jejich vysokými příjmy a nejrůznějšími výhodami. Volební klání se za těchto okolností mění v mediálně umně dramatizovaný souboj o to, kdo nadstandardně placené funkce na příští volební období obsadí. Analytici a komentátoři si mezitím marně lámou hlavu nad otázkou, proč ve veřejnosti tak setrvale klesá důvěra v politiku.“

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Výsledky jednotlivých výzkumů se liší, nicméně celkově platí, že většina těch, kteří zažili předlistopadový režim jako dospělí lidé, jej hodnotí lépe než ten současný. Většina dnešních odpůrců komunistického režimu jej zná pouze ze současných médií.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)