Miloš mi prdel...

Autor
Štítky

Na titulek dnešního článku jsem narazil chvíli po vánocích. Ve Vidlákově se našel jakýsi skalní Zemanův odpůrce a podaroval své kamarády plackou na které byl uvedený slogan. Tak jsem to dal do googlu a zjistil jsem, že je to velmi rozšířený slogan, který nabízí prakticky všechny internetové obchody zabývající se podobnou tématikou. Slogan je na plackách, plakátech, peněženkách, vizitkách, batozích, propiskách, klíčenkách, těžítkách, tričkách, dokonce i bryndácích pro děti. 

Vlastně se není čemu divit, tábor odpůrců Miloše Zemana je prakticky stejně veliký jako tábor jeho příznivců.  Což bývá úděl všech vymykajících se osobností. Prezident je na tom vlastně ještě dobře. Kristus měl také odhodlané příznivce, ale když došlo na lámání chleba, ukázalo se, že odpůrců má daleko daleko víc. Je to tedy pěkná masa lidí a tak stojí za to se pokusit na nich udělat i nějaký byznys. Navíc slogan poměrně přesně odpovídá české povaze a zálibě ve slovních hříčkách, je krátký, jadrný a vlastně i libozvučný, což je nejdůležitější atribut každé české vulgarity. Placka s tímto nápisem opravdu zcela přesně vyjadřuje politický názor nositele. 

Ovšem řekl bych, že vyjadřuje ještě něco víc. Ukazuje ještě mnohem přesněji a věrněji úroveň nositele, šiřitele i prodejce. 

Kdysi jsem třeba na vratech od pozemku viděl tabulku: "tady bydlí pes jak tele, ukousne ti půl prdele". Nevím, jak moc to vypovídalo o agresivitě psa, ale rozhodně to vypovídalo u hluboké studnici morálních hodnot majitele. Vlastně to byla krásná tabulka. Jednou větou řekla všechno, co by mohlo sousedy zajímat. Petr nebo Pavel, vejška nebo učňák...  nic důležitého. Pověs si na dveře tabulku a já ti povím, jaký jsi. 

Stejně to funguje i s politickou plackou uvedeného znění. Dost často diskutuji s názorovými oponenty, mohou to být velmi hluboké a podnětné debaty. Častokrát mě to donutilo k zamyšlení a zpravidla taková diskuse donutila k zamyšlení i mého oponenta. Ale vidíte, stačí si připnout podobnou placku a hned víte, že s nositelem je jakákoliv diskuse zbytečná a pokud nastane, rozhodně nebude podnětná. 

Možná pak začnete přemýšlet, čím se vlastně náš Zemanův odpůrce od Zemana liší? Co mu tak asi může vyčítat? Nejde jen o tu placku. Už jsme se mohli dočíst, že Zeman je sráč, že je to starej kokot, že se někdo ožere, až to hovado zajde.... ne to neříkal havíř po šichtě v hospodě, to psali příslušníci elity. Novináři, politologové, aktivisté. Jejich pracovním oděvem je oblek, jejich pracovní nástroj je hlava a jejich plat rozhodně nadprůměrný. A kritizují Zemana za jeho vulgarity. Jsou ochotni pustit do elektronického věčného archivu na internetu podobné invektivy, ale stydět se máme za prezidenta. 

Jsem obyčejný Vidlák. Mám své starosti, musím se ohánět, abych nakrmil děcka i ženu. Nemůžu sedět na fejsbůku, nemám prostor pro sledování debat a tak ke mně dolehne jen to nejhlasitější a nejviditelnější. Myslím, že je nás takových pár milionů. A hodně z nás už k volbám ani nechodí. Proč? Protože se jaksi ztrácí rozdíly. Už není poznat, kdo je hodný a kdo zlý, kdo je velkorysý a kdo přízemní, není rozdíl mezi levicí a pravicí, není rozdíl mezi elitou a plebsem, mezi zámkem a podzámčím. Jen je pořád větší rozdíl mezi bohatým a chudým.  

A jo, jeden rozdíl mezi Zemanem a jeho odpůrci s plackou by tu byl... On byl úspěšný. Vždycky vypadal jako zmačkaný papír, kouřil, pil, dělal košilaté fórky, měl zálibu v záchodovém humoru, je ješitný a spíš sečtělý než moudrý a tenhleten parvenu si dovolil být premiérem jedné z mála vlád, která dovládla až do konce a i přes zuřivý odpor se stal prezidentem a  ještě si dovoluje mluvit jak mu zobák narostl, nebýt nikomu vděčný a zodpovídat se jenom sobě.  

Ne Zemanovi nikdo vlastně nevyčítá jeho jednání, ale vyčítají mu, že je všechny předběhl a nikdo nevěděl jak. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Hlavně jsme nejednou slyšeli, jak moc je Zeman sprostý a vulgární a jak moc je to fuj a takovou politiku fakt nechceme... Abychom si následně přicvakli podobnou placku... Inu, podle plodů poznáte je...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na facebooku Štěpána Kotrby jsem zahlédla naopak slogan odpůrců prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše:

"Nevolte Drahoše - může to být kdokoliv."

Nádherný slogan. Moudrost jako od Rabína. A nabízí se porovnání duchovní hladiny nevoličů Zemana a nevoličů Drahoše.

Zatím bez slepic

Ten slogan Nevolte Drahoše - může to být kdokoliv by mi asi normálně unikl.
Na facebooku nejsem, odolávám, ale Kotrbu čtu rád... i když mě občas naštve.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Doufám, že na žádný odkaz z předchozí záplavy, kterou nám sem vypustil robot, nikdo ve vlastním zájmu neklikne !

Zatím bez slepic

Neboť zde žádná svoboda projevu pro roboty neplatí.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Mastere,

když umíte tak pěkně zatočit s robotama... co tak nám konečně nadělit ten počet "+ slepic" a "- slepic" u každého článku a nejlépe i u každého diskuzního příspěvku?

Některé články a některé diskuzní příspěvky by tu zasloužily i bonusová zlatá vejce :-).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, souhlasím, že takovéto placky jsou trapné a vypovídají leccos o svých nositelích. Nesouhlasím s vulgárními útoky a dehonestacemi kohokoliv. Na druhé straně, položil jste si související zajímavou otázku - čím to je, že vůči předchozím 2 prezidentům se nic podobného nedělo? A to Klause pražská kavárna nesnášela stejně, jako MZ. Pokud si ale dobře pamatuji, vulgárně mu nikdo nenadával, maximálně byl po kauze s perem obviňován ze zlodějství. Čím to je? Že by to lapidárně pojmenovávala lidová moudrost o hrubém pytli?:-)

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pavt "čím to je, že vůči předchozím 2 prezidentům se nic podobného nedělo? "

Četl jsi noviny a díval se na televizy někdy v intervalu 1989-2017, že píšeš vysloveně lež? Kolik já četl věcí o tom že Havel je Gay, pak to samé o Klausovi atd.
Hele, že ty máš "selektivní pamět" neznamená, že se to nedělo.

Jasněš, teď napíšeš "množství zpráv", ale neřekneš B, kkdyž se bavili o "hrubosti mluvi v parlamentu" poslanci co tam byli v 1994 a pak poslouchali řeči co vedou v parlamentu "2017", tak řekli že mluva zhrubla a veřejně je dovoleno mluvit sporostě častěji , že za nich to bylo jenom "občas".

Doporučoval, bych tedy přemýšlet něž něco napíšeš, natož, že začneš soudit podle "faktů", které jsou vysloveně lživé...

P.S. A ta kampaň jakej je Klaus debil, když nechce podepsat lisabon, možná že Zeman má horší zdraví jak ty, ale tu pamět tak špatnou nemá ;)

Zatím bez slepic

Reakcia na normalnu a slusnu poznamku Nicku Pavt je vyssie uvedeny prispevok, asi, typickeho "zemanovca"?

"že píšeš vysloveně lež?...Hele, že ty máš "selektivní pamět"...Doporučoval, bych tedy přemýšlet něž něco napíšeš, natož, že začneš soudit podle "faktů", které jsou vysloveně lživé..."

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak znovu napsal nebo nenapsal Pavt LEŽ, tedy že o Havlovi nepsali po revolici nic škaredého? Prostá lež, viz, že je GAY apod. věci. Že to nepsali o Klausovi? Prostá lež, kdy o něm také psali, že je GAY, doporučil jsem prozkoumat období Lisabon, kdy nechtěl podepsat, ale další je např. i období Sarajevo...

JAHA, co zajít na ČT web a pusit si zprávy z té doby? Podívat se do archivu lidovek, mladé fronty nebo práva? Ty píšeš, že jsem urazil někoho, že jsem napsal proč píšeš lži a jako důkazys dávaš dojmy, že to co jsem napsal prostě nmení pravda, protože ty to říkáš?

Hele, tak pro mě, když jsem ten špatnej mě vysvětli jednu věc:
1) Pavt napsal "o přechozích nenapsali tak špatné věci"
2) v záznamech ČT, z té doby to je, můžeš si to pustit (viz web archiv ČT)
3) v novinách lidovek, mladé fronty a práva (viz archovy, jsou zeskenované) to je napsáno.
4) opakovaně i v ČT se objevuje informace "že komunicsti opakovaně uráží havlovu památku informací, že byl gay" (a zo i o Klasoviu, kde říkají, že letuška byla "zaplacený" krytí)

Jak si mám vykládat, že tvrzení PAVTa, když veřejné záznamy dokazují, že není pravdivé? Takiže se uklidníš, když napíšu "PAVT NIKDY NENAPSAL LEŽ, ALE KATEGORICKY PROHLAŠUJU, ŽE NEPSAL PRAVDU"?

Doporučoval bych JAHA zjisti fakta o kterých jsem psal, jestli jsou pravdivá a nezahodit je jenom proto, že ty je neznáš nebo nechceš znát, protože nevěřím, že jsi nikdy neslyšel, že o Klausovi říkají, že je gay, to bys bvyl první v této republice... A fakt už neuvěřím, že si ani trochu nedokážeš představit, že na Klase v Čt neutočili zkrz Lisabon..., takže pokud jsi se na ty záznami nepodíval, tak to muselo býýt úmyslně, aby jsi nepotvrdil fakta, která dokazují opak toho co TVRDÍ PAVT JAKO NĚCO NEZPOCHYBNITELNÉHO...

P.S. minulé volby jsem nebyl volit, tyto půjdu volit, jenom proto, že Drahoše, Topolánka a Horáčka nechci, tak volím protestně, tedy Zemanovec jako kráva, takže závěrem, MOHU ŘÍCI, ŽE LŽEŠ I TY a to úmyslně, u Pavt jsem ochoten připustit, že neví, žed lež byla neúmyslná, u tebe na sto pro vím, že urážíš vědomě a cíleně...

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

pavte, jednoduchá odpověď. Při první volbě jsem Zemana nevolil i proto, že on hodně provokuje a věděl jsem, že bude válka s novináři. A tu jsem si myslel, že prostě vyhrát nelze. Viz Paroubek a jeho odpovídání na kdekoho - tam to bylo obdobné. A Paroubek prohrával. A Klaus ji prohrál. To co u Zeman doslova obdivuji, že on to nejen unese (ostatně kdysi řekl, že tam nahoře v tom osamění hodně fouká), on sice nevyhrává, ale řečeno preferencemi mírně vyhrává či drží plichtu. Pro mne je to obdivuhodné až neuvěřitelné.
A vězte, že opravdu platí, že čím je Zeman slušnější, tím ke pražská kavárna vulgárnější. A nejvulgárnější jsou vysokoškolsky vzdělaní páni, kteří opakovaně píší stran Zemana psychiatrické posudky. A odpověď na Vaši otázku - z čirého zoufalství.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, já si myslím, že MZ si za část problémů s novináři může sám, nazývá je žumpou už od 90 let, a i když má u některých novinářů asi pravdu, urážkami se nikam nedostanete. Nelze se divit, že mu oplácejí.
Já se přiznám, že daleko více v tomto ohledu obdivuji Trumpa - ten co vím novináře zdaleka neprovokoval, jako MZ (nevím o jeho urážlivých projevech na toto téma), ovšem ta štvanice, kterou média rozpoutala, když si dovolil vyhrát, je něco naprosto neuvěřitelného. To MZ nezažívá ani náznakem…
Jak kdosi dole poznamenal, “pražská kavárna” dodnes nerozdýchala, že MZ porazil KS, což ukazuje jejich demokratický charakter. Ale zdůrazňuji - ne všichni odpůrci MZ jsou “kavárna”. Právě naopak, většina nemá s “kavárnou” nic společného… Upřímně řečeno, mně je úplně jedno, jak vulgární je ten či onen Zemanův oponent. Oni nejsou prezidentem... Volat "ale ten či onen to udělal taky" mi připomíná dětství, kdy jsem se podobně pokoušel otci vysvětlit nějaký svůj poklesek. Odpověď byla vždy stejná. "Mě nezajímá, co dělají ostatní, ale co děláš ty!"

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi to pavte bude tak vyhrocené proto, že Havel a Klaus nebyli voleni přímou volbou.

Zatím bez slepic

In reply to by Tacit (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tiez si myslim, ze je to prevazna cast "problemu". Niektori ludia to beru az sialene osobne, aj ked oni su kandidatom vacsinou ukradnuti. Ti si idu za svojim cielom...

Zatím bez slepic

In reply to by Tacit (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, souhlasím, bohužel, přímá volba prezidenta vedla k enormnímu rozdělení společnosti. Dokud volil prezidenta parlament, mohlo se svorně nadávat “koho to zas zvolili”, ale nyní se “nepřítelem” stává soused, který volí jinak. Slyšel jsem i případy přátel, kteří se kvůli ne/volbě MZ rozhádali…

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji za odkaz, přečetl jsem si, stejně jako včerejší odkazy. Musím se přiznat, že tak nějak nechápu, v čem ten článek souvisí s volbou MZ. Bohužel, spiklenecké teorie a to, jak jsme jako národ špatní, tu posloucháme z jistých kruhů už 28 let, ať už byl prezidentem kdokoliv. Nemá smysl si s tím lámat hlavu. Od dětství jsem na druhé straně poslouchal od babičky pravý opak - jak jsme jako národ nadaní, s kulturním rozhledem (toto tvrzení hodně poopravila po vzniku TV Nova), jakou máme těžkou minulost, kdy nám všichni kolem ubližovali, a my jsme takové mírové holubičky... a pak jsem jel do Litvy a na Ukrajinu, poslechl si něco z jejich historie a pochopil, že náš národní mýtus není v evropském kontextu nic zas tak mimořádného, naopak jsme měli celkem dost štěstí... Prostě, jako národ musíme být sebevědomí a věřit si. V tom nám nepomůže žádný prezident, to musíme dokázat sami. MZ se svou "úrovní" mne naopak vede k váhání, zda-li ty jisté kruhy přece jen nemají pravdu...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Čím je víc jasné,že Zeman zvítězí,tak jsou i tvrdší nevybíravé poznámky na Zemana.
Mne Zemanova rétorika nevadí,řídím se tím rčením,na hrubí pytel hrubá záplata.
Přece víme,hned po zvolení Zemana prezidentem,jde po něm pražská kavárna a za pomoci všech médii,chrlí na něj jen špínu.

Zatím bez slepic

Pokial si pamatam, tak spinu na svojho oponenta, a to PODPASOVKU, vychrlil pred druhym kolom ako PRVY Zeman. Akoze sa potom ospravedlnil, ked uz to bolo jasne vyvratene (o nacistoch, pokial si nepamatate).

Nakoniec, mne je to sumafuk, koho si zvolite. Eto vase delo, ako sa hovori...

Zatím bez slepic

JAHA, oč šlo? Opravdu by mne to zajímalo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Inteligence je jen nástroj, který jedinec využívá ke svému prospěchu. Jde o nebezpečný nástroj, pokud není spojená s morálkou. A to je v dnešní době víc výjimka, než pravidlo. Proto není pravdou, že sněmovna, o které se trvdí, že je v ní více inteligentních lidí, než v populaci, bude lepším prostředkem pro demokracii, než referendum. To může platit jen v případě, že se zájmy státu kryjí se zájmy jedince.
V poplaci je to jinak. Tam musí zákonitě převažovat morálka nad inteligencí, jinak by nemohla fungovat. Takže i méně inteligentní společnost, než jakým je sněmovna, rozhodne jako celek lépe.
Námitku, že Hitlera si také zvolil lid, neberu. Tento schopný manipulátor dokázal přesvědčit všechny, včetně inteligence, která jeho vize přijala. Až na zanedbatelné výjimky.

Zatím bez slepic

že morálka u inteligentních lidí je víc výjimkou, než pravidlem. Jinak si, samozřejmě, v dalších větách odporuji.

Zatím bez slepic

Když víme,jak si židé vychovávají svoji inteligenci,už za komunistů dostávali stáže na západě,aniž lze doložit,nebo potvrdit jejich znalosti,které nelze ani v současné době říci,to je inteligent,charakter.Snad to nejlépe potvrzují turbochlostudenti na Plzeňské VŠ.
Přitom svým titulem lehce získaným,vlastně okrádají stát.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Plzeňská práva jsou tak proslulá, že si jimi právníci nadávají do hloupých lidí. A aby to nebylo žalovatelné, říkají: "Pane kolego, nestudoval jste náhodou práva v Plzni?" Což nevypovídá nic o kvalitě fakulty, ale díky několika rychlostudentům mají všichni žáci této fakulty zkažený profil.

Zatím bez slepic

Tak on Hitler dokázal okouzlit i nejednoho demokrata na západě, což bylo vůbec nejpůvabnější, protože pak to podle toho dopadlo, když místo na bolševika vyrazil na ně a Brity zachránil jen Kanál...

Zatím bez slepic

Hitler dokonce okouzlil i britskou královskou rodinu. A když se Rudolf Hes navzdory dlouholetému vězení blížil k propuštění a chystal se sdělit světu, s kým se tehdy v Anglii vlastně setkal a co s kým dojednal (měli to být i Churchill a britská královská rodina), jako na potvoru spáchal sebevraždu. V té době ve věznici byli dozorci z Velké Británie a ohledání těla také prováděli Britové. Jasná sebevražda! Škoda, že něco nesdělil nebo nezapsal dříve, asi bychom se dost divili, kolik měl Hitler příznivců v Británii a jakých!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nebylo by jednodušší, kdyby Hess, stejně jako mnoho jeho nacionálně socialistických souputníků, spáchal "sebevraždu" už v Norimberku? Držet si nepohodlného svědka čtyřicet let, jen abych zakryl jakési sympatie britské královské rodiny, to mi přijde zbytečně nákladné, neefektivní a riskantní. Zvláště, když není předloženo hodnověrné "co vlastně tedy s Brity měl dojednat". A i když před válkou měl Hitler na mnoho lidí v Británii vliv veliký, v květnu 1941 po tři čtvrtě rokutrvání Blitzu, bych byl v těch sympatiích opatrnější.
Takhle jsou to vážně jenom spekulace.

Zatím bez slepic

a zas tak moc lidí ho tehdy nevolilo.

Co se týče okouzlení západních politiků Hitlerem, tak doporučuji si přečíst něco z neoficiální historie. Ono zas tak moc o okouzlení nešlo.

To, že válku chtěli angličané a američané je víc než evidentní. Německo je ve středu Evropy, pro ně je válka nebezpečná, protože se na ně dá útočit ze dvou stran najednou. Anglie je na svém ostrově, Amerika za oceánem a Rusko má záda krytá pustou a neprůchodnou Sibiří.

Slyšel jste přeci někdy o Dunkerk a o Hessovi, o vmanipulování Polska do odstoupení od Německo Polské smlouvy. To doopravdy nevypadá na nějakou německou touhu válčit s Anglií. Spíš naopak.

Zatím bez slepic

No, rozhodně jim přišel jako vhodnější partner do debaty než bolševik a taková postavička, kterou by bylo dobré vmanipulovat do střetu s bolševikem. "Náš vyspělý kulturní nácek / fašoun" byl prostě hoden obdivu a respektu víc (koukněte jak pozdvihl zemi! Koukněte, jak jim to tam unguje! Tak nenuťme jim hned zase tu demokracii, Němci to holt dělají po svém!), než ty stepní národy ve středovýchodní Evropě, co mají tak divné uvažování... Britové navíc hráli dvojí hru, kdy se snažili o vyvážení francouzské moci (např. Londýnské smlouvy byly důsledkem toho). Hitler měl i dost dlouhé prsty do britského / francouzského (ale i amerického) zázemí.

O mentálním nastavení významné části evr. politiků svědčí i takový Laval po porážce Francie ( „Přeji si německé vítězství, neboť bez něho by se zítra všude usídlil bolševismus.“), či dříve setkání Halifax - Hitler (1937)("Anglická strana se nedomnívá, že by status quo musel být za všech okolností zachován. Uznává se, že je třeba připravit adaptaci na nové podmínky, korektury dřívějších chyb a nezbytné změny stávajících poměrů […] Lord Halifax se dotázal Vůdce […] v jakém směru by podle jeho názoru musely být změněny stanovy Společnosti národů, než by mohlo Německo do Společnosti národů znovu vstoupit. […] Všechny ostatní otázky je možno charakterizovat tak, že se týkají změn evropského řádu, ke kterým pravděpodobně dříve nebo později dojde. K těmto otázkám patří Gdaňsk, Rakousko a Československo. Anglie prý má zájem pouze na tom, aby k těmto změnám došlo pokojným vývojem, a aby se nepoužívalo metod, které by způsobily dalekosáhlejší narušení klidu, nežádoucí jak pro Vůdce, tak i pro ostatní státy.").

Hessova osobní akce i Dunquerk už narazili na zraněnou pýchu a osobnost W. Churchilla a přišly v době, kdy byli mrtví Britové v Norsku, Belgii i Francii, rozbombardovaný Amsterodam byl vidět víc než černý dým nad Varšavou a Grafa Spee muselo nahánět celé britské námořnictvo.

Pulsko v problémech ještě fakticky nechali - mnohem víc se zabývali otázkou, jak pomoct Finsku proti SSSR. A ano, měli samozřejmě z Hitlera i strach. Známá příhoda v době mnichovské krize, kdy se nechali vyděsit potěmkinovou vesnicí německé Luftwaffe a uvěřili tvrzením, která byla mimo realitu (protože chtěli uvěřit - aby měli ospravedlnění proč přimět Čechy ať sakra už nekalí vodu a vzdají to - a nemuseli do války). Hitler západ uhranul k neschopnosti cokoliv s tím dělat.

Zatím bez slepic

Pro začátek jen jednu jedinou otázku.

Jak sakra víte, že to doopravdy byla Hessova osobní akce a ne regulérní Hitlerova nabídka ?

Zatím bez slepic

Rudolf Hess prý jednal z pověření vůdce. Představa, že by se jentak sebral, vzal letadlo, nepovšimnut doletěl do Anglie a tam chtěl jednat s čelnými britské královské rodiny a Churchillem (o setkání s nimi požádal a údajně se s nimi i sešel), je z říše snů. Dokonce i jeho smrt těsně před propuštěním, kdy se dožil nečekaně hodně vysokého věku provází otazníky, proč spáchal sebevraždu zrovna v době, kdy věznici strážili Britové, proč lékař ohledal tělo špatně a proč měl na krku dvě strangulační rýhy. A synovi Hess řekl, jak moc se už těší ven a sepsat své paměti. pokud ovšem nejde o výmysly. V každém případě do Anglie nemohl letět jen z vlastního popudu.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Těžko dokáži posoudit, jak moc se mohl šéf NSDAP, pilot z 1.sv. války s železným křížem, blízký spolupracovník A. Hitlera dostat nebo nedostat do kabiny. Neumím si moc dobře představit, být člověkem, jenž ho může ke stroji pustit, že někoho takového odmítám (například). Josef Bryks ukrást letadlo málem dokázal, a to byl uprchlým válečným zajatcem.
Že doufal v jednání s Churchillem nebo královskou rodinou ještě neznamená, že by se mu toho přijetí i dostalo. Ale když věříte, že máte co nabídnout, válku moc ale fakt moc nechcete a víte, že jste velký zvíře - proč byste nemohl věřit, že vás přijmou? A proč byste se nemohl do takové akce z vlastního popudu vydat? Rommel i Paulus odmítli splnit přímý rozkaz.
Sebevražda - jedna z variant je naděje, kterou v něm vyvolala vláda železné lady na propuštění následované údajným ostrým odmítnutím Brežněva. To asi člověka dokáže zlomit, když sedíte v base x let, velkou část z toho sám, dají vám čuchnout a pak se dozvíte, že smůla. To bych si asi taky hodil mašli.

Ale jak jsem odpověděl dříve - pro podstatu naší debaty to nemá žádný význam (i kdyby se to odehrávalo skutečně dle těch nejdivočejších spekulací). Navíc - tyhle divočiny kolem nacistických pohlavárů fakt jen dokazují, jak fascinující ten nacismus dodnes je. A tedy nebezpečný. Až to zavání jistou vznešeností, oproti tomu "buranskému bolševismu"...

Zatím bez slepic

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rudolf Hess byl čelným nacistou a blízko k Hitlerovi. Jeho duševní stav byl pořád dobrý i ve vězení, tak se domnívám, že nejednal na vlasntí popud. Na nacismu toho moc fascinujícího není, jen jeho počáteční válečné úspěchy. Jinak je na tom nacismus úplně stejně jako Bolševismus nebo multikulturalismus - v zájmu vyššího dobra ničí celé národy.

Zatím bez slepic

Šajba byl, ale zároveň se s postupující válkou pomalu posouval do méněvýznamnosti (viz vnitrostranický boj mezi SS/SD a civilní stranickou složkou - že byl každý civilní pohlavár též zvíře s vysokou hodností SS ještě neznamená, že měl v rámci SS reálné postavení). Samozřejmě ale jde jen o naše osobní domněnky. Ona pravda mohla být klidně někde uprostřed ("Hele, Rudi, už mě to tvoje sýčkování nebaví, jestli si opravdu myslíš, že dokážeš Brity přesvědčit - samotnému by se mi to líbilo, vždyť jsou to vlastně také Germáni!, - tamhle je letiště a já se budu chvíli dívat na druhou stranu." - jinými slovy, "Jestli ti to vyjde, dobře pro nás, jestli nikoliv, mám o starost méně.").

Já preferuji nehledat nějaké konspirace tam, kde existují jednodušší řešení. Vám se zdá naopak ta formálně jednodušší varianta méně pravděpodobná z praktického hlediska. Mně naopak z praktického hlediska přijde pravděpodobnější, že podobná kovbojka (údajnými Hitlerovými slovy "Husarský kousek") odpovídá spíš sólové akci jednotlivce, protože jít o vážně míněný pokus, volil by Hitler k přímému kontaktu s britskou vládou spíš spojení přes neutrály (Švýcarsko, Španělsko etc.). Argument, že se chtěl Hitler vyhnout oficiální blamáži je odrazitelný protiargumentem, že se ale mohl stylizovat do role mírotvůrce v boji proti bolševismu, kterého "zločinec Churchill" odmítl.

V podstatě skutečně neexistuje nic, než nepřímé indicie umožňující protichůdné názory bez šance na vysvětlení.

Možná by pomohlo dokázat věrohodně zdůvodnit, proč to vlastně ti Britové samotní neváhali půl století skrývat a neštítili se ani chladnokrevné vraždy bezbranného starce.

Pozice některých ruských historiků, kteří toto naznačují, je poměrně zjevná - relativizuje britskou roli právě do polohy cynického vyčkávače, jenž radostně hledí, jak se nácek s bolševikem perou, aby to pak byli oni, kdo přijdou jako ten třetí vzadu a formou hospodářskou či vojenskou pak do zničené nacistické/bolševické Evropy vstoupí v roli jedinného hegemona. Jednoduše, přiznat Hessovu nabídku jako oficiální nabídku Hitlera by znamenalo dát dostatečně zřejmou indicii Stalinovi o blížící se operaci Barbarossa (co jiného by ten mír v kontextu s balkánskými událostmi mohl znamenat?) a on by třeba ten Stalin zaútočil první a kdo ví, co by následovalo...

Pozice "Neoříšských Němců" pak klade důraz na "Vidíte? Mohli jsme přitom zabránit bolševické okupaci půlky Evropy. Stačilo se jen domluvit na nějaké humánnější podobě nacionálního socialismu - on by se nějak zcivilizoval sám od sebe, jsme přece vyspělý a kulturní západ. Mohli jsme mít mír a bez bolševika."

Osobně, přiznám se, tu efektivitu nacistické mašinérie a schopnost vůbec plnit tak obludné akce i v době, kdy to už bylo proti jakýmkoliv racionálním potřebám země, považuji minimálně za hodnou pozornosti, když už ne za fascinující ("fascinující" nemusí nutně nést význam obdivného v pozitivním slova smyslu). Že něco funguje v době úspěchů je věc jedna. Ale udržet ten mechanismus i tváří v tvář vlastnímu zničení, to už zasluhuje pozornost a studium. A - bohužel - v očích mnohých dává těm náckům jakýsi pel "pravdy", kdy se nesložili, ani když stáli proti "všem" a jejich pozice byla beznadějná. Zvláště, když to okořeníme primitivním antibolševismem.

Nacismus se od bolševismu a multikulturalismu liší tím, že v zájmu "vyššího dobra" ničil všechny OSTATNÍ národy. Bolševismus je nahrazoval třídou. Multikulturalisté jakousi kolektivní sebeidentifikaci v politické rovině likvidují vlastně zcela všechny.

Zatím bez slepic

Tak všichni víme, že ho navíc a) sestřelili už Němci cestou nad Kanál, b) zahynul při havárii, c) zabili ho Britové. Načež ho, kluka jednoho charakterního a poslušnýho vyměnili za dvojníka a toho pak poslali do Norimberka. A aby to na ně na starý kolena neřekl, tak ho uškrtili...

Ne, teď trochu seriozně a nespekulativně - ANO, Hitler stál o spojenectví s Británií (a narazil místo toho na faktor uražené cti se zesíleným vlivem Churchilla.) -> mj. Dunkerq. Ale ať už byla Hessova akce soukromá byla či nikoliv, ať už činil na Hitlerův neoficiální rozkaz, či naopak se snažil předvést, aby se vrátil mezi důvěrníky jako zachránce, či ať byla popudem jeho akce past britské tajné služby, důležité je, že OFICIÁLNĚ soukromá byla (Že Hitler měl zájem o domluvu s Brity dnes nikdo nepopírá) a že je to, pro naši předchozí debatu, s prominutím, naprosto irelevantní. (ke kauze Hess uvidíme, co na to zpřístupněné britské archivy, prý snad na to mělo vloni konečně dojít).

Asi bych fakt nespřádal složitosti tam, kde lze najít jednoduchá řešení.

Zatím bez slepic

Kdybych měl ale naprosto jasně říct, jak vidím problematiku Hitlera - zcela souzním s tím, jak vysvětlil nástup Napoleona a ochotu Francouzů za něj umírat až v Moskvě Velký Lev Nikolajevič T. ve Vojně a mír: Totiž: Nebyl to Hitler, kdo OKLAMAL lidi, Hitler byl naopak tím, kdo ztělesnil jejich nevědomá přání. Personifikací touhy mas. A snažím se to opírat o jednoduchý odkaz na neúspěch Pivního puče. V té době prostě ještě Němci sami tolik nechtěli... a i demokratickým západním politikům (čest výjimkám) se nezdál jako špatnej kluk.

Nevýhoda tohoto postoje je v tom, že nesnímá spoluvinu za zločiny z německého národa. A druhou pak ten, že viní všechny ty, kteří provozovali svou "demokratickou" politiku tak úspěšně, až lidé zatoužili po nějakém fakt schopném chlapíkovi... Představa ďábelského kouzelníka, jenž všechny ty civilizované chudáky očaroval nacistickou magií, je prostě výhodnější.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Být sprostý není jen o sprostých slovech.

Slova jsou jen shluk hlásek a význam jim dáváme až my. Záleží i na tónu, na prostředí a na kontextu.

"tady bydlí pes jak tele, ukousne ti půl prdele" mi přijde docela roztomilé. Je v tom tvořivost, nevzal si jen koupenou cedulku "pozor zlý pes" vytvořil svůj text, dokonce veršovánku a zároveň ukázal, že půjde do konfliktu, když nebudete respektovat jeho teritorium a férově vás na to upozorňuje.

Určitě bych k tomu člověku měl víc důvěry než k naprosto nečitelnému Špačkovi, vzhledem k tomu, že dělal pro Havla, se vším, co to znamená, a navíc má syna homosexuála.

Slovo "píča" můžete používa naprosto neutrálně a popisně, stejně jako slovo židle, můžete ho používat naprosto vulgárně, jako nevzdělaní romové, můžete to používat jako ve slovenštině jako běžné sprosté slovo pro slovní vycpávku ve funkci jako "vole" nebo "fucking", můžete tím vyjádřit jen pohrdání k inteligenci dotyčného bezjakékoli sexuální konotace, můžete to používat takřka roztomile jako děti, které si tak vychutnávají, že si osvojily něco nového atd atd.

Svěráka mám rád jako socialistického umělce, nemám ho rád jako člověka, podle mně však není ani sprostý ani vulgární a když napsal "Hovno Majere, hovno máš" tak to použil úplně správě tam, kde měl. Zrovna tak, když jinde napsali "Člověk se snaží vyhnout určitým slovům, to je na hovno takováhle práce"

Stejně jako Svěrák, ani Zeman není sprostý i když sem tam použije nějaké sprosté slovo.

Říct kunda sem, kunda tam o skupině, která má to slovo ve svém názvu a nejspíš i ve svých textech je jen popisné, nemluvil ke spolku klášterních schovanek, ale k normálním lidem. Kdyby to s gustem a předstíraným šokem neopakoval celý mainstream, tak to ani nikdo nevěděl. - Mohli si v mainstreamu vybrat jiný "disidentky" než vulgární prostitutky. Bohužel, žádné nemají. Vulgární je to, že si tyhle šlapky vyberete za hodné opěvování.

Máte "pussy riots," což znamená "kundí nepokoje," máte skupinu "femen" které se svlékají za jakousi vznešenou dobrou věc, ale ve skutečnosti to jsou prostitutky, co jsou placené za veřejné hysterčení - normální ženská bude chránit svoji intimitu a na protestování si najde jinou metodu. Máte Jakuba Jandu, který natočil porno film a nebylo to nějaké uniklé home video. Máte umělce Černého, který vytvořil dílo, kde někdo močí na Českou republiku atd. Máte knížepána, který má aféru s primitivní striptérkou Vopěnkovou atd atd.

Tahle parta chce někomu dávat lekce ve slušnosti? Jo, nebude mi to vadit od někoho, kdo žije spořádaným životem a kurva neřekne ani když se praští kladivem do prstu, ale od těhle, to je od těch pravejch.

Celé to připomíná bibli, kde dodnes vyvolený národ opěvuje prostitutku Racheb, která je, věrná svému kurvímu charakteru, pustila do Jericha. Jedno co byla zač, hlavně, že byla s nima.

Když se musíte spojit s kurvou, abyste dosáhli svého, tak stojíte za to samé, co ona. Jiní to dokázali bez toho.

(a to ještě mluvím jen o části prostitutek, protože ne každá je na úrovni primitivní Vopěnkové)

V USA nám teď mediální prostitutky, ze stejné party spustily štvavou kampaň metoo a ve své hlouposti vykládají, jak musely chudinky za roli souložit s prasákama, místo aby šly dělat někam do kanclu a herectví dělaly jen po práci v amatérském souboru, jen pro tu radost ze hraní.

Soudružka Meryl už asi zapomněla, jak se kolem padesátky, ač vdaná, šla napíchnout na Eastwoodův penis při natáčení Madisonských mostů (jako po šichtě zalezla do jeho karavanu). To bylo samozřejmě něco jiného, protože děvkař Eastwood, ji šikovně zmanipuloval, takže se jí to líbilo a tudíž její kurvení bylo morální. - I vyznění filmu bylo o tom, že nevěra je v podstatě v pohodě, když vaše matka se a) nedá chytit b) má to všechno příslušně okecané vznešenejma kecama.

I náš soudruh Jan Kraus asi pozapoměl, jak točil v dílku se zoofilní tématikou na motivy Markíze de Sade. Hrát před koněm s erekcí mu přijde nejspíš zcela mravopočestné, zvláště když se ani tomu koňovi nepostaví na povel a tu erekci mu tam musel někdo vyrobit. Kde se tak najednou vzala u Krause ta přecitlivělost k vulgaritě.

Zde vlastně musím pochválit Vlka. Ač na Zemana pořád nasazuje a vůbec se netají tím, že ho nemá rád, zároveň jako jediný říká skutečný důvod, proč ho nemá rád. Nesplnil nějaký předvolební slib. Co ale na Zemanovi vadí Mádlovi, Kubišové, Novému, Bartoškovi, Krausovi, Geislerové, Trojanovi a dalším je mi záhadou.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Nejsou Vlk a Sobotka příbuzní.
Vlk někdy psal,že jeho karkulka pochází,někde tam z Moravy.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Příbuzní určitě nejsou. Vlk je pouze věrný sociální demokrat do morku kostí i pod vedením ČSSD, které za podporu nestojí.

Zatím bez slepic

Čmoude proboha... nepište komentáře, ale posílejte mi to jako články... :-) To je škoda to jen tak plýtvat do diskuse.

Zatím bez slepic

Mádlovi, Kubišové, Novému, Bartoškovi, Krausovi, Geislerové, Trojanovi a dalším na Miloši Zemanovi vadí, že porazil Karla Schwarzenberga. Nedokázali se smířit s porážkou, prostě jsou to praví demokraté, když vyhraje jejich názor a kandidát. Běda, když ne, to jsou volby zmanipulované, voliči hloupí a zmanipulovaní, atd.

Zatím bez slepic

Na té "Kundě" u Pussy Riot je nejvtipnější to, že Zeman ten překlad oznámil ve chvíli, kdy kritizoval VULGARITU toho názvu, která pisálkům v angličtině tak nějak nevadila - a přesto byla vulgaritou, nikoliv nějakou "kočičkou". Celá tahle hysterická vlna mi přišla neuvěřitelná právě v tom, že významově naprosto převrátila to, co Zeman říkal v pravý opak toho, co říkal. V podstatě jen dokázali, že i kdyby Zeman řekl "Cti matku svou", budou se rozhořčovat i nad tím, protože přece jasně ukazuje, že pohrdá homosexuálními tatínky etc.

Že je v podstatě úplně jedno, co Zeman říká. (Tahle aféra je vtipná i tím, že ti samí křiklouni furt melou o potřebě kritického myšlení a ověřování faktů, když si nedali ani tu práci, aby si ověřili co vlastně Zeman doopravdy říká...)

Zatím bez slepic

Anglicky psané noviny si daly tu práci, aby název "skupiny" opsaly. "Ta punková kapela" aj.

Našim novinářům, pisálkům a mluvkům anglický vulgarizmus nevadil. Zato když se to přeložilo, byl oheň na střeše.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Polovina novinářů si název neodvedla přeložit ani s pomocí překladače a té druhé to vůbec nedošlo. Inu, samozvaná elita národa!

Zatím bez slepic

No je to hezké cvičení o relativizaci slušnosti, takové “postmoderní”, ale nezlobte se, s tím souhlasit nemohu. Diplomaté, a k nim prezident patří, prostě musí mít určitou úroveň a některé výrazy nepoužívat. Na světě je snad 200 prezidentů a není mi známo, že by někdo používal takový slovník (je ale fakt, že třeba projevy Pierra Nkurunziza z Burundi neposlouchám, tak se třeba mýlím:-)
Je mi úplně ukradený Karel, “umělec” Černý a kdokoliv další. I já sám doma nadávám, zvláště pak za volantem, což občas vede ke komentářům juniora “Tati, a ten řidič před náma je taky debil?”:-)
Ale já, Karel ani kdokoliv další prostě nemáme nejvyšší funkci ve státě.
Fakt, že Cimrmani a nejen oni použili ve svých dílech různá slova nic neznamená - stačí připomenou Švejka, nebo “beat generation”… Něco jiného je umění, něco úplně jiného reprezentace republiky. Vše se dá říct slušně a i “pussy riots” (ačkoliv ty kravky nestojí za komentář) lze přeložit opisem tak, aby to nikoho neurazilo.
Problém ale je, že MZ chce provokovat. Určitě by se dokázal ovládnout, ale on si v tom prostě libuje.
Co se Špačka týče, v čem je špatné, že “má navíc syna homosexuála”? Víte, jaká je to pro rodiče tragédie? Já mám takového bratra taky. Opravdu by mne zajímalo, co z toho budete vyvozovat…
Jo a jen na okraj - příběh s nevěstkou Rachab byste musel interpretovat v dobovém biblickém kontextu, nesnažit se na něj dívat dnešníma očima. Ale ono je to celkem jedno, protože dle moderní archeologie žádný Jozue Jericho nedobil - v době příchodu Izraelců do Kanaánu leželo totiž už staletí v troskách a nebylo obydleno…

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Touhle svou odpovědí Pavte jen potvrzujete výše napsané.
Klasicky odvádíte od tématu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Není podstatné , zda je Vlkova Karkule z Moravy, ale podstatné je, že Vlk mnohokráte psal, že celá početná rodina jsou voliči socanů a mnozí nejspíše i funkcionáři.Také je pravdou, že Vlk je i duší sociální demokrat v tom dobrém. Bohužel nepochopil, že podporou hloupostí Sobotky a jeho klaky dopomohl k tragédii socanů ve volbách.
Ale něco k výstižnému článku od Vidláka. Zeman je asi opravdu doběhl a oni nevědějí jak se to stalo, vždyť byli tak dobře vyfutrovaný prachama od USA ambasády, od toho filantropa původem z maďarska a já nevím odkud ještě a ono se to nepodařilo a zase je to i po pěti letech znovu tak nějak nejisté. Tak plácaj nesmysly. chytaj se všeho co by mohlo tak nějak ohrozit Zemana , ale lid jim to nežere. A čím je to? No právě v tom, že to prostě přeci nemůžu žrát těm, kteří kdykoliv můžou, tak řeknou kurva, hovno a pí... a podepsali se pod rozkrádání naší země a v důsledku i pod to pověstné rozevírání nůžek. Jo a Vánoční projev prezidenta je vykolejil úplně a to hlavní teprve přijde v konečné debatě , bude-li, mezi dvěma postupujícími do druhého kola.To trauma z prohry Karla se pomalu přenese i do této případné debaty a na to se těším nejvíc.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ne že bych se chtěla ozývat z lesa tak, jak se do něj volá, ale jen tak mě napadlo... co takhle

Drahoš mi prdel

Zatím bez slepic

Jeden můj kamarád má krásné rčení o tom volání do lesa:

Jak se do lesa volá, tak se z lesa sekera.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)