Nový černý kůň

Autor

Dneska se vrátíme k mému misantropickému článku z minulého týdne, kde jsem konstatoval, že jedinými občanskými kandidáty na prezidenta jsou Petr Pavel a Danuše Nerudová a všichni ostatní jsou kandidáti straničtí… a vlastně můžeme být rádi, že Okamura má svojí SPD, která má henty poslance a díky tomu zůstal ve hře alespoň jeden „náš“ kandidát a to Jaroslav Bašta. Všechno ostatní bylo velkohubé, troufalé a nesmyslné. Pánbůh nás potrestal už předem, že ze všech alespoň trochu alternativních kandidátů nezůstali ani ti dva miliardáři, pro které měl být sběr podpisů naprostá malina.

Ale… na druhou stranu se splnilo to, o čem jsem psal asi před měsícem – že pokud nemám volit Babiše, tak chci jedno jméno. Chci jednoho kandidáta na alternativě, který se nebude bít s dalšími kandidáty na alternativě, protože přece nebudu riskovat, že díky tříštění hlasů nakonec do druhého kola postoupí Pablo Nerudová a bude vymalováno.

Ejhle, máme to tady. Jedno jediné jméno. Jaroslav Bašta. Člověk, který je alternativě v této chvíli asi nejblíž. A navíc si to uvědomuje a cílí na naše hlasy. Bývalý diplomat, disident, člen SPD, což je v dnešní době samo o sobě dostatečně dezolátní. Nemluvím o tom, že zná východ Evropy, byl diplomatem v Rusku a bude tam mít pár otevřených skulin.

Já se přiznám, že jsem s Baštou nepočítal. Byl v pelotonu nejstarší, jeho mluvený projev je na dnešní dobu takový rozvleklý a mezi těmi mladšími sekáči to bude mít těžké. Navíc jsem si matně vybavoval generála Blaška a jeho roztržku s SPD a přemýšlel jsem, jestli nominace pana Bašty s tím třeba nějak nesouvisí… Zkrátka, myslel jsem si na Vitáskovou a kandidáta SPD jsem měl za předem odepsaného.

Ale od chvíle, kdy se nominace uzavřely a bylo jasné, že Bašta je to jediné jiné jméno (vedle menšího zla Babiše), které Alternativě víceméně zbylo, tak mi to začalo hlodat v hlavě. Vždyť se situace doopravdy vyjasnila. Kde nejsou jiní kandidáti, tam není důvod k nejednotě. Nejenže není žádné lepší jméno, ale není ani žádné jiné jméno. Kdy naposled jsme měli k dispozici tak komfortní voličskou pozici? Vždyť opravdu není žádný důvod, abychom ho nevolili. Máme jedno jméno? Máme. Je Bašta dostatečně kvalifikovaný? Je. Vnímá, že existujeme, ví, jak smýšlíme, má navěky cejch kolaboranta, protože si dovolil ušpinit se o Okamuru.

Tříštění hlasů víceméně nehrozí, protože není mezi kým se tříštit. Babiš má cestu uvolněnou tak jako tak. Kampaň má vymyšlenou, do debat chodit nechce, sám ďábel mu uklidil z cesty kandidáty s plnou peněženkou… Už teď je to takový trojboj, kdy Nerudová s Pavlem pojedou proti Babišovi a zezadu je bude jistit Fischer s Hilšerem. Středula se předvedl se svojí demonstrací a musel by hodně hodně zabrat, aby se udržel ve skupině…. Když o tom tak přemýšlím, Bašta přebírá od Březiny funkci černého koně… co když překvapí?

Mimochodem… Jeden můj čtenář mi poslal textík, kde celkem hezky a logicky zdůvodnil, proč mohl Bašta hlasovat pro vstup Finska a Švédska do NATO:

  1. Jestli budou nebo nebudou přijati, nezáleží na nás. Ale pokud bychom se postavili proti, budou na nás seveřani předběžně naštvaní.
  2. Švédové a Finové jsou tradičně podezíraví vůči anglosasům. Pokud vstoupí do NATO, vliv Británie a jejích hovadských nápadů trochu poklesne.
  3. Je lepší koupit Grippeny než F-35ky. Jsou levnější a použitelnější. Když budou Švédové v NATO, otevírá to určité diplomatické možnosti, jak ten nákup amerického superdrahého šrotu třeba ještě skrečovat.
  4. Ne, my fakt z NATO jen tak nevystoupíme, protože to v podstatě nejde. Je pravděpodobnější, že jednoho dne NATO opustí nás.

Hele, já bych tomu dal šanci. Do voleb je ještě daleko, máme jedno jméno ke sledování. Všechny požadavky se nám vyplnily. Sice jinak, než jsme čekali, ale vyplnily. Patnáct procent hlasů na Alternativě, které Babiš minule nezískal, se mohou nahrnout k jednomu člověku. To není tak málo. To by se alespoň teoreticky mohlo i podařit, že by se Bašta do druhého kola procpal. Minimálně ti, co chtějí volit srdcem, těm se tato varianta vysloveně nabízí, stejně jako těm, kteří to v žádném případě nemohou hodit Babišovi.

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (104 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Spíš bych řekl,ne černý kůň,ale holub mezi jestřáby.
Proto můžeme čekat,že Baštu budou silně škubat.
Myslím si,že dost napoví debaty v televizích.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nerudovou a Pavla lidem cpe ČT a spol už pěkně dlouho horem dolem- takže je prostě znají. Babiše také znají. Baštu neznají - musel by opravdu razantně zaujmout. A to nejen obsahově, ale i formou - politika není jen o tom, co říkáte, ale hodně o tom, JAK to říkáte. A to není silná stránka pana Bašty. Bohužel.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

Zdravím, presidentské klání, není pro každého k mání. Západodemokratickou káru tlačí hlavní média velice, ale chytrý čténář ví, že mince jako mince a všechny má dvě strany. Tak nevešte hlavy, koukněte co kandidát může nabídnout, a vaše výhra je tady.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

lepší než Babiš.. ale třeba se tam dostane. I když... mám trochu pocit, že jde jen o Okamurův PR tah jak se zviditelnit a nikoliv o to, skutečně podpořit kandidáta s patriotickým smýšlením. Na to mi přijde Okamurova kampaň pro Baštu naprosto nedostatečná. I kdyby se Bašta dostal do druhého kola. Okamura mu dle mého nic nedá. Svět není ideální, tak pořád lepší než Babiš nebo příslušníci Havlérky.

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)

No, možná mu popelář z Tokia ani nedá hlas ve volbách. Vždyť v senátu volil vládního kandidáta. Asi se tak dohodl s bráchou...

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

https://www.youtube.com/watch?v=Q3jAOkEY2qo&ab_channel=PetrBure%C5%A1
Denisa Rohanová - prezidentská kandidátka v rozhovoru s Antonínem Baudyšem
Jasně, že D. Rohanová nemá šanci, ale vezme nějaké hlasy Baštovi, a k tomu by nemělo dojít. Vidláku, spoj se se Skálou, ať neblbnou... i s tím astrologem Baudyšem(a každý astrolog je podvodník, musí vědět, že postavení planet naši povahy a osudy nijak neovlivňují). Vždyť je to trapné!!!

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

Patrně Vám není jasné, že Denisa Rohanová může své hlasy, které získá ve volbě předat jinému kandidátovi. Promiňte, ale pan Bašta je fakt inteligentní vlastenec, ale nezaujme mladé. To Denisa Rohanová, která je ročník 1975 má větší šanci, je to taková mladá Čaputová, teda jen na pohled, jinak jde o velmi inteligentní a razantní nebojácnou dámu bez politické minulosti.Antonín Baudyš jí k Burešovi pouze doprovodil. Ještě před odchodem z Parlamentu ČR jí dali hlasy poslanci za KSČM, ČSSD a někteří z Ano, je to na Wikipedii. Udělala na mne dojem a má můj hlas.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Díky Vidláku, snad všichni zapojí selský rozum a hodí to Baštovi. Taky bych si představovala trochu jinou kávu, ale v situaci, kdy reálně hrozí na Hradě Nerudová nebo Pavel je Bašta super varianta. Matematika je neúprosná, ale pokud bude mít Babiš přes 40%, mohlo by Baštovi těch cca 17% stačit. Bojím se ale, že Obludárium má ještě trumf - pokud by to vypadalo na duo Babiš Bašta tak Nerudová nebo Pavel odstoupí a jsme v...

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ty čtyři body vidláko-čtenáře takto uvedené mají logiku (předtím jsem jen kroutila hlavou..., ale je to vysvětlení). On Zeman taky v poslední době říká věci, nad kterými zůstává rozum stát..., taky kroutím hlavou..., jenomže pravda je taková, že kdyby mluvil jinak než mluví naše vláda a představitelé států EU, pravděpodobně by ho usmýkali k smrti.
S panem Baštou to bude složité - a jak píše "zemědělec", budou ho škubat ze všech stran (bez ohledu na jeho disidentskou minulost), dnešní dravci jsou nemilosrdní a neznají bratra. S čím vším mohou přijít, a jak zdeptat konkurenta, si už ani netroufám odhadnout.
Šanci bychom tomu dát měli. Ideální by bylo kolo druhé ve složení Ba-Ba (Babiš-Bašta).

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Rajchl:
Při čtení sdělení týmu Petra Fialy, že už rok máme toho nejlepšího premiéra, mi okamžitě vytanul na mysli paralela dialogu z Cimrmanovy hry České nebe:
"A v čem vyniká, ten Fiala?"
"Prej ve všem."
"A kdo to říkal?"
"On!"
Osobně si myslím, že tomu, že je nejlepším premiérem ˇČeské republiky, už nevěří ani ten placený stážista, co ten nesmysl napsal. 🙂

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

"VÁCLAV: Já ty české dezertéry na jednu stranu chápu. Oni by chtěli z toho rakouského chomoutu
Venkovan se dvěma výsadami: A všimli jste si, že jich nejvíc prchá do Ruska? Jestli oni ti chlapci neplánují, že by Čechy ochránil ruský car. A to není špatná myšlenka. Víte, že bychom našli bezpečí v té velké slovanské náruči.
HAVLÍČEK: Byl jsi někdy v Rusku?
Venkovan se dvěma výsadami: Ne.
HAVLÍČEK: Já jo. Takže o ruské náruči mi nic nepovídej.
PRAOTEC: Moje řeč. Proč myslíte, že jsme odtamtud tak upalovali?"
-----------
"VÁCLAV: Stále se mi vrací na mysl ten Cimrman. Ten kdyby se lidu zjevil, to by byl ohlas. Ale bohužel žije.
HAVLÍČEK: Ale slyšel jsem, že marodí.
VÁCLAV: A je to vážné?
HAVLÍČEK: Prý má játra nadranc.
VÁCLAV: Tak to je dobrá zpráva."

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Rus říká - u nás si přední klavírista uřízl obě ruce - naši chirurgové mu je přišili a koncertuje dál. Amík - to nic není. U nás přednímu běžci přejel vlak obě nohy, naši chirurgové mu je přišili a teď vyhrál zlatou na olympiádě. Čech říká - to nic není. To u nás našli na ulici pohozený kokot - naši chirurgové mu přišili nohy a ruce a teď nám dělá premiéra.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

ale počty jsou počty. Odhadneme zrhuba skupiny voličů - kovaní voliči pětikolky jsou jasní. Naštvaní a zklamaní voliči pětikolky jsou zároveň fanatičtí antibabiš, ale nejsou to potenciální voliči Bašty - budou dělat slepé a blbé a přesvědčovat sami sebe, že taková Nerudová vlastně s pětikolkou nemá vůbec, ale vůbec nic společného. Počítejme hodně dolů - Nerudová i Pavel 25%. Babiš cca 30% - to je jeho stabilní elektorát. A Babišovi voliči budou i voliči tzv levicoví - bývalí voliči komunistů a socanů. (to je část těch propadlých hlasů v parlamentních volbách). Takže odkud těch 17% pro Baštu? Dejme tomu 10% alternativy, dalších 7% vezme Babišovi - finále = Babiš, 23%, Bašta 17%, Nerudová i Pavel 25%. ** K tomu hoďte to, že Baštu budou volit pouze ti, kdo se o politiku zajímají - jinak jeho jméno lidem téměř nic neříká - musel by je, jako pro ně neznámý člověk, hodně upoutat v předvolebních debatách - a to se nestane. Nemá tah na branku - jeho vyjádření jsou spletitá, složitá a dlouhá, bohužel i taková huhňavá (bez jakékoliv urážky) - voliče z neutrální skupiny nezaujmou. Stačí si přečíst v dikusích, nad čím se někteří voliči rozplývají - konečně máme premiéra, který mluví tak hezky správně česky - sice jim v uhlazených, správně vyartikulovaných a správě česky řečených projevech neřekne nic, snad jen zchudnete, bude vám zima a připravte se na válku, ale říká to tak pěkně :))) Někteří voliči takto uvažují, no - s tím nic nenaděláme - upřednostňují formu před obsahem. **V těch volbách už vyhrál Aspen institut - bude se rozhodovat jen o tom, zda to bude jeho zcela kované, tvrdé pětikolkové jádro (Nerudová, Pavel) nebo měkčí forma. (Babiš). ** Tak, a teď mě proklejte :).

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

No jo, ono snění je pěkné..., i když tohle se víc podobá realitě... :-( (i s tou charakteristikou pana Bašty).
Máme v tom českém rybníčku příliš mnoho takových, kterým nikdy nic nedojde, ani věkem, ani zkušenostmi, ani rozumem. Jsme nepoučitelní a pak nezbyde zase nic jiného než čekat, až dojde na slova Karla Kryla o držkách v hlíně.
Einstein řekl:
„Definice šílenství je dělat stejnou věc znovu a znovu a očekávat jiné výsledky.“

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Bašta mi jako ne-voliči ČSSD připadal už v 90. letech jako autista. Chytrý, díky disidentské minulosti s rovným charakterem, ale způsobem svého vyjadřování autista. Baštu by voličům "neprodala" ani ČT, i kdyby tam místo Dvořáka stála u kormidla třeba taková Bobošíková.

Babiš má svoje vlastní sídlo i obslužný personál kvalitnější, než by měl k dispozici na hradě, při kladení věnců by se díky své akční povaze nudil, prezidentský úřad jako dobře placenou cestovku po světě díky svému majetku nepotřebuje, stejně tak jako prezidentský důchod. Na prezidentování by ho byla škoda, je potřeba v exekutivě, pro kterou má předpoklady a stále vhodný věk.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud dokáží zfalšovat volby v USA,tak u nás to bude brnkačka.
Proto skutečně doporučuji volit třeba Baštu,Rohanovou,naprosto znesnadnit falšování,mohli bychom lépe zjistit nějakou chybu,podraz,neuvěřitelné výsledky v některých částech republiky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jo, proč ne. Píšu si do kalendáře: Bašta:-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Baštu má snad každý rád, jak bohatý kapitalista, tak i chudý proletariát. Sytý hladovému nevěří a proto Bašta vchází do dveří. Bašta je pro Česko více než ta z nouze ctnost, Bašta, to je česká budoucnost!

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

PetrPavel, Bašta a spol, čiré zoufalství. A Bašta mi připadá jakoby z oka vypadl starému Bendovi. To je stejný jako by v Chuchli stáli na startu zdrogovaní žokejové co sedí na zdrogovaných hajtrách. Esli to tak pude dál, Putine prosím zastav to, tak panského rezidenta budou přebírat po přeslici škaredí degenerovaní neziskovkáři.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

s tím Vendou Bendou (myslím, otce M. Bendy) si to hodně netrefil a přehnal. Starej Bendam to byla fosílie s jakou se žádný paleontolog nikdy předtím, ba ani potom nesetkal. Ten snad chrápal ve sněmovně ještě více než kníže Khárl. A to už je co říci. Jeho slovní projev výrazně předčil i samotného Jakeše.

Zatím bez slepic

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tauber.
Benda st.prodejem KDS Klausovi,zajistil synovi doživotní nic neděláni
Už toto smrti falšováním voleb.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

on nic nedělal ani starej Benda. A jak známo, profese se dědí z otce na syna. Kde otec končí syn už právě začíná...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pan Benda byl v protibolševickém odboji, za svůj boj proti totalitě si vysloužil 4 roky vězení, byl to hrdina.
Co jste tehdy dělal Vy... ?
Tak neurážejte české velikány, panu Bendovi nikdo tady nesahá ani po kotníky, zvláště ne zdejší lopaty a ubozí proletáři, co sloužili totalitě před rokem jako zhrbení a ponížení otroci...

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

neflákal jsem se v žádném odboji, ale úplně obyčejně jsem chodil do práce, bez absencí, a snažil jsem se prací uživit. Ale někdo to měl a má holt i jinak.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sloužil jste zločinnému totalitnímu režimu, a ohnul jste hřbet před zlem.
Děkuji, jen jste potvrdil mou domněnku.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

chodil do práce, aby si mohl koupit jídlo , zaplatit bydlení a uživit rodinu, sloužil ...(ani tu floskuli nebudu opisovat) - měl vzdorovitě nejíst, to by to těm komančům tedy nandal ..........:)

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cz.
Většina disidentů bojovníků proti totalitě se rekrutovala s flakacu,nemakacenku

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je ubohá propaganda, byli to hrdinové a nesmírně odvážní lidé, stejně jako protinacističtí odbojáři, řekl byste do očí např.Josefu Mašínovi, panu Balabánovi a dalším kteří třeba patřili mezi tři krále protinacistického odboje, že to byli "flákači a nemakačenkové" asi ne co...

"flákači a nemakačenkové" bojovali proti totalitně, zatímco "slušní poctivě pracující" čecháčci vašeho typu udržovali při životě zločinný totalitní režim...
Poctivě pracující lopaty, to je to nejlepší co může každou totalitu potkat... takový nevzdělaný hloupý primitiv, to je základní stavební kámen každého zločinného totalitního režimu.

Ještě nyní mám před očima ty primitivy z bolševických továren v roce 1989, když je navštívila bolševická zrůda a zločinec Miroslav štěpán, ti primitivové co tam dělali , nebyli schopni dát dohromady ani souvislou holou větu.
O takovou lůzu se totalita vždy holt opírá no...

Společnost , národ, hodnoty atd. dělají elity, odvážní lidé, hrdinové co se dokážou postavit na odpor proti bezpráví, proti zlu.
rozhodně společnost nedělají lopaty a jiná nevzdělaná lůza, naopak tihle společnosti škodí, protože jsou dost náchylní k podpoře zla.
Rozhodně ne náhodou se nacisté i komunisté zaštiťovali dělníky... tzv. "dělnickou třídou"...

Průměrný počet slepic: 2.4 (11 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cz! Takhle jsem se dlouho nepobavil, díky! 😂

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

To je rozumné. Je mnohem jednodušší někoho prohlásit za trolla než se muset vypořádat s tím co říká.

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)

vypadá, jak když cituje z nějakých těch přířuček - ale z padesátých let, jen je to ideově obrácené. ** A ono "pohrdání lopatami" je mi z duše protivné, lidi s takovým svým pocitem nadřazenosti fakt nemusím. Ty "lopaty", když bylo nejhůř, měly mnohem víc odvahy a rovnější páteř, než celá slavná "vzdělaná" (při úrovni současného školství to už dávno není synonymum pro inteligenci ) střední třída, která většinou hleděla pouze na to, jak se podmínkám přizpůsobit a mít se zase dobře -za jakoukoliv cenu, klidně i vyoperovaná páteř. Sebestřednými blby, kteří jsou přesvědčeni, že nějaký kdovíjak získaný titul jim dává nějakou nadřazenost a právo pohrdat ostatními a přitom jsou to velmi často hloupé užvaněné nuly, opravdu pohrdám.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Souhlasím s Vámi. Označit argumentaci za zbytečný výdej energie a tím se vyhnout nutnosti na ni reagovat je další příklad toho, co jsem říkal.

Koneckonců, pokud o někom řeknu, že je protivný a má pocit nadřazenosti tak to samozřejmě znamená, že jsem vyvrátil všechno co řekl.To je jednoduchá logika.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

příspěvek z mého hlediska je tak mimo, že nemá smysl na něj reagovat , tak tím "nevyvracím všechno , co řekl", jak díte - jen tím říkám, že je ten příspěvek z mého pohledu zcela irelevantní.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ste Borg? Jak často chodíte k terminálu na krmení? Víte něco víc než z této zemičky nebo máte přístup k IN-formacím z kolonizování ostatních galaxií?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zauber.
A co čekáte od celoživotního parazita, že vám jako menší zlo bude lízat prdel? Je to stejná snůška, na to mám nos. Ani mluvit souvisle neumí. Jako všichni paraziti, co se kontrolují aby se neprozradili.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

před rokem 89 aby bylo jasno...

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Dav platí ďáblu.
Nefalšovaná zoufalost davu a trest davu za hloupost, lenost a oportunismus.

Janeček, Pavel, Nerudová, Středula a spol.
Na to potřeboval dav 30 let, aby matně pochopil!?

Babiš?
Kdy dav pochopí, že peníze (USA) a zbraně jako PSB, korporátní mafie nepůjčuje jen tak proto, že někdo chce?
Prodej duše ďáblu: Půjčka, kšeft, "nabídka", která se neodmítá. "Víš, komu za to vděčíš?"

Bašta?
1976 - podepsal Chartu 77, aktivně se podílel na práci v disentu. Soros, Havlojdi a spol.
1990-1991 - náměstkem ředitele tajné služby
1993 - předseda "Nezávislé" komise FMV (tzv. lustrační komise)
atd.
Tenhle "hoch" přežil v prostředí (ne)ziskovek (OSF, Soros a spol.), vládních i nevládních gaunerů, ODS, US, ODA atd. atd. celých 30 let.

Něco pro takzvané volební počtáře a mudrlanty:
Co bylo "Schmerlingovo divadlo"? Nebyly to podvodné volební počty?
Volby rozhodují, na volbách bytostně závislí gauneři, zloději, politici a na nich bytostně a ekonomicky závislé satelity (rodiny, zaměstnanci, straníci, oportunisté). Pak nastoupí zaplacení odborníci z oborů psychologie. Zpracovaná menšina z "nerozhodnuté většiny" aka davu doplní zbytek množiny.

Kolikrát je schopen dav udělat tu samou chybu? 10x?
Víckrát to za život stihne málokdo.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Pořád, dokud je parazit úplně nevysaje až tak, že nebudou mít sílu dojít do podělané "práce".
A "práce" jako modla zasloužilých kolaborantů s režimem zase zvítězí nad lží a nenávistí. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Bohužel v době, kdy vládne ČT a zbytek mainstreamu se obávam, že Bašta nemá šanci.

Za mě Babiš jako menší zlo rozumem, hlavně ať nezvítězí kandidáti pětidemolice. Bašta srdcem, ale obávám se, že tam šance není ( vliv ČT, lidé ho neznají, i když na druhou stranu je pravda, že SPD posílila i v Praze, což bylo velké překvapení... teď babo raď)

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by Koment z Prahy (neověřeno)

Trvalý odkaz

Moje řeč. Pan Bašta je sice fajn, ale naprosto nevýrazný. Pokud Okamura chtěl, aby se stal prezidentem, tak ho měl víc propagovat, víc strkat do popředí... Neudělal to. Já vím, že věřit průzkumům je zpozdilost, ale i tak - pan Bašta má asi 2%. Takže radím: Běžte na jistotu! Opravdu lepší "menší zlo" Babiš, než riskovat Pabla nebo Barbínu!

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajinští vojáci v ČR: Lidé bombardují Senát emaily. Foldyna udeřil ve Sněmovně: Pokrytci!
Poslanci dnes souhlasili s výcvikem ukrajinských vojáků. Do konce příštího roku by se mělo podle vládního podkladu konat pět čtyřtýdenních turnusů, každého by se mohlo zúčastnit až 800 ukrajinských vojáků.
Při výcviku ukrajinských vojáků získá nové zkušenosti i česká armáda, míní ministryně obrany Jana Černochová (ODS). „Při výcviku vojáků získá i naše armáda zkušenosti od Ukrajinců. Budeme získávat informace přímo od ukrajinských zástupců. Budeme lépe vědět, jak Rusové bojují a jaké mají slabé a silné stránky. To, myslím, že většina z nás ocení,“ uvedla Černochová.
Na plénu se kritiky k návrhu cvičení vojáků z Ukrajiny neudržel opoziční poslanec Jaroslav Foldyna (SPD). „Pečlivě jsem poslouchal ministryni, ta slova byla zvláštní, taková, jako kdybych to už někdy slyšel. Už to tu někdy bylo, takové ty pobyty vojsk, akorát obsazení bylo jiné. Možná že vojáci, co tu budou na Libavě, opráší ty kryty, co tam vykopali otcové a dědečkové v minulosti,“ reagoval na výstup ministryně Černochové.
Následně komentoval také slova poslance Pavla Žáčka z ODS, který v rámci zmínek historických událostí připomněl, že v roce 1999, kdy zde byla vláda sociální demokracie, jíž byl Foldyna členem, v té době vstupovala do NATO a podpořila útok, který byl veden na Srbsko.
„Víte, vy si berete do úst Srbsko. Srbsku ukradla zahraniční politika států Evropské unie a Spojených států území. Nejdřív byla takzvaná operace, která se jmenovala, myslím, Milosrdný anděl. Jamie Chain, mluvčí NATO, vždycky říkal, že to je operace, tedy nebylo to vyhlášení války. To je velmi podobné tomu, co se děje dneska na Ukrajině.
Čili NATO nevyhlásilo válku Jugoslávii, ale vybombardovalo ji, zlikvidovalo její energetickou infrastrukturu grafitovými bombami, házelo na lidi kazetové bomby, střílelo střely s ochuzeným uranem a nikdo to dodneška z vás neodsoudil jako zločin válečný. A já bych to odsoudil stejně, jako se dějí dneska válečné zločiny na Ukrajině, tak já bych odsoudil i tento válečný zločin. To vás nenapadlo.
Potom z jakéhosi rozhodnutí vznikl jakýsi stát Kosovo, jako bychom my severní Čechy vrátili Němcům a řekli, že tam budou zase Sudety. Vy jste totiž strašní pokrytci. Promiňte mi to, že budu takhle upřímný, ale mně to prostě nedá. Já vám chci říct, že jste strašní pokrytci a ono se vám to jednou vrátí,“ uzavřel Foldyna.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Řekl něco o našich potřebách? Nebo že je de sečíst, zjistit a hodit těm korporátníkům a parazitům na stůl?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Volební propadák vládnoucí strany na Tchaj-wanu. Strach. Začne sbližování s Čínou?
Expremiér Jiří Paroubek píše na svém blogu na serveru Aktuálně.cz o komunálních volbách na Tchaj-wanu. Jak Paroubek konstatuje, volby proběhly bez velkého zájmu velkých českých mainstreamových médií – a to pochopitelně s ohledem na jejich výsledek.
„Volební porážka DPP je označována za nejhorší za dlouhá léta. Příští volební klání proběhne na Tchaj-wanu v roce 2024. A pokud bude zachován trend odlivu voličů od DPP ke Kuomintangu, s největší pravděpodobností si čeští pravicoví politici budou muset najít jinou výletní destinaci, kde by mohli uplatňovat svůj poněkud zpozdilý boj proti komunismu, neboť to bude znamenat zahájení procesu sbližování s Čínou. ČLR bere Tchaj-wan jako svou provincii, která je nedílnou součástí státu. Porážka DPP ve volbách byla tak vážná, že donutila předsedkyni této strany k odstoupení...,“ zakončil svou analýzu tchajwanského dění Paroubek. O tom pak rovněž píší zahraniční média, například server Abcnews.go.com nebo server Independent.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení, moc bych přál sobě i Vám za prezidenta člověka rozhodného vlastence s pevnými pravicovými názory. Jsem voličem SPD a proto bych byl šťastný, kdyby zvítězil kandidát SPD. Pokud si vzpomínám, pan Bašta ale byl dlouhou dobu příslušností socán. A socánům bývá vlastní, že dokáží změnit identitu, ale srdcem a uvažováním zůstanou pořád socáni. Férový socán za stranu SPD, to mi hlava nebere? A co teď? Hodit - nehodit?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Já mám jako alternativu k tomuto "hodu" už jen se na to vysrat a nechodit tam vůbec. A to považuju socany na strůjce všeho zlého - nácků a komunistů.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Při první kritice se posral strachy a zavřel svoje stránky a dokonce smazal celou petici. Vychcánek!

Zatím bez slepic