O sesedání z mrtvých koní

Autor

Je normální, že lidi mají nějaký názor a stejně tak je normální, že mají špatný a hloupý názor, jehož následování je může přivést do neštěstí. Svět je poměrně složité a místy i velmi nepřátelské místo k životu a od míru, lásky a dokonale funkčního sociálního státu, který dá každému podle jeho potřeb, nás stále něco odvrací a háže tomu klacky pod nohy. Ráj na zemi se vybudovat nedaří a můžeme být rádi, když se alespoň podaří odvrátit peklo na zemi.

A tak se pořád musíme pro něco rozhodovat, musíme vážit naše příští kroky, musíme si rozmýšlet, co budeme a nebo nebudeme dělat, dokonce si volíme ty, kteří nás mají vést, přetřásáme různé utopie o tom, jak nás zachrání zhmotnění evropských hodnot v podobě úřednického aparátu v Bruseli, nebo jak nám ohromně pomůže přijetí eura, či nominování Danuše Nerudové na eurokomisařku.

Do toho slyšíme varování různých vidláckých apoštolů apokalypsy, protože správný konzervativec ví, že líp už bylo a jakákoliv kolektivní všeobecná radost nad růžovou budoucností je mu podezřelá.

Cesta vpřed v posledních letech vedla přes uzavřenou republiku za covidových opatření a pak přes vítěznou válku na Ukrajině a porcování poraženého ruského medvěda, Vedla přes emisní normu EURO 7, zákaz spalovacích motorů, vypínání jaderných elektráren, teď se blíží k zákazu plynových kotlů, rozdrbaným vztahům s celým světem, přerozdělování migrantů, cenzuře, pronásledování verbálních trestných činů, z nichž ovšem budou vynechány všechny ukrajinské verze síghajlíčku a také z toho budou vynechány kecy Pavla Řeporyjce Novotného. Cesta vpřed vede přes bezprecedentní zdražení potravin a nenávist k seniorům.

Prý se nám to nakonec vyplatí, říkal náš Petro Ihorovič Fialenko… nejpozději ve chvíli, kdy budeme rekonstruovat Luhanskou oblast, což bude zaplaceno z ruských reparací. Vyplatí se nám to, až budeme mít henty nadzvukové stíhačky a budeme hnát Rusa za Ural. Vyplatí se to, až se začne vyplňovat vize, kterou vymyslel sám Blyštivý Péťa, protože to, že potřebujeme silnice, železnice a ekonomiku s vyšší přidanou hodnotou, na to před ním nikdo nepřišel.

Staré indiánské přísloví říká, že když zjistíš, že jedeš na mrtvém koni, tak sesedni. Když zjistíš, že zastáváš názory, které tě vedou do háje, tak je prostě opusť, znovu si to všechno rozmysli a vyraž pak jiným směrem. Když budeš pokračovat v jízdě, tak s mrtvým koněm dopadneš úplně nejhůř. To neplatí jen v v té mezinárodní politice, to platí všude.

Kdo z mrtvého koně sesedne včas, ten se nejprve dočká nadávek a odsuzování, ale až se ukáže, že kobyla opravdu chcípla a dál nikoho nedonese, bývalí spolujezdci ještě rádi přijdou zpravidla za tím prvním, který seskočil, když ta hajtra ještě dýchala.

Sesednout včas z mrtvého koně, to je jedna z nejtěžších věcí. Není těžké lidi oklamat, ale je těžké je přesvědčit, že byli oklamáni. Není těžké zastávat chybný názor, těžké je, ho opustit a ještě těžší je, být první, kdo ho opustí. Ne, dál s vámi nepůjdu, tudy cesta nevede a pokud ano, tak jedině do zatracení, ať si vůdce říká co chce, já tady odbočuju, spílejte mi do zrádců jak chcete, ale prostě jdete špatně… tohle je strašně těžká věc. My lidé jsme tvor společenský a i když jsme schopni společenské vazby přetrhnout, je to hodně těžké a musíte na to mít mimořádně pevný charakter a spoustu odvahy.

Proto také zpravidla po válkách jde společnost rapidně nahoru. Krizový čas, to je chvíle, kdy musíte z mrtvých koní sesedávat každou chvíli, protože jinak vás to doslova a do písmene zabije. Kdo to rozpozná a seskočí včas, ten se zpravidla dostává do čela, protože kdo dokázal včas rozpoznat, že nejdeme správným směrem, ten by mohl i nastavit nový a lepší směr. Kdo i přes společenské odsouzení a nálepkování sesedne z mrtvého koně, ten zpravidla nakonec triumfuje.

Sesedání z mrtvých koní vidíte na všech stranách. Takovému Ficovi se to podařilo dokonale. Seskočil z ukrajinské války za minutu dvanáct. Ještě si užil libtardího řevu, ještě si užije nějakou tu demonstraci v Blavě a pak všichni zjistí, že to udělal dobře a nebinární Šimečko pošlou rekonstruovat Kyjev mezi Banderovce. To bude akorát úkol pro něj.

V ODS také začínají také první sesedat. Kupříkladu dlouholetý člen ODS Jiří Minčič z liberecka. Jeho „smutné psaní“ obletělo republiku.

Na mimoparlamentní scéně se také ohledávají koním plíce a zjišťuje se, kdo má šanci doběhnout a kdo nemá. Také je tam teď často slyšet volání o zrádcích… Ale také se prostě jen sesedá z mrtvých koní.

Mimochodem… moje teze o tom, že je na naší politické scéně přepravicováno a všichni stojí ve frontě na žalostné zbytky modroptácké mršiny, se už začíná ukazovat. Agentury Stem i Ipsos přišly s prvními odhady, ve kterých figuruje koalice STAČILO a Kačka Konečná v obou průzkumech pohodlně překračuje pět procent… A fakt bych tyto dvě agentury nepodezíral, že by nadržovaly předsedkyni KSČM.

Ale logiku to dává…. Dávné komunistické hříchy už vykoupil svou funkcí agent Pávek a ono moc nejde házet Gottwaldovy zločiny na holku, které v roce 89 bylo osm a tahala za sebou kačera, když máte prezidenta, který se ve stejnou dobu učil, jak správně Havlovi podříznout krk… Všichni pravdoláskaři z něj uchcávají blahem, dokonce i vypravěč moderních dějin, Karel Kosatík, který nám teď vysvětlil, že někdy je zapotřebí na minulost selektivně zapomenout…

Na levicové politické scéně je tak zoufale prázdno, že se toho levicoví voliči (nejlevicovějšího státu světa) hned chytli, i když STAČILO existuje sotva pár týdnů. Kačka Konečná děkuje Šmardovi i jeho předchůdcům, že Sociální demokracie chcípla už dávno. Všichni bývalí voliči Miloše Zemana nebudou volit ANO… a Konečná je jediná alternativa… až tak blbí Socani jsou. Kačka děkuje a posílá klíčenku. Je to radost, mít takové politické soupeře.

Inu, události začínají nabírat spád. Američané také už sesedají z ukrajinského dobrodružství a rozhlížejí se, kde by si smočili příště. Orbán je vysmátý, protože on na tu herku vůbec nevlezl a teď bude za velkého vizionáře. Slováci seskočili za minutu dvanáct, Poláci jsou sice stále protiruští, ale už dlouho blokují hranice s Ukrajinou… jako by už věděli, že se to tam sesype rychleji, než bys řekl Stěpan Bandera. A u nás sesedá z mrtvé kobyly Andrej Babiš, který teď strávil několik dní u „drahého přítele Victora“ a prý si velmi družně popovídali a hodně toho domluvili.

Ani nebudu dodávat, že Respekt i Reflex také chcíply. Respekt přesunuli z luxusních prostor do LDNky a Ivana Svobodová tam pláče, že jsem na novináře zlý…. To ještě neví, jak to bude vypadat, až na ní budu fakt zlý… . Na mrtvou kobylu Reflexu posadili Bartkovského, který jediný ještě věří tomu, že s ní pohne pomocí pravoláskařských řečí…. Česká televize taky jaksi zmírá na oubytě a první železné krysy tam už opouštějí loď.

Ti, kteří sesedli včas, těm se brzy dostane triumfu. Ti ostatní budou už jenom trapní.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (351 hlas)

Komentáře

Píšete:

Ráj na zemi se vybudovat nedaří, a můžeme být rádi, když se alespoň podaří odvrátit peklo na zemi.

Průměrný počet slepic: 4.9 (94 hlasů)

.. asi takový, jako když mi kolega vrazil do oka roh kuprextitové desky (víčko stihnulo oko zakrýt, ale stejně to sakramentsky bolelo). Místo promiň řekl: "Buď zdráv, Bratře Žižko".. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (51 hlas)

Když domyslíš jak mohl dopadnout, tak celkem pohotová a vtipná věta ... pro odesílatele, tím méně pro příjemce.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

.. ale bylo to na bejsbolku..

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

.. že Rusko je benzínka obsazená mafiány a nezaslouží si tolik přírodního bohatství. Už ani nevím, kolik let s ním nekamarádím, protože se mne neustále snažil vysvětlit, že má pravdu.. 

Mark Twain má hlubokou pravdu v tom, že snáze obelžete člověka, než aby jste ho přesvědčil o tom, že byl obelhán.

Polemika s nositeli pravd je zbytečná námaha, efektivnější je se jim vyhýbat, pokud nejsou schopni si svá dogmata nechat pro sebe a vyhýbat se diskusím na explozivní témata.

Průměrný počet slepic: 4.7 (81 hlas)

Nesouhlasím. Pokud někdo žije v bludech, není polemika s ním zbytečná. Zvlášť tehdy když je nějaké hloupé dogma masově rozšířené. I malé semínko zaseté pochybnosti má obrovský význam i když to na první pohled tak nevypadá.

 

„Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá!“ — Jan Werich

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

.. ho v nich nechat žít. Má právo žít v bludu. Můžete mu ten blud vyvrátit jednou, dvakrát, když se jedná o někoho blízkého, nebo důležitého, tak ještě potřetí, a pak už to nemá smysl. Je to Boha pustá ztráta času, mohu jen znovu citovat Marka Twaina: "Snáze obelhat člověka, než obelhaného přesvědčit o tom, že byl obelhán"

Esenciální podstatou SVOBODY je i  SVOBODA ZASTÁVAT MYLNÝ NÁZOR.

Proti hlouposti se dá bojovat i tak, že se boji vyhnete, nebo s ní vedete partyzánskou válku. Vášniví apologeti svých pravd jsou často velmi toxičtí, připraveni vás třeba i zlikvidovat i s "vaší lží". Jedná se často o opravdu nebezpečné lidi, věřte mi, lépe je se jim obloukem vyhnout, a když není zbytí, skopnout ze schodů, nebo je alespoň zaměstnat tak, aby na vás neměli čas.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

Souhlasím s Markem Twainem - mám s bráchou to samé, prostě to nejde..., skončí to tím, že se mnou přestane mluvit, takže to už nemá cenu zkoušet, pokud chci vidět rodinu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Píšete:

Esenciální podstatou SVOBODY je i  SVOBODA ZASTÁVAT MYLNÝ NÁZOR.

 

S tím souhlasím, ale nedílnou součástí svobody slova, je také dělat si s takového mylného názoru srandu, což většinou v těchto případech činím.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

příčinou dnešního katastrofálního stavu českého národa a státu není "jízda na mrtvém koni", ale to, že v roce 90 jsme se posadili na koně již mrtvého, ten potom zažije zázrak zjevení pravdy!

Pravdy, že na vině není Petr, Pavel, Havel ani Šavel, Němci ani Američané, Evropská unie ani mimozemšťané, ale náš EKONOMICKÝ SYSTÉM!

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

Takže, nikdo za nic nemůže, to jen ten Ekonomický systém.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Řeknu to tedy jinak, polopaticky: může za to výrobní způsob, tvořený výrobními silami a výrobními vztahy.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Naše ekonomika je podřízena ekonomickému a právnímu systému EU, a pokud funguje špatně tak EU za to nemůže? To, o čem můžeme rozhodovat sami, jde také od desíti k pěti a za ta rozhodnutí také nikdo nemůže? A pokud je nějaký systém špatný, tak ten systém někdo vytvořil ale nemůže za něj?

Já bych řekl že v prvé řadě je nutné mít ve vedení rozumné lidi a ti následně vytvoří rozumný systém.

A to upřesnění mne netrklo. Chtělo by to podrobnější vysvětlení, co tím chtěl básník říci.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Orbán všechny vyškolil, je to dobrý učitel, všichni by si měli stoupnout do fronty a učit se od něj. Ti nejhorší, kteří nám tu velí, od něj neodkoukali vůbec nic, proto zůstanou na té zdechlé herce až do konce. Zajímalo by mě, až bude odejit Zelenský, jestli PePa s Fialou budou stále trvat na financování Ukrajiny do posledního halíře.

Průměrný počet slepic: 4.7 (87 hlasů)
Trvalý odkaz

z mrtvé kobyly jako první jsou (bohužel) ti, kteří mají dobrý nos na směr větru. Musí ale zradit. Nejen svoje přesvědčení, ale i své dosavadní "soudruhy ve zbrani". A na druhé straně platí stará zkušenost, že kdo jednou zradil, zradí i podruhé.

Tak já vám vlastně nevím...

Průměrný počet slepic: 4.4 (62 hlasů)

.. v politických stranách se to tak asi dá brát. Nejlepší ale je na pochybné kobyly raději ani nenasedat, tak jak to udělal Viktor Orbán.

Průměrný počet slepic: 4.8 (50 hlasů)

Profesionální politik může (a měl by) změnit směr, pokud to prospěje ostatním, ideálně v jeho vlastní zemi. Politický pragmatismus není zrada.

Teď jsem četl nějaký článek od ex. premiéra Paroubka, a ten to vystihl naprosto trefně.

Profesionální politici vs. aktivisti - zapálení svazáci.

" Politik profesionál v klidu shromažďuje informace, analyzuje je i za pomoci týmů a následně předvídá další vývoj událostí. Snaží se vybrat, na základě co nejširšího spektra kvalitních informací a jejich analýzy, takové řešení, aby z toho měli občané jeho země, co největší užitek. Naopak aktivista má nějakou zafixovanou ideu a za tu zuřivě bojuje. Snaží se přesvědčit, nebo dokonce donutit okolí, že jde o jedinou správnou věc."

https://vasevec.parlamentnilisty.cz/komentare/schopnost-predvidat

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

.. doporučuji si ho přečíst.

Jiří Paroubek je inteligentní a vzdělaný chlap, škoda že svého času neudržel pindíka v gatích, stejně jako Topolánek.. 

Paní Paroubková o sebe nedbala, dělala manželovi jen ostudu, u Jiřího Paroubka se to dá pochopit, ale Pavla Topolánková byla, i na svůj věk, opravdu velmi hezká ženská, s Talmanovou si moc nepolepšil. Inu, Mirek Topolánek je zkrátka kurevník :D

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

je spíše kokot než kurevník, ale to také začíná písmenem "K".

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

1

Průměrný počet slepic: 4.7 (51 hlas)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

stejné spodní prádlo a zřejmě i stejného chlebodárce. Nedivil bych se tomu, kdyby sehnaly pěknou střechu ve veřejném domu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

Ovšem ty umělotiny (zvláště u těch dvou prostředních, možná třech vpravo) by zrovna u mého přítele, který sází na přírodu, neprošly, tomu se to ekluje :-))

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

není mimo mísu, vždy se dobře uplatní v porno byznysu!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Umělé "bábovky" lze udělat aby tak uměle nevypadaly, ale možná to stojí víc, nebo to chce lepšího plachr(a) :-) 

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

jsou z UA 😁

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

manželky se raději ptát nebudu 😁😁

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

své známé a všichni píší, že by  taky pomohli

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

měli barevnou revoluci a později si zvolili barevného komika-prezidenta. Češi si zvolili barevného, či vybarveného politologa a teď očekávají nějakou obdobu barevné revoluce.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

vidím v tom, že jízda na mrtvém koni není dost dobře realizovatelná, tedy možná. Oproti tomu obhajování a oživování "mrtvých", či na hlavu padlých názorů je možné a s přihlédnutím k vládnoucímu režimu v Česku se to jeví i docela výhodné. Prostě, Česko=Absurdistán každým coulem...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

sedět na koni, který je už mrtvý. Nežli sedět na Borech, to každý vládní zmrd ví.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

se scházejí smuteční hosté, pokud dorazí i ramlice, pak zájem Čechů o funus nebývale vzroste.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

měla 200 000 mužů, bylo v ní ± 100 generálů (u MV a hasičů tehdy generálové nebyli). Nikdy jich nebylo současně v činné službě a "důchodu" víc jak 150. To jen pro představu těch, kteří o tom nemají ani páru.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

nám věší na nosy bulíky, prý zemřel Čech a ještě prý veliký. Česky moc neuměl, to je věc jiná, přesto jsme ztratili velkého syna. Však on byl veliký skoro jak Havel, to vám dnes potvrdí i Pe-Pa, Pavel.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

A já myslela, že umřel Evropan..., tak jako kdyby umřel třeba Rychetský, který to o sobě prohlásil...

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

dobře ví, že kdo nemá ryčné ER, tak ztrácí evropský charakter.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

dobrý námět na náhrobní nápis: Zde odpočívá ten, který ani za svého života nic jiného nedělal.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

aby to bylo

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

ale ti řečníci, to byla přehlídka farizejství a servility! U generála v.v. to nepřekvapuje, ten má hroší kůži.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

té jeho šlapce před zákonem

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

dnešního Vidlákova úvodního článku.

Těch problémů, které ukazují na ani ne tak sesedání, jako nasednutí na mrtvého koně je hodně. Propagandisté současných mocných, tedy  "hlavního vládního proudu" nezahálejí. Dnes máte možnost najít na stránce "SEZNAM ZPRÁVY" rozsáhlý rozhovor s panem Kosatíkem. (Diskuze - Kosatík: Na rozdíl od Slováků dávno víme, že v Rusku jsou „hromady hnoje“ - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz) )

Celý obsah je dost výživný a mě zaujal názor toho pána, který tvrdí, že je historik, na volbu PePa.

Nedalo mi to a reagoval jsem na Kosatíkovu odpověď.  Kdo budete chtít, najdete otázku i Kosatíkovu odpověď v odkazu.

Mě to nedalo abych reagoval svým způsobem. Jsem zvědavý na případné reakce zdejších čtenářů.

Jsem přesvědčen, že zrovna PePa ještě na tom mrtvém koni sedí a sesedne, až dostane pokyn prostřednictvím svého přítele po boku z patřičných míst Na Malé straně z ulice Tržiště 365/15, Praha 1.

Napsal jsem:

"To jsou ódy na Kosatíka, nebo obhajoba hromad jiného, než potřebného hnoje? Kdyby nic jiného tak otázka na PePa upozorní na mnohé a Kosatíkovy ódy na vrchního velitele ukazují na mnohé. 

Já jsem jej naopak, na rozdíl od Kosatíka nevolil ani proto, že byl čelenem KSČ, ani proto čím tzv. odčinil své předchozí "omyly".

Z tehdejší praxe ohledně výběru, si ani zpětně nedělám ani v nejmenším, iluze.

Jen mu vyšly známosti otce...

Výběr, kterým prošel mu nahrál a svým způsobem ho dostal tam kde je, a kde měl být někdo schopnější i s ohledem na tehdejší výběr. Jeho přímým nadřízeným před desítkami let nebylo dopřáno sluchu a tehdejší mocní PePa POMOHLI aniž by tušili, kam celospolečensky jejich rozhodnutí dospěje. Vysocí funkcionáři, proti všem tehdejším zvyklostem a vlastním předpisům, nereagovali na názor k osobě PePa ze strany jeho nejbližších nadřízených, kteří jeho přizpůsobivost jasně odhadli. Výsledek se odráží naplno o téměř čtyřicet let později.

V tom smyslu PePa NENÍ ODPOVĚDNÝ za to, čím se stal a nemění to nic na tom, že byl doporučen k volbě opět z jiných míst a jinak, než podle běžných zvyklostí.

PePa je prostě člověk kariérista a pro politickou funkci ve které má řešit mnohem víc, než jím prožité zkušenosti, je neschopným až nebezpečným, řiditelným "človíčkem".

Kosatík tím rozhodně aspoň z mého pohledu neboduje a to nejen ve vztahu k současné hlavě státu.

Poznal jsem nezávislé historiky, poznal jsem lidi, kteří umí ocenit historii své země napříč staletími a to nejen pohledem propagandisty současnosti typu Kosatíka."

Zkrátka těch, kteří sedlají mrtvého koně je stále hodně a my, kteří jsme jej nesedlali ani v době, která té tragédii předcházela, ještě mnoho sluchu nebývá dopřáno.

Musíme respektovat to, že mocní se ještě na mrtvých i dodělávajících koních sedí dost jistě. Musíme na to reagovat. 

Ale zdá se, že se něco pomalu mění.

   

Průměrný počet slepic: 3.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

V druhé polovině 80. let byl v Praze populární tento vtip:
"A víte, jak to mají ženy nejradši? Ze strany. - Tam jsou totiž největší ču...."
Když jsem ho v 88-ém přidal k lepšímu na vojně v Olomouci, nastalo ve světnici špagátů před spaním hrobové ticho :-)
- Asi to byla jedna z prvních příčin, proč jsem za celou vojnu nedostal opušťák, a jen jednu pochvalu, navíc nechtěně za pilné natírání.

Takový Igor Stříž, tenkrát začínající vojenský prokurátor, už nestihl díky straně udělat kariéru, musel z ní už po roce vycouvat, aby nastartoval další kariéru.

Takže jedinou obranou proti kariéristům, kteří "všemu lépe rozumí", je začít důvěřovat bližním, což je předpokladem přímé demokracie.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

přesto důležité k přečtení a hlavně pochopení. Jak hloupě je užíváno slovo Bolševik.

https://vk.com/away.php?post=351663392_7523&el=snippet&to=https%3A%2F%2Fkob-forum.eu%2F2023%2F12%2F07%2Fbolsevik-sem-bolsevik-tam-kam-se-clovek-podiva%2F&utf=1

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Ne, že bych výkladu slova "bolševik" nevěřil, ale já ho používám k označení každého, kdo zneužívá svoji moc proti druhým a proti prospěchu a živobytí druhých ve společnosti. 

Politické zařazení na pravici nebo levici neplatí už desítky let.

Bolševici zakázali kouření v hospodách. Nikdy jsem neviděl petici nebo stížnost hostů na kouření v hospodě zaslanou vládě.

Hospody opustila třetina hostů hned po zákazu. Druhá třetina odešla za kuřáky časem.

Kde jsou ty maminky s dětmi? Kde jsou ti bolševici, kteří zvítězili v této bitvě?

A pak si bolševici najdou další a další oběti svých politik. 

Zakázali kotle na topení, zakážou auta na ropné produkty, zakazují vychovávat vlastní děti, zakazují slova ! a věty, zakazují myslet....

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Opět se bude zvyšovat boj proti vnitřnímu nepříteli, a přitvrzovat trestání za ideozločiny.

Vláda ve spolupráci s policií a tajnými službami připravuje novelu trestního zákoníku. Už by nemělo jít jen o vyzrazení utajovaných informací cizí moci, ale i o jejich předávání „měkkou formou“: na základě zdánlivě nevinných schůzek a rozhovorů třeba u kávy.
„Nová právní úprava by měla postihnout jakoukoli neoprávněnou činnost pro cizí moc prováděnou na území České republiky v úmyslu ohrozit nebo poškodit ústavní zřízení, svrchovanost, územní celistvost, obranu nebo bezpečnost České republiky anebo obranu nebo bezpečnost mezinárodní organizace, k ochraně jejichž zájmů se Česká republika zavázala. Rovněž dnešní úprava nepostihuje toho, kdo pro cizí moc sleduje zpravodajskými prostředky obyvatele České republiky na jejím území a narušuje tak svrchovanost České republiky,“ shrnuje za ministerstvo spravedlnosti, kde znění zákona vzniká, mluvčí Vladimír Řepka.
V základu skutkové podstaty se navrhuje trestní sazba v rozpětí jeden rok až pět let.

https://hlidacipes.org/vnitro-a-bis-varuji-pred-mekkym-vyzvedacstvim-chysta-se-prisnejsi-zakon/

Jen se divím, proč to pětidemolice znova objevuje, když by to stačilo opsat od komančů z dob před 30-50ti lety. Mustr by k tomu už měli, stačí jen aktualizovat:

https://www.ustrcr.cz/data/pdf/rozkazy/orstb71-89/rmv_10_1975.pdf

https://www.ustrcr.cz/data/pdf/rozkazy/orstb71-89/rmv_43_1980.pdf

http://zakony.centrum.cz/trestni-zakonik/cast-2-hlava-9-dil-1-paragraf-310

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)