Obchodníci s deštěm

Autor
Štítky

Je v této zemi ještě někdo, kdo nezaznamenal propagační video hnutí STAN, které se odehrává ve sportovní šatně, kde Vítek Rakušan vysvětluje svému mančaftu, že hráli moc při zdi, přistupovali na kompromisy, taktizovali, aby zůstali ve hře a lidi na to koukají a vůbec jejich hře nerozumí? Myslím, že to bylo první Vítkovo video, které bylo hojněji sdíleno mezi dezoláty než mezi jeho vlastními voliči. Málokdy měl fejsbůk z něčeho takovou bžundu.

Ohlas byl ale obrovský. Takřka okamžitě se ozvali Modroptáci, protože STAN všechny vládní neúspěchy hladce svedlo na Fialu. Smočili si i Lidovci, obzvláště Zdechovský byl aktivní, ale u nich šlo spíš o zviditelnění se, protože jejich preference jsou už delší dobu záporné a stále klesají. Kdykoliv mám pocit, že KDU je už na dně, vždycky se odspoda ozve zaklepání, pod poklopem je Marian Jurečka, jak tančí na večírku a to už vím, že to vede ještě o dost hlouběji.

Politologové a analytici Esterajchovo video hned začali rozebírat a označili ho za začátek konce Pětikoalice. Blíží se eurovolby, pak krajské a senátní volby a z velké liberální jednoty zůstalo pět koulí na noze vzájemně spojených, ze kterých tryská už takový bizár, že nikdo už nedokáže rozlišit, kdo je tou největší přítěží. Já se to snažím zjistit, koneckonců chci psát o předvolebních taktikách, ale oni prostě lámou rekordy imbecility.

Škodí jim víc Fiala u kolovrátku nebo s nutellou? Škodí jim víc tančící Jurečka, obírající samoživitelky a důchodce? Táhne je ke dnu Zdechovský? Nebo válečná rétorika Jany Afroameričanové? Nebo je ničí Rakušanova gestapácká kampaň? Pamatuj, že lhaní je trestné a co je lhaní, to určujeme my! Nebo je to tím, že tváří vlády je prdel Pavla Řeporyjce Novotného? Nebo je to ministr životního prostředí Hladík, který se otepluje dvakrát rychleji než zbytek KDU? Nebo je to ministr Hýkela a jeho hláška, že Němci odstaví část průmyslu a pomohou nám, kdyby náhodou došel plyn? Nebo je to Lipavský, který s obdivem mluví o Kataru, který je prostředníkem mezi válčícími stranami a přitom to byl právě on, který takové postavení naší země zničil? Nebo je to prezident, který si neumí napsat vlastní projev a plete si při čtení zákon a záchod?

Jen Pekarová Adamová a Danuše Nerudová jsou výjimky z pravidla. Blbost nadnáší, ta nestahuje. Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království Boží.

Prosím všimněte si, že celá vláda a všichni liberálové bez výjimky dělají pořád tu stejnou věc. Oni jsou pořád přesvědčení, že neudělali nic špatně. Dělají to dobře, akorát to lidem špatně vysvětlili, protože lidi naskakují na dezinformace z ruské trolí farmy. Kdyby nebyli dezinformátoři, bylo by všechno v pořádku.

Normální politik, kdyby viděl, že je jeho popularita u dna, by začal řešit, proč to tak je. Proč jeho „politický produkt“ lidé odmítají? Co je na jeho politickém výrobku špatně? Nerozbíjí se to předčasně? Nemá to moc reklamací? Proč mezi lidmi tak rapidně klesá zájem o liberální demokracii a evropské hodnoty? Není to třeba tím, že lidé chudnou? Není to tím, že lidé nevidí pro sebe žádnou perspektivu? Není to tím, že nabízejí budoucnost, ze které se chce průměrnému voliči zvracet? Možná ne, ale čím to tedy je? Proč na nás lidi pískají? Proč demonstrují? Proč raději čtou Vidlákovy kydy než Respekt?

Tohle oni ale vůbec neřeší. A pokud se o to někdo pokusí, tak ho sami ještě kárají. Viď, Bartoníčku! Vláda to prostě špatně vysvětlila. Zvolila špatný marketing. Obal je málo barevný a málo pozitivní.

„Lidi to nechápou,“ říká Vítek Rakušan ve videu. Ale lidé to chápou naprosto dokonale, nejsou nesvéprávní. Prohlédli si to a nechtějí to. Je to aušus. Šmíra. Navoněná mrtvola prodávaná s praktikami šmejdů s předraženými hrnci. Normální člověk nalítne jen jednou. Když vám v restauraci přinesou zvětralé pivo a okradou vás při placení, znovu už tam nepůjdete i kdyby vás zvali nejmedovějšími slovy a slibovali hory doly.

Marketing byl naopak skvělý. Líbivý obal přinesl Pětikolce pohodlnou většinu ve Sněmovně. Ale bohužel, uvnitř nebyl ani jeden kompetentní ministr. Nebylo tam vůbec nic reálně funkčního. Volič pokaždé kupuje zajíce v pytli, ale v tomto případě šlo o mimořádně vychrtlého a nemocného zajíce. Vlasy mu ovšem nastřelili pěkně, vousy mu upravili, zuby vyměnili, napudrovali, nakadeřili, naučili ho mluvit… Ale jak být dobrým politikem, premiérem a státníkem, to ho nenaučili.

Za dva roky vládnutí nedošlo k žádné sebereflexi. Ani té nejmenší. Jen vyměnili marketéry, kteří se od šálku s kávou, který předpovídal nové lepší časy, dopracovali ke kolovrátku. Nikdy v dějinách netrvala sebereflexe tak dlouho. I ten Lenin zkorigoval svoje utopické představy o beztřídní společnosti rychleji než Fiala. Reklamu mají dobrou… dodnes jim věří víc lidí, než jsem považoval za možné.

Všimněte si, jak hluboko v sobě ty marketingové představy mají. U nich pravda vzniká tím, že se na ní shodnou. Neodpovídá-li to realitě, tím hůř pro realitu. Je třeba se ještě více hemžit, ještě více si o tom povídat, ještě více to lidem vysvětlovat, protože tak přece vzniká pravda. Ta nevzniká tím, že je v souladu se skutečností. Vzniká tím, že už nikdo neodporuje. To je kýžený stav.

Vítek Rakušan se za dva roky dopracoval od vysvětlování k vyhrožování. Svoboda slova má své limity! Igor Stříž nikdy nespí! Někde něco plácnete a druhý den už vás vedou v klepetech… sice pak nemají čas na chytání šílených střelců, ale co už. Vysvětlovali, vysvětlovali, dělali krásné marketingové kampaně, ale lidi to chtějí čím dál méně. Vysvětlování nepomohlo, lidé stále odporovali, i začali kriminalizovat. Odpor musí být potlačen, protože jde o liberální pravdu a ta vznikne, až nikdo ani nepípne.

Vůbec je nenapadne, že skutečné pravdě je úplně jedno, jestli jí někdo odporuje. Odporovat je dovoleno. Je úplně jedno, že si myslíme něco jiného. Můžeme si popírat skutečnost od rána do večera, skutečnost stejně zvítězí. Skutečnosti je jedno, jestli se na ní shodneme. Rusku je úplně jedno, že podle Uršulky prohrává. Sitting Pingovi je úplně jedno, co si o něm myslí čeští sinologové.

VLÁDO, VÁŠ POLITICKÝ PRODUKT JE POSTĚ ŠMEJD A BRAK.

Abyste ho mohli takhle dlouho prodávat, museli jste zničit hodně funkčních věcí. Museli jste ořezat náklady toho, co fungovalo, abyste měli peníze na to, co nefunguje. Lidé ve volbách nakoupili a za dva roky se kvalita jen zhoršuje. Nechtějí takovou politiku a samozřejmě nechtějí ani ty, kteří ji tvořili. K čemu by také národu byl takový Stanjura nebo Bartoš? K čemu je národu nutelliér a gestapák? K čemu nám je blběna ve sněmovně? Spolu patlali, spolu zkrachují. V tomto případě tam není ani jeden schopný, který kdyby odešel, tak by se jeho politický produkt zlepšil. Reklama to nezlepší. Vysvětlování to nezlepší, protože to děláte už dva roky a nic z toho.

Vítek teď prý půjde mezi lidi a přijme jakoukoliv kritiku. Jeďte se na něj podívat. Uvidíte, že se bude chovat jako reklamační oddělení. Vysvětlí vám, že si za závady jeho produktu můžete sami. Vysvětlí vám, že je to všechno sabotáž a že prostě nechápete to dobro, které vám prodává. Vysvětlí vám, že jeho politika spočívá ve shodě na tom, že on má pravdu.

Pochybuji, že by kdokoliv v Pětikolce začal přemýšlet, proč všude okolo zvládají svoje problémy lépe. Ano, i jinde vyletěla inflace. Ano, i jinde vyletěly ceny energií. Ale jen u nás to tak zůstalo. Vládne nám pět obchodníků s deštěm, kteří až do své poslední minuty budou přesvědčení, že chyba je ve špatné reklamě na jejich šmíru.

Proti nám nestojí silná struktura schopných manipulátorů, kteří vědí co chtějí a vědí, jak nás dovést do otroctví. Proti nám stojí zazmrdovaná entita, která ze svého středu už dávno odstranila všechny šikovné a schopné lidi (Děkuji D-Fensovi za tento termín). Není náhoda, že se jim to drolí. Babiš na ministerstva alespoň přivedl schopné manažery z byznysu. Zeman alespoň podržel některé lidi a sám jejich hru nehrál. Ve státní správě ještě byli šikovní a schopní vysocí úředníci. Teď už ale počty normálních klesly pod kritickou úroveň. Zůstali jen neschopní, kteří se začínají prát mezi sebou a obviňovat se navzájem.

Vítkovo video nebylo poslední.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (436 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Místo pro komentáře k Vidlákovu článku...

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

vynikající článek. o5 za 5 🐓🐓🐓🐓🐓

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

trump putin

Ruský prezident Vladimír Putin s překvapivým prohlášením podpořil D. Trumpa s tvrzením že v předchozích volbách v USA došlo k velkému podvodu prostřednictvím poštovního hlasování.
"V USA v předchozích volbách došlo k podvodu prostřednictvím poštovního hlasování... Koupili hlasovací lístky za 10 dolarů, vyplnili je a vhodili do schránek, bez jakéhokoli dohledu pozorovatelů, a bylo to," prohlásil Putin.
Pokud vezmeme v úvahu milióny poštovních hlasů, Putin mluví o „podvodu v obrovském měřítku“.
Jde o přímé ruské vměšování do amerických voleb, protože V. Putin nepřímo, ale jasně říká, že J. Biden je nezákonně prezidentem USA.
Tato intervence dokonce přišla v době, kdy několik demokratických států zakázalo D. Trumpovi znovu kandidovat na prezidenta USA!
Situace v USA se právě zhoršila a při čekání na rozhodnutí Ústavního soudu o Trumpově kandidatuře to zavání „střelným prachem“.
-Co se stane, když bude Trumpovi zakázáno kandidovat?
- Jak budou demokraté reagovat na šokující prohlášení V. Putina, které podkopává integritu, legitimitu a průběh amerických voleb v myslích milionů voličů D. Trumpa?

video s prohlášením ruského prezidenta viz níže, má to i titulky, můžete nastavit mechanický překlad do češtiny
https://www.dawn.com/news/1806602/us-elections-were-rigged-alleges-russian-president-vladmir-putin-dawn-news-english

Průměrný počet slepic: 4.9 (111 hlasů)

že Putin podporuje Trumpa. Jelikož ten má zásadu, že America first. Spíš se chce věnovat domácím problémům, než zahraničním.

Což by pro nás mohl být problém, jelikož Evropa má spíš pacifistickou armádu, sice v bundesweru mají i uniformy pro těhotné tankystky, ale obávám se, že těhotné tankystky nám případnou válku nevyhrají. Takže, být amík, tak pochopitelně volím repubikány, ale v primárkách bych tam hodil DeSantise. Ale asi mám smolíka.

Průměrný počet slepic: 2.5 (51 hlas)

podporuje Trumpa? Biden je prý žumpa!

Průměrný počet slepic: 5 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Docela mě překvapily odlišné názory na Jana Palacha než mám já. To že se neshodnu s "berrnardem" mě nepřekvapuje, spíše by mě překvapilo, kdybych se s ním v něčem shodl. Ale s Olinem, celkem souhlasím, takže tam mě to překvapilo. Tak se k tématu ještě jednou vracím, v širších souvislostech.
Mě bylo na počátku roku 1969 17 roků a pár měsíců. Palach byl o 4 roky starší.
Ve zkratce se vrátím ještě dál v čase. Po vypuknutí Druhé světové války byl Protektorát jedinou Evropskou zemí, která se SSSR nebojovala. Patrně Hitlera odradili naši legionáři z 1. světové války. V prosinci 1943 podepsal exilový prezident E.Beneš spojeneckou smlouvu mezi ČSR a SSSR. Při osvobozování našeho území si byla Rudá armáda vědoma, že vstupuje na území svého spojence, takže se skutečně chovala jinak než při dobývání území okolních států, které byly vesměs spojenci Hitlerovského Německa. Zřejmě k určitým excesům přesto došlo, ale byly to spíše výjimky.
Vděk u většiny našich občanů za osvobození byl veliký. Byli jsme asi jediným státem východního bloku, kde existovalo upřímné přátelství k SSSR. Gagarinova návštěva ke konci dubna 1961 je toho důkazem, stal se miláčkem pražanů. 
Tvrdá ideologie padesátých let se v polovině šedesátek začala rozvolňovat. I my žáčkové ze základky jsme vnímali, že se sice udržují staré rituály angažovaných projevů, ale že už je nikdo nebere vážně. Od roku 1966 jsem dojížděl na střední, každý čtvrtek jsem si kupoval ve stánku Literární noviny (pak Literární Listy a nakonec jen Listy) a ještě později každý měsíc Reportéra. Ano, otevírali se mě oči, články na téma procesů z padesátých let, na téma našich legií a života za První republiky, o Pražském povstání v květnu 1945, to bylo dříve zakázané ovoce. Šik přišel se svojí novou ekonomickou teorií. Hned v lednu 1968, Dubček vystřídal Novotného na postu Prvního tajemníka UV KSČ, následovalo Pražské jaro. Tehdy se nejsledovanějším pořadem ČST staly večerní zprávy, člověk přečkal prvních 10 minut zpráv ze zahraničí a pak s napětím sledoval zprávy z domova, které se kolikrát natáhly téměř do osmé hodiny. U nás se toho dělo opravdu hodně. V březnu odstoupil A Novotný i z prezidentské funkce. Chystaly se nové volby s více kandidáty. My študáci jsme preferovali Čestmíra Císaře, tak jsme za něho demonstrovali s plakáty: MY NECHCEME SVOBODU, MY CHCEME CÍSAŘE! Ale zvolen byl stejně Ludvík Svoboda. Pak přišel Majáles, první po dvaceti letech, konal se v každém městě, kde byla nějaká střední škola. Nejen politikou žil student!
Představitelům SSSR se vývoj situace u nás nelíbil. Bylo vyvoláno několik schůzek s naším vedením. V červnu přišel L. Vaculík se 2000 slovy. Byl to tvrdý popis současného stavu, určitě pravdivý, ale určitě ne taktický. Měl velký ohlas a podepsalo jej spoustu osobností našeho veřejného života a více než 150 tisíc našich občanů. Pro vedení KSČ a státu to však byla velká nepříjemnost, usvědčovala je, že nemají vše pod kontrolou, tak jak na schůzkách přesvědčovali Sověty. Bylo to dráždění hada bosou nohou. Pořád jsme byli součásti východního bloku, dalo se taktizovat, manévrovat v určitém prostoru, ale mělo to své meze. Pak ještě přišla schůzka v Čierné nad Tisou, kde pětice v čele s Indrou a Biľakem tajně předala Sovětům zvací dopisy. A byl tu 21. srpen 1968.
Pětice zrádců zklamala hned na začátku, slibovanou kolaborantskou Dělnicko-rolnickou vládu nebyla schopna ustavit. Naši skuteční představitelé byli zatčení a deportování do SSSR. Centrum Prahy bylo zaplavené ruskými tanky, vojenskými auty, sovětskými vojáky s nabitými samopaly, připravenými k boji s kontrarevolucí. Mezi nimi spousty pražanů, spousty studentů, kteří se vůbec nechovají nepřátelsky, mluví slušnou ruštinou a vysvětlují, že tady žádná kontrarevoluce není, že to musí být omyl, že se to musí vysvětlit. Dodnes si pamatuju tu atmosféru prvního týdne okupace, kdy se mezi lidmi vytvořila zvláštní pospolitost, důvěra a improvizace. Věci stále nějak fungovaly, přesto že už neměly. Rozhlas stále vysílal, i když už byl obsazen. Nikdo nevěděl co se bude dít, ale věřili jsme, že to spolu nějak zvládneme. Byl to nejsilnější týden mého života, samozřejmě, zažil jsem osmdesátý devátý, cinkal jsem klíči, ale to už byl jen slabý odvar. Potom prezident přivezl z Moskvy unesené představitele, že předtím podepsali Moskevské protokoly (kromě F. Kriegla), to jsme netušili. Stát začal opět nějak fungovat, věci se zdánlivě začaly vracet do obvyklých kolejí. Měli jsme pocit, že se věci nějak vysvětlily a polednový vývoj bude nějakým způsobem pokračovat.
Pak iniciativu začal přebírat Gustáv Husák, nejprve se stal 1. tajemníkem KSS, potom se angažoval při přípravě federativního uspořádání Československa, které bylo vyhlášeno 28.10.1968. Řekl bych, že pro mnoho Čechů to bylo nepříjemné překvapení. V Husákových projevech, začaly zaznívat náznaky, že se v zákulisí něco zásadního chystá, začala se připravovat normalizace a personální čistky. Ten srpnový pocit národní sounáležitosti, ty vzájemné sliby, že budeme držet pohromadě se začal vytrácet. Lidi začínali mít strach z budoucnosti, z náznaků cítili, že se blíží čas zúčtování, přemýšleli o tom jak se jim podaří obstát. Všichni jsme cítili, že se vztahy mezi lidmi mění. To byl ten začátek roku 1969.
Živá pochodeň č.1 byl brutální výkřik. Jan Palach se ve svém poselství se obracel k národu, volal po obnovení jednoty a především chtěl probudit národ z letargie, do nichž se začal propadat.  Nevím, zda byly losem vybrány další pochodně, které měly vždy po 5 dnech následovat, nebo to byla pouze Palachova fikce? V novodobých českých dějinách nemá Palachův čin obdoby. Svojí absolutní nesouměřitelností se vymykal všemu na co jsme byli zvyklí, nikdo si nemohl dovolit takový čin schvalovat, snad kromě těch co si vylosovali další pořadí, pokud tedy byli. Lidi se podvědomě báli domýšlet souvislosti, aby si nemuseli klást otázky, co oni jsou schopni obětovat pro národ. Ale mohli vyslyšet jeho odkaz, za který se zaručil svým životem. Byl jsem na jeho pohřbu a zástupy lidí se tenkrát zdály být nekonečné. Prezident Svoboda prosil v televizním projevu další pochodně ať od svého činu upustí.
Ano, nic se nezměnilo, to před čím chtěl Palach svým činem uchránit národ, přišlo. Poučení z krizového vývoje, čistky ve straně, čistky v zaměstnáních. Schopní lidé dostali vyhazov, ti prodejní příležitost k budování kariéry, však to známe, tak to chodí stále dál a dál.
Honzovi Palachovi bylo 21 roků, vzal si na bedra příliš těžký úkol, šel svojí cestou jako první a byl sám, neměl se čím poučit, věřil ve svoji intuici, svoji cestu si racionálně vybral a šel po ní až do konce. Z pohledu našeho stáří byl asi naivní.
 
Ale pokud ho někdo nazývá sebevrahem, tak mě tím hluboce uráží. Sebevrah je člověk, který neunese život a smrt je pro něho jediným přijatelným východiskem. A takový Jan Palach rozhodně nebyl.
Pro mě je přijatelný název sebeobětování. Racionálně se rozhodl podstoupit svoji smrt, aby vyburcoval národ k akci, když to řeknu Drdovými slovy, tak jej k tomu vedl "vyšší princip mravní".
 
Na sklonku Vaculíkova života, jsem s ním setkal osobně, na besedě v knihovně, ptal jsem se ho na "2000 slov", zřejmě jsem ho zaskočil, radši by se bavil o svých knihách, nicméně mi odpověděl, že z toho nemá dobrý pocit, protože mnoha lidem tím velmi zkomplikoval život. Pak jsem ho ještě slyšel, když někde ve Svazu spisovatelů zpíval se svými kolegy: "kníže má k lidu blíže ...". Mysleli tím Schwarzenberga.
 
A ještě něco na závěr. Po Palachovu pohřbu jsem svůj pohled rozvedl ve slohové práci, v té bezprostřední době jsem nad tím dost uvažoval, potom nic, až teď po 55 letech. Takže jsem vytahoval dojmy z nejzazších míst své paměti.
Moje poučení z roku 1968 bylo, nikdy do Husákovy partaje a SSSR se stal mým nepřítelem. Vztah k SSSR jsem začal rozvolňovat s příchodem Gorbačovy "pěrestrojky". Po 89 roce jsem naivně předpokládal, že navážeme tam, kde jsme museli po srpnu skončit. Bohužel, do stejné řeky nikdy nevstoupíte dvakrát...
 
A ještě jeden dodatek. Invaze a následná Husákova normalizace, byly velkým krokem zpět a vedly k podstatnému zhoršení života jak materiálního tak společenského. Hrozilo to a byla to otázka naší politiky, zda to dokážeme odvrátit. Brežněv rovněž uznával výjimečné postavení Československa ve východním bloku. Před invazí se hlasovalo v politbyru, zda ji uskutečnit. Nebyli všichni pro, asi pět se jich zdrželo a jeden byl proti. Byla to neschopnost naší diplomacie, že nedokázala zmapovat terén a maximálně využít co nabízel. Udržet polednový trend i za cenu určitých ústupků by bylo mnohem lepším výsledkem než připustit invazi a následující změnu režimu. Naše životy se mohly ubírat úplně jinou cestou.
Průměrný počet slepic: 4.3 (120 hlasů)

Inzo, díky za všechny ty informace, úplně to na mě "dýchlo...", jako živé. Palacha odsuzují ti, kteří o něm (o té době) moc nevědí nebo nepřemýšlí a jsou tudíž chytřejší než rádio (dnešní rádio i televize dohromady :-)). Taky mi to nesedělo. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (51 hlas)

Palacha nemusím, není to můj styl. Když už páchat blbosti, tož raději bych asi Petrem Pavlem  byl.

Fuj, to jsem asi přehnal.

Průměrný počet slepic: 3.8 (21 hlas)

taky věděli, že páchají sebevraždu. Proti mnohonásobné přesile se ale postavili a i když věděli, že boj nemohou vyhrát, tak bojovali. Jelikož měli za svými zády svojí domovinu a tak jí bránili. Kromě toho, Sparťani byli od malička učeni, že nikdy nesmějí ustoupit.Všichni tito sebevrahové tam taky zařvali. Někdo mečem, jiný šípem, další oštěpem. Ale ani jediný z nich proti nepříteli nebojoval tím, že by se na protest upálil.

Palacha je mi líto, dle mého to byl chlapec s psychickými problémy, ale nevážím si ho. Bojovníků u Thermopyl si vážím.

Průměrný počet slepic: 3.9 (99 hlasů)

molon labe

Bernarde, málokdy vám dávám mnoho slepic, tentokrát vám dám 5 slepic a kdyby jsem mohl tak i 10 slepic, promluvil jste mi přímo do duše s 300 hrdiny u Thermopyl ze starověkého Řecka z proslulým výrokem od Spartského krále Leonidase "Molón labe! " (Pojď si pro ně!)

https://www.youtube.com/watch?v=hmSRZ7vuDDQ

https://www.youtube.com/watch?v=_fx9jjNKFuk

Řecký básník Simónidés z Keu složil na počest Sparťanů padlých v bitvě světoznámý epitaf, který byl vyryt do kamene na místě, kde byli pohřbeni:
Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám!
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)

sice vymyšlené, ale hezké.

Určitě jste viděl film s Redfordem a Newmanem "Butch Cassidy  a Sundance Kid", jak tam na konci jsou obklíčení, namířeno jejich směrem hódně pušek, oni vědí, že toto nepřežijí, ale neprostřelí si kulkou hlavu. Nabijí své kolty a fanfarónsky vyrazí do útoku: "ta pojdě, vy zmrdi, rozdáme si to".

Jasně, hned na to je rozstřílej na sračky, ale tito dva v posledních okamžicích svého života to nezabalili, ale hrdě vyrazili.

Já oslavování sebevrahů nemám rád. Protože to jsou ti, kdo definitivně prohráli. Můžete si myslet, že jste po krk ve sračkách, ale vždy se dá zabrat a z těch hoven se vytáhnout. Krásně nám to nedávno předvedli juniorští hokejisti na MS, kdy necelé tři minuty před koncem prohrávali, pak se vzepjali a finům za 50 sekund nasázeli 4 branky. Ti klucí to prostě nevzdali.

A všimněte si ještě jedné zajímavé věci, že když to někdo vzdá, tak dle něho za to nemůže on, ale to jeho okolí je proti němu, všichni mu házejí klacky pod nohy a on nemá jiné východisko. Cítí se být obětí. Tak fajn, oběti, než to ukončíš, tak zhasni.

Průměrný počet slepic: 4.5 (37 hlasů)

A nemyslete si, že nevím, jak chutná prohra.

Měl jsem svého času tři zverimexy. Jeden nám zůstal, funguje perfektně, jelikož je na malém městě, kde nemá kokurenci, o ten se stará manželka, ale ty dva přepraly internetové obchody. Takže prohra. Jenomže tato prohra neprobíhá tak, že bych otočil klíčem, típnul to, pokrčil rameny a život jde dál. V tom ústeckém krámu bylo zboží zhruba za mega a já musel všechno vynosit do dodávky a pak to odvézt na jiné krámy. Pak jsem musel rozebrat regály a taky je přestěhovat. Tato činnost mě trvala asi týden a při ní jsem si každým okamžikem uvědomoval svojí prohru. Vychutnal jsem si jí až na dřeň.

Ale mám se kvůli tomu snad posrat? Příjemné to nebylo,. ale naštěstí mám supr ženskou, která, když klopýtnu, tak mě podrží. Když klopýtne ona, zase jí podržím já.

Jo, když jsem ty krámy zavíral, taky mi přišlo, že se řítí nebeská klenba. Ale té to bylo u prdele, tak se nezřítila. Já šel hákovat do lesa, což je sice dřina, ale zase mám čistou hlavu a když nejste jelito, dají se tam vydělat nadstandartní peníze. Manželce funguje krám tak, že nosí domů asi 3x víc, než já. Do toho máme činžák, takže nájmy.

Takže, pokud se mi před pár lety mohlo zdát, že je všechno v hajzlu, byla by obrovská chyba to zabalit. Život jde dál a jak se zpívá v té písničce: "jaký si to uděláš, takový to máš".

Průměrný počet slepic: 4 (31 hlas)

já tohle zatím řešit nemusel a důchod na dohled, takže mi to vyjde. Ovšem, taky mám sqělou manželku, která dělá se mnou.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Nevím, čím se živíte, ale já jsem od roku 92 osvč. Nikdy se mi moc nechtělo platit daně, tak jsem se vždy snažil optimalizovat.  Takže si moc nedělám iluze o svém důchodu. Nedávno šel jeden z lesa do předčasného, tak mu vyměřili 13. Já to snad doklepu normálně, třeba by mi pak mohli dávat i 16. Ale toto vím už dnes, kdy jsem nechutně zdravý a vydělávám si, tudíž mám furt čas se na tuto dobu připravit.

Pokud někdo odejde bez prostředků a svého vlastního zabezpečení a oni mu pak vyměřej částku, která mu nebude stačit a bude pak stát rozčarovaně s roztaženýma rukama, je to jeho problém, který ale měl předvídat dopředu.

Měl si vytvořit nějakou zahrádku, jak radí Vidlák. Měl si z přebytku rodinného rozpočtu semtam koupit nějaký zlatý plíšek s certifikátem, jak radím já. Měl si pořídit nějakou nemovitost, tu dát za dobu svého produktivního života do cajku, aby mu pak na nájmech vydělala na to nešťastné stáří, toto taky radím já. Pokud nic z tohoto neudělá, tak čemu se pak diví?

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)

.. nasadili bodáky a vyrazili na zteč proti přesile po zuby ozbrojených Arabů. Dopadlo to tak, že jich svými bajonety několik zabili či zranili, ostatní utekli.

A tak si opatřili zbraně i munici a rozbili obklíčení. VŠICHNI PŘEŽILI. Měli několik zraněných, ale žádné zranění nebylo fatální.

Mělo to dohru u soudu, pozůstalí po při bajonetové zteči zabitých Arabech se soudili s Velkou Británií, že jejich blízcí byli zabiti zvláště trýznivým způsobem..

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Peršany zdržel a Řekům získal čas k obraně.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Tedy z 99%.  Víc nebudu dodávat, aby mě zase někdo necitoval, když budu mít názor přesně se nekryjící se zdejším narativem. Jsem o rok mladší než byl Palach. Zažil jsem to. I rok 1989 jsem zažil a angažoval se. I mezi tím. Samizdat, Kryl atd...

Ale pak, jak se z toho stala politika, jsem z dění vycouval. Politika je jen pro některé. Já to nejsem, na to jsem příliš velký volnomyšlenkář.

Průměrný počet slepic: 4.6 (49 hlasů)

Aspoň jste tu postupnou ztrátu listopadových ideálů na rozdíl od Karla Kryla přežil.

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

byl první, který mi do očí řekl, že to jde naprosto špatným směrem. Že jsou tam stejné typy lidí jako před listopadem. Nevěřil jsem mu, ale měl pravdu.[tady byla jedna velni sprostá nadávka, cenzurováno]!

Průměrný počet slepic: 5 (43 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

a čučel jsem když napsal píseň "Demokracie". Myslel jsem, že se zbláznil. Jenže... on měl zase pravdu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

že tohoto autora mám rád, ale jeho Bratříčka, či Karavanu mraků. Když se vrátil z emigrace a dal se k socanům, už mě nebavil.

Průměrný počet slepic: 2.1 (20 hlasů)

že s Krylem jsem se nikdy nesetkal.

Dostkrát jsem pařil s Jardou Hutkou, Čárlí Soukupem, Mejlou Hlavsou, Filipem Topolem a jinými, ale obávám se, že na tomto webu mi toto přiznání asi moc rating nezvýší. Jo a když už, tak už. Párkrát jsem chlastal i s Vaškem Havlem. On sice na nic hrát neuměl, ale občas se tam jezdilo, tak nebudu trhat partu, ne?

Průměrný počet slepic: 2 (27 hlasů)

1,8. Rating mi to zase nezvýšilo.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

jsem ti ho trochu snížil 

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

Mohl tu ještě být.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

No jistě že to řekl, dokonce nejen v soukromí, i v televizi. Byl tím vším zhnusený, odešel odtud podruhé a brzy na to zemřel.

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

Hned, nějak z počátku roku, jsem se opakovaně do Vás navezl. Ony ty emotivní výlevy z člověka vypadnou velmi rychle. Když se mi to pak rozleželo v hlavě, byl jsem sám ze sebe zhnusen tak, že jsem se pak "Kydům" vyhýbal jako čert kříži. Asi po čtrnácti dnech mě přece jen přepadla zvědavost, co se tady odehrává. Zrovna tam měla Mája poznámku ke mně, kde že se to flákám, že bych měl taky něco napsat. Na Máju, to já dám. Považuju ji za dobrou vílu této diskuze. Doopravdy ve mě povzbudila chuť něco napsat. 
Teď jsem se po dva dny tady vykecával, abych ten dluh dohnal. Mám ještě něco v hlavě, co by chtělo ven, ale musím to trochu nechat dozrát.
No, abych tady zdlouha nežvanil, Kocoure, ještě jednou omluva, myslím, že máme podobné názory a že tady můžeme spolu, docela přátelsky koexistovat.
Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

dvakrát měř a jednou řež. To je moudrý i když to není moje.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

😁

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

i když od někoho to trochu zamrzí. Ale zabít mě to nemůže, takže to posílí.

Ta moje vnitřní svoboda (myšlenek) mi znemožňuje se "zařadit". Ale nejsem konfliktní typ, takže raději zmlknu. Nemám patent na rozum ani na pravdu. A nechci nikoho vychovávat. To v dospělém věku musí každý sám, už jenom proto, aby si po čase mohl doma před zrcadlem dát pár facek. Těch léčebných kůr už jsem absolvoval několik.  Zdař Bůh! )

Ta moje choroba se jmenuje širokoúhlý objektiv. Sedím na sloupku u vrátek a pozoruji cvrkot na našem dvorku i dvorkách jiných.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

vidíme dnes, po 34 letech svobody, demolice socialismu a budování kapitalismu. Pěkně jste se Inzo svým "Poučením" odkopal. Děkuji pěkně, nechci! Máte spolu s Včelkou Májou, která je z vašeho referátu tak nadšená, snad dojem, že se tady na Vidlákových Kydech chválí a adoruje výsledek bezmála půlstoletého "budování" demokracie a kapitalismu? Já tady už dlouhé měsíce, den co den čtu obžalobu tohoto systému a jeho rozsudky smrti. A aby mezi námi bylo jasno - raději Husáka, než Havla (bylo by urážkou Husáka, kdybych s ním srovnal PePu). Raději Putina než Bidena. Tak sevřené hrdlo a takový strach z budoucnosti jsem za RVHP a VS pod vládou jedné strany nikdy neměl!

A nijak to nezmění ani 6 supermarketů v našem městě, ani pětapadesát politických stran, ani tzv. svoboda slova, ani otevřené hranice (ty nejméně, raději opět PS a dráty), ani 150 televizních stanic, ani drogy a prostituce v ulicích, ani kasína a herny, ani pornografie přístupná školákům, ani naši žoldáci utrácející naše peníze za cizí zájmy, ani pokleslá kultura a umění, ani auta za milion, ani tuny banánů hnijících v regálech, ani žrádlo plné antibiotik a pesticidů, ani rozprodané a rozkradené a už vlastně skoro de facto neexistující Česko! Nezmění na tom nic ani militaristická vláda dychtící po válce s Ruskem, které nám nikdy nic zlého neudělalo (na rozdíl třeba Německa, USA nebo VB). 

Průměrný počet slepic: 4.6 (92 hlasů)


Napsal uživatel Olin dne Čt, 18. 01. 2024, 08:50 Kam se naše kroky mohly ubírat

Váš příspěvek pane Oline hodnotím za 100 slepic, KAŽDÉ VAŠE SLOVO STOJÍ ZA TO VYTESAT DO KAMENE !!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)

tak si pořiďte kvalitní majzlík, páč je to dost dlouhý.

Průměrný počet slepic: 2.3 (17 hlasů)

Nemějte obavy pane Bernarde, máme patřičných majzlíku a sekáčů habaděj viz níže. Přidáte se k nám? Anebo budete stále trčet na druhé straně řeky? :-)

mejzliky

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

já bych se k vám klíďo i přidal, jelikož s většinou vašich kritik na dnešní vládu souhlasím. A taky se mi nelíbí green deal, rasizmus obrácený naruby, transšílenosti atd. Kámen úrazu je ta zasraná válka, jelikož vy tam kopete za Spartu a já za Bohemku. A krz to prostě nejede vlak.

Průměrný počet slepic: 2.4 (11 hlasů)

Ano pane Bernarde fandíme každý jinému týmu to je svatá pravda, inu to se nedá změnit.

Nejsem ale fanatik, sednu si a dám si pivo i s fanouškem oponentem.

S vámi například by jsem si dal rád pivo , poklábosili spolu a dohodli se,

že i když  naše názory jsou někdy diametrálně opačné, že  to tak  v demokracii chodí.

Naopak existují i fanoušci a jednoho takového máme i zde, který tvrdí že kope za stejný tým,

v chování je ale horší než oponent. No jó, někteří bývalí modroptáci, ti se v podstatě nemění, i když tvrdí že ano.

Jedno vizuální pivo pro vás pane Bernarde vám posílám :-)

pivo

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

a za to, že je v pořádném půllitru. Já ty přibuzlý štuci nesnáším.

A když už jsme štrechli toto téma, tak já nahodil ve společnosti, že toužím po silnostěnném půllitru. Jeden můj kámoš má známé ve sklárnách v Novém Boru, tak jim to dal jako zakázku. Tak vyfoukli první, on na to pohleděl a říká, že to je slabý, znova. Tak foukli silnější, ale dle jeho názoru to bylo furt slabé. Tak vzali nějakou formu na vázy, díky ní udělali třetí, aby se dozvěděli, že mu to furt nestačí. Netuším, jakým způsobem vyráběli ten čvrtý, ale ten už jim schválil a já ho dostal s mašlí k narozkám.

Je dost masivní a když jsem ho přeměřoval, tak on ani tak není půllitr, ale třičtvrtělitr. Ale je pěkný, je na něm vybroušeno, že patří mě a pak je na něm ještě strom v pádu, aby bylo jasno.

A pokud byste někdy zabrousil do Děčína, není problém společně na dvě zaskočit.

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

V době kdy jsem žil v Ústeckém kraji. Snad se někdy setkáme a to pivko si dáme :-)
PS. Zjistil jsem že někomu vadí to pivo které jsem Vám poslal, jakož i vaše odpověď a "daroval" nám po jedné slepici :-)
Tak Vám posílám ještě jedno pivko a cinkneme si z dálky na naše zdraví ať dotyčný "pukne závistí" :-)

2 piva
 

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Je moje rodné město .Žil jsem tam do vojny. Chrochvice. Teď už tam jedu jenom naším na Folknáře na hrob.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

No tak Oline, to jste mě asi moc často nečetl, protože jsem tu už dávno napsala, že já fandím Putinovi (trochu jsem se přitom i obávala, že si kvůli tomu pro mě někdo přijde...) Taky jsem psala, že banány a mandarinky bych vyměnila za toho tehdejšího ducha doby, takže nechápu o jakém adorování mluvíte (pro mě je tím pádem přijatelnější Husák než Pavel a Havel, o Bidenovi nemluvě - bohužel se tady za celou dobu od hadráku neobjevil žádný pořádný vůdce typu Orbána - to doufám taky víte, že jsem jeho fanda a dávám mu přednost před Lejnovou, Olafem... - protože jinak by to čtení nebo psaní tady nedávalo smysl - alespoň já tedy už o zdejších vím, kam je zařadit, co si o jakých politicích myslí, koho volili (např. Pavla) a co od nich očekávat, byť naše názory se můžou na pár věcí i různit).

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

váš příspěvek souzní s tím mým, nic víc k tomu není co dodat. Je vidět, že jsme žili ve stejné době a na stejné vlně. Díky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

to jsou ale plky. Rokem 68 a tzv. invazí jsme získali 20 let klidného života. Sice ne v blahobytu, v tom nejsme ani nyní, ale jistě klidu. Nevzpomínám si, že by nám Rusko práskalo nad hlavou bičem, jako to dělá nyní strýček Sam a ponoukalo nás, abychom vyrazili na západ. A ta vojska za hranicemi Německa, která se na nás chystala, ta tam zůstala jen díky té invazi.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Já myslím, že Inza dost autenticky popisoval sled událostí té doby svýma  očima víc než cokoliv jiného. Dneska se ví víc a věci se všemi informacemi se jeví jinak - včetně toho "hadráku" (nebo snad někdo z cinkajících klíči věděl, že místo "německých platů za tři-pět roků, jak nám tehdy "odborníci" dost přesvědčivě slibovali... tady bude všechno rozkradené, prodané a zničené? (Kromě Štěpána to nevěděl nikdo!) A stejně tak ta hadráková většina, která na rozdíl ode mě ani po 5 letech ještě vůbec nic neprokoukla a souhlasila i s vlezením do EU?). Nebo snad všichni, kteří jste se dnes do Inzy skrze článek navezli, jste hlasovali proti...? Zřejmě jste na to tehdy taky koukali jinýma očima než dnes, kdy všichni najednou vědí, co bylo špatně. 

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

přemýšlel jsi i o tom, jak by to dopadlo, kdyby do ČSSR armády VS nevnikly ??Co by se dělo dál ? Jestli by to nebyl listopad 89 o 21 let dříve ?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Upřímně řečeno, když jsem viděla to video, myslela jsem, že je to vtip - a docela dobře udělaný. Nejdřív mě totiž napadlo, že to někdo natočil jako srandu s Rakušanovým dvojníkem (a že vybrali fakt hodně podobného). Pak jsem si řekla, že mu ty kecy někdo „napasoval“ (nadaboval) na původně jiný text…, to se taky pro srandu občas praktikuje... Že to je skutečně Rakušan a i to sám mluví…, to bylo až napotřetí, když jsem to zhlédla jinde a začaly diskuze. Tak praštěný se mi to jevilo, že se tomu ani věřit nechtělo. Jinak si ale myslím, že jsou splachovací, a že si to zase zdůvodní tak, aby nikdo z nich nepřišel zkrátka (třeba špatnou nebo nedostatečnou komunikací) - Protože SPOLU u koryt, znamená i SPOLU do hajzlu.


 

Průměrný počet slepic: 4.9 (93 hlasů)

Probuzení občanů zrovna nevidí celostní lékař Jan Hnízdil. „Fakta týkající se zneužití covidu (Ukrajiny) k mocensko-politickým účelům odmítají i s odstupem. Říká se tomu pštrosí syndrom. Někteří lidé se tak bojí pravdy, že ji raději nechtějí znát,“ sdělil ParlamentnímListům.cz. A umělci a jiné osobnosti, které nás vedou ke konformitě? „Důvěru a sympatie, které k nim chováme, automaticky přeneseme na sdělení, které přinášejí. ‚Přece by nám nelhali,‘ říkáme si. Ale lhali,“ soudí Hnízdil.

Na Nový rok přednesl projev Petr Pavel. Četl ho celý ze čtecího zařízení. Během dvanácti minut bylo zapotřebí 22 střihů, často velice blízko sebe. Zaregistroval jsem výtku vůči České televizi, že jich bylo moc a některé nesmyslné. Málokdo si však uvědomil, že střihy byly nutné proto, že hlava státu nebyla schopna text přečíst souvisle a bez přeřeknutí. Navíc bylo podle projevu zřejmé, že Petr Pavel odříkává text připravený někým jiným. Působil jako školák, který u tabule odříkává našprtaný – a ještě ne moc dobře ...

...Nonverbální prvky v projevech prezidenta Pavla, premiéra Fialy a dalších vládních loutek bijí do očí. Toporné držení těla, strnulé pohyby, setřelá mimika, monotónní řeč… Doslova deklamují předložený text, jedou podle not. Když se paní plukovnice prezidentové na konferenci v Kyjevě zeptali, jaký dopad má válka na psychiku dětí, byla úplně mimo. Několik minut zoufale listovala papíry, zapomněla mluvit anglicky, na dotaz nedokázala reagovat… Ve scénáři to nebylo. Politika je loutkohra s prvky iluzionismu. Jde o to přitáhnout pozornost diváků, vtáhnout je do hry, vytvořit iluzi demokracie, navodit stav hypnotické poslušnosti. Vládní politici jsou iluzionisté třetího řádu. Dostávají scénáře, posty a benefity, které je udržují v představě, že jsou řídicími prvky systému.

Ta představa o vlastní důležitosti a o tom, že něco skutečně řídí, je patrná na jednom každém členovi Fialova kabinetu. Kdo ovšem za nimi tahá za nitky?

Od nich vedou nitky k iluzionistům druhého řádu. Říká se jim globální (j)elita. Jedná se o pár nejbohatších lidí světa, majitele bank, médií, farmaceutických a zbrojních korporací. Většinou se jedná o bezohledné, bezcitné a dravé psychopaty. Narodili se ve správné době, s přístupem k rodinnému či firemnímu bohatství, mají talent k burcování nenávisti, mohou tak zařídit zotročení a smrt obrovského počtu nic netušících lidí. Dílo zkázy pak sledují s uspokojením, z bezpečné vzdálenosti. Sociolog Austin Harrington dokonce považuje psychopaty za nový (ne)lidský druh – (ne)tvory jako výsledek společenského systému založeného na individualismu, dravosti a bezohlednosti. Podle potřeby rozpoutávají chaos, straší nebo uspávají obyvatelstvo, organizují hru na demokracii, vytvářejí legislativu nezbytnou pro uspokojení nikdy nekončící nenasytnosti...

Co říkáte skeči premiéra Fialy s nutellou?

. Mnohem lépe by mu seděla role kvalitáře v čokoládovně Ferrero než role kašpárka v loutkohře globálních psychopatů.

.Od počátku covidismu jsem upozorňoval na nebezpečí manipulace, nulovou výpovědní hodnotu testů, neúčinnost respirátorů, nebezpečí vakcín… V lepším případě mě lidé ignorovali, v horším napadali. Většina poslušně nasadila respirátory, nechala se izolovat, testovat, očkovat. Když vystřídal covidismus ukrajinismus, vyvěsili ukrajinské vlajky, organizovali sbírky na nákup zbraní. Fakta týkající se zneužití covidu (Ukrajiny) k mocensko-politickým účelům odmítají i s odstupem. Říká se tomu pštrosí syndrom. Někteří lidé se tak bojí pravdy, že ji raději nechtějí znát….

. Jestliže média koncentrují pozornost lidí na covid nebo Ukrajinu, lidé nemají kapacitu vnímat, co se děje kolem, chápat souvislosti. Zatímco u nás je řada lidí postižená pštrosím syndromem a slepotou ke změně, na Slovensku jsem zaznamenal velkou změnu….

...Pana Vetchého považuji za slušného člověka a výborného herce. V reklamě na drony podle mě nevystupuje pro peníze. Je přesvědčený, že slouží dobré věci. Stal se obětí válečné propagandy, manipulace, brainwashingu. Postup je pokaždé stejný a pokaždé účinný. Lidi je potřeba nejdřív vyděsit: „Virus zabíjí. Rus chce zničit svět. Uchvátí-li tě, zahyneš.“ K tomu se přidá pár fotek zničených měst, hromadných hrobů, děsivá statistika obětí viRusů. Jakmile se lidé začnou bát, dá se s nimi snadno manipulovat. Po děsivé zprávě následuje zpráva povzbudivá: „Nebojte se, my se o vás postaráme, vědci vyvinuli účinné vakcíny proti viru i zbraně proti Rusku. Nechte se očkovat, podporujte boj až do úplného vítězství.“ Za nositele těchto informací jsou vybráni populární herci, sportovci, vědci-teoretici… Profesor Flégr, profesor Konvalinka, Petr Čtvrtníček, Ondřej Vetchý…

...Důvěru a sympatie, které k nim chováme, automaticky přeneseme na sdělení, které přinášejí. „Přece by nám nelhali,“ říkáme si. Ale lhali. Možná o tom ani sami nevědí. Dalším nástrojem manipulace je umělé vytvoření nedostatku: „Nechte se ihned očkovat, vakcín je málo, na každého se nedostane. Podporujte válku proti Rusku, Ukrajinou se nespokojí, pak jsme na řadě my.“ Jde o podprahové sdělení: „Spěchejte. Nepřemýšlejte. Odevzdejte nám peníze, důvěru, sami sebe.“ Ze všech stran se valí děsivé informace, tolerován je jediný názor, jediné řešení. Říká se tomu kumulativní efekt, nápor na mozek je tak drtivý a soustavný, že začnou pochybovat i ti nejodolnější. Než abychom se zastavili a přemýšleli, raději jdeme s davem. „Když se nechávají všichni testovat, zavírat a očkovat, když tolik lidí nenávidí Rusko, tak na tom něco musí být,“ říkáme si. Ale nemusí. Když něco dělá hodně lidí, ještě to neznamená, že je to správně. Roli ve hře psychopatů o válečné propagandě a globální manipulaci Ondřej Vetchý brát neměl, vůbec mu nesedí. 17. ledna 2024 👉 @cz24news

celý článek zde:   https://cz24.news/…at/

Průměrný počet slepic: 4.8 (84 hlasů)

.. vypocené AI, dokonce už si z něj začali dělat srandu typu: "zůstane Krebs, Jodl, Keitel, Burgdorf" (ikonická scéna z Hitlerova bunkru)

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

Tak jsem si říkal , proč je na tom to naše školství tak špatně!!! Už to chápu!! Pohled na vládu "Samý učitel"!!!!

rakusan je pitomec rekli polaci


 

Průměrný počet slepic: 4.4 (45 hlasů)