Pšt! Ať ho nevyplašíme!

Autor

Tak jsme se dozvěděli, že Vítek Rakušan spouští novou informační kampaň za čtyřicet milionů peněz, ve které nám vláda vysvětlí, jak dobře se vlastně máme, že dezoláti jen remcají a přitom si doma debužírují šampaňské a kaviár, z peněz vybraných od chudáčků důchodců, vláda dělá, co je třeba, už brzy zvítězíme a evropské hodnoty se zaskvějí v plné kráse a každý konečně pochopí, jak dobře jsme volili.

Nebude náhoda, že tato kampaň má trvat až do voleb v příštím roce, protože existuje nebezpečí, že by občané to vládní dobro nepochopili včas a mohli by volit antisystémové síly… obzvlášť ty síly, které systematicky pracují a objíždějí republiku.

Hele, já nechápu, proč informace o této kampani za naše peníze (ale pro STAN) budí takový rozruch?

Vždyť nic lepšího se nám nemohlo stát. Vítek Rakušan prostě bude dělat billbórdy, které vyvěsí na Chomutovsku, Ústecku, Frýdlandsku a Ostravsku a na nic bude jeho vykulený ksicht, který bude vysvětlovat lidem, že jejich denní realita je jen proruská propaganda. Ve vlacích budou obrázky, že lidi, kteří ještě nedávno jezdili do práce autem a teď už nemohou, jsou vlastně za vodou. Bude jim vysvětlovat, že mají zubaře, mají pediatra, jejich děti mají školky i kroužky, bude jim vysvětlovat, že je pokrok, když ve školách budou unisex toalety a v tělocvičnách se budou chodit koukat na svíjějící se Draq queen. Bude jim říkat, jak je evropsky hodnotné, že mají drahé energie a že za to může Putin.

Prosím vás, vždyť tohle může fungovat jedině mezi pražskými libtardy… Praha a Brno jsou jediná místa, kde s takovou blbostí uspějete… a zdaleka ne u všech. I kdyby tu kampaň dělal guru Mára, tak si nedovedu představit, jak vysvětlíte lidem, kterým se propadly jejich příjmy, že se mají dobře. Tohle vysvětlíte jen těm mladým a blbým, které v potu tváře živí jejich maminka a oni ji nenávidí za to, že volí Babiše. Kde v této republice jsou vítězové tohoto hospodaření? Kde je nějaká skupina obyvatel, které to prospěje? Možná Křetínskému, ale jeho zaměstnanci nadávají stejně jako my. On svým lidem levnější elektřinu taky nedává. Všichni ostatní udělají to samé, jako když jim Prymula vysvětloval, že zašpérovaná republika je to nejlepší.

Reálně bude Rakušan dělat z lidí blbce. Tečka. Nic jiného to nebude. Bude je přesvědčovat, aby věřili víc jemu, než svým očím. A proč bude dělat plakátovací kampaň? No jasně, bude cílit na ty, kteří nechodí na internet. Na fejsbucích se už politické kampaně vlastně nikdy nezastaví a jedou pořád, volby nevolby. Tam už Vítek obyvatelstvo přesvědčuje a s dost nevalnými výsledky. Stačí si přečíst diskusi a podívat se na počet sdílení. Ano, přečte si to hodně lidí, ale málokdo to podepíše nasdílením u sebe, protože se prostě stydí být za debila.

Reálně tahle kampaň zařídí, že vládu budou nenávidět i ti, kteří se o demonstraci ani nedozvěděli, protože na internet nechodí a fejsbůk nemají. Ti, kteří už jsou opravdu v háji a nemají politické starosti, protože už mají existenční starosti. Těm teď bude PreVítek vysvětlovat, že mají být rádi, protože by mohlo být hůř.

Moc se mi líbí ten vládní optimismus, že co volič, to blbec… Že prostě můžete mordou na bilbórdu přesvědčit lidi, aby věřili víc STAN než vlastní peněžence.

Proto je zapotřebí je nechat. Oni dělají kampaň do eurovoleb nám. Budou osm měsíců dělat z lidí blbce a budou to dělat přesně v těch segmentech společnosti, kde my z Alternativy nemáme moc šanci, protože my to umíme na sociálních sítích, ale nemáme na drahý pronájem plakátovacích ploch. Ano, jsou to naše peníze, ale tentokrát nám poslouží. Vyzmizíkují STAN z politické mapy.

V posledních týdnech totiž registruji zajímavé věci u naší Pětikolky… Řeporyjské prase se ostře pustilo do Markéty Svetrové Dvousvetrové a dost ji seřvalo. Ne, žádný konec koalice to nebude, ale já z toho celkem zřetelně čtu, že ODS už do žádných voleb s TOPkou nepůjde. Markéta se bude muset přidat k Vítkovi… To bude drým tým jako prase. Farský s Prezidentuší Nerudovou a Pekarová k tomu… Jinak TOPka nemá šanci. Nerudová, to je další geniální tvář. Nikdo neudělá STAN tolik škody jako ona, když promluví. Ještě ani nejsou uzavřené kandidátní listiny a ona už mluví o tom, jak se vrátí z Brusele a sestaví tady vládu i postaví metro. Prosím, ještě z ní udělejte místopředsedkyni. Ve STAN nemůžeme mít lepší pátou kolonu.

Ještě před prázdninami dělala ODS svoje placené fejsbůkové reklamy pod značnou SPOLU. Tam psali všechny ty kecy, jak budeme do deseti let na špičce Evropy… Pak to najednou skončilo a začali dělat reklamy pod značkou ODS. Zase tam měli Petra Igoroviče Fialenka, jak říká nějaké moudro o lithiu, ale po koalici už neštěkl pes. A teď už přestali i s tímhle a náš premiér si za ODSácké peníze dělá reklamu pod svým vlastním jménem… Jako by si ostatní modroptáci řekli, že je to taková šmíra a je to tak okatě samolibé, že bude vlastně lepší, aby se Blyštivý Péťa propagoval sám a netahal do toho (zbytky) ODS.

Doba je prostě těhotná očekáváními. Od minulé středy mám dojem, že tam v politické stratosféře se ví něco, co my tady ještě nevíme. A my se tady handrkujeme , jestli vystoupit z EU, která nás kompletně obklopuje, nebo v ní sypat písek do soukolí, nebo se jí pokoušet zreformovat…

No, přece tohle všechno je správně. Odejít, zreformovat, házet jim do toho vidle, čekat, až to spadne… tohle všechno jsou správné možnosti. Špatná možnost je, EU milovat a tvrdit, že co Leyenová dělá, dobře dělá. Špatně je hujeřit, viset na rtech Ferhofštatovi, lísat se k unijním šíbrům a na fotkách stát v koutě u hajzlíku, zatímco enfant terrible Orbán stojí uprostřed. Pro NATO to platí úplně stejně.

Kdo není proti nám, ten je s námi, to budiž naše heslo. Každý, kdo není eurohujer první jakosti, ten je s námi. Každý, kdo chce na EU a tamních principech cokoliv měnit směrem k národní suverenitě, ten je náš. A je úplně jedno, jestli je to právník a má představu jak změní unijní směrnice, nebo je to oportunista, který bude z principu hlasovat proti grýndýlům a proti každému ořezávání státní suverenity, nebo jestli se někdo pokusí spolu s podobně smýšlejícími udělat novou konzervativní frakci proti liberálním Timmermansům, nebo jestli bude chtít EU po anglicku opustit. Tohle všechno jsou lepší cesty, než kterými jdeme teď.

Ekumena, přátelé, ekumenická Alternativa. Kdo není proti nám, je s námi. Vítek nám teď pomůže čtyřiceti miliony a spoustou bilbórdů. Bylo by dobré, aby ti, které nám nažene do náruče, viděli nějakou jednotu, naději a měli si z čeho vybrat.

A do té doby pšt! Ať si Vítka nevyplašíme.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihu (nebo knihy) z nabídky.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (257 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Kdysi v šedesátých letech nás jako děti dojímal zfilmovaný příběh přátelství mezi ženou a lvicí Elsou. Ten příběh se odehrával v rozlehlé keňské savaně. V té době (1963) získala Keňa samostatnost a situace se zdála téměř idylická. Ale pár let před tím, ve stejných místech britští kolonizátoři potlačovali povstání Mau Mau a Keňa se podobala peklu na Zemi. Ale vezměme to popořádku...

"Britský gulag"

Keňa vznikla po První světové válce jako Britská Keňa, kdy byla Britská východní Afrika rozparcelována na jednotlivé státy.

Britská Keňa byla zemí obrovských nerovností, britští osadníci vlastnili půdu,  původní obyvatelstvo bylo diskriminováno tvrdými pracovními zákony a  uplatňovala se britská praxe "color bar laws", kdy někteří běloši diskriminovali lidi jiné barvy pleti tím, že jim odpírali poskytovat zboží a služby.
Nejvíce postiženo bylo 1,5 milionu Kikujů, kteří tvořili přibližně 20 % obyvatel kolonie. Na většině jejich původní půdy žili Evropané. Osadníci zde pěstovali kávu a čaj - lukrativní plodiny, které mohli legálně pěstovat pouze bílí farmáři - zatímco Kikujové dřeli podle tvrdých zákonů o pánech a služebnících (pozůstatku britských zákonů o domácích pracích z viktoriánské éry), které kriminalizovaly pracovní delikty.
V meziválečném období přijala koloniální vláda tři vzájemně propojená opatření, jejichž cílem bylo kontrolovat africké dělníky a zatlačit je do námezdní ekonomiky. Nejprve byly vytvořeny etnicky založené "domorodé rezervace", které fyzicky oddělovaly jednotlivé domorodé kmeny. Rezervační politika zahnala Kikuje do tří okresů které se rozprostíraly od Nairobi na sever a byly záměrně přelidněné a neschopné zajistit základní potřeby obyvatelstva. Vláda také zavedla daň z chatrčí a daň z hlasování, které dohromady činily 25 šilinků, což odpovídalo téměř dvouměsíčnímu platu běžného Afričana. V reakci na to se tisíce Kikujů stěhovaly z rezervací za půdou a prací na pozemky evropských farmářů.
Až do druhé světové války představovaly evropské farmy v "Bílé vysočině" pro mnoho Kikujů možnost úniku. Bilá vysočina se tato oblast nazývala proto, že půdu zde mohli vastnit pouze bílí. Stali se z nich squatteři nebo pronájemci půdy, kterou vlastnili bílí. Tento feudální nájemní vztah však byl ukončen, když válečný boom podpořil poptávku po keňských surovinách a když rostoucí příjmy zaplatily mechanizaci zemědělství. Pro mnoho vysídlených squatterů nepřipadal návrat do přelidněných rezervací v úvahu a místo toho se stěhovali do slumů v hlavním městě Nairobi. Ve stejné době se domů z války vrátily tisíce afrických vojáků, kteří očekávali zlepšení života jako odměnu za své zásluhy v boji proti fašismu. Jenže pro labouristickou vládu byla cílem resuscitace britské ekonomiky, kterou chtěli dosáhnout zvýšením pracovního úsilí a čerpáním peněz z kapes poddaných v celém impériu.
 
Kenyatta, vůdce Kikujů se stal iniciátorem černošského radikálního myšlení a byl jedním z organizátorů Manchesterské konferenci v roce 1945, která byla africkou odpovědí na Deklaraci OSN o lidských právech a v ní zakotvených tezí o "přirozené důstojnosti" a "nezcizitelných lidských právech". Stejně jako ostatní takzvaní "protibritští agitátoři" byl i Kenyatta pod bedlivým dohledem britské bezpečnostní služby. Ta hlásila jeho odklon od radikalismu během válečných let, ale keňské úřady charismatického Kenyattu stále považovaly za komunistu, který nevzdělaným rolníkům vtloukal do hlavy divoké představy o rovnosti a sebeurčení.
 
Nebyl to však Kenyatta, kdo mobilizoval masy; spíše to byla praxe, která vzešla ze skupiny kikujských squatterů, které Evropané vystěhovali z svých farem v údolí Rift. Tito squatteři obnovili a radikalizovali starou praxi kikujské přísahy, kterou starší tradičně skládali, a kterou upevňovali solidaritu mezi muži v době války nebo vnitřních krizí. Místní vůdci Kikujů nyní tuto ritualizovanou morální smlouvu uzavírali nejen s muži, ale také se ženami a dětmi v rámci kolektivní snahy bojovat proti jejich vystěhování z farem evropanů. Masová přísaha se rychle rozšířila, protože afričtí politici rozpoznali její organizující sílu. Britská správa brzy ztratila kontrolu nad rozptýlenou skupinou militantů, kteří přísahu rozšířili mezi osadníky v Bílé vysočině, v chudinských čtvrtích Nairobi a v kikujských rezervacích. V roce 1950 se přísaha natolik rozšířila, že ministerstvo pro africké záležitosti se znepokojením zaznamenalo, že "se konají tajná setkání, při nichž se zasvěcenci skládají nezákonnou přísahu a přitom praktikují patřičně hrůzný rituál, která je zavazuje chovat se ke všem vládním zaměstnancům jako k nepřátelům, neposlouchat vládní příkazy a nakonec zaměřit úsilí na vystěhování ze země všech Evropanů." Toto hnutí známé jako Mau Mau se stalo synonymem barbarství. Toto slovní spojení vyvolávalo rasistické představy o krvelačných domorodcích, kteří v evropských osadnících v Keni podněcovali strach. To, že přísahy Mau Mau byly tajné a často je doprovázely četné rituály, včetně porážky kozy a požírání jejího syrového masa, jen přiživovalo evropské šílenství. Přísaha měla sedm stupňů a každý další stupeň představoval větší oddanost hnutí. Při každé přísaze zasvěcenci opakovali různé sliby, po nichž následoval refrén "Ať mě tato přísaha zabije". Dva z nejčastějších slibů zněly: "Pokud se dozvím o nějakém nepříteli naší organizace a nezabiju ho, ať mě tato přísaha zabije" a "Pokud tuto přísahu prozradím nějakému Evropanovi, ať mě tato přísaha zabije".  Zatímco koloniální vláda a osadníci považovali přísahu za barbarský blábol a další důkaz zaostalosti Kikujů, měla pro Kikuje smysl v kolektivní reakci na nové a nespravedlivé záležitosti.
 
Hlavním cílem Mau Mau bylo "ithaka na wiyathi" - půda a svoboda. Pro ty, kdo se k hnutí přihlásili, byl však význam těchto dvou slov obecnější než pouhé svržení britského jha a znovuzískání půdy svých předků. Významy Mau Mau se lišily v závislosti na věku, pohlaví a místě narození přísahajícího. Pro některé znamenala naději na získání nové půdy, založení vlastní rodiny a odpoutání se od starších, kteří ho podle jejich názoru vývoj v Keni brzdili; pro jiné wiyathi - svoboda, znamenala konec vyčerpávající dřiny pro britskou vládu. Nejednoznačnost představy Mau Mau o "ithaka na wiyathi" ji učinilo přitažlivou pro masy Kikujů a naopak pro Brity se Mau Mau stalo obtížně potlačitelným hnutím. Koloniální vláda odhadovala, že téměř 90 % z 1,5 milionu Kikujů složilo první stupeň přísahy Mau Mau: přísahu jednoty.

Antipatie Mau Mau byly namířeny nejen proti evropskému obyvatelstvu kolonie, ale také proti africkým náčelníkům jmenovaným koloniálními úřady a jejich stoupencům, kterým se začalo obecně říkat "loajalisté". Mnoho loajalistů nashromáždilo bohatství a moc na úkor širší komunity Kikujů a stalo se terčem útoku Mau Mau. Loajalistický náčelník Waruhiu, kterého mnozí místní obyvatelé považovali za černošského zrádce, byl zavražděn na zadním sedadle svého sedanu, což guvernéra Baringa přimělo 20. října 1952 k vyhlášení výjimečného stavu.
 
Vládní tiskové zprávy líčily Mau Mau přinejlepším jako zločince a gangstery, kteří terorizovali místní evropské obyvatelstvo. Po světě kolovaly hrůzné obrázky způsobu zabíjení pomocí mačety, které praktikovali Mau Mau. Podle Granvilla Robertse, keňského úředníka pro styk s veřejností, stála "hrůza Mau Mau" v kontrastu s "osvícenými "mírovými a pokrokovými poměry" britského režimu.  Nadvláda bílých se však v Keni samozřejmě již dlouho projevovala různými druhy drsné osadnické spravedlnosti, k níž patřilo veřejné bičování, bití a popravy bez soudu. Většina bělochů v Keni stavěla Afričany na samé dno hierarchie lidstva, ale výjimečný stav ještě více posílil rasismus impéria. Osadníci a koloniální správci popisovali Mau Mau jako "havěť", "zvířata" a "barbary", kteří žili v "neuspořádaných, chatrčích, s bahnem na podlaze spolu se zvířaty" nebo v "buši" s ostatní divokou zvěří. Stejně jako ostatní dravá zvířata byli "lstiví", "krutí" a "krvežízniví". Mau Mau během mimořádné situace zabili dvaatřicet evropských osadníků. Několik vražd vysoce postavených úředníků poslalo do ulic Nairobi přes patnáct set bílých kolonistů, kteří požadovali likvidaci Mau Mau jakýmikoliv prostředky. Lynčující davové nálady byly časté.
 
Britové, po vyhlášení výjimečného stavu, přistoupili k útoku na hnutí ve dvou směrech. Vedli válku v lesích proti 20 000 bojovníků Mau Mau a spolu s africkými spojenci se zaměřili také na početnějšího civilního nepřítele: zhruba 1,5 milionu Kikujů, o nichž se domnívali, že podporují kampaň Mau Mau  Tento boj probíhal v systému zajateckých táborů, kam Kikuje postupně přemísťovali. Tento "britský gulag" postihl mnohem více lidí, než se původně předpokládalo, podle oficiálních údajů bylo v táborech zadržováno 80 000 osob, ale později se ukázalo, že to bylo 160 000 až 320 000 osob. Dále koloniální úřady nahnaly kikujské ženy a děti do přibližně 800 uzavřených vesnic rozptýlených po celém venkově. Tyto silně hlídané vesnice - ohraničené ostnatým drátem, zákopy s ostny a strážními věžemi - představovaly další formu zadržování. V táborech, vesnicích a dalších základnách trpěli Kikujové nucenými pracemi, nemocemi, hladem, mučením, znásilňováním a vraždami.
 
Výslechům se v Keni říkalo "prověřování".Do Keni se sjelo závratné množství operativců, misi vedl generální ředitel MI5 Sillitoe. Keňa si zachovala stálou přítomnost MI5 po celou dobu mimořádné situace.Prověřovací týmy byly všudypřítomné také při vojenských operacích, v tranzitních táborech a v rozšiřujícím se systému záchytných táborů, nemluvě o neoficiálních výsleších, které se odehrávaly na evropských farmách a policejních stanicích. V některých případech procházeli podezřelí z Mau Mau prověřovacím průvodem,  který procházel kolem loajálního Kikuje zahaleného v kukle, ten kývnutím hlavy rozhodoval o jejich dalším osudu.
 
Vznikaly zabijácké oddíly, kdy byli "napravení" povstalci Mau Mau nasazováni do hlídek britských bezpečnostních složek, které se někdy při lovu na lesní "gangy" Mau Mau "tvářily černě". Jejich cílem bylo využít "obráceného" agenta, kterému hrozila soudem nařízená poprava, pokud by nespolupracoval, k vyhledání gangů. V lednu 1954 větší hlídka bezpečnostních sil zajala povstaleckého generála Chinu a předala ho důstojníku zvláštního oddělení Hendersonovi, který vůdce Mau Mau vyslýchal osmašedesát hodin, než ho předal mimořádnému soudu, ten vynesl rozsudek: smrt oběšením. Zákulisní dohoda mu ušetřila život výměnou za jeho spolupráci. Tento vysoce postavený agent se ukázal jako neocenitelný, vyjednal příměří a přesvědčil tisíc bojovníků Mau Mau, aby se shromáždili a vyslechli si podmínky kapitulace Jenže britské bezpečnostní síly zhatily akci střelbou do shromáždění. Partyzáni Mau Mau uprchli do lesů v domnění, že vyjednávání je léčka, která je má zabít.
 
Bílí i černí agenti impéria se dopouštěli strašlivých zločinů na obranu britské nadvlády v Keni. Používali elektrické šoky, přivazovali podezřelé k nárazníkům vozidel dostatečně dlouhým provazem, aby je uvláčeli k smrti. Používali hořící cigarety, oheň a žhavé uhlí. Mužům strkali do konečníků a ženám do vagín láhve (často rozbité), bodáky od zbraní, nože, hady, havěť, klacky a horká vejce. Drtili kosti a zuby, uřezávali prsty nebo jejich špičky a kastrovali muže speciálně zkonstruovanými nástroji nebo tlučením do varlat podezřelého, "až mu praskl šourek", jak uvádějí představitelé anglikánské církve. Někteří používali k bití kiboko neboli bič z nosorožce, jiní obušky, pěsti a palice. "Únava kbelíkem" byla běžnou praxí, stejně jako různé formy mučení lidskými výkaly. Podezřelí a zadržení z Mau Mau byli nuceni čistit kbelíky s exkrementy holýma rukama a hodiny běhat po areálu a držet nad hlavou plný kbelík exkrementů, který se pak vylil a znečistil osobu, která ho držela, výkaly a močí. Žádný Kikuyu - muž, žena ani dítě - nebyl v bezpečí. Jedny z nejtvrdších opatření byly použity ve vyšetřovacím středisku Mau Mau. Podle jednoho osadníka, který byl příslušníkem keňského pluku:
Sem jsme rádi posílali nejhorší členy gangů, když jsme je zajali. ..... Věděli jsme, že pomalý způsob mučení [ve Vyšetřovacím centru Mau Mau] je horší než cokoli, co jsme mohli udělat my. Tamní speciální jednotka měla způsob, jak Kikuje pomalu usmrtit elektrickým proudem - týrali ho celé dny. Jednou jsem tam šel osobně vysadit jednoho člena gangu, který potřeboval zvláštní zacházení. Zůstal jsem tam několik hodin, abych klukům pomohl a obměkčil ho. Trochu se to vymklo z rukou. Než jsem mu uřízl koule, neměl uši a oční bulva, myslím ta pravá, mu visela z důlku. Škoda, umřel dřív, než jsme z něj něco dostali.
 
V Keni Britové sypali ženám do genitálií pepř, drtili mužům varlata, trhali je a nutili je varlata jíst, sodomizovali vězně lahvemi a košťaty. Do roku 1960 bylo 300 000 Kikujů nezvěstných nebo mrtvých.
... drtili a vytrhávali varlata kikujským mužům, mrzačili ženám prsa a také jim uřezávali uši, prsty a vydloubávali očí. Bojovníci byli přivazováni za zadní nárazník Land Roverů a vláčeni po kamenité cestě k pomalé a bolestivé smrti, dokud se jejich těla nerozpadla na kusy, které zůstaly na cestě a staly se potravou pro mrchožrouty.
Některým obětem byla spálena kůže a byli nuceni jíst vlastní vykastrovaná varlata. Byli připíchnuti k zemi nebo přivázáni ke stolům, zatímco jejich penisy a varlata byly bity a vytrhávány z těla.
 
Uvědomíme-li si, že Keňa byla velmi malou součástí britského impéria, můžeme směle prohlásit, že britské "civilizační hodnoty" si nezadají s chováním německých dozorců v koncentračních táborech. Britské koloniální vládě do konce roku 1955 podařilo zadržet téměř celou populaci Kikujů - výkon, který neměl v impériu obdoby, Odhaduje se, že v Keni v letech 1952 až 1960 Britové mučili a zabili až 300 tisíc Keňanů.
 
V letech 1948 až 1960 probíhala i protibritská národní osvobozenecká válka v Malajsii, kde o násilí a krutosti také nebyla nouze.
Ještě poznámka - v letech 1950 - 1955 byl premiérem Velké Británie opět Winston Churchill.
A  to Sir John Robert Seeley, britský historik, si velmi zakládal na  "zvláštní schopnosti Angličanů vládnout nad jinými národy"...
 
Průměrný počet slepic: 4.4 (80 hlasů)

Kolikpak má na svědomí, vlastně nesvědomí , obětí koloniálního vykořisťování to opěvované Britské impérium za posledních sto a dvě stě let bez Ameriky? 

Čína, Indie, Austrálie, Afrika, Blízký východ, Jižní Rusko.....

Proto už přes třicet let vidíme a posloucháme: Hitler, nacismus, holocoust ...?

Nekonečné dokumentární pořady o úspěších a neúspěších německých armád a vojáků při okupaci a holocoustu Slovanů a ostatních untermensch zakrývají koloniální historii nejhoršího režimu od objevení Ameriky.

USA jenom pokračuje po 2.světové válce v tradici a praktikách slavné a příkladné mocnosti Západních rabovacích hodnot Velké Británie.

Průměrný počet slepic: 4.8 (55 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

Jeden z mnoha důkazů, že padesátá léta nejen u nás v ČSR byla velmi problematickým obdobím porušování lidských práv. Nerad bych byl jakkoliv stíhán za popírání "genocidy a porušování lidských práv", nicméně i tento příklad ukazuje na vývoj, který nebyl specifikou naší společnosti a jednoho společenského zřízení. Čtenáři prosím připomeňte si kromě výše zveřejněného článku události v Evropě, v Asii, i v Americe. Brutální jednání ve vztahu k jiným, než vlastním občanům zúčastněných zemí, ale i k vlastním občanům souzeným za "neamerickou činnost", nebo podobně v dalších zemích.

Neomlouvá to zinscenované procesy, neomlouvá to aktivity státních tajných služeb, ukazuje to mnohem plastičtěji na zrůdnost mocných bez ohledu na společenské zřízení.

Nyní jde z mého pohledu, v našich podmínkách o další pokusy narovnání společenského postavení ze strany nás "chcimírů a dezolátů" v našem skromném domácím prostředí, nebo narovnání společenského postavení mocných řídících naše demokraticky zvolené loutky podle parametrů stále silných mocných světa. Domnívám se, že se "chcimírovsky" probouzejí občané více Evropských zemí, jen jsou zatím tlačeni do pozadí.

 

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdyby měli Němci takovou televizi

jakou je ČT, tak by dodnes nevěděli,

že prohráli druhou světovou válku.

 

Polština má své kouzlo.

Překlad vládního hesla

Patříme na Západ“ do polštiny:

Naleźymy do Zachodu“.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (76 hlasů)
Trvalý odkaz

O nezaviněném globálním štěstí v zaviněném lokálním neštěstí 23. září 2023👉 @cz24news

Střední třída si zcela iracionálně myslí, že když za malé držhubné zničí plovoucí státní Titanik, tak za tuto zradu je jedno promile nechá nastoupit do záchranného člunu.

Postupně jsem sledoval úhyn levice otrávené vlastní ideologickou blbostí. To opravdu bolelo vidět, jak se likviduje myšlenkové a sociální dědictví dvou století. A tak nyní už jen s pobavením pozoruji bývalé nezávislé weby, které se živí dotacemi už nikoliv ze Soroše, ale z mých daní. A pak tančí mezi shnilými korporátními vejci a válkou na Ukrajině a pětikolkou a zánikem Západu, aby byli roztomile nezávislí, zelení, svobodní, a přitom nepokousali korporátní ruku, která je živí za mé daně.

Soroš udělal to, co jsme během krize v Matiční ulici vysvětlovali zkorumpovaným zastupitelům v Ústí nad Labem. Pokud připustíte vznik plnohodnotného ghetta, pak už tam nemusíte dávat ani korunu z dávek. Vznikne kompletně uzavřený cyklus parazitické ekonomiky krádeží, prostituce, drog, pašování čehokoliv a kohokoliv. A nakonec se k tomu přidají místní zastupitelé a začnou pronajímat sociální byty těm chudákům, kterým to dotuje stát. Sorošovcům se tento husarský kousek u nás podařil a funguje jedna báseň. Z našich daní si platíme vlastní destrukci posledního zbytku zdravého rozumu.

Jak jdeme do kytek

Hérakleitos z Efezu jako první politický filosof před asi 2500 lety poznamenal, že nesmrtelnost chtějí jen ti nejlepší, ale většina lidí jde cestou dobytka. Je to široká a pohodlná cesta daná Cimrmanovou separací průtokových poznatků, trestání politika politikem a použití názorné a úlekové fixace dané válkou na Ukrajině. Takže čteme jedny zbytečné nezávislé články za druhými, separujeme poznatky pouze tím, že bezmocně (a nevěřícně – můj případ) hledíme na to, jak dvojitého agenta a prezidenta Klause s bankéřskou aktovkou vyměnil jiný dvojitý agent s vojenskými prýmky. Pak potřebujeme krátkou úlekovou fixaci na oficiální mediální sračky a pokračujeme následnou separací průtokových poznatků z nezávislého tisku. Ten má povětšinou depresívní čtení, protože nelže. Básník by řekl, že je to o hovnu, protože jen ta jsou lehká a spolehlivě vyplují na hladinu korporátní pěny všedních dní….

...Každá akce vyvolává reakci, dokonce i ve fyzikálním světě. V lidském světě je to násobeno nepředvídatelností nezamýšlených účinků, což je v globálním měřítku jev, který nelze zmanipulovat. O tom je přísloví, že jednoho člověka můžete oblbovat celý život, většinu hodně dlouho, viz dnešek; ale nikdy nelze všechny lidi oblbovat věčně. Paradoxně se o tuto nemožnou věc snaží elity globálního Deep state a jejich místní poskoci všeho druhu. Proto se podívejme na tři jevy tohoto trestání elit jejich vlastními exkrementy, čili metodu trestání učitele učitelem.

Dynamika „super-imperialismu“ (Michael Hudson)

Tento termín je vzat podle stejnojmenné knihy. Hudsonova analýza je skvělá, vždyť ten americký hoch v tom režimu celé roky dělal na významném postu. Problém je, že není Marxem a pro super-imperialismus nenapsal Kapitál jako Marx blahé paměti. Režim, kterému Marx nadával do „kapitalismu“, to dnes hrdě nosí na čele. Ale Hudsonova další kniha o současném ekonomickém systému už k Marxově analýze nemá daleko, protože se pokouší o novou formu politické ekonomie. Ale takových knih je dnes už celá řada, jen se u nás nekomentují, dokonce ani v již nemyslící levici.

Paradox super-imperiálního Západu je v tom, že vládne pomocí proxy-válek. Ale přitom nevyhrál ani jednu válku od Druhé světové, a tu vyhráli Rusové a jejich spojenci. Poslední kuchařku války USA v zastoupení proti Venezuele popisuje tato výborná investigativní žurnalistka, která ji vydala nedávno, viz naše krátká zpráva. Jak vypadá trojí zisková dynamika proxy-válek? Musí se na ní vydělat třikrát. Máme zemi, kterou z mocenských důvodů potřebujete vojensky, politicky a ekonomicky zničit:

válka za cizí prachy: vezmete nespokojence naočkované vašimi elitními think-tanky a k nim přidáte vámi placené teroristy, které přeléváte z jedné země do druhé; pak uděláte „demokratickou revoluci“ zdola;

zisk z války: terorističtí borci se zaplatí z lupu rozvrácené země a vaše elity budou zničené zemi správcovat; pokud máte náladu, můžete tam udělat i volby, ať je nějaká legrace;

integrace do super-imperialistického bloku: zavedete tam postupně neoliberální ideologii s příslušnými hodnotami a elity budete odměňovat nebo trestat podle toho, jak úspěšně ji budou prosazovat. Platit je budete z nakradeného nerostného a jiného bohatství vámi dobyté země, stojí to pár haléřů, viz model Soroš.

Takže je to jasné: i pokud Západ prohraje proxy-válku na Ukrajině, USA mají co slavit jako „vítězství“. Jasně to řekli všichni jestřábi a v krátkých zprávách jsme citovali senátora Blumentala. Rozvrácení Ukrajiny a smrt půl miliónu lidí byla „výhodná investice“ do ničení Ruska. Takoví kámoši vám spolehlivě vynahradí všechny nepřátele nahromaděné za jedno století. Jak správně poznamenali nezávislí ruští komentátoři, Zelenský skutečně dekomunizuje zemi, protože vrací Ukrajinu do stavu v 19. století. Prezident Biden a jeho synátor jsou nyní oficiálně vyšetřováni, jak na Ukrajině kradli skrze úplatky při imperiálním drancování. Takže máte ekonomickou část proxy-válek hezky v on-line reálu. A nyní k opačné nezamýšlené dynamice západních super-imperiálních elit:

iracionální chamtivost elit si vidí jen špičku nosu: rozvrácení světového systému sociálních, politických a ekonomických vazeb sjednocuje zbytek světa proti Západu; příkladem je Rusko a Čína jako vedoucí lídři zemí BRICS;

levné teroristické pracovní síly na dělání revolucí a masy uprchlíků si vytvoří vlastní ekonomiku bídy a rozvratu, kterou nemůžete kontrolovat, protože nemáte jak; zničili jste stát, který je držel na uzdě, viz příklad Libye a Sýrie;

integrace těchto zemí do super-imperialistického bloku nejde, protože tak zvaný „failed state“ nelze nikam integrovat; darebácký stát paradoxně žije z nihilistické světové ekonomiky, jako výše popsané ghetto v Matiční ulici;

proxy-válkou rozvrácený stát ohrožuje civilizované státy kolem, které musí zavést drahá represivní opatření (viz místními lidmi postavený plot v Matiční); výsledkem je nezamýšlený vznik opozice všeho druhu v západních státech; ty se musí bránit proti likvidaci přicházející zvnějšku.

Takže zdánlivá všemoc globalistů platí jen na Západě, který je vinou vlastní neschopnosti ve slepé uličce. Nezamýšlené důsledky globalistů v rámci prováděného NWO vytvářejí spontánní anti-NWO všeho druhu, od anarchistického zločineckého „státu“ až po produktivní opozici na Západě. Konečně dobrá zpráva pro Čechy: nemusíte nic dělat a být líní a zbabělí jako dosud, ono se to podělá samo od sebe.

Dynamika digitálního koncentráku

Tady je to celkem jednoduché, podívejte se na digitalizující piráty a zeleně dotované mozky. Za neziskovou úplatu žijí z toho, že ničí zdravý a potřebný industriál země. Tím ji připravují o zdroje, které bychom potřebovali ke skutečné změně k lepšímu. Totéž se týká úředníků, doktorů, duchovních (tam patřím) a celé střední třídy, která je napojená na zradu vzdělanců (tam taky patřím). Tato skupina se prodala agentům Deep state a společně ničí stát pro externí neoliberální elity za oceánem. Střední třída si zcela iracionálně myslí, že když za malé držhubné zničí plovoucí státní Titanik, tak za tuto zradu je jedno promile nechá nastoupit do záchranného člunu.

Jako filosof nad tím nerozumem jen kroutím hlavou, ale myšlení střední třídy se opičí po iracionální chamtivosti a sociopatech z horní vrstvy. Tak to bylo vždy. Takže zisk z digitálního koncentráku jede v modelu „Cyklon B“, viz článek z roku 2021 Proč mají být na jaře všichni v očkovacím transportu. Je to model házení cyklonu B do plynové komory upravený na 4 druhy viny, kterou popsal pro Němce Karl Jaspers po Druhé světové válce. K tomu si přidejte ekonomický zisk každé z těchto skupin a máte to celé. Tito poskoci pak fungují jako agenti systému, viz jiný článek Kovid a globalizační agenda III – Tragédie boje s kovidem. Proti této dynamice, kterou aktivně živíme tím, že podle Solženicyna „žijeme se lží“, stojí následující faktory:

iracionální chamtivost elit si opět nevidí na špičku nosu: rozvrácení přediva vztahů daných staletým systémem soužití v rámci všech možných hodnot (tedy nejen ekonomických) znamená, že mocipáni si podřežou větev, na které hřadují, a odkud kálí lidem na hlavu;

zničení energetické základny země znamená, že energetické a technické know-how určené nároky na digitální koncentrák nebude fungovat; jeden výpadek proudu znamená, že fízlovací servery vašeho oblíbeného Facebooku a Google půjdou do kytek;

pyramida jednoho promile pevně stojí na špici proto, že bílé límečky prodávají modré límečky za ten záchranný člun po potopení Titaniku; jenže digitální společnost nepotřebuje jen manuální práci dělníka ve fabrice 19. století, ale aktivní přístup technika; to nejde bez určitých hodnot v zájmu celku, a ty nová elita zničila;

dynamika loajality bude slábnout s tím, jak elity vykradou všechno do mrtě a zničí i střední třídu; znechucení drobní zrádci pak hodí digitální vidle do digitální databáze a tím způsobí nenadálý reset systému.

Takže konečně dobrá zpráva pro českou střední třídu: očkujte, lžete a kraďte vesele dál. A jako za socíku dělejte sabotáž tohoto systému na způsob nějakého komunistického bankovního úředníka jménem Václav Klaus, nebo profesionálního rozvědčíka jménem Petr Pavel. Pak se budete mít dobře v mezích super-imperiálních možností a nemusíte nic dělat, můžete být líní a zbabělí jako dosud. Dělejte, že to jede a rozumně přikrádejte systémem „malá domů“. Ono se to podělá samo od sebe, jak za Hitlera či za Husáka.

Poslední bod by měl popsat dynamiku rozvratu EU ve stejném modelu, tj. v rámci dvojí strategie elit a nezamýšlených účinků daným jejich iracionálním jednáním. Toto vyžaduje samostatný článek. V případě pokusu o politickou ekonomii v rámci EU-nihilismu je třeba argumentovat fakty. Tak si to necháme někdy na příště.

AUTOR: Václav Umlauf

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (59 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pán prezident Českej republiky P. Pavel, nerozbíjajte dobré vzťahy medzi našimi národmi.

Žijeme vo zvláštnej dobe. Ten, kto podporuje mier, je vojnový štváč. Ten, kto podporuje vojnu, je mierový aktivista.

Ale lepšie je zastaviť vojnu a desať rokov rokovať, ako nechať Ukrajincov a Rusov, aby sa ďalších desať rokov bez výsledku zabíjali.

https://www.youtube.com/watch?v=WGU1nxItQpI

Průměrný počet slepic: 4.8 (83 hlasů)

PePa si nejspíš myslí, že je i prezidentem Slovenska, že jim do toho krafe. Chtějí mu dodatečně zajistit podpis Charty 77..., protože v té době prý byl "pomýlený". Z toho tedy plyne, že máme pomýleného prezidenta. Asi proto do toho krafe i Slovákům.

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)

Jen škoda, že Fico ani slovíčkem nechce povýšit svůj národ na Suveréna.

Bohužel, nelze ho tedy považovat za rozumného státníka.

Ale v mnohém se s ním dá souhlasit.
Přesněji: podepsal bych se pod všechna Ficem zde uvedená tvrzení :-)

Průměrný počet slepic: 2.7 (15 hlasů)

je třeba, aby země měla výrazně více než 10 milionů obyvatel. Armáda, diplomacie a další instituce jsou nákladné.
Švýcarsko, jako sídlo podstatné části globálních elit je jedinečné a neopakovatelné. Mimochodem, ženy tam získaly volební právo až v osmdesátých letech, do té doby nesměly bez svolení manžela ani nastoupit do práce. Viz komedie s Happy Endem: https://www.csfd.cz/film/502296-zenou-z-bozi-vule/prehled/

Orbán lavíruje, Janukovič lavíroval, Fico musí lavírovat, i Zeman dost dlouho lavíroval, než mu, zřejmě, vysvětlili, že musí zaujmout pevný postoj. Globalistická bestie sice už má pokročilou paradentózu, ale stále má dostatek zubů.

Země Koruny české měly mít v době tzv. První republiky kantonální uspořádání po vzoru Švýcarské konfederace. Samosprávné kantony slíbil Beneš ve Versailles, kdyby to neudělal, nedovolili by mu založit republiku s tak obrovskou německy hovořící menšinou. Českých Němců bylo více než Slováků. První republika nebyla ani náhodou suverénní stát, byli jsme francouzským protektorátem. 
Velitel československých legií byl Maurice Janin, československou armádu zase založil generál Maurice Pellé, měl plat vyšší než prezident republiky.

Mimochodem, hlavním důvodem úspěchu české inteligence byla BILINGVNOST české inteligence. Museli umět česky i německy v kvalitě rodilého mluvčího, zatímco Čeští Němci se obešli bez dobré znalosti češtiny. Bilingvnost dělá s lidským mozkem divy. Od té doby, co nás zednář Beneš "etnicky očistil" to s námi jde z kopce, bez ohledu na naši nespornou kreativitu a důvtip.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Vemte si takové Lichtenštejnsko, jehož nezávislost se datuje od roku 1806 - kolik mělo v té době obyvatel, netuším, ale v současnosti stačí k udržení státní suverenity 40 tisíc poddaných v Evropě nejmocnějšího knížete (z toho 34% cizinců - krásný příklad multikulti :-). Volební právo žen tam bylo zavedeno až v roce 1984, ve Švýcarsku celostátně počátkem 70. let (1971, kantonálně v rozmezí let 1959-1990). Příčinou tohoto "zpoždění" byla nejen přímá demokracie v obou zemích - nerozhodoval o tom parlament, ale lid - v té době výhradně muži. Navíc některé Švýcarsky dodnes tvrdí, že chodit volit je ztrátou času, stačí mužům vysvětlit, jak mají hlasovat, a ony se mezitím mohou doma věnovat něčemu mnohem důležitějšímu :-)

To bylo opravdu škoda, že nevzniklo kantonální uspořádání už za první republiky. Massaryk se navíc při pobytu ve Švýcarsku prý živě zajímal i o prvky přímé demokracie. Proč je nakonec nechtěl nebo nedokázal prosadit, netuším, ale každopádně propásl tu nejlepší příležitost.

Ve vyhnání Němců vidím také víc škody než užitku. Kdyby existovala kantonální autonomie, subsidiarita a suverenita, žili bychom v jednom státě s Němci, Slováky, Maďary a Rusíny dodnes.

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

😊 😊 😊

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

a ten si pořád myje ruce. Vždycky se tak v kuchyňce přichomejtne a s naučeně ledabylým "Já se jenom tak lehce opláchnu" strčí ruce pod kohoutek. A za deset minut zase.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

když ještě žila paní kněžna Marie Aglaé Lichtenštejnská, narozená v Praze (palác Kinských na Staroměstském náměstí) jako hraběnka Kinská z Vchynic a Tetova. Tehdy jsem byl na autogramiádě knihy Stát ve třetím tisíciletí, platil jsem její dotisk, takže s Jeho Jasností, Janem Adamem II, hrabětem z Rittbergu, vládnoucím knížetem z Lichtenštejnu, vévodou z Opavy a Krnova jsem se setkal osobně.

Jsem hluboce přesvědčen, že kdyby předválečná Republika Československá nebyla založena na lžích, podvodech a zlodějně, tak by existovala dodnes, od Ašského výběžku po Jasinský průsmyk.
Pokud by: 1) Čeští Němci měli své samosprávné kantony, které se ve Versalles zavázal vytvořit Edvard Beneš,
2) Slováci federaci a 3) Rusíni Autonomní republiku Podkarpatská Rus, (Masarykovy dohody podepsané v Clevelandu, Pittsburgu a Filadelfii), tak by sami Čeští Němci ochotně rukovali do pohraničních pevností a Hitler by si na nás netroufnul, protože by ho hnali jeho vlastní "soukmenovci" svinským krokem. Takhle jejich kosti hnijí pod Stalingradem a širých ruských pláních.

Takhle si u nás Hitler ozbrojil 40 divizí, naše tanky dobíjely Polsko a Francii, donští kozáci, kolaborující s Hitlerem, donosili uniformy československé armády, škodovácké moždíře 305 mm bořily pevnosti u Sevastopolu. 40% zbrojního průmyslu III. říše bylo v Protektorátu, tedy v onom, již o Sudety okleštěném území. Československo tedy zdvojnásobilo průmyslový potenciál Hitlerova Německa.

Nevěřím, že Britové a Francouzi byli takoví blbci. Když Hitler v roce 1936 obsadil Porýní, tak by na jeho pacifikaci stačila pouhá francouzská Cizinecká legie, za jejichž padlé by francouzské matky plakat nemusely.

Jsem proto přesvědčen, že Hitler dostal za úkol dobít Sovětský Svaz a dostal k tomu skoro celou Evropu. Bylo mu to ale houby platné, stejně jako před ním  Polsko-litevské unii na počátku 17-tého století (Smuta), Švédům (Severní válka) a Napoleonovi. 

Jak říkal Edvard Beneš, jenž se "zasloužil o stát", dějiny jsou dvojí, jedny jak to bylo doopravdy, a druhé pro prostý lid..

Nechápu, co jiného bylo smyslem II světové války, a proč probíhala tak, jak probíhala. Možná že smyslem bylo i vybít co nejvíce Němců..

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

podobná tomu, co je popisováno v Bibli: 40 let putování po poušti - přežili jen ti s nejlepšími geny

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

má svůj důvod v historii, muži ho získali proto, že se na ně vztahovala Všeobecná branná povinnost.

V té první, předválečné Republice Československé, byli aktivní vojáci a příslušníci Četnictva zbaveni volebního práva tak, aby nepodléhali politické agitaci.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

.. se ve své knize Hvězdná pěchota inspiroval politickým zřízením Římské republiky před Sulovou reformou, kdy volební právo měli jen Občané, kteří se na vlastní náklady ozbrojili a sloužili republice ve Falanze. To byli tzv. PATRICIOVÉ.  Zbytek římského obyvatelstva byli tzv. PLEBEJCI,  kteří neměli občanská práva, protože si je nezasloužili.

R.A.Heinlein ve své knize Hvězdná pěchota popisuje společnost, ve které má každý právo nastoupit do armády, a jen ten, kdo řádně odsloužil svou službu, se mohl po návratu do civilu stát Občanem, s právem volit a být volen. Aktivní vojáci, i kdyby to byl Hvězdný Maršál, volební právo také neměli.

V našich podmínkách by mohli například mít volební právo jen lidé, kteří dávají státu více, než od něj dostávají, což by s dnešními počítači neměl být problém evidovat. Podnikatel, žijící ze státních zakázek, a jeho zaměstnanci, stejně jako všichni státní úředníci, hasiči, vojáci, učitelé a další státem placení lidé jsou vlastně v konfliktu zájmů, stejně jako příjemci sociálních dávek.

Výjimku by zasluhovali jen starobní důchodci, kteří v době svého aktivního života měli volební právo.

Když jsem o tom kdysi hovořil s panem senátorem Čunkem, tak jsem na jeho tváři uviděl pobavený úsměv..

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

I kdyby toto video Nejvyššímu kontrášovi Českobrnska   někdo připustil, stejně to dopadne na neúrodnou hlušinu.

Na haldě ze šachty nemůžete sázet brambory nebo sít ječmen. Proto se to jmenuje "hlušina".

Ovšem na smetišti vyroste leccos, co by jste ani ve skleníku nečekali.

PePa je jenom ta hydroponie, která roste z toho, co jí loutkáři pustí do žil.

V OSN přečte ukraruskou supliku. 

Obyvatele Českobrnska pošle na ukraruská jatka. Bez výčitek "svědomí". Svědomí není nikde v základních ŘÁDECH armády.

Voják nemá svědomí. Stejně jako psychopat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Co mě před časem zarazilo, tak jakási dohoda, že to po Joudové má převzít kramla (krásná mladá), teda pokud nebude tou dobou předsedkyní vlády :-). Na tom je ale nezajímavější to, že Fiala je opravdu slaboch a ještě před volbami slíbil tohle místo komusi ze Stanů, aniž by věděl, jak dopadne jeho vlastní partaj. Dost mi to připomíná vrávorání Nečase.

O komunikaci mám jinou představu, než je vylepování plakátků Bohužel je současná opozice tak slabá, že jim to nehodili na hlavu, vždyť plakátování není dialog, nýbrž monolog; poloholá věta rozhodně nezastoupí vysvětlování, veřejné vystoupení, setkání s voliči ve volebním obvodě. A že těch nenažranců tam je!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

VIDEO: Putin dostal vše, co chtěl a válka skončila, Rusko vyhrálo! Americký novinář a držitel Pulitzerovy ceny Seymour Hersh odhalil nejnovější interní informace zevnitř amerických zpravodajských služeb! Rusko již prý dál nepůjde a válka skončí příměřím! Mezitím ale česká armáda na Sněžníku u Děčína rozmístila pasivní radiolokátor VERA-NG, který má hlídat eventuální příletové dráhy ruského útoku z Kaliningradské oblasti! Turisti chodí okolo a nevěří vlastním očím!

Americký novinář a legenda Seymour Hersh, který dal naposledy o sobě vědět odhalením pozadí o útoku amerického námořnictva na plynovody Nord Stream, přišel v uplynulém týdnu s novými a výbušnými informacemi z pozadí americké zpravodajské komunity. Podle jeho informačních zdrojů z okruhu amerických zpravodajců válka na Ukrajině skončila a Rusko vyhrálo! V posledním videocastu navíc Hersh uvedl, že Vladimir Putin dostal vše, co chtěl a válka skončí příměřím…

Jediné, o co se teď prý hraje, je zatajení této skutečnosti a snaha o mediální prodloužení války a vyprázdnění amerických zbrojních skladů, na kterých je existenčně závislý americký vojensko-průmyslový komplex. Kdyby teď Ukrajina složila zbraně, nasmlouvané miliardové kontrakty programu Lend & Lease by skončily předčasně, což by poškodilo americké zbrojovky, které již s těmi penězi od americké vlády dopředu počítají ve svých ročních výsledovkách pro své akcionáře. Peníze pro Ukrajinu totiž vlastně nejsou pro Ukrajinu, ale pro americké zbrojovky.

Tyto zbrojovky dostanou peníze a ze svých naplněných skladů, ve kterých leží často vyrobená munice a zbraně dlouhé desítky let, protože americká armáda je zrovna nikde nepotřebuje odebrat, je pošlou loděmi do Hamburku a potom přes Polsko na Ukrajinu. Americká armáda má s americkými zbrojovkami uzavřené právně závazné smlouvy o povinnosti platby a odběru, takže americká armáda musí zbraně a munici odebírat a platit za ně i v době, kdy zrovna americká armáda nikde ve světě nebojuje...

Americká vláda tak potřebuje pokračování války na Ukrajině proto, aby mohla odebrat od amerických zbrojovek skladové zásoby munice a zbraní, které americká armáda už nepotřebuje, nepoužívá, nechce a nemůže upotřebit...

Černochová nakoupí poruchové a dnes již zastarávající stíhačky F-35 za skoro půl bilionu korun při započtení rekonstrukce letišť!

Prostě válka musí pokračovat, aby bylo možné od Američanů nakoupit nové zbraně! Proto americké tajné služby už hovoří o tom, že válka skončila a Rusko vyhrálo, ale mediálně a veřejně se to nikdo nesmí dozvědět, protože by došlo ke zrušení programu Lend & Lease a v Evropě by to ohrozilo plán na mamutí přezbrojení členských států NATO veskrze a pouze novými americkými zbraněmi...

Řehkova výhrůžka o možné válce s Ruskem je asi myšlena vážně, česká armáda rozmístila na Sněžníku u Děčína pasivní radiolokátor VERA-NG

V té souvislosti stojí za pozornost, co se děje v České republice. Narativ generálního štábu AČR z úst náčelníka štábu gen. Karla Řehky o tom, že válka s Ruskem není vyloučená, má podle všeho další AO, tedy aktivní opatření. Naše čtenářka v neděli nafotila na Děčínském Sněžníku nedaleko rozhledny rozmístěný a důkladně zamaskovaný radiolokátor VERA-NG s vojenským stanem a se zaparkovaným terénním autem AČR a s civilním autem s bavorskou SPZ.

V případě toho německého auta mohlo jít o turistu, který tam zaparkoval, i když to by bylo velmi zvláštní, že by odstavil auto hned vedle vojenského a opáskovaného perimetru. Další čtenář našeho serveru, který rovněž byl na Sněžníku, nám potvrdil, že u turistů instalace radaru nedaleko rozhledny vyvolává překvapení, především a vzhledem k válečnému maskování proti vzdušnému průzkumu, což se v době míru obvykle neprovádí, pokud jde o radar rozmístěný jen preventivně a pro potřeby civilního zabezpečení...(foto viz níže)

 

https://aeronet.news/…ce/

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Hele, na webu sparťanských ultras psali, že slávisti jsou kokoti. Je to pravda? Tak asi jo, když to tam psali...

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)

na ČT říkají, že UA vítězí. Je to pravda ? Asi jo ?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Pro mnohé asi jo, když to říkají na ČT :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Takový půvabný slogan Rudého Práva deníku KSČ.

Není pravda že  prachy puštěné kongresem USA na Ukrarusko nedotekou? Protože je dostanou překupníci zasloužilé techniky a munice, která se nevybouchala v Afghánistánu nebo na Středním východě?

Je pravda, že armády Ruské federace, které jsou rok a půl zapikány před Dněprem, smetou ve svatém imperiálním tažení Západní hodnoty do Atlantiku jako před osmdesáti lety?

Straší nás Mongolskou jízdou, ale ještě Mongolům nenavozily z ČR dost těch Przewalského komoňů.

Zato okupantů od severních břehů Afriky denně přibývá po tisících!

Nebojím se Rusů Slovanů křesťanů.

Bojím se těch mloků, kteří nestaví hnízda, nesbírají med, loví za tmy, v zimě čekají na jaro v teple se množí jako housenky aby sežraly, co vzešlo z práce druhých!

 

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Tato mapa zobrazuje topologii národních hranic. Všechny informace o tvaru a velikosti země jsou ignorovány. To vede k některým zajímavým efektům: Brunej a Indonésie jsou spojeny s Afro-Eurasií, protože jsou propojeny přes Malajsii, přestože se nacházejí na různých pevninách. Exklávy byly jinak ignorovány. Svět obklopuje prstenec 38 ostrovních států a také dvě dvojice (Haiti/Dominikánská republika a Irsko/Velká Británie). Východ je (přibližně) nahoře.

* Čína má více hranic než kterákoli jiná země na světě. To jí také dává možnost spojit se s více zeměmi než může kterákoliv jiná země.
* Modré oddělující čáry jsou oceány: Horní dvě třetiny jsou "světovým ostrovem", na kterém žije většina světové populace, nachází se tam většina zdrojů a bohatství a může být spojen jako jeden celek prostřednictvím pozemních cest nebo krátkých oceánských skoků.

* Spodní část tvoří Amerika. Je topologicky izolovaná od světového ostrova. Vzhledem k tomu, že kontrola námořních cest ztrácí na významu, ztratí v případě sjednocení světového ostrova také na významu a relativní moci. Je zřejmé, že tato sjednocující síla pravděpodobně vznikne v Číně, jejíž pozemní cesty využívající vysokorychlostní železnice, silnice, potrubí a přístavy lze snadno vybudovat a propojit v rámci "nové hedvábné stezky".

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Nebo radši australsky, těm to může být jedno, ti s nikým hranici nemají.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)