Řídit stát jako marketingovou kampaň

Autor

Nevím, jak přesně henty sociální sítě řeší cílení reklam, určitě je to velmi zajímavá IT alchymie, ale vzhledem k tomu, co píšu a co sleduju, jsem se vlastně nikdy nedivil, že mi fejsbůk dává na vědomí sponozorované odkazy prakticky všech politických stran… Pětikolka samozřejmě vede a nejčastěji se ke mě dostanou zaplacené reklamy ODS a na druhém místě KDU-ČSL.

Hele, já mám v poslední době pocit, že normálně začali blouznit. Že už jim z toho na férovku jeblo. Něco podobného jako poslední rozhovor Vítka Rakušana u Bakaly na Aktuálně. Jsou nejlepší vláda, mimořádně těžké období zvládli, za chvíli už bude líp a jejich preference zase porostou… Všechno je v nejlepším pořádku, vládní kroky jsou promyšlené… tedy kromě těch, které ještě musejí upravit a promyslet, za deset let tady budou henty rychlovlaky, grýdnýl ani migrace nebude žádný problém, kriminalita neroste, sociální problémy nejsou, dodržujeme předvolební sliby, daně jsme nezvýšili…

Jsou fakt tak odtržení od reality, nebo je to nějaká (pro mě nepochopitelná) technologie moci? Vždyť oni těmito reklamami už dělají blbce i z vlastních voličů. Průzkum spokojenosti s vládou Blyštivého Péti mluví celkem jasně. Já chápu, že budou strašit Babišem… to se docela osvědčilo. Chápu, že straší Okamurou a Rajchlem. Chápu, že straší ruskou pátou kolonou. To se tady v této zemi dělá dlouhodobě. Ale hlava mi nebere, proč si myslí, že mohou z té vysokoškolsky vzdělané části populace dělat debily, když jim sponozorovaně do očí lžou o nezvyšování daní a migračních kvótách?

Platí ještě to, co vždycky říkali v televizi… že Okamuru volí lidi s učňákem a Fialu volí vzdělaní lidé?

Nebo už dneska platí, že co vysokoškolák, to blbec? Kdo jim ty kampaně dělá? Že má Babiš Máru Prchala, to jsme všichni věděli, o tom se mluvilo, ale kdo sakra dělá marketéra v ODSce? Kdo je podepsaný pod těmi nejdebilnějšími slogany v této zemi, které znechucují i ty, kteří by Fialu volili ještě i dnes? Nebo mají fakt nějak vytipované, že to na lidi zabírá?

Nebo věří tomu, že stačí věci jinak pojmenovat, udělat dostatečně jásavou reklamu a realita se přizpůsobí? Takhle nějak se dělala ta ukrajinská ofenzíva, ne? Spousta vzletných videí, spousta krásného marketingu, dělali na tom ti nejlepší z nejlepších… ale realita se nepřizpůsobila. Mongolské hordy vyděšeně neutekly. Pamatuju si, jak naši intervjuci psali o tom, že se Rusové bojí a dělají kolem Melitopolu zákopy. Byl to důkaz brzkého vítězství. I Visingrové to tak viděli… v televizi nebyl jediný analytik, který by v předjaří řekl, že Rusové připravují obranu a určitě nezůstane jen u zákopů, ale dojde i na miny a rušičky dronů. Na to si všichni vzpomněli, až začaly hořet Leopardy. „Ofenzíva jde dobře, ale ne tak rychle, jak bychom si představovali.“

Před půl rokem Rusové jásavě oslavovali každou minivesničku, kterou obsadili při postupu vpřed. Naučili jsme se docela slušně ukrajinský místopis. Teď dělají totéž Ukrajinci. Jásavě oslavují každý shluk domů, který obsadí. Loni to byl důkaz ruské neschopnosti, letos je to důkaz ukrajinských schopností.

Mimochodem… včera jsem viděl další level, ze kterého by měl Goebels určitě radost. Na Seznamu byl článek, že Rusové ostřelují ukrajinské základny… ale považte, oni je ostřelují ZOUFALE. Takový Kalibr letí a je to zoufalost. Kam na to chodí?

Myslíte, že tomu opravdu věří? Nebo tam pragmaticky sedí, berou za takové marketingové obraty peníze, naprosto cynicky vědí, že absolventi fakulty sociálních studií tohle prostě chtějí slyšet a tak jim to dávají? Tohle jsem si totiž myslel já. Že jsou to chladnokrevní technologové moci a mají experty, kteří jim to prostě dobře nastaví. Ale teď v poslední době mám pocit, že oni to myslí vážně. Že opravdu věří, že je důležitější video než realita. Že vysoké ceny zkrotí tím, že mluví o jejich krocení. Taiwan sice postaví továrnu na čipy v Drážďanech, ale tím, že Markéta Pekarová Adamová řekne, že je to pro nás taky výhra, tak se to výhrou stane.

Nebo už jsou tak zblblí tou svojí výlučností? Třicet let o sobě říkali, jak jsou morální, až tomu uvěřili? Třicet let říkali, že stačí do politiky vrátit slušnost a řád, oni jsou ti slušní a tím pádem to prostě dělají dobře a hotovo, i kdybychom tu měli chroustat kůru ze stromů?

Nebo jim to prostě usnadňujeme našimi hádkami, které jsou tak zásadní, že ve vládě může být jeden blbec vedle druhého, ale ničemu to nevadí, protože my jsme ještě blbější? Člověku se nechce věřit, co dokážou vypotit a ještě zasponzorovat, aby se to dostalo mezi lidi… a pořád tam ještě jsou…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat moji knihu. Kdo pošle alespoň 200,- Kč, může si stáhnout audioknihu.

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (267 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jak vypadá opravdový populismus?!

Když premiér země, která je 30 let zcela samostatná,

vykládá občanům, že chudoba znamená respekt a bída sebevědomí.

Když premiér země, která vždy byla mostem přátelství mezi východem a západem,

vykládá občanům, že politika, kterou nás do této války nejen ekonomicky, ale i fakticky

zatáhl,  je pro naše dobro.

Když premiér země, která vždy byla proslulá diplomacií, vykládá občanům,

že naší prioritou je armáda.

Když premiér země, která ve většinově státním podniku vyrábí a vyváží elektřinu,

aby ji pak nakupovala draze de facto zpět, vykládá občanům, že netopením a

nesvícením ukazují svoji zodpovědnost.

Když premiér, kterému se v dnešní době zvedl plat o desítky tisíc korun,

vykládá občanům, že se nemají bát požádat si o dávky.

ANO, TAK VYPADÁ POPULISMUS.

To nebyl projev, to byla CHVÁLA VLASTNÍ NESCHOPNOSTI!

To je drzost, jakou neměli ani komunisti.

Průměrný počet slepic: 4.8 (178 hlasů)

" ...Nebo jim to prostě usnadňujeme našimi hádkami, které jsou tak zásadní, že ve vládě může být jeden blbec vedle druhého, 

ale ničemu to nevadí, protože my jsme ještě blbější?..." 

 

Ano, jsme blbější, protože se hádáme mezi sebou, protože opozice není jednotná. 

Nejvíce ze všeho si ale musíme přiznat že jsou v přesile, že jich je více než my

Mají podporu drtivé většiny mladých lidí kteří jsou ovlivnění od lživé ČT a zaprodaných médií.

Vygumování mladiství jsou o to více fanatičtí, jsou o to více nebezpečnější.

Jejich média jsou větší a silnější. Stačí nakouknout na jejich lživé servery jako je seznam.cz, 

aktualne.cz, Forum.24, Idnes, novinky, deník N, Blesk atd 

a snadno zjistíte že těch vygumovaných co tam píšou je drtivá většina.

Všechny televize jsou jejich, jako je lživá ČT, CNN Prima News, Nova, Barandov, Seznam TV.

A bude to ještě hůř, protože teď vládnou, mají veškerou moc ve svých rukou a  svá koryta nenechají.

Průměrný počet slepic: 4.7 (77 hlasů)

A já se mýlím ale nemyslím si že je jich více přesto že to v diskuzích vámi zmíněných plátků působí. Myslím si že je to dáno tím že  oponetnti jejich správného názoru nejsou do diskuze připuštěni. Dále si myslím že spousta lidí nemá potřebu psát do diskuzí či na twitry fejsbůky apod. Co se mladých týče kolik z nich se stará o sebe samostatně a není na mamahotelu bez starostí jak zaplatit vše co je třeba.  V mém okolí je zpočtu na prstech jedné ruky a ti rozhodně tuhle sebranku nevolí. Prostě pane Antoníne jsem asi blbý optimista ale říkám si že přece nejsme tak hloupý abychom nechali vlátnout tuhle sebranku. Věřím že 16.9. se na Václaváku sejde ohromná masa lidí a že to bude začátek změny.

Průměrný počet slepic: 4.6 (66 hlasů)
Trvalý odkaz

A nyní vážně.  Co se vlastně změnilo?

Za komančů se v prvomájovém průvodu provolávala hesla jak porážíme kapitalismus a úspěšně budujeme světlé zítřky. Po průvodu u řezníka jsem byl rád když jsem sehnal kližku. - Dnes posloucháme stejné naivní optimistické bláboly. A pak půl dne sháníme alespoň nějaká antibiotika pro děti.

Komunisti nás 40 let táhli do prdele. Alespoň u toho nesekali dluhy. - Tito šmejdi našli do prdele zkratku. A ještě u toho zatnou sekeru jak prase.

Komunisti nás strašili bojem za mír. Ale ten mír víceméně drželi. - Tito šmejdi jdou natěšeně z jedné války do druhé, kulantně pojmenované expediční sbory. A mám strach, že svoji obdivuhodnou debilitou a neomezenou arogancí nás dostanou do opravdu velké války.

;o/

Průměrný počet slepic: 4.7 (155 hlasů)

Evoluci nezastavíš. Jsme neandrtálci. Vyhyneme. Válcuje nás nový druh. ;o/

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

Vynikající článek popisující současný stav společnocti i jednotlivce, díky za něj. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

Až na ten čas budoucí. Už v tom delší dobu jedeme. Názorným příkladem je naše vládnoucí "elita". Evropský parlament je na tom stejně. Je to prolezlé celým západním svetem

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Jo - milý Ethanole, komunisti nás dostali do prdele, jejich kariérní soudruzi nás z té prdele poslali do hajzlu. A v latríně to právě žbluňklo.

Ignoruju demonstrace v situaci, kdy už dávno měla být defenestrace. Na tu si rád zajedu - se vším, co doma najdu, abych se podělil s těmi, co mají holé ruce, protože bude daleko lepší mít přitom hole v ruce, ideálně ty hromové. Protože i hromová hůl pamatující Franze Jozefa nebo generála Granta je lepší, než nic a pro mnohé je pořád použitelnější, než násada od krumpáče, kterou neumí vzít do ruky.

Za současné situace demonstrovat místo defenestrovat je stejné, jako tahat kudlu tam, kde se bude střílet.

A ještě jedna věc. Pokud dojde na změnu - kdo to bude sponzorovat? Lenina sponzoroval německý císař, Fidel byl z jedné z nejbohatších rodin na Kubě a většinu jeho revoluce paradoxně sponzorovali Američani, naši soudruzi měli Stalina. Kdo podšprajcne kulatou sumičkou alternativu?

Průměrný počet slepic: 3.8 (30 hlasů)

Za svůj život už jsem si zademonstroval dost. Prakticky bez výsledku. Takže pokud ještě na nějakou demonstraci zase někdy pojedu, tak až na tu zásadní a s klackem v ruce.

Ale taky je pravda, že na poslední odstavec tvého příspěvku nemám ani odpověď, ani řešení. ;o/

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

jet, bohužel nemohu, ale jezdil jsem. Se známými výlet z Brna, obídek , pár Plzniček v Opletalové a pak hurá na pár hodin pod koně se stejně smýšlejícími lidmi. Dobře strávený čas.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

V mnohém s Vami souhlasím. Už ne s obavami ale s hrůzou sleduji, kam se naše společnost řítí. Moc rád bych to vyřešil nějak rychle. Ale jak? Defenestrací? A víte co všechno by nastalo potom? Na druhou stranu, co získáte tím že zůstanete doma? Čeho tím dosáhnete? Když nebudou demonstrace (čím početnější, tím lepší) řekneme vládě DĚLÁTE TO DOBŘE. To fat nedělají. Já jedu. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Schválně nepíšu  naše  současná  vláda, protože to je JEJICH vláda.

Vše nasvědčuje tomu,  že  to co je teď u moci -  a  bohužel  na úplně celém tzv. kolektivním západě, včetně USA  jsou pouze figurky, poslušní ratlíci, kteří plní příkazy těch, kdo jim a bohužel i nám  skutečně vládnou. To tyto poslušné poskoky   samozřejmě nezbavuje plné  zodpovědnosti za činy, které dělají.  Jeden  z mnoha a mnoha příkladů šíleností co páchají je na tomto obrázku:

Ukrainian military cemetery in Kharkiv December 2022

Zdroj:  Zelensky's Pivotal Counteroffensive Call Threatens to Divide Leadership (newsweek.com)   ( https://www.newsweek.com/zelensky-pivotal-ukraine-counteroffensive-call-threatens-divide-leadership-1819564#slideshow/2269612  ), odkaz na zdroj najdete v dnešním MAP ( www.michalapetr.com  )

Pokud vás zajímá, kdo  procesy skutečně  řídí, alespoň nahlédněte do knihy    "Co nesmíte vědět 2" , autor M. Morris. Lze běžně najít  ke stažení  ( zatím )  na webu, např. tady:

https://ulozto.cz/file/xXcMtjZz4C05/morris-michael-co-nesmite-vedet-2-pdf#!ZGMyLGR2AGSuATD2ZwAvZzH2ZJIuAmHjDmEgnaIusyObqQRkZN==

Nápověda ke knize: za vším hledej prachy a moc,  potoky krve   a statisíce zmrzačených  mocipány  nezajímají

------------

Poznámka:   ale ať je tak nebo onak, ničím jiným, než masivní účastí  obrovského množství lidí  na nenásilné  demonstraci  nemáme  sebemenší šanci současnou  situaci  změnit. Protože ONI jsou na již pouhý náznak násilí proti současným vládám perfektně připraveni ( vzpomeňme např. na Kanadu, kde masivní protivládní blokády  dokonale eliminovali  nebo na akci  u muzea v Praze ).  A to že se páchá násilí na běžných lidech jim je úplně fuk, či spíše je ještě podporují  

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

Když nemají voliče, t ak ať táhnou do piče! Mnohý český občan správně tvrdí: České zemi vládnou zmrdi. Sociální vědci jsou vlastně jenom parazitní zmetci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Sedět doma na zadku

není jistě v pořádku.

Do Prahy se vydat můžeš,

za pecí nám nepomůžeš.

 

Kdo do Prahy se podívá

Anička mu zazpívá

pokud pražští "mocipání"

nezakážou jí zpívání.

 

Vadily jim rakety.

Zpívat můžeš také ty.

Země Česká, domov můj.

To si, Čechu, pamatuj!

 

Morava promine, nehodila se mi do rýmu, byť ač Severočeška, letos poznávám krásy Moravy již počtvrté. Zdravím všechny z Bučovic.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

nespapejte pávy 😁😁

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Když jsem si u Jindřicha Rajchla přečetla toto, zalily se mi oči slzami a současně mi naskočila husí kůže. Jsem rozhodnutá přijet do Prahy od okamžiku, kdy byl termín vyhlášen.

 

"Tak soudruzi si mohou gratulovat. Ač všude hlásají, jak je ta kolektivní vina špatná věc, tak se jim po vyvinutí maximálního úsilí podařilo zrušit koncert Anny Netrebko, jenž se měl uskutečnit 16.10. v Obecním domě.

Díky radnímu Janu Wolfovi už také víme, že se tak stalo na přímý pokyn ukrajinské ambasády.

 

Inu, dřív nás řídili soudruzi z Moskvy a teď nás řídí soudruzi z Kyjeva.

 

Co kdybychom pro jednou už všem těm Biľakům a Pospíšilům řekli, že už jich máme dost a že chceme pro změnu rozhodovat o České republice my sami?

 

Jak už jsem řekl ve svém středečním vysílání, pokusím se udělat vše pro to, aby Anna Netrebko vystoupila v Praze přesně o měsíc dřív, a to před mnohem větším auditoriem na Václavském náměstí.

Myslím, že by bylo velmi symbolické, pokud by tato světově proslulá diva nezpívala pouze pro pár vyvolených v Obecním domě, nýbrž pro celý národ přímo v srdci našeho hlavního města.

Platí, že náklady související s jejím vystoupením uhradím ze svého. Peníze, které nám posíláte na účet našeho spolku (moc děkujeme - 895343003/5500), budou použity na ostatní náklady spojené s akcí.

 

Na vás je ale to hlavní - dorazit v co největším počtu.

Postavit se tomu, abychom nadále byli ukrajinskou gubernií, aby sem proudily davy migrantů z východu i západu, aby nám zaváděli euro a dál devastovali Českou republiku.

Věřím, že to vnímáte stejně jako já - tedy jako povinnost vůči naší zemi, vůči našim předkům i našim dětem.

Česká republika nás nyní potřebuje.

A my ji nesmíme zklamat!"

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (41 hlas)

Netrebko na Václaváku, to by byla opravdu pecka 👍👍👍 a šlo by to do celého světa

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Tak to by byla pecka!!! Vystoupit na Václaváku! Ještě aby jí dovolili vystoupit z letadla..., tato mafie je schopná všeho.

Skvělý nápad, to by byl aplaus!

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

pro prasata z práglu bude prohra i když vystoupí ale i když nevystoupí

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

RAJCHL:

Přátelé, jezdím tady po Chorvatsku a dělám si čárku pokaždé, když spatřím ukrajinskou vlajku.

Víte, kolik jich už mám?

Ani jednu, přátelé...

-----------------------------------------------

Můžu potvrdit, byla jsem v červnu 15 dní a za celou dobu nikde nic! Proč? No protože tam nemají předpos*ané imbecily.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

ve Španělsku je UA fankle rarita

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

podle Seznamu paní Netrebko nebude požadovat kompenzaci, což je škoda, protože příště by pražáci neměli na akce typu devianté prague pride

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Obávám se, že je chtějí výrazně  trumfnout. 

Snad je už všem jasné, že cílem této party,  která je nyní u vesla  je škodit jak jen  nejvíce to  je možné. Důvod  se nabízí sám: když bude česká měna na kolenou, bude to záminka k  okamžitému  zavedení eura v ČR. A když se budou snažit i ostatní soudruzi v okolních zemích, zavede se přímo digitální euro.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

zítra hraje v Lednici u zámku Jarek Nohavica

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)