Rozdíl mezi protivníkem a šmejdem

Autor

Začnu odkazem na jeden zcela majnstrýmový článek: 

https://www.seznamzpravy.cz/…603

Krátce parafrázuji... 

Ten nejmajnstrýmovější komentátor na Seznamu píše o tom, jak to Starostové měli na Piráty od začátku vymyšlené. Jak klidně podepsali koaliční smlouvu ve které stanovili, že nebudou ponoukat své voliče ke kroužkování, ale potom to typicky počesku porušili. Slovo "kroužkování" sice nikdy nepoužili a ve všech svých předvolebních apelech dělali všechno pro to, aby voličům vysvětlili, co se po nich chce. Sice nebyli na předních místech kandidátek, ale postarali se, aby voliči přesně pochopili, jak mají kroužkovat, aby se to povedlo. 

Seznamáčtí pisálci nejsou jediní, kdo si toho všimli. To samé psal před měsícem na fejsbůku kupříkladu i Jaroslav Plesl.  Klasická taktika Starostů. Využít stranu s celostátním přesahem, vetřít se do jejich přízně a po jejich zádech vylézt vzhůru.  Velmi dobrá taktika. Ale mnohem zajímavější mi přijde, že to Piráti neprokoukli. Asi měli moc práce s kampaní a neřešili podružné detaily, že všichni kandidáti starostů nedělají nic jiného než na svých profilech školí voliče, jak vynést své oblíbené politiky do výšin. Došlo jim  to, když už bylo pozdě. 

Představte si teď Bartoše... Poslední rok nedělal nic jiného než že se vymezoval proti Babišovi. Lísal se k Milionu chvilek, zůčastnil se každé progresivistické konference, házel oligarchovi klacky pod nohy, netajil se tím, jaký je Andrejko hajzl, jak musí okamžitě ven z politiky, jak tu bez něj konečně zavládne právo, jak to automaticky zasype příkopy mezi lidmi... prostě celý problém je jen v STBákovi, co si pod sebe hrabe dotace. Přikyvoval všem těm Mikulášům Minářům, kteří ho ponoukali ke koalici fakt to udělal. 

Po celou volební kampaň Bartoš nikdy neopomněl zdůraznit, jak špinavou kampaň proti Pirátům Babiš vede. Jak straší a dezinformuje veřejnost. A vůbec si nevšiml, že ten skutečný nefalšovaný slizký hajzl stojí vedle něj na stejném pódiu. Vůbec ho nenapadlo, že ten usmívající se Vítek Rakušan, co ho plácá po ramenou a hraje si na jeho kamaráda, už to má dávno vymyšlené a připraví Piráty o všechno.  Představte si to prozření... Babiš je drsný politický protivník. Neopomene využít jakoukoliv příležitost. Když se mu to hodí, jde skutečně na hranu.  Ale... je lepší mít německou divizi před sebou než francouzskou za sebou.  Bartoš teď na vlastní kůži zjišťuje, jaký je rozdíl mezi protivníkem a šmejdem. 

A víte co je na tom nejlepší? Že Bartoš musí držet hubu. Že se ani nemůže ozvat, protože by byl k smíchu. Nejen u cizích, ale i u svých. On teď musí zachovat dekórum a tvářit se, že ho úspěch starostů těší. Jo jo, pro svrhnutí Babiše není žádná oběť dost velká. Normální člověk by se teď ozval. Řekl by nahlas, že si hřál na prsou hada. Ale...Bartoš nemůže. Dokonce s ním možná bude sedět ve vládě. 

Mimochodem... s tímto požehnáním vstupují Starostové do koalice. S podrazem, který se odehrál ještě dřív než se zavřely volební místnosti. S krysím úsměvem Rakušana, který se do poslední chvíle udržel a který samozřejmě kdykoliv zcela bez uzardění řekne, že žádnou koaliční dohodu neporušil, že voliči takto rozhodli a tím to hasne. 

Jaké to asi bude pro Fialu? Jasně, prachy jsou prachy, funkce jsou funkce a moc se těšili, až začnou bačovat. Ale budou bačovat společně s krysami. To je možná ještě horší než se paktovat s mladými a krásnými neomarxisty se zalíbením v grýndýlu.  Budou sedět vedle lidí, o kterých si nebudou dělat žádné iluze. Bude jim jasné, že Starostové využijí první příležitost vylézt i po zádech ODS.  Možná to teď vůbec neplánují, ale svou důvěryhodnost už ukázali. 

Já to Fialovi vlastně hrozně přeju. Těším se na ty oficiální fotky, kdy vedle pana profesora stojí Víťa a tváří se stejně jako když stál vedle Bartoše. Z toho bude Fialu brzy mrazit v zádech. Gratuluji,  SPOLU  má nezbytného koaličního partnera na kterého je je fakt spolehnutí, který vždy dodrží slovo a nikdy nic neojebe. A aby toho nebylo málo, v bledě modrém to takhle udělali i Jurečkovci. 

Myslím, že se Fiala nemusí bát rozpadu koalice. Nemusí se bát, že by jeho úhlavní přátelé šli koketovat s Babišem. Tak blbí snad nejsou. Jo, budou mít společné zájmy se udržet u lizu. Prachy a moc jsou nejlepší afrodiziakum. Ale to jejich koaliční manželství, to Fialovi přeju. Má se na co těšit. S Rakušanem se budou vídat skoro každý den. Budou spolu často jednat a budou se dohadovat o vážných problémech této země. A každý den, každou hodinu, každou minutu bude Fiala vědět, že Rakušan ho podrazí jen co bude mít navrch. Že mu sice neuteče z koalice, ale přisvojí si všechny zásluhy a udělá cokoliv, aby Starostové vyrostli. 

Nebude trvat dlouho a Fiala si bude rvát vlasy, proč vládu nesložil s Babišem. Babiš byl totiž jen politický soupeř. Tvrdý, buranský, hrající někdy nefér. Ale  nebyl krysa. V této situaci by mu Babiš dal i premiérské křeslo a víc ministrů než bude mít teď.  Místo toho může počítat s tím, že resorty Starostů budou na tři směny připravovat nějakou ojebávačku, aby se Rakušan a spol, dostali nahoru. Přeju panu profesorovi příjemný  a dlouhý pobyt vedle vzorového českého hajzlíka. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (217 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Delate z Rakusana fenomena, primo dabelskeho stratega. A co kdyz je sam nejvic prekvapen ? Kdyz jen zamyslel ze se sice zlepsi v bilanci mandatu, ale tohle presahlo jeho predstavy a zamery ? A pozor, podle mne to byl efekt na jedno pouziti. Vznikl precedens, extremni varovani pro politicky lid, ze toto je neunosne riziko.

Průměrný počet slepic: 3.2 (55 hlasů)

Také úplně nevěřím na ďábelský plán. Spíš na určitou "nesolidnost". Na stranu druhou, Pirátům se STAN obhajoval snáz jako ta "proevropská strana", než STANu Piráti pro ty konzervativnější voliče. Protože koulí se stali pro koalici Piráti. Ne STAN. Je docela dobře možné, že by bez kroužkovaných kandidátek koalice dané hlasy nedostala vůbec (minimálně u mě v rodině jeden takový příklad znám - "Chci volit STAN, ale nechci volit Piráty. Co mám dělat? Kroužkovat."

Nakonec obě ty koalice od počátku tvrdily, že se po volbách rozejdou, byť jsou ochotni koalovat proti Babišovi. Ale tak nějak každá za sebe, každá ve svém vlastním poslaneckém klubu.

Průměrný počet slepic: 3.6 (32 hlasů)

Přiznám se bez mučení, že jej nesnáším, proč no nevím jestli je to kvůli těm blbým řečem co od něj psavci píší, nebo očím buličím které nesnáším... Ale uznávám, že za ním, když se kouknete na curriculum vitae, je za ním pěkně velký kus práce pro lidi. Rozhodně se neflákal a máknul si. A fakt, že rychlokvaška dredová a/ donášela do Bruselle a b/představovala se coby budoucí premiér, jeho který tvrdě makal asi ..... jako ostatně většinu lidí. Navíc teď stojí před nelehkým rozhodnutím, které mu vůbec nepřeji. Buď neustoupí a bude trvat na výsledcích a dorazí pirátes, a půjde nadále dál a výš, nebo mu ustoupí a bude to, to poslední co udělá, protože to mu JEHO lidi neodpustí a po skončení mandátu má utrum...
UFF.....

Průměrný počet slepic: 2.9 (25 hlasů)

Mohla byste mi prosím dát link na nějaké Rakušanovo CV? Našla jsem ho jen na wikině, ale to je jen výčet jeho kariérního postupu od r. asi 2000 - jen hafo funkcí. Možná jste z Kolína, tak víte, jakou konkrétní práci pro lidi udělal. Jen aby to nebylo jako s těma udřenýma rukama Pekarové, jak tu někdo psal :-). Hezký den

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

ale porovnávala to s tím co je u nás. Osazenstvo se dost rychle střídá, ale on ty posty měl poměrně dlouhodobé. Kdyby to dělal jen pro sesli , tak by jej nenechali tak dlouho, Navíc se mi ten postup zdá poměrně logický, žádné vystřelení jako pirátes. Ono i na těch nižších postech je z místních poměrně nával a pranice. Teda leda by jen neposílali s díky vejš, ale na to, mi to nevypadá. Navíc, to kroužkování je docela srandovní, ukazuje to že to bylo cílené, protože nejen 29 tis je úžasných proti14 tis. Richterové /takže i piráti o tom věděli /a taky všichni všichni starostové mají kroužkování docela dost. Je to zábavné
Jistě mohu se mýlit... to je jen odhad , ale docela to zapadá.

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

dostal 59792 preferenčních. Ani nevím zda se to někdy někomu podařilo, to už jsem nehledala.
njn

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

za odpověď, Emo. Rozporovat to nebudu, váš názor má logiku. Jen ne dost silnou, aby změnil názor můj :-). To, že Rakušan vydržel tak dlouho ve funkci může mít mnoho důvodů, nerada však spekuluji.

Vlastně jsem Vám napsala dost obsáhlou reakci, ale říkám si, že to nemá cenu a že si vystačím s prohlášením "nemám ho ráda a nevěřím mu". Ještě jen dodám - člověk, který ve svém, zřejmě vlastní hlavou vymyšleném CV napíše : "upozorňuji na zvyšující se sílu ruské propagandy v Česku. Obdobný problém vidím rovněž v tlaku a vlivu Číny. Domnívám se, že Českou republiku využívají nejen jako nástroj propagandy, ale i pro průmyslovou špionáž....", si víc než oprávněné pochyby nezaslouží. Žádné chlubení se výsledky práce pro občany nenajdete, jen plno prázdných keců a "správný názor" na nepřítele.
A abych to doplnila - Piráti - ti pro mne nejsou nic jiného, než práskači, kteří se hloupě opili čichnutím k lahvi a tu jim teď kamarádi, které k čichání pozvali, ukradli. Jen tak dál, alespoň brzy budeme vědět, na čem jsme.. :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stačí si dát to, co píšete, dohromady s tím, že Rakušan chce pro sebe augerechnet ministeřerstvo vnitra, a každý, komu leží na sdrci takové věci jako svoboda slova a politického přesvědčení nebo ho/ji děsí koncept i praxe tzv. předsudečné nenávisti“, nebude v noci moct hrůzou usnout...

A kdyby to pro někoho bylo málo, jako minist vnitra bude mít v gesci také inovace volebního zákona, třeba o tak báječně věci, jako je korespondenční hlasování, které se přece už „osvědčilo v boji za pokrok“ v USA...

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

je - mimo jiné - také Aspen.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

mimořádně nebezpečný ? ,,, naštěstí je i mimořádně nadutý. Stačí si jen počkat. S tím MV mne to taky napadlo, co kdyby ho vysvlíkli tak, jako Babiše, to bychom se možná divili. I když si myslím, že MV chce hlavně proto, aby mohl ke kauzám a pomstít se, k tomu však má předpoklady každý z nich. Nakonec co se o tom sdružení okresních funkcionářů ví? Před volbami se o ně nikdo nezajímal, považovali jsme za nebezpečnější piráty. Ale oni jsou tak nebetyčně blbí, že na sebe všechno prozradí sami, můžeme být bez obav. Vždyť máme teprve 4 dny po volbách a už víme, jakou budou používat "politickou kulturu" :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

jeho nadutost nepřevýšila schopnosti intrikovat, proto stoupá vzhůru, a to rostoucím tempem. Mimochodem, STAN (teď se mi zrovna povedl kouzelný překlep – SATAN) je Společností pro obranu svobody slova hodnocen hned po Pirátech a TOP09 jako třetí nejhorší parlamentní strana a jeho zástupci snad jako jediní (!) hlasovali proti propuštění Klausova zákona proti potlačování svobody slova na sociálních sítích do druhého čtení. Za hodnocením "mimořádně nebezpečný" si tedy stojím (vztahuje se víceméně na celý STAN) a budu jen rád, když se budu mýlit.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

In reply to by Stan Borowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já Vám to vyvracet určitě nebudu:-) Jen bych pro jistotu použila budoucí čas.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Stan Borowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak se předvádějí jejich se(nil)átoři

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

No já myslím, že strategie to byla. Ale nikoliv ďábelská. Jen to ďábelsky vyšlo. Starostové celkem jednoznačně své voliče na kroužkování ponoukali a od začátku to tak hráli. Kampaň za pirátské peníze, na pirátských fejsbucích, hra na kamarádšoft a na společné zájmy. Ale ta poplácávání po ramenou a ty úsměvy Vítka Rakušana nebyly upřímné. Včerejší tiskovka to ukázala celkem jednoznačně. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)

Prostě se stále snažím vidět v lidech to lepší. Já vím, do záhuby mne to přivede ;)

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

Hlavní osobou celé strategie nebyl Rakušan, nýbrž Gazdík. Ten je všeobecné znám jako krysí král. Již jako starosta v té dědince u Slovenských hranic prokázal svůj ryzí charakter a od té doby , jak vidíme, postoupil značně dál.
Podle mě byl Rakušan jen zneužit pro svůj aktivismus a dobré PR působení, nechci se ho ovšem nijak zastávat, je mi naprosto lhostejný, i když jeho názory přetavené do politiky budou pro tuto zemi katastrofální.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

stojí za vy píchnutí

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejsmutnější po nás lid obecný je poznání, že toto riziko v celé šíři nikdo neprokoukl. Ale my víme, že naši politologové, novináři a politici jsou na úrovni krajského přeboru. Kroužkovalo se i u pirátů. Podle sympatií a proto rozptýlené. U starostů to bylo systémové, cílené. V budoucnu nebude mnoho předvolebních slepenců, riziko kroužkování je moc velké.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Piráti dostali hlasy od prvovoličů. Je dost na tom, že k volbám někteří vůbec přišli. Chtít po nich nějaké promyšlené kroužkouvání je sci-fi.

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Dovolím si sem zkopírovat svůj poslední, mírně upravený, včerejší příspěvek. Možná není nijak objevný a okouzlující, ale myslím, že ve zdejší debatě ještě ne úplně zaznělo jeho vyústění a zároveň se asi ke včerejšímu článku už málokdo vrátí:
------------------------------------------------

Slova o vítězství, či dokonce "drtivé porážce" Babiše jsou manipulace zakrývající realitu.
manipulace 1, nejzjevnější: Koalice SPOLU sice získala o půl procenta víc než ANO, ale na poslance prohrála (a ať si Benda říká co chce, nakonec rozhodují ti poslanci). Nakonec, vstoupit do voleb samostatně, měli by nejspíše poslanců méně při stejném procentu.

manipulace 2: Vytváření dojmu, že "vyhrála B5". Ne, nejvíce procent získalo SPOLU, nejvíce poslanců pak ANO. Zahrnovat do "vítězné strany" i Pirátstan, je maličko podvod, byť jsou ochotní spolupracovat a domluvit se. Dvě kandidátky - dva volební celky. Chtějí-li si hrát na stranu jednu, měli vytvořit též jednu koalici.

manipulace 3: Když už si Benda nechce hrát na hlasy poslanců, ale procenta, měl by vzít na vědomí výsledek KSČM+ČSSD+Přísahy, jejichž zisk není daleko od zisku PirátSTANu - měli by 12,93 % (na vstup by potřebovali 11% - a ostatním stranám by se přerozdělilo méně). Ne kvůli nějaké hypotetické změně, na "kdyby" se nehraje. Ale kvůli racionálnímu zhodnocení stavu naší společnosti po volbách se vším, co s tím souvisí. (uvědomění si této skutečnosti pochází z https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Mrzuty-Rakusan-A-vysel-vy… )

Realita je totiž ještě zajímavější - do sněmovny by se po zásahu Rychetského dostala dokonce i sourodější koalice KSČM+ČSSD - podle nových pravidel potřebovala 8 % a dosáhla 8,26! Hned bychom tady měli potenciální čtyřkoalici ANO+KSČM+ČSSD+SPD se 44,93 % oproti pětikoalici SPOLU+PirátStan se 43,41 %. Z propadlých hlasů by nejspíš bralo nejvíc ANO. Zda by to zvrátily propadlé hlasy u PirátSTANu a SPOLU, těžko říct. Jen mi něco říká, že by v tu chvíli pan Benda "hrál na poslance a ne na procenta" ;)

Ergo - situace po volbách skutečně neposkytuje obrázek, jaký se B5 snaží prezentovat. Realita je vážně víceméně fifty fifty. Vítězství B5 je "jednoznačné" jen díky volebnímu modelu - nevyjadřuje však realitu společnosti. (Nejde o ztížnost na volební model - každý věděl do čeho jde. Jde o reálný popis stavu. Tradiční levice si to mohla uhrát sama, kdyby nebyla rozdělená)

B5 vydělala (nikoliv poprvé) na tom, že KSČM jelo svůj pašalík do poslední chvíle a Socani si hráli na Bohumínské usnesení. Při riziku pádu pod 5 % nevyužily obě strany možnosti, které využily strany B5 a zaplatily za to. Z hlouposti? Arogance? Kdo ví? Za neschopnost nalézt společnou cestu alespoň pro tu volbu do parlamentu každopádně tvrdě zaplatily. Byť tedy neplatí prostý součet procent (nikdo negarantuje, že by součet jednotlivých zisků KSČM+ČSSD byl stejný jako v případě koalice, ale přiblížit se mu i při vhodné komunikaci s voliči mohly ("Zachraňujeme levici v parlamentu, jako ji na Slovensku zachránil Fico, abychom nedopadli jako v Polsku.")

S jistou mírou vulgarity lze tedy konstatovat, že o výhře B5 rozhodli neopatrní představitelé KSČM a ČSSD. Při zpětném pohledu se jejich neschopnost nalézt alespoň pro volby společnou cestu jeví jako pošetilá. Pokud každá ze stran potřebovala ke vstupu do parlamentu sama 5 %, pak by jim v dvoukoalici stačilo 8 % na místo 10 %. To se fakt tak báli, že ztratí při společné kandidátce těch hlasů víc?

Co dál? Ve světle výše uvedeného se mi jeden pokus pro Babiše jeví jako obhajitelný, i přes povyk který by to vyvolalo u B5. A ten povyk by jen ukázal, že si nejsou vůbec jistí sebou samými, protože podstata onoho pokusu by skutečně vězela v tom, zda se dokážou navzájem rozhádat a zda dokáže Babiš někomu z nich nabídnout víc než zbytek B5. Tím, komu dokáží nabídnout víc, je každopádně STAN, byť je ODS Babišovu naturelu blíž.

Za sebe si ale myslím, že by měl - se všemi důsledky - Zeman pověřit rovnou Fialu, jako to udělal svého času Klaus, když Paroubek vyhrál, ale neměl partnera. Protože i kdyby byl Babiš nakonec v tom prvním kole úspěšný a třeba přetáhl ten STAN, není zase o moc stát a při nejbližší možné chvíli by se mu to vrátilo jako bumerang tuplem. A nám všem s ním. To prodlužování jen zvýší agónii celé společnosti.

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)

Jistě, jenže oficiálně takový pohled v Praze na pravici zastávají jen hodně velcí solitéři typu Daniela Vávry. A odhaduji, že i starý Klaus, ale jeho vyjádření jsem ještě nečetl.

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

Od V.K. seniora standardní až lehce banální hodnocení. Plus obhajoba synátora, kterou lidsky chápu, ale nemohu s ní souhlasit. Triko by se do parlamentu pravděpodobně nedostala ani s mladým Klausem, ale svým postupem jí rozhodně nepomohl. Některé věci výše zmíněný Vávra naformuloval líp: https://youtu.be/sihsv15IDvE

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

... opravdu doporučuji všem ke zhlédnutí. Ač se celoživotně považuji za člověka s jinou politickou orientací než má Dan, tohle bych do puntíku podepsal a vystihuje to mé myšlenky a pocity.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

ČSSD byla mrtvá strana a s mrtvolou se spojuje jen nesvéprávný. Potom, co dokázali mladí ministři zahraničí za podpory předsedy Hamáčka, strana ztratila kredit. Ricin a Vrbětice s vypovídáním jim zlomily vaz. Slušní stranu opouštěli a zůstali jen ti neschopní.
ČSSD již není stranou pro lid práce ale základnou politických šíbrů. Je otázkou, zda se jí podaří obnovit. Možná tak za 12 let, aby se šlo od základů. S Netolickým a podobnými končí.
Koalice nemají smysl a ani v nich není budoucnost. Smysl má strana, která tyto lidi spojí. Ale to u dnešní komerční politiky je vyloučeno. Pro řídící elity je lepší pustit nějakou korunu a založit nové strany s nosnými idejemi. Již jsme to zažili.
Velká politika se musí umět a na ni u nás má velice málo politiků. A ty je nutno zaměstnat prkotinami. Hnízdy, papíry, nezdárnými synáčky tak. Musíme si uvědomit, že jsme tak malí, že si na nás vyskočí i severní sousedé.

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, prázdná nádoba se dá naplnit vodou. Voda bez nádoby je jen beztvarý a bezbřehý živel.

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

Myslíte "prázdnou nádobu" plnou pražských ČSSD "MBA" kamarádů sobotky, který vyčistil po svém nástupu ČSSD od oponentů (krásně mi to svého času popisoval člen, že kdo nešel snima názorově a podřízeně, tak končil...) a nechal právě jenom ty mladé krásné ambiciózní?
Ta nádoba není prázdná, je plná prázdných, ale o to více ambiciózních lidí, hlavně ve vedení ;)

Průměrný počet slepic: 5 (32 hlasů)

Já to myslel spíš s výhledem do budoucna. Když už u nich nezafungoval pud sebezáchovy, třeba z té prázdné nádoby ti prázdní lidičkové také vylezou. Představa dokola vytvářených hnutí/stran a z nich odštěpených dalších stran a z nich odštěpených stran bude fungovat asi jen výjimečně.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

" Jen" beztvarý a bezbřehý živel...a přece jedna ze základních podmínek existence života na zemi...a jeho vývoje.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Nejen velkých stran, ale i u straniček, hnutí.
Když jsem se teď díval na konečné výsledky voleb zaujala mě jediná skutečnost : dvě uskupení která jsem v posledku chtěl volit (rozhodl jsme se pro silnější VB) získala dohromady 1,6 % (VB 1,3 a Otevřeme Česko 0,3). Dvě uskupení se stejným programem! Kdyby se ti dva kohouti dokázali spojit mohli žít a pracovat dál na svém programu díky získání štědrého státního příspěvku. Jejich chyba, jejich problém, bohužel.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Už jsem tu psal, že rozložení sil se víceméně nezměnilo, jen se kyvadlo přehouplo zlehka na stranu demobloku. A už se o čtyři poslance posunulo zpátky... Ne, to neznamená, že Piráti přivítají Babiše s otevřenou náručí. Spíš si jen budou dávat větší pozor do čeho jdou.  Tedy pokud ještě budou mít příležitost.  

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Bartoš po skončení jednání s Rakušanem na tiskovce docela neudržel.
Vypadal, že ho dost rozbolely zuby a modlí se aby ta tiskovka už už skončila a on mohl zalýzt do díry.
Vítek ho zřejmě poslal k buckum a to dost jednoznačně.
-Já mám, ty máš kulový-
Asi je po tak deklarovaném přátelství.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Budeme se už politikou jen bavit, smát se tomu jak jim to nejde, jak se jim nedaří. Budeme žít ne politikou, budeme žít člověčí život.
Krásná perespektiva.
https://www.youtube.com/watch?v=HCv63iLITpo

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Chci, abyste mi důvěřovali
Chci, abyste mi věřili
Chci cítit vaše pohledy
Každý puls srdce kontrolovat

Chci slyšet vaše hlasy
Chci rušit klid
Chci, abyste mě dobře viděli
Chci, abyste mi rozuměli

Chci vaší fantazii
Chci vaší energii
Chci vidět vaše ruce
Zemřít v potlesku

Dívejte se na mě
Rozumějte mi
Ciťte mě
Poslouchejte mě
Slyšíte mě?
Vidíte mne?
Cítíte mne?
Nerozumím vám

Chceme, abyste nám důvěřovali
Chceme, abyste nám všechno věřili
Chceme vidět vaše ruce
Chceme zemřít v potlesku

Slyšíte mě?
Vidíte mě?
Cítíte mě?
Nerozumím vám

Slyšíte nás?
Vidíte nás?
Cítíte nás?
Nerozumíme vám
Nerozumíme vám. Nerozumíme vám. Nerozumíme vám. Nerozumíme vám. Nerozumíme vám....
https://youtu.be/EOnSh3QlpbQ

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

nejsem žádnej Einstein, vidláku, ale netušíte, proč se mi při čtení Vašeho textu vybavilo tohle:
https://www.youtube.com/watch?v=kOIfwgIGA5Q

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

108 : 82

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

108: 92

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

... jak skončila? Nějakých 9 melčáků a pohanků se dá lehce koupit!

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

po tiskovce s Rakušanem, kde Pirát byl viditelně rozhozen tvrdit že to je pevných 108:92 :D Rakušan už zařizuje, že to je 104:96 a to nemáme ani týden po volbách :D

Průměrný počet slepic: 3.9 (22 hlasů)

Připomíná to prastarý horor Deset malých černoušků....

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Toho posledního černouška sežere Zeman místo vinné klobásy...

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen bych ještě dodala, že koalice nekoalice - piráti by si měli zapamatovat staré úsloví - Neporcuj medvěda, když ještě běhá po lese.
Která partaj kdy půl roku před volbami veřejně představovala kandidáty pro jednotlivá ministerstva? .... prostě mlamloji.
A Mladé pirátstvo se Stupkou tomu taky nepomohlo.

Průměrný počet slepic: 3.6 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš bojem proti pirátům prohrál volby, ale tady vidíme, že si ji Babišovi voliči plně zaslouží - tady se totiž válka proti pirátům vede pořád!

Prohráli jste zaslouženě: Vaše touha zničit piráty je vyšší priorita než Babišovo vítězství. Rozum by vám řekl, že hlavní nebezpečí je Fiala a ztráty babisovych spojenců, kdežto srdíčko velí do boje proti pirátům.

Babiš má své voliče perfektně přečtené. Proto prohrál. Zasloužil si to on i jeho voliči válčící minulé války.

Průměrný počet slepic: 2 (36 hlasů)

Piráty Babiš neporazil, ti zůstali na svých procentech, je porazil jejich nejbližší kamarád :D Chápu, že je to těžké pojmout mentálně, viz i Bartošv pohled, který je od voleb prázdný a sem tam se cukají svaly při tiskovce ;)

Holt musíte strávit, že vás nedostal Babiš, ale ten komu jste věřili nejvíc ;)

Průměrný počet slepic: 4.3 (40 hlasů)

I z počtu slepic je vidět, že Fiala si čitelnější opoziční voliče nemůž přát. Proto vás i příště přejede, i když má svých voličů míň.

Průměrný počet slepic: 2.8 (24 hlasů)

tak já mám velkou obavu o budoucnost této země. Učitelé vychovávají děti a podívejte se kdo to je. Vystrčil , Fiala , Rakušan , Gazdík , Putna , Bek a jiní. Jako by platilo , že kdo něco umí , tak to dělá , když to neumí , tak to učí a když to neumí ani učit, tak jde do politiky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Blbost, děti vychovali hlavně rodiče, jasně, učitel má vliv, ale když má rodiče co se věnují, tak ho drtivě eliminuje ;)

Tedy Rakušana vychoval jeho otec člen ČSSD ;) Jinak řečeno, blbci z ČSSD vychovávají své hrobníky :D

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

K tomu co jsem napsal nic, jako odpověď obecné fráze "čitelnější opoziční voliče" :D

Fiala 2x méně poslanců, v budoucích volbách opozice už nemá 100+1 stranu, kde se rozmělní voličské hlasy a propadnou jako tyto volby, tedy nebude stačit 43procet voličů jako teď :D

Ale chápu, je důležité řvát "my jsme drtivě zvítězili", je těžké si přiznat, že jste měli s prdele kliku a musíte místo keců začít makat na tom, aby na vás neulplěla přicházející ekonomická krize ;)

Ale místo práci, díky které anulujete že vás volilo pouze 43 procent, se věnuje tlachání :D
A to vám příště bude chybět heslo "Babiš", takže nejenom, že musíte anulovat problém "volilo nás pouze 43 a bylo štěstí propadnutí hlasů, Šlachty, ČSSD, komunistů a Volného", vy musíte dokonce zabrat, aby jste nahradili i to heslo Babiš ;)

A komentovat, že mi lidé jako ty naklikají rychle jednoslepice, že máš pravdu :D
Chlape, když si to naklikáš ty, tak pouze falšuješ, to nezmění realitu ;) Ale to bude na tvůj mozeček až moc složité, ty si myslíš, že celý život vyžiješ s vykecáním...

Průměrný počet slepic: 3.8 (25 hlasů)

I z počtu slepic je vidět, že Fiala si čitelnější opoziční voliče nemůž přát. Proto vás i příště přejede, i když má svých voličů míň.

Průměrný počet slepic: 2.6 (20 hlasů)

Já bych se Fialou a jeho přečtením voličů neoháněla.

Ono když se mrknete do koaliční smlouvy na poměry SPOLU,
55% ODS, 25% Lidovci a 20% TOP,
tak ona ODS taky hezky pěkně zaplatila Lidovcům 5 mandátů ze "svého",
ale třeba si to vyrovnají nyní jinak☺

Dle smlouvy a placení by měla ODS víceméně pak získat
55 % mandátů (39) a má jen 34,
Lidovci by měli mít
25 % mandátů (18) a mají o pět více 23,
jen TOP09 - co si zaplatili, poměrem i dostali.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)