Scéna je připravena

Autor
Štítky

Bylo to jako lusknutí prstů. Ještě před měsícem Ukrajina slavně vítězila, Putin byl smrtelně nemocný, Rusko mezinárodně izolováno, z Afriky přicházeli samí inženýři a doktoři, evropské hodnoty byly pevné, grýndýl byl nezvratný a Petr Fiala byl velký státník, který bojuje za zájmy České republiky, zatímco Babiš bojuje s uzávěrem lahve coca-coly.

Vítek Rakušan bojoval s dezinformacemi, což bylo všechno, co se neshodovalo z výše uvedeným odstavcem, všechna mééédia chválila hodnotovou politiku naší vlády, plivala na Fica, Orbána i Moravieckého a libtardi nechápali, co se nám dezolátům nelíbí.

Jsme o pár týdnů dál a migrace je problém, který se musí řešit, najednou se v článcích může mluvit, že delikvent je muslim, noviny jsou plné článků o fiasku elektromobility, z nejlepšího světového státníka je debil a odkudsi se vyrojili „éxpérti,“ kteří míní, že vláda udělala celou řadu chyb. Hlavně v energetice a zahraniční politice… Někteří podřadnější politici ještě tento nový kurz nepochopili a dál bojují proti Číně i Rusku, protože jim neřekli, že Pojar už tam jedná, plazí se před politbyrem a sype si popel na hlavu.

Západní mééédia najedou opustila vítězný tón války na Ukrajině a ze silážní jámy vytáhla jiné vojenské odborníky než Visingra, kteří naprosto natvrdo píší, že Ukrajina nemůže vyhrát… Dokonce říkají, že nikdy nebyla ani na chvilku šance na výhru a všechno to byla jen propaganda. Další novináři popisují napětí mezi ukrajinským prezidentem a ukrajinskou armádou…

Premiérovi marketéři najednou vytáhnou ten majstrštyk s nutellou a je vlastně vymalováno. Politik se nesmí stát směšným, to je jeho smrt.

Na konci měsíce mají demonstrovat odboráři, kteří se prý už víceméně všichni dohodli. Chybí jen, aby Babiš s Okamurou vyvolali další hlasování o nedůvěře vládě. Tentokrát od pultíku nemusejí nic říkat. Stačí tam přinést nutellu a předčítat její složení. Případně mluvit o našem respektu v civilizovaném světě, díky kterému zacházejí s ředitelem zeměkoule jako s onucí.

Do toho se v Gaze válčí ostošest, na blízkém východě jsou nebývalé síly snad všech mocností a Čína zahajuje nové vojenské cvičení kolem Taiwanu…

Můj bývalý šéf, který nikdy nechápal, jak jsem se mohl přidat k dezolátům a měl rád Fialu, mi včera volal, že už ho rád nemá. Nechápal, proč si stěžuju na drahé energie, ale od včerejška mě už chápe.. Asi ho zarazilo, že Liberta odstavuje vysokou pec a těžký průmysl na našem území jaksi… končí. Z důvodu drahých energií, díky kterým se tady nevyplatí dělat vůbec nic.

A tak je nejvyšší čas vyhnat obětního kozla do pouště a dělat u toho humbuk, aby se nic jiného moc nezměnilo. Aby všude zůstali ti, kteří za dnešní průser mohou. Aby nebyli pohnáni k odpovědnosti spolu s profesorem Nutellou.

To teď podle mě uvidíme. Scéna je připravená. Velká média změnila rétoriku, premiér je za idiota i v liberálních plátcích, jen Šafrovi to zapomněli říct. Je to tak koordinované a všudypřítomné, jako by se už dohodlo, kteří modroptáci vládu tentokrát shodí.

Podívejte se na průzkumy volebních preferencí. Je nejvyšší čas se zbavit TOPáckých, STANařských a Lid(l)oveckých příživníků. ODS se to vlastně skoro nedotkne. Hned jak se zbaví Fialy, pravičáci chudí duchem je zase budou volit, protože „se už úplně očistili a jsou úplně jiná strana než před pár dny.“ Piráti zase posbírají všechnu vypatlanou mládež, za kterou všechno platí rodiče a budou na tom mnohem lépe než dneska.

Babiš bude také spokojený, dotáhl svojí stranu na vrcholné preference a Okamura vypadá také naprosto stabilizovaně.

Je nejvyšší čas to spustit, než příliš zesílí mimoparlamentní protestní strany. Oni v poslední době říkají hrozně radikální věci a společenská nálada začíná být zralá, aby jim to umožnila vyzkoušet. Do řádných voleb je daleko, oni by se do té doby mohli vytříbit, nabrat zkušenosti, posbírat ten milion propadlých hlasů a otřást zavedenými pořádky. Všechno už se proti nim vyzkoušelo, ale nic nepomohlo. Za každého odstřeleného jedince hned nastoupil nový, zpravidla schopnější (a radikálnější) než jeho předchůdce. Za každý rozbitý projekt hned nastoupil nějaký jiný, který si vzal z předchozího ponaučení. Dávná taktika, rozbít hnutí a lidi pak naštvaně zůstali doma, ta už nefunguje. Lidi jsou sice naštvaní, ale doma nezůstávají.

Odpadání od majnstrýmových médií pořád zrychluje. Zaregistroval jsem, že Tabery se stěhuje z luxusních prostor Karlíně kamsi do kanclu, kde to vypadá jako ve špeluňce a říkají tomu, že se Respekt osamostatnil. Na jejich společné fotce jen neviděl Ivanku Svobodovou… no, prý za mnou přijede příští víkend, tak se jí na to zeptám…. Je to smutné, ale Respekt už zřejmě nečte víc lidí než Vidlákovy kydy. A já nepotřebuju ani tu špeluňku, co v ní Tabery úřaduje.

Čestmír Strakatý zcela natvrdo říká, že nejlepší je dělat novinařinu „na vlastní ksicht…“ Nepotřebuje redakci, nepotřebuje korporaci, nepotřebuje šéfa. Aby tu za dva roky ještě vůbec nějaký Respekt či Reflex byl..

Sešup se už nezastaví, ale nové volby, které by byly co nejdřív, by ten volný pád zase na čtyři roky zabetonovaly. Lepší teď Babiše, než za dva roky Babiše s Rajchlem. Lepší teď Okamuru, než za dva roky dvojnásobně silnějšího Okamuru. Lepší se teď zbavit Fialy a zbavit se příživníků z malých stran, což znamená, že modroptáci sami bez Pekarové a Jurečky vlastně o nic nepřijdou. Udělat to teď, dokud má Česká televize ještě nějaký vliv. Média už se přidala, hledání nového předsedy ODS právě začalo…

Jo, Bílá hora...

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (389 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu úvodnímu článku pište jako odpověď k tomuto oknu. Budou pohromadě a zůstanou na začátku diskuze.
Pokud máte nějaký příspěvek, který přímo s Vidlákovým úvodníkem nesouvisí, vložte jej přes "Přidat komentář" na konci dokumentu.
Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Vidlák dnes co věta, to perla... Musela jsem i předčítat příteli, abych se nesmála a na tu švandu nebyla sama :-)). 

Průměrný počet slepic: 4.7 (83 hlasů)

Připraví se oponář, hlavní protagonisté i chór, na svá místa prosím osvětlovače, zvukaře, připraveny budou garderobiérky a maskérky kdyby bylo třeba někoho převléct nebo přelíčit. Pochopitelně se připraví i obsluha propadla. Taky nápověda do portálu, dneska bude mít spoustu práce!

Tak pozor prosím: OPONA NAHORU!

Průměrný počet slepic: 4.8 (84 hlasů)

Tschechiens Regierungschef kauft bei uns ein - šéf české vlády nakupuje u nás

bild fiala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ten už se v Bruselu ukázat nemůže :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (100 hlasů)

Český prezident nakupuje v Polsku a premiér Fiala pro změnu u nás!

Německá média se baví “kontrolním” nákupem Petra Fialy, který objevil, že v ČR je to dražší! Chce prý jednat s výrobci a řetězci. Ale o čem? Vysoké ceny potravin v ČR jsou způsobeny vysokou inflací, vysokou DPH na potravinách a vysokými cenami energií! V Německu je DPH na potravinách 7% a v Polsku dokonce nula! V Česku je to ale 15% a přitom české mzdy jsou třetinové v porovnání s Německem!

------------------

Čeští poradci mu to nevysvětlili, tak mu to musí vysvětlit Němci.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

Premiér  zřejmě nakupuje  v Německu z důvodů vládních úspor a ty tzv. úspory nám naše vláda dopředu jasně  signalizovala.

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

se netýkala nutelly ale návštěvy v Africe.

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

je jen krycí manévr.

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

Pravičáci už dávno ODS nevolí. Jinak souhlas.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

Kapitalismus bez příchutě, nebo imperialismus? Každý sám za sebe? Slabí tu nemají místo? Obraz pravičáka mám čím dá tím rozmytější...

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

Já nehodnotím strany podle toho zda jsou pravicové nebo levicové ale podle toho jestli to co prosazují je v souladu se zdravým rozumem, nebo mu to odporuje.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Pravičák - každý si s tím co vyrobí naloží dle svého a pokud bude chtít někomu něco dát, tak ze svého

Levičák - všichni, kteří jsou poslušní a skloní se před věrchuškou budou sdílet to co se vyrobí, ten kdo to vyrobí o tom nerozhoduje, naopak, pokud se neskloní, tak ho ještě rozkulačíme.

kam to vede je jasné

Průměrný počet slepic: 3.6 (20 hlasů)

na jednu slepici jsem zvyklý, nakonec ale vždy pravdu mám. Jsem správný dezolát :-)

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

Jenom čas od času byla u vesla deklarovaná pravice, zavádějící úplně stejně, po socansku, další opatření ve prospěch sociálně slabých, "vyloučených", pilně hodnotné občany rodících, špatným počasím strádajících, dotačně znevýhodněných atd. atd.

Covidový fičák ve státní pokladně a návazné rabování ve jménu Ukrajiny už jsou jen další logické kroky v nastoupené cestě. Společnost na ně byla dobře připravena, proto se nebránila.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

až na toho Moravieckého. Pan Vidlák nejspíš neviděl ta jeho zfanatizovaná videa, kde  štve Poláky proti Rusku a všemu, co je jiného ražení, nežli on.

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

Že by se chystala 2. Adamcova vláda, tentokrát ještě před Letnou? Ze zaplněné Letné mají strach, ale k ní je ještě daleko. Zatím není pro její naplnění dost lidí. Ale čas pracuje proti nim.
Já vařím z vody, nemám žádné zákulisní informace o chystaném dění u nás. Vidlák je má. V posledních dnech přitvrzuje. Asi ví proč.
Já domácí scénu moc nesleduju. Spíš mě zajímá co se děje venku, odtud jsem očekával impuls ke změně. Že by jsme si pomohli vlastními silami, v to jsem moc nevěřil.
Když si tak dávám dohromady poslední dění, tak mě napadá, že USA mění centrum svého působení. Nemají dost sil na všechno co by rády udělaly. Vidí že Ukrajina je nad jejich síly. Evropu dost rozklížily, nepřátelství s Ruskem se dostalo na dostatečnou úroveň, to asi zatím stačí. Teď je třeba hasit na jihu. Saudové, Emiráty a Etiopie vstupují do BRICS, tedy pod Rusko Čínský vliv, takže Izrael je dobrá záminka pro navýšení amerických vojenských sil.
A Česko s Fialou? No Nigerie je pod Francouzsko Americkým vlivem a pokud ztrapnila Péťu, je to s Ameckým souhlasem. Asi fanatická slovní podpora Ukrajině už vadí. Bylo by dobré, aby EU vystupovala co se týká Ukrajiny jednotně. Tak už dost s podporou do posledního haléře. Asi bylo rozhodnuto, že je čas Péťu vyměnit, za někoho přizpůsobivějšího, kdo drží jednu lajnu.
Průměrný počet slepic: 4.6 (44 hlasů)

Bojím se že Péťa nepochopí signály a bude po americku zmizelej...

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

Tak mi to nadšení z očekávaných změn připadá. Optimismus tu tryská jak karlovarské Vřídlo. I já si přeji a jako věřící ateista se denně modlím za pád liberalismu spolu s apoštoly jeho evangelia do propasti zapomnění! Jenže Praha a ČR není Brusel a EU, stejně jako Brusel s EU nejsou Washington a USA.

Liberální, doslova devastující ideologie svobody bez odpovědnosti a práv bez povinností je vodou na mlýn současné i budoucí mladé generaci, které se právě takový svět a život v něm líbí. Především ale ty pověstné koláče bez práce. Ona se nám ale ta mládež tak duševně a fyzicky zmrzačená nenarodila. To my jsme si ji tak vychovali a nevzdělali! Stejně jako jsme dopustili zvrácený společenský, ekonomický a politický vývoj po pádu socialismu. Ten vývoj a současný stav je přece něco naprosto jiného, než co lidé v těch památných dobách na přelomu 80. a 90. let minulého století chtěli. Tedy věřím že většina z nich. Jako vždy ale prohráli s bandou darebáků a zlodějů, pro které byl konec socíku požehnáním. A Masaryk nebo Baťa? Ti posloužili jako vábnička a stali se z nich opět jen vybledlé portréty za skříněmi.

Průměrný počet slepic: 4.7 (52 hlasů)
Trvalý odkaz

Vondruškovu knížku jsem koupil hned jak vyšla. Je to bichle, ale četla se sama. Teď putuje někde po manželčiných kamarádkách. Chtěl jsem si tam něco ověřit, tak jsem si ji musel stáhnout. Má to výhodu, v e-knize se dobře vyhledává. Proč to tedy nevyužít? Nejprve jsem hledal "Donbas" a pak "chalífát". Výsledky hledání a související kontext uvádím níže. 
Ano historik, který ještě píše příběhy, má ten běh času zažitý a není pro něho asi moc těžké vývoj aproximovat i trochu do budoucnosti. Jen se bojím, že s tím chalífátem se Vondruška držel až příliš u země, že realita bude možná postupovat rychleji...
Jinak vřele doporučuji k přečtení!
 
Vlastimil Vondruška: Kronika zániku Evropy 1984 - 2054, vyšlo 2019
...
„Je z Doněcka, její otec tam vlastní železárny.“ Když se ocitli sami, zeptal se ho Václav: „A tobě se na ní líbí co? Figura, nebo ty železárny?“ „Obojí,“ zasmál se. „I když dobře vím, že obojí zřejmě brzy vezme za své. Žádná ženská není z alabastru a věčnou krásou oplývají jen sochy antických bohyň. A co se týká majetku jejího otce, kdo ví, jak to za pár let bude. Je Rus, jako většina obyvatel Donbasu, ale vládnout tam chtějí Ukrajinci a ještě spíš Evropská Unie v žoldu Ameriky. Ale jak říká básník, dokud je pohár plný, pij z něj plnými doušky.“
...
Pokud chtěl být objektivní, pak to byl z hlediska teorií, které studoval, faktický útok na principy demokracie, protože to byl odpor proti legitimně zvolenému prezidentovi jen proto, že odmítl podepsat smlouvu o přistoupení Ukrajiny k Evropské unii. V tom ho utvrzovaly reportáže renomovaných zahraničních televizních zpravodajství, které ukrajinské události rozhodně neviděly tak černobíle, jako zpravodajství domácí. Ale rozuměl tomu, proč se Kyjev bouří. Tam žili vzdělaní Ukrajinci, kteří pošilhávali po Západu a nesnášeli své ruské spoluobčany, kteří žili na východě země na Donbasu. Majdan byl typickým nacionalistickým hnutím, s demokracií měl podle něj málo společného. Václav chápal i postoje českých médií. Protiruské nálady byly konstantou české politiky, a i když Václav rok 1968 nezažil, nedivil se jim. Na druhou stranu bylo ale zbytečné tyhle události po padesáti letech démonizovat. Z hlediska svých zájmů ovšem tyhle nálady neustále živily Spojené státy a v poslední době i Brusel. Ani Majdan rozhodně nebyl spontánním výbuchem nespokojeného ukrajinského lidu. I tam vedly nitky velmocenské politiky Západu.
...
Nastala chvilka ticha. Oba se na sebe upřeně zadívali a pak mlčky zvedli pohárky a obrátili je do sebe. Václav se zakuckal a teprve po chvilce řekl: „Takže je to pravda, Rusko posílá na Ukrajinu armádu.“ „Troubo,“ ušklíbl se Igor. „Proč by to Putin dělal? Na Donbasu žijí Rusové a my sami, ruský lid, je bez pomoci nenecháme. Jdeme tam jako dobrovolníci. Jsou nás tisíce. Vstoupím do doněcké armády, rozumíš? Copak není má žena z Doněcka?“ „Jenže válka není legrace, Igore. Nic ve zlém, ale máš tohle zapotřebí?“ „Nalij! Vzpomínáš, co u tohoto stolku prohlásila před svatbou má Nataška? S Rusy si nikdo nebude vytírat zadek. A já jsem vlastenec, rozumíš? Donbas se za carů nazýval Divoká pole, a my ho přesto ovládli. Nikdo už nespočítá, kolik našich vojáků tam padlo v boji s Hitlerem. Tam se totiž odehrávaly ty nejtěžší bitvy, které válku rozhodly. Ta země je zbrocená krví předků a je tam naše srdce! A jen tak mimochodem, na straně fašistů tehdy stála spousta Ukrajinců. A my se máme jejich vnukům poklonit? Nikdy!“
...
listopad 2024
„Jsem tu s delegací Evropského parlamentu,“ vykládal Richardovi. Sešli se v bytě na Montparnassu, ale byli tu sami. Václav měl jen necelou hodinku času. „Musím ti důvěrně prozradit, co naši evropští šílenci po vašem prezidentovi chtějí,“ začal bez úvodu a s vážným výrazem ve tváři Václav. „Požadují okamžité zastavení genocidy muslimů, přesně tak to pojmenovali. Žádají, aby muslimové obdrželi autonomii, a to dokonce v rozsahu mnohem širším, než požadoval při svém teroristickém vystoupení ten mizera Jean Kalídásí. Navrhované podmínky v podstatě znamenají vytvoření autonomního chalífátu ve Francii. Ale nejen to. Německo požaduje přiznání práv Němcům v Alsasku a Lotrinsku. To by se mělo stát regionem, kde by byla úřední řečí nejen francouzština, ale i němčina. Prý to bude lépe odpovídat evropskému duchu Štrasburku jako sídlu Evropského parlamentu.“ „A co za to Brusel Paříži nabízí? Že by byl ochotný zaplatit naše dluhy a udělal z muslimů odpovědné občany?“
...
srpen 2030
„Promiň, tenhle jeho termín ty neznáš. Nazýval tak postupný zánik společenského systému, něco jako blackout. První fázi ruleoutu definoval čtyřmi symptomy. Prvním bude nadkritický stav neintegrovaných a nelegitimních migrantů na kontinentu. Podle statistik dosáhl na jaře počtu deset milionů. Druhým symptomem bude dramatické snížení hospodářské spolupráce s Ruskem. Bez jeho zemního plynu a surovin půjde naše hospodářství do háje. Třetím symptomem je politická emancipace islámu. Ve Francii vyhlásili loni první muslimský chalífát a muslimské strany posilují ve všech západních zemích. A čtvrtým je nedostatek potravin.“ „Já bych řekla, že je ještě jeden, a fatální. Lidem se nechce pracovat, navíc mnozí to už ani neumějí. Zvykli si, že se o ně pořád někdo stará a ani ve snu je nenapadne, že by to mohlo být jinak. Zvláště ve městech. Jako by jim vzdělání a pohodlí zatemnily rozum,“ pokývala hlavou Barborka. „Jo, a ještě novináři.“
...
prosinec 2034
„Nelituji ničeho, co se stalo,“ začala sama. „Za všechno se musí v životě platit. Jsem hrdá na to, že Katalánci zvítězili tak trochu i mou zásluhou.“ „Zvítězili, ale jen proto, že se proti Madridu spojili s muslimy,“ upozornil nepřívětivě Jeník. Tahle politická hanebnost se přetřásala ve všech českých novinách. „Jistě, proti nepříteli si našli spojence. Pověz mi poctivě, s kým jiným se měli dohodnout, když je celá Evropská unie pohřbila? Proč by neměli mít Katalánci právo na vlastní stát?“ „Teď ho tedy mají. Zabrali sever, jih se díky spojenectví s nimi stal nezávislým Cordobským
chalífátem a veškeré Španělsko se smrsklo na Galicii, Leon, část Extremadury a okolí Madridu. To mi nepřipadá politicky rozumné.“
...
březen 2037
Bebenhausen si žil stále svým klidným životem německé křesťanské vesnice. Kdyby neexistovaly zprávy v televizi a novinách, nikdo by tu vůbec netušil, že se Bádensko – Württembersko pomalu ale jistě stává muslimským chalífátem. V Německu jich bylo už několik, i když zatím neoficiálních. V řeči Berlína se jednalo o spolkové země s koaličními vládami, v nichž mají významné zastoupení strany, hájící zájmy Němců muslimského vyznání. I v německém Reichstagu bylo několik muslimských uskupení a všechna se připravovala na blížící se celostátní volby tím, že se sjednotila. Odhady tvrdily, že významně posílí Strana německého pořádku a Strana sjednocených německých muslimů. Zbylé německé strany bily na poplach a varovaly před nástupem fašismu. Jejich heslem se stalo: „Nevolte nacistickou Stranu německého pořádku, braňte demokracii!“
Průměrný počet slepic: 4.5 (71 hlas)

Marian Kechlibar napsal knížku dystopických povídek na toto téma. Ale končí lépe než tahle Vondruškova vize... Naše civilizace se ubrání.

Audiokniha  se stáhnout na Uložto zdarma nebo koupit jako knihu na Kechlibarově netu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)

Když už jsem se pletl a založil odpověď, kterou neumím vymazat:

 Pokud vaše děti umí číst, je možno jim tuhle útlou knížku koupit k Vánocům. Je psána čtivě, stylem, jakým psával blahé paměti Otakar Batlička.

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Titulek deníku Právo ze včerejška 7. listopadu:

"Lichtenštejni chtějí obejít dekrety, prezident jim pomáhá."

Redaktoři práva a jimi oslovení právní experti tak potvrzují to, na co zde důrazně upozorňuji už asi měsíc. Že náš agent Pávek slouží cizím zájmům, podkopává Benešovy dekrety, a tím destabilizuje právní jistotu majetkových vztahů všech občanů žijících v našem pohraničí.

Pořád nemohu uvěřit, že jsme si tohoto bezpáteřního vojenského zpravodajčíka mohli zvolit za hlavu našeho státu.

Za sebe otevřeně říkám, že Petrem Pavlem bytostně pohrdám!

Jindřich Rajchl

------------------------------------

Petr Fiala nám zhruba před

rokem sdělil, že jeho vláda

vrátila České republice

mezinárodní prestiž.

A včera jsme zjistili, že se s ním

nechtějí potkat ani v Nigérii.

---------

Tak jsme zjistili, že ta Nigérie, která

nepřijala Fialu, byla jen náhradním

cílem za Angolu, která našeho

světového lídra odmítla přijmout už předtím.

Ještě bych zkusil Lesotho nebo

Burkinu Faso. Tam by ho třeba vzít mohli.


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (88 hlasů)

Podle ministra zahraničí Jana Lipavského není Izrael tématem, které by stálo za rozhodnutím Nigérie návštěvu nakonec neuspořádat. „Rozhodně bych tomu nepřikládal nějaké hlubší významy,“ uvedl Lipavský. „Pokud by to ze strany té země mělo být toto gesto, tak by to asi muselo být doprovozeno nějakou informací, signálem. Nic takového naše diplomacie nezaznamenala,“ dodal.

Jakkoli je zrušení zahraniční návštěvy v diplomatických kruzích neobvyklé, nejde o první zrušenou státní návštěvu v poslední době. Neuplynul totiž ani týden od chvíle, kdy Saúdská Arábie zrušila, stejně jako v případě Fialy, den před odletem návštěvu ministra průmyslu Jozefa Síkely, který tam měl jednat mimo jiné o dodávkách ropy.

----------------------------------

No jo – “signálům“ chyběly signály…, ten Lipánek je ale trouba…:-)

A ještě toho trochu – U Fialy ta zrušená návštěva prý není nic neobvyklého, nejde prý o první případ…, protože ji zrušili taky Síkelovi... :-))))) (tak to jsme si oddechli, že Fiala není jediný na světě, komu zrušili návštěvu)


 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

  • Expozice.   Každé správné drama začíná expozicí, uvedením do děje, představením hlavních aktérů a vysvětlením předpokladů k dalšímu porozumění zápletky. ..
  • Kolize. ...
  • Krize. ...
  • Peripetie. ...
  • Katastrofa. ..
  • Katarze ...

 Klasické drama. Teď jsme ve které části?  Peripetie? 

Průměrný počet slepic: 4.5 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

Člověk se cítí doma zpravidla jen tam, kde se mluví stejným dialektem, a kde žije většina členů jeho širší rodiny.
Plná autonomie těchto regionů je proto základním prvkem stability a prosperity, a tedy spojujícím prvkem programu Rozumné politiky.
Švýcarsko s 2x menší rozlohou (78’867 : 41’285 km²) má 26 regionů - kantony s vlastní ústavou, zákony, vládou, parlamentem, prezidentem...

Dovoluji si proto navrhnout následující členění oblasti, kde jsem vyrostl - Severní Morava a Slezsko,
přičemž poslední slovo musí mít samozřejmě Suverén - hlasující obyvatelé příslušných obcí:

Ostravsko Jaromíra Nohavicy a Ladislava Větvičky: Ostrava, Havířov, Vratimov, Rychvald, Klimkovice
Dolní Slezsko Anny Farné: Jablunkov, Třinec, Český Těšín, Karviná, (Bohumín)
Frýdecko Petra Bezruče: F-M, Hnojník, Frýdlant n.O., Paskov, Brušperk, Příbor, (Studénka)
Lašsko Leoše Janáčka: Příbor, Kopřivnice, Frenštát, Štramberk, Nový Jičín - wikipedie
Valašsko Bolka Polívky: Valašské Meziříčí, Valašské Klobouky, Vsetín, Rožnov - mapa regionu
Slovácko: Otrokovice, Uherské Hradiště, Uherský Brod, Kyjov, Hodonín, Břeclav - mapa regionu
Haná: Náměšť na Hané, Kostelec na Hané, Senice na Hané - mapa regionu
Opavsko: Opava, Hlučín, Hradec n.M., Fulnek, Odry, Budišov n.B.
Bruntálsko: Bruntál, Jeseník, Šumperk, Rýmařov, Zábřeh
Olomoucko: Olomouc, Přerov, Prostějov, Litovel, Šternberk

Průměrný počet slepic: 4.1 (40 hlasů)

Švýcarsko NEMÁ 2x menší rozlohou, ale POLOVIČNÍ..

BUDIŽ TI OMLUVOU,  že takovéto perly vypouští z úst i "profesionálové"

Když to slyším v Televizi, nebo vidím napsané v novinách, říkám si, že ta rákoska v OBECNÉ ŠKOLE (dnes na prvním stupni ZŠ) měla své opodstatnění..

Průměrný počet slepic: 4.8 (58 hlasů)

Ještě horší je, když nám hlasatel v TV nebo rozhlase říká, že něco zdražilo na jedenkrát  tolik. Z dalších slov vyplyne že tím míní dvakrát tolik.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Ale no tak, Richarde, musím se zastat Miloše, mě to nijak oči nekroutí a matematicky je to totéž. Možná, že pro malá čísla je to jazykově čistější, říci poloviční, čtvrtinový nebo osminový. Ale u větších se mi zdá lepší říci nebo napsat zmenšit 127x nebo 127x menší podle Miloše než zmenšit na sto dvacet sedminu nebo sto dvaceti sedminový, to už je fakt krkolomný. Chápu, že chceš Miloše trochu popíchnout. Odrodilec si to zaslouží. :-) Ale my si tady s tou spisovnou češtinou hlavu moc lámat nemusíme, hlavně, že z toho textu pochopíme, co druhý myslí. Nevím zda jsi tady zažil Annu z KHS? :-)))
 
Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

Ale čekal jsem spíš zamyšlení nad obsahem tématu,
např. zda Bohumín by měl patřit do Ostravska nebo Dolního Slezska
nebo zda Ostrava by měla být opět rozpůlena na Slezskou a Moravskou část.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený Vidláku,

při přihlášení jsem zjistil, že na tento web už chodím více než dva roky. Což je dlouho. A čtu Vás denně. A přitom jsem už dlouho Vám nenapsal komentář pod článek, což dnes napravím. Je to hlavně proto, že rád píši k věci, a má přirozená lenost mi brání v tom, abych se vracel ke stejným věcem. Při téhle příležitosti zdravím všechny, kdo zde ještě zůstali  z doby před dvěma lety.

Váš včerejší článek "Jakýmkoli způsobem" byl tím, na co jsem od Vás už dlouho čekal. Přichází v době, kdy český prezident pravděpodobně páchá velezradu v přímém přenosu (a nikdo nereaguje). A pokud ji nepáchá (a o tom jako právník pochybuji), pak ze sebe dělá šaška úlohou pošťáka, který nosí úslužně dopisy od knížete kdesi z hor mezi Rakouskem, Německem a Švýcarskem pro českou vládu, což jisto jistě úlohou českého prezidenta není. Muži 28. října musí v hrobech rotovat a slzy ronit. Předsedu vlády nepřijímají země, kam jsme ještě včera vyváželi investiční celky a řada jejich obyvatel dodnes umí česky, nebo studovali naše vysoké školy. Jde o důsledek zásadové a hrdé zahraniční politiky, kterou kopírujeme odezíráním z prohlášení a činů představitelů vybraných cizích mocností a jejich zahraniční politiky. Ne že i u nich by nenastávaly podobné příběhy, neboť prezidenta první mocnosti západu odmítl přijmout nějaký jordánský král, a jeho ministra zahraničí v Ankaře vítal místostarosta Ankary (někdo jako v Praze Hřib.....). Ale jenom z naší zahraniční politiky mám bohužel pocit nekonečného amatérství a upatlanosti. To ten Blinken při výstupu z letadla měl puky na kalhotách, vyčištěné boty, načesanou trvalou a profesionální úsměv. Naši sháněli hotel na poslední chvíli (sic!). 

O ostatním marasmu ve vnitřní politice mluvit nemá smysl, o dalších příhodách signalisty při nákupu zboží v zahraničí také ne (jestlipak v Etiopii kupoval Nutellu?). Nakonec o ubohosti (jinak to nazvat neumím) české politiky svědčily právě uplynulé minuty z večerních Událostí, kdy se dva jistojistě hodní  a milí lidé spolu s redaktorkou snažili dobrat pravdy, proč že vlastně ty potraviny drahé jsou (soudružka Pirátka pochopitelně ukázala na Agrofert (bože můj...), abychom nakonec byli všichni svědky toho, jak na dvakrát položenou otázku, co tedy jako budou pan senátor a paní poslankyně s tou drahotou potravin dělat, jsme zjistili, že neví jak! Hlupáci v přímém přenosu. Jeden to bude zvedat, jak pravil (jako téma v debatě) a druhá zase řekla, že je třeba přidat peníze na platech státním zaměstnancům, aby se tomu mohli věnovat a otesat jim přebytečné agendy! Komu čest, tomu čest, pastýřovi troubu. Nu nic, nevědomost hříchu nečiní a blahoslavení chudí duchem, neb jejich je království nebeské.

Příšerné. Naštěstí víme, že o nás rozhodnou jiné věci, které se stanou jinde a jindy. Ale to neznamená, že pro tento cíl sami nemůžeme v kotli zatopit.

A to jste svým článkem udělal. Víte Vidláku, vím, že máte blízko ke straně PRO. Na stránkách této strany je i volební program. Nevím, kdo ho četl a kdo má čas ho číst. A nevím jestli jsou v PPRO odborníci, kteří budou schopni tak obsáhlé cíle nějak šikovně v kampani představit a prostý lid pro ně získat. Každý z těch bodů mohu podepsat, nenašel jsem jediný, proti kterému bych byl. Jde o dobrou ucelenou práci a sympatický vzkaz. Ale nepoužitelný v denním životě strany a ve volební kampani. Pochybuji také o tom, že PRO má tolik odborníků, kteří den po vítězných volbách zasednou a začnou ze sebe chrlit návrhy jednotlivých zákonů (a což teprve v koalici, že). Myslím, že je nemá, a to validitu programu snižuje.

Proto jste svými artikuly, jak to zde někdo trefně pojmenoval, trefil do černého. A dle mého názoru sice malinko pozdě, ale přece. Je úplně jedno, jak dnes znějí. Je ale důležité aby zněly, aby visely na Vašich blozích. a abyste je každý den hlásil v tom potulném kolotoči, se kterým obrážíte republiku. Ony se během té jízdy samy obrousí, a najdou správný tvar. A možná některý bude vyměněn za jiný, ale to nevadí. Nehledejme dnes žádné velké cíle, hledejme ty, které nám rychle pomohou a budou relativně snadno splnitelné.  A mnoho lidí o nich bude pochybovat a i to je správně, protože díky tomu se budou nacházet argumenty a cesty jak najít  řešení. A někomu se nemusí líbit sousloví "jakýmkoli způsobem". Není třeba vysvětlovat - všichni, kteří jsou nadáni přirozenou inteligencí vědí, že nejde o fyzicky násilná řešení, ale o politicky intelektuální. Jen kretén Vám to bude vyčítat.

Někteří v diskusi pod článkem napsali, že je to marné, že jsme jenom kolonie určená k čerpání renty. Ano, já souhlasím a ten názor podepíši. To ale neznamená se nepokusit a mazaně a chytře věci řešit. Zbraní otroka je zrada, napsal kdysi Jaroslav Foglar. a toho se lze držet.

Ano, je mnoho dalších a stejně důležitých cílů. Mně osobně by teď stačil ten první. A  až bude splněn, pak se rychle najdou další, a řešení dalších a stejně důležitých cílů. Dobrá hospoda má menu o pěti položkách. Ta špatná o padesáti a proto blbě vaří, protože se musí postarat o více surovin. Pracujme s problémy jako v té hře, kde vytahujete kostičky z dřevěné věže a soutěžíte o to, komu ještě věž nespadne. No a my můžeme soutěžit o to, kolik problémů vyřešíme, než se z kolonie zase stane suverénní stát. Orbán a Fico ukazují cestu.

Hodně štěstí a spolu s Vámi budu všude říkat - volby vyhraje ten, kdo slíbí lidem elektřinu za dvě koruny. Těm já určitě dám hlas. Vy mezitím můžete z každého bodu udělat jeden článek, pod kterými se budeme moci vyřádit na argumentech, jak to nakonec půjde zařídit. A takové diskuze se rád zúčastním.

Hezký den, Váš IK

P.S A vzkažte prosím Jindrovi Rajchlovi, že skvělý táborový řečník je jedna věc a diskutér v TV druhá. Na to druhé je třeba se s odborníky připravit. Ta správcová ze Seznamu se dala lehce přehrát, neboť na tyhle typy  na tom prohnilém Západě učí politiky správné reakce, a u nás to pár lidí dobře umí......

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (85 hlasů)

Asi.

S filozofem Kantem jsem se "sešel" kdysi dávno při studiu. Respektuji jeho filozofickou školu jako jednu z mnoha. Časem jsem se od filozofických teorií musel vzdálit a zejména posledních třicet let jsem měl mnoho jiných starostí, než porovnávat jednotlivé "školy" a mělo by mi být líto, že jsem se vzdálil, spolu s většinovou částí společnosti od praktického významu toho, co skutečně v praxi řešili naši předci budováním naší budoucnosti nikoliv od nuly, ale na základech předchozích, politicky úplně jinak orientovaných generací.

Dneska stojíme před mnohem složitější situací. Nechali jsme většinově zvolenými reprezentacemi zlikvidovat i základ vytvořený už za odmítnutého Rakousko Uherska, pošlapali jsme odkaz těch, kteří bránili vybudované v prvních dvaceti letech nové Československé republiky po roce 1918 a i to, na co navázala společnost, kterou mnozí nazývají nesprávně komunistickou, dostává zejména poslední zvolená garnitura už ne na nulu, ale hluboko pod nulu.

Nepodepsal jste se vlastním jménem, představujete se jako významný filozof 18. století. Žijeme ve 21. století.

My 70+, kteří jsme mnohé pro tuto společnost udělali v dobrém, ale také v mnohém jí poškodili volbou nesprávných představitelů, aniž bychom na tu nesprávnou volbu reagovali, jsme připustili opakovanou volbu lidí totálně nehodných i těch našich znalostí, dovedností, zkušeností. To považuji za větší vinu, než že někteří podobně jako PePa "jen" otočili kabát, aby se něčím stali, nebo co... Já Vladimír Hejnic, byť si za svým přesvědčením stojím celý život, tuto vinu cítím v celém rozsahu a neočekávám, že mne tímto přiznáním bude někdo obdivovat. Ale jde o úplně něco jiného. Co s tím, co "SE NECHALO ZPŮSOBIT". 

Vidlák vidí spásu v Rajchlovi. Já také, ale jen do zhroucení současné vládní a parlamentní jednoznačnosti. Současně s tím, jek se nejen pětikolka odkopává je nezbytné hledat řešení v dalším vývoji. Je jednoduché a složité zároveň. Nelze se vracet do společenství, které jakkoliv selhalo, byť má za sebou relativně slušné výsledky. Celý svět je po všech stránkách jinde, lidé uvažují jinak, mají jiné, širší možnosti, ale také neskutečné představy, kterým mnohdy ani oni sami nerozumí, nedokáží dohlédnout realizace těch představ. Tady "artikuly" nestačí.

Pokud pozorně čtete Vidláka a komentáře k nim, uznáte, že úroveň je velmi různá, názory ještě různější, ale vedou k jednomu jedinému. Opět k otázce jak dál, co se stavem, ve kterém se společnost nalézá. Mé přímluvy se dost opakují. Zvýrazňuji to, že návrat ani k onomu socializmu, který jsme mnozí prožívali necelou, někteří větší část života, v jeho podobě možný není. Kapitalizmus jak jej známe, jak jsme jej poznali až v dospělosti na své kůži a mnozí jsme se v něm dokázali orientovat tak, že nežijeme pod mostem, také nemá budoucnost. Opozice, zejména mimo parlamentní má snahu "na něco přijít" a mnozí z nás předkládáme své názory, mnohdy opsané, nebo překopírované z jiných zdrojů. Je jasné, že to nestačí, stále více se ukazuje to, co už se nejednou v praxi potvrdilo.

Zpochybňované úspěchy Československého vývoje po druhé světové válce do sametu se rády svalují na vedoucí úlohu strany, případně nerozborné spojenectví se Sovětským svazem, naším osvoboditelem ve druhé světové válce, jejíž výsledky umožnily silové převzetí země "komunisty".

Něco na to určitě je, ale já vidím především vítezství v tom, že většinově občané přijali změnu společenského systému s představou, že TO PŮJDE. Ať si říká kdo chce co chce, to podpora byla rozhodující a ukazuje se, že to šlo lépe, než nyní. Tvrdím, že vítězem nebude strana, nebo garnitura vítězů ve volbách, ale  PROGRAM vítězů ve volbách, kteří představí parametry za kterými půjdou občané a uskuteční je, bez nadnesenosti těch slov, vlastní prací. Ti vítězové potom uspějí i v dalších volbách, jestliže ony parametry budou schopni spolu s realizátory - občany rozvíjet až k návratu země mezi nejvyspělejší aspoň ve své kategorii, kam desítky let tato země patřila.

Prosím, opět se dopustím odkazu na jednu diskusi většinově "stařečků a stařenek, jejichž mluvčí ovšem velmi dobře ví, o čem mluví. Tím potvrzuji slova z mých předchozích příspěvků. My staří můžeme naznačit, poradit, mladší a mladí v produktivním věku nemusí poslouchat, nemusí realizovat náměty starých, ale potom musí sami i se svými potomky opakovat pokusy a omyly.

Přeji hezký den všem čtenářům, nekamenujte mě, pokuste se poslouchat a chápat. 

Beseda s Josefem SkálouKateřinou Jirousovou a Vítězslavem

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

 ...volby vyhraje ten, kdo slíbí lidem elektřinu za dvě koruny...

Slíbit neznamená slib slib splnit. Tato vláda je vládou nesplněných, ba dokonce nesplnitelných slibů. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

Ani současná opozice by neměla dávat nereálné sliby. Současné zvýšení důchodů, snížení ceny energií, snížení daní, zvýšení mezd učitelům a všem pracovníkům ve školství, zvýšení platů lékařům a ostatním pracovníkům ve zdravotnictví, a současně zmenšení zadlužování tomu může věřit jen naivka.

Slibujeme krev, pot, a slzy. To by měla říkat opozice, jenže to nikdo nechce slyšet.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

... tím spíš ten, kdo chce být představitelem občanské společnosti. Může si je však dovolit ten, kdo chce vládnout. Zatím je veřejnost nastavená na ty co chtějí vládnout...

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

mateřské školky a haly pro Sáblíkovou, na které hravě najde v rozpočtu 800 mld Kč. No už se na to zapomnělo a zdá se, že bude mít dokonce repete - tomu neuvěříte - ti blbci (opravdu nemůžu najít lepší výraz) ho zase budou volit. Rád bych se mýlil, ale jako vždy budu mít pravdu :-(

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

...ale potěšil by mě veřejný proces třeba v O2 aréně se všemi vlastizrádci a jejich pomahači, které se podaří pochytat. Je přece do nebe volající, když za krádež milionu je osm let natvrdo a za způsobenou nenapravitelnou škodu v řádech bilionů je jen odchod z funkce, zlatý padák a spokojená penze! To se to panečku vládne, když za nic nenesete odpovědnost. Nenajdete pracovní pozici, která není spojena s hmotnou odpovědností. Jen v politice a justici!

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

A co jejich voliči? Ty bys chtěl taky soudit? Bez nich by se k rozhodovacím pravomocem tito politici nedostali.

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)

zkusil bych čínský model boje s korupcí, zradou a neschopností před zaplněným stadionem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

která bije, když ho nechce Nigerie.  Třeba to s ním tak špatné není, přijali ho alespoň v Keni.  Zatím nevím, co v Keni slíbil, ale nepochybně se tam líbil. Je to všude známá věc, náš premiér je slušný krasavec. Dnes už v Keni zase není. Plnou hubu a prázdné dlaně předvádí teď černé Ghaně.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Jestli jsou Fiala a PePa bráni jako "krasavci", tak to už je v řiti i s naším vkusem (chápu, že některé ženské, které mají doma určité své srovnání, si to mohou i myslet).

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

...ti se potrestali sami právě tou špatnou volbou!

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Problém je že oni tou špatnou volbou potrestali i jiné. V mnoha případech se sami nepotrestali, protože z takové vlády měli prospěch.

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

A já jsem si myslel, že Respekt a Reflex je to stejný, jen to druhý je víkendová příloha s programem televize. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

3,5 milionu palestinských vysídlenců nám tu v brzé době hodlá poslat.

Prozatím, než opět dostane chuť po dalším území Libanonu, Sýrie, Jordánska, Egyptu, ..... ;o)

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Ano, a konečným stádiem bude že na světě budou jen tři státy, Izrael, Rusko a Čína. A zachránit nás před tím může jen NATO v čele s Tureckem.

😊 😊 😊

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)