Těžké ticho

Autor
Štítky

Nemáte pocit, že se v posledních dnech vlastně vůbec nic neděje? Je takové geopolitické ticho. Tak velké, že je najednou vidět i na takové debily, jako je třeba mladý Kolář, který zahajuje svoji TOPáckou kampaň sloganem, že se nebojí postavit Rusku, i když si všichni pamatujeme aféru agenta s ricinem, kdy Kolář zalezl hodně hluboko do země a když vylezl, vypadal, že ho ruští agenti skutečně unesli a mučili.

Před pár týdny událost stíhala událost. Každý den se toho dělo tolik, že nebylo v mých silách, vměstnat to do jednoho článku. Dějiny šly rychle kupředu, nebezpečí byla jasná a konkrétní, záměry naší fialové vlády také. A teď najednou mám pocit, že bych si měl dát nohy na stůl, vzít si sklenku portského a koukat, jak naše třešeň kvete o čtrnáct dní dřív než obvykle. Kromě obvyklých nešvarů naší vlády se najednoou neděje nic.

Jsem táta pěti dětí… znáte to. Když je doma ticho, když se děti tváří, že nic nedělají, nejspíš právě chystají nějakou lumpárnu… Podobný pocit mám teď z naší evropské geopolitiky.

Dánům se prý splašil jakýsi odpalovač raket a lodě nemohou proplouvat úžinou Velký Belt… zřejmě se stalo něco úplně jiného, ale to se dozvíme až za čas. Až zase dějiny budou pádit tak rychle, že je nebudeme stíhat.

Jak je to dlouho, co Macron začal mluvit o tom, že Francie pošle svoje vojáky na Ukrajinu? Tři týdny? Měsíc? Teď už to nikoho nevzrušuje. Pokud se francouzské jednotky dostanou na Ukrajině do ruské palby, Francie nebude žádat NATO o pomoc… To byla tak nějak poslední informace od Macrona. Ale zároveň se prý uskutečnil rozhovor mezi Sergejem Šojgu a francouzským náčelníkem štábu. První kontakt Francie a Ruska po víc než roce.

Když si vzpomenu, že na začátku války Macron volal Putinovi dnes a denně…

Teď zase probleskují zprávy, že na Ukrajinu půjdou i Poláci… ne bojovat, samozřejmě. Nahlas se říká totéž, co slyšíme i od našeho prezidenta Gumy. Že je lepší, poslat instruktory na Ukrajinu, než převážet ukrajinské vojáky sem. Ale před rokem Černochová tvrdila, že to udělat nemůžeme, protože by to bylo zapojení do války…

Petr Pavel to samozřejmě nemá ze své hlavy. Když něco takového říká, říká to proto, že mu řekli, že to má říkat.

Generální tajemník NATO Stoltenberg začal mluvit o stamiliardovém fondu pro vyzbrojování Ukrajiny…

Po teroristickém útoku v Moskvě také nějak zmlkli i Rusové. Kromě občasných zpráv o ukrajinské stopě při vyšetřování teroristů je vlastně ticho. Poslení výmluvný vzkaz raketami, při kterém Rusové zničili celou řadu ukrajinských elektráren, je už víc než týden starý.

Najednou jsou všichni skoupí na slovo. Je to jako okurková sezóna v létě 2019, kdy byl svět ještě v pořádku a vodu kalil jen Mikuláš Minář a jeho Milion chlívek, protože se mu nelíbilo, že Babiš je premiér, i když čelí trestnímu oznámení. Ještě neexistovalo slovo „dezolát“ a nikdo by tehdy neuvěřil, že za pár let soud Babiše prohlásí za nevinného.

Přesto přesně v tomto bezčasí už pod povrchem začínal bublat covid, biolaboratoře na Ukrajině, už se vyzbrojovalo a ladily se detaily pro budoucí konflikt. Jen jsme nic z toho ještě neviděli. Proč? Protože jsme se nedívali. Neměli jsme ještě důvod.

Teď mi to přijde hodně podobné. Není to jako chvíle před bouří, ale spíš jako chvíle před výbuchem sopky. Tu a tam se něco zatřese, tu a tam se objeví dým… ale nic určitého. Někde v temných kancelářích se peče něco, o čem zatím (raději) nemáme vědět. Orbán i Fico už u toho nejsou a tak to nemohou vynést ven. Řeší se to někde jinde a veřejnost ať se baví tím, jaká blběna chce být českou eurokomisařkou…

Najednou nikdo nemá potřebu nás informovat, jak to pokračuje v Gaze, jak pokračuje vyšetřování našeho šíleného střelce Kozáka, nikdo nemluví o Sýrii ani Arménii, ba i ti gaučoví vojenští analytici si nějak dali pohov a přestali nás zásobovat svými moudry a předpověďmi. Něco ještě běží ze setrvačnosti, ale jako by všichni ztratili zájem.

Když je podobné ticho u mě doma, zpravidla pak nacházím rozstříhané záclony, počmárané zdi, med vylitý na koberci a podobné radosti. Je prostě podezřele ticho. Jako v posledních dnech před invazí na Ukrajinu, kdy to vypadalo, že napětí opadává.

Nelíbí se mi to. Něco se chystá. Dělají něco, čím bychom v žádném případě nesouhlasili a proti čemu bychom se bouřili. Potichu rozlévají mlíko, aby pak nemělo cenu plakat. Dělají nám něco za zády.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (398 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nákup dělostřelecké munice pro Ukrajinu za peníze českých daňových poplatníků je dalším v řadě zločinů padajících na vrub vlády Petra Fialy. Tragické hospodaření těchto fanatiků, které nemá se správou státu nic společného, nás stojí jakoukoliv budoucí ekonomickou a hospodářskou prosperitu.

  Téměř všem rozumně uvažujícím lidem jasné, že země, v jejímž čele stojí dnes už dle ukrajinské ústavy diktátor Vladimir Zelenskyj (jméno si na Volodymyr změnil až později po Majdanu), který nevyhlásil prezidentské volby, přijde pravděpodobně o další území a vede nadále sebedestruktivní válku. Ne tak naší vládě a prezidentovi. Ti za každou cenu pumpují na Ukrajinu další zbraně a munici. Za naše peníze. V době, kdy na veřejnost prosákla informace o Zelenského nákupu luxusního sídla po současném anglickém králi Karlu III. za nemalý obnos, krade Fiala z našeho už tak tragicky mínusového rozpočtu další ,,vyšší stovky milionů“ korun určených na nákup potravy pro ukrajinská děla často mířící na civilisty. Ptáme se, jak je celé toto možné? Ukrajinští boháči skupují vily, pozemky, jachty a luxusní auta po celé Evropě a v přeneseném významu jim to platí i naše samoživitelky, důchodci a pracující..

  Fiala & spol. jsou zločinci nejtěžšího kalibru. Jestliže jsme si toto dosud mysleli o zkorumpované von der Leyenové v souvislosti s obrovskou aférou kolem nákupu vakcín proti vymyšlenému covidu (myšleno v měřítku, ve kterém byla jeho pandemie prezentována), kdy tato osoba dokázala zplundrovat rozpočty většiny členských zemí EU, pak v lokálním porovnání stejně ,,úspěšně“ pracuje Petr Fiala. Umění vycucnout z ekonomicky na dně se pohybující země další stovky miliard použitých na nákup zbraní či munice pro stát, v němž se místní distancují od jakýchkoliv nákupů podobného materiálu a ještě na zahraniční pomoci extrémně bohatnou, je prostě neskutečné. A zachovat při této krádeži ještě šance na další zvolení do vedoucích funkcí, to už vyžaduje nadpřirozené schopnosti. Nebo dokonalou manipulaci s voliči, médii a dostatečné množství vlivných pomocníků schopných udělat z lidí naprosté idioty. Což se u třetiny národa skutečně daří. Co za to třeba herec Vetchý dostává? Nebo je opravdu tak tupý a přesvědčený?

  Takže si to ještě jednou shrňme. Zelenskyj brečící na světových fórech a žadonící o pomoc zemi, v níž už vládne momentálně protiprávně, si kupuje za stovky milionů nemovitost. Na západních ukrajinských hranicích stojí kolony dovážených luxusních aut. Občané ze západu Ukrajiny žijí převážně ve státech bývalé Varšavské smlouvy, nyní podřízených NATO a EU, někteří pracují, jiní využívají sociálních podpor. Na Východní Ukrajině se bojuje, ovšem přesně v tempu, které určují Rusové. Do země proudí pomoc jak vojenská, tak ekonomická, ale samotní Ukrajinci bohatnou. Investice do vlastní obrany ze stran movitých Ukrajinců rovná se nule. Peníze jdoucí od nás převyšují nejen naše možnosti, ale jejich vývoz způsobuje snižování naší životní úrovně, kvality školství, zdravotnictví i výše důchodů. A my platíme vyšší daně, smiřujeme se s odlivem financí, mlčíme a hádáme se, jestli je pro Slovensko lepší Korčok nebo Pellegrini. To je ústřední téma místo toho, abychom vyhnali Fialu a ostatní liberály ne z úřadů, ale spíše ze země.

  Samotný Fiala je navíc podvodník, viz dnes již proslulá kampelička. Vyšetřování převzala paní Bradáčová, což naznačuje, že ochránit premiéra musí až hlavní státní zastupitelství. Samozřejmě nevyšetřuje jeho a dost možná z něj nakonec udělá poškozeného. Hlavní defraudant a doslova zloděj mající klíče od státní pokladny nadále vysílá signály a v utajeném režimu posílá nám chybějící peníze oligarchovi Zelenskému. Přiznáváme, že už je toho na nás příliš. Žít v takovéto zemi, které vládnou lumpové, ztrácí smysl. Pavel, Fiala, Černochová, Pekarová a plno dalších včetně pirátské sebranky přeci nemohou během pár let úplně zničit tu kdysi tak krásnou a historicky významnou zemi. A pokud ano, hlavní vinu si na tom neseme my samotní. Jsme zbabělí, hloupí, duševně zaostalí a líní. Je mi z toho skutečně smutno.

Jindřich Kulhavý 4. 04 2024
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (247 hlasů)

Aneb další ruská stopa s ricinem odhalena od českých čučkařů.
Čeští čučkaři viz foto,  s dokonalým "čichem " agentů proslulé BIS odhalili další  (falešnou) ruskou stopu s ricinem.
Sláva jim! že ano Kroupo od sorosovského seznamu, Kundro od respectu a Fridrichová od ČT.


CUCKARI

Průměrný počet slepic: 4.4 (103 hlasů)

Oč  jde v likvidaci České pošty? No samozřejmě o prachy,  o hodně  velké prachy.  Budovy v centru měst mají obrovskou hodnotu, nějaký deset  milionů  sem/tam  se v  miliardových částkách zcela jistě ztratí:

https://www.ceskaposta.cz/-/ceska-posta-nabizi-svoji-hlavni-administrativni-budovu-k-odkupu

Krátký úryvek z oficiální zprávy:   ".... součástí kupní smlouvy nebude nájemní smlouva na prostory stávající pobočky, potenciální majitel bude disponovat celým prostorem nemovitosti. V případě úspěšného prodeje bude pobočka v Jindřišské ulici v provozu maximálně 12 měsíců od prodeje budovy. Během této doby bude v dochozí vzdálenosti od stávající pobočky adekvátním způsobem zajištěna dostupnost poštovních služeb, které budou moci v budoucnu klienti využívat.."

Průměrný počet slepic: 4.8 (41 hlas)

Samozřejmě - zlodějská vláda si zřídila ještě větší byrokracii, aby se všichni nažrali a v budoucnu nestrádali, prodají, co ještě zbylo. Kam zmizely ty miliardy z Kampeličky, taky nikdo "neví"... Pošta v Jindřišské byla odedávna jistota, že kdyby něco, tak tam je. U nás na Vinohradech poštu zrušili, Jindřišská byla (zatím je) sichr. Čí asi budou potom později ty jejich pošty... Ukrajinské, jak jinak. Je to holota, která šla do vlády s tím, že zlikviduje i to, co si nikdo jiný před nimi netroufl.  

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Polský ministr zahraničí oznámil vytvoření “nevojenské” mise NATO, která bude na Ukrajině cvičit AFU! Sikorski dokonce prohlásil, že Rusko už podle Putina ve válce s NATO je, takže Kreml se s tím srovná! Šojgu volal do Francie a varoval před kolizí vojsk Ruska a Francie na Ukrajině, zatímco Macron prohlásil, že Paříž nebude potřebovat pomoc NATO a ani USA!

Když čtete Aeronet, čtete svodky z budoucnosti. To naši čtenáři již vědí. Ovšem někdy by bylo lepší, kdyby se současná iterace časového kontinua odvíjela jinak, protože tento nastoupený kurs vede ke katastrofálnímu obrazu zničené Evropy. Šílenci to nakonec dokázali! Ve čtvrtek večer totiž polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski po jednání ministrů v centrále NATO prohlásil, že NATO se dohodlo na vytvoření “nevojenské” mise na Ukrajině [1] podle návrhu francouzského prezidenta Emmanuela Macrona.

https://aeronet.news/silenci-se-dockali-polsky-ministr-zahranici-oznamil-vytvoreni-nevojenske-mise-nato-ktera-bude-na-ukrajine-cvicit-afu-sikorski-dokonce-prohlasil-ze-rusko-uz-podle-putina-ve-valce-s-nato-je/

-

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

🇸🇰68 % voličov Harabina bude hlasovať za Pellegriniho
„Nikdy som svojim voličom nepovedal, že nemajú voliť. A určite som nikdy nepovedal, že majú voliť Ivana Korčoka. Moji voliči sú inteligentní, vzdelaní, majú národno-vlastenecké cítenie a vedia, čo majú robiť," povedal Štefan Harabin.

Harabin: Korčok sa dopustil trestného činu vlastizrady!
„Keby som bol generálnym prokurátorom pri spustení prezidentských volieb, tak dnes Korčok sleduje výsledky druhého kola prezidentských volieb z Leopoldova. Dôvod? Pretože vyzval na zrušenie veta, ktoré znamená zánik štátu. Dopustil sa tak trestného činu vlastizrady. Minimálne v štádiu jej prípravy alebo pokusu," povedal Štefan Harabin.

Sledujte @neCT24 

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Liberálové po celé Evropě, rozjeli plánovanou akci odhalení ruských stop (samozřejmě nastavených a falešných) , ve snaze aby očernili všechny vlastenecké protiliberální strany v Evropě kvůli  letošním volbám v EU. Výstižně to popisuje v tříminutovém videu Milan Uhrík slovensky poslanec v Evropském parlamentu, viz zde:

https://www.youtube.com/watch?v=JgdPrq1Gbfc
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (73 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák: ...Nelíbí se mi to. Něco se chystá. ...

Chystá se válka Danieli od vládnoucích neoliberálů v Evropě. Už mají vše připravené.

I záminku jako provokaci na válku mají připravenou. 

Boreli to cynicky prohlásil, nejde o Ukrajince, jde o nás o EU a USA, nemůžeme nechat Rusko vyhrát válku na Ukrajině

Průměrný počet slepic: 4.1 (99 hlasů)

Před hodinkou jsem si přečetl včerejší diskusi ohledně krytů a radiace po jaderných úderech (JÚ). Proto to dávám dnes. A souvisí to i s dneškem.
Pokud se začnou používat ve válce jaderné zbraně v současné době, tak nezůstane u jednoho nebo dvou, ale budou to desítky taktických a operačně-taktických jaderných zbraní - JZ (tzv. omezené použití JZ). Tím samozřejmě nastane větší zamoření, než pouze z jednoho úderu (JÚ). Rozsahy zamoření se pak počítají ve stovkách až tisících kilometrů a časově na 100 až 300 let.
JÚ dělíme na vzdušné, pozemní a podzemní údery. Nejmenší zamoření je u vzdušných v závislosti na výšce výbuchu (čím níže, tím větší zamoření). U pozemních a podzemních - např. jaderné miny - vzniká tzv. druhotná radiace, kdy běžné prvky v zemině vlivem toku neutronů vytváří radioaktivní izotopy, které v rámci výbuchu se dostanou do atmosféry a vlivem větru re roznesou do okolí - radiační stopa o délce až stovky kilometrů. (Zde se uvažuje o velikosti cca 200Kt - desetinásobek Hirošimské bomby)
Pokud se podíváme do válečných doktrín USA, NATO, RF, Číny a dalších o požití JZ, tak všude se počítá po omezeném použití taktických a operačních JZ, možnost přejít ke strategickému použití až k hromadnému úderu všech JZ. (Tož jsou údery v Megatunách, čili 1000x více).  Pak výsledkem je tak zvaná "Jaderná zima" a celkové radiační zamoření celé zeměkoule na více jak 400 let. Ale i po těchto letech kdy klesne radiace (ne všude) tak zde bude doba ledová s většinou povrchu pokrytých ledem, takže se vrátíme zhruba o 40 000 let zpět do doby kamenné.
Takže kryty? Vtipné. Zásoby min. na 400 let i pro následující generace a kožichy pro dobu ledovou? V tomto tkví odstrašující úloha jaderných zbraní. Raději o tom nepřemýšlet. Pak by opravdu živí záviděli mrtvým.

Průměrný počet slepic: 4.4 (110 hlasů)

Takže jste si přečetl i o tom, jak na komentář o jaderných bombách a krytech reagoval Antilibtard - a sice že když o tom nic nevíme, jsme tupci (já + slepicující čtenáři), a takoví by vůbec neměli chodit k volbám...  😉

Průměrný počet slepic: 3.8 (52 hlasů)

Zdravím do Sekty Antonínovy!

Pokud jste to pochopila takhle, pak byste k těm volbám opravdu radši chodit neměla.

Mohl bych i reagovat na osobní názor Jardy, kterým se náhle tak zaštiťujete, ale opravdu nebudu plýtvat slovy tam, kde veškerá logika trpí. A Jardu tím opravdu nemyslím [tak pardon, nemyslel jsem, ale spadá tam i on].

P.S.: Takhle bych klidně mohl reagovat i na Váš výrok o tom, jak "vy" jste zvolili vstup do EU. Ale musel bych (protože já bych se tím obtěžoval) zjišťovat kontext, ve kterém byl napsán - možná ten, na koho jste reagovala, opravdu volil pro vstup do EU, co já vím.

Průměrný počet slepic: 2.1 (61 hlas)

Takže výroky Antilibtarda:

"Ergo, většina hodnotících jsou tupci, kteří buďto nejsou dostatečně inteligentní, nebo jsou líní přemýšlet a hodnotí podle osobních sympatií. A pak to má k něčemu vypadat ve volbách? Bez legrace, kdo nedal RichardoviCZ větší hodnocení než Máje, neměl by podle mě vůbec mít volební právo."

se dají považovat praktickou ukázku demagogie, dělá kategorické závěry aniž by měl o problematice sebemenší znalosti.

-------------------------------------

Jak kdo volil v referendu o vstupu do EU (nebo při volbě prezidenta) je každého věc, můžu jen nesouhlasit. Ale nikomu bych kvůli tomu neubírala právo volit.

Průměrný počet slepic: 3.8 (53 hlasů)

OK, prostě máte logiku na úrovni kopírky, jako která tady fungujete. Ideální člen Sekty Antonínovy.

P.S.: Já už se vlastně berrnardovi nedivím, že si tak liboval v tom Vás jenom provokovat.

Průměrný počet slepic: 2.2 (59 hlasů)

NEURÁŽET!!!   Jsme tu slušná společnost.

Reaguji poprvé a naposled.

Průměrný počet slepic: 4.2 (64 hlasů)

Slušná? Možná. Jen škoda, že to tolika lidem v ní nejde s přemýšlením.

Průměrný počet slepic: 2 (59 hlasů)

😁

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Není Jarda jako Jarda - ten, na kterého jsem reagovala je Jarda z Brna (zřejmě proto se takto odlišil, aby se to nepletlo s Jardou)

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Nějak od dětství nevěřím lidem, kteří jeden den říkají něco jiného než druhý den. A tím končím (můžete to vyřešit, že si mě "skryjete" nebo jak jste psal, že to máte s Antonínem.)
 

St, 03. 04. 2024, 22:58 „...Tím nechci dehonestovat včelku Máju, v diskuzi se jeví jako sympatická dáma a čtu ji rád...),

Čt, 04. 04. 2024, 23:33 „...OK, prostě máte logiku na úrovni kopírky, jako která tady fungujete.“

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zelenskyj si za 20 milionů liber koupil sídlo od britského krále Charlese III.

Král Karel III. prodal venkovské sídlo Highgrove House poblíž Tetbury v Gloucestershire, které vlastnil od roku 1980. Během jeho prvního manželství s Dianou, princeznou z Walesu, zde rodina trávila víkendy. Jako venkovské sídlo mu sloužilo i poté, co se ujal své nové role britského vládnoucího panovníka. Novým vlastníkem budov a okolního parku se – za cenu 20 000 000 liber – stal Volodymyr Zelenskyj.

Britský portál London Crier se ve svém článku odvolává na slova králova bývalého komorníka Granta Harrolda. Změnu vlastnictví Highgrove House potvrdili i další zaměstnanci, kteří se podíleli na udržování dnes již bývalého královského sídla. Většina zaměstnanců pracujících v zámku byla propuštěna 21. března. Oficiální prohlášení Buckinghamského paláce o prodeji nebylo vydáno.

Dohoda o koupi byla prý finalizována v období od 29. února, kdy manželka Volodymyra Zelenského Olena přijela na návštěvu Spojeného království. Není jasné, kdo je přímým nabyvatelem, zda přímo Zelenskyj jako fyzická osoba nebo některá firma z jeho podnikatelského konglomerátu, jako je tomu v případě některých jeho jiných nemovitostí mimo Ukrajinu.

Dlužno v této souvislosti připomenout, že do 31. března se měly na Ukrajině konat prezidentské volby a 31. května skončí Zelenského mandát. Podle platné ústavy by bylo možné volby odložit pouze v případě války, ve které ovšem formálně právně Ukrajina není. Právníci uvádí, že funkce hlavy státu by měl po 31. květnu vykonávat parlament. Zde je potom důležité, že prezidentova strana Sluha národa již v něm nemá většinu. Tato skutečnost by tedy odpůrce Zelenského mohla aktivizovat. A potom by se nové sídlo ve Velké Británii mohlo Volodymyru Zelenskému hodit.

4. dubna 2024 👉 @cz24news

 fotka nového sídla "sluhy národa"    https://cz24.news/…ii/

Průměrný počet slepic: 4.4 (49 hlasů)

Jo přečetl. Jeho komentář řadím k těm podobným, co píšou že důchodci už by taky neměli volit atd. Kde nic není ani smrt nebere. Mě nenaserou, já su splachovací. Vám držím palce a nenechte se vytáčet. Jim to dělá radost. Takže 1x a dost, víc nediskutovat. Víte co se říká, že když se bavíte s volem, tak za pár minut se baví dva volové. Vlastencům zdar.

Průměrný počet slepic: 4.1 (65 hlasů)

No, o tobě jsem si myslel, že jsi inteligentnější... Ale asi si taky děláš nárok na jedinou pravdu. Kdyby sis ten příspěvek pořádně přečetl, tak bys viděl, že přinejmenším o tom, že Mája nemá jít volit, tam nebylo ani slovo, a už vůbec to nebylo o tom, že by někdo neměl jít volit na základě neznalosti problematiky. V tom původním příspěvku nebyla ani špetka úmyslu Máju vytáčet. Ale potrefená husa vždycky zakejhá. Takže, jak správně píšeš, kde nic není, ani smrt nebere. Díky, že ses usvědčil.

Průměrný počet slepic: 2.1 (50 hlasů)

Za prvé - My jsme si potykali?

Za druhé - Mysli si co chceš, já si taky o tobě myslím svoje.

Průměrný počet slepic: 4.2 (46 hlasů)

Promiň, vykám jen lidem, ke kterým pociťuji nějakou elementární úctu. O to ses už připravil.

Děkuji za tvé laskavé svolení myslet si o tobě, co chci. Na to jsem opravdu čekal.

Vidíš, já jsem si myslel, že jsi na mě reagoval naposledy už v 0:27. Ale to jsem se asi zase jako obvykle mýlil, že...

Průměrný počet slepic: 2 (51 hlas)

ale je zbytečné většinu naštvat, i když trochu chápu (snad) jak to myslíš. Ale teď je to tady poslední dny jen o urážení. Jak tebe, tak i z tvé strany.  Co kdybychom se věnovali  článku Vidláka a sem tam něco přidali a doplnili ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Pochopte lidi, že přesně teď  JIM  zobeme z ruky. JIM jde o to nás totálně obrat o úplně všechno a cestou  k tomu je, aby byli  lidi  nejednotní a nejlépe rozhádaní.  Určitě sem chodí i agenti a teď si mnou ruce, jak se jim to daří.

Jediné možné řešení je na provokaci či na názor, který je v rozporu s naším přesvědčením  nijak  nereagovat. Jinak  se diskuse zvrhne v dohadování,  které  je  naprosto k ničemu. A slouží jen k odvedení pozornosti  od skutečných problémů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

Vidlák: ... Není to jako chvíle před bouří, ale spíš jako chvíle před výbuchem sopky... 

Ano Danieli je to tak, je to před výbuchem sopky a ten výbuch sopky přijde z Ruska dle viz níže článku serveru pronews.gr :

Ukrajinu narychlo opouštějí diplomaté Číny, Turecka, Kazachstánu atd. - Něco "velkého" se blíží - Rusko shromáždilo 600 000 vojaků k útoku na Kyjev, Charkov a Oděsu.

S ohledem na závěrečný ruský útok začalo stahování čínských a kazašských diplomatů z Kyjeva, Charkova a Oděsy.

Turečtí diplomaté, Tádžikové a Uzbekové jdou z bezpečnostních důvodů stejnou cestou urychleného odchodu.

Na jejich ambasádách a konzulátech zůstanou pouze bezpečnostní pracovníci.

Před čtyřmi dny pronews.gr odhalil příkaz ke stažení a my jsme poukázali na to, že pro Peking dát takové pokyny znamená, že má naprosto přesné informace o tom, „co se stane“.

Ve směru na jižní Doněck zahájili Rusové silný útok z Ugledarské oblasti a vpadli do Novomikhajlovky.

To je důležitý vývoj, protože Rusové pak mohou ohrozit Konstantinovku.

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že obsazení Novomichajlovky poskytne ruským jednotkám přístup do širšího operačního prostoru ve směru na Ugledar.

Moskevské ruské ozbrojené síly zasáhly i cíle v ukrajinském týlu. Některé z cílových oblastí byly oblasti řeky Dněpr a poblíž města Kirovohrad ve střední Ukrajině.

Celkem bylo shromážděno 200 000 ruských vojáků, kteří se připravují k útoku na Charkov, přičemž se odhaduje, že operace k dobytí Oděsy a obsazení Kyjeva si vyžádají 600 000 vojáků pro pozemní operace a dalších 200 000 se zúčastní námořnictva a letectva.

Rusko v tichosti zvýšilo své ozbrojené síly na 1,5 milionu příslušníků, zatímco dalších 130 000 Bělorusů v tichosti narukovalo.

Bylo zformováno celkem 16 obrněných brigád s nově postavenými tanky T-90M a modernizovanými T-72B3, stejně jako T-80 a novými TOMA BMP-3, které budou v čele útoku. A především je vytvořeno 5000 skupin operátorů dronů FPV, kteří budou špičkou útočného pohybu.

Pro ukrajinské zákopové opevnění bylo rozhodnuto o hromadném použití letectva s naváděnými zápalnými pumami do 1500 liber a to bez ohledu na použití dělostřelectva.

Starosta Charkova Igor Terekhov si „stěžoval“ ukrajinskému zpravodajskému portálu LIGA.net, že dodávky energie v regionu se zastavily. „Téměř veškerá životně důležitá energetická infrastruktura již byla zničena a soukromá energetická infrastruktura byla také zničena,“ argumentoval.

Podle Terechova je důvodem postup ruské armády, ale i použití nových typů munice od Rusů, kteří vše zničili.

zdroj:

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ektakto-apoxoroun-espeysmena-apo-tin-oukrania-oi-diplomates-kinas-tourkias-kazakstan-klp-kati-megalo-erxetai/

Průměrný počet slepic: 4.9 (58 hlasů)

tak SUPER příspěvek 🐓🐓🐓🐓🐓

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Připadá mi, že  nervozita z aktuálního stavu ve světě stoupá a některé  názory  začínají být únavou  z doby trváni až paranoidní, 

Vnímám společenskou potřebu  žít bez válek a obav z budoucnosti. Chápu také ty , kteří  Západ dostali do této situace, že nechtějí  uhnout ze svého postoje. Lidé se velmi neradi mýlí. Nicméně dojde na lámání chleba a budou se muset rozhodnout. Jsou to opravdu lidé typu “ po mě potopa” ? Budu optimista a budu věřit, že raději najdou bezpečnější řešeni. 

Lavrov řekl,  že se třeba nebude muset čekat do ukončení  mandátu  Zelenského. Tomu se parlament bouři  a už naznačil ústup ze svých striktních požadavků pro jednání. Čína připomněla svůj mírový plán. Američané řeši fotbal, celebrity a sem tam dění ve světě.  Francouzský ministr obrany zavolá ruskému protějšku.  Teroristický útok v Moskvě je celý nějaký divný. Vypadá to opravdu na hledání dalšího postupu, proto to ticho. 

Co můžeme dělat? Někdo tu v komentáři napsal, že silná spontánní  akce  většiny společnosti se naplánovat nedá, ale umí ve správný okamžik přijít.  Je třeba šířit  i jiné než nadiktované názory a přitom  nerozdělovat lidi. Někteří  z nás  propadli rusofobii   a  těžko se přesvědčí o opaku. Možná se dají přesvědčit,  že je třeba přijmout realitu a konflikt zastavit a začit se více  zodpovědněji  starat o svou bezpečnost. 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (69 hlasů)

Neustálý dennodenní útok na nás v podobě špatných, negativních informací, špatných řešení, zlých počinů, nespravedlností, které nás zahlcují, vyvolává nejen únavu, ale bohužel i agresivitu i mezi námi "obyčejnými lidmi". Asi to mnozí z nás cítí i na sobě samých... Stačí se ale jen podívat na diskuze, na tu nesmiřitelnost, stačí si přečíst denní zprávy plné jedu, stačí se podívat na chování lidí v běžném kontaktu, nemluvě o stoupajícím kriminálním chování. To vše je i uměle živeno. Stále to opakované rozděl a panuj. Zasej svár. Obávám se, že to není ideální doba, která by přála  "přesvědčování", hledání kompromisů, "souznění". Ale třeba přijde ta chvíle, ten okamžik, to něco co vyvolá to semknutí, tu akci porozumění, o kterém píšete! Doufejme...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (60 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

za celý rok ( kromě výsledků Ledecké) není jediná pozitivní zpráva. I věštby počasí jsou jedna katastrofa za druhou. Zima špatně, teplo špatně, sucho špatně, zaprší - taky  špatně.

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

Občas se jim někomu něco vymkne:-)

A asi nedopatřením se v záplavě hnusu objeví i milá zpráva...a pod ní milá diskuze, ale jako šafránu...

Narodila se v říjnu roku 1922. Je věrnou fanynkou Sparty, za kterou hrál její muž. Dnes už žije sama, život jí ale zpestřuje pět vnoučat a dalších pět pravnoučat. Jaroslava Koubková dnes používá sociální sítě a chytré technologie. Co by ještě v životě chtěla zažít a co dostala ke 100. narozeninám? Na to odpoví naše videoreportáž.

https://www.novinky.cz/clanek/zena-styl-101leta-ceska-nevim-co-je-hamburger-ale-jdu-s-dobou-pouziva-pocitac-i-chytry-telefon-40464705

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

proč fandí zrovna spartě, to je diagnóza

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Hezky jste to vystihl a popsal.  Rozděluj a panuj - to nesmíme dovolit.  Věřme a dělejme tak, ať se  budování nenávisti nedaří. 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

za tuto konstruktivní poznámku:

Prezident jen na 1 rok - všema deseti, nemuseli bychom se "ocasovat" pět let s někým, kdo tam nepatří ani na týden.

A jak se vám jeví 7-členná vláda, jednající týmově - bez premiéra, složená ze zástupců 4 nejpreferovanějších stran /v poměru 2:2:2:1/?
Člen vlády přitom nesmí být předsedou strany a musí nejprve prokázat odbornou zdatnost /v regionální exekutivě a parlamentu/.

Pokusme se alespoň vydiskutovat, co by pasovalo do českých podmínek z vyspělé švýcarské demokracie.
Pokud tento projekt s vhodným názvem - vyspělá/rozumná/občanská demokracie - podpoří Vidlák, bude úspěch zaručen!

Průměrný počet slepic: 3.3 (37 hlasů)

Takže jen proto, že existuje i možnost (ona neexistuje jen ta) že na Švýcarsko bude svržena tak ničivá bomba, jak o ní píše Jarda ze Štatlu, tak uznáte, že ty kryty jsou vám úplně nanic, a místo toho polezete vztahovačné kopírce Máje do zadku? Neuvěřitelné.

Ne, úspěch nebude zaručen. Vidlák se snažil bránit spoustě špatných věcí a prosazovat spoustu dobrých věcí, výsledek nic moc.

Průměrný počet slepic: 2.5 (48 hlasů)

o pár omrviniek z korýtka Vášho Veľkého Šéfa veru strach mať nemusíte. Babišovo Fialové prelínavé kraľovanie Vám rozvracať nemienime. Čo keby sa nakoniec podarilo Pánovi Veľkomožnému prifariť Čehúny k Slovensku? Aj keby sme sa s Vidlákom na hlavu stavali, niečo také sa nám bez neho nikdy nepodarí :-)

Ps: Mýlíti se je lidské. Místní bunkr je víc jak 10 kilometrů dlouhý, s obytným centrem chráněným 500 metry skály - žádná bomba nemá šanci to prorazit ...

Průměrný počet slepic: 2.2 (11 hlasů)

to budeš do konce života na konzervách v podzemí ? To bych se raději picnul hned

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

tím, že se národy preferující ryze zastupitelskou a prezidentskou demokracii vzájemně vyhubí ...

 

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

Je tu ještě jiná optimističtější varianta budoucího vývoje. Národy preferující ryze zastupitelskou a prezidentskou demokracii, spojí ty blbé kecy Švýcarů o suverénovi, a všechnu zlost si vybijí na Švýcarech. Švýcaři zalezou do krytů a příštích padesát let se budou živit konzervama, a na planetě zavládne klid a mír. A pokud ještě po těch padesáti letech budou prudit jako dnes, pošleme jim tam migranty z Afriky a Ukrajiny.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

když už si nenecháte vymluvit, že ta Vaše demokracie je nejlepší na světě :-)

Mate nejaky bankovni ucet? Pokud mozno IBAN zacinajici CH-

Zajedeme spolu do Basel, tam zije nejvic Suverenu narozenych v CR,
treba spoluzacka Miriam z 1. LF UK nebo manzel Robert kolegyne Klary z AV.
Ti Vam mozna lepe vysvetli, proc uz by se nikdy nevratili to te Vasi demokracie :-)

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

V e svém minulém příspěvku jsem si pochopitelně dělal legraci. Vy bohužel uvažujete stylem, že vše na světě má jednu příčinu a ta jedna příčina má jeden následek. Skutečnost je trošku složitější. Jakékoli dění na světě má několik příčin a každá z těch příčin má několik následků.

Vy neustále opakujete že ve Švýcarsku je ráj a ten ráj je způsoben jednou příčinou a pokud nebudeme hloupí a změníme politické uspořádání po Švýcarském vzoru, budeme tu mít také takový ráj. Už ale neříkáte, jak takovou změnu provést. Nebo si snad myslíte že EU bude z takové změny nadšená a že nám nebude házet klacky pod nohy? A spočítejte si ekonomickou sílu EU a tu naši. Myslíte si že celá společnost bude takovým nápadem nadšená a když už se nedokáže sjednotit téměř na ničem, na tomto se zázračně dohodne? A myslíte si že změna politického uspořádání dokáže zázraky, když je u nás většina bank i těch největších podniků v cizích rukách?

Vy si to představujete jak Hurvínek válku.

Když jsem od Vás četl takové primitivní hlouposti poprvé podruhé i po desáté tak mi to bylo k smíchu. Když to od Vás čtu po sto první tak nabývám dojmu že je to u Vás duševní porucha.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

děkuji za konečně věcnou odpověď. Při svých úvahách vycházím ze tří, docela dobře ověřených předpokladů:

1) v letošním listopadu oslavíme 35. výročí politického zlomu v roce 1989. Vlády se sice mění, ale systém zůstává stejný. Většina zdejších komentátorů nemá pocit, že spějeme k lepším zítřkům ...

2) ve Švýcarsku pracují nebo si užívají důchodu desetitisíce Čechů, Moraváků, Slezanů i Slováků. Drtivá většina z nich si zdejší systém pochvaluje a ti s dvojím občanstvím participují na hlasování, aniž by je někdo dlouze učil, jak mají "správně" hlasovat ...

3) za duševní poruchu považuji placením daní podporovat celý život politiky, kteří z vlastního národa dělají stádo volů. Přímá demokracie je celoživotní vzdělávání národa!

Ps: v tom máte pravdu, že EU se švýcarský systém pramálo líbí. Proč asi? Bude-li nás víc, nebudeme se bát vlka nic!
Osobně pevně doufám, že pokud se AfD dostane k moci, nezapomene zrealizovat svůj programový bod 1-1.

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

Kolik let máte náskok ve "Švajcu" jako samostatný stát? 100, 200, 300 let? Nésu historik. Demokracie se může vyvíjet pouze v demokratickém zřízení ve státě. V současné Čechistánské kolonii demokracie zašla na úbytě. Dnešním úkolem je obnovit státní suverenitu jakýmikoli prostředky a pak se bavme o demokracii a o jejím nejlepším modelu. Vlastencům zdar.

Průměrný počet slepic: 4 (44 hlasů)

Na to, aby člověk použil Google, fakt nemusí být historik.

Průměrný počet slepic: 2.6 (46 hlasů)

spali s krávami ve stájích a do spousty vesnic nevedla silnice a elektrika

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestli jsem se domníval, že sem chodí slepicovat většina lidí, kteří se rozhodují na základě sympatií a buď nejsou schopni, anebo se neobtěžují logicky přemýšlet, čímž u voleb představují riziko, tak jste změnili mou domněnku skoro v jistotu - uvidíme, jestli se přes den nebude vůbec nikdo obtěžovat zkusit pochopit psaný text. Ale mám zatím takové podezření, že s váma to Vidlák fakt "vyhraje".

Tady by nakonec vyhrál názor, že protiatomové kryty nemá smysl stavět - dobrá apatie, jen proto, protože jedna kopírka, která tu má status celebrity, si plete havárii jaderné elektrárny s efektem moderní atomovky, a když se na to poukáže, byť pro demonstaci tuposti davu, který prostě kráčí za celebritami, tak to hrozně zraňuje její ego, takže se chytne něčího názoru, že se nutně svrhnou bomby, které vyhubí veškerý život na staletí, k udělání blbce z toho, kdo se na ty věci odváží poukázat. Proč se tedy kopírka neohradila hned, když ona je tak chytrá a já jsem tak blbej? Hlavně zkopírovat jen tu část původního příspěvku, která se hodí, že.

No, tak třeba nejsem demokrat. Já jaksi vidím, co nám přinesly hlasy oveček, které následovaly celebrity. Ať mezi libtardy, nebo mezi "vlastenci", kde je to, jak vidím, naprosto stejné. Jen si myslete, jak jste lepší než já, já se nikoho nebudu doprošovat o svolení mít a vyjadřovat své VLASTNÍ názory ani ustupovat davu. Každopádně tady už časem a energií plýtvat nebudu.

Průměrný počet slepic: 2.3 (53 hlasů)