Vláda s nedůvěrou

Autor
Štítky

Tak máme konečně po dlouhé době vládu s důvěrou. A ani to nebolelo... Důvěru vyjádřilo 105 poslanců, což je sice nevelká, ale plně dostačující většina. Bylo kolem toho sice hodně řečí a hodně vyslovených keců, ale nakonec se stalo to, co se předpokládalo už o vánocích.  Babiš udělá koalu s ČSSD a podpoří ho komunisti. 

Mezitím jsme ještě volili prezidenta, někdo otrávil Skřípala, pak ještě nějaké dva nýmandy, byly volby v  Itálii, na Slovensku zabili Kuciaka, v Sýrii se virtuálně dělaly chemické útoky a odpovídalo se na ně raketami, bosporský sultán dostal ve volbách doživotní dynastický mandát a v Německu začalo některým politikům docházet, že jsou fakt v pěkným průseru.

U nás se zase vesele demonstrovalo, dělaly se miliony chvilek pro demokracii, chvílemi to bylo jak na bitevním poli a zdálo se, že se každou chvíli vynoří ty statisíce rudých úderníků, kteří převezmou s puškou v ruce a s ohněm v srdci všechny křižovatky i podnikové vrátnice a vyvěsí Stalinovy portréty. Česká televize se v podstatě stala další politickou partají a začala sledovat sice divnou, ale svojí vlastní linii.  

Tohle všechno mělo na sestavovánín vlády vliv.  I když to všechno bylo jasné už dávno. Ono moc jiných možností nebylo... tedy bylo, ale nereálných.  Jen se to pořád hatilo, bylo v tom hodně přízemních zájmů i vysoké politiky a nakonec se ukázalo, že Babiš není žádný Mefisto, ba ani není geniální šachista a skvělý taktik. Ukázalo se, že je jen další politik v řadě, který se musí také dostavit k lennímu holdu do Berlína, musí v Bruselu vyslovit věrnost svaté říši evropské a musí se zúčastnit povinného vyhlašování klatby nad Ruskem.  To poslední dokonce musel udělat několikrát. 

Stejně tak se ukázalo, že neexistuje žádný tandem Zeman - Babiš. Jen se v jiné podobě ukázala tradiční dualita moci v zemích koruny české, jen kdysi to byl panovník a arcibiskup a dneska je to prezident a premiér. Někdy si hoši rozumí, ale jindy musí jeden draze zaplatit za možnost nošení koruny. Stejné to bylo za Havla i Klause. Jen ten dnešní potomek nižší šlechty mluví poněkud zemitějším jazykem. Nebalí svoje facky do bílých rukaviček.

Zkouším si vzpomenout, jak na tom byl za své vlády Paroubek... Také proti němu byla takhle silná mediální i politická štvanice? Mám tendenci si myslet, že takhle fanatická opozice z řad politiků, novinářů i veřejnosti tu ještě nebyla. Nebo to měl Paroubek stejné? Každopádně tam dávno za Paroubka se ustanovila ta dnešní "sluníčkářská" opozice kolem podivných neziskovek a bývalých velvyslanců v USA. A nabírá na síle.

Dneska je Babiš v pozici, že buď zvítězí a nebo padne. Doslova. Pokud nezvítězí, tak přijde o všechno. Pokud nevydrží ten tlak, začne vyšetřování, žaloby, předběžná opatření a všechny ty vynálezy proti daňovým únikům, které prosadil, ty budou vyzkoušeny na jeho Agrofertu i jeho osobě. 

Ten chlap nemá na vybranou. Je přitlačený ke zdi. Ještě pořád má v ruce štít, meč je ostrý a zatím si své soupeře drží v uctivé vzdálenosti. Ale už to není turnaj. Je to boj o život.  A pokud někdo bojuje o život, dost mu to pozmění žebříček hodnot. Začne klást důraz na věrnost místo na schopnosti, začne se obklopovat pretoriány a ne senátory, vláda se promění ve vojenské ležení a původní soupeření se změní ve válku a nakonec dojde i na mrtvoly. 

Zajímalo by mě, zda si tohle ti demonstranti uvědomují. Bojují proti oligarchovi, to není nic divného. Ale nedávají mu žádné východisko a žádnou možnost úniku. Babiš může jen chcípnout. Neexistuje žádná důstojná penze, žádné poklidné stažení se na své agrofertí statky a poklidné užívání bohatství předchozích let velkého byznysu. Babiš má jen možnost skončit v base nebo rakvi.  Za takových podmínek bude bojovat do statků a hrdel a žádná cizí oběť nebude pro jeho přežití dost velká. A to ještě existuje celkem velká šancem že nepadne, ale zvítězí. 

Pokud zvítězí, bude mít hodně důvodů se mstít.  Bude hodně otevřených účtů a hodně poskoků zanechaných napospas novému vítězi. Uvědomují si to ti, kdo dneska hlasitě skandují Babišovo jméno a přidávají hanlivé přívlastky? 

Máme sice vládu s důvěrou, ale je to vláda s nedůvěrou. S nedůvěrou ke všemu a ke všem, protože hlavnímu aktérovi jde o všechno. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Paroubek to měl horší, protože měl bradavici.

Zatím bez slepic

Souhlas. A byl tlustý. A "nechal zmlátit naše děti"... Ten CzechTek byl vůbec silnou zbraní - nezasáhneš, sejmeme tě za to že přihlížíš nepravostem. Zasáhneš - sejmeme tě za to, že jsi zasáhl...

Zatím bez slepic

Na Paroubka to byla docela slušná štvanice. Srovnatelná s tou na Zemana a Ježibabiše.

Pravdaaláska zadula halali, mediální psi zavětřili...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Začne klást důraz na věrnost místo na schopnosti"

Vidlák Babišovu pozici vystihl velice přesně, no a to je vždy špatná zpráva.
Další špatná zpráva je "nedávají mu žádné východisko a žádnou možnost úniku".

To bude pěkná "zaklekávačka" za jeho vládnutí, odpůrci se mají na co těšit. No a musí přijít okamžik, "kdo z koho". A jsme na začátku toho čím začal Vidlák.

Zatím bez slepic

nevím, nevím
zatím mu nevadí ani zabejčení fujtajblové z ČT

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nyní již mýtičtí potenciální Rudí úderníci by se měli vybavit hlavně kýblem, jarem a hadrem, neboť když jich budou statisíce, tak z miliónů příznivců jediné-dvojAžMultiVždySprávné-pravdolásky když se jen každý desátý šokem posere, tak ho rudý novokomsomolec snadno získá na svou stranu, když to po něm hned uklidí. A ejhle, už to tedy nebude jeden na deset ale dva na devět :-).

Jakmile to uvidí těch zbylých devět, minimálně dva se dobrovolně přidají k rudému andělu v tuše snadného získání podílu z hajzlpapíru zdarma. Takže 4 na sedm.

Další se rozbrečí silným dojmutím jak se vytváří láskyplná tlupa a ve vidině získání papírového kapesníčku na slzičku se též přidá. Kapesníček je již zainteresovanými straníky s úsměvem jednodušího přehodného strýčka od vidlí z kravína slíben a prozatím je nejnovějšímu předán kýbl, což v něm sice vzbudí podezření, ale řekne si, že to je jistě omyl a že později to bude ujasněno a on se z toho vyvleče. 5 na 6.

Další je fetišita, který bude chtít použitý kapesníček svého konvertovaného předchůdce použít pro závěrečné využití onanií. 6 na 5.

Další tři se přidají hned poté, co zjistí, že již jsou v menšině. Jsou to nějaké ty vegetariáno bioblbky. Jedna vyfásne jar, druhá hadr, to aby se jim laskavě připomnělo, kde je jejich společenské postavení v hierarchii. Třetí je poslána pro vodu. 9 na dva.

Z těch dvou zbývajících je to jen o tom, kdo holt jako první veřejně ztratí tvář a natvrdo přeběhne. 10 na jednoho.

No a ten poslední tam zůstane opět zcela typicky česky -- jako kůl v plotě. Ale přežil to a nemusí si dělat iluze, že starý krysy vybudují novou společnost :-).
Jednoduchá toť matematika, Pušky netřeba!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
O Babiše nemějte obavu,ale mějte obavu o své hospodářství.
Už je našlápnuto k tvrdé totalitě,Babiš je jen loutka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jako obvykle dobrý komentář od pana Fialy k setkání Putin - Trump v Helsinkách:
http://vasevec.parlamentnilisty.cz/komentare/zbynek-fiala-trump-putin-k…
Řekl bych že Trump také umí hezky nachcat do protivného brabeniště.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Žijeme v divné době. Přijde mi, že kolem nás probíhá akce " vrtěti psem ". Pozornost
veřejnosti je neustále odváděna k různým pseudoaférám a aférkám. Mám pocit,že se
připravuje nebo již děje něco podstatného. Je to spíše intuice.Všechno se točí kolem
Babiše . Když nemůžou na něj, začnou prověřovat diplomové práce jeho ministrů.
Kam až to dojde. Komické bude až někoho ze štvaných napadne prolustrovat
diplomky těch presstitutů a dobroserů, kteří všechno ví, všude byli a kde nebyli se
zrovna chystají. Klidný muže byt Hamáček, protože VŠ nedostudoval. Aféra právnické
fakulty v Plzni zapadla prachem. Tituly nebyly odebrány. V justici se motají desítky FOFR studentů..Také v policii u celníků.. Poslední ministr vnitra byl jeden z nich. Nikomu to
nevadilo.V parlamentu sedí dodnes Benda, který ve funkci předsedy ústavně právního výboru
odevzdal rigorózní práci tak, že opsal diplomku a zvětšil písmena, aby dodržel počet stran.
Nebyl to etický problém, jen taková patálie bezvýznamná.
Privatizační causy, korupční causy leží zavalený prachem. Causa letadel CASA a ex-ministryně
leží ladem.Kapitán Nevtipilík se nemůže dovtípit, že hodnověrné důkazy v cause "Čapí hnízdo"
nevymysli ani nenakresli.Pokud se tyče Babiše kladu si otázku jaký měl skutečný motiv, že
vstoupil jako úspěšný podnikatel do politiky. Má zapotřebí, aby mu takové rychlokvašky
okopávali kotníky. Nejsem volič KOBLIHA, ale musím uznat, že u mne si získal respekt.
Takovou štvanici a tlak by vydržel málokdo. Pokud neudělá nějakou fatální chybu a nenechá
se natlačit do léčky může to přežit. Nezapomínejme, že jsme v Čechách a tady není o zradu
a podraz nouze. Vůbec mu nezávidím. Socani brečí, že jim vykrada program. Kdyby celá
léta jen neblábolili a svůj program realizovali, voliči by je neopustili. Babiš jim nejen
program ukradl , ale začal jej realizovat. Voličům je jedno kdo jim zvedne důchody a mzdy.
Pokud bude plnit sliby, bude stát volič za nim. Oligarcha- neoligarcha. Vidlák má pravdu vtom,
že pokud přežije v politice nebo mimo, nechtěl bych být v kůži těch co mu znepříjemňují
život. Čekal jsem, že si to "vyřídí" se Sobotkou. U mne získal plus, že jeho podrazy jakoby
přešel. Je to profík ví: " že na každého se vaří voda a žádné stromy nerostou do nebe "..
To říkávala moje moudrá babička. Platí to ji o Andrejovi a Kalousovi. Také říkávala :
" Na každého jednou dojde ! nebo Boží mlýny melou pomalu, ale jistě ! ". Na můj vkus
to u nás nějak dlouho trvá. Nic méně " Kdo si počká ten se dočká.".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hello there,

My name is George, and I was wondering if you would like to have your website vidlakovykydy.cz promoted as a resource on my blog georgemartjr.com ?

We are updating our broken link resources to include up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved as a do follow link.
If you are interested in having your site included as a resource on our blog, please let me know.

Thanks
George

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

<a href="https://ahbabelmadina.com/شركة-عزل-خزانات-بالمدينة-المنورة-0557763091/"… عزل خزانات بالمدينة المنورة</a>
تقدم شركة عزل خزانات بالمدينة المنورة افضل الخدمات من اجود انواع المواد التي تقوم بعملية العزل لجميع انواع الخزانات بالمدينة المنورة وذلك لأهمية القصوى للمياه في حياتنا اليومية و خصوصا مياه الشرب ثم المستخدمة في التنظيف والاعمال اليومية ويتم عملية العزل الخزانات يتم على اكثر من مرحلة وبأساليب مختلفة مع ضمان جودة عزل الخزانات بكل دقة وامان

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

[B]لماذا الشركة الدولية أفضل شركة مكافحة حشرات بجدة ؟[/B]
أفضل شركة مكافحة حشرات بجدة حيث من أهدافنا القضاء التام على جميع أنواع الحشرات المنزلية بأفضل الطرق الأمنة التى لا تسبب أى أخطار على الأطفال وضمان عدم العودة مرة أخرى مع إتباع النصائح اللازمة للوقاية منهم والبعد عن أساليب جذب الحشرات.
[B]نصائح عامة من أفضل شركة مكافحة حشرات بجدة تزيد من طرق ووسائل مكافحة الحشرات :[/B]
1-يجب تخزين الأطعمة فى أكياس بلاستيكية محكمة الاغلاق لضمان عدم وصول الحشرات الى الطعام .
2-يجب تغطية الأطعمة الموجودة بالأرفف والموائد بغطاء محكم لعدم وصول الحشرات اليه .
3-تنظيف الأدراج والأرفف والخزائن جيداً من بقايا الأطعمة .
4-عدم ترك أوانى الطعام متسخة بدون غسيل لفترة طويلة .
5-التأكد من عدم تسريب المياه بالأحواض وتحتها جيداً وتجفيفها المستمر بعد الشطف الجيد .
6-التخلص من أكياس القمامة والنفايات بشكل يومى .
7-الحفاظ على نظافة المطبخ بإستمرار لأنه مكان الطهى الأساسى .
8-مسح البيت بإستمرار بالماء النظيف مواد المسح والتأكد من نظافته .

الشركة الدولية أفضل شركة مكافحة حشرات بجدة تعمل فى أكثر من اتجاه فى مجال المكافحة بشكل عام فنقوم بعمل التالى:
1- شركة-تنظيف-بالبخار-بجدة
2- شركة مكافحة النمل الأبيض بمكه
3- شركة تعقيم بجدة
4- شركة مكافحة العته بمكه
5- شركة مكافحة الحمام بجدة
[URL="https://www.eldawleyapestcontrol.com/شركة-مكافحة-الحمام-بجدة/"]شركة مكافحة الحمام بجدة[/URL]

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

viagra for dogs online <a href=" http://viagracnd.com/# ">generic viagra rx ViagraCND100Mg</a> - buy viagra in a day
http://viagracnd.com/# where to buy viagra with no prescription
viagra professional super <a href=https://viagracnd.online#>lloyds pharmacy in scotland order viagra</a> united states viagra online

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ivermectin 6 <a href=" http://ivermectinon.com/# ">stromectol for sale</a> - ivermectin 1 cream 45gm

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

lexapro pills for sale <a href=" http://lexaprognr.com/# ">Escitalopram</a> - lexapro prescription price

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ivermectin 9 mg <a href=" http://stromectolgnr.online# ">stromectol</a> - ivermectin new zealand

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

generic cialis online australia <a href=" https://cialisgtr.com/# ">cialis discounts</a> - cialis substitutes

Zatím bez slepic